Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 14:29   #4111
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Gucia aż tak bardzo nie masz czego zazdrościć, bynajmniej mi Owszem to na pewno miłe robić wyprawkę, ale w naszym przypadku to bardzo kosztowne.. Musimy kupić dosłownie wszystko, począwszy od oliwki, po ubranka, pieluchy skończywszy na łożeczku i wózku, czy nawet mebelkach. Nie ma nas w PL i w sumie mielibyśmy co po kim dostać lub pożyczyć, ale tych najdroższych rzeczy nie przewieziemy, zresztą to bez sensu by było... Co najwyżej może jakieś ciuszki podostajemy, a w czasie ciąży będziemy w Pl tylko raz ( i to jak dobrze pójdzie). następny raz jak dzidzia będzie miała już 4msc
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:31   #4112
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ZJadlam 2 buly z pasztetem i to pół opakowania na jedną i pół na druga i jeszcze mi się chce ale to już w domu

to pasztet można jeść??

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:31   #4113
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Hej mamuśki.
Wreszcie dotarłam. Dziś zebrało mi się na mycie okna, ale tylko jednego bo na reszte to już chęci nie było.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:32   #4114
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gucia aż tak bardzo nie masz czego zazdrościć, bynajmniej mi Owszem to na pewno miłe robić wyprawkę, ale w naszym przypadku to bardzo kosztowne.. Musimy kupić dosłownie wszystko, począwszy od oliwki, po ubranka, pieluchy skończywszy na łożeczku i wózku, czy nawet mebelkach. Nie ma nas w PL i w sumie mielibyśmy co po kim dostać lub pożyczyć, ale tych najdroższych rzeczy nie przewieziemy, zresztą to bez sensu by było... Co najwyżej może jakieś ciuszki podostajemy, a w czasie ciąży będziemy w Pl tylko raz ( i to jak dobrze pójdzie). następny raz jak dzidzia będzie miała już 4msc
My tez musimy kupic wszystko choc moja mama zaoferowala ze pokupuje ciuszkow maluszkowi i co tam bede chciala, wiec sie zobaczy

Guciu, a dlaczego dopiero za 6-7 tygodni usg?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:33   #4115
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
Wreszcie dotarłam. Dziś zebrało mi się na mycie okna, ale tylko jednego bo na reszte to już chęci nie było.
I bardzo dobrze, jedno na dzień Ci wystarczy, nie można się przemęczać
Stary 2011-08-30, 14:33   #4116
pempek
Zakorzenienie

Cześć kochane
Przeczytałam, że chcecie wykreślić te dziewczyny, które się nie odzywają, więc się odzywam

Mi wczoraj zaczął się 14 tc i powiem Wam, że chyba gorzej znoszę ten drugi trymestr niż pierwszy... Okropnie, ale to przeokropnie mi się spać chce, siedzę właśnie w pracy i ostatkiem sił trzymam otwarte oczy... a poza tym kłuje mnie brzuch i mam jakieś dziwne mdłości No ale koniec marudzenia...

25.08 byłam na USG, na którym okazało się, że z moim maleństwem wszystko w porządku - rośnie jak na drożdżach, z każdą wizytą mam wcześniejszy termin z USG z prenatalnego wyszedł mi na 05.03.2012, więc uprzejmie proszę o zmianę mój Luby był wniebowzięty jak na ekranie widział wierzgającego maluszka a! niestety nie dowiedziałam się jeszcze co tam siedzi, ale mój gin obiecał mi, że na następnej wizycie postara się coś powiedzieć

Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupuję, dużo rzeczy odziedziczę po mpim chrześniaku, więc najpierw muszę pojechać do brata i zobaczyć co oni tam mają dla mnie

Zdjęcia brzucha jeszcze nie wysłałam, bo wydaje mi się, że nic nie widać... tylko mój normalny tłuszczyk... chociaż w spodnie jeansowe się nie mieszczę już

Postaram się bardziej uczestniczyć w dyskusji, żebyście mnie nie wyrzuciły z Waszego grona

Pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:35   #4117
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam Wam na maila moje zdjęcia . Brzuszka na razie nie pokazuję, bo jeszcze mały,a Wy już takie ładne macie

a gdzie można obejrzeć brzuszki??

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:35   #4118
emigra
Zakorzenienie

Pempek, a kiedy nastepna wizyta? Ja juz bym chciala wiedziec kto tam u mnie siedzi odzywaj sie czesciej
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 14:36   #4119
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że na moim brzuchu pojawiły się włoski, niektóre jasne a wokół pępka ciemniejsze, mąż się śmieje że w niedźwiadka się przemieniam też tak macie? Wogóle szybko mi zaczęły rosnąć włosy, niestety te niechciane, czyli np. na nogach
Mam podobnie. Niechciane rosną szybciej niż zwykle, a te na głowie wydają się wypadać... Mam nadzieję, że to chwilowe.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:38   #4120
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
prawie 7 tydz hehe

no na wyprzedazach nie ma zbytnio wyboru rozmiarowki ;/ ale wiem ze 56cm, jak cos trafie to napewno kupie ja bylam wczoraj w arkadach i dominikanskiej i juz tam nie pojde ;p nic tam nie ma. dzis jedziemy z tz na zakupy spozywcze i obiecal mi magnolie pozwiedzac ;p dla siebie jedna bluzke kupilam, mi tez by sie spodnie przydaly bo jeansy cisna, ale nic mi nie wpadlo w oko.
no niestety na wyprzedazach z reguly juz sa resztki,ale i do 62cm dorośnie
Na allegro widziałam fajne paki ubran dla niemowlaka. Naprawde koszty znikome biorac pod uwage ilosc rzeczy, czesto ubranych raz ,czy dwa...Mysle,ze skusze sie tez na takie cos. Przepiekne sa rzeczy w firmowych sklepach,ale przyznam szczerze,ze ceny mnie poporstu przerazaja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:38   #4121
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Mam podobnie. Niechciane rosną szybciej niż zwykle, a te na głowie wydają się wypadać... Mam nadzieję, że to chwilowe.
myslalam, ze sobie wymyslam ... mi tez strasznie szybko rosna wloski, na glowie nie az tak szybko ale tez ... chyba nie wypadaja mocniej a n nogach moglabym sie codziennie chyba golic i pod pachami tez :/
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 14:43   #4122
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mi termin z usg wyszedł taki sam jak z kalkulatora

Dziewczyny te kłucia takie czasem mocniejsze nawet tu na samym dole gdzie wloski rosną to powiekszająca sie macica?

Bo mnie prawie ciagle boli. Ale tylko kłuje.
Mnie też kłuje, prawie nie boli tylko kłuje. Dziewczyny a wy też macie takie obfite upławy?
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że na moim brzuchu pojawiły się włoski, niektóre jasne a wokół pępka ciemniejsze, mąż się śmieje że w niedźwiadka się przemieniam też tak macie? Wogóle szybko mi zaczęły rosnąć włosy, niestety te niechciane, czyli np. na nogach
Ja po córce to cała we włosach jestem na brzuchu, na brodzi wokół sutków. Normalnie maskara.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 14:45   #4123
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
myslalam, ze sobie wymyslam ... mi tez strasznie szybko rosna wloski, na glowie nie az tak szybko ale tez ... chyba nie wypadaja mocniej a n nogach moglabym sie codziennie chyba golic i pod pachami tez :/

no to moje watpliwosci tez sie rozwialy.Jednak mi sie nie wydaje, na nogach to normalnie jak szczecina, codziennie by mozna bylo. W sumie u fryzjera bylam mc temu,a juz kazdy sie uklada jak chce,bo fryzura nie trzyma kształtu .

Kiedys bedac u kosmetyczki pani mi opowiadala jak przyszła do niej klientka na wosk- miejsc intymnych.. Kobieta byla w zaawansowanej ciazy. Szacun za wytrzymalosc na bol))
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2011-08-30, 14:46   #4124
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Pempek, a kiedy nastepna wizyta? Ja juz bym chciala wiedziec kto tam u mnie siedzi odzywaj sie czesciej
Następną wizytę mam 08.09, wiec za tydzień ja to strasznie na to czekam, tak samo zresztą jak na moment kiedy poczuję ruchy... Bo kurcze, jakoś ciężko mi psychicznie tą ciążę zaakceptować co jakiś czas mam napady płaczu z nią związane, męczy mnie to, bo kurcze nie mam żadnych problemów, mam kochającego partnera, mieszkanie, samochód, pracę, 27 lat i cyklicznie nachodzące mnie wrażenie, że to jeszcze nie pora, że sobie nie dam rady... także mam nadzieję, że jak będę już wiedziała i czuła co tam siedzi będzie ze mną lepiej....

Przepraszam za takie pesymistyczne wynurzenia ale właściwie nie mam sie komu pożalić...
Stary 2011-08-30, 14:53   #4125
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
My tez musimy kupic wszystko choc moja mama zaoferowala ze pokupuje ciuszkow maluszkowi i co tam bede chciala, wiec sie zobaczy

Guciu, a dlaczego dopiero za 6-7 tygodni usg?
My też wszystko będziemy musieli kupić, od nikogo nie odziedziczę ani nikt mi nie kupi. Jakieś pół roku temu pozbyłam się rożka i wielu ubranek dla noworodka bo stwierdziłam że nie ma sensu tego trzymać skoro lekarz powiedział mi że nie mam szans na ciążę. Teraz okazało się że szansa się pojawiła, ale dla dzidzi nic w domu nie ma.
Cytat:
ja idę na pierwszą wizytę dopiero w poniedziałek, chyba umrę z niecierpliwości. My z Tż zdecydowaliśmy ze chcemy niespodziankę przy porodzie co do płci.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Następną wizytę mam 08.09, wiec za tydzień ja to strasznie na to czekam, tak samo zresztą jak na moment kiedy poczuję ruchy... Bo kurcze, jakoś ciężko mi psychicznie tą ciążę zaakceptować co jakiś czas mam napady płaczu z nią związane, męczy mnie to, bo kurcze nie mam żadnych problemów, mam kochającego partnera, mieszkanie, samochód, pracę, 27 lat i cyklicznie nachodzące mnie wrażenie, że to jeszcze nie pora, że sobie nie dam rady... także mam nadzieję, że jak będę już wiedziała i czuła co tam siedzi będzie ze mną lepiej....

Przepraszam za takie pesymistyczne wynurzenia ale właściwie nie mam sie komu pożalić...
To ja wczoraj jak się kąpałam to mi się na płacz zebrało i płakałam aż woda wystygła.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 14:53   #4126
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też kłuje, prawie nie boli tylko kłuje. Dziewczyny a wy też macie takie obfite upławy?
Z niewielką obawą stwierdzam, że chyba też mam. Kilka tygodni temu miałam suchutko, niedawno coś się pojawiało podczas korzystania z toalety, a teraz nawet częściej. Na szczęście to co się pojawia jest przezroczyste lub w kolorze mocno rozcieńczonego mleka, więc traktuję to jako normalne.

Ja mam dziś dzień poszukiwań ciekawych aranżacji dziecięcego pokoiku. Nie to, że mam zamiar sugerować się czyimś pomysłem. Mam do dyspozycji zbyt małą przestrzeń, żeby pozwalać sobie na jakiekolwiek fanaberie, ale muszę ustalić co chcę tam wstawić i jak rozmieścić. Znalazłam kilka prościutkich projektów, dzięki którym mam już ogólne wyobrażenie pokoiku dla naszego dziecka .
Stary 2011-08-30, 14:57   #4127
mag_99
Rozeznanie

ech zrobiłam pranie, ugotowałam zupkę a teraz obowiązki mnie wzywają - a tak mi się nie chce

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:58   #4128
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Z niewielką obawą stwierdzam, że chyba też mam. Kilka tygodni temu miałam suchutko, niedawno coś się pojawiało podczas korzystania z toalety, a teraz nawet częściej. Na szczęście to co się pojawia jest przezroczyste lub w kolorze mocno rozcieńczonego mleka, więc traktuję to jako normalne.

Ja mam dziś dzień poszukiwań ciekawych aranżacji dziecięcego pokoiku. Nie to, że mam zamiar sugerować się czyimś pomysłem. Mam do dyspozycji zbyt małą przestrzeń, żeby pozwalać sobie na jakiekolwiek fanaberie, ale muszę ustalić co chcę tam wstawić i jak rozmieścić. Znalazłam kilka prościutkich projektów, dzięki którym mam już ogólne wyobrażenie pokoiku dla naszego dziecka .
U mnie też w podobnej barwie. Nie mogę sobie przypomnieć w pierwszej ciąży kiedy to się pojawiło ale zdaje mi się ze później miałam takie intensywne upławy, to było 10 lat temu więc nie pamietam, ale to chyba normalne.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 15:00   #4129
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
My też wszystko będziemy musieli kupić, od nikogo nie odziedziczę ani nikt mi nie kupi. Jakieś pół roku temu pozbyłam się rożka i wielu ubranek dla noworodka bo stwierdziłam że nie ma sensu tego trzymać skoro lekarz powiedział mi że nie mam szans na ciążę. Teraz okazało się że szansa się pojawiła, ale dla dzidzi nic w domu nie ma.

ja idę na pierwszą wizytę dopiero w poniedziałek, chyba umrę z niecierpliwości. My z Tż zdecydowaliśmy ze chcemy niespodziankę przy porodzie co do płci.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

To ja wczoraj jak się kąpałam to mi się na płacz zebrało i płakałam aż woda wystygła.
I na pewno w tym postanowieniu wytrwacie...?
Ja kiedyś też myślałam, żeby czekać do porodu. Teraz zmieniłam zdanie, my chcemy wiedzieć, ale rodzinie nie powiemy
O ile my się w ogóle dowiemy, bo podobno tu w uk nie zawsze mówią, a poza tym, będę mieć tylko 2 usg. Na pierwszym pewnie za wcześnie... a jak na drugim bobo się na nas wypnie to musimy czekać do porodu
Stary 2011-08-30, 15:02   #4130
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

o to mamy razem wizyte, tzn ja mam o 9.20 badania genetyczne
tez czekam na ruchy, ale wiem ze jeszcze z 4-6 tygodni musze na nie poczekac.... i tez ciezko mi uwierzyc ze zyje we mnie maly czlowieczek i sobie tam fika i skacze a ja nic nie czuje jeszcze... mylse ze jak poczujemy ruchy to bedzie git
Cytat:

wow, podziwiam ja bym nie wytrzymala moj mezus nie chce wiedziec jeszcze (lubi te niepewnosc) wiec bede musiala przed nim ukrywac jak sie dowiem
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 15:04   #4131
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też w podobnej barwie. Nie mogę sobie przypomnieć w pierwszej ciąży kiedy to się pojawiło ale zdaje mi się ze później miałam takie intensywne upławy, to było 10 lat temu więc nie pamietam, ale to chyba normalne.
U mnie obfite upławy były pierwszym objawem ciąży Od samej owulki jak zaczął mi się śluz płodny, tak się utrzymywał do terminu spodziewanej @ która nie przyszła, a potem zmienił się w niepłodny i już tak zostało, może jedynie jest go teraz mniej niż na początku.
Stary 2011-08-30, 15:07   #4132
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
jakoś ciężko mi psychicznie tą ciążę zaakceptować co jakiś czas mam napady płaczu z nią związane, męczy mnie to, bo kurcze nie mam żadnych problemów, mam kochającego partnera, mieszkanie, samochód, pracę, 27 lat i cyklicznie nachodzące mnie wrażenie, że to jeszcze nie pora, że sobie nie dam rady... także mam nadzieję, że jak będę już wiedziała i czuła co tam siedzi będzie ze mną lepiej....
Sądzę, że takie obawy są naturalne. Ja np kompletnie nie mam ręki do dzieci, nie wiem jak z nimi rozmawiać, co robić, nie umiem się bawić z dziećmi. Zawsze czułam bardzo silną niechęć do dzieci, a tu nagle dowiedziawszy się, że jestem w ciąży, cieszę się i nie mogę się doczekać dnia kiedy maluch będzie na świecie. I tu zaczyna się podstawa moich obaw - co kiedy już będzie, a ja nadal nie będę potrafiła z nim obcować. Boję się, że mąż będzie fantastycznym tatą a ja kiepską mamą

Edytowane przez Capsta
Czas edycji: 2011-08-30 o 15:09
Stary 2011-08-30, 15:18   #4133
tikki85
Zakorzenienie

Ja też ledwo co się ogolę to mam już odrośnięte włoski na nogach . Na szczęście mam dość jasne i ich tak bardzo nie widać tylko czuć.
Ale jestem przeszczęśliwa, bo odkąd jestem w ciąży (czyli gdzieś od początku lipca) to moje paznokcie stały się mocne i prześliczne i rosną jak głupie. Wcześniej były łamliwe, rozdwajające się, miękkie i fe! .

Ja jeszcze mam niewielkie upławy, ale też właśnie białe i takie...hmmm...galaretowa te, więc uznaję to za normalne z tego co czytałam na innych wątkach.

Co do wyprawki to my dopiero będziemy myśleć jak będziemy wiedzieć jakiej płci jest maluszek, bo jak już pisałam dla dziewczynki możemy dostać od jednego brata a dla chłopca od drugiego. Tylko ja jeszcze nie wiem co oni mają za ciuszki a nie mam możliwości sprawdzić, bo mieszkam za granicą, a ciuszki są w PL. Co do transportu to nie ma problemu, bo jeździ taki samochód z paczkami często

rybka13 moja kuzynka mieszka w UK i na USG dowiedziała się, że będzie miała chłopca. Nakupowała ciuszków w kolorze niebieskim...a tu niespodzianka - dziewuszka . Wszystko wymieniała (bo ona to taka, że dziewczynka musi mieć koniecznie różowe)

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Capsta...nie martw się. Wszystko przyjdzie z czasem i będziesz świetną mamą .

Ja też miałam niechęć do dzieci ...mimo, że one zawsze do mnie lgnęły . Ale teraz jak moje jest w drodze to nie mogę się doczekać jak przytulę moją maliznę i wycałuję ...niech ten czas leci szybciej
Stary 2011-08-30, 15:32   #4134
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Sądzę, że takie obawy są naturalne. Ja np kompletnie nie mam ręki do dzieci, nie wiem jak z nimi rozmawiać, co robić, nie umiem się bawić z dziećmi. Zawsze czułam bardzo silną niechęć do dzieci, a tu nagle dowiedziawszy się, że jestem w ciąży, cieszę się i nie mogę się doczekać dnia kiedy maluch będzie na świecie. I tu zaczyna się podstawa moich obaw - co kiedy już będzie, a ja nadal nie będę potrafiła z nim obcować. Boję się, że mąż będzie fantastycznym tatą a ja kiepską mamą
No co Ty! Na pewno będziesz fantastyczną mamą do swojego dziecka się inaczej podchodzi

Ja to się nie mogę przyzwyczaić do samego faktu bycia w ciąży... Może dlatego, że nie była to ciąża planowana... nie wiem, mam nadzieję, że kiedy poczuję maluszka będzie lepiej

Co do upławów, to ja mam od początku ciąży.. Ostatnio dostałam też zapalenia i globulki 2 x dziennie przez 10 dni... tylko mam dziwne wrażenie, że nic mi nie pomogły i znowu będę się leczyć....ehhhh
Stary 2011-08-30, 15:33   #4135
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
I na pewno w tym postanowieniu wytrwacie...?
Ja kiedyś też myślałam, żeby czekać do porodu. Teraz zmieniłam zdanie, my chcemy wiedzieć, ale rodzinie nie powiemy
O ile my się w ogóle dowiemy, bo podobno tu w uk nie zawsze mówią, a poza tym, będę mieć tylko 2 usg. Na pierwszym pewnie za wcześnie... a jak na drugim bobo się na nas wypnie to musimy czekać do porodu
Napewno wytrwamy, z córka też wytrwaliśmy. I wogóle fajne sa emocje przy porodzie "co sie urodziło?" Szwgierka w ciąży już wiedziała że będzie synek i jak urodziła to szwagier zadzwonił że ma syna, dla nas to nie była żadna wielka wiadomość bo było już kilka miesięcy wcześniej wiadomo że będzie chłopak. My lubimy niespodzianki.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 15:35   #4136
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

nie obawiaj sie zobaczysz ,ze przy swoim to sie zmienia .Pamietam jak mama mi kiedys opowiadala,ze strasznie nie lubiła malych dzieci,a jak ja sie urodziłam to poprostu zmieniła sie Jej optyka o 180stopni. Tez sie czula dziwnie wczesniej w towarzystwie obcych maluchow..ale instynkt macierzynski robi swoje. Ponosisz pod serduchem takiego małego cudaka i sama zobaczysz))
Stary 2011-08-30, 15:37   #4137
tikki85
Zakorzenienie

...tym bardziej jak dostrzeże się w tej istotce podobieństwo do siebie, albo męża
Stary 2011-08-30, 15:41   #4138
karolca
Zakorzenienie

Cześć, jestem od wczoraj w domku.
Podróż zniosłam dzielnie pomimo upału. Jechaliśmy ponad 8 godzin, bo wiadomo - postoje itp.
Wesele udane choć kiepsko mi się podobało, warunki do spania fatalne, ale w ciszy przynajmniej (jakiś hostel - schronisko młodzieżowe). Ważne, że było łóżko i było sucho
Jedzenie na weselu super, wybór ogromny, smacznie, królowało disco polo, i jakieś niemieckie przeboje, których nie znałam Msza była dziwna, no ale to jednak inna kultura.
Nie nazwiedzałam się zbytnio bo młodzi kiepsko niedzielny czas poprawinowy zorganizowali Więc chodziliśmy po mieście w niedzielną noc.

Czułam się tam nawet nieźle, bardzo starałam się, aby nie dopadły mnie mdłości. Było ciężko ale dałam radę. Rodzina ucieszyła się z przywiezionej nowiny

Nie nadrabiam, bo mi się nie chce tyle czytać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:47   #4139
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

To prawda że ze swoim dzieckiem jest inaczej niż z cudzym, ja też za dziećmi nie przepadam nie umiem zagadać, a dla mojej to bym nieba uchyliła. Ale przyznam że też niepotrafię się z nią bawić i często jej domawiam zabawy, ale potem mi jej żal i proponuje wspólne rysowanie lub cokolwiek byle by wspólnie.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Cześć, jestem od wczoraj w domku.
Podróż zniosłam dzielnie pomimo upału. Jechaliśmy ponad 8 godzin, bo wiadomo - postoje itp.
Wesele udane choć kiepsko mi się podobało, warunki do spania fatalne, ale w ciszy przynajmniej (jakiś hostel - schronisko młodzieżowe). Ważne, że było łóżko i było sucho
Jedzenie na weselu super, wybór ogromny, smacznie, królowało disco polo, i jakieś niemieckie przeboje, których nie znałam Msza była dziwna, no ale to jednak inna kultura.
Nie nazwiedzałam się zbytnio bo młodzi kiepsko niedzielny czas poprawinowy zorganizowali Więc chodziliśmy po mieście w niedzielną noc.

Czułam się tam nawet nieźle, bardzo starałam się, aby nie dopadły mnie mdłości. Było ciężko ale dałam radę. Rodzina ucieszyła się z przywiezionej nowiny

Nie nadrabiam, bo mi się nie chce tyle czytać
To dobrze że tak długa podróż dobrze zniosłaś.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 15:50   #4140
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda że ze swoim dzieckiem jest inaczej niż z cudzym, ja też za dziećmi nie przepadam nie umiem zagadać, a dla mojej to bym nieba uchyliła. Ale przyznam że też niepotrafię się z nią bawić i często jej domawiam zabawy, ale potem mi jej żal i proponuje wspólne rysowanie lub cokolwiek byle by wspólnie.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

To dobrze że tak długa podróż dobrze zniosłaś.
Nooo jestem z siebie dumna jak nic

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości