|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Nie tylko krowiego, wszystkich zwierząt kopytnych. Ja próbowałam przetworów z sera koziego. Jak dopadłam ser, to przez 3 dni jadłam bez opamiętania, tak się cieszyłam, że przechytrzyłam to uczulenie. No i po 3 dniach wróciła moja biedroneczka kochana...
Cytat:
Dziewczyny, wczoraj byłam przelotem na stoisku z dziecięcymi ubrankami w C&A i przeżyłam szok, tam już pełną parą kolekcja zimowa wchodzi. Z letniej to tylko resztki na wyprzedaży.... Przy okazji, zastanawiam się nad rozmiarem zimowego kombinezonu dla Kropki. Teraz nosi 62 (ciekawe jak długo jeszcze), nie mam pojęcia na co się zdecydować. Urodziła się z długością 56, ale po 2 tygodniach nie wchodziła już w ten rozmiar. Jak myślicie, ile będzie mieć na zimę?? |
|
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brumku co mąż na to że nie chce jeździć? Jest delikatnie mówiąc zniesmaczony. Do tego wcale mu mnie nie żal bo wiele razy namawiał mnie żebym gdzies jechała i się wprawiala a ją uparty osioł że nie chce bo się boję.
Opis porodu piękny też wyznałam miłość położnej ale jak małą wyjęła. A po porodzie zjadłam na łóżku porodówym kanapki które zrobiłam dla męża. I prysznic też zaliczyła jeszcze w sali do porodów. Czułam się rewelacyjnie, jakbym to nie ją pół godziny wcześniej rodziła. A pytałam gdzie dzieci wpinacie bo dzisiaj kubę odbierałam i oba foteliki miałam z tylu. Małą się tak rozdarła a ja ani nie wiedziałam dlaczego ani jej nie widziałam. Ale boję się że jak ją z przodu wepnę to będe na nią patrzeć zamiast się skupić na drodze a kierowca ze mnie jak z koziej d... trąbka.
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja, jak męża na ten obiad wysłałam, to sobie zażyczyłam, zeby mi shake waniliowego przywiózł I przemycał go pod na porodówkę, bo głupio mi było, że rodzę a takie "świństwa z Mcdonalda" piję
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak opieka i sale poporodowe ? |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, przeczytałam opis i najpierw się śmiałam a potem wzruszyłam
Tak fajnie, z humorem, lekkością i taką ogromną radością opisany ![]() ![]() klask i: ![]() A pieluszki się nie boję, nie dawałam jak był mniejszy ale teraz tak, bo jest na tyle silny że jak coś mu przeszkadza to się od tego odsuwa. Na początku też się bałam że gdyby głowę przykryła to mógłby się nie móc odkryć. A słodko wygląda jak sobie ją łapkami trzyma no i jak ją dostanie to od razu wyraźnie zadowolona minka spróbuję potem zdjęcie zrobić ![]()
|
|
#1237 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do tej kategorii - to nie masz konkurencji ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. dlaczego nic nie mówisz? z karmieniem zgłoś się do poradni laktacyjnej - na pewno pomogąmała jest pod kontrola lekarzy, więc będzie dobrze, tylko żal patrzec jak takie maleństwo się męczy. ucałuj ja od nas i powiedz że ma byc silna i dzielna co do pępka to ja moczyłam i w ogóle sie nim nie przejmowałam. niczym nie przemywałam, ani go specjalnie nie osuszałam. w 12 dobie sam odpadł(znalazłam go w body jak przewijałam małego ), zresztą tu nic się nie poleca na pępek jak sama wiesz. dupsko ważniejsze, mocz więc.![]() i życze ci duzo siły no a moja koza, spała dziś ze mną, bo... bo tak.nie było bata żeby go wywalic od nas z łóżka, jak zaczynał te swoje |: meee, meeee,. w końcu przytulił się do mnie i tak spaliśmy.a teraz znowu zlał się na nasze łoże i znowu pranie prześcieradła. moją najbliższą towarzyszką teraz jest moja pralka!!! i jesiennie zaczęlo się robic w Londynie
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Agni, a może woda jest za zimna? Spróbuj dać cieplejszą. My po 3 kąpielach wyrzuciliśmy termometr. Lejemy bardzo ciepłą wodę na oko, wiesz taką jaką my lubimy i to podziałało. Wcześniej woda była taka na styk i przez to dość szybko się wychładzała. Odkąd dajemy cieplejszą (nie mam pojęcia ile to stopni) to Kropka wprost UWIELBIA siedzieć w wanience.
|
|
|
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
Już jesiennie?
