Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 11:08   #3031
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

moniqac Ta chwilowa akcja z balkonem sie nie przejmuj. Szymonkowi nic nie bedzie. za szczepienie

Paulizia za szczepienie

Ja juz sie boje, mimo iz do pierwszego szczepienia mamy troche czasu jeszcze.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:11   #3032
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus, matall linka podeslala - takie hula-hop. Ja w niecie kupowalam

gosiek oooo kolejna fanka peelingu ciesze sie

MoniaK suuuuuuuuuuuuuuuuuuper noc a nosisz juz Tymiego na samolocik?

moniqac, Tobie dla odmiany wspolczuje... a co do okna to u mnie zawsze w kuchni i lazience otwarte podczas kapania... jedynie w pokoju gdzie kapiemy to zamykam choc gdy byly te upaly to jak Mala byla w łózeczku to otwieralam

Ewesko, moze znajda... Oby !! przykro mi a jaka to marka? bo sa takie, ktore wyjatkowo złodzieje kochaja

Klaterinko, nie powiedzialam Ci jeszcze, ze masz sliczny avatar

Listopadowa, noooooo za dobry humor

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, wpadłam Was troche podczytac z tematu lipcówek-sierpniówek

Moja corcia urodzona 20.06.

Pozdrawiamy wszystkie pociechy.

witam

no masakra.. chcialam sie z Gabi bawic !! pobawilam z 15-20min i chcialam wiecej ale zaczela ziewac i zasnela.. przytulona na mnie.. i co ja mam zrobic ze taki spioch.. przeciez budzic nie bede
Twistera mam u rodzicow - nie wiedzialam, ze tak sie to zwie Osobiscie wole HH. Twister szybko mi sie nudzi a najwieksza jego wada, ze po chwili krecenia łapie mnie zawsze kolka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:15   #3033
Lolka1212
Zadomowienie

Jakoś się wyluzowałam jak poczytałam, że i wy się wkurzacie o to wkładnie rąk do dzidzi
..czyli taka niedobra jestem, że mi lepiej, że wy i też złe o to czasem bywacie

Robie zakupy na All i hurtem już na zapas biorę kilka rzeczy, żeby za jedną przesyłką było..

Takie smoczki (juz na 6 mscy) do kaszki to specjalne trzeba mieć? bo takie smoczki to tylko do mleka, tak? Trzeba miec takie i takie?

A taki kubek niekapek przyda się jak teraz karmię tylko UU? On jest na 4 miesiące wzwyż..

I ostatnie pytanie, jeśli macie do mnie cierpliwość..
Taką miseczkę chcę kliknąć, to jest sens brać taką łyżeczkę? niby jest z czujnikiem ciepła

Wszystko juz "na zaś" bo mój Antonuś jeszcze trzech miesięcy nie ma, a poza tym tylko na UU póki co.. ale tak myślę, zeby więcej rzeczy pokupowac jak i tak robię zakupy u tego sprzedawcy..
Hm.. chyba, ze to zdecydowanie za wczesnie i się wstrzymać

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-08-30 o 11:19
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:18   #3034
anula_81
Zakorzenienie

Jestem

Mala spi.
Mam wyrzuty sumienia, ze ja ciagle klade spac...ale nie wiem wydaje mi sie ze jak zje, pobawi sie a potem marudzi i juz nic jej sie nie podoba to ja biore na rece jak zaczyna wyc i na sile przytulam bo sie rzuca to potem w momencie zasypia, wiec chyba zmeczona

a moze za duzo spi w dzien? i dlatego w nocy tyle pobudek?

a moze za malo w dzien je? bo w dzien max 5 minutek je, chyba ze przerwa 4 godziny to je duuuzoo. ale w nocy czy 3 czy 2 czy 4 godziny przerwy to ciumka i ciumka...

nie mam pojecia jak to unormowac.
wiem ze glowa mi dzisiaj peka

Pytanie do mamus, ktore maja dzieciaki w osobnych pokojach: daleko te pokoje sa? jak dzieci spia? lepiej?
bo ja sobie pomyslalam, zeby moze sprobowac Zoske przeniesc do swojego pokoju, ja bede lepiej spala i ona moze tez bo czesto jak sie budzi i wierci to sama zasypia.
a z drugiej strony lazic do neij na 3-4 pobudki nocne?

