Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 19:28   #4351
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
w piatek ide do ginka ale bez usg, czy na zwyklym badaniu idzie sprawdzic ze dobrze sie zagniezdzilo i ze jest ok?
na usg bedzie wszystko widac czy jest ok tylko
Stary 2011-08-31, 19:31   #4352
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
macie cos takiego z lewej lub prawej strony brzucha takie jakby uczucie rozciagania, sama nie wiem. z prawej strony czasami mam takie uczucie i nie wiem co to, kurcze, chyba to nie ciąża pozamaciczna bo wtedy by bardzo brzuch bolal nie? w piatek ide do ginka ale bez usg, czy na zwyklym badaniu idzie sprawdzic ze dobrze sie zagniezdzilo i ze jest ok?
jezeli masz podejrzenie torbieli na jajniku to bezwzglenie powinien ci zrobic gin usg albo cie na takowe skierowac
ja to pamietam ze on mi tam do srodka reke wkaldal i jak zlapal mi za jajnik (takie mam wrazenie) to az mnie scisnelo
ale prawda jest taka ze cysty na macicy tak w normalnym toku dnia nie czujesz.. ja .. gdyby mi lekarz nie powiedzial ze mam to bym nie wiedziala... owszem mialam bolesne @ ale wiesz jak to bywa .. taka juz pani uroda ..dopeiro u tego gina sie dowiedzialam ze mam cos na jajniku
a jak juz cos masz to sie nie ma czym przejmowac
ja dostalam kuracje jakimis delikatnymi hormonami (ale nazwy ci terazn ie pomne) a poniewaz to nei zadzialalo gin odesłał mnie do stolycy na laparoskopie
Stary 2011-08-31, 19:34   #4353
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
taa szczerze mowiac ja sie staram nie jesc fast foodowych rzeczy,perspektywa szprycowanego kurczaka nie zacheca. Jednak wiadomo jak to jest jak czasem najdzie ochota akurat na to co niezdrowe..Tj pisalyscie grunt to zachowac umiar, nikomu sie jeszcze nic nie stalo od zjedzenie jednego "czegos niezdrowego".

Wlasnie wcinam wyjatkowe dobre maliny,a o dziwo jeszcze wczoraj nie moglam na nie patrzec- kobieta zmienna jest.
Powiem Wam,ze nie chce zapeszac,ale juz DRUGI dzien zero wizyt z glowa w porcelanie. Widze swiatelko w tunelu.. oby to sie utrzymalo.

trzymam kciuki,zeby tez przeszlo tym ,które tak przeczołga co rano i wieczór- to całkiem rozbija i odbiera chęć działania.

Jeszcze tylko 9 dni i będe oglądała malucha 13tc..juz sie nie moge doczekać. Jak ogladam zdjecia Waszych Maluchów to tym bardziej bym chciała ,aby to bylo już. jak wszystko bedzie Ok to 10 planujemy oświecić reszte rodziny..znaczy sie wujków etc
W niedzielę o pierwszej w nocy jadłam hamburgera z McDonald's
A jeśli chodzi o rozmowy z porcelaną... wytrzymałam PIĘĆ dni (albo sześć, chociaż czwartku nie jestem pewna). I dziś za wszystkie ostatni dni pooooszło :/ Więc się tak nie ciesz

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A wiec jestem po wizycie
Dziekuje za kciuki
Śliczny maluszek i najważniejsze, że wszystko jest ok.

U mnie wizyta cały tydzień... Nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że wszystko jest ok, ale sądząc po przebojach na twarzy, mdłościach i trwających wymiotach myślę, że jest ok. Póki co nie przytyłam, brzuch jeszcze się nie powiększył (na czczo). Trochę martwi mnie to, że jeszcze nie mam nawet +1 kg... szczególnie, że na początku schudłam trochę i ciążę rozpoczęłam z niewielką niedowagą. Najważniejsze, że jem, niemało i często

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:41   #4354
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
na usg bedzie wszystko widac czy jest ok tylko
no wiesz .. na moim usg bylo widac ze mam jeden jajnik wiekszy od drugieo .. jak sie potem okazalo to nie byl jajnik tylko cysta na nim.. takze usg to jest duza czesc diagnostyki
Stary 2011-08-31, 19:58   #4355
joanaros
Zakorzenienie

Ja oczywiście chciałam dziewczynkę, Tż chłopca

Co do tytułu nowego wątku to bym wpisała Mamucie marcowo-kwietniowe II
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:03   #4356
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka jaki fajny dzidziol . Wygląda jakby miał siusiaka między nogami . Ale na początku narządy płciowe z tego co pamiętam wyglądają tak samo
to nie siusiak nie siusiak moja dzidzia na pewno ma cos innego zaplanowanego miedzy nozkami
jak zapytalam gina czy na tym prenatalnym bedzie widac plec powiedzial ze jak dzidzia fajnie sie ustawi to bedzie widac
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Dzięki Aguśka za wpis, bo bałam się , że niepotrzebnie od serca napisałam.

ja tez pamietam taka sytuacje jak sie rozplakalam przy rodzinie pacjenta, bo przyszlam na noc do pracy a mojemu synkowi rozkrecalo sie zapalenie oskrzeli i mialam bardzo ciezki dzien przed nocka, bardzo meczacy a wogole jak dziecko jest chore to jest bardzo trudne dla matki. I przyszedl maz czy ojciec kogos i cos chcial a wogole byl ciezki dyzur robilysmy po 5 rzeczy na raz i ja z tego zmeczenia, stresu po prostu zaczelam ryczec przy nim a on mnie uscisnal i powiedzial zebym sie nie martwila. To bylo takie budujace, jednak pamietam ze dyzur byl dla mnie trudny.
A Ciebie bardzo podziwiam, dzieki Tobie ucze sie jeszcze wiekszej pokory.
Cytat:
macie cos takiego z lewej lub prawej strony brzucha takie jakby uczucie rozciagania, sama nie wiem. z prawej strony czasami mam takie uczucie i nie wiem co to, kurcze, chyba to nie ciąża pozamaciczna bo wtedy by bardzo brzuch bolal nie? w piatek ide do ginka ale bez usg, czy na zwyklym badaniu idzie sprawdzic ze dobrze sie zagniezdzilo i ze jest ok?
dragusiu takie uczucie rozciagania mozesz miec, bo macica sie rozciaga. Jesli chodzi o torbiel, to u mnie wyszlo na pierwszym usg ze mam torbiel na jajniku i wlasnie ten jajnik mocniej mnie klul.
Lekarz jednak mnie uspokoil bo okazuje sie ze torbiel jest ciazowa i powinna sie wchlonac do ktoregos tam tygodnia ciazy. Ale Ty nie musisz miec torbieli, wszytko sie okaze na usg, mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Masz po nim jakieś skutki uboczne?
Ja dzisiaj go kupiłam, z przykazania lekarza żeby brać. A niestety to jedyny, który mogę brać gdyż mam problemy z łykaniem tabletek a te mają formę kapsułek, które można rozczapirzyć i połknąć to ze środka.
Ja na badaniach hormonalnych w szpitalu niestety nie dałam rady wypić tego świństwa do końca, tylko pół kubeczka i wyszły mi kiepskie wyniki.
Teraz ponoć w niektórych gabinetach dopuszcza się wciśnięcie cytryny i jest całkiem do wypicia.
Jesli chodzi o Prenatal, to nie zauwaylam u siebie zadnych skutkow ubocznych. A Ty u siebie cos zauwazylas??
Jesli chodzi o test obciazenia glukoza to rzeczywiscie ciezko bardzo pochlonac to w calosci ale mozna cytryne wcisnac i to pomaga.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:09   #4357
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
no wiesz .. na moim usg bylo widac ze mam jeden jajnik wiekszy od drugieo .. jak sie potem okazalo to nie byl jajnik tylko cysta na nim.. takze usg to jest duza czesc diagnostyki
o matko! to faktycznie....
Stary 2011-08-31, 20:21   #4358
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie wizyta cały tydzień... Nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że wszystko jest ok, ale sądząc po przebojach na twarzy, mdłościach i trwających wymiotach myślę, że jest ok. Póki co nie przytyłam, brzuch jeszcze się nie powiększył (na czczo). Trochę martwi mnie to, że jeszcze nie mam nawet +1 kg... szczególnie, że na początku schudłam trochę i ciążę rozpoczęłam z niewielką niedowagą. Najważniejsze, że jem, niemało i często
odnosnie wagi, nie martw sie, jeszcze przytyjesz, moze przez wymioty tak stoi Ci waga.
SZYMONEK

Stary 2011-08-31, 20:32   #4359
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
odnosnie wagi, nie martw sie, jeszcze przytyjesz, moze przez wymioty tak stoi Ci waga.
Być może, ale wymiotuję tylko rano i tylko na czczo (chociaż zdarza się, że jestem np. po cukierku i po kilku łykach wody lub soku). Potem już jest ok i jem normalnie więc to, co zjem w ciągu dnia z pewnością się wchłania.
Najważniejsze, że nie chudnę!!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-31, 20:34   #4360
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a jaka dawke masz magnezu i ile razy bierzesz na dobe ?
Ja mam w tabletkach z witaminami 45 mg a dodatkowo biore jeszcze jedna tabletke magnezu i w niej jest 250 mg bodajze. Taka dawke mi lekarz zalecil. Wiadomo, ze jak sie pije kawe to tez potrzeba cos wiecej, ale mnie od kawy w 8 chyba tc odrzucilo wiec nie pije A kiedy masz wizyte? Spytaj najlepiej swojego gina czy sa jakies tabl. z mg dla kobiet w ciazy specjalnie, zebys nie musiala lykac jak ja wczesniej po 5 tabletek mg zeby dawke zrobic (przez pierwszy miesiac tak lykalam bo mi aptekarz zakrecil i kupilam polecany przez niego mg ktory NIBY lepiej sie wchlania )
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:44   #4361
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Być może, ale wymiotuję tylko rano i tylko na czczo (chociaż zdarza się, że jestem np. po cukierku i po kilku łykach wody lub soku). Potem już jest ok i jem normalnie więc to, co zjem w ciągu dnia z pewnością się wchłania.
ja wypuscilam wczoraj w miskowe czelusci litr wody i herbate
dzis o mało mój kot nie przyprawil mnie o kolejny pawiowy dzien... biedaczka chyba sie ze mna solidryzuje i wymioruje juz 3 dzien
caly dzien dzis jest mi znowu niedobrze

zrobilam to lecho.. nawet cos go zjadlam ale potem mialam ochote na salatke z pora ale nawet nie zaczelam bo od rzu na widok pora mnie zemdlilo

ciekawi mnie ak tam moja waga
ale z tego co widze to jedno kilo mi spadlo

nie wiem czy wy tez tak macie ???
normalnie czasem mam takie chwile ze normalnei pytam sama siebie za jakie grzechy
a jak sobie pomysle ze jescze do konca pazdziernika mnei to bedzie meczyc

nie wiem jestem zła jestem mega zła na siebie bo tak to strasznie czekałam na maluszka ( i teraz tylko sie boje zeby nie poronic)a teraz tylko sie modle zeby ten stan permanentnej rzygawicy jak najszybciej sie skonczyl
generlanei to w ogole nie czuje sie szczesliwa w tej chwili ze jestem w ciąży
owszem fajnie nie bo wreszcie spelni sie moje marzenie ale koszt jakim to okupuję ....dobija mnie to
nie chce sie tak czuc
chce sie cieszyc tym stanem... zwlaszcza ze tesciowa chodzi za mna i mowi ze no jakos tak wyladnialam (jakbym serialowy text do ciezarnej slyszala)

zrobcie mi krzywde .. nienawidze siebie ((
Stary 2011-08-31, 20:46   #4362
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Bry wieczór

byłam na usg maluszek już widoczny, serduszko bijące też
co prawda jest jeszcze maleńkie, po cześci zakrywa go ciałko żółte (na usg) ale mi to wystarczy wiem, że jest, żyje i rośnie
Stary 2011-08-31, 20:53   #4363
emigra
Zakorzenienie

Kubusewa, uspokoj sie przede wszystkim ... teraz takie mysli nic nie zmienia juz, a przeciez swiadomie decydowalas sie na ciaze, wiec pewnie bylas swiadoma co moze Cie czekac... ja co prawda lagodnie przeszlam pierwszy trymestr i dziekuje Bogu, ale zobacz ile dziewczyn tutaj czuje sie tak jak Ty.... Trzeba przeczekac i jak najmniej sie denerwowac dla dobra dziecka przede wszystkim Jak czujesz sie zmeczona, slaba, leniwa to polez, odpoczywaj w kazdej mozliwej chwili, staraj sie zadbac o siebie mimo rzyganka, np maseczke sobie zrob na twarz czy mila kapiel z pianka (nie za ciepla) zeby sie wyluzowac. No a na mdlosci byly juz wczesniej podawane sposoby - m.in imbir - mozna swiezy zalac wrzatkiem, dodac do normalnej herbaty, albo sa nawet tabletki z imbirem na mdlosci, nie wiem jak w pl ale tutaj sa nawet cukierki imbirowe, mozna sprobowac lyka coli (czasem jak sie porzadnie odbije to robi sie lepiej ) albo hcociaz wody gazowanej, czestsze male posilki itp

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Bry wieczór

co prawda jest jeszcze maleńkie, po cześci zakrywa go ciałko żółte (na usg) ale mi to wystarczy wiem, że jest, żyje i rośnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:53   #4364
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa u mnie jest tak, że rano to ja mogę zjeść konia z kopytami, ale po 15 to tragedia. Dziś starałam się coś wszamać na obiad i wszystko wylądowało w porcelanie (jak to któraś fajnie określiła). Tak więc teraz tylko piję i jem jogurty, bo nie mam cierpliwości.
A taka jestem nie do życia wieczorem...i jeszcze wszystko na około mi śmierdzi. RATUNKU!!!
Stary 2011-08-31, 20:59   #4365
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Kubusewa, uspokoj sie przede wszystkim ... teraz takie mysli nic nie zmienia juz, a przeciez swiadomie decydowalas sie na ciaze, wiec pewnie bylas swiadoma co moze Cie czekac... ja co prawda lagodnie przeszlam pierwszy trymestr i dziekuje Bogu, ale zobacz ile dziewczyn tutaj czuje sie tak jak Ty.... Trzeba przeczekac i jak najmniej sie denerwowac dla dobra dziecka przede wszystkim Jak czujesz sie zmeczona, slaba, leniwa to polez, odpoczywaj w kazdej mozliwej chwili, staraj sie zadbac o siebie mimo rzyganka, np maseczke sobie zrob na twarz czy mila kapiel z pianka (nie za ciepla) zeby sie wyluzowac. No a na mdlosci byly juz wczesniej podawane sposoby - m.in imbir - mozna swiezy zalac wrzatkiem, dodac do normalnej herbaty, albo sa nawet tabletki z imbirem na mdlosci, nie wiem jak w pl ale tutaj sa nawet cukierki imbirowe, mozna sprobowac lyka coli (czasem jak sie porzadnie odbije to robi sie lepiej ) albo hcociaz wody gazowanej, czestsze male posilki itp

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

no niestety .. problem jest w tym, że ze względu na pękniętą rurę od tygodnia nie mam nawet zasranego prysznica
czekamy na jakiegos durnia likwidatora z ubezpieczalni i przez to nawet na jeden zasrany prysznic nie ma co liczyc .. musze jechac do mieszkania mojej cioci zeby sie po prostu umyc
codziennie myje sie w misce .. jak kurna na kempingu :/
Stary 2011-08-31, 21:07   #4366
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie najwazniejsze ze waga nie idzie w dol
a robilas badania pod wzgledem elektrolitow?
bo wiesz przez te wymioty na pewno duzo ich tracisz.
Cytat:
ja wypuscilam wczoraj w miskowe czelusci litr wody i herbate
nie wiem czy to bedzie dla Ciebie dobre pocieszenie ale ja juz 6 tygodni sie mecze z mdlosciami, odruchami wymiotnymi i czasem tez wymiotami. I uwierz ze nie raz mowilam sobie: "mam dosc mam dosc ja juz chce spokoju!" I tak samo jak Ty nie potrafie sie w pelni cieszyc ciaza bo ciagle mnie mdli, z pcozatku calymi dniami, w tej chwili bardzo rano, popoludniu mam troche luzu ale wieczory sa dla mnie tez nie do zycia. Do tego mam przeczulice zapachowa, to mnie drazni niemilosiernie. Nie moge spokojnie zalatwic swoich potrzeb fizjologicznych w wc bo i mocz i stolec dzialania na mnie baaardzo wymiotnie ( a jestem pielegniarka i tyle co pup w pracy doroslych mocno zabrzudzonych az po pas mylam) a teraz mam cos takiego ze nawet dziecku pieluchy z kupa nie potrafie zmienic, prosze o to meza bo czuje na odleglosc ze Filip ma kupe i mnie juz ciagnie do wymiotow. A jak jestem zmuszona mu zmienic pieluche to myje go wydajac ciagle odglosy wiesz jakie...az mi zal tego dziecka mojego bo on ciagle mysli ze ja placze, z reszta nie raz placze przy wymiotach lub odruchach z tej bezradnosci i ze zlego samopoczucia. Kuchnia, jedzenie i lodowka okrutnie mi smierdza, nawet od siebie czulam zapachy, pot, czy z okolic intymnych, mimo iz czysta jestem bo myje sie regularnie ale nawet siebie samej nie moglam zniesc. Teraz z tym jest troche lepiej ale w kuchni spedzam niezbedne minimum, zapachy ciagle mnie draznia i wywoluja u mnie odruchy wymiotne. I juz tez nie moge tego wytrzymac, a mam ponad 2 letniego synka i czesto nie mam wyjscia i musze pewne rzeczy kolo niego zrobic.
Nie jest latwo, ale wiedz ze nie jestes sama...
ja wczesniej czesto pisalam o swoim samopoczuciu tu na forum, ale juz nie pisze bo jeszcze bardziej sie nakrecam. Podobno najgorsze jest w I trymestrze od II jest lepiej...zobaczysz ze bedziesz sie czula coraz lepiej, ze niedlugo odpoczniesz od mulenia.

Cytat:
Bry wieczór

to cudownie
SZYMONEK

Stary 2011-08-31, 21:08   #4367
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa . No to nie za ciekawie, ale nie można na wszystko tak pesymistycznie patrzeć
Stary 2011-08-31, 21:11   #4368
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a ja slodkie za to kwaśne
od wczoraj mam ochote na kielbache z grila a przeczytalam ze nie mozna grilowanych bo jakies tam substancje
Cytat:
Pewnie znowu tak samo jak ze wszystkim - UMIAR . Jak zjesz 1 kiełbachę na jakiś czas to pewnie nic Ci nie będzie...ale nie wiem
dokladnie to samo chcialam powiedziec

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
w ciazy potrzebne jest ok 350 mg magnezu i ja taka dawke przyjmuje. Juz kiedys pisalam, ze mi po kilku dniach branai mg przeszly bole brzucha.
to akurat zalezy od przebiegu ciazy
ja w poprzedniej dostalam 600mg od 25 tc, bo mialam czeste i mocne skurcze (nie porodowe, ale takie "cwieczenia" macicy), ktore wg lekarza byly zbyt czeste i wtedy tez dostalismy zakaz wspolzycia gdzies do 33 tc

Cytat:
Biorę Euthyrox 37,5 na zmianę z 50 dopiero od jakiegoś tygodnia.
Wcześniej mój lekarz twierdzil że nie trzeba skoro TSH, FT3 i FT4 mam w normie. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży zrobiłam badania - TSH wyszło 3 i szybko pognałam do innej lekarki.
masz takie wysokie tsh i bierzesz tylko 50?
w ciazy norma tsh jest 1-2. ja ostatnio mialam 2,2 i zwiekszyli mi dawke z 75 na 100

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Co do tytułu nowego wątku to bym wpisała Mamucie marcowo-kwietniowe II
W oczekiwaniu na wiosne. Mamusie marcowo-kwietniowe 2012, cz.II

Cytat:
Bry wieczór

Stary 2011-08-31, 21:15   #4369
Aguśkaa83
Zakorzenienie

kubusewa i sluchaj kochanie: imbir kup w korzeniu i kroj w cieniutkie plasterki zalej wrzatkiem, mozesz dodac soku malinowego i pij, mnie na 100% mdlosci w 30% je niwelowalo.
Nastepnie coca cola tez mi troche pomaga, poza tym ssie ciagle cukierki (zozole sa dla mnie naj bo w buzi czuc smaczne syczenie i to tak fajnie niweluje dziwny posmak w ustach), poza tym jakies ciagle skubie slonecznik ostatnio bardzo mi tez pomaga, no i zauwazylam ze stres nasila mdlosci.
SZYMONEK

Stary 2011-08-31, 21:23   #4370
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem czy to bedzie dla Ciebie dobre pocieszenie ale ja juz 6 tygodni sie mecze z mdlosciami, odruchami wymiotnymi i czasem tez wymiotami. I uwierz ze nie raz mowilam sobie: "mam dosc mam dosc ja juz chce spokoju!" I tak samo jak Ty nie potrafie sie w pelni cieszyc ciaza bo ciagle mnie mdli, z pcozatku calymi dniami, w tej chwili bardzo rano, popoludniu mam troche luzu ale wieczory sa dla mnie tez nie do zycia. Do tego mam przeczulice zapachowa, to mnie drazni niemilosiernie. Nie moge spokojnie zalatwic swoich potrzeb fizjologicznych w wc bo i mocz i stolec dzialania na mnie baaardzo wymiotnie ( a jestem pielegniarka i tyle co pup w pracy doroslych mocno zabrzudzonych az po pas mylam) a teraz mam cos takiego ze nawet dziecku pieluchy z kupa nie potrafie zmienic, prosze o to meza bo czuje na odleglosc ze Filip ma kupe i mnie juz ciagnie do wymiotow. A jak jestem zmuszona mu zmienic pieluche to myje go wydajac ciagle odglosy wiesz jakie...az mi zal tego dziecka mojego bo on ciagle mysli ze ja placze, z reszta nie raz placze przy wymiotach lub odruchach z tej bezradnosci i ze zlego samopoczucia. Kuchnia, jedzenie i lodowka okrutnie mi smierdza, nawet od siebie czulam zapachy, pot, czy z okolic intymnych, mimo iz czysta jestem bo myje sie regularnie ale nawet siebie samej nie moglam zniesc. Teraz z tym jest troche lepiej ale w kuchni spedzam niezbedne minimum, zapachy ciagle mnie draznia i wywoluja u mnie odruchy wymiotne. I juz tez nie moge tego wytrzymac, a mam ponad 2 letniego synka i czesto nie mam wyjscia i musze pewne rzeczy kolo niego zrobic.
Nie jest latwo, ale wiedz ze nie jestes sama...
ja wczesniej czesto pisalam o swoim samopoczuciu tu na forum, ale juz nie pisze bo jeszcze bardziej sie nakrecam. Podobno najgorsze jest w I trymestrze od II jest lepiej...zobaczysz ze bedziesz sie czula coraz lepiej, ze niedlugo odpoczniesz od mulenia.

to cudownie
najgorszy dzien byl dzis
ta moja biedna kotka rzygałą prawie cały dzien a ja tak podchodzilam zlokalizowac .. gasiłam pawia pod samym nosem lecialam po vitopar (taki srodek neutralizujacy) zapryskiwalam na amen i dopiero jak sie zneutralizowalo to zmywalam bo inaczej bylby paw na pawiu
zapachy mnie drażnią owszem ale mojego męża .. wiem ze to okrutne ale normalnei wszystkie wody i inne perfumy mojego meza nie podobaja mi sie kompletnie
co ciekawe czuje ze mam katar bo jak moj TZ mowi ze mu frecie hamaki zajezdzaja to ja nei czuje
generalnie to chyba szaleja mi hormony i staram sie to przetrwac bo wiem (z tylu glowy sobie to mowie) ze to taki "objaw"
jestem mega śpiąca .. a nie chce sie teraz klazc bo jak TZ bedzie do mnie dolaczal za te 2 godziny to i tak mnei obudzi
musze odpoczac
a powiedzcie
nie mam nic poza miętą strong .. ktorej pic nie mozna i rumianek ... pomoze mi na brzuszek ??
generlanei to mam wrazenie ze mam porzadne zaparcie i tez nie wiem czym sie go pozbyc
musze isc bo strasznie gadam

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
kubusewa i sluchaj kochanie: imbir kup w korzeniu i kroj w cieniutkie plasterki zalej wrzatkiem, mozesz dodac soku malinowego i pij, mnie na 100% mdlosci w 30% je niwelowalo.
Nastepnie coca cola tez mi troche pomaga, poza tym ssie ciagle cukierki (zozole sa dla mnie naj bo w buzi czuc smaczne syczenie i to tak fajnie niweluje dziwny posmak w ustach), poza tym jakies ciagle skubie slonecznik ostatnio bardzo mi tez pomaga, no i zauwazylam ze stres nasila mdlosci.
mam pepsicole i powiem ci ze boje sie .. no bo niby w nadmiarze nic nie zaszkodzi ale wystrzegam sie gazowanego od kiedy wiem ze jestem w ciazy
ale moze faktycznie sobie walne szklanke
Stary 2011-08-31, 21:28   #4371
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
to nie siusiak nie siusiak moja dzidzia na pewno ma cos innego zaplanowanego miedzy nozkami

dragusiu takie uczucie rozciagania mozesz miec, bo macica sie rozciaga. Jesli chodzi o torbiel, to u mnie wyszlo na pierwszym usg ze mam torbiel na jajniku i wlasnie ten jajnik mocniej mnie klul.
Lekarz jednak mnie uspokoil bo okazuje sie ze torbiel jest ciazowa i powinna sie wchlonac do ktoregos tam tygodnia ciazy. Ale Ty nie musisz miec torbieli, wszytko sie okaze na usg, mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze
czyli widze ze dziewczyna u ciebie w planach (nie wiem czy juz mowilas heh)
wiem ze macica sie rozciaga ale tak z boku? torbielem sie poki co nie martwie bo one sa "normalne"

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:28   #4372
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
najgorszy dzien byl dzis
ta moja biedna kotka rzygałą prawie cały dzien a ja tak podchodzilam zlokalizowac .. gasiłam pawia pod samym nosem lecialam po vitopar (taki srodek neutralizujacy) zapryskiwalam na amen i dopiero jak sie zneutralizowalo to zmywalam bo inaczej bylby paw na pawiu
zapachy mnie drażnią owszem ale mojego męża .. wiem ze to okrutne ale normalnei wszystkie wody i inne perfumy mojego meza nie podobaja mi sie kompletnie
co ciekawe czuje ze mam katar bo jak moj TZ mowi ze mu frecie hamaki zajezdzaja to ja nei czuje
generalnie to chyba szaleja mi hormony i staram sie to przetrwac bo wiem (z tylu glowy sobie to mowie) ze to taki "objaw"
jestem mega śpiąca .. a nie chce sie teraz klazc bo jak TZ bedzie do mnie dolaczal za te 2 godziny to i tak mnei obudzi
musze odpoczac
a powiedzcie
nie mam nic poza miętą strong .. ktorej pic nie mozna i rumianek ... pomoze mi na brzuszek ??
generlanei to mam wrazenie ze mam porzadne zaparcie i tez nie wiem czym sie go pozbyc
musze isc bo strasznie gadam

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

mam pepsicole i powiem ci ze boje sie .. no bo niby w nadmiarze nic nie zaszkodzi ale wystrzegam sie gazowanego od kiedy wiem ze jestem w ciazy
ale moze faktycznie sobie walne szklanke
mi na zaparcia pomaga ostatnio kapusta kiszona
natomiast rumianku nie polecam, bo moze wywolac efekt odwrotny od oczekiwanego.
I najlepiej pic wtedy tez wiecej wody
Stary 2011-08-31, 21:34   #4373
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka jaki fajny dzidziol . Wygląda jakby miał siusiaka między nogami . Ale na początku narządy płciowe z tego co pamiętam wyglądają tak samo
jak zapytalam gina czy na tym prenatalnym bedzie widac plec powiedzial ze jak dzidzia fajnie sie ustawi to bedzie widac
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Dzięki Aguśka za wpis, bo bałam się , że niepotrzebnie od serca napisałam.

ja tez pamietam taka sytuacje jak sie rozplakalam przy rodzinie pacjenta, bo przyszlam na noc do pracy a mojemu synkowi rozkrecalo sie zapalenie oskrzeli i mialam bardzo ciezki dzien przed nocka, bardzo meczacy a wogole jak dziecko jest chore to jest bardzo trudne dla matki. I przyszedl maz czy ojciec kogos i cos chcial a wogole byl ciezki dyzur robilysmy po 5 rzeczy na raz i ja z tego zmeczenia, stresu po prostu zaczelam ryczec przy nim a on mnie uscisnal i powiedzial zebym sie nie martwila. To bylo takie budujace, jednak pamietam ze dyzur byl dla mnie trudny.
A Ciebie bardzo podziwiam, dzieki Tobie ucze sie jeszcze wiekszej pokory.
Cytat:
Cytat:
Masz po nim jakieś skutki uboczne?
Ja dzisiaj go kupiłam, z przykazania lekarza żeby brać. A niestety to jedyny, który mogę brać gdyż mam problemy z łykaniem tabletek a te mają formę kapsułek, które można rozczapirzyć i połknąć to ze środka.
Ja na badaniach hormonalnych w szpitalu niestety nie dałam rady wypić tego świństwa do końca, tylko pół kubeczka i wyszły mi kiepskie wyniki.
Teraz ponoć w niektórych gabinetach dopuszcza się wciśnięcie cytryny i jest całkiem do wypicia.
Jesli chodzi o Prenatal, to nie zauwaylam u siebie zadnych skutkow ubocznych. A Ty u siebie cos zauwazylas??
Jesli chodzi o test obciazenia glukoza to rzeczywiscie ciezko bardzo pochlonac to w calosci ale mozna cytryne wcisnac i to pomaga.
SZYMONEK

Stary 2011-08-31, 21:37   #4374
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

I wszystko się wyjaśniło
a no wyjaśniło tylko ja muszę wstać o 5 i wiadomo wtedy chce się siusiu, a mocz ma być poranny i na odwrocie skierowania pisze, że dostraczony w ciągu 2h a ja do lekarza jadę dopiero po 8 i nie wiem co teraz...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:40   #4375
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie zwracam pokarmów a samą żółć (bo jestem na czczo, ew, te kilka łyków wody, po których mi się nie odbiło), to myślę, że wszystko to, co z siebie oddałam uzupełniam w ciągu dnia.
Poza tym czuję się dobrze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-31, 21:41   #4376
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mi na zaparcia pomaga ostatnio kapusta kiszona
natomiast rumianku nie polecam, bo moze wywolac efekt odwrotny od oczekiwanego.
I najlepiej pic wtedy tez wiecej wody
na samo wspomnienie o kapuście (w głowie) ....
nie moge
ona ma za ostry zapach
ja ostatnio u tesciow ledwo zjadlam ogorki kiszone a ty mi o kapuscie
nieee
ja ostatnio to raczej jadam jogurciki (choc kefiru nie moge bo smierdzi) i serki .. dżemiki .. dziś mam dzień jagodziankowy
zdecydowanie jeszcze za wcześnie na mówienie w moim przypadku o zachciankach ciązowych
choc jak powiedzialam mezowi ze chce jagodzianke stwierdzil: ale zachcianka... ostatnio na zakupach nakupilam pączków i donatów.. ale to tak bardziej z mysla o mezu
w ogole moj szwagier jakies dziwne teorie zaczal wysnuwac ze czlowiek w sklepie jednak dziala podswiadomie
to spytalam go co powie jesli mu powiem ze kupial m6 bulem ze slonecznikiem 6 z sezamem 6 paczkow i 6 donatow
a on do mnie mowi: ze jestes w ciazy (a pamietamy ze nikt oprocz meza i wizazu nie wie) normalnei sama nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac
Stary 2011-08-31, 21:59   #4377
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
na samo wspomnienie o kapuście (w głowie) ....
nie moge
ona ma za ostry zapach
ja ostatnio u tesciow ledwo zjadlam ogorki kiszone a ty mi o kapuscie
nieee
ja ostatnio to raczej jadam jogurciki (choc kefiru nie moge bo smierdzi) i serki .. dżemiki .. dziś mam dzień jagodziankowy
zdecydowanie jeszcze za wcześnie na mówienie w moim przypadku o zachciankach ciązowych
choc jak powiedzialam mezowi ze chce jagodzianke stwierdzil: ale zachcianka... ostatnio na zakupach nakupilam pączków i donatów.. ale to tak bardziej z mysla o mezu
w ogole moj szwagier jakies dziwne teorie zaczal wysnuwac ze czlowiek w sklepie jednak dziala podswiadomie
to spytalam go co powie jesli mu powiem ze kupial m6 bulem ze slonecznikiem 6 z sezamem 6 paczkow i 6 donatow
a on do mnie mowi: ze jestes w ciazy (a pamietamy ze nikt oprocz meza i wizazu nie wie) normalnei sama nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac
ach, to nie wiedzialam, ze tak na kapuste reagujesz

to chociaz sprobuj pic duuuuuuuuuuzo wiecej wody niz do tej pory
Stary 2011-08-31, 22:01   #4378
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ach, to nie wiedzialam, ze tak na kapuste reagujesz

to chociaz sprobuj pic duuuuuuuuuuzo wiecej wody niz do tej pory
wczoraj rano .. miałam cudowny wodny dzien
balam sie jesc cokolwiek bo mnie mdlilo wiec wypilam pol litra naleczowianki
potem wypilam herbate
i potem znowu pol litra naleczowianki
a potem wystarczyl jeden maly bodizec i cala woda z herbata ogladalam w misce :/
szok

ja tez nie wiedzialam ze tak reaguje na kapuste kiszona no bo jednak kapustka z jablkiem .. no nie najgorsza .. ale dzis .. na samo wspomnienei .. takze nie spasuje
wypilam szklanke pepsi .. zobaczymy czy moze przypadkowo do rana nic nie zwroce :/
dla mojego organizmu nie ma jakiejs konkretnej pory na wymioty
czoraj caly dzien mnei trzymalo przedwczoraj mdlilo mnei kolo 10 i kolo 18ale przed wczoraj znowu caly dzien
najgorzej ze gin tak smiesznie zareagowal: aa no to w porzadku sie pani czuje prosze pic buskopan
a w aptece nie ma musze isc do innej apteki

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-08-31 o 22:05
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:07   #4379
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj rano .. miałam cudowny wodny dzien
balam sie jesc cokolwiek bo mnie mdlilo wiec wypilam pol litra naleczowianki
potem wypilam herbate
i potem znowu pol litra naleczowianki
a potem wystarczyl jeden maly bodizec i cala woda z herbata ogladalam w misce :/
szok
to dlatego, ze wypilas tyle na raz

postaraj sie raczej rozlozyc to w mniejszych ilosciach, powiedzmy szklanke co 0,5-1 godzine... bo pamietaj, ze przez te wymioty tez jestes odwodniona, a to sprzyja niestety zaparciom
Stary 2011-08-31, 22:09   #4380
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja sie z TŻ pokłóciłam ostro nie wiem czy to sie separacja nie skończy, mam dość tej ciąży i w ogolę wszystkiego! ciągle mi pieniądze wypomina ze zarabiam tylko na waciki( mam 1300zl a on drugie tyle) ze nic w domu nie robie tylko ciągle zmęczona ale obiad i koszule same się robią! a ja nawet o herbatę się doprosić nie mogę.....
a tak bardzo chciał dziecko i to jedno a teraz ma mnie kompletnie w dupie bo przecież ciąża to nie choroba nigdy, nie sądziłam ze będę żałowała tego dziecka z tego wszystkiego jest mi na maksa nie dobrze, ciągle plącze a znajomi mi mówią żebym się nie denerwowała bo będę miała później takie dziecko...
zapominam dodać ze ciągle się czepiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości