|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też powtarzam, że ciąża to nie choroba, ale teraz sama doświadczam co to znaczy źle się czuć i nie mieć ochoty dosłownie na nic. Spinam się w sobie i staram się coś porobić, na szczęście mój jest tutaj wyrozumiały. Za to ja wymagam aby sam coś porobił mobilizując mnie tym samym do "pracowania". Mój raz mi wypomniał, abym poszukała lepszej pracy więc zwróciłam uwagę, że po pierwsze jestem w ciąży i ciężko ciężarnej ukryć ten fakt podczas szukania pracy, poza tym nikt nie przyjmie kobiety ciężarnej wiedząc, że za chwilę zamrozi miejsce pracy, bo urodzi i będzie chciała zostać przez jakiś czas na macierzyńskim, a poza tym chorobowe itp. A potem opieka nad dzieckiem, bo dziecko może zachorować i moja dyspozycyjność spada o 99% Może się poszczęści po porodzie i coś się trafi, jeśli nie, to ważne, że jest praca (jaka jest, taka jest, bo pracuję za minimalną krajową...).
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Gucia mam taką dawkę bo dopiero zaczynam branie hormonów. Do tej pory tarczyca sobie sama radziła i miałam TSH ok 1,5, a teraz się posypało. Endo powiedziała, że wyniki nie najgorsze, FT3 i 4 tak w połowie normy. Po pełnym miesiącu mam zrobić badania i znów do niej. Pewnie mi zwiększy dawkę.
Kubusewa bidulko...namęczysz Ty się, i to kurcze tak wcześnie Cię złapało. Moja senność wszechogarniająca to pryszcz przy Twoich objawach. Oby szybko przeszło. Adaikaka gratulacje, super tak zobaczyć swoje maleństwo i to z bijącym serduszkiem. Cytrynka Twojemu TZ należy się lanie. Nie denerwuj sie za bardzo, może się chłopina ogarnie |
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ wie, że nie może za mnie decydowac i nie może bezpośrednio wpływac na moje decyzje. I tak wie, że zrobię jak będę chciała, może mi doradzić, pomóc w podjęciu decyzji itp. Musimy wybrać panele do pokoju i wywalić smierdzącą wykładzinę. Niestety na razie dodatkowego grosza nie ma, a ja póki mam siły i mogę pomóc przy wynoszeniu mebli, chciałabym aktywnie uczestniczyć w remoncie. Przy okazji odmalować ściany trzeba aby było świeżo. Muszę kupić nowe firanki do tego pokoju i trzeba poszukać takiego ustawienia aby było miejsce na łóżeczko... obawiam się, że będzie trzeba zrezygnować z naszego łóżka sypialnianego na koszt jakiejś wersalki :/
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed snem zaraz sie napisaje melisy zeby zasnac bo sen tez leczy a ja nie dosc ze boje sie o skurcze, to boje sie o dzidzie, o jutrzejszy wynik usg i tak sie wszytsko kumuluje.teraz sobie siorbie melise ogladne do konca egzorcyzmy emili rose i ide spac dobranoc kochane -zycze wam kolorowych snikow. aaa co do mezow i kasy to u nas jak sie pierworodny urodzil bylo ciezko tak ze my nie jedlismy zeby syn mogl miec kupywane mieszanki dla dzieci wczesnie urodzononych. Ale nigdy mi nie powiedzial ze mam isc do rpacy (wtedy dopiero co skonczylam studia i obronilam sie) po 6 miesiacach jak ju wsyztskie badania wykazaly ze z synkiem jest wsio ok zdecydowalam sie na prace pracowalam za 800 zyla i sie polepszylo, potem zmienilam prace-niestety szef jest podly dlatego od razu na l4 poszlam,a tez pracuje za najnizsza srednia maz ma 2-3 razy wiecej ode mnie . Jakos dajemy rade bo wiem ze jak juz mi sie macierzynski skonczy ot mnie zowlnia - niesttey szewf idota slucha zadrosnej zony i tak sie dzieje. Ale dochowam troche maluszka i bede suzkac nowej pracy bedzie latwiej bo syn do przedskzola pojdzie a malenstwem zajmie si emoja mama (wspaniala instytuacja jak sobie zartuje ) to tyle dobranoc kcohane i dziekuje za info dot mg -mam nadzieje ze ta podwojna dawka nie zakzodze diecku ale cuzje ju sie znacznie lepiej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynka przeszłam podobną przeprawę będąc w poprzedniej ciąży... generalnie kilka razy już byłam na walizkach... najpierw w ciąży, potem z małym dzieckiem...
było bardzo źle między nami... jeszcze na początku tego roku nie raz padało słowo rozwód... ale udało nam się w końcu porządnie porozmawiać i jest naprawde dobrze... Być może to kryzys, być może coś znacznie poważniejszego... nie zazdroszczę Ci tej sytuacji bo co byś nie zrobiła to nie wiesz czy robisz dobrze... jednakże proszę Cię... nie pisz, że załujesz tego dziecka ![]() pamiętaj, że ta mała istotka zawsze będzie bardziej Twoja niż jego, cokolwiek by się nie stało... Głaskaj brzuszek i mów maleństwu że go kochasz i że wszystko będzie dobrze i że dacie rade czy to z jego "tatusiem" czy też sami... |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wie ktos jak to jest jelsi sie urodzi drugie dziecko ??daja dodtkowy jakis urlop czy tylko te 24 tygodnie?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa, a ja Ci napiszę, że nie jesteś jedyna..
Jeny ja też czekałam na maluszka i nadal cieszę się jak głupia. Ale też sobie myślę, za jakie grzechy ja się tak źle czuję. Plus jeszcze tyle godzin w robocie Nie wiem jak jutro wydołam, wczoraj było beznadziejnie, dziś uszło w tłoku, ale jutro to 30 godzin pod rząd![]() ![]() Tyle rzeczy trzeba poorganizować.. a ja nie mam sił. Mój mąż będzie jechał do Polski niedługo, żeby domek dokańczać. No i zostanę sama. Miałam pakować rzeczy, które on już mógłby na dobre zabrać. I znowu-niemoc. W styczniu czeka nas przeprowadzka, bo w domu który teraz wynajmuje, to psa można sobie trzymać, ale nie maleńkie dziecko;/ A jeszcze nie mam 100% pewności co do pracy. Powinni mnie znowu przenieść do nowego miasta od stycznia. Ale prosiłam, żeby ze względu na hmm już wtedy zaawansowaną ciążę, nie przenosili mnie. Zobaczymy co będzie. Gdzie mamy narzekać , jak nie tu? Nie można być zawsze szczęśliwym optymistą. Trzymajcie kciuki za spokojny dyżur, proszę
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pracy koledzy nawet nowy kolor wlosow pochwalili a jednek slodkosci mi kupuje codziennie mowiac ze to dla dzidzi a w domu takie rzeczy ufff wygadałam sie dziewczyny kochane |
|
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko z paskiem żeby się jako tako trzymało a na allegro można kupić takie pasy ciążowe jakby. Je się nosi na ubranie i zakrywają brzuch jak jest koszulka przykrótka i spodnie jak są rozpięte Ciekawe czy to się sprawdza? czy nie zjeżdża np. Cytat:
No ale .Wierzę że wszystko ok. ![]() Cytat:
Cytat:
Jednego jestem pewna. Z dzieckiem dam sobie radę sama czy z mężem. Kobiety są silne - a matki jeszcze silniejsze ![]() i wszystko przetrwamy a maluch będzie Cię kochał zawsze, miłością bezwarunkową więc mów do brzuszka i myśl sobie że to Twoja mała istotka tam siedzi. A TŻ... oby się opamiętał. Ale tak czy tak dasz radę. dobranoc |
||||||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanim będzie za późno i Cię straci ![]() Życzę Ci kochana dużo siły i nie daj się...
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko, to bierz ten mg - napewno nie zaszkodzi. Choc jak masz takie mocno skurcze to moze byc tez tak jak chyba Gucia pisala, ze potasu brakuje
![]() Cytrynka, wspolczuje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynka wspolczuje , ale moze popatrz z innej strony : Ty w ciazy wrazliwiec jestes , a on musi sie przyzwyczaic do nowe sytuacji a ciezko facetowi pogodzic sie z faktem ze juz nie bedzie na 1 miescu -NIGDY
Spokojnie uspokuj sie i pogadajcie. Pamietaj ze nerwy odbijaja sie na dziecku. Nie wiem o co wam poszlo ale warto spokojnie rozmawiac uwierz mi , zeby nie moja chcec utrzymania zwiazku to juz po 1 dziecku bylabym rozwodka a dzis nie zaluje swojej pracy w te malzenstwo wlozone , bo moj buntownik , uparciuch i zadziciel dal sie przerobic na lagodnego kociaka i wspanialego ojca i partnera , czego i Tobie zycze.Tez przerabialam niedosolone zupy , nieposprzatane , to ze nie zarabiam itd az do dnia kiedy odkrylam sposob na swojego chlopaka. NIe sztuka jest zwiazek zakonczyc, sztuka jest o zwiazek dbac i w nim wytrzymac ale oczwiscie sa sytuacje , np gdyby moj maz mnie udezyl , gdzie sekundy bym nie byla z nim dluzej . Nie daj sobie tez wejsc na glowe , oswiec PANA ze to jego zasrany interes was utrzymac , bo dzieka palcem sobie nie zrobilas , a ciaza to nie choroba a stan blogoslawiony , ktory jak nazwa wnosi wymaga odpowiedniego traktowania Gizmiatko , Jolkaaa dajcie znac co po badaniach koniecznie gosica wcale sie nie dziwie ja tez tak mam po kazdej wyizycie , usmiech od ucha do ucha Zariah jesli sa to te o ktorych mysle pasy czyli takie ozdobne bawelniane to one niestety zdobia ale nie podtrzymuja , ale sa takie pierdoki gumeczki z guzikiem ze mozna miedzy guzik a dziurke zalozyc i trzyma spodnie w kupie mimo ze te rozpiete , wtedy pas jak najbardziej zda roleJa dzis od 3 nie spie i segregowalam swoje za male ciuchy , machnelam pranie i obecnie juz jestem zmeczona haha a gdzie tu do konca dnia Jutro ide na prenatalne i juz sie boje , snia mi sie shizy |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze z czasem zmądrzeje? 3maj sie kochanaja sie witam. przewraca mi sie w zolądku wszystko bo zjadłam porcje leków na czczo musze sobie o godzine przesunąc. Wstawiam na maila swoj brzuszek dzis zaczynam 10 tydzien ![]() A czuje sie dobrze. Nic mnie nie boli (na razie) odpukac...
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis ide o 17 juz mam rozwolnienie z nerwów, melisa wieczorna nie zadziałała bo nie spalam pol nocy a na dodatek o 7 :10 syn mnie obudził posadziłam go niewychowawczo przed tv puściłam tomka i przyjaciół- proszę o kciuki!! w dalszym ciagu ;] potas - hmmm nie wiem pewnie wszystki mineraly i wit brakuje dzis zjem sloik koncentratu bo uwielbiam sok pomidorowy nie znosze !!!!
|
|
|
#4399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pas chyba też żeby zakryc moje spodniowe sztuczki trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
emigra- wiesz co chyba ten magnez dziala bo nie mam tkaiego napietego brzucha ze tak powiem zflaczal ;> a wczesniej napiety jak balon byl !!!!
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumei to jednej rzeczy mi szkoda jako mamusi wiosennej nie moge wyjsc sobie na balkon bezkarnie bez szlafroka zaczerpnac swiezego powietrza ... bo sie robi coraz chlodniej nie wiem co dzis bede robila .. ale na pewno bede duzo spala bo juz widze ze ciezko bedzie utrzymac glowe w pozycji: czuwanie nie chce ciagle napisac ze znowu rzygi... mam scisniety zoladek jak przed nie przymierzajac egzaminem.. wiec moze faktycznie nospe sobie walne.. moze wtedy sie jakos lepiej poczuje miloego dnia mamcie |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
biorac pod uwage ze ja mam szalenie nieregulowany czas pracy... czasem i u mnie tak bywa ze mam takie "dyżury" jak twój... teraz na szczeście jużtak nie mam ... ale ot tylko dlateog, ze musze wreszcie obronic dyplom i moj szef = tato odpuszcza.. zebym nie zawalila szkoly... mowie wam ze az sie boje co powie na fasolke
(wiem ze bedzie sie cieszyl ale jestem wrecz 100000% pewna ze pierwsza jego reakcja bedzie a co z dyplomem ale uznaje ze poki nic zlego sie nie dzieje jego obawy sa bezpodstawne a skoro tak to kto ma sobie dac rade jak nie ja ....zwlaszcza ze do tej pory godzilam prace ze studiami.. co prawda czasem byl lepszy skutek czasem gorszy .. ale w koncu dobijam do ostatniej stacji na tej uczelni |
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
jezu ja po tkaim dyzurze bym spala 48 godizn jaknic !!!!!! aczkolwiek chyba jest tak ze jak sie pracuje w takim systemie to sie idzie przyzwyczaic ja pracowalam 8 godizn i juz na poacztaku ciazy nie umialam wysiedziec myslalam ze padne ;>
ja zdjadlam dwie kiełbaski i zagryzlam polowa sloiczka 190 gram koncentratu pomidorowego ;] bo tylko taka forme pomidora jestem w stanie łyknąć !!! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
ja z pierwszej ciazy bylam na ostanim orku urodizlam w maju z lipcu sie bornilam i nie zaluje ;] mialam czas na pisanie pracy w spokoju a jak sie piszcze prace to sie wie o czym jest i ze zdaniem nie bylo problemu -oczywiscie mega stres ale dalam rade ;] ty tez dasz rade ;] -a ile ci zostalo do dyplomu ? link odnosnie butow u ciebie w podpisie nie dziala ;>
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-09-01 o 09:02 |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
a więc wróciłam z badań mocz poranny oddany, krew pobrana i wsio nastraszyłyście mnie, że aż tyle mi pobiorą a pobrali tylko raz w jedną fiolke za badania płatne zapłaciłam 122zł jutro wyniki będą u mojego lekarza, ale na wizytę idę dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze to kwestia procedur
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No byłam tam gdzie dostałam skierowanie w laboratorium analizy a tak się bałam cieszę się, że już po
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

jeszcze wmawia mi sie po 3 miesiącach wrócę do pracy

A kiedy masz wizyte? Spytaj najlepiej swojego gina czy sa jakies tabl. z mg dla kobiet w ciazy specjalnie, zebys nie musiala lykac jak ja wczesniej po 5 tabletek mg zeby dawke zrobic