Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 22:26   #301
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Moja dzisiaj tez mało jadła
120
100
100
150
180

próbowała któraś słoiczka Hipp Potrawka z ziemniaczkami i królikiem, bo ze składu wygląda na smaczny?
Stary 2011-08-30, 22:28   #302
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
120
100
100
150
180

próbowała któraś słoiczka Hipp Potrawka z ziemniaczkami i królikiem, bo ze składu wygląda na smaczny?
juz pisałam,z e to obrzydliwe, bardziej mdłe od dyni, Nadia tym pluła na kilometr, ja tez nie dałam rady dojeść Jak na mój gust to tam czuć tylko rozwodnione ziemniaki.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:30   #303
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
120
100
100
150
180

chociaz zjadla duza kolacje Ja zrobilam Lenie 180ml kaszki i zjadla 110;p

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
juz pisałam,z e to obrzydliwe, bardziej mdłe od dyni, Nadia tym pluła na kilometr, ja tez nie dałam rady dojeść Jak na mój gust to tam czuć tylko rozwodnione ziemniaki.
ja nie dojadam obiadkow bo sa bleee ale deserki tak;p

Tz przyjechal z jedzonkiem

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:32   #304
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

przegapiłam, coś się źle czuje idę spać

szkoda
a w składzie nawet cebula jest
w takim razie chyba sama zrobię jej potrawkę

po powrocie bierzmy się ostra za obiadki,
ugotuję jej coś ze szpinakiem (jedyny słoik który podszedł) i mięskiem

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-08-30 o 22:34
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:37   #305
kwartalinka
Raczkowanie

moje dziecko zasnęło tak ok. 17:30-18
myślałam, że pośpi do 19, potem zabawa, kąpiel i sen
a ona spała i spała, w międzyczasie tylko jadła
a teraz się obudziła nie wygląda na senną
edit: trochę poleżała w łóżeczku, nakarmiłam i zasnęła przy piersi ufff...

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
oooo, na biodrze, a szybko Ci się wiązało? ja raz spróbowałam i był ryk nawet w 2x był ryk, w kieszonce o dziwo spokój, chociaż wcześniej się buntował, że za mało widzi

a ja nawet w Wawie nie widzę dużo mam w chustach, tatusiów zresztą też nie...a podobno jest ich dużo, chyba się chowają przede mną
nawet szybko biorąc pod uwagę, że to był pierwszy raz
ale sama bym się chyba nie dociągnęła bo węzeł był na plecach
muszę poćwiczyć

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Przepraszam że się nie odniosę do waszych postów ale padam na twarz. Dzisiaj o 5 na nogach. Od poniedziałku takie wstawanie codziennie Byliśmy na kontroli u lekarza i jest lepsza poprawa u Krzysia ale nadal pokasłuje i ma katar. Przeszkadza on mu i nie może jeść ani spać więc cale dnie płacze. W poniedziałek kolejna kontrola i jak nie będzie lepiej to antybiotyk. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
oj biedactwo
dużo zdrowia dla Krzysia, mam nadzieję że to chol...stwo puści i obejdzie się bez antybiotyku

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja nic nie poradzę, że mi się ponad 2 tyg. spóźniła @
ale napięcie na wątku było

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
a mozesz mi cos polecic odnosnie chust? bo mam rehabilitantka pozwolila kupic, ale nie wiem jaka i nie wiem za ile
znalazlam we wrocku sklep, ale tam sa wszystkie za min 250 zł, a widze ze na allegro to juz bardzo roznie
ja mam nati i jestem zadowolona, bardzo miękka, nawet jej nie prałam a łamać jej nie musiałam bo nie jest sztywna
kupiłam na allegro u producenta, chyba ok.180 zł płaciłam z przesyłką
zależało mi żeby to była dobra sprawdzona firma

chust innych firm nie miałam w rękach więc się nie wypowiem

na początek to polecam pożyczenie od kogoś znajomego albo kupienie używanej żeby sprawdzić czy dziecię będzie się chciało nosić
ja się nakręciłam na noszenie a Łucja nie za bardzo chciała i już myślałam, że wydałam niepotrzebnie pieniądze
na szczęście chyba się przekonuje powoli do poznawania świata w chuście

Cytat:
a my bylismy dzisiaj u nefrologa, super wiesci, powiedzial, ze mamy dawac jeszcze leki przez miesiac i jesli badanie ogolne moczu bedzie ok, to bedziemy probowac odstawiac te paskudztwa tak sie wiec bardzo ciesze

no i dzisiaj byl debiut w spacerowce rehabilitantka kazala nam, jzu ja przesadzic, bo bylo realne zagrozenie ze nam dziecko samo wyskoczy no i wsadzilam ja, opatulila kocem bo u nas zimno dzisiaj i wyszlam sie nie odezwala do mnie przez pol godziny w takim byla szoku
a potem juz luzik chyba jej sie spodobalo, tylko ze zimna byla, tzn policzki lodowate i rece wiec wrocilam

ale ogolnie bylo fajnie
super

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ależ się dzisiaj umęczyłam z tą małą beksą. Zauważyłam, że ryczy jak tylko zniknę z zasiegu jej wzroku.
Poszłam rano do znajomej wracam po dwóch godzinach i już słyszę płacz na klatce. Tż sobie śniadanko w kuchni zajada a mała aż się zanosi na łóżku w sypialni.
Po południu poszłam na 5 minut do samochodu, wracam tż ślęczy przy kompie a mała płacze obok niego.
Wieczorem poszłam się umyć i z wanny słyszę płacz. Szybko wylazłam, wchodzę do pokoju mała zapłakana a on siedzi i się na nią gapi.
Na dobranoc ja jem kolację a mała płacze w łóżeczku w sypialni. Tż wstał i poszedł zamknąć drzwi bo za głośno mu było.

Po prostu ręce opadają!!!!
On zawsze mówi:,,Niech się wypłacze" zamiast wziąść przytulić, ponosić. A mnie szlag trafia jak to widzę.
brrr
przepraszam ale nie znoszę tekstu "niech się wypłacze"

u mnie na szczęście tata Łucji świetnie ją rozumie, odczytuje jej potrzeby i czasem ma nawet więcej cierpliwości niż ja

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-08-30 o 22:42
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:42   #306
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
przegapiłam, coś się źle czuje idę spać

szkoda
a w składzie nawet cebula jest
w takim razie chyba sama zrobię jej potrawkę

po powrocie bierzmy się ostra za obiadki,
ugotuję jej coś ze szpinakiem (jedyny słoik który podszedł) i mięskiem
może spróbujcie królika z gerbera czy bobovity.
u nas przebojem stały się dziś jarzynki z jagnięciną
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:43   #307
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

szymelka biedna Lenka, mam nadzieję że już z nią lepiej
Tak, już dobrze. Dziękuję za troskę

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

ja to w ogole mam szczescie, bo wygladam dokladnie tak, jak przed ciąza, chodze we wszystkich ciuchach sprzed ciazy i nie mam ani jednego dodatkowego rozstepu czy cellulitu...
Kurczę, nie dołuj nas kobieto

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
my już po spacerku, Lusia wyglądała na zadowoloną, chyba była zdziwiona wyglądem świata z perspektywy chusty
a na koniec usnęła

jakoś tak chyba w półśnie dziś czytałam wątek...

Cora jak się Matka Polka wyśpi od razu świat staje się piękniejszy

trochę mnie dziwi, że taka chustomania w necie panuje a ja sporadycznie widuję noszące mamy

my za często nie wychodziłyśmy w chuście bo w lecie małej było za gorąco, a potem się denerwowała ograniczonym widokiem

dziś się zmądrzyłam i zawiązałam ją na biodrze
a ludzie zawsze się przyglądają
dziś mnie w sklepie kobiety pytały czy to się trudno wiąże i czy sama daję radę
Dużo mam jest pewnie chustowo - domowa. Ja np używam w domu, a jakoś jeszcze nie wyszłam...

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Moj promyczek smieje sie na glos!!! Tylo raz wczesniej mu sie to udalo a dzis za kazdym gilgotkiem i myslalam, ze sie rozplyne z radosci

dziekujemy za gratki Je, je i je to moje malusie dziecie a tak duzy sie nie wydaje
dla Nina Ale Ci prezenty robi.
No i testuj z rana, coby długo nie budować napięcia na wizażu, bo łącza przepełnione będą i wolno będzie działał

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziekujemy, chyba ostatni na wątku witamy ząbek ( ale była radość)
My jeszcze nie mamy...

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej!
Ja przeżywam dołki Chwaliłam się, że Michał nauczył się jeść z butelki, a od wczoraj nie chce Dzisiaj byłam w pracy na 5 godzin i bidulek nie jadł nic tylko plakał i na rękach cały czas Dostał cyca i całkiem inne dziecko. Nie wiem co mu się poprzestawiało. Może czuje, że mama do pracy chce iść i się buntuje... Dałam mu niedawno mleczno-ryżową kaszkę Bobovity taką bezsmakową po raz pierwszy i zjadł 40ml. Może przynajmniej tą kaszką się nasyci.

Dziewczyny, gdzie widzicie tą promocję w Douglasie bo jak wchodzę na ich sklep to nic takiego nie widzę

a i kupiłam sobie witaminy Pharmaton Maturelle...może coś pomogą na moje wypadające włosy. Już zrobiło mi się zakole lekkie(!), ale na szczęście odrazu odrastają włosy. Kupiłam szampon z rzepy Joanny i coś słabo. Chyba kupię jakiś apteczny.
Może rzeczywiście mały to wyczuwa, że jesteś spięta tą pracą i dlatego się buntuje, a może po prostu miał słabszy dzień

Ja używam szamponu dermena i muszę pochwalić, bo stosuję 2 butelkę i widzę efekty, duuużo mniej włosów wypada i rosną już nowe. Może to ten szampon, a może wypadło co miało wypaść?? tak czy inaczej jest lepiej
Stary 2011-08-30, 22:59   #308
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

mojej smakowała zupka jarzynowa z królikiem gerbera

iza- jak będziesz gotować coś ze szpinakiem to zapodaj przepis bo ja nigdy nie miałam z nim do czynienia, a chętnie małej coś przygotuję

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

mi tez już mniej włosów wypada, a nic szczególnie nie stosowałam

przez tydzień szukałam swojej książeczki ubezpieczeniowej. Ja na pamięć wiem gdzie co mam położone i bardzo się zdziwiłam, że nie ma jej na miejscu. Właśnie wpadłam na pomysł, żeby przeszukać segregatory tżta i co - jest moja książeczka. Chyba go uduszę jak wróci z pracy!!!

Dziewczyny wy po tej ciąży i porodzie już się super dobrze czujecie?

Bo ja z dnia na dzień coraz gorzej.
Nadal bolą mnie zęby i się kruszą. Ciągnie mnie szew po cięciu. Mam infekcję gardła, podobno zapalenie zatok przynosowych i migdałków. Poza tym znów wracają infekcje w miejscach intymnych. Przed wczoraj bolała mnie szczęka i lewe ucho. Mam ciągle siniaki na nogach.
Zastanawiam się czy nie przestać karmić małej piersią i zacząć się leczyć. W czwartek ide po skierowanie na badanie krwi i moczu.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 23:03   #309
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:

moja teściowa ostatnio mówi, fajnie te dzieci w tych chustach wyglądają. Ja mówię, noooo tylko te chusty są drogie. A ona no coś ty, taki kawałek materiału to z 25 zł będzie kosztował...
ale byłoby fajnie za taką cenę to miałabym całą szafę wypełnioną

Cytat:
Oliwia ze swoim 4 miesięcznym kuzynem
ale fajne zdjęcia a włosami to Oliwka mogłaby i jego i siebie obdzielić

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Tz przyjechal z jedzonkiem
smacznego

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Dużo mam jest pewnie chustowo - domowa. Ja np używam w domu, a jakoś jeszcze nie wyszłam...
tak właśnie myślałam
ja jak wychodzę w chuście to tylko w określone miejsce coś załatwić i wracam, jakoś sobie nie mogę wyobrazić rozwiązywania i wiązania na nowo, wystarczy że w domu się plącze w moich 4,6 m
z wózkiem to się mogę szwendać cały dzień

*mój wiosenny promyczek*

Stary 2011-08-30, 23:04   #310
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam że się nie odniosę do waszych postów ale padam na twarz. Dzisiaj o 5 na nogach. Od poniedziałku takie wstawanie codziennie Byliśmy na kontroli u lekarza i jest lepsza poprawa u Krzysia ale nadal pokasłuje i ma katar. Przeszkadza on mu i nie może jeść ani spać więc cale dnie płacze. W poniedziałek kolejna kontrola i jak nie będzie lepiej to antybiotyk. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś

Dużo zdrówka dla Krzysia. Oby już nic go nie męczyło

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Hehe moja tak robi od jakiegoś czasu.
Natomiast ja do niej zaczęłam "mmmmmmmmama" a ona się śmieje wtedy, gupolek mały
moja też się śmieje, jak ja do niej tak mówię, ale sama nie chce, chyba, że jej źle, to wtedy tak jakoś jęczy, że jej mam albo mama wychodzi

Cytat:
ale jestem dumna z siebie bo się wzięłam i nagotowałam Oliwci zupki jarzynowej z kurczakiem. Miksowałam, porcjowałam i zamroziłam ponad 10 pojemniczków.
kupię brokuła, dynię i jakieś inne warzywka i jej obiadki przygotuję.

Ponad godzinę usypiałam małą, posmarowałam dziąsełka dentinoxem i nareszcie zasnęła. Biedactwo, pewnie ją bolą.
dzielna kobieto!!!

Cytat:
ale ma fryzurę!! no i świetnie wyglądają razem

Doczytałam i idę teraz spać, bo padam na twarz. Intensywny dzień miałam i wizytę u alergolog. Napiszę jutro, bo dziś już nie mam siły. Dobranoc
Stary 2011-08-30, 23:11   #311
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:

Nadal bolą mnie zęby i się kruszą. Ciągnie mnie szew po cięciu. Mam infekcję gardła, podobno zapalenie zatok przynosowych i migdałków. Poza tym znów wracają infekcje w miejscach intymnych. Przed wczoraj bolała mnie szczęka i lewe ucho. Mam ciągle siniaki na nogach.
Zastanawiam się czy nie przestać karmić małej piersią i zacząć się leczyć. W czwartek ide po skierowanie na badanie krwi i moczu.
JA tez mialam cc i czuje sie tak sobie. 5 cm nad i 5 cm pod blizna boli mnie ta skora nawet przy lekkim i delikatnym dotyku, a jak Mala mnie kopnie, to az gwiazdy widze. W ogole ta blizna jest okropna. Na poczatku byla ladna, ale pozniej "urosła". Jest bardzo wypukła i jak wczesniej na grubosc byla tylko kreseczka, to teraz ma dobre pol cm jak nie wiecej. Sama blizna mnie nie boli ani nie ciagnie, tylko wlasnie pod nia i nad nia. Siniakow mam mnostwo i robia sie przy lekkim ucisnieciu. Infekcje intymne mi tez wracaja, a infekcje gardla to mam jedna za druga od 1,5 miesiaca. No wyzalilam sie! Od razu czuje sie zdrowsza

Zdjecia Oli piekne! Sliczna z niej dziewczynka! A te włoski to aż zazdroszczę....

Moja Mała jeszcze nie spi powinnna ponad 2 h temu. NIe chce jesc, nie chce spac, tylko sie chichra. TŻ zrobił romantyczną kolację, ja karmilam po kapieli i zawsze podczas jedzenia zasypiala. A tu co? Ani nie zasnela, ani nie zjadla, jeszcze ulala. My juz zjedlismy, malo romantycznie , bo najpierw ja zjadlam, a Tż bawił, a pozniej sie zamienilismy. Teraz on ją stara sie nakarmic , uspic, cokolwiek, bo my juz padamy, a ona to chyba najchetniej pojechalaby na spacerek pogapic sie godzinke na drzewka, listki
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 23:16   #312
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
JA tez mialam cc i czuje sie tak sobie. 5 cm nad i 5 cm pod blizna boli mnie ta skora nawet przy lekkim i delikatnym dotyku, a jak Mala mnie kopnie, to az gwiazdy widze. W ogole ta blizna jest okropna. Na poczatku byla ladna, ale pozniej "urosła". Jest bardzo wypukła i jak wczesniej na grubosc byla tylko kreseczka, to teraz ma dobre pol cm jak nie wiecej. Sama blizna mnie nie boli ani nie ciagnie, tylko wlasnie pod nia i nad nia. Siniakow mam mnostwo i robia sie przy lekkim ucisnieciu. Infekcje intymne mi tez wracaja, a infekcje gardla to mam jedna za druga od 1,5 miesiaca. No wyzalilam sie! Od razu czuje sie zdrowsza

Zdjecia Oli piekne! Sliczna z niej dziewczynka! A te włoski to aż zazdroszczę....

Moja Mała jeszcze nie spi powinnna ponad 2 h temu. NIe chce jesc, nie chce spac, tylko sie chichra. TŻ zrobił romantyczną kolację, ja karmilam po kapieli i zawsze podczas jedzenia zasypiala. A tu co? Ani nie zasnela, ani nie zjadla, jeszcze ulala. My juz zjedlismy, malo romantycznie , bo najpierw ja zjadlam, a Tż bawił, a pozniej sie zamienilismy. Teraz on ją stara sie nakarmic , uspic, cokolwiek, bo my juz padamy, a ona to chyba najchetniej pojechalaby na spacerek pogapic sie godzinke na drzewka, listki
to was corka zalatwila...:P

Stary 2011-08-30, 23:38   #313
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

kasienka- może też czuła się zaproszona na kolację.
może coś pod blizną się źle zrosło. Pokazywałaś to lekarzowi.
Też czuję się zdrowsza, że nie tylko ja tak mam.... z tymi chorobami.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 23:39   #314
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:

tak w zasadzie to całkowicie wróciłam do formy
jeszcze podczas połogu miałam opryszczkę, pewnie z osłabienia
i po upływie 2 miesięcy zrobiłam badanie krwi żeby sprawdzić żelazo bo w ciąży miałam anemię - już było ok

no dobra uciekam spać
do jutra
dobranoc

*mój wiosenny promyczek*

Stary 2011-08-30, 23:39   #315
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

dzieki wszystkim za pochwały

lecę lulu. do jutra
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-31, 00:46   #316
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
kasienka- może też czuła się zaproszona na kolację.
może coś pod blizną się źle zrosło. Pokazywałaś to lekarzowi.
Też czuję się zdrowsza, że nie tylko ja tak mam.... z tymi chorobami.
Oj chyba faktycznie czula sie zaproszona, dopiero zasnela. A moze ona chce byc jedynaczką i starala sie nam to powiedziec
Mialam wizyte miesiac i pozniej 2 miesiace po porodzie u gin. Miesiac po wygladalo to super- jak kreska narysowana dlugopisem. Bol mial przejsc. 2 mies. po powiedzial, ze wszystko ok, ze czasami moze pobolewac i ze przeciez to operacja. A jak powiedzialam ,ze brzydko wyglada, zaczelo sie robic czerwone, to powiedzial - noooo faktycznie. I tyle. Ale pomacal, pownaciskal i powiedzial,ze jest naprawde ok. A ze wyglada brzydko , to trudno, tak sie zroslo i tak bedzie

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2011-08-31 o 00:47
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 00:57   #317
ptysza
Zadomowienie

ja wlasnie wypilam 2 zywce i nie moge zasnac
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:03   #318
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś miał odruch wymiotny po pierwszej łyżeczce. Taka papka bez smaku, jak próchno namoczone...

Cytat:
może spróbujcie królika z gerbera czy bobovity.
O z Gerbera mały uwielbia i wcina cały słoiczek

Cytat:
Może lepiej najpierw poradzić się lekarza, myślę, że szkoda przestawać karmić piersią. Mi też trochę wypadają włosy, ale poza tym nic mi nie jest specjalnie (tzn. tylko sprawy nie związane z ciążą). Siniaków też mam pełno ciągle.
A z przeziębieniem i bólami szczęki, to raczej wątpię, żeby to miało związek z porodem...Widoc znie coś gdzieś złapałaś i Cię przewiało, poza tym czasami zdarzają się też takie nerwobóle.

Anessa no i jak, i jak?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:10   #319
żurawinka
Zakorzenienie

Cześć z rana, już kończylam odpowiadać i mnie wyrzuciło ze strony wrrr
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Żurawinka ja się zaopatrzyłam w wodę pokrzywową, podobno pomag
Miałam brzozową, a mówisz że dobra ta woda ?

Cytat:
Biedny Krzyś, dużo zdrowka życzymy nie martw się, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dobry wieczór kochane

a moje drogie od jura w realu mają być pampersy 2x82 za 84,95 zł i soki z Hippa 4+2 za 11,11 zł
Dzieki za cynk o sokach

Cytat:
ale jestem dumna z siebie bo się wzięłam i nagotowałam Oliwci zupki jarzynowej z kurczakiem. Miksowałam, porcjowałam i zamroziłam ponad 10 pojemniczków.
kupię brokuła, dynię i jakieś inne warzywka i jej obiadki przygotuję.

Ponad godzinę usypiałam małą, posmarowałam dziąsełka dentinoxem i nareszcie zasnęła. Biedactwo, pewnie ją bolą.
A jak robisz, wekujesz normalnie i zamrażasz i się nie psuje?

Cytat:
Dzisiaj w mamusiowej gazecie przeczytałam, że dziecko w wieku 6 miesięcy powinno około 3h spać w dzień i 11h w nocy
No, moje sypia 3 godz w dzień i ok 10 w nocy.

Cytat:
Kupiłam dzisaj słoiczek z Hipp, Potrawka z królika, ale chyba dopiero po wakacjach spróbujemy

i w tej mamusiowej gazecie jest przepis po 6 miesiącu

Papka z zielonym groszkiem

1 średni ziemniak
2 łyżeczki zielonego groszku
1 jajko
1 łyżeczka masła

Ugotowany ziemniak i groszek zmiksować. Dodać pół ugotowanego na twardo żółtka i masło, ponownie zmiksować.
Ale bierzemy tylko żółtko?
Prosty przepis, moze spróbuję i ja.

Cytat:
A jacy podobni, noski niemal te same. Twoja córa wygląda na bardzo dużą tak z roczek spokojnie.

Cytat:

Ja się dobrze czuję, szczególnie po okresie jak mi juz hormony nie szaleją ale ja nie karmię piersią i nie miałam cc.
Na szew polecam Cepan, byłam w szoku jak ładnie blakła blizna po nim ( a miałam nieeezłą)

Lecę narazie bo mała się wygłupia strasznie
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:59   #320
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie wypilam 2 zywce i nie moge zasnac
pijak

U mnie w domu jest 27C a mi zimno bo zazwyczaj powyzej 30;p

Lena wymyslila sobie nowa zabawe podczas jedzenia kopie sie pieta w pampersa(z przodu).... zamiast sie skupic na jedzeniu to kopie;p.
Nocna nieciekawa poszla spac o 22 wstala o 24.30 poklepalam po dupci i zasnela... u nas w lozku. Pozniej wstala o 4.30 zjadla az 90ml i wyladowala spowrotem w soim lozeczku, ale sie wiercila ze hoho. Wstalysmy o 8.15 kupa

Stary 2011-08-31, 09:15   #321
ego_ego
Wtajemniczenie

helol
witamy się
niedługo spadamy na jakis szoping
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:15   #322
iizabelaa
Zakorzenienie

ja od rana miałam awanturę z babcią dlaczego ja nie mam do niej cierpliwości

mordka_1985

ja fizycznie czuje się dobrze

Cytat:
O z Gerbera mały uwielbia i wcina cały słoiczek

dzięki za info
w takim razie chyba wogole nie dam tego Hipp małej

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Ale bierzemy tylko żółtko?
Prosty przepis, moze spróbuję i ja.
tak tylko pół żółtka

Anessa czekamy
Stary 2011-08-31, 09:17   #323
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
helol
witamy się
niedługo spadamy na jakis szoping
my tez spadamy ale na shopping jedzeniowy;p

Moje dziecie stwierdzilo dzis ze kafelki sa za zimne i nie rusza sie z maty ehhe

Lenka spi zazwyczaj 12 godzin w nocy nei liczac przerwy na jedzenie;p i z 2-4 w dzien;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-08-31 o 09:24
Stary 2011-08-31, 09:20   #324
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj w mamusiowej gazecie przeczytałam, że dziecko w wieku 6 miesięcy powinno około 3h spać w dzień i 11h w nocy
hmm mój w nocy śpi 10-11 ale w dzień to kurcze ze trzy razy po pół godzinki, czasami dłużej no ale 3 godzin to on nie śpi

Cytat:
śliczna ta Twoja mała z tymi loczkami

Cytat:
mojej smakowała zupka jarzynowa z królikiem gerbera
mordka a Ty karmisz piersią i już podajesz mięsko?
Mój Filip skończył 5,5 miesiąca i dopiero startuję z marchewką
którą zjada ze smakiem dziś marchewka z ziemniaczkami
----

czy któraś wie może jakie mleko modyfikowane bym mogła podawać mojemu małemu jako dodatek tzn jeden posiłek w ciągu dnia?
Bo nie dam rady odciągnąć pokarmu tyle a jak będę w pracy to chyba raz by musiał mleczko dostawać
choć jak myślę to będzie miał wtedy prawie 7 miesięcy
myślicie, że taki schemat jedzenia by był dobry? :

godz. 6 - pierś
godz. 8-9 - mleko MM lub kaszka luźna na mleku (skłaniam się ku kaszce)
godz. 12 - obiadek (słoiczek)
godz. 15.30 - pierś
ok. 17.30 deserek
godz. 19.30 - pierś
(w nocy około 2 jeszcze daję pierś, nie wiem jak będzie na 7 miesięcy)

nie wiem czy czasy między posiłkami są dobre?
no i ten deserek tzn owoce jakieś nie wiem gdzie wcisnąć, ta 17.30 to trochę późno chyba co?

dajcie mi jakieś rady
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:27   #325
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

mordka a Ty karmisz piersią i już podajesz mięsko?
nawet mielone

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:30   #326
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
nawet mielone
hehehe chyba schabowe tzn z tego co pamietam

Stary 2011-08-31, 09:30   #327
ada32
Wtajemniczenie

witam

jejku nie dam rady wszystkiego nadrobić.. wybaczcie

mój mały wczoraj strasznie dziwny był... cały czas śpiący i spał... ale musiałam byc blisko.. usypiał w moich ramionach przytulony a jak tylko go kładłam do łózeczka to płacz..musiałam tez lezeć z nim na łózku i skorzystałam też i trochę ze snu przy okazji ale nic nie mogłam w domu zrobić.. nawet na chwilke jak odeszłam to płakał jakby się czegoś bał.. i tak cały dzień... a w nocy co dwie godziny jak w zegarku do cycka się kleił i tylko po to zeby chwilę possać i z nim w ustach spać.. smoczkiem się nie zadowolił.. jak nie on pewnie SKOK
dzis moze troche lepiej bedzie

anessa ale jestem ciekawa

tajaka u mnie w pokoju tez temperatura spadła z28 na 24 i zimno jakoś jest
moje włosy też strasznie wypadają ale tak musi być jakiś czas i już

to na razi wszystko bo beczy.......
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:31   #328
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Leoś godzinę temu dał serię "mamamama" Szkoda, że jeszcze nie kuma, co gada, ale i tak się cieszę A teraz już na szczęście śpi i mam chwilkę dla siebie
słodkie takie gadanie mój też tak robi, szczególnie jak się żali na coś

Cytat:
ale u nas jest jzu 8 miesiecy po porodzie i wlosy nie wypadaja praktycznie wcale

a my bylismy dzisiaj u nefrologa, super wiesci, powiedzial, ze mamy dawac jeszcze leki przez miesiac i jesli badanie ogolne moczu bedzie ok, to bedziemy probowac odstawiac te paskudztwa tak sie wiec bardzo ciesze
to jeszcze ze 4 miesiące i włosy przestaną lecieć ale ja chyba jednak wyłysieję do tego czasu

super, że takie dobre wieści od nefrologa

Cytat:
ciekawe mój tak na pewno nie sypia, no chyba że zanim skończy te 6 miesięcy to mu się odmieni

Cytat:
wow jaka burza loków u Oliwki a kuzynek też ładniutki

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Ja używam szamponu dermena i muszę pochwalić, bo stosuję 2 butelkę i widzę efekty, duuużo mniej włosów wypada i rosną już nowe. Może to ten szampon, a może wypadło co miało wypaść?? tak czy inaczej jest lepiej
A używasz go codziennie? Ja kończę pierwsze opakowanie, ale myję nim włosy co drugi dzień i nie widzę póki co żadnych efektów.

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
tak właśnie myślałam
ja jak wychodzę w chuście to tylko w określone miejsce coś załatwić i wracam, jakoś sobie nie mogę wyobrazić rozwiązywania i wiązania na nowo, wystarczy że w domu się plącze w moich 4,6 m
z wózkiem to się mogę szwendać cały dzień
zgadzam się, ja np. na codzienne spacery chodzę po osiedlu i wiadomo że wózke jest niezastapiony, a jak mam coś załatwić to jadę autem i nie wyobrażam sobie motać się na parkingu potem rozwiązywać żeby wsadzić dziecko w fotelik i tak w kółko ciekawe po co ja kupiłam tę chustę

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
no to wiedziała kiedy sobie wybrać wieczór na szaleństwa może chociaż w nocy pospała ładnie?

Tajka mielone

Anessa czekamy

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-08-31 o 09:34
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:35   #329
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A używasz go codziennie? Ja kończę pierwsze opakowanie, ale myję nim włosy co drugi dzień i nie widzę póki co żadnych efektów.
hmmm
a ja chciałam właśnie kupić tą dermenę, jest jeszcze takie szampon z chininą i nie wiem który wybrać
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:43   #330
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Tajka mielone

Anessa czekamy
Schabowe bylo chyba na watku o tesciowych ;p sorry za pomylke;p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości