|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
u nas jeszcze półtora miesiąca kolek przy dobrych - nomen omen - Wiatrach ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My 20 minut temu wróciłyśmy z Kościoła. Byla msza za moją babcie ukochaną. Nie pisałam Wam, ale Agu urodzila się 16 a babcia zmarła 19. Nie zdążyła zobaczyć Pszczoły więc poszłyśmy dziś rano na msze, ubrałam Agu ciepło, bo u nas rano 5 stopni i wrzuciłam w chuste. W kosciele podwójny szok, ze wzięłam takie ałe dziecko i w chuście. I z moich obseracji wynka, ze takie starsze panie po 65 rż reagują bardzo życzliwe, najgorzej takie babki koło 40-stki ale ja w zaścianku mieszkam
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() A my zaraz jedziemy na usg bioderek prosimy o kciuki
|
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ktoś mi w nocy dziecko podmienił Zjadła o 21, usnęła przy butelce i wstała o 3:40 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-31 o 08:58 |
|
|
|
#997 | |||
|
Zadomowienie
|
hej holky
Cytat:
Cytat:
jest ok i tego się trzymamha właśnie mówię teściowej że mały pije koperkową a ta na mnie takie oczy!DAJESZ MU ZUPĘ Cytat:
![]() grzeczna dziewczynka co w domku jak Izunia? Vanilowa trzymam mocno kciuki o doczytałam że Marinka jest z mężem super kochana bardzo się cieszę wierzyłam że wam się uda ![]() a mój Krzyś nauczył się mówić AGIIII
|
|
#998 |
|
BAN stały
|
Shirko Izunia bez zmian
![]() Grzeczna,śpi,je ,gada,śmieje sie. Nie chce już lezeć bo się podnosi do siedzenia. Perełka kochana. Nic nie dolega,nic nie wyskakuje tylko ten naczyniak to już wielki odstajacy guzik. Rozmawaiałam z koleżanka,ze można chirurgicznie usunać ale dla kosmetyki boję sie dać dziecko pod narkozę.Co innego konieczność(migdałki np.) ale sie nie decydujemy jednak i zostawiamy go
|
|
|
|
#999 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja własnie poluje na all na kilka chust i może uda mi się coś wylicytować. Cytat:
ale i tak wole jak nie śpi w dzień - niż miałaby tak wojować w nocy ![]() Cytat:
|
|
|
#1000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasze bioderka wczoraj wyszły ok. Tylko jakaś dziwna ta pani doktor. Zbadała, mówi że wszystko jest w porządku, nie ma odchyleń i..... kazała szeroko pieluchować i układać na brzuchu???? To ja się pytam po co jak jest dobrze??? Jak się szeroko pieluchuje Mamusie? Dominik wczoraj koło 19tej dostał ataku kolki. 2,5 godziny wyjęte z życia. Usnął u TŻta na klacie, a ja czułam się jak wyrodna matka, bo już któryś raz nie potrafiłam go uspokoić a TŻ owszem ![]() Później pobudka koło północy i ładne spanie. Następna pobódka koło drugiej i aktywność . Ale okazało się że Domiś musi zrobić koopę. Po przebraniu i zjedzeniu pół godziny usypiania ale obyło się bez noszenia.Kolejne jedzenie o 6tej i również samodzielne zasypianie ale już tylko na godzinę. O 7mej zaczęło się prężenie i trzeba było wstać. Teraz próbuje zasnąć w wózku ale coś ciężko idzie.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-08-31 o 09:28 |
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuśki
chcialam sie zameldowac ze zyje ................ Jak wiecie Igorek przyszedl na swiat 25.08.2011 przez SN jak bede miec wiecej cvzasu opisze co i jak.................. buziam |
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio, moje są tak wybredne,ze jak nawet kapsułkę im rozpuszczałam to trzeba było na sposób dawać, bo inaczej wypluwały. Ale wygodniejsze kapsułki na 100 procent. Moja Lilka wczoraj sie z kupą męczyła, biedulka ale dzis jest o niebo lepiej. Wczoraj psiapsióła była u mnie, tylko dziewczyny ja interesowały ale tez poplotkowałyśmy trochę
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Piękne parametry
![]() Czasami tak jak piszesz, pobranie nie jest prawidłowe. Zrób powtórną analizę. |
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj napisałam taaakiego długiego posta i niechcący zamknełam wizaz ![]() U nas wszystko wporządku ![]() Wstawię zdjęcia ubawionego Dominika. Od paru dni coś mi strasznie ulewa, po każdym karmieniu w znacznych ilościach. Mamy kontrolę u pediatry jutro więc zebyapytam. Koleżanka radzi żebym kupiła nutrition-zagęszczacz do mleka, ona dodawała do swojego mleka i ulewanie ustąpiło. Ja i tak małemu zaczynam podawać swojego mleko z butelki, bo po takiej antykolkowej Dr Brown'sa brak skurczy podczas karmienia Bo mi z piersi w trakcie karmienia za bardzo tryska i stąd u niego te bóle brzuszka później. Patik może powtórzcie badania? Bo dziwna sprawa... Trzymam żeby było wszystko wporządku.Zanka niezrozumiałe jest zachowanie Twojego męża, bo skoro on zasługuje na relaks to dlaczego Ty nie? Niech zostanie z dziećmi na jeden dzień sam to zobaczy jak "nic nie robisz" codziennie! Mój mąż mnie sam wygania żebym gdzieś sama poszła się "oderwać" i jemu zostawiła Dominika. Często wychodzę sama gdzies do sklepu, kosmetyczki... W prawdzie wracam stęskniona cholernie to też nam potrzebne jest takie coś! Zmalowana fajnie, że chrzciny się udały A prezent od chrzestnej bardzo pomysłowy i uważam za trafny ![]() Stroneczek spróbuj może z nakładkami? Agulaaabar walcz o laktację, trzymam Myślę, że to przez to dokarmianie tak to teraz wygląda. Spróbuj ściągać co 3 godziny pokarm, tyle ile się da, żeby dać sygnał, że tyle jest potrzbne. U mnie na początku też nie tryskało a Młody był najedzony. Dziecko wyciągnie tyle ile mu potrzeba ![]() Brumek, Iustynka, Zaneta spóźnione za pierwszy tydzień, 2 m-ce i miesiąc ![]() Brumku może staraj się budzić jednak Tymka co te 3 h na karmienie. Takie maluszki podobno powinny jednak co tyle jeść. Kiedy już zważycie małego i będzie ładnie przybierał, myślę że możesz spokojnie dać mu spać tyle ile porzebuje. Ja na początku też wybudzałam, ale jak on tyyyle przybierał to peditra powiedziała że już nie trzeba, niech sobie śpi ![]() Zanetko mój też zaczął ulewać i to sporo. To normlane z tego co czytałam, ale dziwi mnie fakt że tak nagle, wcześniej tego nie było! Aaniu gromadzisz już pokarm na czas powrotu na studia? Bo ja już zaczynam, mam już 4 woreczki zamrożone po 220 ml ![]() Agadus ja też dostałam wiadomość z prośbą o wypełnienie ankiety, wątpię żeby był to jakis wirus Ja wypełniłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja Dominikowi muszę obcinać paznokcie 2 razy w tygodniu, bo inaczej by się zadrapał ![]() Wczoraj Domek skończył 7 tygodni Taka mała kopia męża.Może następne będzie podobne do mamusi ![]() Agulaaabar kurcze strasznie Ci Lilkę wysypało, konsultowałaś ją z lekarzem ? Wodaqua trzeba odpędzić te doły! Dominik dzisiaj ładnie spał, poszedł spać o 21 30, wstał o 3 40 i później wstał o 7 30 i teraz znowu śpi ![]() I więcej nie pamiętam
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-08-31 o 09:50 |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy ja na all kupilam taką pieluche http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...775626558.html
nie umiałam tych tetr dobrze poskłądać, powiązać, a tak to zapinam rzepy i gotowe. Dzieki dziewczyny w takim razie kupe kapsułki |
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1007 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas noc jako tako przespana, ale ja sie źle czuję, głowa mnie boli, mam nadzieje ze zaraz przejdzie bo mam sporo do zrobienia - musze cały dom ogarnąć, bo już patrzeć na ten bałagan nue moge. Dzisiaj Karolcia skończyła 6 tygodni !!! |
||||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę małego szeroko pieluchować i mam już troszeczkę tego dość. Też nie umiem poskładać tych pieluch, ciągle one się zsuwają... No to biorę się za zamawianie! EDIT: http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...793651831.html Na tej aukcji jest złotówkę taniej, a to chyba to samo.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-08-31 o 10:18 |
|
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Teraz biedny aż chlusnął
I ewidentnie smierdzi wymiotami... Z czego to może być? Co odbije to leci wszystko i później jak leży to to samo, aż się krztusi![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
A oto Domek
|
|
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() znowu sobie narobiłam mega zaległości a w odchowalni miało być tak pięknie.... ehhhhzaległe OGROMNIASTE GRATULACJE dla mam sierpiniowych DaKaro, editka2022, SweetAngel1984, Stronczek27, AgaGuernsey, telik ![]() ![]() Brida to teraz czekamy już tylko na Ciebie
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie?
Pamięta mnie ktoś jeszcze? Przygarniecie mnie na Odchowalnie? Mam na imię Ula, 29 lat i dwójkę dzieci ![]() mam awarie netu już drugi tydzień grrrrrr byli technicy z tepsy i prawdopodobnie jakiś kabel w ziemi jest przerwany i nie wiem ile to potrwa:/ ale wlasnie odkrylam ze poza domem działa mi 3G w telefonie ![]() postaram się poczytać co u Was gratuluje wszystkim roxpakowanym!!! Iustyna i Brumeczku dziękuje Wam za smsy i ze pamietalyscie o mnie!! :-*
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za link, zakupiłam dla mojej marudy
|
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry (chociaż zimny
) ![]() U nas noc ładna, teraz rodzice siedzą przy komputerach a Tymonek leży w łóżku i tylko od czasu do czasu coś tak sobie "mówi" Dziś chyba przejadę się do sklepu i kupię mu kilka ubranek w najmniejszym rozmiarze... Przed porodem tych na 56 miałam tylko ze 4 sztuki, bo się naczytałam, że szkoda kasy i tak po kilku dniach wyrośnie. Tymczasem na Tymka takie właśnie ą potrzebne. O ile na długość już te na 62 by jakoś uszły, to jednak na szerokość to dwoje takich by weszło i wygląda w nich jak kupka nieszczęścia Więc kilka jednak kupię, żeby chociaż "na pokaz" były, jak go komuś prezentujemy O Ty! Tak tuż przed północą o tym napisałaś, że już nie zdążyłam z gratulacjami Ale dziś - choć leciuko spóźnione - to baaaardzo szczere i gorące całuski w brzuszek małej przesyłam Justynko, a jak Wasza nóżka, bo dawno nie pisałaś? Już jej nie trzeba żadnego specjalnego traktowania? ![]() Cytat:
Cytat:
Domek, ale z Cibie atleta ![]() Biedna Brida... Chyba wywieramy na nią presję niechcący... Cytat:
![]() Żadne awarie mnie nie interesują! WRAAAACAAAAJJJ!!!!!!
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
EDIT:Cos mi sie posty pomieszały
My dzis pierwszy raz podaliśmy Sarence Dicoflor, mam nadzieje ze pomoze ! Kupiłam właśnie na all takie coś: http://allegro.pl/show_item.php?item=1777545940 żeby uprzyjemnic jakoś leżenie na brzuszku ![]() Cytat:
widzisz nie ma tego złego...
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-31 o 11:12 |
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki dawono mnie nie bylo ...
ale po smierci dziadziusia nie moglam dojsc do siebie... witam sie na nowym watku my juz w niedziele bedziemy mieli miesiac ;D dziewczyny trzy pytanka : 1.Prutam dosłownie pochwa czy to normalne ?? 2.maluszek czasem placze przy robieniu kupki jest jakis pomysl zeby mu pomóc??herbatki albo cos? 3.dopajam podczas upalów maluszka woda czy dobrze robie??widze ze przynosi mu to ulge W poniedzialek na 15.55 mamy wizyte na bioderka GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM MAMOM ![]() Przesylam pozdrowienia i zdjecie maluszka który lubi spac w takiej pozycji jak jego tatuś
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miło Cię poznać ![]() Cytat:
. Widzę, że też już przed 24.00 kończysz urzędować na wizażu ![]() Jak nocka? Jak z Tż, była jakaś rozmowa? Cytat:
. I faktycznie z tego Waszego ślubnego zdjęcia co kojarzę Twojego Tż - Domek to cały tata. Moja też chlustała, po zmianie mleka lepiej ale dalej ulewa. I śmierdzi, bo jej czasami w fałdki wpadają jakieś resztki a nie zawsze da się doczyścić. Wiem, że karmisz piersią. U nas to chyba była nietolerancja białka. Chyba... Teraz dużo mniej ulewa a jak była na piersi to jak szalona.
|
|
|
#1020 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() śliczności ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

)
u nas jeszcze półtora miesiąca kolek
więc poszłyśmy dziś rano na msze, ubrałam Agu ciepło, bo u nas rano 5 stopni i wrzuciłam w chuste. W kosciele podwójny szok, ze wzięłam takie ałe dziecko i w chuście. I z moich obseracji wynka, ze takie starsze panie po 65 rż reagują bardzo życzliwe, najgorzej takie babki koło 40-stki
ale ja w zaścianku mieszkam 

nienawidzę smaku piwa..... 

trzeba odpędzić te doły! 

) 
zębole