Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1364 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 22:47   #40891
martusia1234
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ups, nie podpięłam, więc widać skalp Oczywiście też za dużo dotykałam należą się podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie
Hmmm, mam wrażenie, że potrzebuję poprawki fryzjerskiej kształt się gubi i jakoś płasko u góry
Piękne!

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Mgiełko, fajnie,że znów ślicznie u Ciebie.
DMkAniu, nie zgadniesz z czym mi się Twoje ekstremalnie nawilżone włosy skojarzyły! Z taką lejącą gęstą czekoladą w fabryce czekolady. Ten kolor i blask!
Hihi, też pomyślałam o czekoladzie.

Moje włosy właśnie schną i chyba dziś będą tylko falki, bez loków, ale jakoś zupełnie mnie to nie martwi , za to są cudownie mięciutkie i gładkie. Bardzo dawno nie miałam takich ładnych włosów. Z tygodnia na tydzień są coraz piękniejsze. Dziękuję Wam za pomoc Oczywiście to dopiero początek, ale mogę powiedzieć, że po miesiącu już coś widać.

W zeszłym tygodniu (po poprzednim myciu) TŻ obdarował mnie wspaniałym komplementem: "Mówiłaś, że masz falowane włosy, a ja tu widze takie...loki".

Ehh, poszłabym jutro do szkoły. Najlepiej z tytą.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:48   #40892
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Łeb pod kran, odżywka d/s, b/s [daję jej sporo, ale na ociekające, więc część w pieluchę idzie] i stylizator dacyt! Powiedz, gdzie i jak byś ciachnęła u mnie te kłaki?
a co chcesz osiagnac? podniesc i zwiekszyc objetosc? czy o cos innego chodzi? a jeszcze jak wyglada przod?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:53   #40893
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moje włosy rano, początek roku w LO, wszak jako pierwszak muszę zrobić dobre wrażenie
Bo co sobie pomyślą, jak zobaczą dziewczynę ze spuszonym, nieogarniętym czymś co lokami było, ale się wyspało na głowie?
A teraz nie cytuję nic, nie czytam zaległej strony, tylko idę spać, wszak budzik ustawiłam na 5:50, 5:55 i 6:00 żeby na pewno nie zaspać Autobus 7:02
Powodzenia na rozpoczęciu

Dziewczynki jeszcze raz zadam pytanie, bo mi gdzieś odpowiedź przepadła w gąszczu Jakie maski b/s stosujecie???
Stary 2011-08-31, 22:56   #40894
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a co chcesz osiagnac? podniesc i zwiekszyc objetosc? czy o cos innego chodzi? a jeszcze jak wyglada przod?
Zdecydowanie objętość, ale też zapuszczam i mam naprawdę niedużo włosów + cieniasy nie wiem czy da się to pogodzić jakoś. Z przodu walczę z odrastającą grzywką. Jak ją wyprostuję to sięga mi ust. Jutro postaram się zrobić zdjęcie z przodu i pokażę

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dziewczynki jeszcze raz zadam pytanie, bo mi gdzieś odpowiedź przepadła w gąszczu Jakie maski b/s stosujecie???
Maski b/s? jeśli chodzi o odżywki to takie KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 23:05   #40895
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie objętość, ale też zapuszczam i mam naprawdę niedużo włosów + cieniasy nie wiem czy da się to pogodzić jakoś. Z przodu walczę z odrastającą grzywką. Jak ją wyprostuję to sięga mi ust. Jutro postaram się zrobić zdjęcie z przodu i pokażę
nie widze przodu wiec tak na oko zrobilam linie, ja bym zdecydowanie podciela konce ale naprawde konce, to sprawi ze beda wygladac gesciej, ta rozowa linia to tak chcialam utrafic w okolice ucha wlasnie, tylko ze ja bym te warstwy nie robila z duzej ilosci wlosow, w sumie to w zaleznosci od ilosci wloskow zrobilabym i rozowa i czerwone albo tylko te czerwone, wydaje mi sie ze to by unioslo troche calosc, tylko jeszcze pytanie jak chcesz zapuszczac, w sensie grzywka ma byc bardzo dluga czy potem chcesz miec ja taka do brody i reszta pocieniowana? wtedy trzeba odpowiednia wersje wpasowac w zapuszczanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DMkAnia.jpg (130,3 KB, 41 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-31, 23:12   #40896
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Rety ale kolekcja!!
Cytat:
Żel aloesowy z kroplą olejku, co mi w ręce wpadnie.
Ewentualnie krem do rąk biedronkowy na ociekające i też jaki żel aloes/lniany

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 23:14   #40897
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
jestem totalnym ewenementem (tak sie to pisze?), mam zajechane wlosy jak konie po westernie ale nawet z bliska i w dotyku tego nie widac, ale gdybym tylko odpuscila pielegnacje, zwlaszcza nawilzanie to dzungla i komary
widocznie to najlepszy przyklad na to jak ważna jest pielęgnacja - codzienna i nieustanna!
Cytat:
szybko? 2 tygodnie mi zawsze w lodowce stal, a jak dodawalam konserwant ze ZSK to 2 miesiace
oj to mi na bank nie stoi 2 tyg. Mooooże z tydzien? a potem pleśnieje. Jak zauważe chociaż plamkę to wylewam, zazwyczaj zostaje mi go na jedno użycie gdzieś. Czasem wewnętrznie czuję, żę się zepsuje zaraz to maskę robię albo coś.
Ale dziewczyny na wątku o lnianym też pisały, ze im się psuje szybko...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
moja metoda? a co dokladnie? bom az ciekawa, efekt dzisiaj masz pyszny, krecona czekoladka
Cytat:
Łeb pod kran, odżywka d/s, b/s [daję jej sporo, ale na ociekające, więc część w pieluchę idzie] i stylizator dacyt! Powiedz, gdzie i jak byś ciachnęła u mnie te kłaki?
o to to dokąłdnie ta metoda mnie tak zaciekawiła ja tez z reanimacją sobie kiepsko radę...

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Mgiełko, fajnie,że znów ślicznie u Ciebie.
ojjj taka super zadowolona nie byłam bo musiałam w to włożyc baaaardzo dużo pracy dzisiaj...

Cytat:
łuuuuhuuuuu jaka kolekcja heheh powiedz mi czy każda joanna jest faktycznie inna czy masz wszystkie tylko dla różnorodności... hmmmm zapachów

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 23:22   #40898
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
nie widze przodu wiec tak na oko zrobilam linie, ja bym zdecydowanie podciela konce ale naprawde konce, to sprawi ze beda wygladac gesciej, ta rozowa linia to tak chcialam utrafic w okolice ucha wlasnie, tylko ze ja bym te warstwy nie robila z duzej ilosci wlosow, w sumie to w zaleznosci od ilosci wloskow zrobilabym i rozowa i czerwone albo tylko te czerwone, wydaje mi sie ze to by unioslo troche calosc, tylko jeszcze pytanie jak chcesz zapuszczac, w sensie grzywka ma byc bardzo dluga czy potem chcesz miec ja taka do brody i reszta pocieniowana? wtedy trzeba odpowiednia wersje wpasowac w zapuszczanie
No właśnie, bo one są coraz cieńsze. Ktoś na forum fajnie ujął jak taki włos wygląda...porównując go do gałęzi drzewa
Postaram się zrobić coś takiego właśnie jak narysowałaś, z niewielkiej ilości włosów [bo więcej i tak nie ma ]. Dzięki!
Hmmm...jeszcze nie wiem co z tą grzywką, ale prawdopodobnie będzie tak...ze względu na to, że mam mniej włosów z przodu to chyba nie da rady jej zapuścić bardzo długiej. Znaczy, ze pewnie dorośnie tylko do brody i stopniowany przód w tył. Wiadomo o co chodzi

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Rety ale kolekcja!!
Bo ja sroka

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny na wątku o lnianym też pisały, ze im się psuje szybko...

łuuuuhuuuuu jaka kolekcja heheh powiedz mi czy każda joanna jest faktycznie inna czy masz wszystkie tylko dla różnorodności... hmmmm zapachów
U mnie też lniany krótko wytrzymuje
Najczęściej używam lnianej i miodowej reszta do mycia, ale muszę je jeszcze potestować jako b/s.
Lecę do wyra, bo TŻ goni! Paaa!

Stary 2011-08-31, 23:48   #40899
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
z mojego doswiadczenie wynika ze jak sie ma nawilzajacy stylizator to mozna pominac odzywke bs ale stylizator nalozyc w wiekszej ilosci, kazdy zel z podstawowym skladem wymaga podkladu i bez odzywki bs wlosy sie szybko wysuszaja, zel lniany moze byc uzywany samodzielnie ale wtedy nie nalezy go oszczedzac

Powiem tak, stosujesz pielegnacje krotko, brak Ci nawilzenia, nie potrafisz zrobic zabezpieczac, wlosy sie pusza bo brak im nawilzenia, same z siebie nie potrafia sie obronic i skutkiem jest puszak. Suszysz naturalnie?
Toteż dziś walnęłam zdrowo żelu lnianego - się aż prosiło
(Nie)stety, ale najczęściej używam dyfuzora, rzadko mam czas na naturalne suszenie. Przyznaję, że często sobie zmechacę to i owo podczas suszenia.

Cytat:
Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy w pewnych kwestiach, zeby uzyskac efekt wlosow ktore wygladaja jak opadajaca kaskada lokow wg mnie musialabys potrenowac z nakladaniem wiekszej ilosci odzywki bs plus fajny zel. Masz lekkie wlosy i bez obciazenia ich nie uzyskasz oczekiwanego efektu. Jak dla mnie etap nakladania odzywki bs i stylizatora jest bardzo wazny zwlaszcza przy cienkich wlosach (sama takie mam). Po wyschnieciu wloskow z zelem owszem sa sucharki ale wystarczy delikatnie ugniesc i znikaja a rezultat jest niesamowity. Poszukaj w dzienniku regeneracji mojego posta z przemiana jak mialam dlugie blond, nalozylam wtedy pierwszy raz podobna ilosc joanny bs z miodem, gdybym nie zniszczyla sobie potem poprawianiem blondu mialam dlugie blond loki teraz (ale w sumie wole czerwone wiec tych blond nie zaluje). Jedno mycie i moje wlosy sie zmienily. Z zelem nie pomoge bo uzywam amerykanskich ktore maja super sklady, tu musisz podpatrzyc co dziewczyny nakladaja.
Tej kaskady loków, to jakoś u siebie nie widzę Dobra, mam już cel: poszukam żelu i spróbuję nałożyć więcej odżywki, zobaczymy, co mi wyjdzie

Cytat:
Sumujac - zacisnij zeby i nawilzaj i trenuj stylizacje czyli nakladanie odzywki bs i stylizatora. Coz, nic wiecej na razie nie da sie wymyslic, wlos krecony nienawilzony i bez ochrony zawsze bedzie sie puszyl.

Kupilas karite, fajnie. Teraz musisz zobaczyc jak Ci bedzie pasowac, jesli poczujesz ze jest dla Ciebie za ciezka stosuj przed myciem na godzine, brzmi dziwnie ale uwierz mi ze to swietna metoda, sama mam 2 maski - jedna z shea a druga z tucuma i obecnie wlasnie tak stosuje, jak mialam henna moglam po myciu, splukac i stylizowac, po pozbyciu sie henny mam znow cieniutkie wloski i obie tak stosowane za bardzo obciazaja. Byl czas ze nakladalam karite na noc, bardzo pomaga na wysuszone klaczki, a rano normalnie mycie. Sama musisz znalezc najlepsze zastosowanie dla niej.
Dzięki za pomoc Zastosuję się do rad i zobaczymy, co mi wyjdzie.

A póki co chyba Joaśka nie sprawdzi mi się do mycia. Pod koniec dnia mnie skalp rozswędział, umyłam resztką glorii i poczułam ulgę. Potem się skusiłam na alterrę z morelką i tylko żel lniany. W sumie ta alterra bardziej mi pasuje niż ta z granatem. Noi mam 2 mini korkociągi, aczkolwiek oczywiście z tyłu i pod spodem, co by nikt czasem nie zobaczył I jednego loka nad czołem. Reszta się zdecydować nie może.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 07:09   #40900
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Toteż dziś walnęłam zdrowo żelu lnianego - się aż prosiło
(Nie)stety, ale najczęściej używam dyfuzora, rzadko mam czas na naturalne suszenie. Przyznaję, że często sobie zmechacę to i owo podczas suszenia.
Kochana jak uzywasz dyfuzora to powinnas miec super loki, z jak jeszcze z zelem lnianym to utrwalone pieknie. Cos zle robisz. U mnie zestaw joanna z miodem i lniany pieknie utrwalaly fryzure.

Jaki masz ten dyfuzor? wklej fotke.

Jak uzywa sie dyfuzora to nalezy nalozyc wiecej (duzo wiecej) zelu lnianego (czy innego), delikatnie pougniatac wloski z zelem a nastepnie zabrac sie za suszenie, i moga rada - jak nie chcesz zmechacenia/puchu - nie dotykac w trakcie suszenia. Czy Twoj dyfuzor rozwiewa wlosy przy srednim nawiewie? Masz w ogole stopnie nawiewu? A jaka temperatura suszysz i jak dlugo?
W trakcie suszenia nawet dyfuzorem suszarka 'zjada' czesc produktow, moze u Ciebie nie chodzi o stopien nawilzenia, moze wlasnie masz za malo produktu i po wysuszeniu nic z niego nie zostaje aby dalej utrwalac i chronic loka. (zgaduje, szkoda ze nie ma mozliwosci teleportacji bo jakbym widziala wlosy w rzeczywistosci to szybciej bym cos ustalila, a jeszcze jakbym mogla je sama umyc i wysuszyc to po jednym razie bym wiedziala co im dolega)

Sprobuje opisac kroki:
- na wilgotne nakladasz zel lniany (z odzywka bs lub nie nalozona wczesniej), conajmniej dwie solidne garscie
- zaczynasz suszenie srednia temperatura maxymalnie na srednim nawiewie
- jesli Twoj dyfuzor nie rozwiewa wlosow (ja taki mam) to przy pochylonej glowie delikatnie przykladasz go do koncow wlosow np. z przodu i przysuwasz do skalpu, suszysz tak 1 minute, odsuwasz dyfuzor i to samo boczna partia, znow 1 minuta, drugi bok 1 min, znow wracasz do przodu. Chodzisz tak po glowie az wlosy beda w 80-90% suche.
- nic na razie nie robisz, ubierasz sie, robisz milion innych rzeczy, dopiero jak poczujesz ze wlosy sa suche przy skalpie delikatnie ugniatasz dlugosc lub (moj sposob) machasz glowa kilka razy, zel lniany w odroznieniu od innych zeli sam puszcza przy takiej dlugosci wlosow

Jesli Twoj dyfuzor rozwiewa wlosy to niestety czeka Cie wlaczanie i wylaczanie jesli nie chcesz mechacenia. Przysuwasz dyfuzor i wlaczasz na minute. wylaczasz i dopiero odsuwasz.

I jeszcze moj sposob na podwoje podkrecenie, ale to sprobuj jak opanujesz lepiej dyfuzor - w polowie suszenia gdy wlosy byly w 50% mokre (pisze jak robilam na dlugich lnianym bo teraz i przy zastosowaniu zelu z CJ poprostu susze 15m bez przerwy i po godzinie odgniatam, zadnych dokladek) ale juz czuc bylo ze sa sztywne od zelu, bralam porcje zelu w lapki i delikatnie bralam dlugosc i robilam 2-3 ugniecenia, kontynuowalam suszenia w sposob opisany wyzej, nie mialam puchu za to loki sie lepiej skrecaly. Zawsze dzialalo, z tym ze to chyba trzeba potrenowac wiec najpierw lepiej opanuj dyfuzor.

Cytat:
Tej kaskady loków, to jakoś u siebie nie widzę Dobra, mam już cel: poszukam żelu i spróbuję nałożyć więcej odżywki, zobaczymy, co mi wyjdzie
coz, jak pisalam wyzej szkoda ze nie moge sama umyc i wysuszyc Ci lokow, masz material na ktorym mozna pracowac
Cytat:

Dzięki za pomoc Zastosuję się do rad i zobaczymy, co mi wyjdzie.

A póki co chyba Joaśka nie sprawdzi mi się do mycia. Pod koniec dnia mnie skalp rozswędział, umyłam resztką glorii i poczułam ulgę. Potem się skusiłam na alterrę z morelką i tylko żel lniany. W sumie ta alterra bardziej mi pasuje niż ta z granatem. Noi mam 2 mini korkociągi, aczkolwiek oczywiście z tyłu i pod spodem, co by nikt czasem nie zobaczył I jednego loka nad czołem. Reszta się zdecydować nie może.
a jak myjesz joanna to tez robisz porzadny masaz skalpu? i ktora myjesz? osobiscie uwazam ze makowa do mycia jest najlepsza choc jak nie mam jej to moge umyc laniana albo z miodem.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-01, 07:52   #40901
karolcia2106
Raczkowanie

Ręczniczki i ściereczki z Biedronki kupione Byłam przed sklepem jeszcze przed otwarciem Razem z panami z budowlanki kupującymi zgrzewki piw. Ale przynajmniej miałam wybór- wszystko świeżo wyłożone. I Pani kasjerka pochwaliła moje loczki Mówi do mnie, że fajne te ściereczki i chyba sama kupi a ja pokrótce wytłumaczyłam jej, że to do włosów, bo lepiej takimi wycieraczki loczki. Zapytała się czy to moje naturalne i powiedziała, że zawsze chciała takie mieć. Miły początek dnia

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:24   #40902
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
ooo łał

A moje włosiska dalej w kryzysie, już zaczynają mnie wkurzać wstaje rano, a tu końce powyginane, przyklap i ogólne makarony
Ale nie poddaje się i walczę dalej
CG jestem miesiąc, moje włosy wyraźnie przeżywają zmianę pielęgnacji, mam jeszcze miesiąc wakacji, to mam nadzieję, że uda mi się je doprowadzić do fajnego stanu
Dzisiaj spróbuję przemyć je trochę mocniejszym szamponem, bo może coś tam koczuje co obciąża.
Poza tym mam dzisiaj ważną misję, odnaleźć masło orzechowe () bez zbędnych dodatków, czyli jak najwięcej orzechów w szklanym słoiku wypełnionym chwilą przyjemności

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:29   #40903
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Chciałam zapytać o odżywki b/s i maski a wyszło mi skrócone I te Naturie np do przetluszczających się włosów też są spoko na loki??
Stary 2011-09-01, 08:35   #40904
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
(zgaduje, szkoda ze nie ma mozliwosci teleportacji bo jakbym widziala wlosy w rzeczywistosci to szybciej bym cos ustalila, a jeszcze jakbym mogla je sama umyc i wysuszyc to po jednym razie bym wiedziala co im dolega)
Rany jaka szkoda! Po jednej takiej randce z każdą moją guru i miałabym baranka! Eh...
Trza było jechać na studia do Wro
Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
I Pani kasjerka pochwaliła moje loczki Mówi do mnie, że fajne te ściereczki i chyba sama kupi a ja pokrótce wytłumaczyłam jej, że to do włosów, bo lepiej takimi wycieraczki loczki. Zapytała się czy to moje naturalne i powiedziała, że zawsze chciała takie mieć. Miły początek dnia
Super

Stary 2011-09-01, 09:09   #40905
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ręczniczki i ściereczki z Biedronki kupione Byłam przed sklepem jeszcze przed otwarciem Razem z panami z budowlanki kupującymi zgrzewki piw. Ale przynajmniej miałam wybór- wszystko świeżo wyłożone. I Pani kasjerka pochwaliła moje loczki Mówi do mnie, że fajne te ściereczki i chyba sama kupi a ja pokrótce wytłumaczyłam jej, że to do włosów, bo lepiej takimi wycieraczki loczki. Zapytała się czy to moje naturalne i powiedziała, że zawsze chciała takie mieć. Miły początek dnia
O jaaa, też chcę ściereczki...duże one są?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Chciałam zapytać o odżywki b/s i maski a wyszło mi skrócone I te Naturie np do przetluszczających się włosów też są spoko na loki??
Nawet nie patrzę na etykietę ważne czy i jak działa, a co ma napisane to wiesz...
Aaa, pokrzywę i wrzos zaniedbałam, muszę je potestować teraz

Stary 2011-09-01, 09:16   #40906
EnjoyYourLife
Raczkowanie

Hej
Jak myć włosy; z głową do dołu czy jak?
Czy mycie włosów z głową do dołu sprawi, że włosy będą trochę mniej oklapnięte? Jak Wy to robicie?

EnjoyYourLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:19   #40907
karolcia2106
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Nawet nie patrzę na etykietę ważne czy i jak działa, a co ma napisane to wiesz...
Ręczniki 38x63 a ściereczki 45x65

Stary 2011-09-01, 09:20   #40908
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

To obczaję te odżywki jak będę dzisiaj w ross albo super pharm widziałam na pewno tą z Apteczki Babuni a reszte to nie wiem w sumie

U mnie dzisiaj na głowie lekko przetłuszczona zaplatanka Myślałam, że jeszcze się nadadzą dzisiaj te włosy ale niestety nie wyglądają apetycznie
Stary 2011-09-01, 09:27   #40909
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez EnjoyYourLife Pokaż wiadomość
Hej
Jak myć włosy; z głową do dołu czy jak?
Czy mycie włosów z głową do dołu sprawi, że włosy będą trochę mniej oklapnięte? Jak Wy to robicie?
Hmm, myję nad wanną. Chociaż zdarzało się, że musiałam pod prysznicem i też jakoś sobie poradziłam wtedy koniecznie ugniatanie głową w dół

Cytat:
Ręczniki 38x63 a ściereczki 45x65
Dzięki! Kurcze, muszę je mieć pewnie sprzątną wszystkie i nic nie zostanie

Cytat:
To obczaję te odżywki jak będę dzisiaj w ross albo super pharm widziałam na pewno tą z Apteczki Babuni a reszte to nie wiem w sumie

U mnie dzisiaj na głowie lekko przetłuszczona zaplatanka Myślałam, że jeszcze się nadadzą dzisiaj te włosy ale niestety nie wyglądają apetycznie
Joasiek chyba nie widziałam ani w Ross ani w SP, hmm...prędzej w małych osiedlowych sklepikach.
Trza było włosy pod kran, spłukać obficie wodą, nałożyć odżywkę d/s, dalej b/s i żel sprawdź to koniecznie. Ja dziś powtarzam ten zabieg

Stary 2011-09-01, 09:31   #40910
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, myję nad wanną. Chociaż zdarzało się, że musiałam pod prysznicem i też jakoś sobie poradziłam wtedy koniecznie ugniatanie głową w dół

Dzięki! Kurcze, muszę je mieć pewnie sprzątną wszystkie i nic nie zostanie

Joasiek chyba nie widziałam ani w Ross ani w SP, hmm...prędzej w małych osiedlowych sklepikach.
Trza było włosy pod kran, spłukać obficie wodą, nałożyć odżywkę d/s, dalej b/s i żel sprawdź to koniecznie. Ja dziś powtarzam ten zabieg
żel lniany jak rozumiem? Bo ja jeszcze go nie stosowałam, nienawidzę konsystencji zaparzonego siemienia
Stary 2011-09-01, 09:32   #40911
karolcia2106
Raczkowanie

Ja wzięłam cztery dwa ręczniki, dwie ściereczki. A że byłam jedyną kobietą i jednym z pierwszych klientów to stałam i wybierałam Przetrzepałam im tam nieźle w tym koszyku, bo ściereczki były ukryte pod spodem A na koniec jeszcze się wrociłam i wymieniłam na iny wzorek

Stary 2011-09-01, 09:41   #40912
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
żel lniany jak rozumiem? Bo ja jeszcze go nie stosowałam, nienawidzę konsystencji zaparzonego siemienia
Taki jaki masz i używasz. Ja wczoraj Bielendę, a ostatnio Isanę pomarańczową.

Cytat:
Ja wzięłam cztery dwa ręczniki, dwie ściereczki. A że byłam jedyną kobietą i jednym z pierwszych klientów to stałam i wybierałam Przetrzepałam im tam nieźle w tym koszyku, bo ściereczki były ukryte pod spodem A na koniec jeszcze się wrociłam i wymieniłam na iny wzorek
Chciało Ci się tak wcześnie tam lecieć? jakbym mogła to bym dobę spała a jakie wzorki mają, coś ciekawego?

Stary 2011-09-01, 09:42   #40913
anoska
Zakorzenienie

dobra, apropo ścierek, bo też kupiłam dwie jedna do włosów druga do twarzy w biedronce jakoś szczególnie nie szukałam metki wewnętrznej, żeby zobaczyć co piszą, w domu rozpakowuję i patrzę, a tam 100% poliester i tutaj narodziło się pytanie: czy to aby na pewno jest mikrofibra? czy zostaliśmy wprowadzeni w błąd? jeśli tak to idę do biedronki i zwracam...
Stary 2011-09-01, 09:42   #40914
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Do czegoś z pompką przelej Trzeba się opompować ale nie walczysz z glutem

Stary 2011-09-01, 09:46   #40915
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Taki jaki masz i używasz. Ja wczoraj Bielendę, a ostatnio Isanę pomarańczową.

Chciało Ci się tak wcześnie tam lecieć? jakbym mogła to bym dobę spała a jakie wzorki mają, coś ciekawego?
A, czyli po prostu stylizator To spoko, jutro przetestuję
Stary 2011-09-01, 09:47   #40916
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
dobra, apropo ścierek, bo też kupiłam dwie jedna do włosów druga do twarzy w biedronce jakoś szczególnie nie szukałam metki wewnętrznej, żeby zobaczyć co piszą, w domu rozpakowuję i patrzę, a tam 100% poliester i tutaj narodziło się pytanie: czy to aby na pewno jest mikrofibra? czy zostaliśmy wprowadzeni w błąd? jeśli tak to idę do biedronki i zwracam...
Mikrofibra – jest to specjalny, powstały przy użyciu nowoczesnych technologii, typ mikrowłókna składający się z odpowiedniej mieszanki bardzo cienkich włókien poliestrowych i poliamidowych (nylon). Otrzymane w ten sposób mikrowłókna są 10 razy cieńsze niż jedwab, a do 30 razy cieńsze od bawełny, 40 razy cieńsze od wełny i aż 100 razy cieńsze od ludzkiego włosa.

Według wikipedii, bo na materiałach to ja się nie znam

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
A, czyli po prostu stylizator To spoko, jutro przetestuję
Właśnie, właśnie. Jeszcze się nie obudziłam

Stary 2011-09-01, 09:49   #40917
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Mikrofibra – jest to specjalny, powstały przy użyciu nowoczesnych technologii, typ mikrowłókna składający się z odpowiedniej mieszanki bardzo cienkich włókien poliestrowych i poliamidowych (nylon). Otrzymane w ten sposób mikrowłókna są 10 razy cieńsze niż jedwab, a do 30 razy cieńsze od bawełny, 40 razy cieńsze od wełny i aż 100 razy cieńsze od ludzkiego włosa.

Według wikipedii, bo na materiałach to ja się nie znam
akurat wiem co w tym temacie głosi Ciocia Wikipedia i Wujek Google, chodzi mi o konkretne odpowiedzi, że jest to mikrofibra albo nie. Skoro jest to mieszanka poliestru i nylonu to to, co kupiłyśmy nie jest mikrofibrą, bo nie ma nylonu. Czy ktoś ma prawdziwy ręcznik z mikrofibry i może sprawdzić skład na metce?
Stary 2011-09-01, 10:11   #40918
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Ręczniczki i ściereczki z Biedronki kupione Byłam przed sklepem jeszcze przed otwarciem Razem z panami z budowlanki kupującymi zgrzewki piw.
Też już byłam ale nie widziałam panów z budowy, za późno poszłam ;D

Cytat:
u mnie w Leclercu są i w drogeriach takich małych.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ooooooooo nieeeeeeeeeee! Wiedziałam, zę coś podejrzane to. Też mam dwie ściereczki...
a na papierowym tym pisze jak wół 100% mikrifibry a an papierowej poliester...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:29   #40919
hornygirl
Raczkowanie

Ja mam na mojej (gładkiej, we wzorki) 80% poliester 20% poliamid, i to by się zgadzało, bo nylon to poliamid. Kupiłam jeszcze drugą, do innych celów, w takie prążki jak ręcznik, i ta ma 100% poliester, więc jak coś lećcie wymieniać na te gładkie we wzorki
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:34   #40920
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Ja mam na mojej (gładkiej, we wzorki) 80% poliester 20% poliamid, i to by się zgadzało, bo nylon to poliamid. Kupiłam jeszcze drugą, do innych celów, w takie prążki jak ręcznik, i ta ma 100% poliester, więc jak coś lećcie wymieniać na te gładkie we wzorki
no to to by się zgadzało
pójdę wymienię, kurczaki
dzięki

chociaż tamta we wzorki miała takie krótkie włosie, a mi mikrofibra zawsze kojarzy się z takim mięciusim ręcznikiem

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-01 o 10:37
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości