Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 14:56   #3781
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
czyli około 5 miesięcy kurs? , jak ja to przejdę no ale dobra, pójdę Do zobaczenia na polskich drogach za rok!
niekoniecznie 5 miesięcy. Ja teorię zaczęłam w czerwcu, jazdy w lipcu, a egzamin zdałam w połowie września za I razem.
Wszystko zależy od szkoły jaką wybierzesz, od instruktora i Twoich możliwości czasowych.
Teoria to 30h, jazd również 30h.

Po skończonej teorii musisz ukończyć egzamin wew. w swojej szkole jazdy. Polega na komputerowym teście wyboru (jak w WORDZIE).
Po ukonczonych jazdach, jeśli czujesz się na siłach, zapisujesz się na egzamin w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego.

Ale tak jak mówię, bardzo dużo zależy od szkoły. Ja np. egzamin wew. zdawałam w trakcie jazd był dla mnie tylko formalnością.

Aha, na teorię z racji godzin pracy zdarzało się, że przychodziłam poza wyznaczonymi godzinami wykładów. Miałam bardzo dobrego instruktora (właściciel szkoły jazdy), któremu zależało na jak najlepszym przygotowaniu mnie do egzaminu.

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:58
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:57   #3782
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Klaurencja ale nikt nie mowi, ze nie zdasz za pierwszym razem

ja zdawałam w erze łapówkowej to wiesz, mogli robic co chcieli i nie bylo kamer....teraz nie moga Ci wmówic ze cos zle zrobilas jak nie zrobilas...

Agatku - teraz do Ciebie wielorybku mowi? a co potem bedzie ?

moje dziecko dzisiaj nawet w dzien kopie chyba wie, ze bedziemy je ogladac...i widzialo swoje ubranka pierwsze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:02   #3783
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
aaa zapomniałam Wam napisać, jak fantastycznego mam męża!

dzwoni w niedziele wieczorkiem i się pyta:

"no i co popływałaś sobie w basenie wielorybku???"
no mężuś sie popisał

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja zdałam za 5
ja zdałam za 3 razem kiedy miałam juz totalna olewkę na egzaminie bo jeździłam z 39,7 stopniowa gorączką

Cytat:
a ja wykorzystuje kompa na maksa
i stresuje się usg
Na pewno będzie wszystko ok kochana nie stresuj sie tak

Cytat:
fajny mąż

ej, no to do stycznia zdążę, nie? licząc na zdanie za pierwszym razem i przyjęcie natychmiastowe może uda mi się przed dzieckiem zdążyć
moze maluszkowi zachce sie wyjść w czasie egzaminu i odrazu dostanie prawo jazdy w prezencie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:04   #3784
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
i stresuje się usg
nie bój żaby!!!!!!!!! Żabko
Cytat:
fajny mąż

ej, no to do stycznia zdążę, nie? licząc na zdanie za pierwszym razem i przyjęcie natychmiastowe może uda mi się przed dzieckiem zdążyć
No jak tylko wróci za 2 tyg to ten wielorybek pokaże mu na co go stać

Zdążysz jeśli wybierzesz fajną szkołę i będziesz jeździć regularnie co 2-3 dni (ja tak jeździłam) to pewka! Koleżanka z innego forum też robiła prawko w czasie ciąży, nasza wspólna znajoma z Neską- Rybulka i zdała teraz Miłoszek to światowy chłopak
Cytat:
Agatku - teraz do Ciebie wielorybku mowi? a co potem bedzie ?

moje dziecko dzisiaj nawet w dzien kopie chyba wie, ze bedziemy je ogladac...i widzialo swoje ubranka pierwsze
waleniku?

Neska jak kopie to najważniejsze!!
Moje też teraz kopie i domaga się jedzenia Ciekawa jestem jak tam jutro na badanku, czy będzie taki skoczny połówkowe mam jutro

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
moze maluszkowi zachce sie wyjść w czasie egzaminu i odrazu dostanie prawo jazdy w prezencie
Dokładnie

"Wie pan... nie chce pana straszyć, ale jestem w 9 miesiącu ciąży i w każdej chwili mogę urodzić!"

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:05   #3785
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek to ja trzymam kciuki za Twoje usg
Stary 2011-08-30, 15:05   #3786
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam rozerwane serce stracilam moja laleczke ;(( w niedziele rano o 5 dostalam silnego skurczu myslalam ze umieram i urodzilam na lozku w domu dzieciatko zylo ruszalo raczkami i nogami tragedia nie wiem kiedy sie podniose z tego wszystkiego straszny bol budze sie codziennie o tej godzinie o ktorej urodzilam czuje pustke w sobie to byla dziwczynka wazyla 200 gram i 30 cm dlugosci
Madzia16094 ja pier... zamarłam, kiedy to przeczytałam... Bardzo Ci współczuje trzymaj sie kochana....

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:06   #3787
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek to ja trzymam kciuki za Twoje usg
Ja za Twoje też, nie stresuj się, wszystko będzie oki!

Stary 2011-08-30, 15:07   #3788
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

uciekam juz od kompa...
do napisania kiedys tam
Stary 2011-08-30, 15:10   #3789
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:

"Wie pan... nie chce pana straszyć, ale jestem w 9 miesiącu ciąży i w każdej chwili mogę urodzić!"

jadę się zapisać ale to może jutro... dzisiaj mi się nie chce

Stary 2011-08-30, 15:11   #3790
uska000
Zadomowienie

Madziu kochana.. nie wiem co napisac.. przytulam mocno

po tej wiadomosci juz nic mi sie nie chce;(

pierd##### niesprawiedliwe zycie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:34   #3791
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

jadę się zapisać ale to może jutro... dzisiaj mi się nie chce

ja za 4 razem nie zdałam i się załamałam postanowiłam sobie zrobić przerwe i już 2 lata ta przerwa trwa siano wyj...ne a prawka nei ma
może też pojde teraz i powiem ż ejak mnei obleje to mu urodze w samochodzie na złośc żeby się chłop zestresował
kiedyś pamiętam na egzaminie była dziewczyna z brzuszkiem podeszła do samochodu stała chwile i zachwilkę już szła z płaczem nawet do samochodu nie wsiadła więc nie wiem czy czasami też kolesia nie postraszyła i ten już wolał na placu ją oblać zanim wsiadła do samochodu czy co??

a teraz mi sie film przypomniał "job czyli ostatnia szara komórka" co ta laska opowiadała jak poszła zdawać na prawko i ją oblał - bo usiadła z tyłu i tak chciała zdawać - : hahaha: no lałam

http://www.youtube.com/watch?v=MfN9fZckoDs
Stary 2011-08-30, 15:41   #3792
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
niekoniecznie 5 miesięcy. Ja teorię zaczęłam w czerwcu, jazdy w lipcu, a egzamin zdałam w połowie września za I razem.
Wszystko zależy od szkoły jaką wybierzesz, od instruktora i Twoich możliwości czasowych.
Teoria to 30h, jazd również 30h.

Po skończonej teorii musisz ukończyć egzamin wew. w swojej szkole jazdy. Polega na komputerowym teście wyboru (jak w WORDZIE).
Po ukonczonych jazdach, jeśli czujesz się na siłach, zapisujesz się na egzamin w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego.

Ale tak jak mówię, bardzo dużo zależy od szkoły. Ja np. egzamin wew. zdawałam w trakcie jazd był dla mnie tylko formalnością.

Aha, na teorię z racji godzin pracy zdarzało się, że przychodziłam poza wyznaczonymi godzinami wykładów. Miałam bardzo dobrego instruktora (właściciel szkoły jazdy), któremu zależało na jak najlepszym przygotowaniu mnie do egzaminu.
Ja też nie mialam jakiegoś specjalnego egz. wewnętrznego
A na teorii tez nie na wszystkich wykładach byłam

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Cytat:
waleniku?

[...]
Dokładnie

Waleniku

Oj , jak by tak powiedziała, ale by szybko zdała, gorzej jakby instruktor odpowoedział " Niech sie Pani nie martwi, jestem przeszkolony w odbieraniu porodów"

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja za 4 razem nie zdałam i się załamałam postanowiłam sobie zrobić przerwe i już 2 lata ta przerwa trwa siano wyj...ne a prawka nei ma
może też pojde teraz i powiem ż ejak mnei obleje to mu urodze w samochodzie na złośc żeby się chłop zestresował
kiedyś pamiętam na egzaminie była dziewczyna z brzuszkiem podeszła do samochodu stała chwile i zachwilkę już szła z płaczem nawet do samochodu nie wsiadła więc nie wiem czy czasami też kolesia nie postraszyła i ten już wolał na placu ją oblać zanim wsiadła do samochodu czy co??

a teraz mi sie film przypomniał "job czyli ostatnia szara komórka" co ta laska opowiadała jak poszła zdawać na prawko i ją oblał - bo usiadła z tyłu i tak chciała zdawać - : hahaha: no lałam

Monia, a po 2 latach to chyba od nowa kurs musisz robić??
Faktycznie za tamten kurs kasa wywalona w błoto
Ja po 2 razie już nie chciałam zdawac, ale instruktor mnie przekonał, żebym nie rezygnowała i zdalam za 3 (podeszłam na pełnym luzie, a i egzaminator trafil sie ludzki )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:51   #3793
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
prawo jazdy dobra rzecz pod warunkiem,z e bedzie się jezdzic- znam kilka osób, któe mają prawko a w ogole nie jezdza....strata kasy wtedy
Prawo jazdy to świetna rzecz! Uwielbiam jeździć samochodem! Jeśli będzie się jeździło, to jak najbardziej robić prawko, robić. Jednak są też osoby, które się do tego nie nadają kompletnie (czasami takie mają prawko niestety...). Są też takie, które zrobiły i nie jeżdżą. Tak jak moja koleżanka - 15 lat ma prawko i ostatnio jeździła na egzaminie , chociaż może to i lepiej

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem, czy czuje ruchy Czuje takie przyjemne mrowienie (?) czasami jakby mnie coś pukało w rożne miejsca w brzuszku... Kurde to moja druga ciąża a ja juz nie pamiętam jak to jest.
Ja tez tak czasami czuję! Nie motylki, tylko takie jakby stukanie, pukanie w brzuszku. Czy to ruchy malucha ??????
Stary 2011-08-30, 15:59   #3794
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
aaa zapomniałam Wam napisać, jak fantastycznego mam męża!

dzwoni w niedziele wieczorkiem i się pyta:

"no i co popływałaś sobie w basenie wielorybku???"
Hehe do mnie mówi prosiaczku myślałam że go zabije jak to usłyszałam...

Cytat:
i stresuje się usg
Kochana nie stresuj wszystko bedzie git dzidzia kopie bo się nie może już doczekać show ze sobą w roli głownej i Śliczne ciuszki ! Ja czekam do końca września i zacznę szaleństwo

BTW ja zdałam prawko za 3 razem, kurs zaczełam w lipcu ale na teorie nie chodziłam tylko na sam koniec poszłam testy zdawać, potem cały sierpień jezdziłam, zdawac zaczelam od wrzesnia a w listopadzie juz miałam upragniony dokument... Nie wyobrażam sobie życia bez prawka !!!

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:02   #3795
madzia16094
Raczkowanie

dziekuje wam za slowa otuchy

w czwartek pochowek nie wiem jak ja to przetrwam
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:04   #3796
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
hej dziewczyny mam rozerwane serce stracilam moja laleczke ;(( w niedziele rano o 5 dostalam silnego skurczu myslalam ze umieram i urodzilam na lozku w domu dzieciatko zylo ruszalo raczkami i nogami tragedia nie wiem kiedy sie podniose z tego wszystkiego straszny bol budze sie codziennie o tej godzinie o ktorej urodzilam czuje pustke w sobie to byla dziwczynka wazyla 200 gram i 30 cm dlugosci

Jejku Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Serce mi pęka. Widziałam, że Inutil i Kasiahexe zaprosiły Cię już na wątek Aniołkowych Mam - również Cię gorąco zapraszam. Znajdziesz tam potrzebne wsparcie i zrozumienie Bardzo mocno Cie przytulam!

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:19   #3797
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
dziekuje wam za slowa otuchy

w czwartek pochowek nie wiem jak ja to przetrwam
trzymaj się, jakoś....
Stary 2011-08-30, 16:50   #3798
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Waleniku

Oj , jak by tak powiedziała, ale by szybko zdała, gorzej jakby instruktor odpowoedział " Niech sie Pani nie martwi, jestem przeszkolony w odbieraniu porodów"
oj jakby był przeszkolony to w ogóle byłaby masakra klaurencja nie miałaby na co liczyć
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hehe do mnie mówi prosiaczku myślałam że go zabije jak to usłyszałam...
wrr, wkurza mnie coś takiego no raz, dwa powiedzieć, a nie za każdym razem i okazji tylko mnie wyzywa od różnych różniastych zwierząt!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Juhu!! W końcu dostałam próbki z Johnsonis

- płyn do mycia ciała i włosów 3 w 1 50 ml
- krem pielęgnujący 15 ml
- ochronny krem przeciw odparzeniom 15 ml

Stary 2011-08-30, 16:53   #3799
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A długo na te próbki czekałaś Agatko?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:56   #3800
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A długo na te próbki czekałaś Agatko?
Coś koło 2 tygodni ładnie pachną, wchłaniają się super i jest takie uczucie... hmm takiej mięty czy jak fajnie takie uczucie

Stary 2011-08-30, 16:59   #3801
19mala83
Raczkowanie

Madzia16094 to straszne co Cię spotkało, jak to przeczytałam to poprostu popłakałam się. Nawet nie wyobrażam sobie co Ty czujesz. Kochana trzymaj się.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:01   #3802
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wczoraj je zamówiłam właśnie

Te z johnsons są dobre kosmetyki, teraz czekamy na kruszynke żeby je wypróbować
Stary 2011-08-30, 17:07   #3803
agacia_cz
Zadomowienie

też dostałam dzisiaj swoje próbeczki z jonsona czekałam prawie miesiąc ;/
aaa i z ziajki też dostałam próbeczki 2x kremik do pielęgnacji bobaska, żel intymny i krem dla mamusi ujędrniający po porodzie 7ml wszystko i to już po 4 dniach przyszło
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:08   #3804
*Agatek*
Zakorzenienie

To co kiedy spotkanie w kujawsko - pomorskim???

