|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Ja na włosy łykam skrzypovitę dodatkowo mam ampułki do wcierania w skórę głowy [ bardzo szybko mi włosy rosna widzę bo mam swiezo pofarbowane ] koszt niewielki ok 60zl/msc i piję multiwitaminę , widze chyba poprawę, nie tyle co po tabletkach a wlasnie po tych ampułkach do wcierania,a a jezeli ktoras nie karmi to polecam inneov gestosc wlosow, ja uzywalam przed ciażą, mialam mega mocne wlosy i mnóstwo maleńkich baby hair
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja na razie nie chce jeść, co najwyżej kilka łyżeczek a twój wytrzymie ci 3,5h na słoiczku? zjada cały? ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
może się skuszę
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak za miesiącnormalnie jak go karmię piersią to spokojnie wytrzymuje 3,5 godziny do 4 godzin bez marudzenia ale to na wszelki wypadek chcę dawać mleko modyfikowane jakby nie zjadł słoiczka to dopełni się go mlekiem (tzn niania)
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj dziwną nockę miałyśmy, mała poszła spać o 19:30,
o 4 zwykle chce jeść, a dzisiaj o 4 zaczęła się wiercić na brzuszek przerzucać, marudzić, ale wszystko przez sen, nie budziła się, więc o 5 poszłam zrobić butlę, a ta śpi, dałam jej na śpiocha, wypiła chyba z 60ml (a zawsze 150-180) i spała do 7:30 ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
ja tak robię po słoiczku zawsze daję mleko
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
leży już sobie ze smokiem w łóżeczku...
co do formy po porodzie i ciąży to ja tez nie narzekam ![]() waga spadła już tak jak przed ciąża (nad czym ubolewam jak wiecie) waze 52 kg.. no ale zrobię wszystko żeby podnieś ją jakieś 5kg jak się unormuje z karmieniem i nauczę się uzupełniać braki podczas karmienia.. bo jem i jem i wszystko co kaloryczne i wody piję 3 litry dziennie a i tak waga spadła ach taka materia moja chybaa co do włosów jeszcze to nie tylko mi wypadają ale i strasznie mnie skóra głowy swędzi i zauważyłam że muszę myć dzień w dzień bo się strasznie przetłuszczają a zawsze miałam włosy normalne a nawet lekko przesuszające swedzi mnie pewnie dlatego bo mam mnóstwo maleńkich włosków na całej głowie.. stoi mi taki jeżyk wśród długich włosów he he ( mam do ramion)
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
anessa ale moze za wcześnie.. może nic straconego jeszcze
|
|
|
|
#341 | |||
|
Zakorzenienie
|
nooo
ja jadę w rejony sanoka tak mniej więcej też w sumie 30km od soliny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
noclegowni nie prowadzi choć mieszka w pięknej miejscowości ![]() ale mogę polecić polańczyk nad soliną tam jest ładnie ![]() Cytat:
) także zdążymy na krupówkach połazić na gubałówkę wjechać. jakbym jechała na dłużej na pewno byśmy poszli na Morskie Oko, popłynęlibyśmy Białym Dunajcem (spływ). my też nie mamy ![]() o matulo czekam ![]() dobra dalej idę doczytać odpisuję na raty może anessa już wie
|
|
#342 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn wiesz, jest na spirytusie, ale nie próbowałam
no dobra, dziewczyny pisały, że pomaga, ogólnie pokrzywa jest na włosy, więc chyba powinna. Poza tym piję pokrzywę, nawet niezła
|
|
|
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dzisiaj nocka super od 19.30 do 6.30 a później od 7 do 9.30 prunelle Cytat:
![]() Super te włoski ![]() No i dobrze
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
anessa- to trzeba dalej działac.
ja miałam 2 negatywne a byłam juz w ciazy. dopiero w 8 tyg wyszedł pozytywny. dziwne nie? zurawinka- po prostu przekadam zupke do plastykowych pojemniczków, zamykam szczelnie i do zamrazalnika. Moze zle robie, nie wiem? deneb- dziekuje ja daje miesko od 5 miesiąca. schemat niezły, tylko moja po zjedzeniu całego słoiczka zupki lub deserku nadal chce cycka. mi polecała pediatra Bebilon ha w razie konieczności. Przyznaje, raz dałam kawałek mielonego ale i tak przecedziła go przez dziąsła i jadła tylko ziemniaki z buraczkami własnej roboty. Ogólnie to zarłok z mojego dziecka jest, nie moge przy niej nic jesc bo dostaje trzesiawki i płacze jak jej nie dam. a noc dziś okropna. juz o 00:35 wzięłam ja do siebie, bo tak się rzucała w łóżeczku, nakarmiłam, potem 3:35 karmienie, 6:15 karmienie i juz nie spała. o 7:30 tz wział ja do drugiego pokoju, 8:30 karmienie i 9:30 wstałyśmy. cała noc sie wierciła, kręciła i nie mogłam spać. ale na dziąsłach nie widać żeby zęby szły
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczysz następny będzie pozytywny
![]() A my dzisiaj szczepienie, trochę się boję po poprzednim było dużo kupki
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś nocka nieciekawa, ostatnio coraz częściej takie, nie wiem o co chodzi ![]() Mała kręci się, próbuję jej dać smoka, a ona wtedy zaczyna popłakiwać, kończy się cycem i pociumkaniem 3-4 razy. No ja się wykończę Zębów nie widać, dziąsła są twarde, więc to raczej nie to. Wczoraj cały dzień był ciężki. Mała spała na raty, najpierw obudziliśmy ją z synciem robiąc porządki po 20 min spania. Potem usnęła i myślałam, że pośpi, a tu domofon Przyszła pielęgniarka środowiskowa na wizytę patronażową!! Niezapowiedziana!!! No i po spaniu![]() Wyżaliłam się....
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to straszne żeby się martwić z tego powodu ale ja nie potrafię inaczej choć się staram...buuuuuuuuuu ale może to za wcześnie? ja też miałam pierwszy negatywny ale by było super Nino przyszedł na świat jako ostatni na wątku a drugie dzieciątko by było jako pierwsze!!! dawaj dawaj!!! ![]() dziewczyny oglądałam wczoraj ten film Babies - świetny polecam można się pośmiać ale można też zdziwić jak to się dzieci wychowuje w innych krajach
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
schemat może być chyba ![]() uuuuuuuuuuuu..... szkoda |
|
|
|
|
#350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
godz. 5 - 6 - pierś godz. 8-9 - mleko MM godz. 11 - 12 deserek godz. 14 - 15 - obiadek ok. 18 - 19 kaszka godz. 21 - pierś Cytat:
, będzie dobrze!!!
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
W razie obaw my ciągle żyjemy
![]() a wy pędzicie jak oszalałe - już kolejny wątek - twarzy tyle nowych Więc witamy się z Frankiem i gratulujemy pokończonych miesięcy i zdrowych maluchów.ponieważ Franek jeden z ostatnich - to zębami się nie pochwalimy, jedzeniem poza cyckiem za bardzo też nie - bo jedna próba kaszki nie przeszła bariery języka - Franek nie kuma że można jeść nie ciumkając ![]() w nocy ostatnio mamy brzydki standard 2 - 3 pobudek. najczęściej 2:30 i koło 5:30, czasem udaje nam się dociągnąć do 7:30 lub tak ladnie jak dzis do 6:30 ![]() Ja wracam do pracy w grudniu więc mamy jeszcze trochę czasu razem - na ogarnięcie jedzenia i nocy żeby mama nie wyglądała jak zombi ![]() Anessa - mój pierwszy też był negatywny - poczekaj tydzień i zrób jeszcze raz - no chyba że przyjdzie@ Ja to właśnie robię tak żeby nie zrobić |
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa ja przy Kaśce robiłam trzy testy i wszystkie był negatywne :P
|
|
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
Anessa, ale Cię wszyscy pocieszają
![]() Ja z Lenką 4 testy robiłam, na 3 było ledwo co widać, dopiero 4 test pokazał wyraźną drugą krechę
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę
![]() Anessa czyli nadzieja jest ![]() trzymam kciuki podziwiam jak Marsylia że już jesteś gotowa ja bym była przerażona i załamana
|
#355 | ||||
|
Raczkowanie
|
witam
z kawusią i ciastem, mniaaammm u nas dziś luksus bo Łucja obudziła się dopiero przed 7, a potem bawiła się z tatą i pospałam do 8:30 ależ jestem wypoczęta ![]() ptysza jaki romantyczny avek ![]() Cytat:
![]() udanych łowów ![]() nie smuć się jeszcze przyjdzie czas na pozytywny Cytat:
![]() Cytat:
pielęgniarka środowiskowa na wizytę patronażową..hmm...pierws zy raz słyszę u mnie tylko położna była ale to jak dziecię malutkie było a badania drogie kurcze ![]() Cytat:
fajnie pokazane różnice w życiu maluchów, ale przy niektórych rzeczach to mi się oczy otwierały szeroko ze zdziwienia idę przewinąć małą bo zapachy psuje
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-08-31 o 12:17 |
||||
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Hej Lejdis
![]() No w końcu będę mogła z wami tutaj pogadulić sobie ![]() Tż dziś wrócił do pracy więc będę miała więcej czasu na wizaż. W sobotę wróciliśmy z nad morza i muszę powiedzieć, że w końcu w domu. Mała za dobrze nie zniosła tego wyjazdu. Rozpoczął się skok 16 tygodnia, kolka się nasiliła zamiast powoli słabnąć i do tego chyba idą jej zęby Dziąsła zrobiły się jakieś twarde z przodu i białe. Nie wiem czy to już czy nie. Strasznie się ślini, do buzi wkłada dosłownie wszystko. Zrobiła się strasznie marudna i mało śpi a najlepiej na rączkach. No i nareszcie obróciła się z plecków na brzuszek ale to tylko raz tak się udało i jak na razie nie chce powtórzyć. Stary wątek nadrobiłam teraz czas na nowy. Gratki dla gaduł poprzedniego wątku ![]() No i już się obudziła, masakra
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Na położną do dziecka się doczekać nie mogłam - trwało to ok 3 tyg. Badania krocza nie miałam. Teraz pani jakąś tabelkę wypełniała, popatrzyła na Lenkę - stwierdziła, że ok i poszła sobie...
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
JEszcze ni straconego A jak nie, to następnym razem się uda ![]() Ale się cieszę, Leoś wytrzymał na spacerze prawie 2 h ![]() Kupiłam mu te gryzaczki siateczkowe, ale one są dopiero od 10 m, ale chyba podam mu wcześniej, bo się dziecko ślini do jedzenia. Dałam mu polizać nektarynkę jak jadłam i aż się na głos śmiał, tak się cieszył
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
moja nareszcie zasnęła
idę zjeść śniadanie i się ogarnąć pewnie ze 30 min pospi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

tak za miesiąc
(tzn niania)
ach taka materia moja chyba

Zapomnialbym
może anessa już wie 

i miłego wieczoru
. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś

, będzie dobrze!!!

A jak nie, to następnym razem się uda