|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Ma u nas byli goście Przyjechały moje 3 koleżanki ze studiów w końcu się wygadałyśmy. A Alicja dostała śliczny chodzik od nich Narazie się nie przyda, ale mam nadzieje, że szybko go wyciągniemy
|
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A widzę, że znalazłaś. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Agulaaabar, trzeba konsultować się z lekarzem w sprawie alergii, bo wysypka może mieć inne podłoże, a śluz w kupie może być np od infekcji. Tak czy inaczej nie wiem jak karmisz, ale jeśli np MM, to lekarz przypisze Ci MM na receptę i jakieś maści do smarowania. Warto się wybrać. Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-31 o 16:19 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Ech za młoda jestem na matkę. Kocham go, ale bez uniesień. Kocham bo nie mam innej opcji. Powinnam teraz siedzieć w pubie ze znajomymi, bawić się, zakochiwać, odkochiwać, a nie siedzieć i bawić dziecko. Teraz już jest tak, że jak mama łaskawie weźmie go na kilka chwil to on już się rozgląda gdzie jestem i szuka.
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy no właśnie, nie jestem Matką Polką i nie lubię być uwiązana ciągle czymś, a raczej kimś. Do tego lubiłam mieć zorganizowane wszystko jakoś czasowo. A teraz nawet z kimś się umówić trzeba tak żeby było pod Dziecia. Nie cieszą mnie kupy. Więcej się wnerwiam niż cieszę. Chociaż teraz i tak już jakoś zrobiłam się bardziej cierpliwa. Ale mimo wszystko to nie dla mnie.
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak Kuba miał rok pojechałam na 2 dni z przyjaciółką do jej kuzynki. Po jednym dniu już chciałam wracać a wróciłam tak stęskniona...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie jutro przychodzi do nas położna na pierwszą wizytę
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle tylko, że mi brak nawet tych kilku chwil, które daje Ci mama.. życie Drugiego dziecka nie będzie
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam że sie nie udzielam ale moj synek absorbuje moj cały czas i jak w koncu uśnie to na nic nie mam sił
ostatnio zaczyna mi płakac tak ok 16-17 do 20 ...... podejrzewam że to chyba kolka bo nic na niego nie działa ......... co ja mam robić bo rycze razem z nim mam ten sab simplex ale nie wiem kiedy go podać i o której godzinie a karmię piersią tylko ........... proszę doradźcie bo mój kręgosłup i nerwy tego dłużej nie wytrzymają
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Lena miała wysypkę i właśnie zmieniła się w suche placki (na policzkach, płatkach uszu, za uszami, na dekolcie)
Filip miał na policzkach, na nogach i rekach i miała mega kolki, które po pepti zniknęły teraz ma pleśniawki a do lekarza pójde dopiero w poniedzialek, teraz nie mam jak sie wybrac
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-31 o 17:46 |
|
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śluzu brak. Cytat:
Znajomi znikną po czasie, zabawić się można nawet z dzieckiem. Zakochasz się jeszcze nie raz. A dziecko jest zawsze, wszędzie i o każdej porze! Moje obserwacje na dziś : Ulewała po każdym posiłku raz mnie raz więcej, oczywiście serek był gratis, ale zastanawiam się nad serkiem takim jakby w glucie z flegmą połączone - nie wiem czy to nie przez jej kozy ![]() Spała bardzo mało bo ją gniotło właśnie to coś glutowatego z serkiem, bo kiedy ją wziełam na ręce kiedy płakała podczas snu to zazwyczaj to coś jej wyleciało z buzi... Jest niespokojna dzisiaj strasznie. Zaśnie na 3-5min otworzy oczy i płacze, rusza rączkami, lekko się zwija, ma takie jakby odhył wymiotny ale tylko idzie bek albo to coś glutowatego... Ja z tego wszystkiego juz nie wiem kiedy moje dziecko chce jeść, a kiedy chce żeby sobie odbić, odbija nawet 1 h po jedzeniu. Mieli wiecznie językiem, kwasi się ![]() jutro próbuje odciagać i podawać z butli, może moje mleko za szybko leci. Nie raz się śmieje, a zaraz płacz... |
||
|
|
|
#1063 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O reakcji "starszego" pokolenia na chusty słyszałam Ciekawe jak u mnie przyjmą No i fajnie, że dzieciaki sobie śpią ![]() Cytat:
Super ![]() Jak poczytałam jak czasem Wam trudno uśpić dziecko, to nie chciałabym go jakoś specjalnie budzić ![]() Ale co ja mogę, mój dzieć nic sobie z tego nie robi ![]() Dziś na ktg miałam jeden skurczyk 20 % ![]() Poszłam na długi spacer, to jedyny plus że jelita pobudziłam do pracy ![]() W sobotę mam się pokazać na IP Cytat:
|
||||
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie już sie boje... Cytat:
i co to u Was było?Lili kolek odpukać nie ma.... Jutro przed 8 mamy być u lekarza.... a mnie coś rozkłada.... okropnie boli mnie gardło, normalnie jakieś takie flegmy mam w gardle... zimno mi i normalnie mi się w głowie kręci,... jeszcze ja się pochoruje i będzie świetnie...
|
||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar u mnie to samo co u Lili,jutro sie dowiem co to jest, póki co na twarz mam krem cutibaza.
A jak Emilie zje to niby zasypia, daje jej pierś nie chce. Po 1min wstaje i płacz ? Pojęcia nie mam o co chodzi
|
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież Nasze pociechy to w tym samym czasie urodzone
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana doskonale Cie rozumiem. Moja mala ma tydzien, a ja juz sie czuje uwiazana. Do tej pory niezalezni z mezem, nigdy nas w domu nie bylo, a tu nagle uziemienie. Kocham Malwinke bardzo, ale musze sie oswoic z nowa rola. Musimy ta sytuacje zaakceptowac, nie mamy innego wyjscia. Glowa do gory
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
w klubie założyłam nową dyskusje bardzo proszę o wypowiedzenie sie
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba skaza białkowa
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Brida chyba Ty pytalas, gdy bylam w szpitalu, dlaczego mialam wywolywany porod na 4 dni po terminie. Otoz moj lekarz prowadzacy stwierdzil, ze mam zly zapis NST, juz na kilka dni przed porodem, co wlasnie stanowilo podstawe do wywolania porodu.
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera... mam nadzieję, że jednak to nie będzie skaza... położna kazala nam ją dzisiaj w krochmalu wykąpać...
Czuje się jakby mi się angina zaczynała ![]() ![]()
|
|
|
|
#1072 |
|
BAN stały
|
Meszsares oby szybko poszło i nie bolało.Czekamy an Ciebie
![]() Mam biegunkę-23 razy dziś póki co
|
|
|
|
#1073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie cieszę że moja miała tylko 2900g - ja bym 5kg chyba nie urodziła SN
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a próbowałaś chwyt kolkowy na Maksiu? bo na moją w skrajnym ataku tylko to działa jak tylko trochę ją boli to pomaga leżenie brzuszkiem na mnie na klacie.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
za poważny skurczyk - pierwszy krok do porodu ![]() Cytat:
Ale nie wiem czy to nadal skok czy po prostu brzuszek znowu dokucza.. całe szczęście że noce ma spokojne ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- biedna moja, zatrułaś się czymś?---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- dodałam w klubie kilka fotek Juleczki z dzisiejszej kąpieli
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-31 o 20:09 |
||||
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko nie wynagrodzi. Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot. Dobija mnie całkowicie to, że jestem sama. Potrzebuję bliskości.
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
BAN stały
|
Beatko,nie,nie zatrułam.Pisałam Wam w niedziele.
Zmalowana jeszcze troche.Ale musisz gdzieś wyjsć by opieka nad Filipkiem nie była musem ale przyjemnością. Byłam w klubie-wszystkie dzieci są CUDOWNIE PIĘKNE!!!!!! Jutro szkoła i mój Szymon idzie pierwszy raz. |
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
oby jednak nie---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- No to wielki dzień jutro synuś sie cieszy?
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast nie mogę powiedzieć tego o opiece nad Leną Zmalowana uwierz, że z każdym miesiącem bedzie lepiej wiem, ze Ci ciężko, ale jesteś bardzo dzielna, narzekaj ile chcesz to pomaga, ja tylko trzymam kciuki zeby Filipek był grzeczny i dawał Ci coraz więcej radości u nas raczej skaza na 99%, Filip również miał jak był mały
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują
,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie
Przyjechały moje 3 koleżanki ze studiów 

Zakończone: 2

mam ten sab simplex ale nie wiem kiedy go podać i o której godzinie a karmię piersią tylko ........... proszę doradźcie
bo mój kręgosłup i nerwy tego dłużej nie wytrzymają

do kontroli za dwa miesiące - już czekam jak na szpilkach.
ale ja w zaścianku mieszkam 

za poważny skurczyk - pierwszy krok do porodu