|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Cytat:
odwykujemy bo mamy ZA DUŻO, więc to co dostajemy też się liczy. Np jak dostaniesz 10 zeli pod prysznic to9 mozesz sobie kupic jeszcze jeden? NIE ![]() jak bylismy w Bieszczadach z TZ to na jeden dzien pojechalismy na Slowacje i tam kupilam wlasnie te zele, pamietam ze ktoras z Dziewczyn mowila ze kupowala je tez jak byla na Slowacji, wiec chcialam sprawdzic czy są fajne. Zapachy mają obłędne Cytat:
jadę dziś mieszkać do przyjaciółki na tydzień ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Co z Malinką, już miesiąc się nie odzywa...?
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któras z Was rozjasniała sobie sama włosy? ja mam teraz taki średni braz a chciałabym średni blond i planuje kupić jakiś rozjaśniacz a potem od razu farbę,chyba z avonu średni popielaty blond...czy to dobry pomysł ?
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam maseczke do twarzy Rumianek i Mak z Avonu
|
|
#4624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie mama kupiła płyn do demakijażu oczu z Bielendy, ale z serii Bawełna. Wrzucam go już do września. |
||||
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
rozważam zakup perfum o zapachu czekolady
![]() Pozdrawiam wszystkich znad porannej filiżanki kawy Właśnie idę na zdjęcie szwów a potem nie pozostanie mi już nic innego poza zapominaniem o tej operacji. Nareszcie |
|
|
|
#4626 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to było tylko kilka miesięcy w ciągu tych dwóch lat, kiedy ja nie poszalałam Cytat:
Też nie szalejesz z zakupami generalnie ![]() Cytat:
![]() Też mi się skończy na dniach Babydream Cytat:
a zużyć prawie brak ![]() Cytat:
Ale może spróbuję i tak Musiałaś to mówić ![]() Cytat:
![]() Moje top: Lolita Lempicka edp, Alien edp, YSL Parisienne, Guerlain Champs-Elysees, Versace Bright Crystal, YR So Elixir, Christian Dior Pure Poison Inne lubiane: Giorgio Armani Code edp, Lanvin Marry me, Marc Jacobs Daisy, YR Pur Desir de Lilas, Aquolina Pink Sugar, La Perla J'aime, Lolita Lempicka Eau de Desir, Guerlain AA Tiare Mimosa, Thierry Mugler Innocent, YR Evidence edp i Iris Noir, ... I pewnie jeszcze trochę, o których nie pamiętam. ![]() Cytat:
Trochę by było głupio, że nie wpisuję prezentu czy wymianki, bo za to nie zapłaciłam, a potem jak zużyję wpisuję w zużycia, bo przecież zużyłam Namnażamy w ten sposób zużycia i potem wychodzą piękne bilanse, a kosmetyków w szafkach coraz więcej ![]() Chociaż z drugiej strony tytuł wątku to: "Odwyk od zakupów kosmetycznych ...", czyli produty otrzymane, a nie kupione sa poza odwykiem |
|||||||
|
|
|
#4627 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie Księżniczko - o to mi chodzi - ja odwykuję się z kupowania kosmetyków, a nie ich przybywania, bo to mi nie przeszkadza
Może i macie rację, że powinnam je wymieniać, ale w sierpniowych to już i tak po ptokach, bo skasowałam je z pliku ![]() BTW, nowa notka: http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...z-do-rzes.html
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tytuł może i taki jest, ale ideą wątku jest nie tylko kupowanie jak najmniej, ale też minimalizowanie zbiorów kosmetycznych. Więc powinno się wpisywać wszystkie kosmetyki, nie ważne z jakiego źródła. A jeśli ktoś nie chce wpisywać do bilansu gratisów czy prezentów, to niech nie wpisuje ich także później w zużycia. Proste. |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29112542]No właśnie Księżniczko - o to mi chodzi - ja odwykuję się z kupowania kosmetyków, a nie ich przybywania, bo to mi nie przeszkadza
Może i macie rację, że powinnam je wymieniać, ale w sierpniowych to już i tak po ptokach, bo skasowałam je z pliku ![]() BTW, nowa notka: http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...z-do-rzes.html [/QUOTE]Ja wiem kochana, że się nie odwykujesz z dostawania kosmetyków. Każda by chciałą z nas ukochane kosmetyki za darmochę Ale jeśli chcesz się odwykować z tego co kupiłaś powinnaś brać pod uwagę wszystkie nowe kosmetyki tak jak mówi Aga. Jeśli kupujsz np. 2 peelingi:2. peeling BeBeauty borówka – 7,99zł 3. peeling BeBeauty mango – 7,99zł i równoczesnie (hipotetycznie) dostajesz w tym samym miesiącu 5 peelingów do testów, a nie uwzględniasz tego w spisie, to w bilansie masz 2 sztuki, a w szafce 7. I wszystkie Orlicę chwilmy, a tu Tylko proszę nie gniewaj sie na mnie, że tak smęcę ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
A są takie typowo czekoladowe ?
![]() Cytat:
Hmmm ja zawsze jak dostanę/wygram pełnowymiarowy produkt wpisuję ale tych setek miniaturek/próbek - nie chce mi się. W bilans później pewnie piszę - to tak bardzo nieuczciwe? ![]()
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie zapisywałam ich do tej pory też dlatego, że mało co u mnie zostaje - spora część po przetestowaniu i zrecenzowaniu wędruje w świat do mamy/siostry/koleżanek albo zwyczajnie sprzedaję. Ale w sumie macie rację - będę wpisywać wszystko, a jeśli coś po testach od razu komuś oddam, dopiszę to do "outów"
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porzeczko nikt nie mówi o nieuczciwości Robimy to przecież dla samych siebie, żeby sie kontrolować. Wydaje mi się, że to co mówi Nusia jest istotne, że powinnyśmy wybrać opcję wpisywania wszytkiego w bilanse albo tylko kosmetyków kupionych (ale tu w obie strony) Ja tak miałam kiedyś z próbkami, że trudno mi było nad tym zapanować. Często się łapałam na tym, że wpisuję próbkę w zużycia, a zapominałam o nich doliczając do kupionych. W końcu przestałam je zapisywać i tu i tu. Nie mam już co prawda liczby zużyć ok. 25-30 jak kiedyś, ale w najlepszym wypadku ok. 20 ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29113402]Haha, OK, nie obrażę się, w każdym razie spróbuję ![]() Nie zapisywałam ich do tej pory też dlatego, że mało co u mnie zostaje - spora część po przetestowaniu i zrecenzowaniu wędruje w świat do mamy/siostry/koleżanek albo zwyczajnie sprzedaję. Ale w sumie macie rację - będę wpisywać wszystko, a jeśli coś po testach od razu komuś oddam, dopiszę to do "outów" [/QUOTE]No i to jest super rozwiązanie moim zdaniem |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też to rozumiem więc od następnego miesiąca nie będe wpisywać próbek/ mianturek bo nie chce mi się tego ogromu od kuzynki liczyć - leniwa jestem
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za staza co to jest cukier do ust?? ![]() bardzo mocno sie postaram bo oszczedzam na wakacje ![]() sporo bo perfumy 90zł |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
To zrobiłam
Jest wszystko poza stylizacją włosów, bo już mi się z szafki nie chciało wygrzebywać tych pianek i lakierów ![]() 1. Opalanie, po opalaniu, filtry do twarzy 2. Antycellulitowe + jeden do biustu 3. Balsamy brązujące i ziajowy przyspieszacz 4. Dezodoranty 5. Pod oczy 6. Kremy szyjne 7. Kremy twarzowe 8. Demakijaż 9. Masła do ciała 10. Balsamy i mleczka do ciała |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
11. Szampony
12. Peelingi do ciałą 13. Płyny/olejki do kąpieli 14. Żele 15. Żele cd. 16. Maski i odżywki do włosów 17. Pielęgnacja włosów cd. 18. Glinki 19. Maseczki tubkowe 20. Peelingi do twarzy |
|
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Ooo, Księżniczko, pamiętam, że kiedyś nam się baaardzo sporo powtarzało, a teraz chyba nie mamy nic wspólnego
Ładny zbiór ![]() Co do mojego rozliczania, jeszcze jedna uwaga - będę zapisywać tylko pielęgnację i ewentualnie zapachy w raportach, bo z kolorówką nie mam najmniejszego problemu
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
21. Oliwki
22. Higiena intymna 23. Dłonie 24. Stopy 25. Wypryski 26. Biochemia |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Carrola te 3 balsamy Mango kupiłaś dla siebie czy wliczyłaś 1 mój?
![]() Po bilansie Actriz przeszedł mi strach że będę miała najgorszy. Cytat:
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2011-08-31 o 17:42 |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszło mi już kilka odlewek, ale ich nie wpisywałam.Chyba że bardzo chcecie się dowiedzieć to Wam przedstawię raport perfumowy z ostatniego półrocza ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29116288]Ooo, Księżniczko, pamiętam, że kiedyś nam się baaardzo sporo powtarzało, a teraz chyba nie mamy nic wspólnego Ładny zbiór ![]() [/QUOTE] To znaczy, że zużywam ![]() Dzięki |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chętnie się popatrzę na taki raport.
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko pod warunkiem że nie będziecie krzyczeć na biednego perfumoholika ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW jak on się zapatruje na Twoje manie?
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ewidencjonuję wszystko - zakupy, prezenty, próbki itp., choć w drugiej liście z datami przydatności już próbek nie wpisuję . Mam nadzieję, że to nie jakiś objaw chorobowy |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, to różnie. Generalnie się śmieje, żartuje że niedługo nie będzie dla niego miejsca Ale tak naprawdę to ja też jestem cierpliwa wobec jego manii (książki, gazety, gry komputerowe), więc jakoś szczególnie nie protestuje. Wydajemy mniej więcej tyle samo na swoje pierdoły Czasami nas najdzie na oszczędzanie, ale szybko nam mija |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozazdrościć. ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ciekawe jak mój się będzie zachowywał w przyszłości. Na razie nic mu do tego, nawet mnie kusi dodatkowo ale na wspólnym gospodarstwie może być różnie.
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nakupowałaś balsamów i zeli to ile masz teraz łącznie w tych kategoriach? no i po co np balsam mango o kokos aż 3 szt? Przecież to duże pojemności. Nie znudzi Ci się?księżniczko, ja spisuję wszystko bo mam problem z ogólną ilością kosmetyków w praktycznie każdej kategorii... perfum też mam dużo za dużo... i piszę wszyściutko łącznie z próbkami Piękny masz zbiór pielęgnacyjny! I wcale nie jakiś ogromny! Chciałabym zobaczyć kolorówkę... też chętnie zobaczę twój raport perfumowy, bo ja też jestem maniaczką perfum... w tym roku przybyło mi 25 flaszek i 5 z tych już wyemigrowało![]() actriz, należą Ci się ogromne baty! weź Ty się kobieto ogarnij, tym razem to już przesadziłaś! Na pocieszenie dodam, ze sporo zużyłaś ![]() Agniesia, malutko kupiłaś! i trzymam kciuki za staż ![]() Nusia, peeling swedish spa z Ori jest całkiem przyjemny. Ma dość ostre drobinki, ale nie jest ich bardzo dużo. Ma kremową konsystencję, dobrze oczyszcza, ogólnie byłam zadowolona. gani, ja też mam kilka list, jakoś sprawia mi przyjemność aktualizowanie ich, a zwłaszcza wykreślanie też chyba jestem chora...A mi dziś przyszedł z Avonu zestaw z granatem ale wpiszę go już na wrzesień. no i wzięłam próbkę podkładu matującego, zobaczymy czy faktycznie matuje...no i kupiłam 3 małe plastikowe srebrne koszyczki na kosmetyki
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-08-31 o 20:54 |
|
|
|
|
#4649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Spisałam
![]() A tak dla przypomnienia: Cytat:
Posiadane wcześniej flakony: Versace, Bright Crystal 30 ml DKNY, Be delicious 30 ml Yves Rocher, Pur Desir de Lilas 60 ml Yves Rocher, Ming Shu 50 ml Lancome, Miracle 100 ml Sephora, Fleur du Paradis 10 ml Legenda: ![]() (O) - odlewka wizażowa ze wspólnych zakupów/z wymianki (Fr) - kupiony przeze mnie flakon i rozebrany na wspólnych zakupach (F) - dostany od TŻ/dostany gratis od YR Luty Lolita Lempicka, Lolita Lempicka edp 30 ml (F) Marzec Christian Dior, Dolce Vita 7 ml (O) Yves Saint Laurent, Parisienne 5 ml (O) Roberto Cavalli, Serpentine 2,5 ml (O) Aquolina, Pink Sugar 10 ml (O) Lolita Lempicka, Minuit Noir 30 ml (Fr) Guerlain, Shalimar Edp 2,5 ml (O) Yves Rocher, So Elixir edp 30 ml (F) Kwiecień Thierry Mugler, Alien Edp 30 ml (Fr) Gres, My Life 10 ml (O) Guerlain, Aqua Allegoria Tiare Mimosa 10 ml (O) Christian Dior, Pure Poison 2,5 ml (O) Giorgio Armani, Armani Diamonds Intense 2,5 ml (O) Maj Calvin Klein, Euphoria Edp 27,5 ml (Fr) Ocean Dream, Coral 10 ml (O) Lolita Lempicka, Eau de Desir 22,5 ml (Fr) Vera Wang, Flower Princess 15 ml (Fr) Yves Rocher, Evidence edp 100 ml (F) Yves Rocher, Tendre Jasmin 50 ml (F) Czerwiec Lalique, Fleur de Cristal 25 ml (Fr) Guerlain, Champs-Elysees 40 ml (Fr) Thierry Mugler, Angel la Rose 10 ml (O) Lolita Lempicka, Fleur Defendue 30 ml (Fr) DKNY, Be Delicious Fresh Blossom 20 ml (Fr) Yves Rocher, Iris Noir 50 ml (F) Thierry Mugler, Alien Sunessence 2011 25 ml (Fr) Nina Ricci, Nina edt 20 ml (Fr) La Perla, J’aime 30 ml (Fr) Lanvin, Marry me! 10 ml (O) Lanvin, Marry me! 30 ml (Fr) Aquolina, Pink Sugar Sensual 12,5 ml (O) Lalique, Amethyst 2,5 ml (O) Ghost, Deep Night 2,5 ml (O) Kenzo, Flower Le Perfum 2,5 ml (O) Gianfranco Ferre, Essence d’Eau 10 ml (O) Donna Karan, Iris 2,5 ml (O) Lipiec Giorgio Armani, Code edp 25 ml (Fr) Yves Saint Laurent, Parisienne 30 ml (Fr) Thierry Mugler, Innocent 20 ml (Fr) Hermes, Un Jardin Sur Le Nil 15 ml (F) Cacharel, Amor Amor 10 ml (O) Lancome, Hypnose 2,5 ml (O) Yves Saint Laurent, Cinema 2,5 ml (O) Guerlain, Aqua Allegoria Angelique Lilas (10 ml) Lolita Lempicka, Si Lolita 3 ml (O) Yves Rocher, So Elixir edt 2,5 ml (O) Christian Lacroix, C’est la Fete 10 ml (O) Sierpień Molinard, Habanita 4 ml (O) Michał Szulc, Sale Perfume 01 10 ml (Fr) Annick Goutal, Songes 7 ml (O) Wrzesień (już do mnie lecą Christian Dior, Pure Poison 17,5 ml (Fr) Lancome, Tresor in Love 20 ml (Fr) Calvin Klein, Eternity 25 ml (Fr) V&Rolf, Flowerbomb 10 ml (O) Estee Lauder, Sensuous 2 ml (O) Otrzymane darmowe próbki przy okazji zakupów w perfumeriach: L de Lolita Lempicka, Gucci Accenti, D&G Light Blue, Chanel no 5, Escada Ocean Lounge, Ungaro Diva, Mexx Waterlove Woman, Puma Flowing, Sarah Jessica Parker Covet Pure Bloom Próbki odlane z flakonów Mamusi: Marc Jacobs Daisy, Calvin Klein Truth, Lancome Tresor, Elizabeth Arden Spiced Green Tea Taaadaaam ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Ale na razie nam dobrze z naszym hulaniem (choć to dość szumnie powiedziane).A TŻ nie będzie Ci wyrzutow robił ![]() Cytat:
Dzięki za pochwałę zbiorku Naprawdę jestem zadowolona. Za to rozrosła się kolorówka i perfumy. A co do kolorówki, to kiedyś ją obfocę, tylko nie wiem kiedy
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-09-01 o 17:46 |
|||
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko
Przyjrzę się dokładnie jutro, na razie tylko widzę moje ukochane Dolce Vita Diora. ![]() A co do finansów to nie wiem czy będę chciała mieć oddzielną kasę bo wygląda na to że TŻ będzie zarabiał dużo więcej.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

odwykujemy bo mamy ZA DUŻO, więc to co dostajemy też się liczy. Np jak dostaniesz 10 zeli pod prysznic to9 mozesz sobie kupic jeszcze jeden? NIE
Co to za żele?
(wybaczcie łazienkową scenerię na 2 zdjęciach ale tylko tam zdjęcia wyszły w miarę ok.

Trochę by było głupio, że nie wpisuję prezentu czy wymianki, bo za to nie zapłaciłam, a potem jak zużyję wpisuję w zużycia, bo przecież zużyłam 

Na razie nic mu do tego, nawet mnie kusi dodatkowo ale na wspólnym gospodarstwie może być różnie.