Ja się pod koniec października przeprowadzam do Londynu. Rozglądam się właśnie za polskim pediatrą dla małego
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry............
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi ![]() mialam piekna noc Igor budzil sie dwa razy na karmienie a tak spal jak suseł obudzil sie potem o 7 rano i spi do tej pory ![]() Mam tylko jeden problem on nie chce wogole spac w swoim lozeczku tylko ze mna w lozku juz kombinowalam na wszelkie sposoby najpierw po karmieniu i zabawie do lozeczka(nie spal wogole) potem na spiaco z lozka do lozeczka (budzil sie odrazu) z lozka na raczki troche pochodzilam i do lozeczka ( 10 min i sie budzil ) nie iwem juz co robic ![]() Dzis jade na IP ze swoimi szwami nosze je juz ponad tydzien mam nadziej ze jest poprawa i je zdejma..... ![]()
|
|
|
|
#1241 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Mój Syn śpi i śpi a mi się nudzi Już zdążyłam sprzątnąć, zrobić włosy, pomalować paznokcie, wyszorować i wysterylizować butelki i laktator, poprasować Telik 1.U mnie nawał trwał jakieś 2-3 dni. 2.Pupkę wycieram chusteczkami nawilżonymi, jak jest większa kupa to pod kran ![]() 3.Ja się nie cackałam z pępkiem, tyle że u nas obcinali w szpitalu kikuty, ale rana była. Cytat:
Cytat:
Sory, mój błąd ![]() Poprostu jedne tu pisały o skazie, a inne o nietolerancji i ja to wszystko razem pogmatwałam ![]() Ulewanie to jak najbardziej normalna rzecz, byle dziecko prawidłowo przybierało na wadze. Kiedy waga by stanęła lub malała trzeba interweniować a tak? Trzeba przeczekac i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czasem lepiej się wygadaćStraneczku a czemu nic nie pisałaś ![]() Trzymajcie się z Malutką i wracajcie szybko Cytat:
![]() ![]() klask i: też na końcu łezka poleciała ![]() Niektóre momenty podobne do mojego: też "wywalili" mnie na korytarz, bo urodze później,kiedy prosiłam o znieczulenie to powiedziała, że za małe rozwarcie nie badając mnie, a zaraz już krzyczałam że rodzę , mnie również straszyły że długa droga przedemną a skurcze z krzyża już były tak bolesne, że nie wyobrażałam sobie że mogą bardziej, no i mnie też zgarniały z korytarza szybko na porodówkę![]() również należą się mężowi |
||||||
|
|
|
#1242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
pediatry jeszcze nie mam polskiego, ale ta przychodnia, gdzie jest ,moja ginekolog ma tez własnie pediatre i mysle zeby tam sobie konsultowac od czasu do czasu.nazywa sie zielona przychodnia i jest na greenwich. brumku- swietny opis ![]() sweet moja koza tez tak ma. a teraz spi na mnie i jak go rusze to bedzie marudzenie, ale moje plecy długo tak nie wytrzymaja. pytanie do dziewczyn które mieszkaja same, badz mezowie wyjezdzaja i zostaja same na kilka dni z dzieckiem. nie boicie sie???? mnie przeraza wizja tego, ze za 2 tygodnie moj t . ma jechac do holandii na kilka dni, a ja bede sama z emilem. |
||
|
|
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie piątkowo jeszcze ze szpitala. Ostatnie badanie nas czeka i jak bedzie jak do tej pory to wychodzimy
Brumku dziekuje za opis porodu. Pełen optymizmu i humoru czyli cała Ty. Izunia buziaczek dla Ciebie od cioci Agni pewnie wybiore sie do tej poradni. Mleczko mam i szkoda by było zmarnować. Tu w szpitalu zajrzala do mnie babka, specjalistka laktacyjna ale Cos zaginęła w akcji. Obiecała ze wróci i ze mną porozmawia i do tej pory jej nie widziałam. Wpadaj do mnie jak T. Nie bedzie. Ja tez całe dnie sama w domku. Bedzie nam razniej. Z Paddington do Slough to OK 30 minut pociągiem. Chciałam tez sie pochwalić ze o 7.55 Wicia skończyła tydzien
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i tez na oko![]() Dzien dobry
|
||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale patrzę inaczej na to - 7 m-cy zniosłam to i 5 dni znoszę spokojnie, już chyba się przyzwyczaiłam, choć wiadomo że wolałabym żeby był codziennie. Nie boję się.
|
|
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu chodzi o małe dziecko ...Cytat:
Brumeczku rewelacyjny opis porodu !! a z miłych rzeczy : mój szkrab waży 6250 i dzisiaj kończy 2 MIESIĄCE !!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#1247 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No imusze inaczej sie udusze. TZ od poniedzialku w Niemczech. No i robota nie za ciekawa, nie jest z niej zadowolony i mysli aby ja zostawic, aby szukac innej. No ale nie wiadomo jak dlugo to potrwa, a co za tym idzie finanse. Wkurzam sie, bo mogl jeszcze siedziec z nami przeciez. No i jezeli mu sie serio nie widzi, to chociaz niech popracuje miesiac aby dostac pierwsza wyplate, wtedy zawsze bedzie mu latwiej w poszukiwaniu czegos innego. Poza tym tesknota mnie dobija, nie mam radosci zadnej. Maly jest slodki ale po prostu wpadlam w jakis dolek i ciezko mi z niego wyjsc. Jeszcze martwie sie o mallego niesamowicie, bo znowu uklada mi sie na jedna strone, na brzuszku nie chce lezec. Ide z nim w poniedzialek do lekarza alechyba zwariuje do tego czasu. Poz atym maly spalby tylkona mnie, na spacerze pol godziny wytrzymuje. Masakra jakas. No i boje sie, postawilismy na te Niemcy wszystko a jak P. teraz wroci do Polski to nie wiem co bedzie. Przeciez zobowiazania finansowe nas zezra. Z drugiej strony tak bardzo za nim tesknie. Kurcze gdyby jakas praca sie znalazla np. w takim Berlinie w tedy byloby latwiej. Ok juz nie smece wam.
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
brunetka bardzo dziekuję właśnie dostałam przesyłkę i ja muszę poszukać może mam coś do oddania a ja juz posprzątałam sobie mieszkanko tzn poodkurzałam i pomyłam podłogi a Nati właśnie się obudziła ale włączyłam jej karuzele więc może troszkę poleży w łóżeczku byliśmy wczoraj na szczepieniu Nati ma już 60 cm. i waży 5300 no i wczoraj w aptece za same szczepionki wydałam 395 zł za 6 tygodni znowy 395 zł tak jak sobie obliczyłam na wszystkie szczepionki wydam uwaga 1800-2000 boże dlaczego te szczepienia nie są refundowane |
|
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.medyk.co.uk/polski-pediatra.html Chyba, że znajdę coś bliżej Dagenham. Nie martw się mój mąż wyjeżdża już do Londynu prawdopodobnie 1 października, a ja zostaje z małym sama samiusieńka na cały październik. Po Nas planuje przylecieć ok. 27 października ![]() EDIT: http://green-surgery.com/a1229439778...-rodzinny.html Znalazłam tą Zieloną Przychodnię.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-02 o 10:36 |
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zamówiłam szczepionki i pani ładną sumę mi pokazała 530 zł agulaaabar jak tam nocka
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-02 o 10:47 |
|
|
|
|
#1251 |
|
BAN stały
|
Stronczu
Agni ja jestem z dziećmi od 6 rano do 23 sama ![]() W nocy T. śpi i tak jakby go nie było. Brumku-tak,Szymuś wniebowziety,ze idzie do szkoły.Przeżywał bardzo. Opis bardzo optymistyczny,ciepły tylko akcja z korytarzem mnie sie nie podoba ![]() Dzieciaczki do szkoły wyprawione.Cała niemal rodzina szła ich odprowadzić bo wzięłam i Krystiana i Ize i odprowadziliśmy na przystanek. Szymuś 1,5 godz. siedział z plecaczkiem na plecach ![]() Po 12-tej znów muszę po Niego isć. A teraz sie nudzę ale coś porobie w domu. Brunetko masz maila
|
|
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
a my za godzine idziemy do tej pediatry, wiec prosze o kciuki
i za wizyte, chociaz cudow w diagnozie sie nie spodziewam i w ogole za cala wyprawe, bo idziemy z wozkiem i tu spodziewam sie histerii, a kawalek do lekarza mamy
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie...... fakt, wygadanie się pomaga ale wczoraj już nie miałam siły.........
Czuje się jeszcze gorzej praktycznie straciłam głos... skrzecze a nie mówię, tak że ledwo mnie słychać z nosa jak z kranu, do tego gorączka i dreszcze....... Mam zakaz zbliżania sie do małej i stąd ten dół......... przeżywałam to wczoraj strasznie nie ma chyba nic gorszego niż nie móc utulić własnego dziecka... Lili nie uspokajała się na rekach mojej mamy, wodziła za mną tymi smutnymi oczami jakby mi chciała powiedzieć "mamo czemu mnie już nie chcesz tulić...", nawet jak leżała spokojnie to patrzyła na mnie tymi oczkami![]() ![]() ryczałam jak glupia cały wieczór, dziś nie mogę nawet dobrze oczu otworzyć... całe powieki mam opuchnięte jakby mnie ktoś pobił![]() Nie mogę ją karmić piersią... boje się że laktatorem nie utrzymam laktacji Wszystko się...... Wiem, że ludzie mają większe dramaty, ale ciężko jest jak ma się dziecko kilka metrów od siebie a nie można go utulić... pocalować................ ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Brumku piekny opis porodu ![]() Brunetko |
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1257 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 tygodnie ?????????? ![]() ja sie boje jak meza nie ma 8-10 godz.bo jest w pracy....... ![]() Kajool - nie mam serca mu odmówić
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-02 o 11:16 |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
ja znowu na chwile wczoraj i trzy dni temu Dawid byl bardzo niespokojny, godzinami wisial na cycach, ktore mi kompletnie sflaczaly i obawiajac sie ze to mala ilosc pokarmu jest powodem jego marudzenia - zrobilam mu MM jednak pociamkal tylko i znowu ryk ryczalam z bezsilnosci, marzylam by choc chwile sie zdrzemnac dzisiejsza noc lepsza, nie plakal ale od rana znowu jest mega aktywny i nie chce spac ciagle chce byc w kontakcie i absorbuje mi caly czas dlatego nie mam czasu na forum a od niedzieli bede z nim sama, tz bedzie przyjezdzal tylko na weekendy ![]() aha, Dawid konczy dzis 3 tydzien
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Przeżywam włąśnie to samo... Też jestem chora, a małym zajmuje się moja mama w większości, a mi nie pozwala nawet podchodzić, z resztą ja sama nie chce... Nie darowałabym sobie, gdyby mały się zaraził... Jem antybiotyk i czekam na koniec tej katorgi, bo chcę już wziąć go na ręce...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

też wyznałam miłość położnej ale jak małą wyjęła. A po porodzie zjadłam na łóżku porodówym kanapki które zrobiłam dla męża. I prysznic też zaliczyła jeszcze w sali do porodów. Czułam się rewelacyjnie, jakbym to nie ją pół godziny wcześniej rodziła. 

klask i: 
. dlaczego nic nie mówisz? z karmieniem zgłoś się do poradni laktacyjnej - na pewno pomogą
Ja się pod koniec października przeprowadzam do Londynu.
czasem lepiej się wygadać

z nosa jak z kranu, do tego gorączka i dreszcze....... 

Zakończone: 2