Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 21:14   #4201
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Czy ktoras z Was tez ma podobny problem??????
ja astmy jako takiej nie mam.... a przynajmniej od dobrych kilku lat sie "uspila" , w kazdym badz razie jak bylam w ciazy z Sandra, to zadnych dusznosci nie mialam... no powiedzmy do 8 miesiaca, ale wtedy tez juz brzuch mialam ogromny

natomiast teraz czesciej zdarza mi sie zadyszka od byle wysilku

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
widze ze u nas w wiekosci objawy mijaja ;] a ja mam pytanie do was - czy was czasem tak kluja rwa jajniki np przy kichnieciu albo przy zbyt szybkim zerwaniu sie z pozycji lezacej ?? no i boli was czasem kregoslup ?

bo ja znow panikuje - i to bardzo bo w sumie z objawow ciazy nie mam juz nic trylko odorbine sutki mnie bola i te klucia i kregoslup ???
to raczej nie jajniki, tylko sciegna sie naciagaja. Mnie tak bola przy kichaniu/kaszlu juz od 2 tc (przez to podejrzewalam, ze jestem w ciazy)... zreszta w pierwszej ciazy tez tak bolalo, tyle ze wtedy zaczelo troche pozniej
no i kregoslup to praktycznie caly czas mnie pobolewa, tzn to takie nieprzyjemne uczucie zmeczenia na odcinku krzyzy

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dziewczyny, macie jakies sposoby na przewiana szyje? boli niemilosiernie, a jutro do pracy muszem ... chcialam wziac od tesciowki auto ale przemecze sie autobusami, bo nie umiem glowa krecic
polecam olejek rozmarynowy i Wintergrün w oliwie z oliwek do masazu... wiele razy przetestowalam

I powiem ci, ze ciekawe rzeczy mowisz o tej kosmetologii... ja sie juz od jakiegos czasu zastanawiam nad kursem kosmetycznym (kosmetologicznym ), zeby moc zajac sie raczej doradctwem kosmetyczno-dermatologicznym. Ale jeszcze nie jestem do konca zdecydowana, czego chce, takze musi to jeszcze poczekac
Stary 2011-08-30, 21:23   #4202
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
oo prosze mi tez smakuja, probowalismy z innych firm i to nie to samo, a z costy nie sa ani za gorzkie, ani za slodkie i maja malo kcal a duzo witaminy C

dziewczyny, macie jakies sposoby na przewiana szyje? boli niemilosiernie, a jutro do pracy muszem ... chcialam wziac od tesciowki auto ale przemecze sie autobusami, bo nie umiem glowa krecic

masc- na rozgrzanie raczje nie pomoze i chyba nie mozna jej sotoswac moze plastry ??? albo cieply swetr szlaik ? kurde nie wiem do doradzic ...

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja astmy jako takiej nie mam.... a przynajmniej od dobrych kilku lat sie "uspila" , w kazdym badz razie jak bylam w ciazy z Sandra, to zadnych dusznosci nie mialam... no powiedzmy do 8 miesiaca, ale wtedy tez juz brzuch mialam ogromny

natomiast teraz czesciej zdarza mi sie zadyszka od byle wysilku

to raczej nie jajniki, tylko sciegna sie naciagaja. Mnie tak bola przy kichaniu/kaszlu juz od 2 tc (przez to podejrzewalam, ze jestem w ciazy)... zreszta w pierwszej ciazy tez tak bolalo, tyle ze wtedy zaczelo troche pozniej
no i kregoslup to praktycznie caly czas mnie pobolewa, tzn to takie nieprzyjemne uczucie zmeczenia na odcinku krzyzy

polecam olejek rozmarynowy i Wintergrün w oliwie z oliwek do masazu... wiele razy przetestowalam

I powiem ci, ze ciekawe rzeczy mowisz o tej kosmetologii... ja sie juz od jakiegos czasu zastanawiam nad kursem kosmetycznym (kosmetologicznym ), zeby moc zajac sie raczej doradctwem kosmetyczno-dermatologicznym. Ale jeszcze nie jestem do konca zdecydowana, czego chce, takze musi to jeszcze poczekac
dziekuje za odppowiedz uspokoilas mnie ;] no wlasnie mam taki tepy bol kregoslupa ;] taki dziwny ale ogolnie - jak chiwle poleze czyc os to mija ;]dziekuje jeszcze raz !!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:51   #4203
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny zrobiłam właśnie sałatkę z kalafiorem . I powoli mi wchodzi

zapobiegawczo podaję przepis
1 mały kalafior podzielony na różyczki i podgotowany w osolonej wodzie
1 por
1 papryka czerwona
mała puszka kukurydzy
mała puszka groszku
3 jajka na twardo
majonez
sól
pieprz
papryka w proszku.
Stary 2011-08-30, 22:01   #4204
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ;] a ja mam pytanie do was - czy was czasem tak kluja rwa jajniki np przy kichnieciu albo przy zbyt szybkim zerwaniu sie z pozycji lezacej ?? no i boli was czasem kregoslup ?

bo ja znow panikuje - i to bardzo bo w sumie z objawow ciazy nie mam juz nic trylko odorbine sutki mnie bola i te klucia i kregoslup ???
skad ja to znam, nie moge szybko sie wyprostowac bo boli, ciagnie

swoja droga ilez mozna stron napisac przez 2 dni
Stary 2011-08-30, 22:09   #4205
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
s
swoja droga ilez mozna stron napisac przez 2 dni
duzo
i tez tego nie ogarniam
Stary 2011-08-30, 22:37   #4206
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
duzo
i tez tego nie ogarniam
Czyży ciężaróweczki miały za dużo czasu?

Jutro zrobię chyba moją ulubioną sałatkę z kurczakiem, ananasem i makaronem

Również podaję składniki:
makaron (najlepiej wygląda kolorowy kokardki), ugotować al dente w osolonej wodzie
pierś z kurczaka, minimum pół godziny w marynacie curry i z solą (aby miał smak. Można dodać również ulubioną przyprawę, polecam przyprawę do kebaba z kamisa)
puszka ananasa + sok
papryka (starczy jedna czerwona sztuka)
ogórek konserwowy
sos sojowy ciemny 2-3 łyżki lub do smaku
majonez

Ilość składników zalezy od własnego widzi mi się
Kurczaka należy usmazyć. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, ananas też Ostudzony makaron i kurczaka wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać majonez (ok. 2-3 łyżki), sos sojowy, 2-3 łyżki soku z ananasa.
Wszystko wymieszać, gotowe

Pierwotnie przepis był bez papryki i ogórków, ale tak smakuje zdecydowanie lepiej.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 23:51   #4207
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29088658]

No a czemu nie?

[/QUOTE]

A nie wiem przeczytałam gdzieś, że niby nie wolno ale czemu to nie mam pojęcia...

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
pierogi pierogi . Ja już nie mogę się doczekać jak ciocia przywiezie nam pierogi od teściowej

A ja jutro zjem pierogi mniam

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

w czwartek idę zrobić pierwsze badania część ze skierowaniem, a część płatnych możecie mi powiedzieć jak to mniej więcej wygląda ?? Pobierana będzie tylko krew i moczy czy coś jeszcze??

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 06:57   #4208
prince_polo
Zakorzenienie

Witam, melduje sie z rana bo całą noc nie spałam. Zdązyłam juz sie wykapac i wydepilowac wrazie wu. Dzis planowana wizyta u ginekologa(tej pani co na oddzial mnie przyjmowała) miałam nie isc bo sytuacja sie zmeiniła, ale teraz nie wiem.......

w nocy złapał mnie tak straszny ból jak nie wime. Kłucie ale ciagłe ze skurczami ostrymi. Z lewej strony na samym dole. Musiałam lezec przykurczona bo doslownie nie mogłam sie wyprostowac. Chocbym chciała do szpitala jechac(trwało dosc długo i ciągle) to bym sie nie zdołała ubrac nawet;/ wziełam noispe i po jakims(długim) czasie powoli ustępowało.

Na pieczatce czytałam ze wrazie bóli mocnych ,plamien ,bóli głowy itp mam sie zgłosic do lekarza. I niewiem teraz co zrobic. tez tak miałyscie? Mi sie zdazyło to pierwszy raz okolo 1 w nocy. Od tamtej pory juz nie spie....\

nie wiem przez co to mogło byc, kłucia niby normalne ale te to kurde była przesada

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:24   #4209
Zariah
Rozeznanie

Zaraz Was nadrobię
wczoraj nie miałam siły już wieczorem nic robić i poszłam spać

Dzieć OK. Jest już duży i ma 6,62cm
Zdjęcie poniżej.

Termin porodu mi się przesunął o 4 dni i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 no i kto ma rację. Wyczytałam że USG w 1 trymestrze ma dokładność +/- 2 dni. No ale 4 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG 13tc 001.jpg (110,9 KB, 40 załadowań)

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:27   #4210
Zariah
Rozeznanie

już tak późno nie dam rady wszystkiego przeczytać teraz nadrobię w pracy ... ale jeden ważny post wyłapałam

prince_polo
leć do lekarza!
koniecznie
Może to nic ale lepiej na zimne dmuchać. Zbieraj się i jedź kochana!
Będzie dobrze, trzymam kciuki ale koniecznie leć to sprawdzić

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-31 o 07:29
Stary 2011-08-31, 07:27   #4211
Kathi75
Zakorzenienie

prince-polo zadzwon do lekarza i mu to opowiedz albo jedz jak dasz rade , niefajne to co opowiadasz , ja mialam takie bole ale przed ciaza bo moj organizm mial stan zapalny ( nietolerancja spirali) ale w ciazy trzeba meldowac takie rzeczy zwlaszcza ze bylas przed chwila w szpitalu

Zariach 4 dni to niewiele nie ma co sie martwic a dziecko i tak samo sobie termin wybierze i na to wplywu nie mamy Pamietaj ze zadne USG nie jest na 100% dokladne a lekarze nie sa az tak dokladnie zeby za kazdym razem dzidzie idealnie zmierzyc
Zmienili ci termin porodu??

Ja z mala moja lece zaraz do lekarza juz 3 dzien goraczkuje mam nadzieje ze to nic powaznego od poniedzialku zaczynam praktyki i zadna choroba jest mi nie potrzebna

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2011-08-31 o 07:41
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:27   #4212
emigra
Zakorzenienie

Prince, idz do niej lepiej jak i tak masz wizyte, moze tak ma byc u Ciebie, ale lepiej wykluczyc ze dzieje sie cos zlego - powodzenia a o ktorej idziesz?

Ja dzisiaj bede malo, bo zaraz jade do pracy i nawet nie wiem do ktorej pracuje, mam nadzieje ze nie bede musiala Was 3 h nadrabiac wieczorem milego dnia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:28   #4213
kolanka
Zadomowienie

prince_polo- zdecydowanie musisz pójść na te wizytę i przede wszystkim powiedzieć co Ci się przydarzyło z tym bólem.

Zariah - super wyraźna jest twoja dzidzia na zdjęciu . Wygląda bardzo słodko .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-31 o 07:43
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:34   #4214
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię
wczoraj nie miałam siły już wieczorem nic robić i poszłam spać

Zdjęcie poniżej.

Termin porodu mi się przesunął o 4 dni i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 no i kto ma rację. Wyczytałam że USG w 1 trymestrze ma dokładność +/- 2 dni. No ale 4 dni
jaki slodki maluszek

a Ty nie liczysz tc od ostatniej miesiaczki? Niekiedy dziecko jest ciut wieksze niz termin z OM lub mniejsze.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:40   #4215
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
jaki slodki maluszek

a Ty nie liczysz tc od ostatniej miesiaczki? Niekiedy dziecko jest ciut wieksze niz termin z OM lub mniejsze.
liczyłam właśnie z OM i na pierwszym USG moje przypuszczenia się dokładnie sprawdziły. Mam wpisane n wydruku z USG 6+6 22.07
to wychodzi że wczoraj powinien być 12+2 no może 12+3 lub 12+4 (jakby się gin te 2 dni pomylił) No ale wczoraj ona stwierdziła 13+0

Stary 2011-08-31, 08:10   #4216
kolanka
Zadomowienie

Zariah, ale to pasuje, bo masz na pierwszej stronie wpisany termin 10 marca, ja mam termin na 14 marca i jestem teraz w 12+1 tyg., czyli gdy porównuję, to Ty jestem 4 dni do przody czyli 12+5 (a 12+7=13+0) pomyłka jest 2 dni. Pasuje?

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-31 o 08:15
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:13   #4217
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Witam, melduje sie z rana bo całą noc nie spałam. Zdązyłam juz sie wykapac i wydepilowac wrazie wu. Dzis planowana wizyta u ginekologa(tej pani co na oddzial mnie przyjmowała) miałam nie isc bo sytuacja sie zmeiniła, ale teraz nie wiem.......

w nocy złapał mnie tak straszny ból jak nie wime. Kłucie ale ciagłe ze skurczami ostrymi. Z lewej strony na samym dole. Musiałam lezec przykurczona bo doslownie nie mogłam sie wyprostowac. Chocbym chciała do szpitala jechac(trwało dosc długo i ciągle) to bym sie nie zdołała ubrac nawet;/ wziełam noispe i po jakims(długim) czasie powoli ustępowało.

Na pieczatce czytałam ze wrazie bóli mocnych ,plamien ,bóli głowy itp mam sie zgłosic do lekarza. I niewiem teraz co zrobic. tez tak miałyscie? Mi sie zdazyło to pierwszy raz okolo 1 w nocy. Od tamtej pory juz nie spie....\

nie wiem przez co to mogło byc, kłucia niby normalne ale te to kurde była przesada

prince_polo w te pędy do lekarza albo do szpitala

zariah śliczna foteczka
u mnie co wizyta to inny termi porodu, najpierw był 8, potem 6, a teraz 5 marca... i weź tu bąź mądra

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-08-31 o 08:14
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:41   #4218
gosica502
Wtajemniczenie

Witam

Prince dziewczyny mają rację, skoro to nie było takie o zakłucie tylko długo bolało to warto to skonsultować...

Kurcza jak ja się dziś z rana dobrze czuję Wczoraj prawie cały dzień tak miałam Normalnie chyba wracam do świata żywych yeaaah

No i dzis o 14.30 wizytę mam i oczywiście już mi się stresik włączył No ale myślę pozytywnie, musi być dobrze
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:54   #4219
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Z dzidzią ok Jest już spora, ruszała nóżkami

Niedługo powrót do pracy więc mogę mieć mniej czasu na neta
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:02   #4220
prince_polo
Zakorzenienie

Ide do lekarza. przed 10 mam wizytę. ale wcześniej muszę do położnej na uzupełnienie karty Ciazy. 3majcie kciuki.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:04   #4221
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ide do lekarza. przed 10 mam wizytę. ale wcześniej muszę do położnej na uzupełnienie karty Ciazy. 3majcie kciuki.

Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką Lekarz mi mówił, że niedługo mogę poczuć ruchy z racji swojej szczupłości
Stary 2011-08-31, 09:06   #4222
negila
Rozeznanie

dzień dobry
jak tak dalej pójdzie to wątek wytrzyma nie do końca tyg tylko do wieczora ewentualnie do jutra

śliczne macie zdjęcia maluchów, już widać człowieczków

Emigra według dr wychodzi mi 13.03 poród zobaczymy po usg więc badrdzo podobnie do ciebie
wczoraj mi mąż powiedział że chyba brzuch się trochę powiększył ale może mu się tylko wydaje
pora najwyższa zrobić fotkę

Cytat:
Witam ;]
widze ze u nas w wiekosci objawy mijaja ;] a ja mam pytanie do was - czy was czasem tak kluja rwa jajniki np przy kichnieciu albo przy zbyt szybkim zerwaniu sie z pozycji lezacej ?? no i boli was czasem kregoslup ?
potrafi zaboleć przy szybszym ruchu, a macie takie uczucie jakby was ciągnęło że chwilami ciężko się wyprostować??

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ooo a powiedzcie mi jak tam z waszym apetytem
zaczyna mnie mdlić jak się robię głodna ale tak łagodnie ale zjeść zbyt dużo nie mogę, a jak mi podleci jakiś zapach to nie zjem

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

w czwartek idę zrobić pierwsze badania część ze skierowaniem, a część płatnych możecie mi powiedzieć jak to mniej więcej wygląda ?? Pobierana będzie tylko krew i moczy czy coś jeszcze??
większość badań z krwi a jak chcesz badać mocz to wiadomo. oczywiście na czczo musisz być

zrobiłyście mi straszną ochotę na ruskie

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:09   #4223
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Bry
Ja żyję.. nie miałąm zadnych większych perturbacji dziś w nocy .. choć moja kotka koniecznie chce aby zabrać ją do weta :/
Caly dzie n wczoraj wymiotowala i w nocyu tez nie dawala spac
najgorzej ze ja wiem ze wymiotowala dlatego ze najadla sie trawy z doniczek... tam trawy lisci .. pogryzla mi kwiatka
i teraz ją pokarało
NIestety cośjest nie na rzeczy bo zawsze jak zjadała tej trawy to owszem nosiło ją ale na max 4 -5 pawiów a tu już tyle ją trzyma (bo jak tylko wymiotuje to przestaje ją wypuszczaćna balkon a jąteraz trzyma drugie tyle co powinno ... Musze pojechać z nią do weta a tak mi sie nie chce bo bede wtedy tez chciala z maluchami pojechac .. i jak zwykle cala wyprawa
Stary 2011-08-31, 09:19   #4224
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką Lekarz mi mówił, że niedługo mogę poczuć ruchy z racji swojej szczupłości
joanaros już Ci lekarz powiedział płeć? szybciutko
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:21   #4225
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
joanaros już Ci lekarz powiedział płeć? szybciutko
Powiedział, że na dzień dzisiejszy męskich narządów nie widać. Chyba że jeszcze cos wyrośnie
Stary 2011-08-31, 09:32   #4226
Madziara 26
Rozeznanie

Hej a ja się trochę strachu najadłam w sobotę miałam brązowawy śluz więc pędem do szpitala, a tam mnie zbadała lekarka i powiedziała ze ona nic nie widzi ze jest czysto i mam przyjechać jak będzie żywa krew.Nawet usg mi nie zrobiła więc nie wiem co z moją fasolką idę jutro na wizyte do ojego gina upewnic sie czy napewno wszystko ok. Sorki ale tyle napisalyscie ze nie jestem wstanie tego ogarnąć.

Trzymać kciuki

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:32   #4227
Mravka
Zadomowienie

prince_polo tj piszą dziewczyny, idz lepiej do lekarza..po co sie niepotrzebnie potem zastanawiać Pojdziesz, dowiesz sie, że wszystko jest ok i będziesz spokojniejsza. Jednak lepiej dzialac

gosica502 oczywiscie ,ze bedzie dobrze trzymam kciuki

Zariah oo ależ mały człowiek)) to naprawde niesamowite!myśle, że nie ważne dni roznicy, najwazniejsze,ze zdrowe i dobrze się rozwija..wszyskto takie malutkie,az rozczula
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:58   #4228
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Zdjęcie poniżej.
Śliczne dziecię . Super, że wszystko jest OK

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Ja z mala moja lece zaraz do lekarza juz 3 dzien goraczkuje mam nadzieje ze to nic powaznego od poniedzialku zaczynam praktyki i zadna choroba jest mi nie potrzebna
Oj, oby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Kurcza jak ja się dziś z rana dobrze czuję Wczoraj prawie cały dzień tak miałam Normalnie chyba wracam do świata żywych yeaaah
Fajnie Ci...ja z rana czuję się dobrze, ale wieczorem na pewno będzie tragicznie jak codziennie.
Wczoraj czułam się chyba najgorzej ze wszystkich najgorszych dni . Po tym jak chciałam zrobić filety z kurczaka

Cytat:
Napisane przez gosica502
No i dzis o 14.30 wizytę mam i oczywiście już mi się stresik włączył No ale myślę pozytywnie, musi być dobrze

Cytat:
Doberek

Z dzidzią ok Jest już spora, ruszała nóżkami

Niedługo powrót do pracy więc mogę mieć mniej czasu na neta
Super, że z dzidzią OK

Cytat:

Oooooo Już wstępnie znasz płeć. Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Bry
Ja żyję.. nie miałąm zadnych większych perturbacji dziś w nocy .. choć moja kotka koniecznie chce aby zabrać ją do weta :/
Caly dzie n wczoraj wymiotowala i w nocyu tez nie dawala spac
najgorzej ze ja wiem ze wymiotowala dlatego ze najadla sie trawy z doniczek... tam trawy lisci .. pogryzla mi kwiatka
i teraz ją pokarało
NIestety cośjest nie na rzeczy bo zawsze jak zjadała tej trawy to owszem nosiło ją ale na max 4 -5 pawiów a tu już tyle ją trzyma (bo jak tylko wymiotuje to przestaje ją wypuszczaćna balkon a jąteraz trzyma drugie tyle co powinno ... Musze pojechać z nią do weta a tak mi sie nie chce bo bede wtedy tez chciala z maluchami pojechac .. i jak zwykle cala wyprawa
Ojej...może to tylko zakłaczenie?

Cytat:
Powiedział, że na dzień dzisiejszy męskich narządów nie widać. Chyba że jeszcze cos wyrośnie
Ale to chyba na początku narządy bobasa wyglądają jak męskie...więc nie wiem...w przypadku chłopca można się pomylić, a dziewczynki?
Stary 2011-08-31, 10:09   #4229
misia_25_26
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

ale macie tempo pisanianie jestem w stanie tego ogarnac
gratuluje wszystkim pierwszych wizyt z usg kazda fasolka na zdjeciu cudowna

dla mnie 2 trymestr jest jak narazie gorszy niz pierwszychodze bardziej zmeczona,jakies skurcze w lewej lydce od dwoch dni mnie mecza i ogolnie jakos tak nie mam humoru
po pracy przychodze zmeczona i juz nie mam sily na kompa

zmykam do pracy
milego dnia
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:15   #4230
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

zrobiłyście mi straszną ochotę na ruskie
mi tez narobily, od dwoch dni molestuje moj sklep,gdzie sa dobre pierogi i jak na zlosc nie ma dostawy. Wiec robie dzsiaj trzecie podejscie..a jak juz nie bedzieee dzis..to chyba bede zmuszona sama sie zabrac za lepienie, choc to bedzie truuuuuudne
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości