|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Kubusewa mi to tak gorąco, że nie umiem sobie miejsca w domu znaleźć. I o dziwo mam ciągle gorące ręce jak kiedyś miałam zawsze lodowate
.A dziś tak mnie pali w przełyku, że umieram
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta niech kazdy robic co uwaza, ale jak juz ktos gdzies powiedzial ciaza to nie choroba, wiec nie robmy z siebie biednych ciezarnych, a pokazmy ze baba w ciazy tez da rade
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka urodziła 2 dzieci w czasie studiów i zawsze każdy egzamin miała zaliczony w terminie i obroniła się szybciej niż ja (mimo, że ja nie miałam żadnych obowiązków prócz nauki).
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze było mi zimno a teraz najlepsza temperatura to tak w granicach 20-25 st. Oczywiście, że odczuwam zimno ale jakoś łagodniej. Ciągle mam otwarte okna (które TŻ ciągle zamyka bo mu zimno). Dziś w nocy obudziło mnie bardzo suche gardło. Chyba będę musiała poustawiać naczynia z wodą w sypialni, bo powietrze robi się za suche, albo szykuje się infekcja (na weselu część gości była chora, w tym pan młody :/ ).
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 2 trymestrze też tak się odbija itp. ?? co do wymiotów ani razu jeszcze nie wymiotowałam, ale odbija mi się często po jedzeniu masakra co do spania raczej spać mi się nie chce choć może czasem...ale zimno mi non stop ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
dokładnie są dobijające ciekawe czy się polepszy...
|
||
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drugim to nie słyszałam, a słyszałam, że jak w pierwszy wymiotów nie ma to mogą już nie wystąpić...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
moze podziebienie cie łapie? albo odwodniona jestes?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem .. moze .. choc watpie.. generalnei kompletnie nei jestem w formie i to podejrzewma ze to wlasnie to sie na mnie odbija najbardziej
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ juz zaczal wlaczac ogrzewanie w domu na godzinke rano i wieczorem.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-01 o 14:29 |
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tego czy nie choroba - ja niby też tak sądzę - tylko czemu połowa z nas nie ma siły na nic, a każdy dzień zaczyna się w toalecie - czasami gorsze to niż grypa żołądkowa, bo ta chociaż po 1 dniu przechodzi ![]() ![]() Cytat:
to tak jak ludzie pracujący i niepracujący - jak pracujesz codziennie to wiesz co musisz zrobić po pracy (sprzątanie, gotowanie, pranie itp.) bo jutro czeka Cię coś innego, i po prostu się to robi, a jak się jest w domku tak ja teraz to jakoś wszystko mi schodzi - a to dlużej pośpię, a to na necie posiedzę i tak jakoś nieogarnięta jestem )
|
||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka tak miała
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze zmarzluch, ręce i nogi zimne a teraz mi gorąco. To krew nam szybciej krąży, bo jeszcze dzidzia pompuje I serce też mi szybciej bije, również zasługa mojej niuni ![]() Witajcie
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
karolca Joli chodziło chyba o to, że jak w 1 trymestrze się nie wymiotowało, to jest duże prawdopodobieństwo, że w 2 też się nie będzie - co nie zmienia faktu, że są przypadki gdzie się wymiotuje przez całe 9 miesięcy
:confus ed:
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z organizacją czasu też tak mam - jestem teraz w domu i na wszystko mam czas. Ale raczej mi się po prostu nie chce. Ale dziś muszę zrobić zaległości z praniem
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
No dzidzia nam pomaga, ale w moim przypadku akurat wolałabym, żeby było mi trochę chłodniej, bo mam w mieszkaniu jakieś 29st
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
spać mi się chcę
nie zbyt dobrze mi i jakaś nie w sosie jestem co do wymiotów jeszcze nie wymiotowałam i chciałabym tego uniknąć, ale zobaczymy jak to będzie... |
|
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
niektore kobitey w ciazy maja natomiast tak - ze przez kilka pierwszych miesiecy jest im zimno, a pozniej strasznie goraco, chyba wole juz to zimno niz goraco...a co ja moge sobie wolec swoja droga...srednio to ode mnie zalezy
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś dziewczyna pisała że jej się wszystko odbija, ale to chyba dobrze...? Mi przed ciążą wcale się nie odbijało, ale taka moja natura, dobrze mi z tym było...
A teraz jak mi się nie odbije to kiepsko się czuję, muli mnie i męczę się... więc nie narzekam jak mi się odbije
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie chce mi się odbić, muszę w trybie bardzo szybkim popić coś gazowanego (woda, cola). Dlatego w domu poza wodą mineralną mam butelkę taniej coli (hoop cola), kilka butelek mineralnej wody lekko gazowanej i wodę niegazowaną. Teraz muszę TZ wyciągnąć aby uzupełnić zapasy, bo zgrzewka jednego napoju nie starcza na długo
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooooj niemoc spanie bekanie i bełty z rana ...mam nadzieje, że nie będę miała zajęć od rana bo chyba zejde ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
... na razie jednakowoż nie oglądałam zawartości sniadania... zazwyczaj gdy już od rana czuje zacisk na żołądku to biorę butelkę wody .. piję ją jakieś 2 godziny (bomi tu ktoś wczoraj mówił ,że za szybko to mówię 0,5 litra na dwiegodziny to chyba jednak nie za szybko ) no i czasem się to konczy rozmową z porcelaną bardzo często staram się dusić pawia ... jestem osobą nerwową .. ciężko było chodzić na examiny po bełtach ... ale ostatnimi czasu ciężkawo mi powstrzymać ![]() dzis wydawalo mi sie ze cola mi pomogla .. ale ot bylo chwilowe wrazenie .. zaraz rzeczywistosc zatargala mnie do lazienki Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-09-01 o 15:05 |
||
|
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym wolnym czasem jest dokladnie jak napisalas - im mniej do robienia tym mniej czasu na to wszystko i sie czlowiek nie wyrabia Cytat:
a teraz jak bylismy w polsce to wujek meza zabral nas na dlugi spacer po lesie i nad zalew i tez bylo goraco to wieczorem cale nogi mnie az parzyly z goraca - musialam robic oklady nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza, ale nie podoba mi sie to Cytat:
dla mnie odbijanie jest o tyle nieprzyjemne ze czesto pojawia sie przy tym posmak i zapach - tego co zjadlam w polaczeniu z sokami zoladkowymi - jednym slowem bleeeee .... na szczescie nie odbija mi sie ciagle, tylko jak zjem cos ciezszego. Ale sa chwile ze zjadlam cos rano, a do wieczora tym bekam za przeproszeniem ... i mysle ze o takie odbijanie chodzilo Ja juz posprzatalam mieszkanko, zaraz ide do pralni zaniesc mezowe gajery do czyszczenia i biore sie za obiadek
|||
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dziś męczę się na razie ze zgagą, ale to pewnie dlatego, że jeszcze nie moja pora na
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa, spróbuj z tym imbirem. Zapytaj może o jakieś cuekirki z korzeniem imbiru w aptece, może są.
Niestety hormony swoje robią i możemy jedynie złagodzić objawy, niestety nic na 100% nie pomoże. Ja niemal w 100% wyeliminowałam wszystko to, co powoduje mdłości i wymioty, ale jak mam zwymiotować, to i tak to zrobię obojętnie czy będę po śniadaniu czy przed (choć po jeszcze mi się nie zdarzyło, za to z głodu owszem i to w połowie dnia). Zwróć uwagę na to, czy jak zjesz cokolwiek czy nie czujesz lekkiej ulgi. Spróbuj też z ssaniem cukierków. Zozole są fajne, bo kwaskowe, bo fajnie musują. Ja miałam zwykłe landrynki owocowe, najtańsze z marketu i rano dawały radę. Gdy robiłam śniadanie byłam skupiona na cukierku a nie na całym otoczeniu ![]() Pomaga żucie gumy - albo owocowej albo miętowej. Jednak trzeba szybko zjeść po niej, bo jest słodzona słodzikiem a nie normalnym cukrem. A chodzi przede wszystkim o cukier. Wiem, że tak doradzać jest łatwo staraj się jeść lekkie rzeczy - bardzo fajnie "wchodzi" przy złym samopoczucie chrupkie pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe. Przede wszystkim wybieraj rzeczy lekkie, bogate w błonnik, białko i węglowodany. Błonnik pomoże na zaparcia, białko i cukry są podstawą budowy komórek. Również spróbuj zjeść kisiel (jesli lubisz). Zawsze to jakiś płyn. Poza tym otaczaj się zapachami, które lubisz i które nie powodują u Ciebie żadnych dolegliwości.
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj mam ambitny plan wieczorkiem zrobic rybke po grecku...ale dopiero jak wroce z pracy, zrobie sobie drzemke, czyli tak o 6 pewnie wezme sie za gotowanie.
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Dziewczyny a zauwazylyscie jakas zmiene w owlosieniu? Nie chodzi mi o tempo odrastania wloskow ale np o to czy macie wokol pepka ciemniejsze wloski? Mi wyrastaja takie ciemne, ze az wstyd i je caly czas golilam, a dzisiaj mi maz powiedzial ze rozmawial z kolezanka i ponoc nie wolno ich golic, bo to takie typowo ciazowe wloski i ze jak sie goli je przez ciaze to po ciazy zostaja powiekszone ujscia cebulek wlosowych a wiadomo ze nieladnie to wyglada.... ja nie wiem jak ja wytrzymam nie galac ich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

.

Z reszta niech kazdy robic co uwaza, ale jak juz ktos gdzies powiedzial ciaza to nie choroba, wiec nie robmy z siebie biednych ciezarnych, a pokazmy ze baba w ciazy tez da rade
ja jestem zmarzluch,ale o dziwo mi cieplo

co do spania raczej spać mi się nie chce choć może czasem...

TZ juz zaczal wlaczac ogrzewanie w domu na godzinke rano i wieczorem.