|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
. Trzymaj się biedactwoPisałaś o tym że "coś" się zaczyna, nie? Leki nie pomagają? Stresujesz się czymś?Jak z T.?
|
|
|
#1082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
któraś dziewczyna od nas mi poleciła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natka u mnie takie chlusty były objawem nietolerancji laktozy ![]() Zmalowana będzie lepiej zobaczysz. Dziec stane sie bardziej samoobslugowy, bardziej rozumny. |
|||
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
dorwałam lapka szwagra z netem z Playa
![]() Przeleciałam Was po łebkach ale przynajmniej jestem jako tako na bieżąco ![]() Co u nas? W wielkim skrócie: - w ub. tygodniu mielismy szczepienia - wzielismy 6w1+pneumokoki+rotawirusy (poszło 695zł ) Lilka dzielnie zniosła, nawet gorączki nie miała, za to Filip miał ostatnią dawkę swoich szczepień (kolejne 400pl ) i mocno gorączkował więc mielismy pare nieprzespanych nocy..-ważyla tydzien temu 4,9kg, czyli przez 6 tygodni przybrała 1,5kg ![]() - bylismy na kontroli bioderek i są "znakomite" do tego Lilka pięknie się popisała trzymaniem główki leżąc na brzuszku ![]() - Lilka generalnie jest bardzo grzeczna, noce pieknie przesypia, w dzień jest różnie ale zawsze mamy Popołudniowy Syndrom Wkur..wienia Noworodkowego czyli po jakiejś godz 16 do kąpieli jest rozdrażniona, płacze bez powodów i nawet na rączkach jej źle.Biore to na klate bo nocami mi wynagradza
|
#1084 |
|
BAN stały
|
Jagód nie mam
![]() Iustynko uwierz mi-mozna,nawet 24 razy. Wzięłam smectę,probiotyk i dietka,duzo picia. Myśle,że to to a stresuje sie tym,ze zostane z 2 najmłodszych dzieci w domu a jak zemdleję,to będę leżeć. Leki biore,nawet zwiększyłam dawkę ale pogorszyło się. Jeszcze myśle,ze to moze jelitówka. I jutro mam isć na rozpoczęcie roku,mszę-nie dam rady
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku miałam Ci napisać że gratuluję tak udanego porodu
Masz piękny początek macierzyństwa, taki dojrzały, spokojny Tymek ma bardzo mądrą mamęzaneta podczytałam co nieco i u Ciebie zaszla wielka przemiana zaczelas zdawac się na własną intuicję, obserwujesz malutką, wyciągasz wnioski, uczysz się pięknie własnego dziecka, brawo![]() nerolko nie wiem jak Cię pocieszyć
|
#1086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skok na pewno miała w sobotę i niedzielę. Totalnie nie moje dziecko. W poniedziałek i wczoraj ok, pomarudziła ale spała. Dzisiaj tylko spała na spacerze, i jestem w te ulewanie mnie jakoś martwi, jutro mamy wizytę u pediatry. W sumie jakimś kwasem nie śmierdzi ![]() koopy ma żółtawe i robi je 3-4 razy dziennie. Chyba sobie szukam chorób u własnego dziecka Cytat:
Nie wyobrażałam sobie, że będę siedziała w domu i wiecznie z mała. Na każde jej żądanie wystawienie cyca, przewijanie itd. ARMAGEDON ! Ale podeszłam do tego w ten sposób, że jest to kolejna rzecz która przecież uwielbiam robić, tak jak np. gotowanie tylko że więcej czasu mi to zajmuję. Chce iść myć głowię, najpierw sprawdzam czy z mała ok, jest ok. gdy zapłaczę idę - i uświadamiam sobie takie właśnie rzeczy podstawowe, że nawet zwykłe pójście do wc będzie takie że długo sobie nie posiedzę tylko będę musiała raz dwa wstać, tylko tak jak piszesz trzeba się z tym oswoić Mój pierwszy spacer - teraz się z tego śmieje, ale stałam 5 min przed Biedronką i bałam się wejść bałam się że zacznie płakać, a Ja nie będę wiedziała co mam zrobić, ale powiedziałam sobie że to są podstawowe rzeczy które robię na co dzień i one nie mogą mnie stresowaćTeraz powoli się organizuje i wiem, co mam wziąć na spacer, co zrobić aby szybko wyjść,gdzie mogę iść itd ![]() Trzeba czasu niestety Cytat:
![]() moja mama miała angine i musiała cyca odstawić ![]() ale miała ta anginę dosyć mocną. Tak tak kąp w krochmalu Ja teraz kapie w tym czym potasu i oilatum.Na potas jestem uczulona bo myślałam, że ręce obetnę i zostawię je obok - tak mnie swędziały ! Daj znać koniecznie co Ci powie pediatra! aż jestem ciekawa Cytat:
![]() ![]() pij dużo aby się nie odwodnić ! Tyta dla pierwszoklasisty jest ? ![]() Cytat:
Mi rodzice zawsze gadali : im starsza tym głupsza Ja podchodzę do tego tak że im bardziej będzie starsza, tym bardziej będzie samodzielna Jestem wstanie sobie wyobrazić jak BARDZO potrzebujesz tej bliskości może poproś mamę aby została na noc i na dzień z małym, a Ty się wyszalej ?!Cytat:
Moja kruszyna zasnęła. Mam mętlik, bo nie umiałam jej dzisiaj odczytać, nie wiedziałam kiedy głodna,a kiedy do odbicia. Zastanawiałam się, czy mam dosyć pokarmu,bo tak marudzi, ale kurde muszę mieć dosyć bo znowu ze mnie tryskało jak ssała ![]() NIE LUBIE TEGO! Nie lubię kiedy się gubię w odczytywaniu jej "mówienia" zastanawiam się nad pierdołami i potem sama nie wiem czy dobrze odczytuje to co do mnie "mówi" Obserwuje ją,koduje jej ruchy, ale czasem mam wrażenie, że np. wkładanie rączki do ust to i na jedzenie i na odbicie. ![]() Kiedy się tego nauczę ?! ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Youyou Ty mnie tu chwalisz, a Ja siebie krytykuje choć tak jak widzisz sa jeszcze takie dni w których niby umiem odczytać mała, ale jeszcze to jest nie to i nadal obserwuję... Moja też ma takie dni ,że od 15 nawet Ooo dzisiaj od 14stej do 20stej niby spać, ziewa ale maruda okropna i kiedy mamy się kapać o 19stej ona idzie w kimono Tyle na szczepionki becikowe poszło !Scio te chlustanie to jak długo u Ciebie trwało za nim lekarz stwierdził nietolerancję laktozy ?! Co to są te priobiotyki ?! ![]() Nerolcia gdybym mogła zamieniłabym się z Tobą na ten 1 dzień Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-31 o 21:26 |
||||||
|
|
|
#1087 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kroliczek jest slodki i ponoc pozniej staje sie ulubiona zabawka malucha przynajmniej corka kolezanki uwielbiaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta a z tydzien
z tym, e u nas było o tyle ławtwiej, ze mała była na mm i kazała nam zmienić na pepti zeby sprawdzić czy pomoze.
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zmian macierzyńskich to powiem Wam że mnie moje dzieci mocno uspokoiły i wcale nie tęsknię za dawnymi czasami.
Brakuje mi teraz tylko podróżowania, bo wiecznie gdzieś tam jeździłam po świecie ale juz niedługo jak Lilka podrośnie to zaczniemy wojaże ![]() Zdązyłam się wyszaleć i teraz wiem że czas dla dzieci, choć wiadomo że czasem brakuje mi beztroskiego życia, pójscia na imprezę i spania do południa. Ale to kiedyś wróci Jjju ja nie pamietam nawet kiedy spałam ciągiem dłużej niż 5 godzin.....Ale uśmiech moich dzieci, te małe rączki które się zarzucają na moją szyję to najcudowniejsze co mi się przydarzyło w życiu
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czas wypowiedzieć wojnę hemoroidom, bo mnie zamęczą!
![]() Nidy w życiu nie spodziewałam się, że TAKI problem mnie dotknie, ale jednak. Po porodzie były maleńkie a teraz się pogorszyło. Dziś wystrzeliły jak szalone i bolą nieprzyjemnie. Smaruję jakąś maścią, ale póki co zero poprawy. Macie jakieś sprawdzone sposoby i leki na to? Może są jakieś "sztuczki" domowe, żeby złagodzić ból? HELP!!! ![]() No to wielki dzień przed nim Pewnie jest strasznie podekascytowany, poddenerwowany i dumny z siebie zarazm, co? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A dla Lilki wielkie brawa za takie książkowe wyniki ![]() Cytat:
Dzięki kochana Brakuje tu Ciebie. Serio, serio ![]() Żaneta, a pomyśl jak to będzie gdy dzieci będą nastolatkami Jeszcze gorzej, bo taka mało lata to mówi tak myśli nie ![]() A mój aniołek anielsko śpi Natomiast w kąpieli wszystko przeszło jak ręką odjął. To wiaderko jednak jest magiczne Najpierw mąż mi kazał ją wyławiać na papier toaletowy - taki jest pomysłowy Ostatecznie trzeba było wyjąć dziecko, zmienić wodę i umyć po tej pierwszej kąpieli ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Aż serce rośnie Mi na razie coś odbiło i chodzę po ulicy dumna jak paw, że jestem mamą Chciałbym to wykrzyczeć całemu światu!!! Stara baba ze mnie a zachowuję się jak dziecko normalnie
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem nie ma sensu analizowanie wszystkiegoGeneralnie jak Was czytam to widze że moje dzieci to takie skręcone diabiełki Pisałam że Lilka jest grzeczna ale w sensie braku problemów typu, kolki, skazy białkowe, wysypki, kupy itd. noce ładnie przesypia i to mi wystarczy, w dzień się z nimi mogę pobujać ![]() A to że płacze i marudzi to normalka i ja się tym bardzo nie przejmuję taka już jej natura, kobiety muszą nieco pomarudzić
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta pierwszym objawem były kolki, codziennie przez cały dzień, zaraz po jedzeniu mala darła się jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, ani sab simplex ani Infacol nie działały
w końcu dostaliśmy Bebilo Pepti i z każdym dniem było lepiej, teraz kolek nie mamy odpukać natomiast jak Lena była kilka dni już na nowym mleku wysypało jej buźkę, trochę głowy, dekolt czerwonymi krostkami, myślałam, że to potówki, ale krostki zniknęły i zostały suche miejsca, czuć pod palcami jak skóra jest szorstka a to że na płatkach uszu i za uszami ma suchą skórę utwierdza mnie, że to skaza Sucha skóra to nic, jak Filip miał skazę jeszcze nie leczoną to normalnie miał całe czerwone policzki, wielkie placki z krostek strasznie to wyglądało potem długo miał suchą skórę jak już Pepti pił i dopiero jak zaczęło schodzić okazało się, że skaza mija, po probie przejścia na Bebiko byłam pewna, że już jest zdrowy u niego zaczęło się jak miał jakieś 8-9 miesięcy i jak miał jakieś 15 miesięcy przeszło, w sumie około pół roku miał tą skazę było podejrzenie też alergii na rumianek (żel na ząbkowanie i oliwka do ciała wyrzuciłam), kąpałam go w krochmalu, smarowałam Emolium kremem specjalnym, podejrzane były również pomidory więc przez pół roku nie jadł nic z pomidorami, a i banany, kaszki bananowej nie jadl, zaczął jeść malinową i do dziś bananowej nie chce, woli z malinami Nerola biedaku, dużo zdrówka dla Ciebie i spokoju
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Znowu znad laktatora Dzisiaj się chwalimy najpierw: Nataniel skończył dziś 6 tygodni i osiągnął trudną sztukę! Sam obraca się już z plecków na boczek, a z boczku na brzuchal Poza tym trzyma główkę już bardzo długo i na brzuchu próbuje podnosić się na ramionach Poza tym zainwestowałam i kupiłam sobie porządną tkaną chustę nati w kolorze czerwony ocean ![]() Jutro idziemy do szczepienia i na usg bioderek więc skromnie poproszę o kciuki ![]() No i mam zmartwienie - mały cierpi na zaparcia Masaż brzuszka i rowerek nie pomagają, herbatka ułatwiająca trawienie też nie Macie jakieś sposoby poza czopkami? Bo na razie tylko one zdały egzamin
|
#1094 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(bo niewyspanie już mamCytat:
Z synem mąż był tak dumny, że jest tatą, że przez długi czas tylko on prowadził wózek, bo mnie nie dopuszczał .
|
|
|
#1095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też tak miałam ![]() Zreszta do dziś jestem dumna jak paw, że jestem mamą i nawet jak np. jakaś pani z banku się pyta to z wielką duma odpowiadam "Tak, mam dzieci!"
|
|
#1096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moi rodzice mają niebieskie. dziadkowie z jednej strony również, a z drugiej :babka niebieskie, a dziadek zielone. i co? mój brat ma niebieskie, a ja i siostra właśnie zielone.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam świetną maśc Anusol, ale nie wiem czy jest w Polsce. . w ciągu 3 dni skurczyła mi hemoroidy, tak, że nic nie czułąm. wiedziałam że tam są i jak dotknęłam ręką to mogłam wyczuc, ale wcale mi nie przeszkadzały. po porodzie wyszło mi ich więcej i też to stosuję i działa świetnie. dodatkowo zaleca się ciepłą kąpiel (tzn. moczenie pupy w ciepłej wodzie). mam nadzieję, że coś ci pomoże, bo bardzo uciążliwe to jest niestety.a i też zaczęłam się zastanawiac nad kupnem wiaderka, bo nasz Emil nie przepada za kąpielą w wanience i w ogóle. za kąpielą. wiszczy jakby go ze skóry obdzierano. nie wiem o co mu chodzi. może wody za dużo
|
||||
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w nocy niech śpi niewyspana iustyna=zła, bardzo zła iustyna
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odpowiednie, wybrane bakterie. Podawane przyczyniają się do poprawy działania m.in przewodu pokarmowego, ale nie tylko. Utrudniają rozwój bakterii chorobotwórczych w organizmie, zapobiegają infekcjom np. grzybiczym...Po prostu takie dobre bakterie
![]() Cytat:
a że dumna jesteś to wcale się nie dziwię. Po pierwsze masz powód - śliczny, zdrowy, cudny synek! Tylko się cieszyć! A duma to chyba normalne uczucie większości mam ![]() Cytat:
I za 6 tydzień!Mały wykąpany tylko coś spać nie zamierza... ![]() no ale nic, może się uda. Dobranoc! ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
mam nadzieję że szybko się przyzwyczai - nasz też się darł na początku a teraz bardzo zadowolony siedzi
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on też tak robi, a dopiero jutro będzie miał 3 tygodnie. obserwuję go i widzę jak od tygodnia podnosi głowę, a teraz jest coraz silniejszy i też sie przekręca z plecków na bok, albo z jednego boku na drugi . dziś karmiłam go na leżąco i on leżąc na boczku, nie otwierając oczu i nie przestając ssac, przekręcił się na brzuszek, podwinął nóżki i ssał dalej. szok. robił to na moich oczach.no, co to ja chciałam powiedziec... a dobranoc bo właśnie zaczyna wyc.
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z Domkiem za miłe słowa
Zanetko pediatra kazała zagęszczać mleczko Nutritionem. Można przed karmieniem z piersi na łyżeczce z wodą lub do odciągniętego do butelki. Już mu wsypałam do butelki przed snem i nic nie ulał... Czyli chyba działa. Do tego podkładać musimy coś pod materac, żeby spał pod kątem. O skazie nic nie mówiła, raczej wykluczyła... Może spróbuj też zagęszczać? A Domek waży 6100g już A wiecie, że kusicie tym wiaderkiem?! Że te kupki tak łatwo idą![]() Dla mnie macierzyństwo jest czymś pięknym, niby mam tylko te 21 lat, ale czuję się w tej roli świetnie Nieskromnie powiem, że wcale nie uważam żebym była za młoda na bycie mamą![]() Domek to dla mnie jak największa wygrana. Ile taki mały człowiek wnosi radości do życia to nawet sobie sprawy nie zdawałam. Mogę z nim spędzać każdą chwilę i dość nie mam, pomimo marudzenia, płaczu.. jeden uśmiech i człowiek czuje się pięknie. Mnie eż duma rozpiera, jak jadę wózkiem to wydaje mi się, że jestem wyjątkowa Sygine a termometru próbowałaś? Nam pomagał swego czasu. Tylko nie za często, tak samo czopki bo rozleniwiają kiszkę! Trzeba uważać ![]() Meszsares jejku niedobrze, trzymaj się kochana ![]() Nerola co to za paskudztwo ![]() A Szymonka jutro wielki dzień! Tyta przyszykowana? ![]() Agulaaaabar więc za jutrzejszą wizytę---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Youyou my braliśmy te same szczepionki u nas też wyszło 725 zł a gdzie tam koniec ![]() Domkowi też nic nie było, w dzień szczeienia go tylko nózki bolały, ale żadnego marudzenia czy gorączki NIC ![]() No i Dominik już się sam przewraca z brzuszka na plecki |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, Youyou, Ani, Natka - ja ja się z Wami dobrze rozumiem
Cytat:
A co do kąpieli, to mi sie właśnie wydaje, że dzieci nie lubią wanienki (początkowo przynajmniej) bo za mało wody. Bo np. część brzuszka wystaje i im zimno. A w wiaderku jest dokładnie jak u mamy w brzuszku ![]() Dobranoc
|
|
#1102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gatulujeCytat:
Hej sloneczka meldujemy sie z domowej sypialni w skladzie -padniety malzonek mocno chrapiacy -telik z podwojnym usmiechem, tym na mordce i tym na brzuszku -gwiazda sypialni Jan rozkosznie spiacy wczoraj zostalismy wypuszczeni juz ze szpitala, bo Jas ma sie dobrze, jest zdrowiutki,ladnie je i przybiera na wadze. ze mna tez calkiem fajnie moge prawie biegac skakac itd. choc jeszcz mnie przed wyjsciem podlaczyli pod kroplowe z potasem bo wynik nieciekawy, kazali mu duzo odpoczywac choc wiecie ze to srednio mozliwe a teraz musze was prosic o rade ![]() *jestem w trakcie nawalu pokarmowego, poki co jas bardzo ladnie ssie i chyba nie powinnam sie martwic ale radzicie masowac piersi? czy sciagac troche laktatorem przed karmieniem? *ile trwa taki nawal? *czym wycieracie pupe przy przewijaniu? jesli chusteczki,to czy dzieciaczki nie maja podraznien? a wogole to musze wam jeszcze raz podziekowac za kciukasy zw z porodem postaram sie potem wkleic opis porodu uciekam nadrabiac troche ach i winna jestem jakas fotke
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
myslałam że jednak zatrucie a nie powrót dziadostwa.. trzymaj sie kochana dzielnie
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka, jak Ty to pięknie opisałaś
) ![]() Cytat:
Super że już w domu jesteście i tak sobie ładnie radzicie ![]() Nawał trwa krótko, 2-3 dni. Masuj sobie piersi, przed karmieniem ściągaj jeśli czujesz że są twarde i napięte - tyle żeby poczuć ulgę, jeśli piersi będą troszkę zmiękczone to Jasiowi łatwiej będzie się przyssać. Ja wycieram pupę chusteczkami, do tej pory żadne podrażnienie się nie zdarzyło. Zaraz pakujemy małego w fotelik i jedziemy dziś na wycieczkę
|
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u nas nos ok chociaz Nati nie spała 2 h ale.... a ja na nogach od 6 bo dzisiaj 1 wrzesień i Oliwka poszla do przedszkola zaprowadziłyśmy ją z Nati bo małż w pracy a teraz sniadanko jem Nati w łóżeczku oglada karuzelę ciekawa jestem jak długo tak poleży |
|
|
|
#1106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę Dominikaja mam 23 i też nie uważam że to za wcześnie. To co chciałam sie wyszumieć w życiu to już za mną a jak będziemy miały po 30 lat to już dzieci będą duże i my wtedy odpoczniemy. No chyba że drugię będzie po drodze ![]() Nateczko - chciałam zapytać jak dalej planujesz ze swoimi studiami? robisz przerwę? bo ja będe nadal studiować od października - tzn mam takie plany - i to dziennie na dodatek - będzie hardcor ale ja na 5 roku teraz to będę mieć max 3 dni w tyg zajęcia i tż i moja mama mają przeciwne zmiany w pracy to będa Julki pilnowac w tym czasie jak ja będę na uczelni jak to wyjdzie w praktyce - zobaczymy..Cytat:
Brumku - mnie przy porodzie wyskoczył 1 hemoroid i stosowałam czopki Procto Emorect z kwasem hialuronowym - przynoszą od razu ulgę i po kilku dniach hemoroid się zmniejszył i nie dokucza. Nie myślałam że mogą wyjść doipiero po porodzie - u mnie wylazł na skutek mocnego parcia i na szczęście tylko jeden - a przedtem nigdy w życiu hemoroidów nie miałam ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
zapamiętam sobie ![]() moja też w dzień marudna ale za to w nocy śpi aniołeczek - na szczęście no chyba że nieraz od 5 się jej spanie znudzi i buszuje - dziś od 5 rano prowadziła poważne rozmowy w łóżeczku - aagguuuuu, eeeaaaaa ,, uuuuuuaaaa itd chyba pół godziny - ja drzemałam, tż się przebudził i pyta co się je dzieje - a ona sobie gaworzyła beztrosko z rana - potem jakoś zasnęła po 6 - o 7 jedzonko więc pobudka i teraz już śpi - ciekawe jak długo
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-01 o 10:01 |
||||||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu cd.sajgonu
mały tzn Olivier miał w nocy 40 stopni goraczki teraz ma 39 i nie można mu zbić.Spałam chyba 1h.Do tego wodnista biegunka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to możliwe, by taki maluch był zazdrosny? Lilka jak widzi,że karmię Lenkę to taki płacz urządza,że głowa mała... Szwagierka bierze ją na ręce ale i tak jest źle, a nawet jeszcze gorzej...
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze niefajnie ![]() kciuki za Olinka, niech spada durna gorączka ! |
|
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aaniu więc miłej wycieczki Wam życzę Ja może też dzisiaj zabiorę Domka nad jeziorko pospacerować![]() Cytat:
Tylko, że ja studiuję zaocznie, ale to wiąże się z prawie całościowo weekendowymi nieobecnościami w domu. Ja teraz będę na 3 roku, więc i pisanie pracy licencjackiej. Ale wierzę, że sobie poradzimy! ![]() U mnie tyle ciężej, że karmię piersią, ale już magazynuję pokarm, zostawać będzie z Dominikiem mąż albo moja mama. Uczelnie mam blisko (7 min autem) więc napewno będę zaglądała w większych przerwach Mąż się śmieje, że będzie spacerował przez cały czas trwania moich zajęć pod szkołą z Małym, jak zgłodnieje to tylko sygnał i zejde Cytat:
![]() Domusia dzisiaj troszkę męczył brzuszek, ale teraz śpi słodko ![]() Kurcze Dominik też ma suche płatki uszu (Zanko Ty pisałaś, że to u Was było powodem nietolerancji) do tego to ulewanie i przelewanie w brzuszku. Może napiszcie mi co mam wyeliminować ze swojego jedzenia gdyby się okazało nietolerancją, spróbuję może akurat pomoże. Ser żółty, jogurty, mleko co jeszcze?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

. Trzymaj się biedactwo

Dziękuję
,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie
) Lilka dzielnie zniosła, nawet gorączki nie miała, za to Filip miał ostatnią dawkę swoich szczepień (kolejne 400pl
Masz piękny początek macierzyństwa, taki dojrzały, spokojny ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

może poproś mamę aby została na noc i na dzień z małym, a Ty się wyszalej ?!

i co to u Was było?

. w ciągu 3 dni skurczyła mi hemoroidy, tak, że nic nie czułąm. wiedziałam że tam są i jak dotknęłam ręką to mogłam wyczuc, ale wcale mi nie przeszkadzały. po porodzie wyszło mi ich więcej i też to stosuję i działa świetnie. dodatkowo zaleca się ciepłą kąpiel (tzn. moczenie pupy w ciepłej wodzie). mam nadzieję, że coś ci pomoże, bo bardzo uciążliwe to jest niestety.

zębole