|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Witam serdecznie ;D
Juz jesteśmy - uffffff ale stresa miałam jakos sie boje takich badan ale do rzeczy -dziekuje za kciuki prydaly sie. a wiec cyferki przeziernosc karkowa 1,8 mm (w normie) serduszko bije 165 ud/minCRL -TO ZDAJE SIE DŁUGOŚĆ DZIDZIUSIA(???) 66,9 MM pozatym wsyztsko jak najbardziej ok, badanie trwalo ponad 50 minut, dzidzius wierzgał sie niemielosiernie ;] odbijal sie nozkami, ale wszedzie 5 paluszkow, kosc nosowa idealna, przeziernosc karkowa to samo no i termin porodu wedlug om 13 marzec według usg 8 marzec . Nastepne badanie 4 listopada w 21 tc i to juz bedzie ostanie genetyczne ;] juz sie umowilam zeby bylo miejsce dla nas ;] zdjecie wkleje jutro ;] zdjecie mojego bebzucha wam tu wkleje twarzy nie ma wiec nie musze sie ukrywac sory za stroj
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-09-01 o 19:47 |
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko super kochana
czekam na fotke maluszka moj sie zatrzymal chyba
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez sie zatrzymal a nawet zmalazl po wczorajszej kuracji z magnezem ;] ale z dzidzia ok ;] postaram sie dzis wkleic foty jak uda sie dzidzia syzbko do kapieli wepchnac bo potem juz z gory idzie ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro rano o 8.35 mam wizyte u ginka ale bez usg a mimo to sie stresuje eh wiecie co sobie uswiadomilam? ze juz cale zycie bedziemy sie martwic o nasze fasolki, pierwsze slowa, kroki, potem pierwsze milosci hehe
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
ale zanim to nastapi - bedzie kopanie żołądka i pęcherza 30 razy na dobe ;p potem kolki, nieprzespane noce, raczkowania itd ;] a potem coraz gorzej ;] wiem co o tym a pcham sie w drugie ;] ale tego nam nikt nie zabierze ;] chwile bezcenne a pierwsze mama slyszy sie chyba do konca zycia ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czego się nie robi dla kogoś, kogo się kocha
Nawet haftowanko można przeżyć .
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo macierzyństwo jest słodko-gorzkie, jak małżeństwo
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
mój brzuszek wygląda jak między gosią a gizmatką.. z przewagą fałdek oponkowych :/
może jutro coś sklece to wam pokaże.. mójTZ uważa że w ogóle sie nie zmieniłam... w sensie brzucha ;D |
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
święta racja;]
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- znowu dostałam plamienia takiego jak wcześniej...;/
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jolka nie dobrze
|
|
#4514 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyniki bardzo dobre (bardzo podobne do moich ale to dlatego że jest między nami tylko 2 dni różnicy) Cytat:
na rozweselenie prześlę Ci dane do poczty bo zauważyłam że pytałaś o nasze zdjęcia |
||
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak pytałam chciałabym się jeszcze dopisać do Was ale dopiero po wizycie jak będę wiedziała na kiedy mam termin...masakra z tym plamieniem nie wiem co się dzieję... jutro z samego rana jade do lekarza---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- z tego wszystkiego łzy mam w oczach...
|
|
|
|
|
#4516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja dzis malo aktywna na forum, bo mieszkanko mialam juz niezle zapuszczone, wiec dzis wysprzatalam i czuje sie jakbym na jakas wysoka gore weszla. Ale uwielbiam ten moment po usprzatnieciu ![]() Powera dostalam po wczorajszych dobrych wiesciach o malenstwu no i maz rano tez sie postaral zebym miala lepszy nastroj ![]() I dzis moge dzien zaliczyc do lepszych, nawet mnie tak nie mulilo i nie rzucalo mna tak rano, ciekawe czy to zasluga meza czy po prostu po 6 tygodniach jazdy przechodzi? ![]() To przede wszystkim praca z czlowiekiem, ktora sama w sobie jest specyficzna a sami tez jestesmy ludzmi, inaczej jak sie pracuje z kompem lub papierkiem. Cytat:
![]() chociaz na chwile, ale to zawsze cos ![]() sprobuj jeszcze poskubac slonecznik Cytat:
![]() ze ktos ustapi Ci m-sca, wiesz ze teraz jest taka znieczulica. Kochana jak bylam w III trymestrze na badaniach krwi, a brzuch bylo dobrze widac, jak myslisz? czy ktos przepuscil mnie w kolejce?? Tak jedyna osoba: matka z dzieckiem (ktora potrafila sie we mnie w czuc)a reszta ludzi udaje ze nie widzi. Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie bronilam w 8 m-cu ciazy (bo robilam uzupelniajace studia licencjackie w trakcie pracy) no i akurat "zaszlo " mi sie w ciaze pod koniec ze w kwietniu sie bronilam a w maju rodzilam. Ale powiem szczerze ze nigdy wzyciu wiecej studiow w trakcie ciazy. Bo mialam ciaze problemowa i troche naginalam, cud ze donosilam, ale zalezalo mi zeby to zakonczyc przed porodem bo po porodzie baardzo trudno. ![]() Cytat:
oby Cibie ominelo przeziebienie. Mnie chyba cos bierze, ale nic dziwnego, Filip ma katar a ja zawsze od niego sie zarazam. ![]() Cytat:
![]() skad ja to znam a Ty bierzesz jakies leki na podtrzymanie? bo nie pamietam czy pisalas..
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Witam, co niedawno to my mamy marcowo-kwietniowe 2011 wstawiałyśmy fotki, a teraz już mamy półroczne dzieciaczki
![]() To prawda z tym martwieniem się, ja od 9 tygodnia miałam kłopoty, najpierw plamienie i szpital i od tego 9 tygodnia już bałam się do końca ciąży, potem naciskająca główka maleństwa na wyjście od 20 tygodnia - ciągłe odpoczywanie i leżakowanie. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i mam już przy sobie swoją Anastazję. Miałam ciąży niedonosić a przenosiłam tydzień .Teraz martwię się czy wszystko jest w porządku i czy będzie - ale taki los mamusi ![]() Dbajcie o siebie i nie bierzcie do siebie wszystkich opinii gin., bo nie zawsze się sprawdzają ![]() Przepraszam, że weszłam w Wasz watek i tak się rozpisałam Pozdrawiam
|
|
#4520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale żeby Cię uspokoić taki o to cytacik - nie zawsze plamienie oznacza cos złego: "Krwawienie w pierwszym trymestrze ciąży jest sytuacją szczególną, jednak dość często występującą. Zdarzenie to ma miejsce u około 20% ciężarnych. " (źródło: www.kobieta.info.pl) Ale oczywiście trzeba to koniecznie skonsultować z lekarzem. |
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka powinnas brac hormony podtrzymujace ciaze, dziwie sie ze lekarz Ci po ostatnim plamieniu nie przepisal?
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro po 8 jadę do lekarza z TŻtem, boję się cholernie wcześniej lekarz mówił, że wszystko ok ale to było tydzień temu a teraz znowu to samo...---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
no nie przepisał bo niby było wszystko ok. |
||
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka - wspolczuje jedz do szpitala moze ?
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie mam jak, jutro do lekarza pojade. |
|
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taki nasz los, dokładnie, że zawsze już się będziemy martwić
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-09-01 o 21:48 |
||
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja plamilam w poprzedniej ciazy bo mialam krwiaka w macicy i lekarz obstawil mnie wtedy lekami podtrzymujacymi ciaze. U Ciebie nie musi tak byc, a Ty mialas juz jakies USG?
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, mam nadzieję że będzie dobrze... |
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo
Jolkaa ja też plamiłam i na szczeście wszytko skończyło się dobrze, tylko musiałam brać tabletki - luteinę
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u lekarza to 2 razy wziął mnie na fotel za pierwszym potwierdził ciąże, a za drugim sprawdził jak się rozwija i nawet zdjęcia żadnego mi nie dał ani nic kartę ciąży mam zakładać we wtorek, ale jadę do niego jutro ze względu na plamienia, może będą już u niego moje wyniki z dzisiejszych badań (krew, mocz...)---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
ciekawe jak ze mną będzie...;/ |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

czekam na fotke maluszka

.

rybka po grecku juz sie gotuje, ale niestety pietruszki tutaj za chiny ludowe nie dostanie sie w sklepie. nawet z nasion ktore posialam korzen wlasciwie nie rosnie - tylko natka.....dobra i to.za cholere jasna nie moglam uciac sobie popoludniowej drzemki, najpierw przywiezli olej do ogrzewania, po chwili nawiedzili mnie swiadkowie jehowy, pozniej telefon z banku a pozniej przyszedl manager i chcial jakis klucz....wiec sie wnerwilam i zaczelam wczesniej gotowac rybe po grecku.
takiego jak wcześniej...;/

wypilam szklanke wczorajszej pepsi i mdlosc mi przeszla łał...