W razie co jestem w stanie kilka dziewuch wziąć ze sobą autem Z Torunia/Lubicza - zawsze taniej jak się rzucą na paliwko

ale ja na tym biznes ukręcę, o jaa ciee

Stary 2011-08-30, 17:09   #3805
zoskasamoska
Wtajemniczenie

a jak sobie te z ziaji zalatwilas? tez na podobnej stronie jak z johnsons?
Stary 2011-08-30, 17:09   #3806
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
też dostałam dzisiaj swoje próbeczki z jonsona czekałam prawie miesiąc ;/
aaa i z ziajki też dostałam próbeczki 2x kremik do pielęgnacji bobaska, żel intymny i krem dla mamusi ujędrniający po porodzie 7ml wszystko i to już po 4 dniach przyszło
z jakiej strony zamawiałaś?? też chcę!!

takie słodkie są takie malutkie próbeczki

Stary 2011-08-30, 17:40   #3807
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja też nie mialam jakiegoś specjalnego egz. wewnętrznego
A na teorii tez nie na wszystkich wykładach byłam

Waleniku

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Monia, a po 2 latach to chyba od nowa kurs musisz robić??
Faktycznie za tamten kurs kasa wywalona w błoto
Ja po 2 razie już nie chciałam zdawac, ale instruktor mnie przekonał, żebym nie rezygnowała i zdalam za 3 (podeszłam na pełnym luzie, a i egzaminator trafil sie ludzki )
MONIKA zapisuj się na lekcje póki masz jeszcze trochę czasu dla siebie bo jak maleństwo przyjdzie na świat to już będzie ciężko z wolnym czasem.
A oto moja przygoda z prawem jazdy Po niezdanym chyba 5 razie zraziłam się i dałam sobie spokój. Później przyszła na świat moja córka. I wiadomo jak to przy małym dziecku wiecznie na nic nie ma czasu. Mąż mnie wszędzie zawoził więc nigdy nie było problemów żebym się gdzieś nie dostała. Czasami mnie to wkurzało że nie mam prawka no ale zaciskałam zęby i jakoś zleciało. Później zaczęłam myśleć o drugim dziecku ale postawiłam sobie dwa warunki 1- umowa na czas nieokreślony a 2-prawo jazdy. Gdy pierwszy warunek spełniłam to oczywiście nie chciało mi się iść na prawko znowu przez te stresy przechodzić, ale w końcu po 7 latach od ostatniego egzaminu stwierdziłam że zapiszę się na jedną godzinkę jazdy żeby wogóle sprawdzić czy umiem jeszcze jeździć. Po dwóch miesiącach od tej pierwszej jazdy miałam już zdany egzamin. A kurs jest ważny cały czas wiadomo trzeba zdawać teorię i chyba trzeba 5 godz. jazd wykupić. Na mój "drugi pierwszy egzamin" po 7 latach poszłam oczywiście na luzie nastawiona że i tak nie zdam i co? zdałam "za pierwszym razem" poryczałam się wogóle jak głupia a instruktor stwierdził że jakby wiedział że tak będę ryczeć to by mnie oblał
MONIKA zapisuj się jak najszybciej na te jazdy i rób to prawko bo na prawdę warto. Dziś mija rok odkąd odebrałam moje prawo jazdy i dzisiaj się zastanawiam jak mogłam tak długo wytrzymać
Stary 2011-08-30, 18:06   #3808
agacia_cz
Zadomowienie

napisałam w formularzu kontaktowym na str www.ziaja.com z prośbą o próbki, napisałam że jestem w ciąży i chciałabym wypróbować ich produkty
najpierw dostałam emaila chyba z serwera że nie posyłają próbek a za kilka min przyszedł kolejny z dokładnym opisem produktów i info że wyślą
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 18:16   #3809
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ty kombinatorko :p Ale Fajnie, takich próbek nigdy za wiele
Stary 2011-08-30, 18:33   #3810
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski Ja znowu słomiana wdowa, bo tz jechał do pracy na nocke Ale zaplanowałam sobie prasowanie i przejze notatki bo mam pare rzeczy do zaliczenia jeszcze we wrzesniu
A wlasnie z Lenką zajadamy się budyniem czekoladowym i przed chwila zjadłam prawie całego ananasa

W II trymestrze zdecydowanie apetyt mi dopisuje, bo w I to nic mi sie jesc nie chcialo
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości