|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
mszpilka- to pierwsze ciasto wygląda apetyczniej
![]() a tą cukinię to trzeba poczekać aż wode puści czy z tą cała wodą do ciasta dodać?? zrobię może
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie odciskałam, a że miałam młodą cukinę to nawet nie obierałam ze skórki.
Mi to pierwsze też bardziej się podobało ale chciałam zrobić zgodnie z przepisem bo jak kombinuje to zazwyczaj coś nie wychodzi. |
|
|
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.amazon.co.uk/Coast-Nurser...890482&sr=1-20 albo jeszcze coś takiego tylko tutaj jest montowane na klipsy a poprzednie ma troczki http://www.amazon.co.uk/Taf-Toys-Cli...890482&sr=1-12 może komuś się spodoba
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Chawa;29137255]glamourous na samą myśl gotowani czy zalewania wrzątkiem (w kranie woda ma 80st) to dostaje dreszczy - leniwa jestem. Ja tetry raczej nie będę używać tylko tych specjalnych wkładów z bambusa - ponoć są bardzo chłonne. Pieluszki wielorazowe wprowadzę najprawdopodobniej dopiero od 3 miesiąca życia dziecka - taki mam zapas jednorazówek.
U mnie na tyle łachów się zbierze że spokojnie będę mogła prać na 60st, od czasu do czasu na 90st. A Ty masz te pieluszki z odczulaczem z PULa? QUOTE] mysle ze nie ma znaczenia czy chlonne czy nie- i tak jak maluch choc troche popusci to zmienic musisz ja mialam pieluszki rozne, te miskowate to bambinomio,specjalnie dla ciebie wklejam zdjecie- dla mnie to byl szok ten miskowaty material w srodku, i ze to niby stala temperature utrzymuje i powoduje ze pupa sie nie odparza z ytm czekaniem do 3 miesiaca to masz racje- jak juz pisalam, na poczatku kupy ida co chwila,po okolo 3 mies to sie jakos normuje jakbym jeszcze raz miala sie decydowac na wielorazowe to chyba tez nie od samego poczatkuchociaz tez jak pisalam, mysle ze bede zakladala wielorazowe chociaz na 1-2 godzinki dziennie zeby te male dupiny sobie naturalnie pooddychaly
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja dziś syna w przedszkolu zostawiłam na 5h, było ok, ale jak się rozstawaliśmy to miał łzy w oczach. Niedawno wróciliśmy bo byliśmy u rodziców jeszcze. Teraz z lekka ogarnę domek i zrobię kanapeczki na kolację. Jutro znowu wiozę chłopaków moich, męża do pracy a syna do przedszkola, syna odbiorę po 14tej. Ale od poniedziałku to na 8godzin mały będzie chodził, a ja już w domku i nigdzie nie będę wychodzić, no może na jakiś spacer Joamic kusi mnie ta oferta łóżeczka, jeśli nikt się nie zgłosi to ja bym była chętna
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chawa podobno rewelacyjnie działa to mydło na rany po porodzie, lepiej niż nie jeden płyn do higieny intymnej Przynajmniej takie opinię słyszałam ![]() Cytat:
Darusia współczuję pobytu w szpitalu ale jak pomaga to leż, odpoczywaj ![]() Oolong wiem, że przy maluchu ciężko jest usiąść, chociaż na chwilę, ale to oczy, musisz uważać A po za tym kracz sobie do woli, bo ani Ty taka wiekowa ani ja taka młoda ![]() Co do krwi pępowinowej to pewnie ile osób tyle opinii. Ja się zastanawiała, ale raczej się nie zdecyduję, nawet nie chodzi o kwestie finansowe. Tylko o fakt, że nie zawsze tej krwi wystarczy do jakiegoś zabiegu, nie jest też powiedziane, że da się nią wyleczyć daną chorobę. Ale wydaje mi się, że to każdej z nas indywidualna decyzja
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-01 o 18:15 |
||
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa, Ona, ja używałam szarego mydła w płynie - położne w szpitalu mi polecały i faktycznie w tydzień rana mi się zagoiła. Położna przychodziła to aż pytała się czym myje, że mi się tak pięknie rana goi! Co do krwi pępowinowej to bym chciała. Jak robiłam test obciążenia glukozą w Profamilii w laboratorium, to tam jest mnóstwo gazetek na ten temat. Kusi mnie to, ale to takie "wywoływanie wilka z lasu" Nie to, że jestem przesądna, bo ja kompletnie nie wierze w jakieś przesądy, amulety, horoskopy itp. ale to taka trochę sama spełniająca się przepowiednia![]() Myszeczka, Paula, dostałyście już te butelki z Aventu - nagrodę w tym konkursie? Bo ja tak i szczerze powiem, myślałam, że to jakoś przyjdzie zapakowane w pudełko, tak jak normalnie butelki są pakowane w jakieś opakowania, a tu dostałam taką luzem wrzuconą do koperty bąbelkowej. Nie wiadomo kto tego używał i gdzie to stało. Gdyby było w pudełku to spoko. Ja wiem, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby, ale to ma być dla noworodka I tak się wygotuje przed pierwszym użyciem itp. ale jakoś tak mnie zraziła ta firma do siebie |
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seona ja też dostałam tak, jak mówisz, tylko w kopercie.
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Seona czyli szare mydło muszę kupić (bo ja mam tylko wiedzę teoretyczną
). Fakt tych ulotek to akurat tam zatrzęsienie, jak czekam przed wizytą to też czytam ![]() Nikt też nam do końca nie powie czy korzystać z tej krwi pępowinowej, bo nikt nie będzie chciał brać odpowiedzialnością za naszą decyzją
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nikaaaa miała na wakacje jechac na 2 tygodnie, wiec mysle ze lada chwila powinna dac znak życia ![]() owieczka słyszałam, że to jest nieopłacalne... my się nie decydujemy... znaczy ja nie decyduje... byłam dzis u psychologa... mam znajomą i wyprosiłam spotkanie z nia.... sporo dało mi do myślenia... rozjaśniła mi sporo w głowie, moze pojde do niej z tżtem, jesli zdecyduje sie -zdecydujemy sie- walczyc o ten zwiazek.... bo teraz albo nigdy.... najpierw ja przemysle sprawe, potem zapytam go o zdanie badz nie ( w zaleznosci od decyzji)... głowa mnie boli .... plecy bolą... dziś mam pustkę w głowie co do łóżeczka- to ja już posiadam, więc jeśli któraś z Was chętna, to bierzcie ![]() lece się położyc...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-no wreszcie się pojawiłaś!!!!!
a szare mydło to jakie np??i gdzie je kupić? co polecacie na poczatek przeziębienia??katarek mam trochę.póki co piję mleko z mioem i masłem.co jeszcze?? ![]() ale się dziś na słodko obżarłam,az mi niedobrze jak sobie pomyślę..bleee my krwi pępowinowej nie będziemy trzymać. witaminkaccc- pomyśl,przemyśl-wszystko sobie poukładasz, i cokolwiek zdecydujesz będzie to dobra decyzja dla Ciebei i dziecka ![]() chciałąbym mieć koleżanką psychologa....oj chciałabym
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-01 o 19:08 |
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania mi tez wykrył tego wirusa wrrrrrrrr ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
To dzielny chłopczyk z niego ![]() ![]() U Nas dzis było tak tylko godzinka od jutra sie zacznie ![]()
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka szare mydło między innymi w serii Biały Jeleń występuję, proszę link tutaj
![]() Na szczęście nie klikałam w tego linka
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-01 o 19:21 |
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SEONA tak dostałam ja już dawno i nawet pisałam ale nikt nie odpisał ![]() ja to byłam w szoku ze ona przyszła zwykłym ekonomiczym i w skrzynce ja miałam ![]()
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak to kupuję-trochę ta kostka nie jest wygodna,ale od czasu do czasu kupuję
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
myszeczka zeskanuj na wszelki wypadek sobie dysk antywirusem
mi na szczęście antywirus sam zablokował skanowałam i mi nic nie wykryło no chyba że gdzieś się porządnie ukrył(niektórych wirusów nie wykrywa nieraz antywirus) zobaczymy w praniu
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę nie poręczne, ale można sobie z nim poradzić ![]() Aniu bo czasem wirus jest nowy i dopiero aktualizacja programu antywirusowego pomaga
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie piszę, bo czasem nie ma o czym lub sił nie mam Nie daję rady czytać tyle piszecie. Plecy bolą, ciągle jestem senna i zmęczona. Ad.2. O takie: http://sklep.aptekapodsloncem.pl/pro...YN.html,196755 W każdym hiperze widuję. Nie płyn do higieny intymnej Biały jeleń, ale najzwyklejsze szare mydło. W płynie wygodniejsze niż w kostce. Ad.3. Na przeziębienie to ja zawsze homeopaty- granulki Beladoonna, Bryonia i Nux Vomica Cytat:
Ja dostałam poleconym!!! Szok normalnie!!!
|
||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to robię ale mi UPDATE wrzucił go do poczekalni ![]() niewiem jakiej
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam proszek do prania Biały Jeleń i wyprałam w nim wszystkie ubranka dla dzidziusia. Też jest dla alergików w razie czego ![]() Oolong, w sprawie plam!!! Bo masz ten problem co ja Wiesz po czym mi plamy schodzą? Po zapraniu mydłem Protex pomarańczowym! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce-herbal.html
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko na przeziebienie ja juz raz polecalam dzis Prenalen- to jest taki syrop specjalnie dla ciezarnych na przeziebienie i grype, z czarnym bzem, czosnkiem i czyms tam, ale pyszny i nie smierdzi
![]() mi pomogl dobra lece na kolacje buzka i do jutra
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Seona a próbowałaś może ich płynu do płukania?
Bo jakoś wolę z jednej serii wszystko, muszę w rossmanie zobaczyć co i jak ![]() Glamm smacznego
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, są super promocje w aptekach DOZ!!!! Na pampersy Happy i kosmetyki.
Jak wkleję link to wytnie, ale jak usunie się spacje po www to powinno działać http://www.d o z.pl/apteka/k752_0-Rabaty_dla_Mamy_i_Malenst waPieluszki Happy za 26,29! 42 szt. z kartą za 21, 03!!! Podkłady poporodowe za 4,19 a z kartą (ja posiadam) za 3,35!! |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny.
zobacze ten Prenalen. póki co musze się cieplej ubierać,ale w co jak wszytsko krótkie albo za ciasne ![]() z serii biały jeleń używamy mydeł i zelu pod prysznic.jakoś mydło w płynie mi śmierdziało,ale pewnie kupię na wyprobowanie do łapek. humor mam jeszcze gorszy niż miałam-teraz mam powód ![]() w klubie napisałam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-01 o 19:53 |
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Seona o czyli do DOZ-u się muszę wybrać do tego jednorazową bieliznę poporodową też w promocji mają. Kartę też mam
![]() Dygotko a co się stało? Coś poważnego?
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem tu nowa więc czas na autoprezentację, jestem w pierwszej ciązy, podobnie jak część was mam termin na grudzień (obecnie koniec 25 tygodnia), będziemy mieć chłopca ... podobno (koleżanka na 2 tygodnie przed porodem dowiedziała się że jednak będzie chłopak nie dziewczyna) nie mamy jeszcze imienia, za to mamy już wybrany i nawet zakupiony wózek x lander xa energy. Jeżeli chodzi o szare mydło ... poza umiarkowanie miłym zapachem jest rewelacyjne jako mydło antybakteryjne (głównie dzięki ściągającemu działaniu sody) na wszelkiego rodzaju rany, skaleczenia itp wiec do krocza i ran po cc tak mnie uczyli na położnictwie i w praktyce w szpitalu - choć żeby rozwiać wątpliwości nie jestem położną Aha testowałam na sobie ten syrop Prenalen jak teściowie przywlekli mi jakiegoś wirusa. Pomijając że to jest zasadniczo wzmacniające a nie do końca leczące to w życiu nie piłam nic okropniejszego. Połączenie słodkiego syropu z posmakiem czosnku. To już lepiej zjeść zapiekankę z czosnkiem i wypić herbatkę malinową z sokiem z czarnego bzu ( nie koniecznie razem) Pozdrawiam
Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2011-09-01 o 20:51 |
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://lh4.googleusercontent.com/-K...cNwI/Obraz.jpg widać co prawda tylko kawałek
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kusicie tym Jelenien, kusicie
![]() ![]() ![]() A co jest najlepsze dla pieluszek tetrowych żeby je wybielić ???
|
|
#2759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem więcej lałam, wiec mniej wydajne było Cytat:
Cytat:
ale spróbuję nie nosić przez parę dniCytat:
ooo, a jaki model i kolorek ja bym nawet odkupiła, jak w dobrym stanie i pasujące kolorem do mebli Ikea Leksvik
|
||||
|
|
|
#2760 | ||
|
Zadomowienie
|
ale ze mnie pierdoła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A widzisz, a mnie Prenalen bardzo smakuje i okazał się w moim przypadku skuteczny ![]() BTW, super że jesteś położna - będziemy Cię męczyć ![]() To ja zapytam o ten nieszczęsny Macmiror- czy jest bezpieczny w ciąży
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

??
i szukam różnych grzechotek czarno-białych
I tak się wygotuje przed pierwszym użyciem itp. ale jakoś tak mnie zraziła ta firma do siebie