Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 07:37   #991
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
t
Myślałam o łącznym pobycie w szpitalu przez cały okres ciąży:

Ale tu chyba ela_84 pobije wszystkie z nas.[COLOR=Silver]

[
Beatko to może jeszcze, która najwięcej razy była w szpitalu przed porodem
Może będę miała szanse na wygranie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:42   #992
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i prawie zapomniałam o najważniejszym:

Zuziak skończyła dzisiaj 2 miesiące!

(jeszcze miesiąc "przy dobrych wiatrach" i po kolkach )
u nas jeszcze półtora miesiąca kolek przy dobrych - nomen omen - Wiatrach

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
a czemu nie - prosze bardzo

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:02   #993
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam jak to jest z dzieciem śpiącym w tym samym pokoju przy takim np wstawaniu TZta do pracy - budzik dzwoni, światło trzeba zapalić, trochę hałasu się robi..
Wasze dzieciaczki śpią wtedy czy się budzą?
Moja się nie budzi, w ogóle od małego ją przyzwyczajaliśmy, że w nocy jest cicho, a w dzień są różna hałasy. Jak juz uśmie na dobre to jej nic nie wybudzi.

My 20 minut temu wróciłyśmy z Kościoła. Byla msza za moją babcie ukochaną. Nie pisałam Wam, ale Agu urodzila się 16 a babcia zmarła 19. Nie zdążyła zobaczyć Pszczoły więc poszłyśmy dziś rano na msze, ubrałam Agu ciepło, bo u nas rano 5 stopni i wrzuciłam w chuste. W kosciele podwójny szok, ze wzięłam takie ałe dziecko i w chuście. I z moich obseracji wynka, ze takie starsze panie po 65 rż reagują bardzo życzliwe, najgorzej takie babki koło 40-stki ale ja w zaścianku mieszkam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:31   #994
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej Mamuśki
A my zaraz jedziemy na usg bioderek prosimy o kciuki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:50   #995
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 08:55   #996
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamuśki

Dziewczyny ktoś mi w nocy dziecko podmienił
Zjadła o 21, usnęła przy butelce i wstała o 3:40 byłam w szoku jak się obudziłam

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-31 o 08:58
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:04   #997
Shira_83
Zadomowienie

hej holky
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski co myślicie abym wróciła do brązu? tylko jaśniejszego niż miałam
znudziły mi się rude włosy
mnie się bardzo rudę podobają ale jak potrzebujesz zmiany to siuppp

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mała wisiała na cycku o 7, ale tylko trochę pociumkała, stwierdziłam że spróbuje teraz odciągnąć tym 7-5-3 i co? z dwóch cycków ledwie 50ml...... właśni skończyłam odciągać....

Nie, Lilka już daaawno czapeczki nie miała... strasznie ją wysypało... ale przez 4 dni był taki upał że non stop była tylko w pampku... i leżała na zmianę na pleckach i brzuchu, żeby sie trochę ochładzać... normalnie ją zasypało to dziadostwo

Staram się nie spinać... właśnie spróbowałam karmi..... ochyda nienawidzę smaku piwa.....
Będę polowala na tą herbatke

No własnie cały czas mam Wasze karmienie przed oczami... Jak mi się skończy pokarm to wiadomo pod pociąg nie skoczę...pójdzie butla w ruch i już ale chce spróbować trochę powalczyć

Kochana no to rewelacyjne wieści z wizyty!

Pije własnie...okropność w smaku! blee

No to czekam z niecierpliwością co Wam powie pediatra... a jak mojej małej nie zaczną znikać to też sie przejdziemy.... tylko mi się wydaje że to potówki, bo nasilaja się jak jest ciepło, a jak chłodno to bledną

Brumku w sumie to od początku się mala nie najadała i poszła butla w ruch...

U mnie żadego tryskania ani raz nie zaobserwowałam... hmm chyba jestem w tej grupie kobiet ze zbyt małą ilością pokarmu....
ja też walczyłam ale pokarm zanikał mimo herbatek karmi odciągania przystawiania małego co chwila taki life mały jest na MM ale ładnie przybiera ja się nie denerwuje że nie dojada a też nie było u mnie nawału nawet wkładek laktacyjnych nie używałam a piersi wyschły same bez żadnych leków i bez bólu żadnego taka moja natura mały był na piersi 7 tygodni przecież dla własnej satysfakcji nie mogłam go głodzić jest ok i tego się trzymam

ha właśnie mówię teściowej że mały pije koperkową a ta na mnie takie oczy!DAJESZ MU ZUPĘ no jasne a na drugie kotlet z ziemniaczaną sałatką

Cytat:
No i prawie zapomniałam o najważniejszym:

(jeszcze miesiąc "przy dobrych wiatrach" i po kolkach )

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kajool i Shirko melduję sie
grzeczna dziewczynka co w domku jak Izunia?

Vanilowa
trzymam mocno kciuki

o doczytałam że Marinka jest z mężem super kochana bardzo się cieszę wierzyłam że wam się uda

a mój Krzyś nauczył się mówić AGIIII
Stary 2011-08-31, 09:14   #998
nerola
BAN stały

Shirko Izunia bez zmian
Grzeczna,śpi,je ,gada,śmieje sie.
Nie chce już lezeć bo się podnosi do siedzenia.
Perełka kochana.
Nic nie dolega,nic nie wyskakuje tylko ten naczyniak to już wielki odstajacy guzik.
Rozmawaiałam z koleżanka,ze można chirurgicznie usunać ale dla kosmetyki boję sie dać dziecko pod narkozę.Co innego konieczność(migdałki np.) ale sie nie decydujemy jednak i zostawiamy go
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:19   #999
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Hej Mamuśki

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My 20 minut temu wróciłyśmy z Kościoła. Byla msza za moją babcie ukochaną. Nie pisałam Wam, ale Agu urodzila się 16 a babcia zmarła 19. Nie zdążyła zobaczyć Pszczoły więc poszłyśmy dziś rano na msze, ubrałam Agu ciepło, bo u nas rano 5 stopni i wrzuciłam w chuste. W kosciele podwójny szok, ze wzięłam takie ałe dziecko i w chuście. I z moich obseracji wynka, ze takie starsze panie po 65 rż reagują bardzo życzliwe, najgorzej takie babki koło 40-stki ale ja w zaścianku mieszkam
przykro mi z powodu babci

ja własnie poluje na all na kilka chust i może uda mi się coś wylicytować.
Cytat:

Zjadła o 21, usnęła przy butelce i wstała o 3:40 byłam w szoku jak się obudziłam
wspaniale - nareszcie Ala przesypia ładnie nocki. Moja cały czas w nocy pięknie śpi - w dzień gorzej - wczoraj marudna była i przez cały dzień od 8 do 19 spała może z półtorej godziny w tym jednym ciągiem max pół godziny - reszta to były 5 minutowe drzemki

ale i tak wole jak nie śpi w dzień - niż miałaby tak wojować w nocy
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja też walczyłam ale pokarm zanikał mimo herbatek karmi odciągania przystawiania małego co chwila taki life mały jest na MM ale ładnie przybiera ja się nie denerwuje że nie dojada a też nie było u mnie nawału nawet wkładek laktacyjnych nie używałam a piersi wyschły same bez żadnych leków i bez bólu żadnego taka moja natura mały był na piersi 7 tygodni przecież dla własnej satysfakcji nie mogłam go głodzić jest ok i tego się trzymam
z pogrubionego - miałam tak samo - zero nawału - nawet wkładki się nie przydały

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:26   #1000
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieee przeczekaj jeszcze, skoncz te mleko i jak nie bedziesz widziala roznicy wroc do tanszego, po co ma sie zmarnowac ?
Właśni chciałam zmienić MM bo Comfort mi się wczoraj skończył, a mam jeszcze pół dobrego pudełka Bebilon 1. Jak pomyślałam tak zrobiłam, ale jak tylko TŻ wstanie po nocce to wyślę go po Comfort jednak, bo Dominik więcej ulewa i wczoraj miał typowy atak kolki. Ulewanie na pewno ma związek z mlekiem, bo wcześniej nie było tego problemu. Co do ataku to nie wiem

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny która podaje dzieciowi DICOFLOR???
i w jakim celu?

Nam pediatra zaleciła na zaparcia.

Cytat:
Jeszcze nie kupilam, a ktory polecasz. Chcialam kupic kapsułki, otwierac i mieszac z mlekiwm.
My dajemy na florę bakteryjną żołądka no i na zielone koopy. Dajemy w kapsułkach i wydaje mi się to wygodne. Wsypuję zawartość do butli i po kłopocie. Dajemy właśnie ten od 3rż. Pani doktor powiedziała, że to dlatego że nie robią badań na takich maleństwach, ale możemy spokojnie podawać.

Cytat:
Hej Mamuśki

Nasze bioderka wczoraj wyszły ok. Tylko jakaś dziwna ta pani doktor. Zbadała, mówi że wszystko jest w porządku, nie ma odchyleń i..... kazała szeroko pieluchować i układać na brzuchu???? To ja się pytam po co jak jest dobrze???
Jak się szeroko pieluchuje Mamusie?

Dominik wczoraj koło 19tej dostał ataku kolki. 2,5 godziny wyjęte z życia. Usnął u TŻta na klacie, a ja czułam się jak wyrodna matka, bo już któryś raz nie potrafiłam go uspokoić a TŻ owszem
Później pobudka koło północy i ładne spanie.
Następna pobódka koło drugiej i aktywność . Ale okazało się że Domiś musi zrobić koopę. Po przebraniu i zjedzeniu pół godziny usypiania ale obyło się bez noszenia.
Kolejne jedzenie o 6tej i również samodzielne zasypianie ale już tylko na godzinę. O 7mej zaczęło się prężenie i trzeba było wstać.

Teraz próbuje zasnąć w wózku ale coś ciężko idzie.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-08-31 o 09:28
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:37   #1001
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc mamuśki

chcialam sie zameldowac ze zyje ................

Jak wiecie Igorek przyszedl na swiat 25.08.2011 przez SN

jak bede miec wiecej cvzasu opisze co i jak..................

buziam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:40   #1002
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Jest a dawałaś te kapsułki co na nich pisze powyżej 3 lat? Bo dla mnie własnie one by były najwygodniejsze, bo jak jej rozuszczam saszetke w mleku to nie zawsze zjada wszytsko

Tak na Uniwerku.

Zagnańska 71b 413625224.

Mam termin na jutro, ale nie ide, jak chcesz to Ci odstąpie
Dzień dobry!

Scio, moje są tak wybredne,ze jak nawet kapsułkę im rozpuszczałam to trzeba było na sposób dawać, bo inaczej wypluwały.
Ale wygodniejsze kapsułki na 100 procent.
Moja Lilka wczoraj sie z kupą męczyła, biedulka ale dzis jest o niebo lepiej.
Wczoraj psiapsióła była u mnie, tylko dziewczyny ja interesowały ale tez poplotkowałyśmy trochę
Stary 2011-08-31, 09:42   #1003
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
A my dziś po ważeniu i uwaga mój synek waży 5680 i ma 59cm
Piękne parametry

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam,
W posiewie moczu sary wyszła bakteria E.COLI, 10 do potęgi 5.
A analiza jest czysta ,z tej samej próbki robiony był posiew i analiza.
Nie wiem co o tym myśleć. E.coli jest bakterią kałową, może wynika to ze złego pobrania?
Czasami tak jak piszesz, pobranie nie jest prawidłowe. Zrób powtórną analizę.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:47   #1004
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wczoraj napisałam taaakiego długiego posta i niechcący zamknełam wizaz

U nas wszystko wporządku
Wstawię zdjęcia ubawionego Dominika.

Od paru dni coś mi strasznie ulewa, po każdym karmieniu w znacznych ilościach. Mamy kontrolę u pediatry jutro więc zebyapytam. Koleżanka radzi żebym kupiła nutrition-zagęszczacz do mleka, ona dodawała do swojego mleka i ulewanie ustąpiło. Ja i tak małemu zaczynam podawać swojego mleko z butelki, bo po takiej antykolkowej Dr Brown'sa brak skurczy podczas karmienia Bo mi z piersi w trakcie karmienia za bardzo tryska i stąd u niego te bóle brzuszka później.

Patik może powtórzcie badania? Bo dziwna sprawa... Trzymam żeby było wszystko wporządku.

Zanka niezrozumiałe jest zachowanie Twojego męża, bo skoro on zasługuje na relaks to dlaczego Ty nie? Niech zostanie z dziećmi na jeden dzień sam to zobaczy jak "nic nie robisz" codziennie!
Mój mąż mnie sam wygania żebym gdzieś sama poszła się "oderwać" i jemu zostawiła Dominika. Często wychodzę sama gdzies do sklepu, kosmetyczki... W prawdzie wracam stęskniona cholernie to też nam potrzebne jest takie coś!

Zmalowana fajnie, że chrzciny się udały
A prezent od chrzestnej bardzo pomysłowy i uważam za trafny

Stroneczek spróbuj może z nakładkami?

Agulaaabar walcz o laktację, trzymam Myślę, że to przez to dokarmianie tak to teraz wygląda. Spróbuj ściągać co 3 godziny pokarm, tyle ile się da, żeby dać sygnał, że tyle jest potrzbne. U mnie na początku też nie tryskało a Młody był najedzony. Dziecko wyciągnie tyle ile mu potrzeba

Brumek, Iustynka, Zaneta spóźnione za pierwszy tydzień, 2 m-ce i miesiąc

Brumku może staraj się budzić jednak Tymka co te 3 h na karmienie. Takie maluszki podobno powinny jednak co tyle jeść. Kiedy już zważycie małego i będzie ładnie przybierał, myślę że możesz spokojnie dać mu spać tyle ile porzebuje. Ja na początku też wybudzałam, ale jak on tyyyle przybierał to peditra powiedziała że już nie trzeba, niech sobie śpi
Zanetko mój też zaczął ulewać i to sporo. To normlane z tego co czytałam, ale dziwi mnie fakt że tak nagle, wcześniej tego nie było!

Aaniu gromadzisz już pokarm na czas powrotu na studia? Bo ja już zaczynam, mam już 4 woreczki zamrożone po 220 ml

Agadus ja też dostałam wiadomość z prośbą o wypełnienie ankiety, wątpię żeby był to jakis wirus Ja wypełniłam

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam jak to jest z dzieciem śpiącym w tym samym pokoju przy takim np wstawaniu TZta do pracy - budzik dzwoni, światło trzeba zapalić, trochę hałasu się robi..
Wasze dzieciaczki śpią wtedy czy się budzą?
Mój mąż wstaje o 6 i mały ani drgnie, pomimo głośnego budzika

Cytat:
Hej Mamuśki

Ja Dominikowi muszę obcinać paznokcie 2 razy w tygodniu, bo inaczej by się zadrapał

Wczoraj Domek skończył 7 tygodni I wiecie co? To cały tatuś, są tak podobni do siebie, że jestem aż sama w szoku Taka mała kopia męża.
Może następne będzie podobne do mamusi

Agulaaabar kurcze strasznie Ci Lilkę wysypało, konsultowałaś ją z lekarzem ?

Wodaqua trzeba odpędzić te doły!

Dominik dzisiaj ładnie spał, poszedł spać o 21 30, wstał o 3 40 i później wstał o 7 30 i teraz znowu śpi

I więcej nie pamiętam

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-08-31 o 09:50
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:48   #1005
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Crazy ja na all kupilam taką pieluche http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...775626558.html
nie umiałam tych tetr dobrze poskłądać, powiązać, a tak to zapinam rzepy i gotowe.

Dzieki dziewczyny w takim razie kupe kapsułki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:53   #1006
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Crazy ja na all kupilam taką pieluche http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...775626558.html
nie umiałam tych tetr dobrze poskłądać, powiązać, a tak to zapinam rzepy i gotowe.

Dzieki dziewczyny w takim razie kupe kapsułki
To chyba do mnie bo ja pytałam Dziękuję . Nawet nie wiedziałam, że jest cosik takiego. Muszę podsunąć linka małżowi niech zamawia.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:11   #1007
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Hej Mamuśki

Cytat:

Cytat:

ha właśnie mówię teściowej że mały pije koperkową a ta na mnie takie oczy!DAJESZ MU ZUPĘ no jasne a na drugie kotlet z ziemniaczaną sałatką

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Shirko Izunia bez zmian
Grzeczna,śpi,je ,gada,śmieje sie.
Nie chce już lezeć bo się podnosi do siedzenia.
Perełka kochana.
Nic nie dolega,nic nie wyskakuje tylko ten naczyniak to już wielki odstajacy guzik.
Rozmawaiałam z koleżanka,ze można chirurgicznie usunać ale dla kosmetyki boję sie dać dziecko pod narkozę.Co innego konieczność(migdałki np.) ale sie nie decydujemy jednak i zostawiamy go
Jeju to juuuż?? zuch dziewczynka

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc mamuśki

chcialam sie zameldowac ze zyje ................

Jak wiecie Igorek przyszedl na swiat 25.08.2011 przez SN

jak bede miec wiecej cvzasu opisze co i jak..................

buziam
Witaj

U nas noc jako tako przespana, ale ja sie źle czuję, głowa mnie boli, mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo mam sporo do zrobienia - musze cały dom ogarnąć, bo już patrzeć na ten bałagan nue moge.

Dzisiaj Karolcia skończyła 6 tygodni !!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:15   #1008
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Scio dzięki za linka! Ratujesz mi życie he he! Nie wiedziałam, że coś takiego jest!
Ja też muszę małego szeroko pieluchować i mam już troszeczkę tego dość.
Też nie umiem poskładać tych pieluch, ciągle one się zsuwają...
No to biorę się za zamawianie!

EDIT: http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...793651831.html

Na tej aukcji jest złotówkę taniej, a to chyba to samo.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-08-31 o 10:18
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:26   #1009
Natka_
Zakorzenienie

Teraz biedny aż chlusnął I ewidentnie smierdzi wymiotami... Z czego to może być? Co odbije to leci wszystko i później jak leży to to samo, aż się krztusi

Cytat:
Nie ma się co przejmować gadaniem ludzi

Cytat:

Alicja się powoli normuje

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Stary 2011-08-31, 10:31   #1010
Natka_
Zakorzenienie

A oto Domek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110826240.jpg (42,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg domuszek.jpg (20,1 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-08-31, 10:39   #1011
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
znowu sobie narobiłam mega zaległości a w odchowalni miało być tak pięknie.... ehhhh

zaległe OGROMNIASTE GRATULACJE dla mam sierpiniowych DaKaro, editka2022, SweetAngel1984, Stronczek27, AgaGuernsey, telik
Brida to teraz czekamy już tylko na Ciebie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:44   #1012
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ZMALOWANA ALE PLACZE TAK NON STOP?? To byla szczepionka DTP?? daj mu paracetamol w czopku, wiiesz te szczepionki sa piekielne. Obserwuj go bo jednym z niepozadanym bjawem po zczepieniu jest tzw. nieutulony/nieukojony placz.
http://www.forumpediatryczne.pl/spec...wko-krztuscowi
Tak ta DTP. Dziewczyny które pytały szczepiłam zwykłymi szczepionkami na NFZ. Kuli Małego 3 razy, dwa w nóżkę i raz w rączkę. No i miał gorączke, ale dałam od razu nurofen i niby zeszła. Ale ryk był do 21 niestety. Noc też niespokojna, ale nie tragiczna.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:44   #1013
youyou
Zakorzenienie

Hej mamusie?
Pamięta mnie ktoś jeszcze?
Przygarniecie mnie na Odchowalnie?
Mam na imię Ula, 29 lat i dwójkę dzieci

mam awarie netu już drugi tydzień grrrrrr
byli technicy z tepsy i prawdopodobnie jakiś kabel w ziemi jest przerwany i nie wiem ile to potrwa:/
ale wlasnie odkrylam ze poza domem działa mi 3G w telefonie

postaram się poczytać co u Was

gratuluje wszystkim roxpakowanym!!!

Iustyna i Brumeczku dziękuje Wam za smsy i ze pamietalyscie o mnie!! :-*
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:46   #1014
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Scio dzięki za linka! Ratujesz mi życie he he! Nie wiedziałam, że coś takiego jest!
Ja też muszę małego szeroko pieluchować i mam już troszeczkę tego dość.
Też nie umiem poskładać tych pieluch, ciągle one się zsuwają...
No to biorę się za zamawianie!

EDIT: http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...793651831.html

Na tej aukcji jest złotówkę taniej, a to chyba to samo.
dzięki za link, zakupiłam dla mojej marudy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:04   #1015
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry (chociaż zimny )
U nas noc ładna, teraz rodzice siedzą przy komputerach a Tymonek leży w łóżku i tylko od czasu do czasu coś tak sobie "mówi"
Dziś chyba przejadę się do sklepu i kupię mu kilka ubranek w najmniejszym rozmiarze... Przed porodem tych na 56 miałam tylko ze 4 sztuki, bo się naczytałam, że szkoda kasy i tak po kilku dniach wyrośnie. Tymczasem na Tymka takie właśnie ą potrzebne. O ile na długość już te na 62 by jakoś uszły, to jednak na szerokość to dwoje takich by weszło i wygląda w nich jak kupka nieszczęścia Więc kilka jednak kupię, żeby chociaż "na pokaz" były, jak go komuś prezentujemy

Cytat:
O Ty! Tak tuż przed północą o tym napisałaś, że już nie zdążyłam z gratulacjami Ale dziś - choć leciuko spóźnione - to baaaardzo szczere i gorące całuski w brzuszek małej przesyłam

Justynko, a jak Wasza nóżka, bo dawno nie pisałaś? Już jej nie trzeba żadnego specjalnego traktowania?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A moje dziecko to koza a nie dziecko. nauczył się mówic MEEEEe

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
u nas jeszcze półtora miesiąca kolek przy dobrych - nomen omen - Wiatrach
Pięknie napisane!!!

Cytat:
Shirko, a Ty dokarmiałaś na początku, czy na samej piersi jechaliście przez te 7 tygodni?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A oto Domek
Domek, ale z Cibie atleta

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brida to teraz czekamy już tylko na Ciebie
Biedna Brida... Chyba wywieramy na nią presję niechcący...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hej mamusie?

Iustyna i Brumeczku dziękuje Wam za smsy i ze pamietalyscie o mnie!! :-*
No wiesz co? Jak możesz pytać!!! Ja tu z tęsknoty usycham!
Żadne awarie mnie nie interesują! WRAAAACAAAAJJJ!!!!!!
Stary 2011-08-31, 11:11   #1016
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

EDIT:Cos mi sie posty pomieszały

My dzis pierwszy raz podaliśmy Sarence Dicoflor, mam nadzieje ze pomoze !

Kupiłam właśnie na all takie coś:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1777545940

żeby uprzyjemnic jakoś leżenie na brzuszku

Cytat:
teraz sie z tego śmiejesz widzisz nie ma tego złego...

Cytat:
A oto Domek
ten uśmiech

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:12
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:25   #1017
moniczka2123
Zadomowienie

czesc kobitki dawono mnie nie bylo ...
ale po smierci dziadziusia nie moglam dojsc do siebie...
witam sie na nowym watku
my juz w niedziele bedziemy mieli miesiac ;D
dziewczyny trzy pytanka :
1.Prutam dosłownie pochwa czy to normalne ??
2.maluszek czasem placze przy robieniu kupki jest jakis pomysl zeby mu pomóc??herbatki albo cos?
3.dopajam podczas upalów maluszka woda czy dobrze robie??widze ze przynosi mu to ulge

W poniedzialek na 15.55 mamy wizyte na bioderka

GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMOM
Przesylam pozdrowienia i zdjecie maluszka który lubi spac w takiej pozycji jak jego tatuś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maluszek.jpg (119,5 KB, 61 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:26   #1018
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi z powodu babci
Cytat:

Cytat:
dobra jest
Cytat:
Aaniu gromadzisz już pokarm na czas powrotu na studia? Bo ja już zaczynam, mam już 4 woreczki zamrożone po 220 ml
tak, już z myślą o studiach magazynuję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:28   #1019
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie?
Ula? Jaka Ula?!
Miło Cię poznać

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O Ty! Tak tuż przed północą o tym napisałaś, że już nie zdążyłam z gratulacjami Ale dziś - choć leciuko spóźnione - to baaaardzo szczere i gorące całuski w brzuszek małej przesyłam

Justynko, a jak Wasza nóżka, bo dawno nie pisałaś? Już jej nie trzeba żadnego specjalnego traktowania?
Mamy obie stópki masować i za dwa tygodnie kontrolę. Co jakiś czas jest kontrola i ortopeda sprawdza czy nie trzeba gipsu .
Widzę, że też już przed 24.00 kończysz urzędować na wizażu

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzięki za link, zakupiłam dla mojej marudy
Jak nocka? Jak z Tż, była jakaś rozmowa?

Cytat:
Teraz biedny aż chlusnął I ewidentnie smierdzi wymiotami... Z czego to może być? Co odbije to leci wszystko i później jak leży to to samo, aż się krztusi
Gratulacje za 7 tygodni . I faktycznie z tego Waszego ślubnego zdjęcia co kojarzę Twojego Tż - Domek to cały tata.
Moja też chlustała, po zmianie mleka lepiej ale dalej ulewa. I śmierdzi, bo jej czasami w fałdki wpadają jakieś resztki a nie zawsze da się doczyścić.

Wiem, że karmisz piersią. U nas to chyba była nietolerancja białka. Chyba...
Teraz dużo mniej ulewa a jak była na piersi to jak szalona.

Cytat:
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:34   #1020
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A oto Domek
śliczności

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Tak ta DTP. Dziewczyny które pytały szczepiłam zwykłymi szczepionkami na NFZ. Kuli Małego 3 razy, dwa w nóżkę i raz w rączkę. No i miał gorączke, ale dałam od razu nurofen i niby zeszła. Ale ryk był do 21 niestety. Noc też niespokojna, ale nie tragiczna.
Na pewno go bolało, nasz też płakał, jednak chyba nieważne czym szczepimy to miejsce wkłucia boli.

Cytat:
Hej mamusie?
witaj spowrotem!

Cytat:
Kupiłam właśnie na all takie coś:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1777545940

żeby uprzyjemnic jakoś leżenie na brzuszku
bardzo fajne

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości