mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 17:17   #2731
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

mszpilka- to pierwsze ciasto wygląda apetyczniej
a tą cukinię to trzeba poczekać aż wode puści czy z tą cała wodą do ciasta dodać??
zrobię może

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 17:27   #2732
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Ja nie odciskałam, a że miałam młodą cukinę to nawet nie obierałam ze skórki.
Mi to pierwsze też bardziej się podobało ale chciałam zrobić zgodnie z przepisem bo jak kombinuje to zazwyczaj coś nie wychodzi.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 17:28   #2733
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
rudominka tez myśle, ze te badania to dla mnei same korzyści co do cukrzycy ja nawet nie chcę myśleć, ze ona po ciąży mogłaby zostać

To leniuszek z ciebie

Ja do przychodni diabetologicznej co mi dał mój gin. skierowanie to terminy na październik, ale ciężarne "wciskają" jak się da. No i dzwoniłam tam to jedna doktor szła na urlop, druga jeszcze nie wróciła i tak mnie podejście zdenerwowało, bo pow. że może mnie przyjąć w ciągu najbliższej godziny ja mówię, ze nie zdążę(mam do nich ponad godzinę drogi i to jak połączenie pasuje) a ona do mnie "To pani zdrowie, pani sprawa itd", no i w końcu wzięłam od lekarza rodzinnego skierowanie ogólne i sama znalazłam sobie inna przychodnie i jestem bardzo zadowlona. Tam mam wizyty albo w poniedziałki albo w środy i jestem bardzo z tego zadowolona. Nie czułam się olana jak w tamtej pierwszej.

Co do długich kolejek to się nie dziwie niestety chyba wszędzie tak jest

dygotka8 czyżby coś z dzidzią ??

Ja jem obiad i szukam różnych grzechotek czarno-białych
Widze dziewczyny, że interesują Was czarno-białe zabawki. Ja mam jeszcze po JUlii cosik takiego, można przywiązac do łóżeczka bo ma troczki po drugiej stronie są inne obrazki ale juz kolorowe - dla starszego dziecka i mają doszyte wystające i szeleszczące części. Ta część czarno-biało-czerwona u nas bardzo dobrze sie sprawdziła Julka się wpatrywała - super
http://www.amazon.co.uk/Coast-Nurser...890482&sr=1-20

albo jeszcze coś takiego tylko tutaj jest montowane na klipsy a poprzednie ma troczki
http://www.amazon.co.uk/Taf-Toys-Cli...890482&sr=1-12

może komuś się spodoba
Stary 2011-09-01, 17:50   #2734
glamourous
Zakorzenienie

[QUOTE=Chawa;29137255]glamourous na samą myśl gotowani czy zalewania wrzątkiem (w kranie woda ma 80st) to dostaje dreszczy - leniwa jestem. Ja tetry raczej nie będę używać tylko tych specjalnych wkładów z bambusa - ponoć są bardzo chłonne. Pieluszki wielorazowe wprowadzę najprawdopodobniej dopiero od 3 miesiąca życia dziecka - taki mam zapas jednorazówek.
U mnie na tyle łachów się zbierze że spokojnie będę mogła prać na 60st, od czasu do czasu na 90st.
A Ty masz te pieluszki z odczulaczem z PULa?

QUOTE]

mysle ze nie ma znaczenia czy chlonne czy nie- i tak jak maluch choc troche popusci to zmienic musisz
ja mialam pieluszki rozne, te miskowate to bambinomio,specjalnie dla ciebie wklejam zdjecie- dla mnie to byl szok ten miskowaty material w srodku, i ze to niby stala temperature utrzymuje i powoduje ze pupa sie nie odparza
z ytm czekaniem do 3 miesiaca to masz racje- jak juz pisalam, na poczatku kupy ida co chwila,po okolo 3 mies to sie jakos normuje jakbym jeszcze raz miala sie decydowac na wielorazowe to chyba tez nie od samego poczatku
chociaz tez jak pisalam, mysle ze bede zakladala wielorazowe chociaz na 1-2 godzinki dziennie zeby te male dupiny sobie naturalnie pooddychaly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (105,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-09-01, 18:02   #2735
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Ja dziś syna w przedszkolu zostawiłam na 5h, było ok, ale jak się rozstawaliśmy to miał łzy w oczach.
Niedawno wróciliśmy bo byliśmy u rodziców jeszcze. Teraz z lekka ogarnę domek i zrobię kanapeczki na kolację.
Jutro znowu wiozę chłopaków moich, męża do pracy a syna do przedszkola, syna odbiorę po 14tej. Ale od poniedziałku to na 8godzin mały będzie chodził, a ja już w domku i nigdzie nie będę wychodzić, no może na jakiś spacer.

Joamic kusi mnie ta oferta łóżeczka, jeśli nikt się nie zgłosi to ja bym była chętna
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 18:11   #2736
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Co do mydła biały jeleń to go nie lubię, bo mi po prostu śmierdzi. Tż go dość długo używał to mu mówiłam aby sie do mnie nie zbliżał z powodu zapachu.

I to straszny. Potrzebuje jakiegoś lekarstwa, bo robota nietknięta a tyle miałam dziś zrobić. Siedzę tylko przed kompem

Chawa podobno rewelacyjnie działa to mydło na rany po porodzie, lepiej niż nie jeden płyn do higieny intymnej Przynajmniej takie opinię słyszałam

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
mysle ze nie ma znaczenia czy chlonne czy nie- i tak jak maluch choc troche popusci to zmienic musisz
ja mialam pieluszki rozne, te miskowate to bambinomio,specjalnie dla ciebie wklejam zdjecie- dla mnie to byl szok ten miskowaty material w srodku, i ze to niby stala temperature utrzymuje i powoduje ze pupa sie nie odparza
z ytm czekaniem do 3 miesiaca to masz racje- jak juz pisalam, na poczatku kupy ida co chwila,po okolo 3 mies to sie jakos normuje jakbym jeszcze raz miala sie decydowac na wielorazowe to chyba tez nie od samego poczatku
chociaz tez jak pisalam, mysle ze bede zakladala wielorazowe chociaz na 1-2 godzinki dziennie zeby te male dupiny sobie naturalnie pooddychaly
Glamm coraz bardziej mi się wielorazowe pieluszki podobają. Też czytałam, że odparzenia zdarzają się rzadziej ale to znowu teoria, w praktyce to się dopiero przekonam co i jak

Darusia współczuję pobytu w szpitalu ale jak pomaga to leż, odpoczywaj

Oolong wiem, że przy maluchu ciężko jest usiąść, chociaż na chwilę, ale to oczy, musisz uważać A po za tym kracz sobie do woli, bo ani Ty taka wiekowa ani ja taka młoda

Co do krwi pępowinowej to pewnie ile osób tyle opinii. Ja się zastanawiała, ale raczej się nie zdecyduję, nawet nie chodzi o kwestie finansowe. Tylko o fakt, że nie zawsze tej krwi wystarczy do jakiegoś zabiegu, nie jest też powiedziane, że da się nią wyleczyć daną chorobę. Ale wydaje mi się, że to każdej z nas indywidualna decyzja

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-01 o 18:15
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 18:25   #2737
Seona
Zakorzenienie

Chawa, Ona, ja używałam szarego mydła w płynie - położne w szpitalu mi polecały i faktycznie w tydzień rana mi się zagoiła. Położna przychodziła to aż pytała się czym myje, że mi się tak pięknie rana goi!

Co do krwi pępowinowej to bym chciała. Jak robiłam test obciążenia glukozą w Profamilii w laboratorium, to tam jest mnóstwo gazetek na ten temat. Kusi mnie to, ale to takie "wywoływanie wilka z lasu" Nie to, że jestem przesądna, bo ja kompletnie nie wierze w jakieś przesądy, amulety, horoskopy itp. ale to taka trochę sama spełniająca się przepowiednia

Myszeczka, Paula, dostałyście już te butelki z Aventu - nagrodę w tym konkursie? Bo ja tak i szczerze powiem, myślałam, że to jakoś przyjdzie zapakowane w pudełko, tak jak normalnie butelki są pakowane w jakieś opakowania, a tu dostałam taką luzem wrzuconą do koperty bąbelkowej. Nie wiadomo kto tego używał i gdzie to stało. Gdyby było w pudełku to spoko. Ja wiem, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby, ale to ma być dla noworodka I tak się wygotuje przed pierwszym użyciem itp. ale jakoś tak mnie zraziła ta firma do siebie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 18:40   #2738
rojku
Rozeznanie

Cytat:
a wlasnie, spotkalam wczoraj kolezanke i ona mi mowi "no odkad cie widze w ciazy to pierwszy raz masz brzuch"
to zabrzmiało jakbyś dopiero teraz sobie go "założyła"

Seona ja też dostałam tak, jak mówisz, tylko w kopercie.
Stary 2011-09-01, 18:42   #2739
Ona231
Zadomowienie

Seona czyli szare mydło muszę kupić (bo ja mam tylko wiedzę teoretyczną ).
Fakt tych ulotek to akurat tam zatrzęsienie, jak czekam przed wizytą to też czytam
Nikt też nam do końca nie powie czy korzystać z tej krwi pępowinowej, bo nikt nie będzie chciał brać odpowiedzialnością za naszą decyzją
Stary 2011-09-01, 18:50   #2740
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Taaa,tez to zauwazylam...I chyba jeszcze Plusia i Nika,ale to juz od poprzedniego watku ich nie widze

nikaaaa miała na wakacje jechac na 2 tygodnie, wiec mysle ze lada chwila powinna dac znak życia

owieczka słyszałam, że to jest nieopłacalne... my się nie decydujemy... znaczy ja nie decyduje...

byłam dzis u psychologa... mam znajomą i wyprosiłam spotkanie z nia.... sporo dało mi do myślenia... rozjaśniła mi sporo w głowie, moze pojde do niej z tżtem, jesli zdecyduje sie -zdecydujemy sie- walczyc o ten zwiazek.... bo teraz albo nigdy.... najpierw ja przemysle sprawe, potem zapytam go o zdanie badz nie ( w zaleznosci od decyzji)... głowa mnie boli .... plecy bolą... dziś mam pustkę w głowie

co do łóżeczka- to ja już posiadam, więc jeśli któraś z Was chętna, to bierzcie

lece się położyc...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 19:07   #2741
dygotka8
Zakorzenienie

Seona-no wreszcie się pojawiłaś!!!!!:jupi :
a szare mydło to jakie np??i gdzie je kupić?

co polecacie na poczatek przeziębienia??katarek mam trochę.póki co piję mleko z mioem i masłem.co jeszcze??

ale się dziś na słodko obżarłam,az mi niedobrze jak sobie pomyślę..bleee

my krwi pępowinowej nie będziemy trzymać.

witaminkaccc- pomyśl,przemyśl-wszystko sobie poukładasz, i cokolwiek zdecydujesz będzie to dobra decyzja dla Ciebei i dziecka
chciałąbym mieć koleżanką psychologa....oj chciałabym

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-01 o 19:08
Stary 2011-09-01, 19:19   #2742
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dzięki Joamic właśnie dzięki temu plikowi chyba nabawiłam się konia trojańskiego(wirusa) albo mi ją zablokowało zaraz sprawdzę dysk

Ania mi tez wykrył tego wirusa wrrrrrrrr

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Ja dziś syna w przedszkolu zostawiłam na 5h, było ok, ale jak się rozstawaliśmy to miał łzy w oczach.
Niedawno wróciliśmy bo byliśmy u rodziców jeszcze. Teraz z lekka ogarnę domek i zrobię kanapeczki na kolację.
Jutro znowu wiozę chłopaków moich, męża do pracy a syna do przedszkola, syna odbiorę po 14tej. Ale od poniedziałku to na 8godzin mały będzie chodził, a ja już w domku i nigdzie nie będę wychodzić, no może na jakiś spacer.

Joamic kusi mnie ta oferta łóżeczka, jeśli nikt się nie zgłosi to ja bym była chętna

To dzielny chłopczyk z niego
U Nas dzis było tak tylko godzinka od jutra sie zacznie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 19:20   #2743
Ona231
Zadomowienie

Dygotka szare mydło między innymi w serii Biały Jeleń występuję, proszę link tutaj

Na szczęście nie klikałam w tego linka

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-01 o 19:21
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 19:20   #2744
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Chawa, Ona, ja używałam szarego mydła w płynie - położne w szpitalu mi polecały i faktycznie w tydzień rana mi się zagoiła. Położna przychodziła to aż pytała się czym myje, że mi się tak pięknie rana goi!

Co do krwi pępowinowej to bym chciała. Jak robiłam test obciążenia glukozą w Profamilii w laboratorium, to tam jest mnóstwo gazetek na ten temat. Kusi mnie to, ale to takie "wywoływanie wilka z lasu" Nie to, że jestem przesądna, bo ja kompletnie nie wierze w jakieś przesądy, amulety, horoskopy itp. ale to taka trochę sama spełniająca się przepowiednia

Myszeczka, Paula, dostałyście już te butelki z Aventu - nagrodę w tym konkursie? Bo ja tak i szczerze powiem, myślałam, że to jakoś przyjdzie zapakowane w pudełko, tak jak normalnie butelki są pakowane w jakieś opakowania, a tu dostałam taką luzem wrzuconą do koperty bąbelkowej. Nie wiadomo kto tego używał i gdzie to stało. Gdyby było w pudełku to spoko. Ja wiem, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby, ale to ma być dla noworodka I tak się wygotuje przed pierwszym użyciem itp. ale jakoś tak mnie zraziła ta firma do siebie

SEONA tak dostałam ja już dawno i nawet pisałam ale nikt nie odpisał ja to byłam w szoku ze ona przyszła zwykłym ekonomiczym i w skrzynce ja miałam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 19:25   #2745
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dygotka szare mydło między innymi w serii Biały Jeleń występuję, proszę link tutaj

Na szczęście nie klikałam w tego linka
czyli to jest to mydełko biały jeleń ta duuża kostka do kupienia np w rossmanie,tak??
jak tak to kupuję-trochę ta kostka nie jest wygodna,ale od czasu do czasu kupuję

Stary 2011-09-01, 19:26   #2746
ania21_21
Zadomowienie

myszeczka zeskanuj na wszelki wypadek sobie dysk antywirusem
mi na szczęście antywirus sam zablokował skanowałam i mi nic nie wykryło no chyba że gdzieś się porządnie ukrył(niektórych wirusów nie wykrywa nieraz antywirus) zobaczymy w praniu
Stary 2011-09-01, 19:29   #2747
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
czyli to jest to mydełko biały jeleń ta duuża kostka do kupienia np w rossmanie,tak??
jak tak to kupuję-trochę ta kostka nie jest wygodna,ale od czasu do czasu kupuję
Dokładnie tak, to jest to mydło
Trochę nie poręczne, ale można sobie z nim poradzić

Aniu bo czasem wirus jest nowy i dopiero aktualizacja programu antywirusowego pomaga
Stary 2011-09-01, 19:32   #2748
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona-no wreszcie się pojawiłaś!!!!!:jupi :

a szare mydło to jakie np??i gdzie je kupić?

co polecacie na poczatek przeziębienia??katarek mam trochę.póki co piję mleko z mioem i masłem.co jeszcze??
Ad.1. Ale ja tu cały czas jestem Nie piszę, bo czasem nie ma o czym lub sił nie mam Nie daję rady czytać tyle piszecie. Plecy bolą, ciągle jestem senna i zmęczona.

Ad.2. O takie: http://sklep.aptekapodsloncem.pl/pro...YN.html,196755
W każdym hiperze widuję.

Nie płyn do higieny intymnej Biały jeleń, ale najzwyklejsze szare mydło. W płynie wygodniejsze niż w kostce.

Ad.3. Na przeziębienie to ja zawsze homeopaty- granulki Beladoonna, Bryonia i Nux Vomica

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
SEONA tak dostałam ja już dawno i nawet pisałam ale nikt nie odpisał ja to byłam w szoku ze ona przyszła zwykłym ekonomiczym i w skrzynce ja miałam
Myszeczka, ja nie daję rady wszystkiego poczytać, nie usiedzę przy kompie tyle Plecy mi odpadają Ja dostałam poleconym!!! Szok normalnie!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bialy-jelen-mydlo-naturalne-hipoalergiczne-w-plynie-500-ml.jpg (23,0 KB, 3 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-01, 19:32   #2749
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
myszeczka zeskanuj na wszelki wypadek sobie dysk antywirusem
mi na szczęście antywirus sam zablokował skanowałam i mi nic nie wykryło no chyba że gdzieś się porządnie ukrył(niektórych wirusów nie wykrywa nieraz antywirus) zobaczymy w praniu

Właśnie to robię ale mi UPDATE wrzucił go do poczekalni niewiem jakiej

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 19:37   #2750
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej serii jest teraz mnóstwo rzeczy. W Rossmanie na pewno będzie.

Ja kupiłam proszek do prania Biały Jeleń i wyprałam w nim wszystkie ubranka dla dzidziusia. Też jest dla alergików w razie czego

Oolong, w sprawie plam!!! Bo masz ten problem co ja Wiesz po czym mi plamy schodzą? Po zapraniu mydłem Protex pomarańczowym! Tylko tym pomarańczowym, po zielonym i niebieskim nie puszczają się https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce-herbal.html

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-01, 19:43   #2751
glamourous
Zakorzenienie

Dygotko na przeziebienie ja juz raz polecalam dzis Prenalen- to jest taki syrop specjalnie dla ciezarnych na przeziebienie i grype, z czarnym bzem, czosnkiem i czyms tam, ale pyszny i nie smierdzi

mi pomogl

dobra lece na kolacje buzka i do jutra
Stary 2011-09-01, 19:43   #2752
Ona231
Zadomowienie

Seona a próbowałaś może ich płynu do płukania?
Bo jakoś wolę z jednej serii wszystko, muszę w rossmanie zobaczyć co i jak

Glamm smacznego
Stary 2011-09-01, 19:47   #2753
Seona
Zakorzenienie

Słuchajcie, są super promocje w aptekach DOZ!!!! Na pampersy Happy i kosmetyki.

Jak wkleję link to wytnie, ale jak usunie się spacje po www to powinno działać http://www.d o z.pl/apteka/k752_0-Rabaty_dla_Mamy_i_Malenst wa

Pieluszki Happy za 26,29! 42 szt. z kartą za 21, 03!!!
Podkłady poporodowe za 4,19 a z kartą (ja posiadam) za 3,35!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-09-01, 19:47   #2754
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.
zobacze ten Prenalen.
póki co musze się cieplej ubierać,ale w co jak wszytsko krótkie albo za ciasne

z serii biały jeleń używamy mydeł i zelu pod prysznic.jakoś mydło w płynie mi śmierdziało,ale pewnie kupię na wyprobowanie do łapek.

humor mam jeszcze gorszy niż miałam-teraz mam powód
w klubie napisałam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-01 o 19:53
Stary 2011-09-01, 19:53   #2755
Ona231
Zadomowienie

Seona o czyli do DOZ-u się muszę wybrać do tego jednorazową bieliznę poporodową też w promocji mają. Kartę też mam

Dygotko a co się stało? Coś poważnego?
Stary 2011-09-01, 20:45   #2756
karolinka_12
Raczkowanie

Talking Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Witam
Jestem tu nowa więc czas na autoprezentację, jestem w pierwszej ciązy, podobnie jak część was mam termin na grudzień (obecnie koniec 25 tygodnia), będziemy mieć chłopca ... podobno (koleżanka na 2 tygodnie przed porodem dowiedziała się że jednak będzie chłopak nie dziewczyna) nie mamy jeszcze imienia, za to mamy już wybrany i nawet zakupiony wózek x lander xa energy.
Jeżeli chodzi o szare mydło ... poza umiarkowanie miłym zapachem jest rewelacyjne jako mydło antybakteryjne (głównie dzięki ściągającemu działaniu sody) na wszelkiego rodzaju rany, skaleczenia itp wiec do krocza i ran po cc tak mnie uczyli na położnictwie i w praktyce w szpitalu - choć żeby rozwiać wątpliwości nie jestem położną Aha testowałam na sobie ten syrop Prenalen jak teściowie przywlekli mi jakiegoś wirusa. Pomijając że to jest zasadniczo wzmacniające a nie do końca leczące to w życiu nie piłam nic okropniejszego. Połączenie słodkiego syropu z posmakiem czosnku. To już lepiej zjeść zapiekankę z czosnkiem i wypić herbatkę malinową z sokiem z czarnego bzu ( nie koniecznie razem) Pozdrawiam

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2011-09-01 o 20:51
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 20:48   #2757
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Łóżeczko nadal aktualne tu jest fota kawałek łóżeczko jest z litego drewna dębowego bez szuflady całe jest w szczebelkach
https://lh4.googleusercontent.com/-K...cNwI/Obraz.jpg
widać co prawda tylko kawałek

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 20:56   #2758
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny kusicie tym Jelenien, kusicie
A co jest najlepsze dla pieluszek tetrowych żeby je wybielić ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 21:01   #2759
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile tego Oilatum schodzi na kąpiel?
Bo zastanawiam sie czy zamawiac 500ml czy 2x500ml od razu
na początek chyba 1/2 nakrętki, wydaje mi się, że starczyło na 2-3 miesiące
potem więcej lałam, wiec mniej wydajne było

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oolong, w sprawie plam!!! Bo masz ten problem co ja Wiesz po czym mi plamy schodzą? Po zapraniu mydłem Protex pomarańczowym! Tylko tym pomarańczowym, po zielonym i niebieskim nie puszczają się https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,10864,protex-mydlo-antybakteryjne-w-kostce-herbal.html
spróbuję ten patent, dzięki

Cytat:

OOlong cholerka doskonale wiem jak to ciezko jest nie nosic ale kurcze skoro to taka powazna sprawa z ta rogowka to wez sluchaj lekarza
jeszcze gorzej, bo z siatkówką ale spróbuję nie nosić przez parę dni

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja znajoma ma do oddania łóżeczko dębowe nie chce któraś...?

ooo, a jaki model i kolorek
ja bym nawet odkupiła, jak w dobrym stanie i pasujące kolorem do mebli Ikea Leksvik

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 21:11   #2760
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ania mi tez wykrył tego wirusa wrrrrrrrr[COLOR="Silver"]
ale ze mnie pierdoła przeczytałam wiadomość wyrwaną z kontekstu, myślę "biedne dziewczyny" (sądziłam, ze chodzi o wirus w organizmie) a potem przeczytałam o koniu trojańskim i intensywnie zastanawiałam się czy to wirus układu rodnego czy co mam spowolnione myślenie w ciąży

Cytat:
dzięki dziewczyny.
zobacze ten Prenalen.
póki co musze się cieplej ubierać,ale w co jak wszytsko krótkie albo za ciasne

z serii biały jeleń używamy mydeł i zelu pod prysznic.jakoś mydło w płynie mi śmierdziało,ale pewnie kupię na wyprobowanie do łapek.

humor mam jeszcze gorszy niż miałam-teraz mam powód
w klubie napisałam
przykro mi

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa więc czas na autoprezentację, jestem w pierwszej ciązy, podobnie jak część was mam termin na grudzień (obecnie koniec 25 tygodnia), będziemy mieć chłopca ... podobno (koleżanka na 2 tygodnie przed porodem dowiedziała się że jednak będzie chłopak nie dziewczyna) nie mamy jeszcze imienia, za to mamy już wybrany i nawet zakupiony wózek x lander xa energy.
Jeżeli chodzi o szare mydło ... poza umiarkowanie miłym zapachem jest rewelacyjne jako mydło antybakteryjne (głównie dzięki ściągającemu działaniu sody) na wszelkiego rodzaju rany, skaleczenia itp wiec do krocza i ran po cc tak mnie uczyli na położnictwie i w praktyce w szpitalu - choć żeby rozwiać wątpliwości nie jestem położną Aha testowałam na sobie ten syrop Prenalen jak teściowie przywlekli mi jakiegoś wirusa. Pomijając że to jest zasadniczo wzmacniające a nie do końca leczące to w życiu nie piłam nic okropniejszego. Połączenie słodkiego syropu z posmakiem czosnku. To już lepiej zjeść zapiekankę z czosnkiem i wypić herbatkę malinową z sokiem z czarnego bzu ( nie koniecznie razem) Pozdrawiam
Witamy
A widzisz, a mnie Prenalen bardzo smakuje i okazał się w moim przypadku skuteczny
BTW, super że jesteś położna - będziemy Cię męczyć
To ja zapytam o ten nieszczęsny Macmiror- czy jest bezpieczny w ciąży
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości