|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() i jeszcze ktoras wczesniej z laseczek zaproponowala zeby listy byla wg dat porodu, coby latwiej bylo przy rozpakowywaniu kolejke okreslic i jak kochana prosze o zmiane terminu na 13.3 wyliczony przez lekarza ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
oj mam nadzieje,ze jednak biezaca woda nie jest im obca;]
mag_99 to ladnie jak już 14tc. W sumie ciężko stwierdzić jak bedzie za kilka tygodni mozesz sie sama zaskoczyć. Wydaje mi się, ze bezpiecznie jest sie rozgladać za czymś co jakis czas, a w miedzy czasie przewertować zawartość szafy. Czasem rozne rzeczy mozna znalezc![]() Aguśkaa83 właśnie sobie wyobrazilam takie "polowanie" znienacka wyskakujesz zza drzwi Mam nadzieje,ze nasze maluchy bedą odpowiednio długo spały,zeby dac rodzicom czas na nadrobienie zaleglosci
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł z ta kolejnością wg dat
. Wtedy można się łatwiej określić w grupie . agnes99 . No tak mi się skojarzyło
|
|
|
|
#4085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie to jest najgorsze, że nie wiem ja będę wyglądać za te prawie 3 tygodnie, może okazać się, że jak coś sobie kupię to będzie za małe, albo coś będzie cisnąć, albo będę źle wyglądać bo mi się kształty zmienią
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
mi termin z usg wyszedł taki sam jak z kalkulatora
Dziewczyny te kłucia takie czasem mocniejsze nawet tu na samym dole gdzie wloski rosną to powiekszająca sie macica? Bo mnie prawie ciagle boli. Ale tylko kłuje.
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aalegna za wizyte ja wlasnie ruszam na moja ![]() A mnie z kolei mowili tutaj ze badanie sie wykonuje do 13t+5 po pozniej mierzenie przyziernosci nie ma sensu bo nie ma wiarygidnych danych .... ![]() A najlepiej w 12 tyg. Wiec co lekarz do opinia. Tu wiekszosc kobiet robi wlasnie w 12tyg. I w Polsce chyba tez tak jakos. ![]() Zreszta z tego co czytalam w roznych knigach to wlasnie miedzy 11 + 0 a 13+5 sie robi. |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uciekam coś zjeść i trochę popracować, wpadnę później, miłego popołudnia
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah to również powodzonka
![]() no właśnie co lekarz to inna opinia, zwariować można
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ale wszystkie rzuciły się na badania... Trzymam kciuki za te co stoją w kolejce i gratuluję szczęściarom, które już wróciły ze zdjęciami ![]() Mi też waga stanęła w miejscu, a brzuszek tak jak u emigry jakby czasem mniejszy, ale raczej taki sam... Tylko apetyt nie maleje ![]() A poza tym dobrze się czuję, nie jestem już takim strasznym umęczonym śpiochem jak wcześniej. Piersi dają czadu, ale jestem zadowolona z tego powodu, bo to dobry objaw, a poza tym pierwsza garderoba jaką zmieniłam na większą to biustonosze i to już w drugim miesiącu Mężuś patrzy na moje bimbałki z podziwem... hahahWiecie co od kilku dni kiepsko mi się śpi. Nie dlatego że nie mogę, czy coś, boli mnie prawy staw biodrowy, pierwszy raz mam z tym problemy. Dodam że zawsze większość nocy przesypiałam na lewym boku i teraz też. Pamiętam, że moja szwagierka tez narzekała na biodro w ciąży. Czy to ma jakiś związek z ciążą? Przecież póki co biodra nie mają dużego obciążenia... :/ |
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz powiedzial ze na tym etapie wszystkie dzieciaczki sa w bardzo podobnych rozmiarach i malo sie roznia, dopiero potem pojawiaja sie roznice typu mniejsze dziecko, wieksze jak czas ciazy, itp wniosek z tego taki - trzeba ufac swojemu lekarzowi a mnie cos przewialo szyje z prawej strony i boli
|
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam lekki katar, szef jest chory i się obawiam że się może mnie czymś zaraził. Herbatke z cytryną pije od wczoraj ale sikam po niej dwa razy więcej
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
emigra właśnie sobie wyobrażam jak dzidzia mierząca lekko ponad 5cm , krzyżuje sobie nózie które mają jakieś 2 cm, no szok, takie malutkie a takie zwinne, jeszcze tego nie ogarniam tak do końca
|
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zauważyłam że na moim brzuchu pojawiły się włoski, niektóre jasne a wokół pępka ciemniejsze, mąż się śmieje że w niedźwiadka się przemieniam
też tak macie? Wogóle szybko mi zaczęły rosnąć włosy, niestety te niechciane, czyli np. na nogach
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj widzialam i stopki malusie ....
|
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
własnie wcinam zupe ogórkowa
mniami. a na korytarzu czuje normalnie zapach cytrusow, tak kreci w nosie,ze szok![]() Pomysl z lista co do kolejnosci rozpakowania swietny Bedziemy niczym domino!wlasnie znalazlam fajne leginsy z szersza gumka na stronie sklepu internetowego Tchibo wygladaja calkiem sensownie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wizyt i cudnych maluszkow!!
![]() ![]() Cytat:
wrocilam wlasnie z galerii grunwaldzkiej bylam c&a a tam promocje ciuszki po 5zł wiec kupilam bluzeczke i spodenki rozmiar 62 nie moglam sie opanowac za 5zl to nic tylko brac :d macie juz cos czy tylko ja taka wariatka? 3bluzki i jedne gacie?
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam kupic w sobote w tesco byly po 3 chyba sztuki takich bialych zwyklych bodziakow za 20 zl chyba, wiec i dla dziewczynki i dla chlopczyka, ale nie kupilam.... a zaluje a w ktorym Ty tygodniu jestes? U nas 13 leci
|
|
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko chyba rozmiar troszkę za duży kupiłaś tak na początek to 56 cm powinno być oka co do sukienki - we Wrocku ciężko coś znaleźć, ja mam zawsze ten problem, chociaż ostatnio otworzyli jakąś nową hurtownię z eleganckimi sukienkami, jeszcze nie byłam ale zamierzam odwiedzić - to się sava nazywa i znajduje się na przemkowskiej, o ile się nie mylę
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sobie allego przegladam i juz kilka rzeczy znalazłam za rozsądne pieniadze
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia małe ciuszki są takie
![]() Emigra
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ci fajnie
Uwielbiam niemowlęce stopki, takie malusie... już się nie mogę doczekać kiedy je obcałuję ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Bardzo podobają mi się różowe i niebieskie ciuszki, ale raczej coś uniwersalnego kupię, póki nie wiem jakiej płci jest moja niespodzianka
|
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tez zawsze mam nadzieje, ze w razie czego znajdzie sie ktos kto udzieli pomocy Cytat:
![]() o matko ![]() a wiesz, to kadzenie juz lepsze, przynajmniej zabija troche zarazki i aromat Cytat:
generalnie klucie, ciagniecie, bolenie jeste calkiem normalne... jedynie jesli cie za mocno i zbyt dlugo boli to powinnas zglosic lekarzowi ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- nooo... my mamy... cala garderobe po corce ale tak powaznie to wam troche zazdroszcze tych zakupow wyprawkowych... nam przejdzie jedynie pewnie troche dokupic jak bedzie chlopak ![]()
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bylam wczoraj w arkadach i dominikanskiej i juz tam nie pojde ;p nic tam nie ma. dzis jedziemy z tz na zakupy spozywcze i obiecal mi magnolie pozwiedzac ;p dla siebie jedna bluzke kupilam, mi tez by sie spodnie przydaly bo jeansy cisna, ale nic mi nie wpadlo w oko.
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz czekalam na usg 5 tygodni - do wytrzymania i dosyc szybko zlecialo, wiec i Tobie zleci Ciekawe jak tam dziewczynki na badaniach Nie pamietam ktora o ktorej godzinie ma, tylko ze Zariah o 15.10
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
No to szybko kupujesz, ja wtedy jeszcze nie myslalam o zakupach
![]() ![]() ![]() ale z jednej strony lepiej tak po trochu kupowac, niz wszystko naraz ![]() mam gula w gardle ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sukienke buty też jednak nie czerwone ![]() poza tym w czwartek jadę na pierwsze badania (mocz, krew itp. w zasadzie w sumie może powiedzie jak wyglądają one?? tylko mocz i krew czy coś jeszcze?? )Cytat:
cały czas coś innego mi się chcę...![]() dziś mam taką ochote na pierogi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

i jak kochana prosze o zmiane terminu na 13.3 wyliczony przez lekarza 

za wizyte 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A dziś pojechaliśmy z Tż do sklepu, i kupiłam spodnie ciążowe czarne z prostymi nogawkami,w moim normalnym rozmiarze...Brzuszek mi ostatnio wyskoczył i na wadze o prawie 1 kg nie stąd ni z owąd więcej