|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Sara ma brązowe oczy
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Scio a jaki rozmiar tej pieluchy kupowałaś ? Dominik ma skończony miesiąc i nie wiem jaki wybrać... Brałaś ten standardowy czy na zamówienie? Bo nie wiem czy będzie pasował.
|
#1023 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bioderka My też mamy profilaktycznie szeroko pieluchować ![]() Madziulka Brunetka Beatka Shirka Natka Elika Aania dziękujemy bardzo za Wasze kciuki Cytat:
![]() Youyou witaj ![]() Nooo za chwile w wózku nie bedzie sie mieścił ![]() Oto bardzo szczęśliwe dziecko ![]() Cytat:
Ciekawe jaki kolor oczu bedzie miał Krystianek ja mam brązowe a Tż niebieskie |
|||
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
ja na szybko MESZSARES w szpitalu
zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują bardzo jej źle bez dziewczyn.ma miec narkozę i zabieg. trzymajcie ,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie![]() MESZSARES
|
|
|
|
#1025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
U mnie już dzisiaj lepiej, wczoraj gorączka ustąpiła, odzyskuję siły fizyczne a zarazem psychiczne W Realu są promocje na pieluchy i chusteczki dzieciowe - pewnie na cos jeszcze, ale zapomniałam. Pzdr! |
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana wracaj szybko do zdrowia |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
MESZSARES
|
|
|
|
#1029 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo Beatki tak mają z natury chyba![]() Cytat:
Cytat:
Brumku cieszę się że mały Tymek taki grzeczny dzieciaczek! tak karmiłam samą piersią ale ten ostatni tydzień to masakra już była bo mały darł się głodu zaraz jak odjęłam pierś był krzyk a cycuś pusty no ale chociaż tyle mi się udało myślę, że to też ważne że chociaż tyle czasu nam się udałoCytat:
Cytat:
|
|
#1030 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórz badania ![]() Nie zamartwiaj się na zapas ! Cytat:
ale teraz nie wiem z kim ![]() Wagaaaa elegancka ![]() Cytat:
wiec musisz naprodukować teraz tego mleka ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Ludzie gadali, gadają i będą gadać. Nie przejmuj się ! Cytat:
dlatego obserwuję, bo pewnie pediatra powie że trzeb obserwować jak coś będzie nie tak. A ulewa Ci serkiem ? Jak leży na wznak to się kwasi ? Daj znać co u pediatry! ![]() ![]() Cytat:
Ja tego nigdy nie wąchałam ![]() a spróbuj tą pierwszą warstwę mleka odciągnąć i mu nie podawać, może na tą laktoze jest uczulony ?! albo za szybko leci... MOja za łapczywie widzę, że wcina a potem beka nawet podczas jedzenia. Mi właśnie ulała serkiem, ale ten serek taki zbity jakby w glucie, aż ją nosiło jak jej tam gdzieś siedział, niespokojna... serek wyszedł i spokojna. Fajnusiiiiiiiiiiii ! Ile już waży ?! Cytat:
My już po zakupach, zamówiłyśmy torcika i ciastka na chrzest ![]() odebrałyśmy pesel ![]() no i oczywiście zahaczyłyśmy o Biedronkę Właśnie przyjechała poczta z ubrankiem na Emilie na chrzest, ale będzie z niej dżaga |
||||||||
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, że pytasz
Cytat:
Natka z Domka już duży chłopak .Zaneta pokaż ciuszki .
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna!
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam chustę. Dostałam wynagrodzenie z Zusu - chyba sobie ktoś jaja robi ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- http://allegro.pl/show_item.php?item=1738885348 deKaro ten
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Do walczących o pokarm - ostatnio wypiłam 2 karmi przez 2 dni i nie wiem czy to nie przez nie mam ten nawał... Pijcie więc, a nóż widelec...
|
|
|
|
#1035 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
dziś u nas wszystko wróciło do normy, czyli Maja nie śpi w ogóle... Już nawet na spacerze mi nie usnęła ja chodzę jak zombieCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Duzi ![]() Cytat:
jaka kruszynka malutka Cytat:
|
||||
|
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
zaneta sliczny ten komplecik
![]() Malwinka spi, mama sie relaksuje .
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool a ja mam pytanie. O ile dobrze pamiętam to kupowałaś Szymkowi takiego króliczka przytulankę do zasypiania. Najtańsza nie jest, myślisz że warta ceny i warto ją kupić? Strasznie mi się podoba i nie wiem czy kupić bo inne są dwa razy tańsze
.
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Jest tu kilka dziewczyn z dzieciaczkami ze skazą, w tym ja. Nie jem niczego co pochodzi z przetworzonego mleka poza masłem jak i samego mleka (wszystkie sery, jogurty, kefiry, śmietana... generalnie cały nabiał). Odpadają mi wszystkie potrawy które coś z nabiału zawierają. Poza tym teoretycznie nie powinnam także: jajek, pomidorów, kakao i czekolady, cytrusów, ale z tej listy próbuje powoli żeby się przekonać czy uczulają czy nie i tak: kakao/czekolada w większej ilości owszem uczula (jedna kostka czekolady dziennie - nie
), pomidory - nie jestem przekonana, ale pewności jeszcze nie mam. Wczoraj zjadłam jajko - dziś i jutro czekam na efekty. Zostaną mi jeszcze do zbadania cytrusy. Niestety jak się człowiek zastanowi, to okazuje się, że mleko i kakao wchodzi w większość moich ulubionych potraw jak i słodyczy. Ciężko mi się z tym żyje... czasem dopada mnie taki kulinarny dół, że zupełnie nie czuje radości życia, bo co to za życie bez ulubionych smaków??Meszsares - mam nadzieję, że długo nie pobędziesz w tym szpitalu. Szkoda, że coś takiego Cię dopadło... |
|
|
|
#1039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wracaj szybciutko!
|
||
|
|
|
#1040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do pierwszego pytania Marina tak miała i podobno to normalne po porodzie, pochwa uległa rozciągnięciu i dopóki nie wróci do normy i się nie obkurczy dostatecznie takie dolegliwości moga się zdarzać - ja akurat tego nie miałam ale Marina pisała o "cipci pierdzioszce" 2. moja też czasem płacze przed kupką jak mocno ciśnie i sumie nie wiem jak jej pomóc, ale nie zawsze popłakuje przy kupce 3. karmisz tylko piersią? jeśli tak to doapajanie nie jest konieczne - dopaja się tylko przy MM Cytat:
![]() Cytat:
jaki Domoniczek już duży za 6 tygodni
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meszsares, żebyś szybko wyszła!
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
tak z ciekawości popatrzcie co znalazłam na wątku mamuś majowo-czerwcowych:
asiak1981 (Asia 29 lat) .........................ur.03.05.2011 Wojtuś (41tc, 4750g, 61cm, sn) prawie 5 kg SN normalnie chyle czoła i padam na twarz prze Asią za urodzenie sn takiego małego wielkoluda ![]() Agni - dla Ciebie również raz jeszcze bo mogę sobie tylko wyobrazić jak ciężko było.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-31 o 15:35 |
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie dziecko miało objawy? |
|
|
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, w kauflandzie jest ostatni dzien promocji na pampers active baby jumbo pack, czy jakos tak. wychodzilo by na to, ze 188 piluch mini chyba od 3 do 6 kg kosztuje 88,88zl. nie wiem czy to atrakcyjna cena,bo nie uzywamy, ale moze ktoras z Was sie skusi
![]() My po usg bioderek, pan doktor powiedzial, ze sa piekne
|
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No Ale nie dlatego, że już idę spać, tylko dlatego, że karmię koło północy ![]() A my dziś sobie robimy dzień wolnego od pieluch Mały sobie leży większość czasu z gołą pupką i się wietrzy Ponoć to bardzo dobre dla skóry
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysypka na całej głowie - włosy, buzia, szyja, później także na klatce piersiowej, na nóżkach i rączkach. Jak się poprawia, to wysypka kolorystycznie znika, ale czuć chropowatość pod palcami - to jest cecha charakterystyczna. Śluz w kupie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
Ja równiez skladam wszystkim nowym mamusiom zaległe OGROMNE GRATULACJE:
Brumek, DaKaro, editka2022, SweetAngel1984, Stronczek27, AgaGuernsey, telik ![]() Brida Kochana to czekamy na Twojego maluszka i zycze jak najszybszego i bezbolesnego porodu
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Melduję sie, że żyję
![]() U Nas ok-teraz kruszynka spi ![]() Położna jeszcze Nas nie odwiedziła, ale napewno już niedługo się pojawi, Chrzciny zaplanowalismy na 18 września , ale mamy problem z chrzestną(długa historia)- jutro mamy pytac już trzecią dziewczynę![]() Coś chyba jesień sie zbliża wielkimi krokami, bo coraz chłodniej się robi.... |
|
|
|
#1050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracaj do nas szybciutko! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro, najpóźniej pojutrze jade z nią do pediatry... niech ją obejrzy bo mnie zaczyna martwić to jej cholerstwo na buźce ![]() A mnie nie dość, że poszczykło i nawet Lili podnieść nie mogę, to zaczyna mnie boleć gardło i czuje że mam zatkany nos...... |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

zębole

za bioderka 

zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują
,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie

no ale chociaż tyle mi się udało myślę, że to też ważne że chociaż tyle czasu nam się udało

klask i:
.

Zakończone: 2