|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
ja astmy jako takiej nie mam.... a przynajmniej od dobrych kilku lat sie "uspila"
, w kazdym badz razie jak bylam w ciazy z Sandra, to zadnych dusznosci nie mialam... no powiedzmy do 8 miesiaca, ale wtedy tez juz brzuch mialam ogromnynatomiast teraz czesciej zdarza mi sie zadyszka od byle wysilku ![]() Cytat:
(przez to podejrzewalam, ze jestem w ciazy)... zreszta w pierwszej ciazy tez tak bolalo, tyle ze wtedy zaczelo troche pozniejno i kregoslup to praktycznie caly czas mnie pobolewa, tzn to takie nieprzyjemne uczucie zmeczenia na odcinku krzyzy Cytat:
I powiem ci, ze ciekawe rzeczy mowisz o tej kosmetologii... ja sie juz od jakiegos czasu zastanawiam nad kursem kosmetycznym (kosmetologicznym ), zeby moc zajac sie raczej doradctwem kosmetyczno-dermatologicznym. Ale jeszcze nie jestem do konca zdecydowana, czego chce, takze musi to jeszcze poczekac
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masc- na rozgrzanie raczje nie pomoze i chyba nie mozna jej sotoswac moze plastry ??? albo cieply swetr szlaik ? kurde nie wiem do doradzic ... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam właśnie sałatkę z kalafiorem
. I powoli mi wchodzi zapobiegawczo podaję przepis 1 mały kalafior podzielony na różyczki i podgotowany w osolonej wodzie 1 por 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 3 jajka na twardo majonez sól pieprz papryka w proszku. |
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga ilez mozna stron napisac przez 2 dni
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
duzo
![]() i tez tego nie ogarniam
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Czyży ciężaróweczki miały za dużo czasu?
Jutro zrobię chyba moją ulubioną sałatkę z kurczakiem, ananasem i makaronem Również podaję składniki: makaron (najlepiej wygląda kolorowy kokardki), ugotować al dente w osolonej wodzie pierś z kurczaka, minimum pół godziny w marynacie curry i z solą (aby miał smak. Można dodać również ulubioną przyprawę, polecam przyprawę do kebaba z kamisa) puszka ananasa + sok papryka (starczy jedna czerwona sztuka) ogórek konserwowy sos sojowy ciemny 2-3 łyżki lub do smaku majonez Ilość składników zalezy od własnego widzi mi się ![]() Kurczaka należy usmazyć. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, ananas też Ostudzony makaron i kurczaka wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać majonez (ok. 2-3 łyżki), sos sojowy, 2-3 łyżki soku z ananasa.Wszystko wymieszać, gotowe ![]() Pierwotnie przepis był bez papryki i ogórków, ale tak smakuje zdecydowanie lepiej.
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29088658]
No a czemu nie? ![]() [/QUOTE] A nie wiem przeczytałam gdzieś, że niby nie wolno ale czemu to nie mam pojęcia...---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
A ja jutro zjem pierogi mniam ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- w czwartek idę zrobić pierwsze badania część ze skierowaniem, a część płatnych możecie mi powiedzieć jak to mniej więcej wygląda ?? Pobierana będzie tylko krew i moczy czy coś jeszcze?? |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, melduje sie z rana bo całą noc nie spałam. Zdązyłam juz sie wykapac i wydepilowac wrazie wu. Dzis planowana wizyta u ginekologa(tej pani co na oddzial mnie przyjmowała) miałam nie isc bo sytuacja sie zmeiniła, ale teraz nie wiem.......
w nocy złapał mnie tak straszny ból jak nie wime. Kłucie ale ciagłe ze skurczami ostrymi. Z lewej strony na samym dole. Musiałam lezec przykurczona bo doslownie nie mogłam sie wyprostowac. Chocbym chciała do szpitala jechac(trwało dosc długo i ciągle) to bym sie nie zdołała ubrac nawet;/ wziełam noispe i po jakims(długim) czasie powoli ustępowało. Na pieczatce czytałam ze wrazie bóli mocnych ,plamien ,bóli głowy itp mam sie zgłosic do lekarza. I niewiem teraz co zrobic. tez tak miałyscie? Mi sie zdazyło to pierwszy raz okolo 1 w nocy. Od tamtej pory juz nie spie....\nie wiem przez co to mogło byc, kłucia niby normalne ale te to kurde była przesada
|
#4209 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz Was nadrobię
![]() wczoraj nie miałam siły już wieczorem nic robić i poszłam spać Dzieć OK. Jest już duży i ma 6,62cm ![]() Zdjęcie poniżej. Termin porodu mi się przesunął o 4 dni i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 no i kto ma rację. Wyczytałam że USG w 1 trymestrze ma dokładność +/- 2 dni. No ale 4 dni
|
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
już tak późno nie dam rady wszystkiego przeczytać teraz
nadrobię w pracy ... ale jeden ważny post wyłapałam prince_polo leć do lekarza! koniecznie Może to nic ale lepiej na zimne dmuchać. Zbieraj się i jedź kochana! Będzie dobrze, trzymam kciuki ale koniecznie leć to sprawdzić Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-31 o 07:29 |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
prince-polo zadzwon do lekarza i mu to opowiedz albo jedz jak dasz rade , niefajne to co opowiadasz , ja mialam takie bole ale przed ciaza bo moj organizm mial stan zapalny ( nietolerancja spirali) ale w ciazy trzeba meldowac takie rzeczy zwlaszcza ze bylas przed chwila w szpitalu
Zariach 4 dni to niewiele nie ma co sie martwic a dziecko i tak samo sobie termin wybierze i na to wplywu nie mamy Pamietaj ze zadne USG nie jest na 100% dokladne a lekarze nie sa az tak dokladnie zeby za kazdym razem dzidzie idealnie zmierzyc Zmienili ci termin porodu?? Ja z mala moja lece zaraz do lekarza juz 3 dzien goraczkuje mam nadzieje ze to nic powaznego Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2011-08-31 o 07:41 |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, idz do niej lepiej jak i tak masz wizyte, moze tak ma byc u Ciebie, ale lepiej wykluczyc ze dzieje sie cos zlego - powodzenia
a o ktorej idziesz? Ja dzisiaj bede malo, bo zaraz jade do pracy i nawet nie wiem do ktorej pracuje, mam nadzieje ze nie bede musiala Was 3 h nadrabiac wieczorem milego dnia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
prince_polo- zdecydowanie musisz pójść na te wizytę i przede wszystkim powiedzieć co Ci się przydarzyło z tym bólem.
Zariah - super wyraźna jest twoja dzidzia na zdjęciu . Wygląda bardzo słodko .
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-31 o 07:43 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty nie liczysz tc od ostatniej miesiaczki? Niekiedy dziecko jest ciut wieksze niz termin z OM lub mniejsze.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wychodzi że wczoraj powinien być 12+2 no może 12+3 lub 12+4 (jakby się gin te 2 dni pomylił) No ale wczoraj ona stwierdziła 13+0 |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Zariah, ale to pasuje, bo masz na pierwszej stronie wpisany termin 10 marca, ja mam termin na 14 marca i jestem teraz w 12+1 tyg., czyli gdy porównuję, to Ty jestem 4 dni do przody czyli 12+5 (a 12+7=13+0) pomyłka jest 2 dni. Pasuje?
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-31 o 08:15 |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prince_polo w te pędy do lekarza albo do szpitala zariah śliczna foteczka u mnie co wizyta to inny termi porodu, najpierw był 8, potem 6, a teraz 5 marca... i weź tu bąź mądra Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-31 o 08:14 |
|
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Prince dziewczyny mają rację, skoro to nie było takie o zakłucie tylko długo bolało to warto to skonsultować... Kurcza jak ja się dziś z rana dobrze czuję Wczoraj prawie cały dzień tak miałam Normalnie chyba wracam do świata żywych yeaaahNo i dzis o 14.30 wizytę mam i oczywiście już mi się stresik włączył No ale myślę pozytywnie, musi być dobrze
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Z dzidzią ok Jest już spora, ruszała nóżkami Niedługo powrót do pracy więc mogę mieć mniej czasu na neta
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ide do lekarza. przed 10 mam wizytę. ale wcześniej muszę do położnej na uzupełnienie karty Ciazy. 3majcie kciuki.
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką |
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() jak tak dalej pójdzie to wątek wytrzyma nie do końca tyg tylko do wieczora ewentualnie do jutra ![]() śliczne macie zdjęcia maluchów, już widać człowieczków Emigra według dr wychodzi mi 13.03 poród zobaczymy po usg więc badrdzo podobnie do ciebie wczoraj mi mąż powiedział że chyba brzuch się trochę powiększył ale może mu się tylko wydaje ![]() pora najwyższa zrobić fotkę ![]() Cytat:
zaczyna mnie mdlić jak się robię głodna ale tak łagodnie ale zjeść zbyt dużo nie mogę, a jak mi podleci jakiś zapach to nie zjem Cytat:
zrobiłyście mi straszną ochotę na ruskie
|
||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Ja żyję.. nie miałąm zadnych większych perturbacji dziś w nocy .. choć moja kotka koniecznie chce aby zabrać ją do weta :/ Caly dzie n wczoraj wymiotowala i w nocyu tez nie dawala spac ![]() najgorzej ze ja wiem ze wymiotowala dlatego ze najadla sie trawy z doniczek... tam trawy lisci .. pogryzla mi kwiatka i teraz ją pokarało ![]() NIestety cośjest nie na rzeczy bo zawsze jak zjadała tej trawy to owszem nosiło ją ale na max 4 -5 pawiów a tu już tyle ją trzyma (bo jak tylko wymiotuje to przestaje ją wypuszczaćna balkon a jąteraz trzyma drugie tyle co powinno ... Musze pojechać z nią do weta a tak mi sie nie chce bo bede wtedy tez chciala z maluchami pojechac .. i jak zwykle cala wyprawa |
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybciutko
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
Hej a ja się trochę strachu najadłam w sobotę miałam brązowawy śluz więc pędem do szpitala, a tam mnie zbadała lekarka i powiedziała ze ona nic nie widzi ze jest czysto i mam przyjechać jak będzie żywa krew.Nawet usg mi nie zrobiła więc nie wiem co z moją fasolką idę jutro na wizyte do ojego gina upewnic sie czy napewno wszystko ok. Sorki ale tyle napisalyscie ze nie jestem wstanie tego ogarnąć.
Trzymać kciuki
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
prince_polo tj piszą dziewczyny, idz lepiej do lekarza..po co sie niepotrzebnie potem zastanawiać
Pojdziesz, dowiesz sie, że wszystko jest ok i będziesz spokojniejsza. Jednak lepiej dzialacgosica502 oczywiscie ,ze bedzie dobrze Zariah oo ależ mały człowiek )) to naprawde niesamowite!myśle, że nie ważne dni roznicy, najwazniejsze,ze zdrowe i dobrze się rozwija..wszyskto takie malutkie,az rozczula
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne dziecię
. Super, że wszystko jest OKCytat:
![]() Cytat:
Wczoraj czułam się chyba najgorzej ze wszystkich najgorszych dni . Po tym jak chciałam zrobić filety z kurczaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już wstępnie znasz płeć. Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
ale macie tempo pisania nie jestem w stanie tego ogarnac![]() gratuluje wszystkim pierwszych wizyt z usg kazda fasolka na zdjeciu cudowna dla mnie 2 trymestr jest jak narazie gorszy niz pierwszy chodze bardziej zmeczona,jakies skurcze w lewej lydce od dwoch dni mnie mecza i ogolnie jakos tak nie mam humoru![]() po pracy przychodze zmeczona i juz nie mam sily na kompa ![]() zmykam do pracy milego dnia |
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
mi tez narobily, od dwoch dni molestuje moj sklep,gdzie sa dobre pierogi i jak na zlosc nie ma dostawy
. Wiec robie dzsiaj trzecie podejscie..a jak juz nie bedzieee dzis..to chyba bede zmuszona sama sie zabrac za lepienie, choc to bedzie truuuuuudne
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

, w kazdym badz razie jak bylam w ciazy z Sandra, to zadnych dusznosci nie mialam... no powiedzmy do 8 miesiaca, ale wtedy tez juz brzuch mialam ogromny
(przez to podejrzewalam, ze jestem w ciazy)... zreszta w pierwszej ciazy tez tak bolalo, tyle ze wtedy zaczelo troche pozniej

mi tez smakuja, probowalismy z innych firm i to nie to samo, a z costy nie sa ani za gorzkie, ani za slodkie i maja malo kcal a duzo witaminy C
. I powoli mi wchodzi
pierogi 

okolo 1 w nocy. Od tamtej pory juz nie spie....\
i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 
a o ktorej idziesz?

chodze bardziej zmeczona,jakies skurcze w lewej lydce od dwoch dni mnie mecza i ogolnie jakos tak nie mam humoru