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Masakra. Siedze i rycze. Nie wiem naprawdę czemu.
Chyba mam kryzys.

(widzę że się zaczyna dzien kryzysowy - póki co ja i anula).
nie martw sie Monisiu, ja tez wylam z rana, teraz juz kawka i sniadanko i troche mi lepiej, choc mam wyrzuty sumienia, ze ona rano wyla a ja nie chcialam sie z nia bawic, bo nie mialam sily, dalej oczy na zapalkach, ale musze wziac sie w garsc i isc na spacer, bo pogoda ladna. choc jesienna.
damy rade Moniczko!
ja mam kryzys bo jestem niewyspana a moja mama choc wiem ze chce dobrze to mnie dobija, ze ona 2 lata prawie nie spala bo moj brat co godzine sie budzil itp, i ze ja i tak moge pospac do 9-tej!
i czuje sie ze marudze a ludzie maja gorzej, taka EWESKA ma 3 dzieci i nie marudzi.
tylko ja jak juz jestem taka mega niewyspana i nie mam czasu ani sily sie z mala bawic ani zrobic obiadu ani kurzy wytrzec to czuje sie taka beznadziejna, ze nic nei ogarniam..

anusia 2 pobudki to chyba nie tak zle co ja bym oddala za 2 pobudki, a pamietam jak narzekalam, ze Zoska sie 2 razy budzi... teraz mam za swoje..a co do miejsca w Czestochowie, to ja co do knajp to mam male pojecie bo sporo lat juz tam nie mieszkam, wiec niestety wiem ze wiele sie zmienilo. czekam na wasze propozycje

Gusiu kochana ty moja ja mam wyrzuty sumienia ze narzekam, a Ty wstawalas prawie co godzinke do nadusi i nie narzekalas, czuje sie taki slabeusz i beznadzieja, ale to przejdzie, tylko wiesz ja ciagle mysle ze te wesela niedlugo i w ogole i skad ja sily na to wezme
a co do spania na brzuszku Zoska nei lubi neistety...budzi sie po 10 minutkach...
aaa i Zoska tez mnie za stanik czesto lapie albo za koszulke

eweska masakra z tym samochodem, wspolczuje! jak twoj mezus wroci do Francji?!?!?

camomile u nas na szczescie Zosia sama zasypia wieczorem, najczesciej przy UU, czasem ja rozbudzi bek to zasypia pol godzinki pozniej bo sie jeszcze powierci troche i smok ratuje sytuacje
ale neistety spi max 4 godziny ostatnio i to przy dobrych wiatrach...

lolus super fotka! my tez mamy taki odpust w wozeczku

andziotku jak zwykle zazdroszcze nocki co do jedzenia, Zoska ostatnio sobie non stop paluchy razem z sutkiem je, musze wyjmowac, a czasem niestety je i zajmie sie paluchami i juz nie chce cyca niestety...
a wkladki uzywam, choc faktycznie zwrocilas mi uwage ze moze niepotrzebnie
w nocy jedynie jak karmie jednym U to z drugiego leci

moniak widzisz jaka piekna nocka!!!! gratuluje!!!

mamaoptymistka nie przejmuj sie, Zoska czesto miewala takie nocki ze sie obsiurala cala i nic jej nie bylo, mam nadzieje, ze Franus sie nie przeziebil

daisyy chcialam dac sloiczek albo kaszke, zeby dluzej spala i zeby mama ewentualnie mogla jej dac cos jak bedziemy na weselu, zeby nie marudzila jej tak straszliwie, bo jednak bedzie musiala z nia byc pol dnia i nocy sama.

a sen koszmarny!!! az mnei ciary przeszly...

grazin twoj sen tez niczego sobie mi sie nie snilo nic, bo niestety nei mialo kiedy

i mam dwa newsy

Zoska po lezeniu 2 godziny wczoraj z gola pupka ma mniejsze odparzenie i zmienilam pieluchy na libero, sa inaczej chlonne, w sensie kupa dluzej sie wchlania, ale sa bawelniane w srodku nie takie sztuczne jak pampersy i dupka Zosi wyglada o niebo lepiej

poza tym myslicie ze jak dam jej kaszke to bedzie troche wiecej spala?

ide sie ogarnac troche...

i oczywiscie juz mnei zjadaja wyrzuty sumienia, ze
1. nie spie jak mala spi, a potem bede marudzic ze jestem nieprzytomna
2. nie robie obiadu
3. nie sprzatam
4. moje paznokcie u nog wolaja o pomste do nieba, a ja nie mam sily
5. siedze na wizazu

ale ja naprawde czuje sie tu jednak samotna chyba w tym Oslo, malo kolezanek ktore maja dzieci, nie ma przyjaciolek od serca, a te z PL zostalo tylko kilka prawdziwych, z reszta po tylu latach poluznily sie stosunki, wiec przynajmniej mam was

brakuje mi zycia mojego, w sensie, zeby zrobic cos dla siebie, pzrez te ostatnie nocki nawet nie mam sily sie poprzytulac wieczorem z TZtem ani filmu obejrzec bo padam o 22-giej

no nic ale elaborat marudny, mam nadzieje, ze mi wybaczycie...
Zoska juz spi 40 minut znowu....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:22   #3035
eweska
Moderatoreska

Dzięki dziewczyny.
Samochód który mieliśmy to Peugeot 308 disel
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:27   #3036
Klaterina
Zadomowienie

eweska - współczuję, za takie kradzieże powinni ucinać ręce, w ogóle tego nie kumam, jak można brać coś nieswojego
(o której byliście w wesołym ? tez tam wczoraj krążyłam, przez parking wesołego przechodziłam bo łazikowałam po parku)
Stary 2011-08-30, 11:29   #3037
anula_81
Zakorzenienie

juz wstala

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-08-30, 11:34   #3038
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny jaki mamy dziś dzień to masakra nie życzę nikomu.
Mąż chciał jechać do serwisu z autem bo nam lampa paruje a tu auta brak pod blokiem, ktoś nam ukradł samochód. Masakra dopiero w styczniu go spłaciliśmy.

Wczoraj wieczorem wróciliśmy z wesołego miasteczka i zaparkowaliśmy samochód pod balkonem. A w nocy ktoś się nie bał i zaj....
Mąż właśnie poszedł zgłosić kradzież.
o masakra
co to sie dzieje cholera jasna!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Antos sie obudzil o 3 i do 6 ciumkal cyca. To byl ostatni raz. Nadszedl czas odstawienia go od piersi.

Mamy dzisiaj szczepienie Mezu spi po nocce i musze isc sama
Jak ja to przezyje znowu

..
badź dzielna na szczepieniu!
pomyśl ze jego to boli tylko chwilke potem go przytulisz i bedzie znowu dobrze
badź dzielna żeby on też był
3 h Ci cumkał cyca????????
co tak definitywnie zakańczasz juz dzisiaj?
my sie z sebkiem kimnelkismy 40 min
Stary 2011-08-30, 11:35   #3039
atiz
Rozeznanie

kurde dziewczyny współczucia z tymi autami - to jakaś zorgnizowana akcja czy co? sprawdziłam mój stoi, ufff....

anula moja córcia śpi od samego poczatku w osobnym pokoju po drugiej stronie mieszkania więc od drzwi do drzwi jest jakies 5-6 metrów, mamy nianie a drzwi do niej na noc zamykamy. Na początku problemu ze wstawaniem nie bylo wcale bo góra 2 razy ale teraz juz mnie meczy, mam nadzieje ze to chwilowe i ze jej minie

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:37   #3040
Ważka
Raczkowanie

Witajcieprzez jakis czas nie mialam mozliwosci napisania czegokolwiek ale nareszcie sprawilam sobie laptopa i bede teraz na biezaco(mam nadzieje). U nas super nocka od 20 do 8 zaczynam wypoczywac przy moim dziecku do tego w ciagu dnia co 2 godziny drzemka wiec nie narzekam

Grazin co za sen i ta kapiel w wanience Sebulkami sie kiedys snilo ze Emilce wyrastaly zeby ale na moich zebachAha i u mnie tez juz wszedzie "zaznaczylam teren" mlekiem

andziot Emilka nie wklada dodatkowo palucha,no chyba ze zgubi sutka to zapycha buzie piastkaja nosze wkladki non stop bo czasem wystarczy ze pomysle o malej albo o karmieniu i mleko zaczyna tryskac

Weredka zazdroszcze spania bez stanika,ja sie ciagle w nim kiszeEmilka tez lubi zlapac sie za cyca albo za stanik,fajnie to wyglada

delicadeza u nas placz z lezkami juz od dawna-serce mi sie wtedy sciska :-(

To narazie tyle bo malutka sie przebudzila,zrobila kupke,karuzelka juz ja znudzila i teraz tylko mama pomoze Pozdrawiamy!
Stary 2011-08-30, 11:39   #3041
andziot
Zakorzenienie

anula tobie to ktoś porządne baty powinien dać !!!!!!
ty osiwiejesz niedługo !!!!
o wszystko się zamartwiasz i ciągle szukasz nowych powodów !!!!!
wrzuć na luz bo się wykończysz

Zosia jest cudowną dziewczynką,
tak naprawdę nie sprawia Ci żadnych problemów !!!!!
a to że budzi się w nocy, jeszcze nie raz tak będzie że się przez dzieci nie wyśpisz,
a to ząbkowanie,
a to lęk separacyjny,
a to inne cuda
z dziećmi tak już jest

moja Zosia też ostatnio potrafi w nocy się obudzić z różnych przyczyn, co prawda nie z głodu, ale np przez swędzące komary, jakiś sen, brak pieska obok no i trudno ... trzeba wstać i ululać dziecko bo jesteśmy matkami i tylko my wiemy jak sprawić żeby było szczęśliwe i spokojne

czasem trzeba ponarzekać - norma,
ale szybciutko trzeba wziąć się w garść i znów być mamą na pełen etat

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-08-30 o 11:41
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:43   #3042
Klaterina
Zadomowienie

uciekam zrobić kawę i biorę się za robotę, wpadnę później
Stary 2011-08-30, 11:43   #3043
anula_81
Zakorzenienie

andziotku ja wiem wlasnie ze Zosienka tak naprawde klopotow nie sprawia to tylko ja jestem taka matka, ktora nigdy nei wie,czy robi dobrze,
czy spi za duzo, czy za malo, czy placze bo to czy tamto, czy za malo je w dzien czy za duzo w nocy itp.
ja mam problem bo we wszystkim chcialabym byc dobra, najlepsza, taka przywara, chcialabym miec lsniacy dom, spedzac cale dnie z dzieckiem, gotowac 3-daniowy obiad i wygladac jak miss swiata.
i dlatego siwa to ja juz jestem

a Gabi spi z Zosia w pokoju`? czy z wami?
a Ty kiedy planujesz dac sloiczek Gabulce?

Dziekuje ze mnie tak do porzadku sprowadzasz, ja dzisiaj po prostu jasno nie mysle chyba z racji dlugofalowego niewyspania

a baty mi dasz na spotkaniu-zlocie w Czewie bo mam nadzieje, ze jednak bedziesz

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-08-30, 12:01   #3044
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Jestem

Mala spi.
Mam wyrzuty sumienia, ze ja ciagle klade spac...ale nie wiem wydaje mi sie ze jak zje, pobawi sie a potem marudzi i juz nic jej sie nie podoba to ja biore na rece jak zaczyna wyc i na sile przytulam bo sie rzuca to potem w momencie zasypia, wiec chyba zmeczona

a moze za duzo spi w dzien? i dlatego w nocy tyle pobudek?

a moze za malo w dzien je? bo w dzien max 5 minutek je, chyba ze przerwa 4 godziny to je duuuzoo. ale w nocy czy 3 czy 2 czy 4 godziny przerwy to ciumka i ciumka...

nie mam pojecia jak to unormowac.
wiem ze glowa mi dzisiaj peka

Pytanie do mamus, ktore maja dzieciaki w osobnych pokojach: daleko te pokoje sa? jak dzieci spia? lepiej?
bo ja sobie pomyslalam, zeby moze sprobowac Zoske przeniesc do swojego pokoju, ja bede lepiej spala i ona moze tez bo czesto jak sie budzi i wierci to sama zasypia.
a z drugiej strony lazic do neij na 3-4 pobudki nocne?

nie martw sie Monisiu, ja tez wylam z rana, teraz juz kawka i sniadanko i troche mi lepiej, choc mam wyrzuty sumienia, ze ona rano wyla a ja nie chcialam sie z nia bawic, bo nie mialam sily, dalej oczy na zapalkach, ale musze wziac sie w garsc i isc na spacer, bo pogoda ladna. choc jesienna.
damy rade Moniczko!
ja mam kryzys bo jestem niewyspana a moja mama choc wiem ze chce dobrze to mnie dobija, ze ona 2 lata prawie nie spala bo moj brat co godzine sie budzil itp, i ze ja i tak moge pospac do 9-tej!
i czuje sie ze marudze a ludzie maja gorzej, taka EWESKA ma 3 dzieci i nie marudzi.
tylko ja jak juz jestem taka mega niewyspana i nie mam czasu ani sily sie z mala bawic ani zrobic obiadu ani kurzy wytrzec to czuje sie taka beznadziejna, ze nic nei ogarniam..

anusia 2 pobudki to chyba nie tak zle co ja bym oddala za 2 pobudki, a pamietam jak narzekalam, ze Zoska sie 2 razy budzi... teraz mam za swoje..a co do miejsca w Czestochowie, to ja co do knajp to mam male pojecie bo sporo lat juz tam nie mieszkam, wiec niestety wiem ze wiele sie zmienilo. czekam na wasze propozycje

Gusiu kochana ty moja ja mam wyrzuty sumienia ze narzekam, a Ty wstawalas prawie co godzinke do nadusi i nie narzekalas, czuje sie taki slabeusz i beznadzieja, ale to przejdzie, tylko wiesz ja ciagle mysle ze te wesela niedlugo i w ogole i skad ja sily na to wezme
a co do spania na brzuszku Zoska nei lubi neistety...budzi sie po 10 minutkach...
aaa i Zoska tez mnie za stanik czesto lapie albo za koszulke

eweska masakra z tym samochodem, wspolczuje! jak twoj mezus wroci do Francji?!?!?

camomile u nas na szczescie Zosia sama zasypia wieczorem, najczesciej przy UU, czasem ja rozbudzi bek to zasypia pol godzinki pozniej bo sie jeszcze powierci troche i smok ratuje sytuacje
ale neistety spi max 4 godziny ostatnio i to przy dobrych wiatrach...

lolus super fotka! my tez mamy taki odpust w wozeczku

andziotku jak zwykle zazdroszcze nocki co do jedzenia, Zoska ostatnio sobie non stop paluchy razem z sutkiem je, musze wyjmowac, a czasem niestety je i zajmie sie paluchami i juz nie chce cyca niestety...
a wkladki uzywam, choc faktycznie zwrocilas mi uwage ze moze niepotrzebnie
w nocy jedynie jak karmie jednym U to z drugiego leci

moniak widzisz jaka piekna nocka!!!! gratuluje!!!

mamaoptymistka nie przejmuj sie, Zoska czesto miewala takie nocki ze sie obsiurala cala i nic jej nie bylo, mam nadzieje, ze Franus sie nie przeziebil

daisyy chcialam dac sloiczek albo kaszke, zeby dluzej spala i zeby mama ewentualnie mogla jej dac cos jak bedziemy na weselu, zeby nie marudzila jej tak straszliwie, bo jednak bedzie musiala z nia byc pol dnia i nocy sama.

a sen koszmarny!!! az mnei ciary przeszly...

grazin twoj sen tez niczego sobie mi sie nie snilo nic, bo niestety nei mialo kiedy

i mam dwa newsy

Zoska po lezeniu 2 godziny wczoraj z gola pupka ma mniejsze odparzenie i zmienilam pieluchy na libero, sa inaczej chlonne, w sensie kupa dluzej sie wchlania, ale sa bawelniane w srodku nie takie sztuczne jak pampersy i dupka Zosi wyglada o niebo lepiej

poza tym myslicie ze jak dam jej kaszke to bedzie troche wiecej spala?

ide sie ogarnac troche...

i oczywiscie juz mnei zjadaja wyrzuty sumienia, ze
1. nie spie jak mala spi, a potem bede marudzic ze jestem nieprzytomna
2. nie robie obiadu
3. nie sprzatam
4. moje paznokcie u nog wolaja o pomste do nieba, a ja nie mam sily
5. siedze na wizazu

ale ja naprawde czuje sie tu jednak samotna chyba w tym Oslo, malo kolezanek ktore maja dzieci, nie ma przyjaciolek od serca, a te z PL zostalo tylko kilka prawdziwych, z reszta po tylu latach poluznily sie stosunki, wiec przynajmniej mam was

brakuje mi zycia mojego, w sensie, zeby zrobic cos dla siebie, pzrez te ostatnie nocki nawet nie mam sily sie poprzytulac wieczorem z TZtem ani filmu obejrzec bo padam o 22-giej

no nic ale elaborat marudny, mam nadzieje, ze mi wybaczycie...
Zoska juz spi 40 minut znowu....
dasz rade nie zamartwiaj się

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:03   #3045
gusiagatko
Zakorzenienie

Lolka W zakupach niestety nie pomoge, chociaz bardzo bym chciala O smoczkach nie mam zadnego pojecia. Miseczka TT bardzo mi sie podoba i sama zamierzam Nadii taka sprawic

Anula Andziot dobrze prawi

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:13
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:07   #3046
andziot
Zakorzenienie

Zosia śpi z Gabrysią,
czasem jak Zocha się obudzi to pędzę do niej jak poparzona żeby mi Gabrysi nie obudziła,
bo jej się szybko wysokie tony włączają,
za to jak Gabrysia się budzi to cichutko sobie woła i pojedyncze sygnały daje ...

Stary 2011-08-30, 12:18   #3047
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

delicadeza, Gabrysia w 1 msc jakieś tam łezki już uroniła choć mama mi mówiła, ze to niemożliwe, ale jednak.. Mnie też serduszko pęka gdy łzy się leją, tak więc rozumiem Cię Oby jak najmniej tych łezek !

anulko, Kochanie Ty naprawdę się wykończysz zamartwianiem. Popatrz jakie niektóre mamusie mają problemy prawdziwe ze swoimi dzieciaczkami.. przykład Eweski siostra. U Was wszystko idzie jak należy. To że czasem się nie wyśpisz, to tak jak Andziotka napisała - nie po raz pierwszy i nie ostatni ! Dziękuj Bozi, że Zosia jest zdrowiutka, silna, pięknie rośnie i wszystko jest ok !! Już była tyle razy oglądana przez lekarzy i badana, że nie powinnaś mieć wątpliwości co do jej zzdrówka. Wrzuć ciut na luz to i Ty sama psychicznie się lepiej poczujesz i będziesz widzieć tylko uroki macierzyństwa *

Ewesko, straszne.. oby się znalazł !!!
Powiedz mi jako ekspert, czy Ty jesteś fanką metorytków ? Wczoraj je sobie kupiłam i czekam na przesyłke.. stwierdziłam, ze jak teraz nie kupię to kiedy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:35   #3048
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin definitywnie, bo mnie wkurzyl. On ewidentnie sie cyckiem bawil a nie jadl, a iers nie jest do zabawy prawda? Po tych 3 godzinach zrobilam butle i poszedl spac. Z reszta ja koncze z karmieniem od miesiaca Postanowilam, ze Antos konczy 3 miesiace i konczymy. Z reszta dostawal juz tylko rano.
Kurcze no bede dzielna na tym szczepieniu. Tym razem nakarmie go przed by jakos to przezyl

Dziewczyny jak zywkle glupie pytanie... chodzi o ten lek separacyjny. Czy on wystepuje u kazdego dziecka czy tylko u tych, ktorych mamy wracaja do pracy?
Stary 2011-08-30, 12:41   #3049
MoniaK
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilę wpadam powiedzieć że Anula ma też ode mnie baty za to zamartwianie się

Spadam na spacer
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:51   #3050
matallewar
Zakorzenienie

moniqac witam w klubie kryzysowym

Lolka ja mam z all takie z wypustkami. Kilka postów wcześniej wrzuciłam link.

Wiem, że pewnie uznacie to za dziwne, ale ja już nie chcę karmić piersią.
Nie wiem, jakoś mi z tym psychicznie źle. Męczy mnie to niesamowicie i chciałabym powoli przechodzić na mm, a potem inne pokarmy.

Tylko, że nie mogę. Bo Edzik nie chce nic poza cyckiem. Z którym walczy podczas jedzenia.

W ogóle mam kryzys, bo czuję się paskudnie. Katar, ból gardła, mroczki przed oczami. Na 19 idę do lekarza.
Edzik na szczęście lepiej.

Przyszły książeczki, już się piorą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:57   #3051
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

anula, zamartwiała się od samego początku ciąży i chyba jej to zostało

Pepe rano zjadł bebilon z miarką kleiku kukurydzianego. Następny posiłek wypadł za 4 godziny, czyli kleik ( teoretycznie ) wydłużył czas między posiłkami o 1 godzinę W międzyczasie wypił tak z 15 mm soku z jabłka ( rozcieńczonego z wodą ) i przed chwilą kupa poszła ( pierwsza od soboty ).
Wieczorem znowu zagęszczę bebilon i zobaczymy, jaka będzie nocka

Ja sklerotyczka jestem, podpowie mi któraś jak się nazywał ten super peeling, co daisy polecała??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:08   #3052
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall, a moze sprobuj do skutku podawac roznego rodzaju mleka. Bebilon, Bebiko, Gerber jakie tam sa. Przypomnialam sobie, ze moj siostrzeniec pogardzil dwoma rodzajami mleka, a zasmakowal mu 3. Nie ma w Polsce kartonikow z mlekiem czy czegos by nie kupowac calej puchy? Wiem, ze Mary Ci dala swojego mleczka i nie smakowalo... moze pokombinuj tez z inna butelka?

Anulinko Clarena

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Bratanek nie siostrzeniec ja nie mam siostry
Stary 2011-08-30, 13:09   #3053
agus87
Zakorzenienie

hej
ja mam od rana sajgon z olą
wrzeszczy, na zakupach dala mi taki cyrk, ze szok
ale uspokoila sie teraz niedawno
chyba przez zeby bo wszystko tak mocno gryzie, ze szok
zjadla prawie caly sloiczek marchewki z ziemniaczkami i lezy w bujaku
ale nie za dlugo
pozniej was nadrobie
buziaki
Stary 2011-08-30, 13:10   #3054
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak zywkle glupie pytanie... chodzi o ten lek separacyjny. Czy on wystepuje u kazdego dziecka czy tylko u tych, ktorych mamy wracaja do pracy?
niby u każdego, chodzi o to że dziecko zaczyna zauważać odległości i jak nie widzi matki to marudzi itp,
ale nie u wszystkich dzieci to jest takie widoczne,
ja u Zosi w ogóle tego nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Wiem, że pewnie uznacie to za dziwne, ale ja już nie chcę karmić piersią.
Nie wiem, jakoś mi z tym psychicznie źle. Męczy mnie to niesamowicie i chciałabym powoli przechodzić na mm, a potem inne pokarmy.
wiem co czujesz ...

my po obiedzie,
mężul zrobił ryż w sosie kurkowo-śmietanowym

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-08-30 o 13:12
Stary 2011-08-30, 13:19   #3055
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia butelka pasuje, bo herbatkę pije...
Próbowaliśmy Enfamil i Nan. Tylko ja się boję tego uczulenia...

andziot a możliwe, żeby lęk separacyjny już Eda miał? Bo on tylko mama i mama, boję się go na 5 minut zostawić, bo ryyyyyyyyk.

A co karmienia... Tylko Ty chcesz nadal karmić, nie?

Ja mam dość. Wyrywanie się przy UU, a po jedzeniu ryyyyyyyyyyyk. Ryyyyyyyyyyk, ryyyyyyyyyyyyk...
Ja chcę do maaaaaamyyyyyyyyy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:29   #3056
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot a możliwe, żeby lęk separacyjny już Eda miał? Bo on tylko mama i mama, boję się go na 5 minut zostawić, bo ryyyyyyyyk.

A co karmienia... Tylko Ty chcesz nadal karmić, nie?
ja myślę, że Edzikowi kojarzysz się z cycem i dlatego tak jest,
poza tym skoro głównie ty się nim zajmujesz to dlatego przy tobie tylko jest spokojny,

co do karmienia,
to chcę i nie chcę
trudne to dla mnie ...
ale nie będę się tu rozdrabniać ...

Stary 2011-08-30, 13:45   #3057
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

po pierwsze
Anula
jak Cie przełoże przez kolano i spiore po gołym dupsku to spokój będzie dziewczyno! opamiętaj się!! jesteś cudowna matką, myśle ze aż za cudowną. jeśli to tylko możliwe. kochasz Zosieńke tak mocno, że boisz sie o wszystko. a wydaje mi sie ze sobie rewelacyjnie radzisz!! na prawde świetnie! Zosia rośnie, rozwija sie, robi postępy. wydaje Ci sie ze cos robisz xle?? ja myśłe ze nie powinnaś się tak nad wszystkim rozkminiać... dziecko to mały człowiek a nie maszynka, wiec raz zje cyca przez 2 min raz bedzie chciała 30 wisiec na cycu. nie raz w ciagu dnia bedzie spać 15 min a nieraz praktycznie cały dzień prześpi. jest człowiekiem, ma humorki jak każda z nas, w kjoncu jest kobietą conie zaufaj jej Aniu ona wie ile chce spac i jeść nie musi zawsze tyle samo.
po prostu przestań jej to liczyc każda z nas ma czasem zly okres, niektóre maja go cały czas a niektóre bardzo rzadko. jednak tak jak andziotek pisała trzeba to przetrwać zagryźć zęby, wziaść głeboki oddech i być mama na pełny etat.
wyrzuć tu u nas cała żołć nie stresuj sie tak wszystkim...
powiem Ci że ja tez mam wyrzuty sumienia bo bardzo mało chodze na spacery z Sebusiem a jak jest taka pogoda to moglabym to robic czesciej,a le zwyczajnie mi sie nie chce
uszy do góry maleńka

po drugie Matal
- kurde rece opadaja przy Tym Twoim Maruderze bardzo silnie jest z Tobą związany, pewnie dlatego ze głownie Ty z nim jestes 24 na dobe. może jakby tż dawał butle (tylko wiem ze teraz go nie ma) to by edzik ją chciał. bo Ciebie z cycem utożsamia i sie dziwi o co loto jak mu jakis plastik do buzi dajesz

koniec elaboratu

ale miałam dziś mniam mniam obiadek
Stary 2011-08-30, 13:56   #3058
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej

kupuje królika i tu jest najtaniej z przesyłką

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:00
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:56   #3059
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall, a kiedy ostatni raz mial to uczulenie? Ipo jakim mleku? Moze juz z tego 'wyrosl'? Ja mysle o malych ilosciach by testowac czy wszysko ok i czy nic mu nie jest... tylko nie wiem czy w PL sa takie probki mleka...

Anula za bardzo sie martwisz i niepotrzebnie sie zadreczasz... przeciez nie robisz Zosi krzywdy!
Stary 2011-08-30, 14:00   #3060
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ale miałam dziś mniam mniam obiadek
i nie mogłaś napisać co, od razu tylko czekasz aż będziemy prosiły a potem zazdrościły tak

anula grazin, andziot dobrze prawią kaznodziejki nasze a ja dodam trzy grosze to się nie zmienia mój ma 6 lat i nadal się nad nim trzęsę jak słyszę że się uderzył lub płacze (rzadko) lub ma zły sen. Bić Cię nie będę ale następnym razem już się z na Ciebie wybiorę jak nazwiesz się złą mamą
i jeszcze 5 groszy dorzucę w swoim pokoju raczej spokojniej spała nie będzie co z mamą to z mamą, u mamy najlepiej

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:02
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości