Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 10:29   #4621
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Czyli w zużyciach też nie ma "rzeczy, które dostałam do recenzji / wygrałam / dostałam od kogoś / gratisów"
Nie oszukuj
no właaaaaśnie odwykujemy bo mamy ZA DUŻO, więc to co dostajemy też się liczy. Np jak dostaniesz 10 zeli pod prysznic to9 mozesz sobie kupic jeszcze jeden? NIE bo masz za duzo
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Agniesiu - bilans ok A cóż to za egzotyczne nabytki?
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ładnie, skromniutko Co to za żele?
jak bylismy w Bieszczadach z TZ to na jeden dzien pojechalismy na Slowacje i tam kupilam wlasnie te zele, pamietam ze ktoras z Dziewczyn mowila ze kupowala je tez jak byla na Slowacji, wiec chcialam sprawdzic czy są fajne. Zapachy mają obłędne ale na razie nie uzywalam, musze wykonczyc ten zel z peelingiem planet spa w koncu
Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
Hosenko wyjdź za mnie
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie wiem co na TŻ
Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
a tam TŻ, ja mam kosmetyki
nie moge z Wami
Cytat:
A mam (wybaczcie łazienkową scenerię na 2 zdjęciach ale tylko tam zdjęcia wyszły w miarę ok.
naprawdę super, też mi się bardzo podoba

jadę dziś mieszkać do przyjaciółki na tydzień bo u mnie w domu jest remont (dzisiaj się zaczął). moja mama przerabia mój pokój na swoją garderobę, jest też remont jej sypialni i przedpokoju (W TYM OSTATNIM ZRYWANIE BOAZERII właśnie siedzę w pokoju a gość mi wali w ścianę ) a także trochę jadalni (też jest zrywana boazeria, ale tam nie jest na całych ścianach). Ehhh, masakra

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Co z Malinką, już miesiąc się nie odzywa...?
Stary 2011-08-31, 10:55   #4622
aaaania1989
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któras z Was rozjasniała sobie sama włosy? ja mam teraz taki średni braz a chciałabym średni blond i planuje kupić jakiś rozjaśniacz a potem od razu farbę,chyba z avonu średni popielaty blond...czy to dobry pomysł ?
Stary 2011-08-31, 11:00   #4623
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam maseczke do twarzy Rumianek i Mak z Avonu

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:20   #4624
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
u mnie
kupione:
-2 pudry do kąpieli
-2 żele do mycia twarzy
-peeling YR
-2 kremy do twarzy YR
-perfumy
-cienie
-krem do stóp
-oliwka do ciała YR
-oliwka do dłoni YR
-2błyszczyki
wydane około: 170zł

zużyte:
płyn micelarny
Oj we wrześniu musisz się postarać

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja też do bilansu nie mam zamiaru dopisywać miniaturek od kuzynki bo musiabym dodać kolejny milion sztuk
Według mnie to jest bez sensu. Przecież zbiór i tak się powiększa. Po prostu w bilansie wystarczy dopisać, że prezent. Ciekawe, że ich nie zaliczacie do bilansu, ale jak zużyjecie, to już tak

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Ja mam:
pomadki i balsamy ochronne - 10
szminki - 5
błyszczyki - 12
no i jeden cukier do ust z revlonu

wysłałam wczoraj papiery o przyjęcie na staż, trzymajcie kciuki żeby mnie przyjęli
Liczbę pomadek i błyszczyków zmniejszyć o połowę i będzie git

Cytat:
jak bylismy w Bieszczadach z TZ to na jeden dzien pojechalismy na Slowacje i tam kupilam wlasnie te zele, pamietam ze ktoras z Dziewczyn mowila ze kupowala je tez jak byla na Slowacji, wiec chcialam sprawdzic czy są fajne. Zapachy mają obłędne ale na razie nie uzywalam, musze wykonczyc ten zel z peelingiem planet spa w koncu
To jak w końcu otworzysz, to daj znać, jak wrażenia

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość

Mnie mama kupiła płyn do demakijażu oczu z Bielendy, ale z serii Bawełna. Wrzucam go już do września.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:57   #4625
All_that_jazz
Zakorzenienie

rozważam zakup perfum o zapachu czekolady

Pozdrawiam wszystkich znad porannej filiżanki kawy
Właśnie idę na zdjęcie szwów a potem nie pozostanie mi już nic innego poza zapominaniem o tej operacji. Nareszcie
Stary 2011-08-31, 14:48   #4626
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Ani się waż! Zobaczysz jaki będę miała ładny bilans we wrześniu. A w ogóle to trzeba brać przykład z tych, którym dobrze idzie odwyk, jak np Porzeczka.
Porzeczka to anioł Odkąd jestem na odwyku, czyli ponad dwa lata to nie pamiętam żeby w którymś miesiącu poszalała. Za to było tylko kilka miesięcy w ciągu tych dwóch lat, kiedy ja nie poszalałam
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
No to i ja wstawiam swoją spowiedź

OUT: 9
Avon SSS Satin Glow Spray 150ml - skazany na kosz z powodu terminu ródziemnomorski scrub do ciała z oliwką Avon Planet SPA 150ml
Żel pod prysznic Avon Senses Aloha 250ml
Krem do rąk Avon glicerynowy - wersja cytrusowa 125ml
Woda Avon Make Me Wonder 50ml
Maseczka nawilżająca Be Beauty 20ml
Płyn micelarmy La Roche-Posay 200ml (gratis)
Żel micelarny do mycia i demakijażu Be Beauty 150ml
Szampon Farmona brzozowy - próbka 8ml (gratis)

IN: 10
Masło Be Beauty SPA Azja 200ml
Masło Be Beauty SPA Brazylia 200ml
Masło Be Beauty SPA Afryka 200ml
Mleczko Wellness & Beauty Wanilia i Macadamia 200ml
Masło Be Beauty SPA mango 200ml
Balsam Eveline mango & olej kokosowy 500ml
Peeling Be Beauty SPA winogrono 200ml
Krem do rąk Be Beauty 75ml
Żel micelarny do mycia i demakijażu Be Beauty 150ml
Wygładzające mleczko do demakijażu Be Beauty 200ml

zielone już w użyciu

Wydane: 62,21zł

Podsumowując - miesiąc rekordowy pod względem zużyć jak na mnie , zakupy wszystko zepsuły
Bardzo ładnie gani Też nie szalejesz z zakupami generalnie
Cytat:
moj bilans:

przybyło:
Radox, Shower gel with African Baobab & Mandarin oil 250ml
Radox, Shower gel with African Rooibos & Red Thyme 250ml

wydane:
2,91e x2 = 5,82e = ~24,15zł

zużyte:
* Cattier, Szampon z ekstraktem z bambusa do włosów suchych 250ml
* Rossmann, Babydream, Szampon dla dzieci

Też mi się skończy na dniach Babydream
Cytat:
u mnie
kupione:
-2 pudry do kąpieli
-2 żele do mycia twarzy
-peeling YR
-2 kremy do twarzy YR
-perfumy
-cienie
-krem do stóp
-oliwka do ciała YR
-oliwka do dłoni YR
-2błyszczyki
wydane około: 170zł

zużyte:
płyn micelarny
sporo wydałaś a zużyć prawie brak
Cytat:
A ja polewam I to sporo. Trzymam ok 2-3 godziny (czyli używam, gdy mam więcej czasu na takie czary mary) a potem zmywam szamponem. Taka metoda najlepiej działa na moje włosy - są miękkie, błyszczące i dłużej świeże

Juz jest od wczorajszego wieczoru
Ja się bałam polewać, żeby mi skóra głowy nie odpadała płatami od tego wysuszenia Ale może spróbuję i tak

Musiałaś to mówić
Cytat:
ja mam mnostwo perfum, ale najrozniejszych i wszystkie uwielbiam od np orientalnych vanille noire YR przez orientalno-kwiatowe purplelips salvadora dali po jakieś kwiatuszki w hot couture givenchy, albo totalną 'zieloność' herba fresca guerlain ze nie wspomne o wodno-drzewnych dsquared she wood, ktore są moimi naj naj naj lubię też np noa cacharel czy kenzo amour indian holi

wysłałam wczoraj papiery o przyjęcie na staż, trzymajcie kciuki żeby mnie przyjęli
Też mam dużo perfum choć jeszcze pół roku temu miałam jakieś 5-6 flakonów. Teraz to się Wam nie przyznam ile mam.
Moje top: Lolita Lempicka edp, Alien edp, YSL Parisienne, Guerlain Champs-Elysees, Versace Bright Crystal, YR So Elixir, Christian Dior Pure Poison
Inne lubiane: Giorgio Armani Code edp, Lanvin Marry me, Marc Jacobs Daisy, YR Pur Desir de Lilas, Aquolina Pink Sugar, La Perla J'aime, Lolita Lempicka Eau de Desir, Guerlain AA Tiare Mimosa, Thierry Mugler Innocent, YR Evidence edp i Iris Noir, ... I pewnie jeszcze trochę, o których nie pamiętam.

Cytat:
no właaaaaśnie odwykujemy bo mamy ZA DUŻO, więc to co dostajemy też się liczy. Np jak dostaniesz 10 zeli pod prysznic to9 mozesz sobie kupic jeszcze jeden? NIE bo masz za duzo
No właśnie to dziwne dla mnie. W bilansach wpisujemy to co nam przybyło i ubyło. Ja wpisuję wszystkie prezenty czy wymianki. Były takie miesiące, że ponad połowę rzeczy z bilansu miałam z wymiany i wszystko wpisywałam, bo przecież przybywają mi te kosmetyki. Trochę by było głupio, że nie wpisuję prezentu czy wymianki, bo za to nie zapłaciłam, a potem jak zużyję wpisuję w zużycia, bo przecież zużyłam Namnażamy w ten sposób zużycia i potem wychodzą piękne bilanse, a kosmetyków w szafkach coraz więcej
Chociaż z drugiej strony tytuł wątku to: "Odwyk od zakupów kosmetycznych ...", czyli produty otrzymane, a nie kupione sa poza odwykiem
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:57   #4627
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

No właśnie Księżniczko - o to mi chodzi - ja odwykuję się z kupowania kosmetyków, a nie ich przybywania, bo to mi nie przeszkadza
Może i macie rację, że powinnam je wymieniać, ale w sierpniowych to już i tak po ptokach, bo skasowałam je z pliku

BTW, nowa notka:
http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...z-do-rzes.html
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:13   #4628
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
Właśnie idę na zdjęcie szwów a potem nie pozostanie mi już nic innego poza zapominaniem o tej operacji. Nareszcie
Super, cieszę się razem z Tobą

Cytat:
Chociaż z drugiej strony tytuł wątku to: "Odwyk od zakupów kosmetycznych ...", czyli produty otrzymane, a nie kupione sa poza odwykiem
Tytuł może i taki jest, ale ideą wątku jest nie tylko kupowanie jak najmniej, ale też minimalizowanie zbiorów kosmetycznych. Więc powinno się wpisywać wszystkie kosmetyki, nie ważne z jakiego źródła. A jeśli ktoś nie chce wpisywać do bilansu gratisów czy prezentów, to niech nie wpisuje ich także później w zużycia. Proste.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:20   #4629
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29112542]No właśnie Księżniczko - o to mi chodzi - ja odwykuję się z kupowania kosmetyków, a nie ich przybywania, bo to mi nie przeszkadza
Może i macie rację, że powinnam je wymieniać, ale w sierpniowych to już i tak po ptokach, bo skasowałam je z pliku

BTW, nowa notka:
http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...z-do-rzes.html [/QUOTE]
Ja wiem kochana, że się nie odwykujesz z dostawania kosmetyków. Każda by chciałą z nas ukochane kosmetyki za darmochę Ale jeśli chcesz się odwykować z tego co kupiłaś powinnaś brać pod uwagę wszystkie nowe kosmetyki tak jak mówi Aga. Jeśli kupujsz np. 2 peelingi:
2. peeling BeBeauty borówka – 7,99zł
3. peeling BeBeauty mango – 7,99zł
i równoczesnie (hipotetycznie) dostajesz w tym samym miesiącu 5 peelingów do testów, a nie uwzględniasz tego w spisie, to w bilansie masz 2 sztuki, a w szafce 7. I wszystkie Orlicę chwilmy, a tu
Tylko proszę nie gniewaj sie na mnie, że tak smęcę To z troski, żebyś nie miała po pół roku blogowania więcej kosmetyków niż my wszystkie naraz

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Tytuł może i taki jest, ale ideą wątku jest nie tylko kupowanie jak najmniej, ale też minimalizowanie zbiorów kosmetycznych. Więc powinno się wpisywać wszystkie kosmetyki, nie ważne z jakiego źródła. A jeśli ktoś nie chce wpisywać do bilansu gratisów czy prezentów, to niech nie wpisuje ich także później w zużycia. Proste.
Albo i tak Ale to moim zdaniem gorsze rozwiązanie. Wolę się chwalić prezentami/wymiankami/wygranymi i potem zużyciami tych rzeczy niż ich nie uwzględniać.
Stary 2011-08-31, 15:23   #4630
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
rozważam zakup perfum o zapachu czekolady
A są takie typowo czekoladowe ?
Cytat:
Porzeczka to anioł Odkąd jestem na odwyku, czyli ponad dwa lata to nie pamiętam żeby w którymś miesiącu poszalała. Za to było tylko kilka miesięcy w ciągu tych dwóch lat, kiedy ja nie poszalałam

No właśnie to dziwne dla mnie. W bilansach wpisujemy to co nam przybyło i ubyło. Ja wpisuję wszystkie prezenty czy wymianki. Były takie miesiące, że ponad połowę rzeczy z bilansu miałam z wymiany i wszystko wpisywałam, bo przecież przybywają mi te kosmetyki. Trochę by było głupio, że nie wpisuję prezentu czy wymianki, bo za to nie zapłaciłam, a potem jak zużyję wpisuję w zużycia, bo przecież zużyłam Namnażamy w ten sposób zużycia i potem wychodzą piękne bilanse, a kosmetyków w szafkach coraz więcej
Wow dziękuje u mnie osoatnio każdy zakup jest mocno przemyślany, nawet taki, gdzie nie mam już zapsu - jest to związane z moim obecnym stanem - przed półką się zastanawiam po co mi to - przecież i tak mi kolejny tonik nie pomoże więc to strata kasy tylko. Niestety ja mam ostatnio głównie takie myśli.

Hmmm ja zawsze jak dostanę/wygram pełnowymiarowy produkt wpisuję ale tych setek miniaturek/próbek - nie chce mi się. W bilans później pewnie piszę - to tak bardzo nieuczciwe?

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:28   #4631
Konto usunięte

Cytat:
Ja wiem kochana, że się nie odwykujesz z dostawania kosmetyków. Każda by chciałą z nas ukochane kosmetyki za darmochę Ale jeśli chcesz się odwykować z tego co kupiłaś powinnaś brać pod uwagę wszystkie nowe kosmetyki tak jak mówi Aga. Jeśli kupujsz np. 2 peelingi:
2. peeling BeBeauty borówka – 7,99zł
3. peeling BeBeauty mango – 7,99zł
i równoczesnie (hipotetycznie) dostajesz w tym samym miesiącu 5 peelingów do testów, a nie uwzględniasz tego w spisie, to w bilansie masz 2 sztuki, a w szafce 7. I wszystkie Orlicę chwilmy, a tu
Tylko proszę nie gniewaj sie na mnie, że tak smęcę To z troski, żebyś nie miała po pół roku blogowania więcej kosmetyków niż my wszystkie naraz

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Albo i tak Ale to moim zdaniem gorsze rozwiązanie. Wolę się chwalić prezentami/wymiankami/wygranymi i potem zużyciami tych rzeczy niż ich nie uwzględniać.
Haha, OK, nie obrażę się, w każdym razie spróbuję

Nie zapisywałam ich do tej pory też dlatego, że mało co u mnie zostaje - spora część po przetestowaniu i zrecenzowaniu wędruje w świat do mamy/siostry/koleżanek albo zwyczajnie sprzedaję.
Ale w sumie macie rację - będę wpisywać wszystko, a jeśli coś po testach od razu komuś oddam, dopiszę to do "outów"
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:36   #4632
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A są takie typowo czekoladowe ?

Wow dziękuje u mnie osoatnio każdy zakup jest mocno przemyślany, nawet taki, gdzie nie mam już zapsu - jest to związane z moim obecnym stanem - przed półką się zastanawiam po co mi to - przecież i tak mi kolejny tonik nie pomoże więc to strata kasy tylko. Niestety ja mam ostatnio głównie takie myśli.

Hmmm ja zawsze jak dostanę/wygram pełnowymiarowy produkt wpisuję ale tych setek miniaturek/próbek - nie chce mi się. W bilans później pewnie piszę - to tak bardzo nieuczciwe?

Porzeczko nikt nie mówi o nieuczciwości Robimy to przecież dla samych siebie, żeby sie kontrolować. Wydaje mi się, że to co mówi Nusia jest istotne, że powinnyśmy wybrać opcję wpisywania wszytkiego w bilanse albo tylko kosmetyków kupionych (ale tu w obie strony)
Ja tak miałam kiedyś z próbkami, że trudno mi było nad tym zapanować. Często się łapałam na tym, że wpisuję próbkę w zużycia, a zapominałam o nich doliczając do kupionych. W końcu przestałam je zapisywać i tu i tu. Nie mam już co prawda liczby zużyć ok. 25-30 jak kiedyś, ale w najlepszym wypadku ok. 20 Migracja próbkowa już teraz mnie nie dotyczy, bo wszystko co miałam zużyłam, a nowych nie gromadzę

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29113402]Haha, OK, nie obrażę się, w każdym razie spróbuję

Nie zapisywałam ich do tej pory też dlatego, że mało co u mnie zostaje - spora część po przetestowaniu i zrecenzowaniu wędruje w świat do mamy/siostry/koleżanek albo zwyczajnie sprzedaję.
Ale w sumie macie rację - będę wpisywać wszystko, a jeśli coś po testach od razu komuś oddam, dopiszę to do "outów" [/QUOTE]
No i to jest super rozwiązanie moim zdaniem Nie chodzi mi tu tylko o same liczby czy odwyk, ale np. o to że czasami pytamy o jakieś kosmetyki bo nas interesują. I wtedy możesz po wstawionym bilansie podać linka do bloga albo coś podpowiedzieć. Po to jesteśmy tu razem żeby się przestrzegać przed bublami albo nakręcać na cudeńka
Stary 2011-08-31, 15:40   #4633
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:

Porzeczko nikt nie mówi o nieuczciwości Robimy to przecież dla samych siebie, żeby sie kontrolować. Wydaje mi się, że to co mówi Nusia jest istotne, że powinnyśmy wybrać opcję wpisywania wszytkiego w bilanse albo tylko kosmetyków kupionych (ale tu w obie strony)
Ja tak miałam kiedyś z próbkami, że trudno mi było nad tym zapanować. Często się łapałam na tym, że wpisuję próbkę w zużycia, a zapominałam o nich doliczając do kupionych. W końcu przestałam je zapisywać i tu i tu. Nie mam już co prawda liczby zużyć ok. 25-30 jak kiedyś, ale w najlepszym wypadku ok. 20 Migracja próbkowa już teraz mnie nie dotyczy, bo wszystko co miałam zużyłam, a nowych nie gromadzę
W sumie jeśli chodzi o odwyk to ja widzę mega poprawę, mimo tych miliona dodatkowych próbek w tym miesiącu. Pełnowymiarówek coraz wiecej ubywa, w zasadzie robi się w szafie coraz więcej miejsca
Ja też to rozumiem więc od następnego miesiąca nie będe wpisywać próbek/ mianturek bo nie chce mi się tego ogromu od kuzynki liczyć - leniwa jestem

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:04   #4634
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam:
pomadki i balsamy ochronne - 10
szminki - 5
błyszczyki - 12
no i jeden cukier do ust z revlonu
za staz
a co to jest cukier do ust??

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość

Cytat:
Oj we wrześniu musisz się postarać

bardzo mocno sie postaram bo oszczedzam na wakacje

Cytat:

sporo wydałaś a zużyć prawie brak
sporo bo perfumy 90zł
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:16   #4635
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
sporo bo perfumy 90zł
a można wiedzieć jakie?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Właśnie sobie zdałam sprawę, że już prawie od roku nie fociłam zbioru
Chyba porobię jakieś zdjęcia
Stary 2011-08-31, 17:34   #4636
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

To zrobiłam
Jest wszystko poza stylizacją włosów, bo już mi się z szafki nie chciało wygrzebywać tych pianek i lakierów

1. Opalanie, po opalaniu, filtry do twarzy
2. Antycellulitowe + jeden do biustu
3. Balsamy brązujące i ziajowy przyspieszacz
4. Dezodoranty
5. Pod oczy
6. Kremy szyjne
7. Kremy twarzowe
8. Demakijaż
9. Masła do ciała
10. Balsamy i mleczka do ciała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01742.jpg (65,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01745.jpg (66,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01747.jpg (53,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01749.jpg (55,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01751.jpg (61,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01753.jpg (62,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01754.jpg (53,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01756.jpg (57,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01757.jpg (76,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01760.jpg (63,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-08-31, 17:37   #4637
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

11. Szampony
12. Peelingi do ciałą
13. Płyny/olejki do kąpieli
14. Żele
15. Żele cd.
16. Maski i odżywki do włosów
17. Pielęgnacja włosów cd.
18. Glinki
19. Maseczki tubkowe
20. Peelingi do twarzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01762.jpg (53,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01764.jpg (69,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01766.jpg (67,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01769.jpg (65,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01770.jpg (59,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01773.jpg (60,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01775.jpg (62,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01778.jpg (56,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01779.jpg (66,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01782.jpg (53,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-08-31, 17:38   #4638
Konto usunięte

Ooo, Księżniczko, pamiętam, że kiedyś nam się baaardzo sporo powtarzało, a teraz chyba nie mamy nic wspólnego
Ładny zbiór

Co do mojego rozliczania, jeszcze jedna uwaga - będę zapisywać tylko pielęgnację i ewentualnie zapachy w raportach, bo z kolorówką nie mam najmniejszego problemu
Stary 2011-08-31, 17:40   #4639
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

21. Oliwki
22. Higiena intymna
23. Dłonie
24. Stopy
25. Wypryski
26. Biochemia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01783.jpg (52,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01784.jpg (52,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01785.jpg (58,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01787.jpg (62,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01789.jpg (64,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01790.jpg (59,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-08-31, 17:41   #4640
Koshatka
Zakorzenienie

Carrola te 3 balsamy Mango kupiłaś dla siebie czy wliczyłaś 1 mój?

Po bilansie Actriz przeszedł mi strach że będę miała najgorszy.

Cytat:
No właśnie to dziwne dla mnie. W bilansach wpisujemy to co nam przybyło i ubyło. Ja wpisuję wszystkie prezenty czy wymianki. Były takie miesiące, że ponad połowę rzeczy z bilansu miałam z wymiany i wszystko wpisywałam, bo przecież przybywają mi te kosmetyki.
A czemu w takim razie nie wpisujesz perfum? Wtedy bilans już nie byłby taki piękny.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2011-08-31 o 17:42
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:45   #4641
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A czemu w takim razie nie wpisujesz perfum? Wtedy bilans już nie byłby taki piękny.
A to zgodnie z tą drugą zasadą Nie wpisuję w kupione i nie wpisuję w zużycia. Poszło mi już kilka odlewek, ale ich nie wpisywałam.
Chyba że bardzo chcecie się dowiedzieć to Wam przedstawię raport perfumowy z ostatniego półrocza

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29116288]Ooo, Księżniczko, pamiętam, że kiedyś nam się baaardzo sporo powtarzało, a teraz chyba nie mamy nic wspólnego
Ładny zbiór
[/QUOTE]
To znaczy, że zużywam
Dzięki
Stary 2011-08-31, 17:50   #4642
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A to zgodnie z tą drugą zasadą Nie wpisuję w kupione i nie wpisuję w zużycia. Poszło mi już kilka odlewek, ale ich nie wpisywałam.
Jak ja tak zacznę robić z balsamami to też będę przodowniczką. Bo tu mam taki ruch w interesie że nie nadążam.

Chętnie się popatrzę na taki raport. Ciekawa jestem ile zapachów wyląduje na liście "muszmieciów".
Stary 2011-08-31, 17:53   #4643
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja tak zacznę robić z balsamami to też będę przodowniczką. Bo tu mam taki ruch w interesie że nie nadążam.

Chętnie się popatrzę na taki raport. Ciekawa jestem ile zapachów wyląduje na liście "muszmieciów".
No dobra, ale to mi zajmie cały wieczór Już od dawna miałam się zmobilizować, żeby to spisać wszystko to teraz mam okazję

Tylko pod warunkiem że nie będziecie krzyczeć na biednego perfumoholika
Stary 2011-08-31, 17:55   #4644
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, ale to mi zajmie cały wieczór Już od dawna miałam się zmobilizować, żeby to spisać wszystko to teraz mam okazję

Rozłóż sobie na kilka dni bo nie chcę żeby mnie Twój mąż pogonił.

BTW jak on się zapatruje na Twoje manie?
Stary 2011-08-31, 18:02   #4645
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Po bilansie Actriz przeszedł mi strach że będę miała najgorszy.

Ja ewidencjonuję wszystko - zakupy, prezenty, próbki itp., choć w drugiej liście z datami przydatności już próbek nie wpisuję . Tak, tak, mam 2 listy, które muszę na bieżąco aktualizować . Mam nadzieję, że to nie jakiś objaw chorobowy

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:14   #4646
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozłóż sobie na kilka dni bo nie chcę żeby mnie Twój mąż pogonił.

BTW jak on się zapatruje na Twoje manie?
Jak się zabiorę to już skończę

Hmm, to różnie. Generalnie się śmieje, żartuje że niedługo nie będzie dla niego miejsca Ale tak naprawdę to ja też jestem cierpliwa wobec jego manii (książki, gazety, gry komputerowe), więc jakoś szczególnie nie protestuje. Wydajemy mniej więcej tyle samo na swoje pierdoły Czasami nas najdzie na oszczędzanie, ale szybko nam mija
Stary 2011-08-31, 18:25   #4647
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, to różnie. Generalnie się śmieje, żartuje że niedługo nie będzie dla niego miejsca Ale tak naprawdę to ja też jestem cierpliwa wobec jego manii (książki, gazety, gry komputerowe), więc jakoś szczególnie nie protestuje. Wydajemy mniej więcej tyle samo na swoje pierdoły Czasami nas najdzie na oszczędzanie, ale szybko nam mija
To musicie mieć niezłe dochody. Pozazdrościć.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ciekawe jak mój się będzie zachowywał w przyszłości. Na razie nic mu do tego, nawet mnie kusi dodatkowo ale na wspólnym gospodarstwie może być różnie.
Stary 2011-08-31, 20:53   #4648
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Przybyło:
Eveline, Natural Dream Spa, balsam do ciała Wanilia i kozie mleko
Eveline, Natural Dream Spa, balsam do ciała Limonka i zielona herbata
Eveline, Natural Dream Spa, balsam do ciała Mango i olej kokosowy (3 szt.)
Be Beauty, Spa, Ujędrniające masło do ciała Brazylia (2 szt.)
Be Beauty, Spa, Odżywcze masło do ciała Afryka (2 szt.)
Be Beauty, Spa, Wygładzające masło do ciała Azja
Be Beauty, Spa, Peeling do ciała mango
Bielenda, Powitanie z Afryką, Daktylowy olejek do kąpieli (2 szt.)
Bielenda, Powitanie z Afryką, Musujący piasek do kąpieli (2 szt.)
Luksja, ✂✂✂✂✂✂✂, żel pod prysznic Mięta wodna i trawa cytrynowa
Luksja, Wake up, żel pod prysznic Grejpfrut i marakuja
Luksja, Relax, żel pod prysznic Rumianek i lawenda
Avon, Anew Aqua Youth, nawilżający żel krem
Avon, Anew Aqua Youth, nawilżająca emulsja do mycia twarzy
Avon, Anew Aqua Youth, krem pod oczy
Avon, Planet Spa, Rozświetlające serum do twarzy sake i ryż
Avon, Slip into… EDT
Timotei, Brazilian Rhytm, żel pod prysznic limonka i zielona herbata
Timotei, French Temptation, żel pod prysznic winogrona z Bordeaux i płatki róż
Be Beauty, Hydro Effect, micelarny żel do mycia i demakijażu
Bath Powder, Puder do kąpieli pomarańcza i czekolada
Bath Powder, Puder do kąpieli limonka i bazylia
Carrola ale nakupowałaś balsamów i zeli to ile masz teraz łącznie w tych kategoriach? no i po co np balsam mango o kokos aż 3 szt? Przecież to duże pojemności. Nie znudzi Ci się?

księżniczko, ja spisuję wszystko bo mam problem z ogólną ilością kosmetyków w praktycznie każdej kategorii... perfum też mam dużo za dużo... i piszę wszyściutko łącznie z próbkami
Piękny masz zbiór pielęgnacyjny!I wcale nie jakiś ogromny! Chciałabym zobaczyć kolorówkę... też chętnie zobaczę twój raport perfumowy, bo ja też jestem maniaczką perfum... w tym roku przybyło mi 25 flaszek i 5 z tych już wyemigrowało

actriz, należą Ci się ogromne baty!
weź Ty się kobieto ogarnij, tym razem to już przesadziłaś! Na pocieszenie dodam, ze sporo zużyłaś

Agniesia, malutko kupiłaś! i trzymam kciuki za staż

Nusia, peeling swedish spa z Ori jest całkiem przyjemny. Ma dość ostre drobinki, ale nie jest ich bardzo dużo. Ma kremową konsystencję, dobrze oczyszcza, ogólnie byłam zadowolona.

gani
, ja też mam kilka list, jakoś sprawia mi przyjemność aktualizowanie ich, a zwłaszcza wykreślanie też chyba jestem chora...

A mi dziś przyszedł z Avonu zestaw z granatem ale wpiszę go już na wrzesień. no i wzięłam próbkę podkładu matującego, zobaczymy czy faktycznie matuje...no i kupiłam 3 małe plastikowe srebrne koszyczki na kosmetyki

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2011-08-31 o 20:54
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:28   #4649
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Spisałam

A tak dla przypomnienia:
Cytat:

Posiadane wcześniej flakony:
Versace, Bright Crystal 30 ml
DKNY, Be delicious 30 ml
Yves Rocher, Pur Desir de Lilas 60 ml
Yves Rocher, Ming Shu 50 ml
Lancome, Miracle 100 ml
Sephora, Fleur du Paradis 10 ml

Legenda:
(O) - odlewka wizażowa ze wspólnych zakupów/z wymianki

(Fr) - kupiony przeze mnie flakon i rozebrany na wspólnych zakupach

(F) - dostany od TŻ/dostany gratis od YR pełen flakon

Luty
Lolita Lempicka, Lolita Lempicka edp 30 ml (F)

Marzec
Christian Dior, Dolce Vita 7 ml (O)
Yves Saint Laurent, Parisienne 5 ml (O)
Roberto Cavalli, Serpentine 2,5 ml (O)
Aquolina, Pink Sugar 10 ml (O)
Lolita Lempicka, Minuit Noir 30 ml (Fr)
Guerlain, Shalimar Edp 2,5 ml (O)
Yves Rocher, So Elixir edp 30 ml (F)

Kwiecień
Thierry Mugler, Alien Edp 30 ml (Fr)
Gres, My Life 10 ml (O)
Guerlain, Aqua Allegoria Tiare Mimosa 10 ml (O)
Christian Dior, Pure Poison 2,5 ml (O)
Giorgio Armani, Armani Diamonds Intense 2,5 ml (O)

Maj
Calvin Klein, Euphoria Edp 27,5 ml (Fr)
Ocean Dream, Coral 10 ml (O)
Lolita Lempicka, Eau de Desir 22,5 ml (Fr)
Vera Wang, Flower Princess 15 ml (Fr)
Yves Rocher, Evidence edp 100 ml (F)
Yves Rocher, Tendre Jasmin 50 ml (F)

Czerwiec
Lalique, Fleur de Cristal 25 ml (Fr)
Guerlain, Champs-Elysees 40 ml (Fr)
Thierry Mugler, Angel la Rose 10 ml (O)
Lolita Lempicka, Fleur Defendue 30 ml (Fr)
DKNY, Be Delicious Fresh Blossom 20 ml (Fr)
Yves Rocher, Iris Noir 50 ml (F)
Thierry Mugler, Alien Sunessence 2011 25 ml (Fr)
Nina Ricci, Nina edt 20 ml (Fr)
La Perla, J’aime 30 ml (Fr)
Lanvin, Marry me! 10 ml (O)
Lanvin, Marry me! 30 ml (Fr)
Aquolina, Pink Sugar Sensual 12,5 ml (O)
Lalique, Amethyst 2,5 ml (O)
Ghost, Deep Night 2,5 ml (O)
Kenzo, Flower Le Perfum 2,5 ml (O)
Gianfranco Ferre, Essence d’Eau 10 ml (O)
Donna Karan, Iris 2,5 ml (O)

Lipiec
Giorgio Armani, Code edp 25 ml (Fr)
Yves Saint Laurent, Parisienne 30 ml (Fr)
Thierry Mugler, Innocent 20 ml (Fr)
Hermes, Un Jardin Sur Le Nil 15 ml (F)
Cacharel, Amor Amor 10 ml (O)
Lancome, Hypnose 2,5 ml (O)
Yves Saint Laurent, Cinema 2,5 ml (O)
Guerlain, Aqua Allegoria Angelique Lilas (10 ml)
Lolita Lempicka, Si Lolita 3 ml (O)
Yves Rocher, So Elixir edt 2,5 ml (O)
Christian Lacroix, C’est la Fete 10 ml (O)

Sierpień
Molinard, Habanita 4 ml (O)
Michał Szulc, Sale Perfume 01 10 ml (Fr)
Annick Goutal, Songes 7 ml (O)

Wrzesień (już do mnie lecą )
Christian Dior, Pure Poison 17,5 ml (Fr)
Lancome, Tresor in Love 20 ml (Fr)
Calvin Klein, Eternity 25 ml (Fr)
V&Rolf, Flowerbomb 10 ml (O)
Estee Lauder, Sensuous 2 ml (O)

Otrzymane darmowe próbki przy okazji zakupów w perfumeriach:
L de Lolita Lempicka, Gucci Accenti, D&G Light Blue, Chanel no 5, Escada Ocean Lounge, Ungaro Diva, Mexx Waterlove Woman, Puma Flowing, Sarah Jessica Parker Covet Pure Bloom

Próbki odlane z flakonów Mamusi:
Marc Jacobs Daisy, Calvin Klein Truth, Lancome Tresor, Elizabeth Arden Spiced Green Tea

Taaadaaam

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
To musicie mieć niezłe dochody. Pozazdrościć.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ciekawe jak mój się będzie zachowywał w przyszłości. Na razie nic mu do tego, nawet mnie kusi dodatkowo ale na wspólnym gospodarstwie może być różnie.
Super dochodów nie mamy Tylko na tyle żeby się utrzymać i trochę poszaleć. Myślę, że jak będziemy mieć dzieci to się szybko z tych manii otrząśniemy Ale na razie nam dobrze z naszym hulaniem (choć to dość szumnie powiedziane).

A TŻ nie będzie Ci wyrzutow robił Z moim na studiach miałam oddzielne finanse i nic się nie zmieniło odkąd mamy wspólne
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
księżniczko, ja spisuję wszystko bo mam problem z ogólną ilością kosmetyków w praktycznie każdej kategorii... perfum też mam dużo za dużo... i piszę wszyściutko łącznie z próbkami
Piękny masz zbiór pielęgnacyjny!I wcale nie jakiś ogromny! Chciałabym zobaczyć kolorówkę... też chętnie zobaczę twój raport perfumowy, bo ja też jestem maniaczką perfum... w tym roku przybyło mi 25 flaszek i 5 z tych już wyemigrowało
Też sporo flaszek
Dzięki za pochwałę zbiorku Tez mnie bardzo cieszy. Dwa lata temu miałam 15 żeli do mycia twarzy, a teraz już żadnego, prawie 20 kremów do twarzy ... Naprawdę jestem zadowolona. Za to rozrosła się kolorówka i perfumy.
A co do kolorówki, to kiedyś ją obfocę, tylko nie wiem kiedy

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2011-09-01 o 17:46
Stary 2011-08-31, 21:44   #4650
Koshatka
Zakorzenienie

Księżniczko

Przyjrzę się dokładnie jutro, na razie tylko widzę moje ukochane Dolce Vita Diora.

A co do finansów to nie wiem czy będę chciała mieć oddzielną kasę bo wygląda na to że TŻ będzie zarabiał dużo więcej.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości