|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
czesc
Cytat:
![]() tak prywatne ![]() ![]() Cytat:
ech oby im juz to przeszło na stałe ![]() postaram się Cytat:
![]() no co Ty aż tak u nas dzisiaj palma ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas drzemek nie ma już daaaaawno. Dziś kolejny dzień na próbę w przedszkolu. Po 15 min Amela chciała iśc do domu Idziemy na festyn koło naszego bloku
|
|
#752 |
|
BAN stały
|
hej
przede wszystkim -OLAFKU STO LAT Sylko, to nieciekawie miałaś z małym, trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy Miramej, no widzisz rozgadał się Kubuś Olu u was też ładnie ![]() Amelka za to lubi oglądać tv staram się jej ograniczać. Uwielbia Nodiego - innych bajek nie chce oglądać agga Amelka też średnio z jedzeniem. je zupy, kurczaka i inne mięsa ale warzywa to już nie - marchew nie jedyne co to kapustka kiszona. Jedyne co to wyregulowałam jej pory jedzenia. śniadanie mniej więcej o takich samych porach codziennie, obiady i reszta też Wojtusiu u nas dziś typowo jesienna pogoda, wiatr, zimno... byłyśmy na spacerku ale drugi raz nie chce mi się wychodzić... Karo dla Zu |
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Widzę że na tapecie temat gadania i jedzenia Tomek ostatnio też dużo więcej mówi : kuf czyt klucz, sól, sisia czyt. sisiak, zosia, ania, gum czy guma, cesc czyt cześć, iść, oć czyt chodz, wona czyt wrona , paca czyt. praca, bob czyt bob budowniczy, gal czy zegar i jeszcze trochę innych ![]() A co do jedzenia Tomek też dużo rzeczy nie chce jeść. Nie zje marchewki, banana, z warzyw to tylko ogórek, pomidor i cukinie. Nie znosi ziemniaków. Chętnie je makaron(najlepiej sam), wędliny, mięsko (najlepiej wszelkie kotelty albo gotowany z zupy kurczak), zupki (pomidorowa, rosół i ewentualnie ogórkowa), winogrona, jabłka, kasza. Najchętniej zawsze pije mle i je lade(czekoladę)
|
|
#754 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja z Marcelem mam na odwrot - jest zarlokiem i je prawie wszystko
natomiast Eryk zawsze byl niejadkiem i mialam z nim spory problem, teraz jak jest starszy to juz jada coraz wiecej rzeczy ale nadal ma swoje wybryki
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
magi przytulam Cie bardzo mocno
![]() wiem że żadne słowa teraz nie pomogą ale pomodlę się za Maciulkiem ![]() --- Jolus pytałaś o Zuzie, gorączke miała tylko jeszcze przez całą środę, w czwartek juz nie ![]() piszecie o jedzeniu, hmmm Zuzia podobnie jak Marcel Svi lubi jeśc ![]() i własciwie zje wszystko
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, mała modelka ![]() Cytat:
, śnią, więc nie dziwota, że i spać nie mogą spokojnie ![]() ![]() Wiem, wiem ![]() Ja Kubie czasem puszczam Przygody kota Filemona, ale po 5 minutach woli uderzać w klawiaturę ![]() Myślę, że jednak nie mają, ktoś zasiał panikę, odkręcono to, ale popłoch został. No ale pewności oczywiście nie mam. Ładnie
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, było miło, ale wczoraj ![]() Tak piszecie o tym końcu drzemek, jak u nas to nastąpi, to nie wiem, jak to będzie , to moja chwila wytchnienia w ciągu dnia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oby jej zostało ![]() zdrowa, zdrowa ![]() Wojtusiu doczytałam że u Ciebie nie fajnie ze zdrówkiem w takim razie dla Ciebie dużo
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wpadłam na sekundkę się przywitać, żyjemy i dziś jest lepiej (nie boli)...muszę się ogarnąć, położyć Mamie farbę na włosy ...ale wpadnę troszkę później...i do klubu też
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-30 o 19:55 |
|
|
|
#760 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu zdrówka
![]() Karola, zajrzyj ![]() U mnie podobnie z dziećmi jak u Svi Starszy niejadek, młodszy wszystkożerca, choć z momentami na nie
|
#761 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale ogolnie to jest pochlaniacz a Eryk dalej wybredny a jak z jedzeniem Bartka? je surowki itp?
|
|
|
#762 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Już po chorobie apetyt mu wrocił, także jest dobrze, bo wiem co to znaczy z niejadkiem... Taaa, surówki....doszła mizeria, a tak tylko marchew z jabłkiem i mrożonki z warzyw....
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się cieszę Cytat:
*** Dziewczyny, w H&M do niedzieli jest promocja na jeansy: 40 zł rabatu na damskie i męskie, jeżeli wyjściowo kosztują co najmniej 60 zł i 20 zł rabatu na dziecięce, jeżeli kosztują co najmniej 30 zł. Ja kupiłam dziś jedne Kubusiowi, poza tym jeszcze fajne sztruksy za 40 zł (cena regularna) I jeszcze bluzkę
|
|
|
#764 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() A brakiem drzemek się nie martw. Każde dziecko inaczej ![]() Bartek spał do 4 lat. Mayu, cieszę się, ze Zuzia zdrowa
|
|
#765 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moj nie tknie niczego co ma smietane, majonez, ketchup itp ![]() a z warzyw to je tylko ogorka kiszonego i swiezego, papryke czerwona, pomidora, kalafior i fasolke
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, ale Kuba z tym swoim spaniem to raczej nie rokuje
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem...od czego by tu zacząć
![]() wpadnę do klubu napisać o Nas ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Napisałam w klubie...
|
#768 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Werci, a stopki lekarka sprawdzała czy sama jej coś napomknęłaś? bo u nas na bilansie ani słowa o stopkach nie było ![]() Cytat:
no pięknie ![]() Cytat:
![]() Tak piszecie o tych niejadkach, moja lala też wybredna. Surówki żadnej, owoce tylko banan nr to makaron w każdej postaci. Ostatnio dała się przekonać do mleka (zwykłe w kartonie bo dzieciowego nie tknie) pierwszy raz od roku . No i mam pytanie czy wasze dzieciaczki jedzą "normalnie" kanapki bo Amelka wszystko na części rozkłada i je osobno
|
|
#769 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
google tych co mam nie pokazuje![]() Dziś byłam w empiku (dobrze wiesz ) i oglądałam kilka książeczek z ćwiczeniami...zastanawiał am się którą wziąć, nie mogłam sobie przypomnieć które ćwiczenia Wy macie...i teraz widzę że kupiłam tą "Waszą" cała książeczka zajęła jej jakieś 10 min![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tylko taki sposób daje radę większość dniaCytat:
Zu jak mówi "Mama" to ja jej mówię żeby powiedziała "Mamusiu, Mamuniu itp..." to ona stanowczo odpowiada "MAMA!" Naczekam się więc na zdrobnienie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u na tez z jedzeniem gorzej ostatnio
|
|
#771 |
|
Ola-Unhola
|
Karo, też kupiłaś takie zestaw łazienkowy??
![]() ![]() megi, Antoś czasami rozkłada na czesci kanapki... Tzn dokładnie to jest tak.. ser, wędlinę je osobno (przeważnie), a serki smarowane, pasztecik itp razem z kanapką, choć czasami udaję mu się wgrzebać w to i wyjeść
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, ciężko tak ![]() Kubuś nie, nawet już Mu nie robię, zwykle wszystko oddzielnie, ale ogólnie to i tych kanapek prawie nie je, bo sera już nie, wędlinę staram się rzadko dawać. Cytat:
![]() Hehe , to tylko mój Kuba mamą się wysługuje ![]() Kuba rano, jak się obudzi mówi "mamusia", a wieczorem zwykle "mama" w tonie rozkazującym ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- No i coś jest na rzeczy z tym makaronem, bo Kuba też lubi bardzoooo
|
|
|
#773 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Oj makaron to większośc dzieci lubi. Miekkie to, takie kluchy ![]() Bartek tez zawsze uwielbiał i uwielbia dalej ![]() Jak Antek marudzi, to wiem co ugotowac, zeby sie najadł
|
|
#774 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No,wcześniej osiwieję
.Cytat:
Tego roku jest ich szczególnie dużo,gdzieś czytałam,że to wróży długą jesień czy to prawda,nie mam pojęcia ![]() Cytat:
dla Tomcia.Cytat:
ale cieszę się,że już jest dobrze Cytat:
dla Werki.Cytat:
Bartoś na razie,nie ogląda żadnych...swego czasu leciło w wieczorynce :"Tomek i przyjaciele" to wtedy czasem oko zawiesił,teraz wogóle .Nie wiem sama,co o tym wszystkim myśleć ale też raczej nie sądzę,że gdyby rzeczywiście,te szczepionki w sposób niekorzystny wpływały na dzieci,to że producenci i sprzedawcy tych szczepionek,kiedykolwiek publicznie się do tego przyznają.Oni zawsze będą bronić swych ogromnych zysków i będą temu zaprzeczać a chory system,będzie ich bronił.To jeszcze nadmienię,że okres na 2,5 roku,nazwany jest tutaj "Trąba powietrzna" - wszystko przed nami ![]() Cytat:
Cześć Karo ![]() Nie bądź pesymistką,a może się Mu odmieni ![]() angy pewnie czas buntu u Was nastał ![]() Pandzia wszystkiego dobrego dla Olafka,zdrówka przede wszystkim Dobranoc |
||||||
|
|
|
#775 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, Amela nie lubi pasztetu i ogólnie "mokrych " rzeczy na kanapce tzn. masła, dżemu itd.Cytat:
![]() ja też już osobno daję, ale dziwnie mi tak dawac jak pieskowi ![]() Ola chyba trafiła z tym, Kubuś że ma cię dosyc wieczorem ![]() Amela jeszcze kaszę kuskus uwielbia ![]() Cytat:
He he u mnie też makaron jest tajną bronią na NIE NIE NIE Amelki
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Tatę wygania z pokoju i tuli do mamusi robi ![]() No kluchy, ale ja aż takiego miękkiego nie gotuję. Cytat:
Kuba w sumie woli autobusy, tramwaje, karetki itp. oglądać (z youtube Mu puszczam) To też prawda, niestety, ale to nie jedyna taka chora dziedzina ![]() ![]() Jestem realistką ![]() *** Idę umyć zęby i przyjdę napisać dobranoc
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-08-30 o 22:31 |
||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#778 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Kluchy w tym sensie, ze niektórzy tak mówią na makarony ![]() Ja też gotuję al dente ![]() ![]() czeko, usmiałam się. Coz za rymowanka ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Co do szczepionek, to wiecie...ja sie boję z róznych względów... Pisałam Wam kiedyś co mi sie stało po jednej takiej....Boję się, żeby nie miał skołonności po mnie ![]() No i Ant miał lekkie wzmożone napiecie mięsniowe, ze wskazaniem do acelularnych - zabitych a ta jest żywa...
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
ja jej tak kiedys powiedzialam i teraz sama tak mowi-moja papuga
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On już o 19.30 śpi ledwie żywy, no ale drzemie ok. godzinki i wstaje raniutko ![]() Ja się nie przejmuję, kiedyś się przecież nauczy , kuskus też jest lubiany, ogólnie kasze, ryż. Ziemniaki w odstawce.Nie trafiła, moje dziecko nie miewa dość mamusi ![]() Cytat:
![]() *** Dobra, kładę się, dobranoc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

Mam nadzieję,że jej się z czasem odmieni.
u nas dzisiaj palma 

Rzuca jedzeniem, generalnie świr na całego

NIE LUBIĘ TROLLI

ale cieszę się,że już jest dobrze