Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 10:17   #4231
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ale macie tempo pisanianie jestem w stanie tego ogarnac
gratuluje wszystkim pierwszych wizyt z usg kazda fasolka na zdjeciu cudowna

dla mnie 2 trymestr jest jak narazie gorszy niz pierwszychodze bardziej zmeczona,jakies skurcze w lewej lydce od dwoch dni mnie mecza i ogolnie jakos tak nie mam humoru
po pracy przychodze zmeczona i juz nie mam sily na kompa

zmykam do pracy
milego dnia
Ty mnie nawet nie załamuj, że da sie czuć jeszcze gorzje niż w I trymestrze
ja sie teraz czuje ledwo zywa a co dopeiro za 3 miechy
Stary 2011-08-31, 10:31   #4232
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Zariach 4 dni to niewiele nie ma co sie martwic a dziecko i tak samo sobie termin wybierze i na to wplywu nie mamy Pamietaj ze zadne USG nie jest na 100% dokladne a lekarze nie sa az tak dokladnie zeby za kazdym razem dzidzie idealnie zmierzyc
Zmienili ci termin porodu??
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Zariah, ale to pasuje, bo masz na pierwszej stronie wpisany termin 10 marca, ja mam termin na 14 marca i jestem teraz w 12+1 tyg., czyli gdy porównuję, to Ty jestem 4 dni do przody czyli 12+5 (a 12+7=13+0) pomyłka jest 2 dni. Pasuje?
Zmienili mi wlasnie termin porodu on 6.03 (tylko jeszcze nie zdarzylam zedytowac na pierwszej stronie - zaraz to zorbie) tak wiec ciagle jest to 4 dni pomylki. No ale coz za tydzien kolejne USG wiec zobaczymy co tym razem wymysla

Ogolnie to baba ktora robila mi to USg byla srednio uprzejma.
Na poczatek jak przylozyla glowice do ekranu i widac bylo malucha
to uslyszalam od niej tylko:
"ciaza jest, dziecko jedno, serce bije"
i tyle
a potem "teraz bede w ciszy pobierac wymiary"
i byla faktycznie bardzo cicho.
Z dwoma przerwami. Raz kiedy powiedziala (krotko i oschle) ; "tu sa dwie dlonie, tu dwie stopy")
a potem kiedy maluch nie chcial sie przekrecic to kazala mi machac tylkiem (doslownie) w gore i w dol przekrecac sie na boki i tez machac w gore i w dol. A ze tylek mialam na wierzchu to wyszlo ze machalam jej golym zadkiem przed twarza w pewnym momencie

No i w sumie tak machala ta glowica od USG po moim brzuchu ze obraz ktory widzialam na ekranie ciagle i szybko sie zmienial. A ja mialam nadzieje ze zatrzyma te swoje lapska na chwile zebym mogla spokojnie spobie popatrzec na maluszka jak sie rusza itd... a tak to nie wiedzialam czy/jak male sie rusza czy nie bo obraz sie zmienial non stop.

No ale... zacisnelam zeby. Badanie trwalo pol godziny.Najwazniejsze zeby odpowiedznie wymiary pobrala bo USG w sumie narzedziem diagnostycznym a nie dla mojej rozrywki..

Na koniec zaczela dane wklepywac do kompa i nie mowila nic. Wiec sie TZ pyta czy wszystk ok.
A ona : „Zaraz to omowimy”
Wiec ja zbladlam, TZ tez. Czekamy.
Za 5 minut ona drukuje raport, wrecza nam go I mowi: „Wszytko w normie, 13 tydzien 0 dni. Dziekuje do widzenia” i tyle. Na raporcie napisane ze wszystko ok, no ale mogla byc troche bardziej empatyczna.
Co za baba!!
Mam nadzieje ze za tydzien w tym drugim szpitalu bedzie milej...

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No i dzis o 14.30 wizytę mam i oczywiście już mi się stresik włączył No ale myślę pozytywnie, musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ide do lekarza. przed 10 mam wizytę. ale wcześniej muszę do położnej na uzupełnienie karty Ciazy. 3majcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Z dzidzią ok Jest już spora, ruszała nóżkami

Niedługo powrót do pracy więc mogę mieć mniej czasu na neta
Cytat:

Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką Lekarz mi mówił, że niedługo mogę poczuć ruchy z racji swojej szczupłości
ale fajnie ja nic tam nie wiem jeszcze...

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
[... ]idę jutro na wizyte do ojego gina upewnic sie czy napewno wszystko ok [....]
Trzymać kciuki

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:40   #4233
tikki85
Zakorzenienie

Zariah jaka baba
Stary 2011-08-31, 10:40   #4234
mag_99
Rozeznanie

o kurcze Zariah to rzeczywiście ekstra miło było, tym bardziej, że byłaś na płatnym badaniu, co za małpa

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:54   #4235
agnes99
Zakorzenienie

zariah co za babsko oslizgłe
mi sie kiedys trafiła taka miła pani przy usg piersi, prawie jakbym czytała o swojej wizycie
Stary 2011-08-31, 11:01   #4236
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej

Jako, że wczoraj gin założył mi kartę ciąży to postanowiłam oficjalnie się do Was zapisać Przewidywany termin to wg OM 17 kwiecień, ale jak sam lekarz mówił na pewno będzie kilka dni później bo ja owu miałam 24-25 dc. I z tego tez powodu na poniedziałkowym usg mimo że wg om był to 7t1d to gin wpisał mi 5t6d. W każdym razie dzidziol ma 3 mm i bije mu juz serduszko.

Bardzo się cieszę z ciąży, ale jestem bardzo ostrożna bo oprócz paskudnego PCOS to mam jeszcze chorobę Hashimoto a do tego jeszcze w styczniu moja pierwsza ciąża była biochemiczna.

Póki co z objawów to tylko mega senność, wilczy głód co chwilę i bolesność piersi. Mam nadzieję, że mdłości i wymioty mnie ominą.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:04   #4237
Mravka
Zadomowienie

Zariah no to ewidentnie nie trafilas na Jej dobry dzien chyba,ze to tam standard. No nic tj mowisz, zaciskasz zeby i oby kolejnym razem trafila sie bardziej ludzka osoba. wiadomo,ze to niesamowite uczucie i czlowiek jest podekscytowany i chciałby jakiejs atencji, albo choc ciut zainteresowania tematem poza sucharskim" wszystko ok".
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:15   #4238
joanaros
Zakorzenienie

Zariah koszmarna baba

Mi lekarz wszystko tłumaczył na bieżąco, jak pobierał pomiary. Na koniec dał mi wydruk na którym wszystko jest dokładnie opisane. Podczas badania pokazywał mi narządy i od razu tłumaczył czy wszystko jest ok, jakie są wymiary itp
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:25   #4239
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię
wczoraj nie miałam siły już wieczorem nic robić i poszłam spać

Dzieć OK. Jest już duży i ma 6,62cm
Zdjęcie poniżej.

Termin porodu mi się przesunął o 4 dni i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 no i kto ma rację. Wyczytałam że USG w 1 trymestrze ma dokładność +/- 2 dni. No ale 4 dni

szkoda, ze baba na badaniu byla jaka byla... no ale w koncu najwazniejsze, ze wszystko w porzadku.

A terminem porodu i przesunieciami to ty sie nie przejmuj. Tak i tak to jest tylko ogolna data, a w rzeczwistosci maga byc wahania +/- 2 tygodnie. No i baaaardzo zadko sie zdarza, ze porod nastepuje dokladnie w wyznaczonym dniu. A tez kazde dziecko inaczej sie rozwija i nawet przy donoszonej ciazy dzieci rodza sie mniejsze lub wieksze

Cytat:
Ide do lekarza. przed 10 mam wizytę. ale wcześniej muszę do położnej na uzupełnienie karty Ciazy. 3majcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej

Jako, że wczoraj gin założył mi kartę ciąży to postanowiłam oficjalnie się do Was zapisać Przewidywany termin to wg OM 17 kwiecień, ale jak sam lekarz mówił na pewno będzie kilka dni później bo ja owu miałam 24-25 dc. I z tego tez powodu na poniedziałkowym usg mimo że wg om był to 7t1d to gin wpisał mi 5t6d. W każdym razie dzidziol ma 3 mm i bije mu juz serduszko.

Bardzo się cieszę z ciąży, ale jestem bardzo ostrożna bo oprócz paskudnego PCOS to mam jeszcze chorobę Hashimoto a do tego jeszcze w styczniu moja pierwsza ciąża była biochemiczna.

Póki co z objawów to tylko mega senność, wilczy głód co chwilę i bolesność piersi. Mam nadzieję, że mdłości i wymioty mnie ominą.
gratuluje

ja sama tez cierpie na Hashimoto... takze pamietaj o tym, zeby kontrolowac poziom tsh i jesli przyjmujesz jakis hormon, to bardzo mozliwe, ze trzeba bedzie zmieniac dawke
Stary 2011-08-31, 11:30   #4240
prince_polo
Zakorzenienie

wróciłam. Uff. Wszystko wskazuje ze jest ok. Dostałam jeszcz eleki, zwiekszyła mi dawke duphaston do 4 razy dziennie.(mialam 2razy) i dalej amm lezec. Dostałam jeszcze skierowanie na inne wyniki i w sobote na 9.30 na USG brzucha , bo moze dalej mam kamienie.

Ph dobre, plamien nie ma.
Mowiła ze wrazie takiego bolu jesli po nospie przejdzie to znaczy z ee ok. A jesli nie przejdzie to mam jechac do szpitala o kazdej porze dnia i nocy. Przepisala mi tą mocniejsza nospe. Aspargin, i jeszcze jakies inne tabletki.

Dała mi swoj numer telefonu wrazie wu. I za 2 tyg do kontroli do niej mi sie udało i umawiac sie bedziemy wtedy an usg . Bo za 3 tyg mam miec.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:30   #4241
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Ogolnie to baba ktora robila mi to USg byla srednio uprzejma.
Na poczatek jak przylozyla glowice do ekranu i widac bylo malucha
to uslyszalam od niej tylko:
"ciaza jest, dziecko jedno, serce bije"
i tyle
a potem "teraz bede w ciszy pobierac wymiary"
i byla faktycznie bardzo cicho.
Z dwoma przerwami. Raz kiedy powiedziala (krotko i oschle) ; "tu sa dwie dlonie, tu dwie stopy")
a potem kiedy maluch nie chcial sie przekrecic to kazala mi machac tylkiem (doslownie) w gore i w dol przekrecac sie na boki i tez machac w gore i w dol. A ze tylek mialam na wierzchu to wyszlo ze machalam jej golym zadkiem przed twarza w pewnym momencie

No i w sumie tak machala ta glowica od USG po moim brzuchu ze obraz ktory widzialam na ekranie ciagle i szybko sie zmienial. A ja mialam nadzieje ze zatrzyma te swoje lapska na chwile zebym mogla spokojnie spobie popatrzec na maluszka jak sie rusza itd... a tak to nie wiedzialam czy/jak male sie rusza czy nie bo obraz sie zmienial non stop.

No ale... zacisnelam zeby. Badanie trwalo pol godziny.Najwazniejsze zeby odpowiedznie wymiary pobrala bo USG w sumie narzedziem diagnostycznym a nie dla mojej rozrywki..

Na koniec zaczela dane wklepywac do kompa i nie mowila nic. Wiec sie TZ pyta czy wszystk ok.
A ona : „Zaraz to omowimy”
Wiec ja zbladlam, TZ tez. Czekamy.
Za 5 minut ona drukuje raport, wrecza nam go I mowi: „Wszytko w normie, 13 tydzien 0 dni. Dziekuje do widzenia” i tyle. Na raporcie napisane ze wszystko ok, no ale mogla byc troche bardziej empatyczna.
Co za baba!!
Zgorzkniały babsztyl! Nie lubię ludzi, którzy bez emocji podchodzą do tego zawodu. Zupełnie jakby nie potrafiła sobie wyobrazić, że każda obserwacja USG wiąże się z wielkimi emocjami dla rodziców, że chcieliby dowiedzieć się możliwie jak najwięcej i choć chwilę popatrzeć na dzidziusia.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:35   #4242
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam. Uff. Wszystko wskazuje ze jest ok. Dostałam jeszcz eleki, zwiekszyła mi dawke duphaston do 4 razy dziennie.(mialam 2razy) i dalej amm lezec. Dostałam jeszcze skierowanie na inne wyniki i w sobote na 9.30 na USG brzucha , bo moze dalej mam kamienie.

Mowiła ze wrazie takiego bolu jesli po nospie przejdzie to znaczy z ee ok. A jesli nie przejdzie to mam jechac do szpitala o kazdej porze dnia i nocy. Przepisala mi tą mocniejsza nospe. Aspargin, i jeszcze jakies inne tabletki.

Dała mi swoj numer telefonu wrazie wu. I za 2 tyg do kontroli do niej mi sie udało i umawiac sie bedziemy wtedy an usg . Bo za 3 tyg mam miec.
no to dobrze ze dobrze
ja numer d swojego gina mam .. ale to on sam do mnie zadzwonil jak bylam po operacji w stolycy
a w ogoel to dziwnie bylam w aptece po buskopan
i pani powiedziala ze nie ma no to ja mowie ze mam nudnosci ciazowe .. na co ona ze to kto pani przepisal ten buskopan przeciez on jest rozkuroczowy i dala mi rennie do ssania
jak juz wyszlam to mialam ochote ja zapytac czy w takim razie rennie mi pomoze jak znowu zarzygam pol lazienki a tak jakos mi sie kojarzy ze wtedy ostro miesnie pracuja jak sa wymioty
eeech jakas stara prukwa w tej aptece mnie obsluzyla
musze isc posprzatac bo kot pod moja nieobecnosc znowu pawie gonil :/
Stary 2011-08-31, 11:46   #4243
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczeta
nie pisalam, bo tyle musialam nadrabiac...macie tempo...nie powiem...nie wyrzucajcie mnie z listy bede sie odzywac pomiedzy przerwami w spaniu
Zariah u mnie to taki troche zbieg okolicznosci, ale akurat tak sie zdarzylo, ze w UK jak bylam na prywatnych badaniach to spotykalam niezbyt milych lekarzy, w panstwowej sluzbie zdrowia z kolei ani razu nei trafilam na oschla osobe...to tylko z mojego doswiadczenia, ale oczywiscie nie mozna generalizowac.
Jolkaaa mi pobrali 3 fiolki a probke z moczem tez zanioslam, bo wczesniej dostalam od poloznej, mocz na czczo, ale dzien wczesniej zadzwonilam i zapytalam czy pobieranie krwi tez na czczo - to powiedzieli ze nie - spokojnie moge zjesc sniadanie.
Prince_polo dobrze ze wrocilas od lekarza i super ze dala Ci swoj nr, obys oczywiscie nie musiala go wykorzystywac.

co do apetytu - to jem mniej niz przed ciaza, co 2 godz wlasciwie ale odrobine, sniadanie najgorzej wchodzi, niby jestem glodna a nie chce mi sie jesc. u mnie dochodza jeszcze te problemy z zoladkiem, pije siemie lniane i miete, wczoraj kupilam sobie activie - mam nadzieje ze nie ma w niej za duzo laktozy. pierwszy raz wczoraj nie mialam wzdec wieczorem...i ugotowalam super pyszna zupe....tzn dla mnie byla pyszna, TZ nie podzielal mojej fascynacji tym wyczynem kulinarnym nie moge uzywac pieprzu, wiec zupa byla typowo warzywna w smaku, zero przypraw...ale jak mi smakowala to mojewaga mi nie tknela nic a nic, a to 11 tc.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:46   #4244
Capsta
Raczkowanie

Cytat:

Świetnie, że się trochę wyjaśniło i że nie ma większego powodu do zmartwienia .

U mnie dziś ból głowy, niechęć do wszystkiego... o 1:00 w nocy obudził mnie mąż oglądający filmy i włączyło mi się straszne ssanie na kapuśniak (gdybym go miała to pewnie opróżniłabym cały garnek). Jak to jest, że stale mam ochotę na coś czego nie mam w domu
Pewnie gdybym miała zapas kapuśniaku, wymyśliłabym sobie grochową! Z nowszych obserwacji: Duphalac (syrop na zaparcia) mi nie służy. Owszem pomaga opróżnić jelita, ale czuję się po nim nadymana jak balon. Najgorsze z moich ostatnich przewinień to picie go wieczorem... Jedyne na co miałam potem ochotę to płakać. Nie mogłam spać, bo miałam wrażenie jakby ktoś napompował mi układ pokarmowy. Póki co odstawiłam ten syrop. Sięgnę po niego jak będzie potrzeba, ale jeśli już będę pić, to tylko rano.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:52   #4245
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczeta
nie pisalam, bo tyle musialam nadrabiac...macie tempo...nie powiem...nie wyrzucajcie mnie z listy bede sie odzywac pomiedzy przerwami w spaniu
Zariah u mnie to taki troche zbieg okolicznosci, ale akurat tak sie zdarzylo, ze w UK jak bylam na prywatnych badaniach to spotykalam niezbyt milych lekarzy, w panstwowej sluzbie zdrowia z kolei ani razu nei trafilam na oschla osobe...to tylko z mojego doswiadczenia, ale oczywiscie nie mozna generalizowac.
Jolkaaa mi pobrali 3 fiolki a probke z moczem tez zanioslam, bo wczesniej dostalam od poloznej, mocz na czczo, ale dzien wczesniej zadzwonilam i zapytalam czy pobieranie krwi tez na czczo - to powiedzieli ze nie - spokojnie moge zjesc sniadanie.
Prince_polo dobrze ze wrocilas od lekarza i super ze dala Ci swoj nr, obys oczywiscie nie musiala go wykorzystywac.

co do apetytu - to jem mniej niz przed ciaza, co 2 godz wlasciwie ale odrobine, sniadanie najgorzej wchodzi, niby jestem glodna a nie chce mi sie jesc. u mnie dochodza jeszcze te problemy z zoladkiem, pije siemie lniane i miete, wczoraj kupilam sobie activie - mam nadzieje ze nie ma w niej za duzo laktozy. pierwszy raz wczoraj nie mialam wzdec wieczorem...i ugotowalam super pyszna zupe....tzn dla mnie byla pyszna, TZ nie podzielal mojej fascynacji tym wyczynem kulinarnym nie moge uzywac pieprzu, wiec zupa byla typowo warzywna w smaku, zero przypraw...ale jak mi smakowala to mojewaga mi nie tknela nic a nic, a to 11 tc.
slyszalam ze nie wolno pic miety w trakcie ciazy bo podobno powoduje ona jakeis skurcze ktore sprzyjaja poronieniu
Stary 2011-08-31, 11:53   #4246
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie

Dzisiejsza noc dosc trudna.
Przespana w pozyji polsiezacej, pol nocy mi swiszczalo na oskrzelach, druga polowe nocy mialam spokojna.
Za to rano krew z nosa i krew swieza na papierze w wc, przystawilam lusterko bo juz stresa zalapalam i okazalo sie ze pekl mi naskorek tam obok a juz pomyslalam wiecie co...
Dzis wizyta o 15:30. Mam nadzieje ze z dzidzia wszystko dobrze.
Jak zwykle bardzo sie boje.

Aha: dzis sie zwazylam. Waze 73,6 kg (przytylam juz 3,6 kg)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja astmy jako takiej nie mam.... a przynajmniej od dobrych kilku lat sie "uspila" , w kazdym badz razie jak bylam w ciazy z Sandra, to zadnych dusznosci nie mialam... no powiedzmy do 8 miesiaca, ale wtedy tez juz brzuch mialam ogromny

natomiast teraz czesciej zdarza mi sie zadyszka od byle wysilku
no wlasnie mnie zastanawialo to ze tez mam zadyszki wystarczy ze sie kapie i potem taka zdyszana wychodze z lazienki.
Kurcze zrozumialabym zadyszke w koncowym etapie ciazy ale teraz
Ale wczoraj to byla normalna dusznosc astmatyczna, zobaczymy co powie lekarz.
Cytat:
Zdjęcie poniżej.
malenstwo cudne
a babka lekarka okropna.
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Kurcza jak ja się dziś z rana dobrze czuję Wczoraj prawie cały dzień tak miałam Normalnie chyba wracam do świata żywych yeaaah

No i dzis o 14.30 wizytę mam i oczywiście już mi się stresik włączył No ale myślę pozytywnie, musi być dobrze
no to moze u Ciebie juz koniec ze zlym samopoczuciem
no i trzymam kciuki oby wszystko dobrze bylo.
Cytat:

Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką Lekarz mi mówił, że niedługo mogę poczuć ruchy z racji swojej szczupłości
to cudownie ze juz wiesz
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej

Jako, że wczoraj gin założył mi kartę ciąży to postanowiłam oficjalnie się do Was zapisać.
witaj gratulacje
Cytat:
wróciłam. Uff. Wszystko wskazuje ze jest ok. Dostałam jeszcz eleki, zwiekszyła mi dawke duphaston do 4 razy dziennie.(mialam 2razy) i dalej amm lezec. .
dobrze ze pojechalas i skonsultowalas sie z lekarzem.
Ciesze sie ze jest wszystko ok To teraz ladnie odpoczywaj.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:58
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:01   #4247
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
slyszalam ze nie wolno pic miety w trakcie ciazy bo podobno powoduje ona jakeis skurcze ktore sprzyjaja poronieniu
to musze poczytac o tej miecie, bo wczoraj rozmawialam z lekarzem przez telefon i powiedzial mi ze przepisze mi jakies mietowe kapsulki na wzdecia i zostawi w aptece. meiet wypilam tylko 2x, bo czytalam w necie ze w ciazy mozna.musze sie upewnic.

Stary 2011-08-31, 12:10   #4248
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

większość badań z krwi a jak chcesz badać mocz to wiadomo. oczywiście na czczo musisz być

no tak a co z moczem to planuje kupić pojemnik i rano na czczo zrobić co trzeba i iść normalnie po śniadaniu do lekarza na krew, czy na krew też muszę być na czczo??

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:12   #4249
tikki85
Zakorzenienie

Na krew też na czczo!!
Stary 2011-08-31, 12:12   #4250
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
skad ja to znam, nie moge szybko sie wyprostowac bo boli, ciagnie

swoja droga ilez mozna stron napisac przez 2 dni
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
duzo
i tez tego nie ogarniam
ja tez nie ogarniam, a ze jestem tu radko -jak czas pozowli to mam mase do nadrobienia !!!!

Cytat:
Zaraz Was nadrobię
wczoraj nie miałam siły już wieczorem nic robić i poszłam spać

Zdjęcie poniżej.

Termin porodu mi się przesunął o 4 dni i wyszło z tego badania że wczoraj było 13+0 ? A ja z poprzedniego USG byłam przekonana że to 12+3 no i kto ma rację. Wyczytałam że USG w 1 trymestrze ma dokładność +/- 2 dni. No ale 4 dni
to zlaezy jak sie kursor ustawi i zmierzy ;] mi to gin tlumaczyl ,ze najlepiej jest badac i mierzyc dzidzia na tym samym usg bo sa rozne generacje i roznie poakzuja nie stresuj sie jest ok ;]
Cytat:
to musze poczytac o tej miecie, bo wczoraj rozmawialam z lekarzem przez telefon i powiedzial mi ze przepisze mi jakies mietowe kapsulki na wzdecia i zostawi w aptece. meiet wypilam tylko 2x, bo czytalam w necie ze w ciazy mozna.musze sie upewnic.

aaaa melisa ??? mozna pic melise ????

polecacie cos na skurcze bo mnie coslydka boli i boje sie ze jak nie tej to nastepnej nocy skurcz mnie chwyci a nie wiem czy ot tak moge sobie magnez wziasc ???!!!

od kiedy zacyznacie brac tabletki witaminowe dla kobiet w ciayz ja skonczylam 12 tydizen i zstanawiam sie czy nie zacac brac np prenatal complex ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:12   #4251
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

3 fiolki aż ?? przecież ja tam padnę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-31, 12:13   #4252
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2601208 ja znalazlam cos takiego .. jest tam lista podpunktowo od myslnikow

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3354036.html tu juz jest dobitniej
czyli miete mozna tylko nei za mocna
Stary 2011-08-31, 12:13   #4253
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Na krew też na czczo!!
przecież jak pójdę na czczo to zemdleje im tam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-31, 12:14   #4254
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no tak a co z moczem to planuje kupić pojemnik i rano na czczo zrobić co trzeba i iść normalnie po śniadaniu do lekarza na krew, czy na krew też muszę być na czczo??
Tak jak wczesniej wspomnialam - zadzwonilam do przychodni i powiedzieli mi ze moge przyjsc po sniadaniu, co dla mnie bylo na reke bo o 9 bez sniadania to by dla mnie byla masakra. mozesz zadzwonic na wszelki wypadek i zapytac.

Stary 2011-08-31, 12:16   #4255
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wszelkie badania robisz na czczo ... zwlaszcza analiza krwi i siusiu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
przecież jak pójdę na czczo to zemdleje im tam
wode mineralna mozesz pic wg mnie
Stary 2011-08-31, 12:17   #4256
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
3 fiolki aż ?? przecież ja tam padnę
nie wiem Jolkaa czy Tobie tez beda pobierac, mi wzieli na kilka rzeczy, na zbadanie grupy krwi tez. tez mi sie wydawalo ze zle bedzie ze mna, a nawet nie zauwazylam jak juz 3 fiolki byly pelne i zdziwilam sie ze juz...dobrze bedzie, wez ze soba wode na wszelki wypadek.

Stary 2011-08-31, 12:18   #4257
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
aaaa melisa ??? mozna pic melise ????

polecacie cos na skurcze bo mnie coslydka boli i boje sie ze jak nie tej to nastepnej nocy skurcz mnie chwyci a nie wiem czy ot tak moge sobie magnez wziasc ???!!!

od kiedy zacyznacie brac tabletki witaminowe dla kobiet w ciayz ja skonczylam 12 tydizen i zstanawiam sie czy nie zacac brac np prenatal complex ?
melise jak najbardziej mozna

magnez... teoretycznie tez mozna, ale najlepiej poradz sie lekarza

a kompleksy witaminowe nie powinny raczej zaszkodzic
Stary 2011-08-31, 12:18   #4258
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2601208 ja znalazlam cos takiego .. jest tam lista podpunktowo od myslnikow

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3354036.html tu juz jest dobitniej
czyli miete mozna tylko nei za mocna
dzieki za linki, wlasnie tez doczytalam ze slaba mozna...no wiadomo nie za czesto.

Stary 2011-08-31, 12:18   #4259
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

z moczem jest łatwiej bo sikas zi tak w domu - wazne zeby wczesniej sie podmyc i oddac srodkowy strumien moczu do badania - bo ianczej wyniki sa zafałszowane ;]

z krwia gorzej bo trzeba byc na czczo az do badania potem mozna cos wszamac- najgorzej przy krzywej cukrowej bo nie dosc ze na czczo, to trzeba wypic mega ohydna glukoze i potem powtorzyc badanie po 30 i 60 minut zalezy od tego jak gin sobie zażyczy czasem robi sie co 30 minut i w suie pobiera 4-5 razy krew...ale od czego to zalezy to nie wiem

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:21   #4260
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Tak jak wczesniej wspomnialam - zadzwonilam do przychodni i powiedzieli mi ze moge przyjsc po sniadaniu, co dla mnie bylo na reke bo o 9 bez sniadania to by dla mnie byla masakra. mozesz zadzwonic na wszelki wypadek i zapytac.

Okey dziękuję Ci bardzo

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Ok dziękuję

w razie w zadzwonie zapytam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
nie wiem Jolkaa czy Tobie tez beda pobierac, mi wzieli na kilka rzeczy, na zbadanie grupy krwi tez. tez mi sie wydawalo ze zle bedzie ze mna, a nawet nie zauwazylam jak juz 3 fiolki byly pelne i zdziwilam sie ze juz...dobrze bedzie, wez ze soba wode na wszelki wypadek.

Lekarz mnie pytał czy znam swoją grupe krwi ja powiedziałam mu, że znam a w dodatku mam gdzieś papierek bo kilka lat temu robiłam to w szpitalu więc mam nadzieję, że tego nie będę musiała robić

Pamiętam jak jakiś czas temu ok. roku musiałam robić badanie krwi to mało nie padłam a to tylko jedna fiolka była

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości