|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40891 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
.Moje włosy właśnie schną i chyba dziś będą tylko falki, bez loków, ale jakoś zupełnie mnie to nie martwi , za to są cudownie mięciutkie i gładkie. Bardzo dawno nie miałam takich ładnych włosów. Z tygodnia na tydzień są coraz piękniejsze . Dziękuję Wam za pomoc .W zeszłym tygodniu (po poprzednim myciu) TŻ obdarował mnie wspaniałym komplementem: "Mówiłaś, że masz falowane włosy, a ja tu widze takie...loki" ![]() ![]() .Ehh, poszłabym jutro do szkoły . Najlepiej z tytą .
|
||
|
|
|
#40892 |
|
Zakorzenienie
|
a co chcesz osiagnac? podniesc i zwiekszyc objetosc? czy o cos innego chodzi? a jeszcze jak wyglada przod?
|
#40893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki jeszcze raz zadam pytanie, bo mi gdzieś odpowiedź przepadła w gąszczu Jakie maski b/s stosujecie???
|
|
|
#40894 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie wiem czy da się to pogodzić jakoś. Z przodu walczę z odrastającą grzywką. Jak ją wyprostuję to sięga mi ust. Jutro postaram się zrobić zdjęcie z przodu i pokażę ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40895 |
|
Zakorzenienie
|
nie widze przodu wiec tak na oko zrobilam linie, ja bym zdecydowanie podciela konce ale naprawde konce, to sprawi ze beda wygladac gesciej, ta rozowa linia to tak chcialam utrafic w okolice ucha wlasnie, tylko ze ja bym te warstwy nie robila z duzej ilosci wlosow, w sumie to w zaleznosci od ilosci wloskow zrobilabym i rozowa i czerwone albo tylko te czerwone, wydaje mi sie ze to by unioslo troche calosc, tylko jeszcze pytanie jak chcesz zapuszczac, w sensie grzywka ma byc bardzo dluga czy potem chcesz miec ja taka do brody i reszta pocieniowana? wtedy trzeba odpowiednia wersje wpasowac w zapuszczanie
|
#40896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ewentualnie krem do rąk biedronkowy na ociekające i też jaki żel aloes/lniany
|
||
|
|
|
#40897 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dziewczyny na wątku o lnianym też pisały, ze im się psuje szybko... ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Cytat:
ja tez z reanimacją sobie kiepsko radę...ojjj taka super zadowolona nie byłam bo musiałam w to włożyc baaaardzo dużo pracy dzisiaj... Cytat:
heheh powiedz mi czy każda joanna jest faktycznie inna czy masz wszystkie tylko dla różnorodności... hmmmm zapachów
|
|
#40898 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Postaram się zrobić coś takiego właśnie jak narysowałaś, z niewielkiej ilości włosów [bo więcej i tak nie ma ]. Dzięki!Hmmm...jeszcze nie wiem co z tą grzywką, ale prawdopodobnie będzie tak...ze względu na to, że mam mniej włosów z przodu to chyba nie da rady jej zapuścić bardzo długiej. Znaczy, ze pewnie dorośnie tylko do brody i stopniowany przód w tył. Wiadomo o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Bo ja sroka ![]() Cytat:
![]() Najczęściej używam lnianej i miodowej reszta do mycia, ale muszę je jeszcze potestować jako b/s.Lecę do wyra, bo TŻ goni! Paaa! |
||
|
|
|
#40899 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (Nie)stety, ale najczęściej używam dyfuzora, rzadko mam czas na naturalne suszenie. Przyznaję, że często sobie zmechacę to i owo podczas suszenia. Cytat:
Dobra, mam już cel: poszukam żelu i spróbuję nałożyć więcej odżywki, zobaczymy, co mi wyjdzie ![]() Cytat:
Zastosuję się do rad i zobaczymy, co mi wyjdzie. A póki co chyba Joaśka nie sprawdzi mi się do mycia. Pod koniec dnia mnie skalp rozswędział, umyłam resztką glorii i poczułam ulgę. Potem się skusiłam na alterrę z morelką i tylko żel lniany. W sumie ta alterra bardziej mi pasuje niż ta z granatem. Noi mam 2 mini korkociągi, aczkolwiek oczywiście z tyłu i pod spodem, co by nikt czasem nie zobaczył I jednego loka nad czołem. Reszta się zdecydować nie może.
|
|||
|
|
|
#40900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz ten dyfuzor? wklej fotke. Jak uzywa sie dyfuzora to nalezy nalozyc wiecej (duzo wiecej) zelu lnianego (czy innego), delikatnie pougniatac wloski z zelem a nastepnie zabrac sie za suszenie, i moga rada - jak nie chcesz zmechacenia/puchu - nie dotykac w trakcie suszenia. Czy Twoj dyfuzor rozwiewa wlosy przy srednim nawiewie? Masz w ogole stopnie nawiewu? A jaka temperatura suszysz i jak dlugo? W trakcie suszenia nawet dyfuzorem suszarka 'zjada' czesc produktow, moze u Ciebie nie chodzi o stopien nawilzenia, moze wlasnie masz za malo produktu i po wysuszeniu nic z niego nie zostaje aby dalej utrwalac i chronic loka. (zgaduje, szkoda ze nie ma mozliwosci teleportacji bo jakbym widziala wlosy w rzeczywistosci to szybciej bym cos ustalila, a jeszcze jakbym mogla je sama umyc i wysuszyc to po jednym razie bym wiedziala co im dolega) Sprobuje opisac kroki: - na wilgotne nakladasz zel lniany (z odzywka bs lub nie nalozona wczesniej), conajmniej dwie solidne garscie - zaczynasz suszenie srednia temperatura maxymalnie na srednim nawiewie - jesli Twoj dyfuzor nie rozwiewa wlosow (ja taki mam) to przy pochylonej glowie delikatnie przykladasz go do koncow wlosow np. z przodu i przysuwasz do skalpu, suszysz tak 1 minute, odsuwasz dyfuzor i to samo boczna partia, znow 1 minuta, drugi bok 1 min, znow wracasz do przodu. Chodzisz tak po glowie az wlosy beda w 80-90% suche. - nic na razie nie robisz, ubierasz sie, robisz milion innych rzeczy, dopiero jak poczujesz ze wlosy sa suche przy skalpie delikatnie ugniatasz dlugosc lub (moj sposob) machasz glowa kilka razy, zel lniany w odroznieniu od innych zeli sam puszcza przy takiej dlugosci wlosow Jesli Twoj dyfuzor rozwiewa wlosy to niestety czeka Cie wlaczanie i wylaczanie jesli nie chcesz mechacenia. Przysuwasz dyfuzor i wlaczasz na minute. wylaczasz i dopiero odsuwasz. I jeszcze moj sposob na podwoje podkrecenie, ale to sprobuj jak opanujesz lepiej dyfuzor - w polowie suszenia gdy wlosy byly w 50% mokre (pisze jak robilam na dlugich lnianym bo teraz i przy zastosowaniu zelu z CJ poprostu susze 15m bez przerwy i po godzinie odgniatam, zadnych dokladek) ale juz czuc bylo ze sa sztywne od zelu, bralam porcje zelu w lapki i delikatnie bralam dlugosc i robilam 2-3 ugniecenia, kontynuowalam suszenia w sposob opisany wyzej, nie mialam puchu za to loki sie lepiej skrecaly. Zawsze dzialalo, z tym ze to chyba trzeba potrenowac wiec najpierw lepiej opanuj dyfuzor. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#40901 |
|
Raczkowanie
|
Ręczniczki i ściereczki z Biedronki kupione
Byłam przed sklepem jeszcze przed otwarciem Mówi do mnie, że fajne te ściereczki i chyba sama kupi a ja pokrótce wytłumaczyłam jej, że to do włosów, bo lepiej takimi wycieraczki loczki. Zapytała się czy to moje naturalne i powiedziała, że zawsze chciała takie mieć. Miły początek dnia
|
#40902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moje włosiska dalej w kryzysie, już zaczynają mnie wkurzać wstaje rano, a tu końce powyginane, przyklap i ogólne makarony ![]() Ale nie poddaje się i walczę dalej ![]() CG jestem miesiąc, moje włosy wyraźnie przeżywają zmianę pielęgnacji, mam jeszcze miesiąc wakacji, to mam nadzieję, że uda mi się je doprowadzić do fajnego stanu ![]() Dzisiaj spróbuję przemyć je trochę mocniejszym szamponem, bo może coś tam koczuje co obciąża. Poza tym mam dzisiaj ważną misję, odnaleźć masło orzechowe ( ) bez zbędnych dodatków, czyli jak najwięcej orzechów w szklanym słoiku wypełnionym chwilą przyjemności
|
|
#40903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jednej takiej randce z każdą moją guru i miałabym baranka! Eh...Trza było jechać na studia do Wro ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#40905 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
ważne czy i jak działa, a co ma napisane to wiesz... Aaa, pokrzywę i wrzos zaniedbałam, muszę je potestować teraz |
||
|
|
|
#40906 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jak myć włosy; z głową do dołu czy jak? Czy mycie włosów z głową do dołu sprawi, że włosy będą trochę mniej oklapnięte? Jak Wy to robicie?
|
#40907 |
|
Raczkowanie
|
Ręczniki 38x63 a ściereczki 45x65
|
#40908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam na pewno tą z Apteczki Babuni a reszte to nie wiem w sumie ![]() U mnie dzisiaj na głowie lekko przetłuszczona zaplatanka Myślałam, że jeszcze się nadadzą dzisiaj te włosy ale niestety nie wyglądają apetycznie
|
|
|
#40909 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wtedy koniecznie ugniatanie głową w dół Dzięki! Kurcze, muszę je mieć pewnie sprzątną wszystkie i nic nie zostanie ![]() Cytat:
Trza było włosy pod kran, spłukać obficie wodą, nałożyć odżywkę d/s, dalej b/s i żel sprawdź to koniecznie. Ja dziś powtarzam ten zabieg |
||
|
|
|
#40910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40911 |
|
Raczkowanie
|
Ja wzięłam cztery dwa ręczniki, dwie ściereczki. A że byłam jedyną kobietą i jednym z pierwszych klientów to stałam i wybierałam
A na koniec jeszcze się wrociłam i wymieniłam na iny wzorek
|
#40912 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
jakbym mogła to bym dobę spała
|
||
|
|
|
#40913 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, apropo ścierek, bo też kupiłam dwie
jedna do włosów druga do twarzy w biedronce jakoś szczególnie nie szukałam metki wewnętrznej, żeby zobaczyć co piszą, w domu rozpakowuję i patrzę, a tam 100% poliester i tutaj narodziło się pytanie: czy to aby na pewno jest mikrofibra? czy zostaliśmy wprowadzeni w błąd? jeśli tak to idę do biedronki i zwracam...
|
#40914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się opompować ale nie walczysz z glutem
|
|
|
|
|
#40915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To spoko, jutro przetestuję
|
|
|
#40916 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Według wikipedii, bo na materiałach to ja się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Właśnie, właśnie. Jeszcze się nie obudziłam
|
|
|
|
|
#40917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i w drogeriach takich małych.Cytat:
a na papierowym tym pisze jak wół 100% mikrifibry a an papierowej poliester...
|
|
#40919 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na mojej (gładkiej, we wzorki) 80% poliester 20% poliamid, i to by się zgadzało, bo nylon to poliamid. Kupiłam jeszcze drugą, do innych celów, w takie prążki jak ręcznik, i ta ma 100% poliester, więc jak coś lećcie wymieniać na te gładkie we wzorki
|
|
|
|
#40920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pójdę wymienię, kurczaki dzięki ![]() chociaż tamta we wzorki miała takie krótkie włosie, a mi mikrofibra zawsze kojarzy się z takim mięciusim ręcznikiem
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-01 o 10:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Oczywiście też za dużo dotykałam
należą się
podoba mi się nawet, tylko wciąż czekam na długość i ta nieszczęsna grzywka za wolno rośnie
kształt się gubi
i jakoś płasko u góry 

.
. Dziękuję Wam za pomoc

Jakie maski b/s stosujecie???

]. Dzięki!

wstaje rano, a tu końce powyginane, przyklap i ogólne makarony 

) bez zbędnych dodatków, czyli jak najwięcej orzechów w szklanym słoiku wypełnionym chwilą przyjemności