|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Grazin no właśnie zazwyczaj płacze jeszcze z 10 minut po odbiciu, a potem zaczyna się czymś interesować i przestaje...
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie było 40 minut ryku
Dałam bebilon z kleikiem i zasnął mi na rogalu. Oby pospał jak najdłużej |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
dobra doczytałam - jest po polsku
chodziło o to ze to piszczałka i w dupce ma dziurke, bałam sie ze ją zaleje Andziotku, no ciężko mi powiedzieć co Gabrynia by na nową koleżankę powiedziała.... ale w dotyku Sophie jest suuuuper anulko, jak przygotowania do wyjazdu? Kiedy dokładnie wyjezdzacie? Jakos lada dzien? A pomysł z Panią do pomocy GENIALNY ! Chwała Ci za to i nawet przez sekundkę by mi przez głowe nie przeszło, że jesteś leń !!!!!!!!!! Grazin moze tak... czekolada uczula... choc ja wczoraj wypiłam kubek gorzkiego kakao a czekolade jem co dzień i banany też i nic ![]() amarcia, to nadrabiaj - masz co Kasia z cyferkami - to koszmar !! Ale wina lekarzy ? Czy po prostu była nie do uratowania ?? Paulizia, za 3 msc Antosia !!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Rośnij zdrowo Maluszku !!Saniu to Ty też panna 100 Lat i samych radości dla Ciebie ![]() ![]() ![]() cześć gosiek Jeszcze raz sie witam, wieczorem nie miałam nastroju by pisać bo zmroziła mnie informacja z meza rodziny... Kuzyn, który parę lat temu mial białaczkę, pochował własnie miesiecznego synka...... Malutki miał problemy z żyłami ? miedzy płucami a sercem? Za cienkie były ? Wszystko ze znakami zapytania bo nie wiem czy madrze mówie.. czy czegoś tż nie przekreciło ale generalnie kiedy miał 2 tyg przeszedł operację w Prokocimiu i żyl po niej jeszcze 2 tyg. Kiedyś by mnie to nie ruszało tak bardzo a teraz ryczałam jak bóbr wieczorem i aż ciśnienia znów dostałam Mega przykre
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
daisy miesięcznego maluszka?
![]() Nie wyobrażam sobie tego...
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku, znalazłam 2 fora na temat żyrafy - może coś pomogą
1 2 matall, tak - miesięcznego... nie wyobrażam sobie jak matka się czuje.. nosiła Go 9 msc pod serduszkiem.. podobno podczas USG wszystko bylo ok..
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-31 o 11:28 |
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy strasznie przykre to co piszesz.. takie maleństwo najpierw się wycierpiało przy operacjach, a no koniec taka tragedia
![]() Okropna tragedia jak rodzice muszą pochowac własne dziecko.. Też posmutniałam.. a wyobrażam sobie, jak ty musisz się czuć, skoro to twoja rodzina ![]() Aż głupio teraz pisać i pytać.. ale podrzucisz linka u kogo kupowałaś Zyrafkę? Mój Antonuś ciągle pakuje raczki do buzi.. ja wariacji dostaję, bo tylko latam i myje mu te łapki, żeby brudnych nie miał i zarazków nie zjadał.. Moźe żyrafka mu się spodoba i będzie ją ciumkał, zamiast swoich paluszków ![]() A Gabik trzyma w rączce zyrafkę i sobie podgryzuje? Hm.. tak się zastanawiam, cyz mój Antus będzie potrafił ją sobie utrzymać i do buzi przyłożyć.. On chyba jeszcze tak nie potrafi.. ![]() Tak poza tym czy ta Żyrafka nie jest dziewczęca? |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
daisy aż mi ciarki przeszły po plecach na samą myśl... I jakim cudem USG nic nie pokazało?? Przecież powinno sprawdzać się przepływy do i od serduszka...
![]() Czytam o rozszerzaniu diety i WIEM JESZCZE MNIEJ niż przed czytaniem. Czy na początku mam jeden posiłek zamiast mleka dać słoiczek? Czy na zasadzie jak zje mleko, to dokarmić słoiczkiem? A nie będzie wtedy przejedzony? Ja chcę dawać warzywa i owoce, nie kaszki i kleiki (to ew. jeśli przejdziemy na mm i wtedy na noc, jakby źle spał). Czy mam dawać kilka posiłków dziennie? Wiem, że zaczynam od jednej łyżeczki... I co? Stopniowo zmieniać ten jeden posiłek na słoiczek? Jak w ogóle wygląda rozkład jedzenia niemowlaka? Coś się daje "na śniadanie", "na obiad" i "na kolację"? I w międzyczasie mleko? Nic nie wieeeeeeeem
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później dopychasz cycem/mm z biegiem czasu jak będzie jadł coraz więcej słoiczka to powoli zastępujesz jedną porcję mleka pokarmem stałym zaczynamy od jednego posiłku stałego, w miarę jak dziecko rośnie to wprowadzamy stałe posiłki, Zosia długo jadła tak: rano - mleko deserek obiadek zupka mleko na dobranoc no ale to już jak dieta jest rozszerzona |
|
|
|
|
#3189 | |||
|
Zadomowienie
|
przytulam mocno
no oby tak dalej to narzekać nie będę Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=MoniaK;29104523] Mamaoptymistka, dzięki za info o zabawkach. Kupiłam wczoraj konika Lamaze bo nie mogłam się powstrzymać ![]() nie dziwię się są super daisy straszna tragedia, bardzo współczuję rodzicom tego maluszka.
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
matall, dlatego mnie to zdziwiło, ze nei wyszło na usg... może widać było żyłki ale nie było widać, że są za cienkie? Pojęcia nie mam
Loluś, Gabi jeszcze tak bardzo nie ładuje łapek do buźki, żyrafka też jeszcze nie wylądowała w buzi. Największe zaciekawienie budzi jej piszczałka Kupowałam u autoryzowanego sprzedawcy, wybrałam dostawe kurierem więc piorunem przyszła. Tutaj masz jeszcze zdjęcia żyrafki No też mi bardzo przykro z powodu tej śmierci.. dowiedzieliśmy się o tym fakcie po pogrzebie. A chcieliśmy tego kuzyna na chrzestnego... w tej sytuacji nie ma mowy o tym... Nie wiem kiedy my Malutką ochrzcimy... właśnie z powodu braku chrzestnego
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
the sania
wszystkiego najlepszego kochana w dniu Twojego święta!!! daisyy masakra aż się uryczalam jak przeczytałam....nie wyobrażam sobie takiej tragedii..
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
haaaaaaaaaa ale ktoś mądrze wymyślił - Naskarpetniki
u mnie to odwieczny problem sciaganie skarpetek.. własnie przed chwilą znów nakładałam mamaoptymistka, dostałam maila od sprzedającego że króliś wysłany !! antropia... szczerze? Ja też nie Wolę nie myśleć bo znów mi cisnienie skoczy
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
![]() Dziekujemy za wszystkie zyczenia z okazji 3 miesiecy Antosia! Jestescie ochane Ciocie Z Antosiem dzis swietuja tez: Zuzia Weredki Martynka Kasi1361 Olo Dorkibl ![]() ![]() ![]() U nas nocka ok! Udalo mi sie opracowac system usypiania Antosia pt.''Antos zasypia, a mama wizazuje'' a wyglada to ta, ze Antos w lozeczku na boczku asekurowany przez misia spiocha, na misiu motylku jest buteleczka, a mama obok w lozku wizazuje z wlaczona suszarka na YT ![]() Amarcia, Grazin to sa ilogramy ![]() MoniaK zalozylam mu na nozi, ale poi co nie zwrocil jeszcze na te skarpety uwagi ![]() Daisy tak mi przykro ![]() az sie poplakalam... jeju co Ci rodzice musza przezywac ![]() ![]() Matall ![]() trzymam za wizyte!!! Moze w koncu cos poradza!Andziot moze ktos sprezentuje zyrafke Jasnie Pani Gabrielyi?
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Straszna tragedia
Ale robicie mi ochoty na te zabawki. Napalilam sie juz na przywieszki Lamaze, teraz jeszcze zyrafkaaaa
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-31 o 12:13 |
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny fajny ten portal Nowa Matka Polka, z ułatwiaczami życie
gusiaczku, Paulizia ![]() ![]() ![]() Nabawiłam sie z Gabcia... jakies całe 15 min.. znów śpi Chyba nie odziedziczyła po mnie cukrzycy... bo jednym z jej objawów jest sennośc
|
#3196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie karmię - @ niet... saniusia naj naj najlepszego Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- daisunia bardzo smutne... przytulam mocnoMy po szczepieniach brrr... Karolcia znosiła dzielnie jak zawsze ukłucie-pisk-cisza, za to Wiktorię na pewno pół miasta słyszało. teraz wymyśliła, że nie będzie do szkoły chodzić zeby szczepień nie mieć ... ja jutro jej nie zaprowadzam - boję się ![]() Karolcia mierzy 61cm i waży równiutko 5500g
|
|||
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=839&lang=pl padam
|
#3198 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobra udalo mi sie Zoske polozyc spac na chwile zanim dziewczyny przyjda, zeby nie byla mega marudna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w weekend musze caly plan pakowania zrobic, znacie moja organizacje )Pomysl z Pania genialny ale mamie nawet nie powiem bo zaraz mnei wyzwie ze jestem leniwa i nie ogarniam sama ze ona miala dwojke dzieci i zawsze lsnilo.... a ta historia mega smutna daisuniu, ale mnie nie zaskoczyla, niestety w mojej rodzinie umarla dzidzia jak miala 2 miesiace na wade serca , lekarze wczesniej nei wykryli, ale to bylo 15 lat temu... mimo to caly czas jak o tym mysle to mnei serduszko boli... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaraz wpadaja moje dziewczyny! gdzie ja te 4 wozki pomieszcze!?!? chyba na tarasiku hihih bedzie zabawnie!
|
|||||||||
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec dla reszty cudownej ferajny NAJLEPSZEGO !! ![]() amarcia dla malej Lolci, dzielna niunia.U nas byl wlasnie mega bol brzuszka (cholerne wzdecia). Na szczescie dostalam ostatnio czopki od poloznej. Dalam pol i przeszlo
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia zawsze bedzie lepiej jak z siebie wyrzucisz! tam już doczytałam
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- gusia Czy na chrzciny jest sens przygotowywać jakieś pamiatki dla gosci??? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Idę robić obiad - kurczak na ryżu dziś
|
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy straszna tragedia to co napisałaś
Anula a w jakim wieku będą te brzdące??? Matal to ja trzymam kciuki za wizyte u lekarza i za twoje usg również przyszły zawieszki Lamaze, The_sania jest pająk i żyrafka, Mati jest nimi strasznie zainteresowany ale on je zjada i jak nie trafi np. noga do buzi to się wkurza ![]() byliśmy na spacerze, bank, sklep, apteka i park zaliczony bez płaczu
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gdybyście chciały te naskarpetki to nabyłam je własnie na allegro za 5 zeta mniej niż w tamtym sklepie :-P
|
#3203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko cena odstrasza.Daisyy witaj ![]() a żyrafą kusicie oj kusicie ![]() Zuzia Weredki Martynka Kasi1361 Olo Dorkibl Najlepszego DZIEWCZYNKI Matal dla Edzika żeby wszystko było dobrze z tym jego małym brzuszkiem.
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze żyrafowe wiesci !
byłysmy teraz na spacerze w ogórdku i Gabcia zaczeła wsadzac łapki do buzi, wyjęłam więc je delikatnie zastępując nogą żyrafy Wygladała jak szczeniak trzymający kosc w buzi albo jakiś gryzaczek Smiesznie przy tym gaworzyło i fajnie wszystko współbrzmiało razem z dzwiękiem żyrafki Test zaliczony ! Sophia jest zaaprobowana przez Gabika ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- antropia, czytałam o tym tłumaczu w ciązy i napalilam sie ale ostatecznie wrzuciłam na luz Niezłe cudo ![]() gosiek, zagłosowane ![]() anulko, no włąsnie bałam się zalania dziurki w żyrafce Dziękuje Słonko
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Amarcia za wage Karolci!!! ![]() Daisy super, ze Gabi polubila zyrafke!!! A propos tej strony co podalas to moi znajomi upili ten fioletowy kask dla swojej coreczki i smiga w nim caly czas. Chyba tez o czyms takim pomysle! ![]() Czekam na ksiazeczke co miala przyjsc z Bright Stars
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi któraś kupić żyrafki ????
![]() tzn Gabrysi ![]() -------------------------------------------------------- w sumie to becikowe jeszcze jest ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
dziecko musi się nauczyć też że czasem się człowiek przewraca i to niestety boli, inaczej nie będzie mieć naturalnych odruchów ... |
|
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Anulka81, Ddaaiissyy dzięki za info na temat Zyrafki
Właśnie zakupiłam Mam nadzieję, że szybko przyjdzie.. Ddaaiissuuś kupiłam od tego gościa co polecasz, w necie naczytałam się na temat podróbek, więc thx za autoryzowanego sprzedawcę 69 zł (z przesyłką) za gryzak trochę dużo ale już nie mogę się doczekać ![]()
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-31 o 14:17 |
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam za jakość, ale z telefonu
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia uświadom mnie o jaki kask chodzi?
Pewnie znowu jakieś cudeńka o których nie mam pojęcia ![]() Podoba mi się jesczez z tej stronki Nowa Matka Polska taka girlanda, noo może nie do końca mi się podoba, ale wiem że Tonusiowi by się spodobała.. uwielbia projektor na suficie, więc pewnie i takie cuda przypadłyby mu do gustu.. ale nie kupuję, bo i tak wraz z pojawieniem się Antka na świecie moja sypialnia przerodziła się w jarmark, albo kulorowy odpust ![]()
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie Lolus doczekac nie mogłam i wlasnie dlatego rowniez kliknelam kuriera
przyszlo piorunem, z UPS z Wieliczki.. pewnie jutro bedziesz miala andziotko, to może ............... sie skusisz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

wybieram:

Dałam bebilon z kleikiem i zasnął mi na rogalu. Oby pospał jak najdłużej 

za wizyte!!! Moze w koncu cos poradza!