|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
|
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia najlepszego dla antosia.
norbi podnosi nogi, chwyta sie tak smiesznie za kabanki nad udami i oglada stopy, nie bawil sie jeszcze nimi matal czytalam o problemach... po pepti ok , tak? jakby srednio pomoglo sprobuj z nutramigenem, u nas dopiero on zaskutkowal tz ok, tak? mamoopt. norbert tak juz w miare zgrabnie od niedawna bierze w raczki, a wczesniej staral sie ale sreednio wychodzilo, mysle ze po 3mcach jakos zaczalo mu sie udawac, ale on siega gryzaka, a do buzi pakuje i tak reke andziot a twoja gabi wydluzyla sobie przerwy miedzy drzemkami czy nie? bo kiedys pisalam ze ma ok 1,5h jak norbi. norbi teraz dobija do 2h/2,5h hej hej! dzieki za slowa wsparcia kochane wy moje!!!! mialam ciezki dzien podjelam decyzje, dalej sie ksztalce ![]() zalatwiam opiekunke na niektore dni ![]() kupilam hula hop z wypustkami, po domi tez cwiczylam http://www.google.pl/imgres?q=anion+...1t:429,r:0,s:0 kupilam tez farbe do wlosow mixing cos tam z syos, miala ktoras?? kolor karmelkowo nugatowy ![]() stoi i na mnie patrzy ![]() blond tez mam i sie waham. na razie myyyssslllle. jutro domi do przedszkola, odliczam godziny ![]() uszy mi odpoczna
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Grazin Kąpię ją koło 19.30. Faktycznie mało śpi w dzień, bo jak po 9 wstała dziś na dobre (spała od 20.30 do 7:40, (chyba, bo nie dała zbytnio znać jak się obudziła tylko gadała i śmiała się do karuzelki, a potem do mnie jak poszłam), a potem jeszcze pobawiła się ze mną i kimnęła trochę.Potem w dzień spała 15 min o 15:00 i 10 min o 18:00... Za mało jak na 4 msce dziecko?
Andziot też mi się wydaje że jest zmęczona, bo oczy trze i przymyka już przy butli i nie może jej dobrze złapać,bo zamyka oczy i rzuca głową jakby się przytulała do mnie. Co mam robić w takim razie? Wcześniej ją jeszcze kąpać?
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-08-31 o 21:52 |
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
moniak ja pamietam ze tez jak slyszalam placz dziecka(niekoniecznie mojego nawet to piersi mi nabrzmiewaly i mleko kapalo!) a wiecie co jest najlepsze? prosze sie niesmiac, ale rok po porodzie, czyli jakies 9mcy od zaprzestania karmienia, moje piersi ciagle reagowaly na rozczulenie, placz itd...
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
ja już uciekam spać,
dobrej nocy
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce sie uspic na dłuzej? co ja po 10 min wybudza?oszołomek mały
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
No to z Antosiem chyba jest cos nie tak, bo on w ogole nozek nie podnosi sam do gory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
gosiek dzieki za głos
na was tez juz rano kliknełam chyba pisze za duzo postów ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
alboo jak na brzuszku to tez nie wierzga? seba jak sie smieje na głos jak mu tata zjada szyje to unosi nogi
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
aga pe wzięłam zwykłe hula hop i trzy podejścia zrobiłam i nie potrafię hulać,nie wiem co jest grane ale nie idzie mi to????? napisz jak to robić???? i napisz jakie efekty były?????????????
gosiek, grazin poszły głosy
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-31 o 22:08 |
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie nic jej nie rozbudza, dziś na zakupach jeszcze nam pół h pospała,zapomniałam napisać. Ale ogólnie przez cały dzień więcej niż 1h łącznie nie śpi.Ona się chyba w nocy wyśpi,bo przeważnie chodzi spać o 20 i do prawie 8 śpi,potem poprzytula się ze mną i jeszcze godzinkę śpi. |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-08-31 o 22:09 |
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
no włacha aga
jak nauczyć się hulać? tylko mi nie pisz że ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyć... |
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin wierzgac to wierzga, ale w ogole nie podnosi
![]() wszystkie dzieci podnosza tylko Antos nie... co jest z nim nie tak?
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia Lolcia moja własnie za nic nie chciała jeść z UU, od samego początku... Nakładki mnie ratowały... nie wiem czemu nie chciała...
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem w szoku
tylko 2 strony ??Cytat:
![]() Cytat:
antos 3 msc jeszcze nie ma, spokojnie, wazne, ze nimi wierzga, olka dopiero od 2 tygodni szaleje ![]() zalozyc jej pampka to jest apogeum ![]() widze, ze duzo osob dzisiaj poza domem tak jak i ja olenka dostala na kolacje kaszke z jablkami i zjadla uwaga 140ml kaszki i 60 mleka ![]() a ja zamiast sie byczyc jak zasnela o 20.30 to ugotowalam zupke fasolową i leczo tudzież bigos z cukini ![]() tz prosil
|
||
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
antropia no to fakt jak płacze i nie można uspokoić to rzeczywiście trudna sprawa. Może odciąganie pomoże, może to minie, nie poddawaj się nie smuć się musi być dobrze. Wierzę że będzie.
paulizia ale sobie wkręcasz, wierzga rusza nimi to kolejnym krokiem będzie podnoszenie, nic się nie martw, gdyby wcale nimi nie ruszał to można się martwić ale tak to nie można tylko trzeba czekać na kolejną umiejętność.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-31 o 22:16 |
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a miałam się pytać, bo mi się przypomniało ![]() czemu Karolcia to nie Anastazja albo Daria?
|
|
#3318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
im wieksza tym latwiej!!! moje ma 105, i im ciezsze tym bardziej dziala(ale tez i boli) to jest cala tajemnica. takmim zwyklym to ja tez nie umiem. ale tym wielkim no problemo! Cytat:
![]() kupujcie lasencje duuuze! z duza srednica! bardzo wazne to jest, a to co wam wrzucilam jest fajne bo juz mialam stresa jak ja cos tak wiegachnego zaniose do mojej furki i jak potem przemaszeruje przez osiedle??? ale ono sie sklada. kazdy element sie laczy i jest a malym kartoniku dyskretnym ![]() Cytat:
a z tydzien temu siedzialam i myslalam nad tym samym, ze jeszcze nie chwyta za paluszki, ale potem jak zaczelam dumac to domi to stary kon byl jak bawil sie stopami ze 7mcy mial!
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
To jedna z umiejetnosci? Myslalam, ze to normalne, ze dziecko podnosi nozki ot tak, a nie sie tego ''uczy'' glupia jestem, bo sie strasznie zmartwilam
myslalam, ze tak od zawsze Wasze dzieci podnosza nozki Siadac juz chce, a nozek nie podnosi dlatego mnie to zmartwilo ![]() Agus87 Antos skonczyl 3 miesiace dzisiaj o 01:56
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba lekko przysnelas z liczeniem w podpisie ![]() ja i tak powtarzam, wszystko z nim okej |
|
|
|
|
#3321 |
|
Przyczajenie
|
Ekhm...Puk, puk...postanowiłam się ujawnić i ja
Podczytuję Was już...oj długo, od czasów poczekalni, ale jakoś zawsze brakowało mi odwagi aby coś napisać, no a poza tym nim zdążyłam nadrobić pojawiła się już nowy wątek ![]() Tak więc jest to mój pierwszy post tutaj jak i na wizażu, mam nadzieję że będę mogła tu z Wami zostać ![]() 18 kwietnia na świecie pojawił się nasz ukochany synek Tymoteusz Jan- termin miałam na maj, stąd podczytywałam Wasz wątek Młody jednak postanowił wyjść wcześniej o całe 3 tygodnie.Co jeszcze hm hm...mam 24 lata, mieszkam na Śląsku i Tymcio to moje pierwsze dziecko ![]() a tak na marginesie, ale macie tu bajeranckie emotki hehe ![]() Postaram się nadrobić Wasze ostatnie posty i może uda mi się coś mądrego sklecić Edytowane przez koralowa87 Czas edycji: 2011-08-31 o 22:35 |
|
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Może byśmy w podpisach umieściły datę urodzin naszych dzieci byłoby łatwiej odnaleźć się w tych umiejętnościach tzn. jak któraś coś opisuje to zastanawiam się czasem ile to dziecko ma??? bo nie wszystkie pamiętam. Co Wy na to???? Ja już zmieniłam, wiem że Lolka ma Antonka z 12,06
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-31 o 22:30 |
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od tego tu jestesmy zeby rozwiewac watpliwosci
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedziała...
aga!!! klaps na ten zgrabny pociążowy tyleczek! antropia Popatrzyłam jak na durnia - co za Karolina? Karolinka... nazwiemy małą Karolinka... I tak zostało |
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
aga pe fajne to koło ale trochę drogie 80 zł no nie wiem
a jakie efekty???? jak długo ćwiczyłaś zanim coś zauważyłaś????
|
#3326 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pamietam igoslawe naszej morii, szymonka moniqac Cytat:
![]() ale czad! widzisz! mi sie podoba jak pomysly na imiona rodza sie w ten sposob. u nas maksio byl na tapecie, az tu sobie jade samochodem, dzwoni tz (ofkors mialam sluchawki, zestaw glosnomowiacy i inne bajery jak podczytuje nas policja ) a on do mnie: juz wiem! nie zaden maksio tylko norbert! pamietasz? kiedys rozmawialismy ze jak bedzie drugi syn to norbert mu damy, co ty na to? a ze ja ustepliwa w tym temacie....---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
ja w pierwszym lepszym linku obczailam je za 54.. po domi to ja uzywalam takie ciezkie wypelnione woda, bez tych wypustek. baaaaardzo mnie bolalo, na zwalenie boczkow to jedne z efektywnieszych cwiczen, u mnie banki tez rewelacyjnie sie sprawdzaja wlasnie na boczkach. moja kumpela bez talii dorobila sie jej przez hula hop, ale ona byla wytrwala ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- zapomnialam.. koralowa witaj
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
aga ty poważna... dziewczyyyyyyyyyno - nie wierze
![]() no mam to duże własnie i mi to kręcenie ... lepiej nie będę mowić bo się zdenerwuję znów ![]() w przód i tył czy na boki polecasz? jutro szkoła - ja wysiadam! nie ide! będę ryczeć
|
|
|
|
#3328 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny...
Podczytuje Was z doskoku, ale nie mam za bardzo weny... Mielismy dzis beznadziejny dzien, wszytsko na raz zle i nie tak ... Nawet nie chce mi sie pisac i smecic... Daisy, Kasia, poryczalam sie przy Waszych historiach... Strasznie to smutne co sie stalo ![]() Cytat:
![]() W czym sie dalej ksztalcisz, jesli to nie tajemnica? Trzymam kciuki za jutro i za Domiego .Cytat:
Dzieci rozwijaja sie w roznym tempie, nie martw sie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Aaaa, w ogole opanowala do perfekcji strzelanie slina i robienia babelkow , wkleje pozniej video na FB bo wreszcie udalo mi sie to wylapac .Tez dzis jadlam winogronka , mniam.Cytat:
. A dzieciaczki wszystkie w wieku Zosi?Super, tez powinnam sie przejsc na baby group, ale cos kiepsko u mnie z motywacja i checia poznawania nowych ludzi ostatnio... Mam jedna kolezanke na spacery wozkowe niedaleko i jakos sie nie moge zmobilizowac, zeby poznac wiecej osob...:/ Cytat:
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-08-31 o 22:43 |
||||||
|
|
|
#3329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i na takie olśnienie właśnie chodziło
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
koralowa witaj mamusiu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

wybieram:

k

??

.