mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 11:17   #2401
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moj fotelik do wozka jest dla umarlaka ale mi sie podoba
tyle, ze ja jestem raczej z tych anty-kolorowych.
też jestem anty-kolorwa
jeden z moich ulubionych to szary
zdrzemnęlam się,ale nadal chce mi sie spać,a musze wychodzić niedługo

tez lubie patrzeć na tż jak śpi i w ogóle czy to zboczenie -nieee chyba

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:17   #2402
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Przepraszam że sie nie odzywam ale się rozchorowałam (oczywiście zaraziłam się od tżta) on zdążył już się wyleczyć gripexem a ja będę nie wiadomo ile się męczyć bo żadne lekarstwa ziołowe i domowe sposoby na mnie nie działają ale cały czas was czytam wczoraj też już siedziałam od 5 rano(nie mogłam spać) nie mam na nic siły

Wczoraj podjechaliśmy do przychodni żeby się umówić na wizytę u położnej dopiero termin na następny poniedziałek jestem ciekawa co powie na to że mała się obróciła(no chyba że fiknęła z powrotem) czy będę miała cesarkę czy nie

Olusia wszystkiego najlepszego 100 lat już ci zmieniłam wiek na liście

Witam także nową mamusię bliźniaków

Dzisiaj zaczynam 36 tydz mam nadzieję że przetrwam ten tydz. żeby chociaż donosić do 37 mam jakieś przeczucie że dużo czasu mi nie zostało(ale to może być tylko moje głupie przeczucie z niczym niezwiązane)

Darusia wracaj szybko do nas

Ania super że juz 36 klask i:
Ja tez mam jakies takie dziwne przeczucie że szybciej urodze niewiem dlaczego :conf used:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:18   #2403
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
W ogole mialam wczoraj super dzien,w przeciwienstwie do roku ubieglego.Porownujac:w zeszlym roku wszyscy o mnie zapomnieli,NAWET TZ!!,dopiero o 22 zadzwonili moi rodzice,tesciowie i siostra TZ'ta,a on prypomnial sobie,jak postawilam tort na stol.
A wczoraj tuzin smsow,zyczenia na gg,telefony,dostalam prezent od TZ'Ta,ogromny bukiet kwiatow (zaraz wam wkleje),bylismy na obiedzie w chinskiej restauracji,po prostu miod malina

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Wg.strony obydwie rzeczy masz dostepne,wiec nic tylko wsiadac w samochod i sru do Ikei
100lat

W tym roku nadrobili hehehe
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:31   #2404
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Rojku to jest ten

http://www3.nivea.pl/products/show/9101
tylko nic nie pisze czy mozna od pierwszych dni zycia stosowac...ale mysle ze jakby nie mozna bylo to tez by zaznaczyli. mi sie Sonia na lato urodzila wiec ten na mroz stosowalam dopiero jak miala kilka miesiecy

a wlasnie a propos gazetek typu mamo to ja- chce ktoras? mi sie znow kilka nazbieralo, chetnie wysle
Ja kupiłam ten krem z nivea w Polsce rzeczywiście nic nie pisze od kiedy można stosować
A jeszcze kupiłam dla porównania z rossmana też krem na każdą pogodę zobaczymy który lepiej się spisze
Stary 2011-08-31, 11:35   #2405
princessskaa
Wtajemniczenie

Witaminko o przeforsowaniu nie ma mowy, bo od 5 dni leże w łóżku i prawie wogóle nie wstaję.. Także nie wiem co się stało, a lekarz też nie umiał znaleźć przyczyny I powiedział, że wierzy mi tylko na słowo, bo żadnych śladów plamienia/krwawienia nie ma
Ale ja powiedziałam, że zobaczyłam plamkę czerwoną to wole dmuchać na zimne
Stary 2011-08-31, 11:41   #2406
Anusiak 83
Raczkowanie

Ja w swojego też się wpatruję, tylko że rzadko na wpatrywaniu się kończy, często go zaczynam mizaić po włosach, twarzy i to go budzi
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:42   #2407
princessskaa
Wtajemniczenie

Aniu gratuluję 36 tyg
Stary 2011-08-31, 11:44   #2408
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
mam tak samo... a kumpele to się śmieją, że powinnam książke pisać... chociaż pewnie to jestem hen hen za tymi mamusiami które już np mają maluszka ...
ja wczoraj gina pytalam czy mi poleca szkole rodzenia- a on mi na to ze nie bo jestem za inteligentna i mam za duza wiedze zwlaszcza ze to juz drugie dziecko...no i trzecie, powiedzial ze mam raczej odpoczac w tym czasie
Stary 2011-08-31, 11:47   #2409
rojku
Rozeznanie

Jeszcze tak o kolorach zgadam. Zastanawiam się, czy zrobić własnoręcznie jakieś zabawki dla Anielci, ale czarno białe. Wszystkie w sklepach są kolorowe, ale zauważyłam u 2miesięcznego bobasa znajomych, że on zdecydowanie bardziej woli patrzeć na czarno-białe przedmioty. I tak na początek może by coś takiego było fajne dla malizny?

zresztą chyba Godika Ty coś wspominałaś o tym , że szukasz, a ja wtedy dałam tą stronkę black&white. Tyle ze tam wiekszosc to posciel. Zaraz poszperam na All

pandziochę tylko znalazłam
http://allegro.pl/lamaze-panda-grzec...787004580.html

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:53
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:56   #2410
Anusiak 83
Raczkowanie

rojku może to Cie zainteresuje, szczególnie drugi akapit
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...2.html?print=1

"Czarne kwadraty, koła i pasy można również namalować na zwykłej kartce papieru – dziecko będzie się im przyglądać z zainteresowaniem." o tym nam mówiła położna na SR
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:59   #2411
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Jeszcze tak o kolorach zgadam. Zastanawiam się, czy zrobić własnoręcznie jakieś zabawki dla Anielci, ale czarno białe. Wszystkie w sklepach są kolorowe, ale zauważyłam u 2miesięcznego bobasa znajomych, że on zdecydowanie bardziej woli patrzeć na czarno-białe przedmioty. I tak na początek może by coś takiego było fajne dla malizny?

zresztą chyba Godika Ty coś wspominałaś o tym , że szukasz, a ja wtedy dałam tą stronkę black&white. Tyle ze tam wiekszosc to posciel. Zaraz poszperam na All

pandziochę tylko znalazłam
http://allegro.pl/lamaze-panda-grzec...787004580.html
tak na poczatku chyba maluch za bardzo kolorow nie widzi czy nie reaguje i faktycznie polecaja zabawki czarno- biale

ALE nie musicie zaraz przeszukiwac netu w poszukiwaniu wymyslnych rzeczy- super "zabawka dla noworodka" jest powieszona w zasiegu wzroku biala kartka z namalowanymi grubym markerem czarnymi paskami- pomaga skupic wzrok w 1 miejscu i jak dla takiego malucha taka ilosc bodzca wystarcza na poczatek
dla takiego bobasa karuzelka majtajaca z kolorem, dzwiekiem, ruchem to na poczatek za wiele. dopiero gdzies po 1-2 miesiacach uklad nerwowy do nich dojrzewa

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

"Czarne kwadraty, koła i pasy można również namalować na zwykłej kartce papieru – dziecko będzie się im przyglądać z zainteresowaniem." o tym nam mówiła położna na SR
no wlasnie to mialam na mysli, dokladnie

fakt moja malutka na poczatku uwielbiala mi sie przygladac a ja jej no i tak sie gapilysmy na siebie nawzajem godzinami

ooo a pozniej- tak 2-3 miesiac to rewelacja byl woreczek foliowy nadmuchany, latwo jej go bylo chwycic lapkami bo duzy i tak fajnie szelescil

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:02
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:08   #2412
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

Leniwie snuję się po domku ale staram się też coś porobić. Rosół już ugotowałam, drugie pranie się robi, ręczne też już ładnie wisi. Pozostało mi odkurzyć i właściwie tyle. Miałam szuflady w komodzie posprzątać ale jakoś nie mam weny. Spiąca jestem to pewnie kawkę sobie zrobię a potem rosołku pojem.

Aniu bardzo Ci gratuluję 36tc, Ty już za 2tygodnie możesz spokojnie rodzić, ale cudnie. Tylko szkoda ze to przeziebienie Cię dopadło, wcinaj czosnek i się kuruj.

Olusia i Glam spóźnione życzenia urodzinowe, Olusia kwiatki śliczne.

Darusia szybko wracaj do nas i to bez bólu.

A, górę prasowania zrobiłam dziś, jestem na bieżąco póki co.

Jutro posyłam swojego kawalera do przedszkola więc naszykowałam mu ciuchy już, nie może się doczekać jutrzejszego dnia
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:16   #2413
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

no właśnie to super pomysły - dzięki
Stary 2011-08-31, 12:24   #2414
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Leniwie snuję się po domku ale staram się też coś porobić. Rosół już ugotowałam, drugie pranie się robi, ręczne też już ładnie wisi. Pozostało mi odkurzyć i właściwie tyle. Miałam szuflady w komodzie posprzątać ale jakoś nie mam weny. Spiąca jestem to pewnie kawkę sobie zrobię a potem rosołku pojem.

Aniu bardzo Ci gratuluję 36tc, Ty już za 2tygodnie możesz spokojnie rodzić, ale cudnie. Tylko szkoda ze to przeziebienie Cię dopadło, wcinaj czosnek i się kuruj.

Jutro posyłam swojego kawalera do przedszkola więc naszykowałam mu ciuchy już, nie może się doczekać jutrzejszego dnia

Ela Ja moją panne juz dzis o 7 obudziłam bo tak musimy wstawac, nie robiła żadnych fochów ale za to mis ie nie chce wstawac i w dodatku rano było tylko 6 stopni . Ja te zmusze dzis ubranka wyszykować, tylko co ??? Napewno koszule ale nie wiem jaka spódniczke :/

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
ja wczoraj gina pytalam czy mi poleca szkole rodzenia- a on mi na to ze nie bo jestem za inteligentna i mam za duza wiedze zwlaszcza ze to juz drugie dziecko...no i trzecie, powiedzial ze mam raczej odpoczac w tym czasie

Kochana wiem pewnie gapa jestem ale wiesz juz napewno co bedziesz miec za dzidziolki ??? Bo ja chyba przegapiłam twoja relacje od gina buuuu

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Kochana chyba już od 36 tygodnia albo od 37 jest dzidzioleki donoszony a nie od 38

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:27   #2415
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Wczoraj w macu spotkalam kumpele z LO. Wkurzyla mnie bo byla ze swoja kuzynka ktora jest na poczatku 6mc ciazy i chamsko podkreslala, jak ona dobrze wyglada a jaki ja mam brzuch... no kurde na pcozatku 6mc tez prawie brzucha nie mialam ale nie chcialo mi sie dyskutowac. A potem zaczela gadac o SN ze bede miec cytuje: wielka dziure i Tztowi na nic sie zdam.
.
DEBILIZMUS POSPOLITUS!!!! Nie słuchać i tyle!!! Albo było trzeba odpowiedzieć, że już masz ugadanego znajomego chirurga, który tak potrafi zszyć, że Tż będzie miał znowu dziewice!!! Wrrr... ale ja dziś się wkurzam na głupotę..

A w ogóle moja fryzjerka jest na L4, bo jest w ciąży A my jedziemy 16go wrzesnia na wesele, wiec pojechalam sie zapisac do zakladu fryzjerskiego innego-gdzie kolezanka sie czesala, no ale akurat babka u ktorej kolezanka sie czesala ma druga zmiane, wiec sobie mysle- a co tam zapisze sie do tej co ma na rano, no wiec gadka szmatka, co bym chciala, jaka sukienka i juz wychodze i pytam- a jaki koszt upiecia? Dodam, ze chcialam cos na szybko bo nie mam wiecej czasu jak godzinke na czesanie, a ona 120zł, no gooora 130zl Tyle to ja za slubną nie dałam nawet!!! No i zadzownilam i się wypisalam! sie ceni... zeby wiecie byl to jakis salon mega wypas, ale to maly fryzjer "na rogu" ulicy... - przepraszam, musialam sie wygadac.

A jeszcze musze dodać, że u nas ZUS ładnie się spisał Wczoraj minęło 30dni od dostarczenia zwolnienia i dostałam pieniążki Zaraz zamawiam welurki na ścianę :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:28
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:27   #2416
witaminkaccc
Zadomowienie

no własnie też słyszałam że najprostrze metody najlepsze w pierwszych 2ch miesiącach zastanawiam się czy dziecko nie "głupieje" w otoczeniu tak barwnej pościeli czy ochraniaczy... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi....

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:29   #2417
glamourous
Zakorzenienie

Myszeczko nie przegapilas, jeden cwaniak sie odkrecil goowa do gory, zaslaniaja sie nawzajem no i nic nie bylo widac. w sobote ide na dokladniejsze USG na lepszym sprzecie, moze akurat cos sie okaze
Stary 2011-08-31, 12:29   #2418
ania21_21
Zadomowienie

Myszeczka z tego co mi się kojarzy to donoszona ciąża to przy skończonym 37 tyg wtedy też się zaczyna 9 miesiąc
Stary 2011-08-31, 12:31   #2419
elf27
Zadomowienie

ANIA

PRINCESKA dobrze, że wszystko z dzidzią ok.

Właśnie wcięłam całą puszkę makreli w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Myszeczka z tego co mi się kojarzy to donoszona ciąża to przy skończonym 37 tyg wtedy też się zaczyna 9 miesiąc
MI lekarz mówił, że skończony 36tc to już ciąża donoszona. Jak widać różne są opinie.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:32   #2420
goldika
Zakorzenienie

Glam dzieki za info o tych kosmetykach
wlasnie ogladalam kilka minut filmu Zawitkowskiego bo dostalam do wozka (ale to wersja demo 30min tylko) i zakochalam sie w tych kapanych dzieciaczkach
Prosta wydaje sie taka kapiel... w praktyce pewnie nie bedzie na poczatku tak wesolo

Wlasnie gadalam z moim synem rzadko to robie ale czasami wydaje mi sie, ze on reaguje na glos kopniakami. Ja cos mowie - on kopnie... chwila przerwy. Znowu cos mu powiem - on kopnie

Dygotko ja lubie czern taka gleboka jak jeszcze miescilam sie w swoje ciuchy to chodzilam najczesciej w czerni i bieli. Biale kosztule
tesknie za tymi ubraniami.

Myszeczko ja mam dizwne przeczucie, ze sie przeterminuje

Rojku chyba zamowie ta pande-grzechotke

Co do przydatnosci naszego forum to popieram! Tyle co tutaj sie dowiedzialam to szok
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:36   #2421
rojku
Rozeznanie

Cytat:
no własnie też słyszałam że najprostrze metody najlepsze w pierwszych 2ch miesiącach zastanawiam się czy dziecko nie "głupieje" w otoczeniu tak barwnej pościeli czy ochraniaczy... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi....
Eee tam.... chyba nie Na początku jest bardzo krótkowzroczne, to może nawet nie wszystko dostrzega
Stary 2011-08-31, 12:38   #2422
glamourous
Zakorzenienie

Goldika ta ksiazka Zawitkowskiego ogolnie jest bardzo fajna i do niej jest DVD...kurcze gdzies ja jeszcze mam na polce musze poszukac
jesli kotras z Was jest zainteresowana to moge za pol ceny odsprzedac bo mi juz kapiele i przewijanie nieobce

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Eee tam.... chyba nie Na początku jest bardzo krótkowzroczne, to może nawet nie wszystko dostrzega
chyba tylko wyjatkowo nadwrazliwe dzieci zle reaguja na nadmiar bodzcow...innym chyba nie przeszkadza

dziewczyny a slyszalyscie o tych hamaczkach do lozeczka dla noworodkow? fajna rzecz...

http://www.kangurkowo.pl/hamak-dla-dziecka.html

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:39
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:38   #2423
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Goldika ta ksiazka Zawitkowskiego ogolnie jest bardzo fajna i do niej jest DVD...kurcze gdzies ja jeszcze mam na polce musze poszukac
jesli kotras z Was jest zainteresowana to moge za pol ceny odsprzedac bo mi juz kapiele i przewijanie nieobce
to jak ją znajdziesz to daj znać może się skuszę

a patrzcie na to
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=230&lang=pl
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=812&lang=pl

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:42
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:38   #2424
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIA

PRINCESKA dobrze, że wszystko z dzidzią ok.

Właśnie wcięłam całą puszkę makreli w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

MI lekarz mówił, że skończony 36tc to już ciąża donoszona. Jak widać różne są opinie.
Tzn że już donosiłam ciążę no to mogę rodzić

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzucha mam tylko 108 cm po śniadaniu któraś dzisiaj pisała(przepraszam nie pamiętam która) że ma ponad 120 cm ja też chcę taki bębenek mój to wygląda na 6-7 miesiąc a nie prawie 9

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:43
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:39   #2425
goldika
Zakorzenienie

Tincia 130zl za czesanie? powalilo ich....
wrzucicsz linka do welurkow?

Co do kolezanki no mi rece opadly... zle sie czulam potem psychicznie. A akurat jalam loda w macu wiec czulam sie jak hopopotamica obzerajaca sie dodatkowo.
dla ZUSu

Cytat:
dlatego ja wlasnie nie chce kolorowj poscieli
Stary 2011-08-31, 12:41   #2426
elf27
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzucha mam tylko 108 cm po śniadaniu któraś dzisiaj pisałam(przepraszam nie pamiętam która) że ma ponad 120 cm ja też chcę taki bębenek mój to wygląda na 6-7 miesiąc a nie prawie 9

ANIU na pewno wszystko dobrze, nie wkręcaj się. Ja zaczynam 30tc a mam 93cm. Każdy brzuch jest inny
Stary 2011-08-31, 12:43   #2427
goldika
Zakorzenienie

Glam jakbys znalazla ksiazke to daj znac, pewnie ktoras z nas sie skusi
Stary 2011-08-31, 12:55   #2428
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
to jak ją znajdziesz to daj znać może się skuszę

chetnie dam znac dziewczynki ale od razu mowie ja mam ta pierwsza wersje
http://www.empik.com/co-nieco-o-rozw...0200,ksiazka-p

z trzygodzinnym dvd

Cytat:

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzucha mam tylko 108 cm po śniadaniu któraś dzisiaj pisała(przepraszam nie pamiętam która) że ma ponad 120 cm ja też chcę taki bębenek mój to wygląda na 6-7 miesiąc a nie prawie 9
co lekarz to opinia... ja w wielu zrodlach czytalam ze normalna ciaza to trwajaca 38-42 tygodni, 36 to wczesniaczek jeszcze chociaz oczywiscie szanse takiego maluszka sa ogromne i to nie to samo co wczesniaczek z powiedzmy 28 tygodnia
no ale ogolnie to fakt, juz na finale jestes...
co do obwodu brzucha to ja mialam chyba 103 przed samym porodem i lekarz mi dal skierowanie na wywolanie (po zmierzeniu brzuszka centymetrem wlasnie ze niby mala sie nie rozwija...) pamietam bylam u lekarza we wtorek, w srode powiedzial ze juz maja duzo planowanych cesarek wiec mam przyjsc w czwartek rano. a w srode dzidzia sie sama zdecydowala ze juz ma dosc ciasnoty- to byl 39+4 dni
Stary 2011-08-31, 12:56   #2429
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja czasami moge zjesc "cos slodkiego" Dzis np. zjadlam 2 kostki mlecznej czekolady i jednego kinderka (taka dluga czekoladke) i cukier po godz mialam w normie, a czasami zjem wlasnie jakas kapuche, albo mieso z sosem i dupa.... cukier skacze.
Hej. Jeśli mogę coś doradzić.....Przy cukrzycy bardzo ważne są węglowodany(a raczej by było ich jak najmniej) , jak jesz mięso z sosem, to pewnie jest zagęszczany mąką, do tego jakies ziemniaki czy makaron lub ryż (mnóstwo węglowodanów). Nie wolno jeść smażonego ani tłustego, bo po tym też cukier skacze. Tyle w teorii, a w praktyce różnie to bywa. Czasem jest tak, że zjem same dozwolone produkty i to w małych ilościach, a cukier wariuje, nie mam pojęcia dlaczego. Tak sobie kombinuję, że pewnie wazne jest też co z czym się łączy. Ale jeszcze nie odkryłam do końca czego z czym nie jeść razem. Ta moja cukrzyca jakaś nieposkromiona jest i pomimo insuliny 3 razy dziennie i dość restrykcyjnej diety, często mam skoki cukru, to za mało, to za duzo, ech........

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:58   #2430
elf27
Zadomowienie

Ja się urodziłam w 35tc i jakoś mam się dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości