|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
" moja miłość się pojawiła, moje samotne dni się skończyły i życie jest jak piosenka niebo jest niebieskie, moje serce jest w luksusie w noc kiedy na ciebie spojrzałam, znalazłam swoje marzenie, do którego mogłam mówić marzenie, które mogłam nazwać swoim własnym znalazłam dreszcz cisnący mój policzek dreszcz, którego nie znałam ... i potem zastanawiam się, kim jestem bez ciepłego dotyku twoich dłoni dlaczego nie mogę uwolnić twojej wątpiącej duszy i stopić twojego zimnego serca? utonę w moich własnych łzach... "
|
|
#4862 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Nie boję się tego że Cię pokocham tylko tego że nie będę potrafiła przestać kiedy Ciebie już nie będzie,
Nie chcę Cię kochać. Słyszysz? Nie chce. Pomyśl jak musi czuć się kobieta gdy dowiaduje się że jej mężczyzna, mężczyzna któremu oddała całą siebie już jej nie potrzebuje. Co ta kobieta może czuć mając przed oczami wspólne noce i poranki, te wszystkie pocałunki, pieszczoty? A te obietnice? Myślisz że tak po prostu się uśmiechnie i zapomni? Ale po co ma zapominać? Przecież i tak Ty za chwile pojawisz się z kwiatami i słodkim głosem powiesz że przecież kochasz a to że Cie nie było to nieprawda że to tylko sen i jesteś tu dla Niej. A ona uwierzy, bo przecież kocha… Nie kocham Cię- jesteś Kocham Cię- nie ma Cię Robisz mi bałagan w głowie, ale to dobrze. Przynajmniej czuje Twoją obecność.
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
wstała otwierając na oścież okno, wzięła do ręki kubek już zimnej kawy,zapaliła papierosa, dusząc się w głębi swoimi emocjami. zapatrzyła się w przechodzącą zakochaną parę . na ogół pewnie by poszła w żałosny płacz i siedziała cały dzień zamknięta w pokoju. wypuściła powoli dym nikotynowy i pełna dumy powiedziała sobie : dość mała. wystarczy. najlepiej się tęskni po ciemku w samotności licząc gwiazdy i paląc papierosy. Warszawa. Wstałem. Z łóżka. Podłoga. Kapeć. Ona. Ja na niej. Ona na mnie. Nogami. Śpiącymi, splątanymi. Wczoraj. Dziś - sam. Staję na nogach. Swoich. są uczucia nie do opisania. nie do opowiedzenia. uczucia, których nikt z nas nie zdoła opisać słowami. możemy mówić o miłości. pisać o jej skutkach ubocznych i odczuciach podczas jej przeżywania. możemy opowiadać o tym jak zachowuje się nasze ciało. jak wariuje podświadomość. jednak, żeby się przekonać, że każde z tych słów jest prawdą, żeby zwyczajnie to wszystko zrozumieć, trzeba przeżyć miłość na własnej skórze. bądź kimś, kto usiądzie obok i wysłucha mnie bez otwarcia ust. bądź kimś, kto przytuli, gdy zobaczy chwiejącą się łzę na koniuszku mojej rzęsy. bądź kimś, kto zawsze będzie po mojej stronie, chociażbym dokonywał najgorszych decyzji i robił największe błędy świata i to słońce, które nigdy nie zachodzi, bo nie wschodzi
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedząc że usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 Edytowane przez YourViewOfLife Czas edycji: 2011-08-31 o 01:51 |
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w takim gronie! Cytat:
pilnuj mnie, nim upadnę na chodnik,
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2011-08-31 o 03:22 |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
'Nie spodziewam się Nie wyczekuje w strwożeniu Tętno pociągu jest tak wyczuwalne Pędzę, nie potrafię sprawić byś mnie kochał Czuję, że na tym moście już nikt nie stoi Gdy będziesz tam nie zapomnij A ja nim wstanie dzień Przestanę' 'Przygryzam wiśniowe wargi ważki W splątanych oczach Apolliny Rysuję złotą pamięć brzegu Droga widziana odeszła Wraz z chorymi uderzeniami snów' 'Ale teraz z moich ramion zrobię ci kołyskę, niech cię, miły, nie poranią leśne trawy niskie. A ty śpij, a ty śpij, zanurz się w noc ciemną, a ty śnij, a ty śnij, śnij, że jesteś ze mną.' |
|
|
|
#4866 |
|
Rozeznanie
|
Dwie kobiety potrafią nazwać przyjaźnią, wspólną nienawiść do trzeciej Uwiodła mnie nadzieja, przyprowadziła tu nienawiść, zraniło kłamstwo a zabiła miłość nienawiść to dziecko zranionej miłości Moja nienawiść ma 180 cm wzrostu, blond włosy i zielone oczy z domieszką czerni i błękitu. . a moja miłość niczym się nie różni.
|
|
#4867 |
|
BAN stały
|
dziękuje.dziękuje.dziękuj e.
...
i to złudzenie, że wszystko będzie jeszcze dobrze, gdy wszystkie jego obietnice kończą termin ważności. zastanawiałaś się kiedyś ile prawdy jest w każdym kocham, ile miłości jest w każdym pocałunku i smutku w każdym przepraszam ? a gdy upadnę, w locie chwycę Twą pomocną dłoń, więc bracie czekaj, nie odchodź stąd. nam ludziom, często zdarza się mylić kolory, przekręcać wyrazy czy też pomylić uczucia, więc się nie przejmuj kotku, jak pewnego dnia usłyszysz, że się komuś znudziłeś i że czas byś odszedł, bo wiesz, to taka nasza ludzka natura. jej charakter kontra jego charakter, jak myślisz, kto dziś płaczę ? z pozoru silna dziewczyna, a w środku to ona ledwie się trzyma. błyszczy jej w oku łza, chodzi i po kątach łka. ... |
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
miodku, miodku <3, YourViewOfLife <3 bo ona ma dwa światy, spoczywa między nimi, gdzie rozdarta płaczę słonymi łzami, gdzie skryta uśmiecha się uwodzicielsko. wyjeżdżam, nie będziesz miał okazji mnie spotkać... czujesz się z tym dobrze wiem, już o mnie nie pamiętasz, już nawet nie czytasz tego co chciałabym napisać. żałuję, że nigdy mnie nie kochałeś. jej rzęsy podwijały się ku dołowi gdy masywne krople deszczu opadały na nie, w jej spojówkach gromadził się czarny tusz, a okolica opustoszała. O dziwo papieros nie gasł... miała odpowiedź dlaczego pali. On nigdy nie zawodził. zima panuje we mnie, przeciąg w sercu... moje ciało drętwieje. cząstką siebie żebram o twoje ' kocham cię'. słodzisz dwie i uwielbiasz mandarynki, wiem. dużo pijesz i palisz, często się złościsz, wiem. marszczysz nos knując coś i gubisz często pieniądze, wiem. ... a pomyśleć, że już nas nic nie łączy. najpiękniejsze chwile łamią serca.
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetne! <3 Już nie łudzę się, ze moze masz zablokowane konto, albo ze popsuł Ci się telefon. ja już wiem. poprostu nie napiszesz. byłoby cudownie mieć kogoś kto mówi " najbardziej na świecie". tęskniłam jak wariatka , wiedziałam , że nie wrócisz.
|
|
|
#4870 |
|
BAN stały
|
Może znajdę kiedyś zjawisko tak piękne i niezwykłe, bym mogła porównać je do tego co jest między nami. Bez ciebie nawet umierać mi łatwiej Ile razy byś mnie nie odrzucał, czego byś nie próbował, nie zmienisz tego, za cholerę Na dwóch skrzydłach przy dwóch umysłach. Zagrałam jeszcze raz w rosyjską ruletkę, jeszcze jedna uzależniająca runda. |
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
żyję podwodnym światem
bez nas, płomiennych świadków czytając z ust Nad brzegiem po odrobinie Pijani zapachem liryczniejemy W głąb skrzydła w kształt nadgarstków Na pył gwiazd przywołamy noc pomiędzy słowem W przestrzeni, w białości, stado wróbli odnajdzie Czynność bez końca Miłość jest zabawna Chociaż to nie zawsze brzoskwinie, śmietana i miód Po prostu, kiedy wszystko wydawało się jasne i pogodne Nagle przyszedł cyklon Bo nigdy nic nie będzie takie samo Do tego niedziela wychodzi, posrebrzana A deszcz przestaje pukać na moim okienku |
|
|
|
#4872 |
|
Przyczajenie
|
verba veritatis.
"Be who you wanna be – fuck everyone else's opinion. Don't be one of those stereotypical people. " Bądź kim chcesz – pieprz opinię innych. Nie bądź jednym z tych stereotypowych ludzi. "I'm not your princess. You'll meet her someday, but it's not me. " Nie jestem Twoją księżniczką. Spotkasz ja kiedyś, ale to nie ja. "Drink, fuck, talk, cry. " Pić, piep***ć, rozmawiać, płakać. "You never thought that a girl could be strong. " Nigdy nie pomyślałeś, że ta dziewczyna potrafi być silna. "Can't get me out of your mind, you're lost in your own fantasy. " Nie możesz wyrzucić mnie ze swoich myśli, jesteś zgubiony we własnej fantazji.
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
Mówisz "Kocham Cię, dziewczyno" - wiem, że kłamiesz
Nie odwracaj się, zaufaj mi choć raz wiem, że to boli przeszłość zawsze jest solą na otwartej ranie Uderz mnie, tak mocno jak tylko jesteś w stanie, w samo serce przypomnij sobie jak to jest być czyimś najważniejszym i najpiękniejszym jesiennym liściem klonu, zwróć uwagę na moją fascynację Twoimi barwami i zadaj sobie pytanie czy warto było wpaść na moment w ręce tej laluni by za chwilę znaleźć się w błocie, zapomniany, niekochany wiem, że łatwiej byłoby gdybym nie kochała Cię wcale na ulicy fabrycznej wypadło nam się spotkać i tam pokochać się
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio sypiam dość dobrze więc chyba jestem szczęśliwa.
kiedy byłam młodsza, najtrudniej było mi żyć samotnie. gdy jestem starsza ciężej mi żyć z ludźmi. give me reason but don't give me choice, 'cause i'll just make the same mistake. again. /daj mi powód, ale nie dawaj wyboru bo popełnię ten sam błąd. znowu./ co roku absolwentek szkół wyższych jest 700 tysięcy więcej niż absolwentów, ale mężczyźni co ledwie skończyli technikum i tak uważają, że powinni zajmować kierownicze stanowiska chociażby z powodu przyrodzenia. zostanę lesbijką albo feministką. not romeo not juliet - just me and you. /nie romeo nie julia - po prostu ja i ty./ miłość - dwustronna umowa cywilnoprawna.
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
♥
'Oczy otwieram smutne
Umiera świat Na brak miłości... Cały ten świat opada z sił, kiedy się kończy miłość Już tylko Ty masz taką moc - obudź mnie proszę, ratuj! tak trudno ciebie kochać, za późno by się wycofać...... za późno' czasami nie wiem już co mam myśleć, co czuć, jak żyć. by Cię zapomnieć.
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
' to, co zapomniane,
|
|
#4877 |
|
Przyczajenie
|
pokochałam bycie szczęśliwą, nie zepsuje tego!
szczęście, jeśli odejdziesz skopie ci d*pe! szczęśliwie zakochana? bardzo bym chciała! patrze na ciebie i myślę. wow, już się dla ciebie zmieniłam, przecież przedtem samo 'myślę' przyprawiało mnie o mdłości. |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapomnij o mnie, bo mam tylko Ciebie.
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
'pijemy za to aby nasze dzieci miały piękne matki i wspaniałych ojców'
'Więc dalej idź, mój zagubiony książę. Szukaj szczęścia, ja wiem, że odnajdziesz je.'
albo przestaniesz gadać o swoich kilogramach i schudniesz, albo idź być grubym gdzie indziej! Czasami bywam niemiła... tzw. podryw na kasztana, a polega on na tym, żeby rzucić kasztana pod nogi faceta, podejść do niego, a następnie z zawadiackim uśmiechem zapytać "Hej! To Twój kasztan?" |
|
|
|
#4880 |
|
Raczkowanie
|
Widzę Cię,
Twoja sylwetka na horyzoncie, charakterystyczny sposób poruszania się, charakterystyczne spojrzenie i już cała płonę. Też chciałabym złamac Ci serce, tak jak Ty robisz to mi, ale za bardzo cenię sobie swoje uczucia, by bawic się czyimiś. Nie widzę przeciwstawności co do naszej miłości. Nigdy nie pomyślałeś, że ja mogę coś do Ciebie czuc, nigdy nie pomyślałeś, że mogłabym wskoczyc za Tobą w ogień, a teraz już to wiesz i nadal nie zmienia się nic.
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Przez okno patrzę w gwiazdy, nad miastem wisi wszechświat
|
|
#4882 |
|
Przyczajenie
|
Artistic soul[*] 8.08 ;(
Czas leczy rany..... "czasem po prostu nie jesteś w stanie zrobić już nic, bo nie masz siły walczyć o coś co przybija Cię z każdym dniem coraz bardziej. " |
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
sprzedaję ciepło za rogiem, sprzedaję miłość za progiem...
ulicy miasta, przecznic tysiąca... Nawet, jak zapytasz, co u mnie, po długiej nieobecności, odpowiem Ci 'wszystko w porządku, daję radę'. Po to żebyś nie wracał z litości, tylko z własnej woli. Życie nie daje nam tego, co chcemy, tylko to co ma dla nas. Każdy człowiek powinien mieć kogoś, z kim mógłby szczerze pomówić, bo choćby człowiek był nie wiadomo jak dzielny, czasami czuje sie bardzo samotny. Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, i noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy. |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
znów możemy nucić Elektryczne Gitary
goniąc autobusy... ...'wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy' jesteśmy niekompletni kiedy brakuje nam jednego głosu, jednego dzwięku zniekształconego od dymu. uwielbiam każdą chwilę, każdą sekundę z nimi kiedy mogę uśmiechnąć się i powiedzieć - dziękuję, nie spieprzmy tego.
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
Znów ktoś chciał pokierować zdarzeniami, świadomie i specjalnie znów żywot mój ubarwił, a ja znów się staram naprostować fakty, czekając na dzień gdy los rozłoży dobre karty
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
"To tylko pies, tak mówisz Tylko pies... A ja ci powiem Że pies to często więcej niż Człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz... Psia dusza większa jest od psa I kiedy uśmiechasz się do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko przecież pies wyrusza Z tobą zostanie jego dusza..." B.Borzymska
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
l o v e Patrzcie na nas, zabiegani, w ciągłym pośpiechu, wiecznie spóźnieni, ludzie, rasa biegaczy, wszyscy chcemy się z kimś związać, jednym udaje się od razu, natychmiast są pewni swych uczuć, los dokonuje cudów, mają szczęście, wiodą życie jak z piosenki, jadą ekspresem. Ale w rzeczywistości jest inaczej, zwykłe życie jest mniej romantyczne, a bardziej skomplikowane i pogmatwane. Przegapiamy właściwy moment i tracimy szanse, nie odważamy się powiedzieć tego, co chcemy, wtedy, kiedy trzeba. Tęsknię za takim Tobą.
Chce żebyś pokochał moją podniesioną brew kiedy się denerwuję. Mój pieprzyk który ukryty jest w takim miejscu, że nikt prócz nas nie będzie o nim wiedział. Moje skręcające się włosy gdy robi się wilgotno. Ciche szepty gdy chce powiedzieć Ci co myślę, ale czuję, że to nie najlepszy moment. Chcę żebyś pokochał moje wielkie małe serce z toną miłości i nutką zabawnej nienawiści. chciałabym... zrobić Ci kiedyś herbatę. trzymając głowę na Twoich kolanach słuchać ulubionej piosenki. nie martwić się, że powiem coś, co może być zbyt poważne. zobaczyć Cię, kiedy jesteś zazdrosny. trzymać za rękę na koncercie ulubionego zespołu. leżeć z Tobą na łące i opowiadać o chmurach. widzieć radość w Twoich oczach, kiedy razem idziemy. wiele rzeczy... A te dni ciszy które, które dzielą nas, podpowiadają mi złe obrazy. Muszę to przespać, przeczekać, przeczekać trzeba mi... Mały pięciolatek Johnny był w szpitalu z rodzicami, odwiedzał swoją ośmioletnią siostrę Jessicę, która była bardzo chora. Lekarze wyjaśnili rodzicom, że Jessica potrzebuje transfuzji krwi, aby przeżyć. Po wykonaniu testów krwi u całej rodziny, okazało się, że tylko Johnny ma tę samą grupę krwi i jest jedynym możliwym dawcą. Lekarz zapytał Johnny'ego, czy odda krew swojej siostrze. Ten zawahał się przez chwilkę, po czym zgodził się. Podczas zabiegu, kiedy dokonywano transfuzji krwi, na twarz jego siostry zaczęły powracać barwy. Johnny spojrzał na lekarza i zapytał z drżeniem: 'Jak długo to potrwa zanim zacznę umierać?'. Nie zrozumiał lekarza. Sądził, że jego siostra potrzebuje całej jego krwi. |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
<3
okazałeś się być najlepszą rzeczą, której nigdy nie miałam
Dzięki Bogu, że znalazłam coś dobrego w rozstaniu i kończy się zły sen o przeszłości. tylko emocje mówią prawdę
|
|
|
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Białka jego oczu nabierały błękitu, aż wreszcie, jak to ujęła dramatopisarka Joan Hawkes, "wydzieliły czuły płyn".
Gnało serce o krok przed rozumem. Użalanie się nad sobą zasługuje na pogardę. Najlepsza miejscówka do siedzenia... zdecydowanie Twoje kolana. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.