|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Moja dzisiaj tez mało jadła
![]() 120 100 100 150 180 próbowała któraś słoiczka Hipp Potrawka z ziemniaczkami i królikiem, bo ze składu wygląda na smaczny?
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na mój gust to tam czuć tylko rozwodnione ziemniaki.
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobilam Lenie 180ml kaszki i zjadla 110;pCytat:
Tz przyjechal z jedzonkiem
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegapiłam, coś się źle czuje idę spać szkoda ![]() a w składzie nawet cebula jest w takim razie chyba sama zrobię jej potrawkę po powrocie bierzmy się ostra za obiadki, ugotuję jej coś ze szpinakiem (jedyny słoik który podszedł) i mięskiem
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-08-30 o 22:34 |
|
|
|
|
#305 | |||||
|
Raczkowanie
|
moje dziecko zasnęło tak ok. 17:30-18
myślałam, że pośpi do 19, potem zabawa, kąpiel i sen a ona spała i spała, w międzyczasie tylko jadła a teraz się obudziła nie wygląda na senną edit: trochę poleżała w łóżeczku, nakarmiłam i zasnęła przy piersi ufff... Cytat:
ale sama bym się chyba nie dociągnęła bo węzeł był na plecach ![]() muszę poćwiczyć Cytat:
dużo zdrowia dla Krzysia, mam nadzieję że to chol...stwo puści i obejdzie się bez antybiotyku ale napięcie na wątku było ![]() Cytat:
kupiłam na allegro u producenta, chyba ok.180 zł płaciłam z przesyłką zależało mi żeby to była dobra sprawdzona firma chust innych firm nie miałam w rękach więc się nie wypowiem ![]() na początek to polecam pożyczenie od kogoś znajomego albo kupienie używanej żeby sprawdzić czy dziecię będzie się chciało nosić ja się nakręciłam na noszenie a Łucja nie za bardzo chciała i już myślałam, że wydałam niepotrzebnie pieniądze na szczęście chyba się przekonuje powoli do poznawania świata w chuście Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() przepraszam ale nie znoszę tekstu "niech się wypłacze" u mnie na szczęście tata Łucji świetnie ją rozumie, odczytuje jej potrzeby i czasem ma nawet więcej cierpliwości niż ja
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-08-30 o 22:42 |
|||||
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas przebojem stały się dziś jarzynki z jagnięciną
|
|
#307 | ||||
|
Rozeznanie
|
Tak, już dobrze. Dziękuję za troskę
Cytat:
Cytat:
. Ja np używam w domu, a jakoś jeszcze nie wyszłam... Cytat:
dla NinaNo i testuj z rana, coby długo nie budować napięcia na wizażu, bo łącza przepełnione będą i wolno będzie działał ![]() My jeszcze nie mamy... Cytat:
![]() Ja używam szamponu dermena i muszę pochwalić, bo stosuję 2 butelkę i widzę efekty, duuużo mniej włosów wypada i rosną już nowe. Może to ten szampon, a może wypadło co miało wypaść?? tak czy inaczej jest lepiej
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
mojej smakowała zupka jarzynowa z królikiem gerbera
iza- jak będziesz gotować coś ze szpinakiem to zapodaj przepis bo ja nigdy nie miałam z nim do czynienia, a chętnie małej coś przygotuję ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- mi tez już mniej włosów wypada, a nic szczególnie nie stosowałam przez tydzień szukałam swojej książeczki ubezpieczeniowej. Ja na pamięć wiem gdzie co mam położone i bardzo się zdziwiłam, że nie ma jej na miejscu. Właśnie wpadłam na pomysł, żeby przeszukać segregatory tżta i co - jest moja książeczka. Chyba go uduszę jak wróci z pracy!!! Dziewczyny wy po tej ciąży i porodzie już się super dobrze czujecie? Bo ja z dnia na dzień coraz gorzej. Nadal bolą mnie zęby i się kruszą. Ciągnie mnie szew po cięciu. Mam infekcję gardła, podobno zapalenie zatok przynosowych i migdałków. Poza tym znów wracają infekcje w miejscach intymnych. Przed wczoraj bolała mnie szczęka i lewe ucho. Mam ciągle siniaki na nogach. Zastanawiam się czy nie przestać karmić małej piersią i zacząć się leczyć. W czwartek ide po skierowanie na badanie krwi i moczu.
|
#309 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za taką cenę to miałabym całą szafę wypełnionąale fajne zdjęcia a włosami to Oliwka mogłaby i jego i siebie obdzielićsmacznego ![]() Cytat:
![]() ja jak wychodzę w chuście to tylko w określone miejsce coś załatwić i wracam, jakoś sobie nie mogę wyobrazić rozwiązywania i wiązania na nowo, wystarczy że w domu się plącze w moich 4,6 m z wózkiem to się mogę szwendać cały dzień
|
|
|
#310 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Krzysia. Oby już nic go nie męczyło Cytat:
![]() Cytat:
dzielna kobieto!!!ale ma fryzurę!! no i świetnie wyglądają razem ![]() Doczytałam i idę teraz spać, bo padam na twarz. Intensywny dzień miałam i wizytę u alergolog. Napiszę jutro, bo dziś już nie mam siły. Dobranoc
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdjecia Oli piekne! Sliczna z niej dziewczynka! A te włoski to aż zazdroszczę.... Moja Mała jeszcze nie spi ![]() ![]() powinnna ponad 2 h temu. NIe chce jesc, nie chce spac, tylko sie chichra. TŻ zrobił romantyczną kolację, ja karmilam po kapieli i zawsze podczas jedzenia zasypiala. A tu co? Ani nie zasnela, ani nie zjadla, jeszcze ulala. My juz zjedlismy, malo romantycznie , bo najpierw ja zjadlam, a Tż bawił, a pozniej sie zamienilismy. Teraz on ją stara sie nakarmic , uspic, cokolwiek, bo my juz padamy, a ona to chyba najchetniej pojechalaby na spacerek pogapic sie godzinke na drzewka, listki |
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
kasienka- może też czuła się zaproszona na kolację.
może coś pod blizną się źle zrosło. Pokazywałaś to lekarzowi. Też czuję się zdrowsza, że nie tylko ja tak mam.... z tymi chorobami.
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zasadzie to całkowicie wróciłam do formy jeszcze podczas połogu miałam opryszczkę, pewnie z osłabienia i po upływie 2 miesięcy zrobiłam badanie krwi żeby sprawdzić żelazo bo w ciąży miałam anemię - już było ok no dobra uciekam spać do jutra dobranoc
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
dzieki wszystkim za pochwały
![]() lecę lulu. do jutra
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mialam wizyte miesiac i pozniej 2 miesiace po porodzie u gin. Miesiac po wygladalo to super- jak kreska narysowana dlugopisem. Bol mial przejsc. 2 mies. po powiedzial, ze wszystko ok, ze czasami moze pobolewac i ze przeciez to operacja. A jak powiedzialam ,ze brzydko wyglada, zaczelo sie robic czerwone, to powiedzial - noooo faktycznie. I tyle. Ale pomacal, pownaciskal i powiedzial,ze jest naprawde ok. A ze wyglada brzydko , to trudno, tak sie zroslo i tak bedzie Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-08-31 o 00:47 |
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie wypilam 2 zywce
i nie moge zasnac
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O z Gerbera mały uwielbia i wcina cały słoiczek ![]() Cytat:
A z przeziębieniem i bólami szczęki, to raczej wątpię, żeby to miało związek z porodem... Widoc znie coś gdzieś złapałaś i Cię przewiało, poza tym czasami zdarzają się też takie nerwobóle.Anessa no i jak, i jak?
|
||
|
|
|
#319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć z rana, już kończylam odpowiadać i mnie wyrzuciło ze strony wrrr
Miałam brzozową, a mówisz że dobra ta woda ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prosty przepis, moze spróbuję i ja. A jacy podobni, noski niemal te same. Twoja córa wygląda na bardzo dużą Cytat:
Na szew polecam Cepan, byłam w szoku jak ładnie blakła blizna po nim Lecę narazie bo mała się wygłupia strasznie
|
||||||
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
pijak
![]() U mnie w domu jest 27C a mi zimno bo zazwyczaj powyzej 30;p Lena wymyslila sobie nowa zabawe podczas jedzenia kopie sie pieta w pampersa(z przodu).... zamiast sie skupic na jedzeniu to kopie;p.Nocna nieciekawa poszla spac o 22 wstala o 24.30 poklepalam po dupci i zasnela... u nas w lozku. Pozniej wstala o 4.30 zjadla az 90ml i wyladowala spowrotem w soim lozeczku, ale sie wiercila ze hoho. Wstalysmy o 8.15 kupa
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
helol
witamy się niedługo spadamy na jakis szoping
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mordka_1985 ja fizycznie czuje się dobrze dzięki za info ![]() w takim razie chyba wogole nie dam tego Hipp małej tak tylko pół żółtka Anessa czekamy
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
my tez spadamy ale na shopping jedzeniowy;p
Moje dziecie stwierdzilo dzis ze kafelki sa za zimne i nie rusza sie z maty ehhe ![]() Lenka spi zazwyczaj 12 godzin w nocy nei liczac przerwy na jedzenie;p i z 2-4 w dzien;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-31 o 09:24 |
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna ta Twoja mała z tymi loczkami ![]() mordka a Ty karmisz piersią i już podajesz mięsko? ![]() Mój Filip skończył 5,5 miesiąca i dopiero startuję z marchewką którą zjada ze smakiem dziś marchewka z ziemniaczkami ![]() ---- czy któraś wie może jakie mleko modyfikowane bym mogła podawać mojemu małemu jako dodatek tzn jeden posiłek w ciągu dnia? Bo nie dam rady odciągnąć pokarmu tyle a jak będę w pracy to chyba raz by musiał mleczko dostawać choć jak myślę to będzie miał wtedy prawie 7 miesięcy myślicie, że taki schemat jedzenia by był dobry? : godz. 6 - pierś godz. 8-9 - mleko MM lub kaszka luźna na mleku (skłaniam się ku kaszce) godz. 12 - obiadek (słoiczek) godz. 15.30 - pierś ok. 17.30 deserek godz. 19.30 - pierś (w nocy około 2 jeszcze daję pierś, nie wiem jak będzie na 7 miesięcy) nie wiem czy czasy między posiłkami są dobre? no i ten deserek tzn owoce jakieś nie wiem gdzie wcisnąć, ta 17.30 to trochę późno chyba co? dajcie mi jakieś rady
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() jejku nie dam rady wszystkiego nadrobić.. wybaczcie ![]() mój mały wczoraj strasznie dziwny był... cały czas śpiący i spał... ale musiałam byc blisko.. usypiał w moich ramionach przytulony a jak tylko go kładłam do łózeczka to płacz ..musiałam tez lezeć z nim na łózku i skorzystałam też i trochę ze snu przy okazji ale nic nie mogłam w domu zrobić.. nawet na chwilke jak odeszłam to płakał jakby się czegoś bał.. i tak cały dzień... a w nocy co dwie godziny jak w zegarku do cycka się kleił i tylko po to zeby chwilę possać i z nim w ustach spać.. smoczkiem się nie zadowolił.. jak nie on pewnie SKOK![]() dzis moze troche lepiej bedzie ![]() anessa ale jestem ciekawa tajaka u mnie w pokoju tez temperatura spadła z28 na 24 i zimno jakoś jest ![]() moje włosy też strasznie wypadają ale tak musi być jakiś czas i już to na razi wszystko bo beczy....... |
|
|
|
#328 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja chyba jednak wyłysieję do tego czasu ![]() super, że takie dobre wieści od nefrologa Cytat:
mój tak na pewno nie sypia, no chyba że zanim skończy te 6 miesięcy to mu się odmieniwow jaka burza loków u Oliwki Cytat:
Cytat:
ciekawe po co ja kupiłam tę chustę ![]() Cytat:
może chociaż w nocy pospała ładnie?Tajka mielone ![]() Anessa czekamy
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-31 o 09:34 |
||||||
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Schabowe bylo chyba na watku o tesciowych ;p sorry za pomylke;p
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

Jak na mój gust to tam czuć tylko rozwodnione ziemniaki.
Ja zrobilam Lenie 180ml kaszki i zjadla 110;p

nie wygląda na senną
nawet w 2x był ryk, w kieszonce o dziwo spokój, chociaż wcześniej się buntował, że za mało widzi
. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
super