Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 09:52   #1111
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

zamówiłam wczoraj tą pieluchę do szerokiego pieluchowania i właśnie przyszła jest świetna

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:02   #1112
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Witajcie!!!

Wczoraj mnie nie było, więc mam trochę do nadrobienia, ale tak szybciutko napiszę:

Wczoraj o 8:30 mieliśmy szczepienia. Szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki. Na szczepieniu nie było tak źle, Dominik płakał tylko przy wstrzykiwaniu szczepionki, ale potem szybciutko się w ramionach mamusi uspokoił, był bardzo dzielny
Ale w domu juz nie było tak wesoło. Pierwszy raz słyszałam jego prawdziwy głośny płacz z bólu, cos starsznego. teraz wiem co przeżywają te mamusie, których dzieciaczki maja kolki, albo sa po prostu płaczliwe. Od 13:00 się zaczął płacz, udawało mi się go utulić, ale zawsze tylko na chwilkę.. Nóżki samrowałam altacetem, ale obrzeku żadnego nie było i nie ma do tej pory na szczescie. Myślę że mógł być to płacz z bólu głowy. trwało to tak do 17, potem padł biedaczek i spał 3 godziny. Później płaczu już nie było ale gorączka się pojawiła. Najpierw ta 37,6-37,9 a w nocy już 38,5. Zbiliśmy temp. ibufenem i rano jucz było ok. Teraz tez jest dobrze, spi sobie smacznie i nadrabia zaległości snu.

To była nasz pierwsza taka sytuacja, że synka coś bolało i nie mogłismy nic zrobić. Ale poradziliśmy sobie Teraz wiem jakie mam szczęście, że mam takiego aniołka, który prawie w ogóle nie płacze Dzisiaj dalej bacznie obserwuje, ale mam nadzieję, że już będzie ok.

Poza tym wizyta u lekarza udana. Synek jest zdrowy i bardzo sie podobał Pani dr. Powiedziała, że będzie bardzo wysoki i szczupły, bo jak na swoja wagę 4300, jest szczuplutkiPrzybier a bardzo ładnie, bo 2tyg. tem ważył 3750. Mamy trochę lekarzy spec. do odwiedzenia: 1)okulistę, gdyby ropienie wróciło, aby zrobić masaż udrażniający kanaliki.
2)spec. chirurgi dziecięcej w związku ze spodziectwem, które ma (chyba Wam tego jeszcze nie pisałam). A swoją droga czy któryś z waszych synków ma też spodziectwo?? Na szczęście wg Pani dr jest to bardzo lekka wada i być może nie będzie wymagała zabiegu w przyszłości.
3) I Usg bioderek, też tak profilaktycznie. Wg Pani dr jest ok.

Idę nadrabiać...

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:05   #1113
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym powiedzeniem, z Filipem obecnie nie mam problemów, bycie jego mamą to sama przyjemność
natomiast nie mogę powiedzieć tego o opiece nad Leną
Zmalowana uwierz, że z każdym miesiącem bedzie lepiej
wiem, ze Ci ciężko, ale jesteś bardzo dzielna, narzekaj ile chcesz to pomaga, ja tylko trzymam kciuki zeby Filipek był grzeczny i dawał Ci coraz więcej radości
Zanka on jest grzeczny, to Aniołek. Ale tak jak pisała nerolka dla mnie jest obowiązkiem, a nie przyjemnością. A opcja zostawienia go na noc i dzień nie wchodzi w grę bo mama pracuje.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a mnie to się podoba póki co. czuję się wyjątkowa, bo tylko ja się dla niego liczę.
A ja się czuję..zniewolona. Jak zjem jeden porządny posiłek dziennie to jest dobrze. Szkoda gadać.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:09   #1114
Lili 83
Zakorzenienie

Ale mam do nadrobienia....
Nie mam czasu na wiziaz...
Docieramy się z Radkiem ale jest mi strasznie ciężko, w nocy czasem co 1,5 godz wstaje żeby go na karmić...
Strasznie tęsknie za tżtem a tu zaledwie tydzień minął, gdzie tam jeszcze 7
Raduś jest kochany, już nie lecę z cyckiem na każdy jego płacz. Lubi jak mu śpiewam i oj...bardzo lubi na rączkach
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:09   #1115
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Zmalowana a który Ty jesteś rocznik? 88' czy 89'?
Stary 2011-09-01, 10:12   #1116
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Posiadaczki laktorów medela co myślicie o tym lejku, wydaje se delikatniejszy niz tej plastikowy z mini electric.

Chyba sobie zamówie.

http://allegro.pl/lejek-komfort-medela-i1758909450.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:13   #1117
CookieMonsters
Rozeznanie

Hej
nowy miesiac sie zaczal i znowu zapowiadaja sie niemale wydatki w aptece.Zuza obudzila sie dzisiaj z mega zakatarzonym nosem, az dziurki miala zapchane.Staram sie odciagac, ale placze przy tym niesamowicie i znowu jej napływa. do tego kaszel, kichanie, furczenie.Musze obserwowac, czy goraczka sie nie pojawi Uroki nadmorskiego klimatu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 10:14   #1118
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Zmalowana a który Ty jesteś rocznik? 88' czy 89'?
Najlepszy 88'

Stary 2011-09-01, 10:16   #1119
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja dołącam do dumnych mam a najbardziej czuje się dumna jak mi Agu słodko śpi w chuście
Ja tez nie bardzo lubie imprezować - taki rodzinny typ. Jak juz to ze znajomymi posiedziec, pogadać.

U nas w niedziele chrzciny, wiec mało mam czasu na wiz. Bo zakupy, gotowanie, mnóstwo roboty, ale ja akurat lubie organizować u siebie takie posiadówki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:17   #1120
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Posiadaczki laktorów medela co myślicie o tym lejku, wydaje se delikatniejszy niz tej plastikowy z mini electric.

Chyba sobie zamówie.

http://allegro.pl/lejek-komfort-medela-i1758909450.html

Ooo wydaje się taki delikatny, bo ten z mini electric faktycznie taki ""twardy"

Kupujemy wiaderko Ciekawe czy się Domkowi spodoba Ciekawe czy tam w ogóle wejdzie grubasek hehe
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:18   #1121
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Najlepszy 88'
aha, tak pytam, bo ost patrzylam ile kto ma lat, ja jestem 89'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 10:22   #1122
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

- Lilka generalnie jest bardzo grzeczna, noce pieknie przesypia, w dzień jest różnie ale zawsze mamy Popołudniowy Syndrom Wkur..wienia Noworodkowego czyli po jakiejś godz 16 do kąpieli jest rozdrażniona, płacze bez powodów i nawet na rączkach jej źle.
Biore to na klate bo nocami mi wynagradza
Witam
U nas ten sam syndrom
Cytat:
Co do zmian macierzyńskich to powiem Wam że mnie moje dzieci mocno uspokoiły i wcale nie tęsknię za dawnymi czasami. Brakuje mi teraz tylko podróżowania, bo wiecznie gdzieś tam jeździłam po świecie ale juz niedługo jak Lilka podrośnie to zaczniemy wojaże
Zdązyłam się wyszaleć i teraz wiem że czas dla dzieci, choć wiadomo że czasem brakuje mi beztroskiego życia, pójscia na imprezę i spania do południa. Ale to kiedyś wróci Jjju ja nie pamietam nawet kiedy spałam ciągiem dłużej niż 5 godzin.....
Ale uśmiech moich dzieci, te małe rączki które się zarzucają na moją szyję to najcudowniejsze co mi się przydarzyło w życiu
Podpisuje sie pod Twoim postem obiema rękami ja nie wyobrażam sobie życia bez mojego wrzeszczka

Brumek wiaderko cudowny lek na zaparcia

Agni moja mama i brat mają zielone oczy więc nie podpadnie

Telik Dżony

Nerolka dziadostwu mówimy precz
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:23   #1123
CookieMonsters
Rozeznanie

eee, ja od zawsze stoje przy opcji ze '89 jest najza***y Jestesmy przepiekni i przemadrzy i to do nas swiat nalezy i przyszlosc jego w naszych rekach jest
Jedna reka operuje
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:26   #1124
Vaniliova11
Zadomowienie

Natko nasz synek od początku ma podłożone dwa klocki pod nóżki łóżeczka żeby był spad
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:26   #1125
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja dołącam do dumnych mam a najbardziej czuje się dumna jak mi Agu słodko śpi w chuście
Ja tez nie bardzo lubie imprezować - taki rodzinny typ. Jak juz to ze znajomymi posiedziec, pogadać.

U nas w niedziele chrzciny, wiec mało mam czasu na wiz. Bo zakupy, gotowanie, mnóstwo roboty, ale ja akurat lubie organizować u siebie takie posiadówki
Duze te chrzciny?
Stary 2011-09-01, 10:26   #1126
zanetaa88
Zakorzenienie

ja zaraz wybieram sie do pediatry.

dzisiaj ulała 2 eazy po jedzeniu + glutiwaty serek,
te ulanie to nie bylo takie normalne,
po 30min płakala na jesc...

potem nadrobie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:27   #1127
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym powiedzeniem, z Filipem obecnie nie mam problemów, bycie jego mamą to sama przyjemność
natomiast nie mogę powiedzieć tego o opiece nad Leną
Zmalowana uwierz, że z każdym miesiącem bedzie lepiej
wiem, ze Ci ciężko, ale jesteś bardzo dzielna, narzekaj ile chcesz to pomaga, ja tylko trzymam kciuki zeby Filipek był grzeczny i dawał Ci coraz więcej radości

u nas raczej skaza na 99%, Filip również miał jak był mały
A to mnie pocieszyłaś z tą opieką nad rosnącym dzieckiem. Sądziłam, że im dziecko większe tym bardziej wymagające, że chce aby poświęcać mu więcej czasu.
A jeszcze w sprawie skazy, Pepti pomaga wam na wysypkę? Pisałaś, że po przejściu na nowe mleko mała dostała wysypki, to było po Pepti?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam w klubie i lacze sie w bolu. jestem na diiecie juz drugi miesiac
Przyznam, że w tamtym tygodniu miałam kryzys i złamałam dietę. Zjadłam opakowanie pierniczków w czekoladzie i pół pudełka lodów. Oczywiście nie muszę pisać jaki był skutek...

Nerola - 23 razy?? Kobieto znikniesz nam jak tak dalej pójdzie.
Agulaaabar, karmisz zupełnie jak ja.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:33   #1128
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie w domu cd.sajgonu
mały tzn Olivier miał w nocy 40 stopni goraczki teraz ma 39 i nie można mu zbić.Spałam chyba 1h.Do tego wodnista biegunka
biedny Oli, oby szybko wyzdrowiał

Cytat:
Dziewczyny czy to możliwe, by taki maluch był zazdrosny? Lilka jak widzi,że karmię Lenkę to taki płacz urządza,że głowa mała... Szwagierka bierze ją na ręce ale i tak jest źle, a nawet jeszcze gorzej...
ciekawe.. może rzeczywiście to zazdrość a w drugą strone też działa? Lenka o Lilę tez zazdrosna?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Beatko ja też wracam od października, nie przerywam Tylko, że ja studiuję zaocznie, ale to wiąże się z prawie całościowo weekendowymi nieobecnościami w domu. Ja teraz będę na 3 roku, więc i pisanie pracy licencjackiej. Ale wierzę, że sobie poradzimy!
U mnie tyle ciężej, że karmię piersią, ale już magazynuję pokarm, zostawać będzie z Dominikiem mąż albo moja mama. Uczelnie mam blisko (7 min autem) więc napewno będę zaglądała w większych przerwach
Mąż się śmieje, że będzie spacerował przez cały czas trwania moich zajęć pod szkołą z Małym, jak zgłodnieje to tylko sygnał i zejde
ja 5 rok, więc tez pisanie pracy.. ech.. ciezko bedzie ale damy rade

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
2)spec. chirurgi dziecięcej w związku ze spodziectwem, które ma (chyba Wam tego jeszcze nie pisałam). A swoją droga czy któryś z waszych synków ma też spodziectwo??

Idę nadrabiać...
nie słyszałam o tym w ogóle ale już wiem, google pomogło.

Cytat:
Zanka on jest grzeczny, to Aniołek. Ale tak jak pisała nerolka dla mnie jest obowiązkiem, a nie przyjemnością. A opcja zostawienia go na noc i dzień nie wchodzi w grę bo mama pracuje.

A ja się czuję..zniewolona. Jak zjem jeden porządny posiłek dziennie to jest dobrze. Szkoda gadać.
trzymaj sie dzielnie.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Hej
nowy miesiac sie zaczal i znowu zapowiadaja sie niemale wydatki w aptece.Zuza obudzila sie dzisiaj z mega zakatarzonym nosem, az dziurki miala zapchane.Staram sie odciagac, ale placze przy tym niesamowicie i znowu jej napływa. do tego kaszel, kichanie, furczenie.Musze obserwowac, czy goraczka sie nie pojawi Uroki nadmorskiego klimatu
biedna Zuza oby szybko przeszło choróbsko

Cytat:
Najlepszy 88'
o tak najlepszy ja tez 88 i Zanetka też

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:35   #1129
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
- Lilka generalnie jest bardzo grzeczna, noce pieknie przesypia, w dzień jest różnie ale zawsze mamy Popołudniowy Syndrom Wkur..wienia Noworodkowego czyli po jakiejś godz 16 do kąpieli jest rozdrażniona, płacze bez powodów i nawet na rączkach jej źle.
U nas to samo, od jakiegoś tygodnia. Czytałam to nagłos mężowi, żeby wiedział, że nie jesteśmy sami, a Ida w tym czasie zrobiła taaaaki uśmiech. Mąż stwierdził, że on chyba za dużo rozumie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 10:39   #1130
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A to mnie pocieszyłaś z tą opieką nad rosnącym dzieckiem. Sądziłam, że im dziecko większe tym bardziej wymagające, że chce aby poświęcać mu więcej czasu.
A jeszcze w sprawie skazy, Pepti pomaga wam na wysypkę? Pisałaś, że po przejściu na nowe mleko mała dostała wysypki, to było po Pepti?

krostki raczej wyszły bo wyjść musiały, gdyby nie zmiana mleka byłyby czerwone i wyglądałyby brzydko
a tak zniknęly i została sucha skóra, pewnie przejdzie to jak skaza będzie mijać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:39   #1131
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja tam jestem zadowolona z oryginalnego.
Stary 2011-09-01, 10:48   #1132
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Zmalowana doskonale Cię rozumiem, gdybym nie miała pomocy przy dzieciach to też bym była w takim nastroju jak Ty

Carmela -super ten lejek,ale czy ten standardowy Ci przeszkadza? bo ja pracuję z tym starym lejkiem już przy drugim dziecku i nie zauważyłam niedogodności.

Meszsares już w domku postara się do nas dziś zaglądnąc Blanka głodomorek siedzi mamie dużo na cycu

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Telik -piękny John

Brumku-mnie męczą od 2 dni i biorę HEMORECTAL,wyczytałam w necie,że te substancje się nie wchłaniają do organizmu,póki co wzięłam dopiero 2 i nie wiem czy czuję poprawę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:51   #1133
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja tak samo z tą anginą... Gardło mnie boli niemiłosiernie....
U mnie to jednak nie angina, tylko jakiś wirus się przyplątał... mam unikać kontaktu z małą... tylko powiedzicie mi jak?! jak cały dzień z nią jestem, karmie cyckiem itd na gardło kazała kupić sobie septolete.
Cytat:
W wielkim skrócie:
- w ub. tygodniu mielismy szczepienia - wzielismy 6w1+pneumokoki+rotawirusy (poszło 695zł) Lilka dzielnie zniosła, nawet gorączki nie miała, za to Filip miał ostatnią dawkę swoich szczepień (kolejne 400pl) i mocno gorączkował więc mielismy pare nieprzespanych nocy..

-ważyla tydzien temu 4,9kg, czyli przez 6 tygodni przybrała 1,5kg

- bylismy na kontroli bioderek i są "znakomite" do tego Lilka pięknie się popisała trzymaniem główki leżąc na brzuszku

łoh to zaszaleliście ze szczepieniami, ale czego się nie robi dla dzieciaków noo to piękna waga
No popatrz, to moja Lilka ma identycznie! od 16 do kąpieli jakby ktoś mi dziecko podmienił... ale za to w nocy tfu tfu pięknie śpi Muszę wytlumaczyć mężowi jaki nasze dziecko ma syndrom
Cytat:
Ale uśmiech moich dzieci, te małe rączki które się zarzucają na moją szyję to najcudowniejsze co mi się przydarzyło w życiu
Pięknie powiedziane
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Znowu znad laktatora
Dzisiaj się chwalimy najpierw: Nataniel skończył dziś 6 tygodni i osiągnął trudną sztukę! Sam obraca się już z plecków na boczek, a z boczku na brzuchal Poza tym trzyma główkę już bardzo długo i na brzuchu próbuje podnosić się na ramionach
Poza tym zainwestowałam i kupiłam sobie porządną tkaną chustę nati w kolorze czerwony ocean Dotąd chustowaliśmy się w elastyczną
Jutro idziemy do szczepienia i na usg bioderek więc skromnie poproszę o kciuki

No i mam zmartwienie - mały cierpi na zaparcia Masaż brzuszka i rowerek nie pomagają, herbatka ułatwiająca trawienie też nie Macie jakieś sposoby poza czopkami? Bo na razie tylko one zdały egzamin
za 6 tyg i za bioderka!
A z zaparciami nie pomogę bo Lila nie ma na szczęscie z tym problemu
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
D
A Domek waży 6100g już

Dla mnie macierzyństwo jest czymś pięknym, niby mam tylko te 21 lat, ale czuję się w tej roli świetnie Nieskromnie powiem, że wcale nie uważam żebym była za młoda na bycie mamą Szaleć nigdy nie lubiłam, zresztą uważam, że dziecko to nie koniec wszystkiego a dopiero początek
Domek to dla mnie jak największa wygrana. Ile taki mały człowiek wnosi radości do życia to nawet sobie sprawy nie zdawałam. Mogę z nim spędzać każdą chwilę i dość nie mam, pomimo marudzenia, płaczu.. jeden uśmiech i człowiek czuje się pięknie.
Mnie eż duma rozpiera, jak jadę wózkiem to wydaje mi się, że jestem wyjątkowa
Nooo piękna waga kawaler!
Natka zgadzam się z tym co napisałaś, sama mam 22 lata i nie uważam że Lila pojawiła się za wcześnie Świadomie się o nią staraliśmy i nie żałujemy... i tak jak piszesz, ja też nie mam pociągów do imprez itd i nie uważam się z tego powodu za nudziare jakoś nigdy mnie nie ciągło do nocnego balowania i mega kaca dnia następnego... ale widzę po moich koleżankach, ze one nie są zupełnie gotowe do małżeństwa czy dziecka, dla nich to czas na imprezy itd, ja tego nie potrzebuje uczucie posiadania pełnej rodziny jest najpiękniejsze na świecie...
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej sloneczka
meldujemy sie z domowej sypialni w skladzie
-padniety malzonek mocno chrapiacy
-telik z podwojnym usmiechem, tym na mordce i tym na brzuszku
-gwiazda sypialni Jan rozkosznie spiacy

wczoraj zostalismy wypuszczeni juz ze szpitala, bo Jas ma sie dobrze, jest zdrowiutki,ladnie je i przybiera na wadze. ze mna tez calkiem fajnie moge prawie biegac skakac itd. choc jeszcz mnie przed wyjsciem podlaczyli pod kroplowe z potasem bo wynik nieciekawy, kazali mu duzo odpoczywac
choc wiecie ze to srednio mozliwe

a teraz musze was prosic o rad
*jestem w trakcie nawalu pokarmowego, poki co jas bardzo ladnie ssie i chyba nie powinnam sie martwic ale radzicie masowac piersi? czy sciagac troche laktatorem przed karmieniem?
*ile trwa taki nawal?
*czym wycieracie pupe przy przewijaniu? jesli chusteczki,to czy dzieciaczki nie maja podraznien?

ach i winna jestem jakas fotke
No witajcie
Co do nawału to nie wiem bo nie przydarzył mi się... pupe wycieramy od 1 dnia chusteczkami i nie było żadnego podrażnienia
Jasio cudny
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie w domu cd.sajgonu
mały tzn Olivier miał w nocy 40 stopni goraczki teraz ma 39 i nie można mu zbić.Spałam chyba 1h.Do tego wodnista biegunka
O kurcze Olivierku wracaj szybciutko do zdrowia!
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj o 8:30 mieliśmy szczepienia. Szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki. Na szczepieniu nie było tak źle, Dominik płakał tylko przy wstrzykiwaniu szczepionki, ale potem szybciutko się w ramionach mamusi uspokoił, był bardzo dzielny
Ale w domu juz nie było tak wesoło. Pierwszy raz słyszałam jego prawdziwy głośny płacz z bólu, cos starsznego. teraz wiem co przeżywają te mamusie, których dzieciaczki maja kolki, albo sa po prostu płaczliwe. Od 13:00 się zaczął płacz, udawało mi się go utulić, ale zawsze tylko na chwilkę.. Nóżki samrowałam altacetem, ale obrzeku żadnego nie było i nie ma do tej pory na szczescie. Myślę że mógł być to płacz z bólu głowy. trwało to tak do 17, potem padł biedaczek i spał 3 godziny. Później płaczu już nie było ale gorączka się pojawiła. Najpierw ta 37,6-37,9 a w nocy już 38,5. Zbiliśmy temp. ibufenem i rano jucz było ok. Teraz tez jest dobrze, spi sobie smacznie i nadrabia zaległości snu.

To była nasz pierwsza taka sytuacja, że synka coś bolało i nie mogłismy nic zrobić. Ale poradziliśmy sobie Teraz wiem jakie mam szczęście, że mam takiego aniołka, który prawie w ogóle nie płacze Dzisiaj dalej bacznie obserwuje, ale mam nadzieję, że już będzie ok.

Poza tym wizyta u lekarza udana. Synek jest zdrowy i bardzo sie podobał Pani dr. Powiedziała, że będzie bardzo wysoki i szczupły, bo jak na swoja wagę 4300, jest szczuplutkiPrzybiera bardzo ładnie, bo 2tyg. tem ważył 3750. Mamy trochę lekarzy spec. do odwiedzenia: 1)okulistę, gdyby ropienie wróciło, aby zrobić masaż udrażniający kanaliki.
2)spec. chirurgi dziecięcej w związku ze spodziectwem, które ma (chyba Wam tego jeszcze nie pisałam). A swoją droga czy któryś z waszych synków ma też spodziectwo?? Na szczęście wg Pani dr jest to bardzo lekka wada i być może nie będzie wymagała zabiegu w przyszłości.
3) I Usg bioderek, też tak profilaktycznie. Wg Pani dr jest ok.

Idę nadrabiać...
Super, że sobie tak poradziliście! dla Was
No to się nachodzicie po lekarzach...
Cytat:
aha, tak pytam, bo ost patrzylam ile kto ma lat, ja jestem 89'
Ja też
Cytat:
eee, ja od zawsze stoje przy opcji ze '89 jest najza***y Jestesmy przepiekni i przemadrzy i to do nas swiat nalezy i przyszlosc jego w naszych rekach jest
Jedna reka operuje
Tak jest!

My już po wizycie,... to nie skaza! normalnie kamień z serca... dostalismy jakąs robią maść za 60zł... o 16.00 będzie do odbioru ale co tam... najważniejsze żeby jej pomogła... nad oczkami to ciemieniucha bo dzisiaj już jej duża wylazła
Lilka waży 4890 - a wczoraj 4 tyg skończyła...

Ja mam jakiegoś wirusa, mam wcinać septolete, pić herbate z lipy i się wygrzewać... no i nie zbliżać się za bardzo do małej... ciekawe jakim sposobem...
Lila zasnęła własnie w huśtawce, jak się obudzi to idziemy na spacer
Jeszcze muszę zadzwonić o usg bioderek.

Dziewczyny jaki termometr elektryczny polecacie? mam sobie kupić w prezencie na chrzest a siostra mi odda kase bo ona nie wie jaki
Wiem, że wrzucałyście kiedyś termometry ale nie bardzo mi się chce wertować cały wątek

Wspominałam już że ząb mnie boli? i od 4 rano biegałam do kibla... nie wiem skąd mi się wzięła biegunka..........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:54   #1134
Natka_
Zakorzenienie

Telik witajcie w domku Super, że tak dobrze się czujesz Jasiu jest słodki

Meszsares dobrze, że już jesteś ze swoimi dziewczynkami

Vaniliova ja póki co podlozylam książkę pod materacyk, a chcę kupić poduszkę klin
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:56   #1135
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko.
Chyba będzie mnie teraz trochę mniej na forum.
Dominik nie chce spać w dzień. Wieczorami ma kolki i płacze niemiłosiernie. W nocy śpi, ale połowę to niespokojnie.
Jedyne pocieszenie, że wczoraj wieczorem zaczęłam mu dawać po 120ml jeść i spał dwa razy po 4 godziny. Oczywiście po napadzie kolki i połowę z tego z wierceniem się i prężeniem ale zawsze coś.
Także teraz mamy komplet: wzdęcia, kolki, ropiejące oczko i skok.
Ja wysiadam. Nawet nie ma kiedy do sklepu wyskoczyć, kupić coś na obiad a co dopiero ugotować.
Teraz pospał 20 minut i właśnie wstał.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:57   #1136
Zmalowana
Zakorzenienie

jacieeee jak karmisz MM to spróbuj ten Bebilon Comfort u nas zdziałała cuda.

Stary 2011-09-01, 11:03   #1137
Shira_83
Zadomowienie

hej nadrobię resztępóźniej teraz lecę na spacerek
Cytat:
Kochane, w kauflandzie jest ostatni dzien promocji na pampers active baby jumbo pack, czy jakos tak. wychodzilo by na to, ze 188 piluch mini chyba od 3 do 6 kg kosztuje 88,88zl. nie wiem czy to atrakcyjna cena,bo nie uzywamy, ale moze ktoras z Was sie skusi

My po usg bioderek, pan doktor powiedzial, ze sa piekne
za biderka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O matko, biedulka

Pewnie że to ważne. Mówią że to siara, czyli jakieś 3-4 pierwsze dni, daje dziecku najwięcej korzyści

No Ale nie dlatego, że już idę spać, tylko dlatego, że karmię koło północy

A my dziś sobie robimy dzień wolnego od pieluch Mały sobie leży większość czasu z gołą pupką i się wietrzy Ponoć to bardzo dobre dla skóry

no tego nie wiedziałam więc jest lepiej niż myślałam
Cytat:
Ech za młoda jestem na matkę. Kocham go, ale bez uniesień. Kocham bo nie mam innej opcji. Powinnam teraz siedzieć w pubie ze znajomymi, bawić się, zakochiwać, odkochiwać, a nie siedzieć i bawić dziecko. Teraz już jest tak, że jak mama łaskawie weźmie go na kilka chwil to on już się rozgląda gdzie jestem i szuka.
będzie lepiej kochana

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wreszcie jutro przychodzi do nas położna na pierwszą wizytę Nie mogę się doczekać
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Meszsares oby szybko poszło i nie bolało.Czekamy an Ciebie

Mam biegunkę-23 razy dziś póki co

matko i córko zdrówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 11:04   #1138
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeee jak karmisz MM to spróbuj ten Bebilon Comfort u nas zdziałała cuda.
Ten mu daję właśnie. Ostatnio chciałam nawet wrócić do zwykłego, bo myślałam że nic nie daje, ale Mały zaczął ulewać bardzo i był jeszcze bardziej niespokojny więc przeprosiłam się z Comfortem.

Zmalowana trzymaj się jakoś Ja mam 26 lat i mimo, że kocham mojego brzdąca to też czasami mam ochotę go oddać i iść na imprezę. Wcześniej co weekend gdzieś z mężem szaleliśmy i ciężko mi się pogodzić z tym że wszystko się zmieniło, mimo że dziecko to była Nasza świadoma decyzja. mówię sobie, że teraz jest inaczej, ale nie znaczy że gorzej.

Co do termometrów to ja mam ten i Zmalowana chyba też. Polecam.

http://allegro.pl/bezkontaktowy-term...783294571.html

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:06   #1139
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co do termometrów to ja mam ten i Zmalowana chyba też. Polecam.

http://allegro.pl/bezkontaktowy-term...783294571.html
Zadowolone jesteście? dokładny jest?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:07   #1140
Zmalowana
Zakorzenienie

jacieee u nas na początku w sumie też nie pomogło, ale teraz widać już efekt Ooo a termometr jest super. I rzeczywiście ten sam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości