|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
witam wieczornie
dziewczyny dziekuje Wam za mile slowa...staram sie nie marudzic i niedolowac swoim wygladem(wiadomo w ciazy nie zawsze nasze cialo sie nam podoba)..ale po takich slowach to az z checia spogladalam w lustro POP bardzo mi sie podoba Twoja Oliwka ) i pierwszy raz mialam zalozony przed porodem.a tak wogole to w koncu co z tym robaczkiem ![]() MEGI ![]() to ja tez Cie prosze na mego malza ale musisz byc jak z tych opowiadan w kb![]() a co do rybek to wlasnie zauwazylam,ze glonus zjada mi roslinke...ona rosnie na pniu...sa to takie ala palemki.a czy swiatlo musi bc caly czas zapalone i co ile powinno sie wymieniac wode DARUSIA jak ma pomoc to lepiej przelezec...choc ja tez strasznie bym tesknila za mala...wiec niech Ci szybko mina te dni... PLMADZIA bardzo mi sie ta zabka podoba ![]() MADZIWNIA juz widze jak grzebie i dusi...bardzo mi sie podobaFERROU dla Kubulinka...
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
W wojsku nie jest tak źle. Mój siostrzeniec jak poszedł to mu się bardzo spodobało. O fali nie było mowy, w tej jednostce zrobili z tym porządek dyscyplinarnymi zwolnieniami ze służby. Została tylko smietanka
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP jak Szymek w nowym przedszkolu...czekam na relacje...ale pewnie bez problemu sie zaklimatyzowal
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
tz lekka fale przeszedl nic mu nie jest ma sie dobrze, nic by mu sie nie stalo
![]() lekka szkola zycia facetowi sie przyda
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pitole. Normalnie chciałam obiad na jutro gotować i mam pustą lodówkę. Ze światła nie da się nic zrobic
a miałam jednak nadzieję. Jak ja nie znoszę sklepów w piątek
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja poczekam aż moja sama powie że chce
Cytat:
Ale rodzice to osobny temat , zapłakane mamy pod ścianami , jakby te dzieci conajmniej na jakąś poważną operację prowadziły Może ja dziwak czy wyrodna ale troszkę tego nie rozumiem . takiej paniki nie wiadomo o co . dziecku tam się krzwda nie dzieje i dla jego dobra się do przedszkola oddaje .Gmyrelka moja przyjaciółka ma ten krążek i jest zadowlona
|
|
#2587 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
senkju
![]() Cytat:
Amelka z konewką lata u mojej mamy po balkonie, a ona mieszka na 6 piętrze, ostatnio sąsiadowi z 4 na głowę nalała, os spojrzał w górę a tak ja a z tymi landrynkami to poważnie?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o jakim innym białym myślałaś ja kupuję 10 jaj i zawsze brakuje Cytat:
![]() Evi dzieki za inso o ukąszeniach wiecie jak dziś rano Amelka wstała i ledwo oczko było jej widać, to aż mi się ryczeć zachciało, bidulka moja potem trochę jej przeszło, ale było zdecydowanie gorzej niż wczoraj.... a ja cały dzień w Łodzi byłam, bo załatwiałam sprawy z najemcami naszego mieszkania i jeszcze wpisy musiałam załatwić padam na ryj ![]() klub nadrobię jutro
|
|
#2588 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pewnie tez będę ryczała chyba jestem przewrażliwiona a może dorosnę, że mam takie duże dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
pop sie myli
![]() kocha faceta a twarda dupe tu udaje przed nami!!!!! jak nie to kwestia slubu nie wchodzilaby raczej w gre, nie? minka zapraszam, uwierzzzzzzzz ze nigdzie sie nie wybieram zobaczysz jaka mam sexowna pizamke:P w jakies huje muje kwiaty dzikie i paski- mamusia kupila
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- teraz robia to bezbolesnie, pistoletem moment
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, to znowu ja po dlugiej przerwie.
staram sie Was nadrobic w wolnej chwili (chociaz nie mam ich za wiele;-), zostalo mi jeszcze 20 stron takze nie wiem co u Was teraz slychac, ale Was dogonie. ![]() Tesciowa juz od nas pojechala, a ja chyba sobie teraz lepiej daje rade niz jak ona byla, bo wtedy trzeba bylo jeszcze jej towarzystwa dotrzymywac. Nie powiem, przy dzieciach pomagala, ale w wolnej chwili chciala posiedziec na spokojnie kawki sie napic, ja tak nie potrafie, kawe od zawsze w biegu pilam. Teraz mam posprzatane, codziennie ugotowane i dzieci sa ok. Michala zaczynam uczyc na nocnik, dzisiaj dwa razy udalo mu sie wysikac do nocnika. Jestem z niego dumna. Malo mowi w porownaniu do Waszych dzieci, praktycznie oprocz tata, czasami mama i baba to nic wiecej, ale ma jeszcze czas. Nie chce czytac ksiazeczek ze mna, nie nasladuje zwierzat, ale jak go wsadze do samochodu to wie wszystko gdzie przycisnac, co przekrecic, komputer i iphona tez juz potrafi uruchomic. Takze sie nie matrfie. A Majka ma juz 1,5 miesiaca, jest duza, kolki jej pomalu przechodza, jest coraz mniej placzu, w nocy budzi sie dwa razy na jedzenie i rano o 6. (Michal jak mial 2 miesiace to przesypial mi cala noc od 7-6) No ale coz kazde dziecko jest inne. Ale i tak obydwoje sa strasznie kochane. To tyle o nas, bo sie troche rozpisalam. Bardzo lubie ogladac zdjecia, ktore dodajecie, wyszystkie dzieciaczki sa przeurocze i takie kochane. Teraz jak mam mala Majke to widze jaki Michal jest juz duzy. Kiedy to zlecialo. Dodam Wam kilka fotek moich urwisow. Pozdrawiam 1-Michal i Maja 2-Michal 3-Michal i ja 4-Michal z tata 5-8 Majka na ostatnim pierwszy uchwycony usmiech;-) |
|
|
|
#2593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maja taka już duża, To Michałek przy niej juz wogle na dorosłego wygląda.Nie jest bardzo zazdrosny? Ja od 5 na nogach, bo mały się wyspał. Wieczorem tz zaczął naprawiać komuś kompa i taki smród spalenizny jeszcze teraz mam w domu ![]() Dzieciaki po śniadaniu, za chwile idę Eryka do szkoły zaprowadzić, i z młodym do lekarza po wyniki, normalnie żyć nie umierać
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja majka jest przecudna ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
Dobra Aga - to jesteśmy umówione, ale... mama nadzieję, że czasem na seks z Gmyrelką wyrazisz zgodę, bo muszę Ci przyznać, że naprawdę fajna dupa z niej. Ale wiesz - zakochana będę tylko w Tobie. A glonuś... masz pokarm dla niego, czy bidulek musi ratować się roślinkami? Bo chciałam Ci powiedzieć, że glony jedzą tylko małe zbrojniki - dorosłe już preferują inne pokarmy, a dla wszystkich ryb z rodziny zbrojników jest pokarm w formie takich tabletek - sprasowane ryby i jakieś zielska. Jak będziesz go karmiła wystarczająco, to zostawi roślinki. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ana - Ikono - wrzuć jakieś linki z all z jakimiś fajnymi ubraniami na jesień/zimę -pliz.... Ostatnio wrzuciłaś włochatą kamizelkę i chyba kupię, ale może jeszcze coś fajnego wypatrzylaś.
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepieknie wygląda michalina z kolczykami a jeszcze jej włoski sie kreca i tak fajnie grzywa na bok a cały tył wywiniety jak na lokówce i te loczki za uchem sie układaja.. nie musze nic kombinować na razie z obcinaniem bo fryzura sama sie wystylizowała :d
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Justys jak ja ci zazdroszcze!!
tez juz bym chciala miec 2 malenstwo przy sobie i byc z nimi w domku! Fajnie ze nie masz zadnych wiekszych problemow
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michaś też super, mały przystojniak ![]() a odnosnie kolczyków, to u naszych znajomych dziewczynki miały przebijane uszy do roku;/ ja się jakoś boje, może w końcu pójde i przebije jej. Zadnej dziewczynce się nie papraly uszy, tak samo dzieci nie dotykają kolczyków tym bardziej ich nie ciągną.
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
kosmetyczka mówiła że najwiecej jest własnie dziewczynek do 2 lat..
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Justys... nono TŻ przystojniak... i dzieciaczki macie prześliczne!!
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja też zazdroszcze, co raz częsciej myśle ze chciałabym takiego malucha. Teraz jak byliśmy na weselu, znajomi mieli córeczke ze sobą, mała miała miesiąc. Tż też mnie namawia.
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
pozniej jest bardzo czesto tak ze dziecko chce ale sie boi.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- madziwnia nie na tezeta mialas patrzec hahaha ![]() dzieciaczki sa super, ja jeszcze 3 miesiace i tez bede tulila swoją córeczkę maleńką )))juz sie doczekac nie mogę!
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Zosi w h&mie kupiłam taki fajny beret na jesień i chustke pod szyje. W tamtym roku już szukałam tych chustek i nigdzie nie było. Troche droga ta chustka ale tak mi się spodobała.
Moje dziecko nie da sobie nic na głowe założyc. Tak się darła jak jej przymierzałam czapki. Na zime tez fajne były w reserved. sliczne kozaczki w h&mie były, czerwone. Zosi by pasowały do kurtki, ale co z tego jak jej nic na noge nie wchodzi.;/
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz jeszcze taka jest kamizelka http://moda.allegro.pl/czekoladowa-k...798966845.html są jeszcze 2 inne kolory jej http://moda.allegro.pl/wloska-brazow...800939382.html ciepłe pod bluzkę do tego rajty i kozaki http://moda.allegro.pl/zdobiona-bluz...796495918.html bluzka bardziej na ciepłe dni,ale jedna z innych niż wszystkie oklepane już,pod kamizelke w sam raz jak zimno http://moda.allegro.pl/czarna-olowko...796496055.html to ni w 5 ni 10 ale zobaczcie jaka skromna i seksowna mała czarna
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-09-02 o 10:25 |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie taka woda była - to po tych tajfunach? Megi- widzę że Ty juz ustawiona jesteś. Jedna jako żona druga jako kochanka. I fajnie że to samo imię maja to Ci mylić sie nie będzie .Ale jeżeli chodzi o gust w stosunku do kobiet to masz bardzo dobry Grymelka - tak, śliczna para będzie z naszych dzieci. Tylko pozostaje nam je do siebie przekonać .Minka - aleś mnie przyłapała. On to nie mój wybrajek ale sie do mnie przyczepił i tak już została a ja wygodna to niech już będzie. No i dlatego jest mój. ![]() Bardzo współczuję Amelce - ale widać ze ona chyba jednak nie jest uczulona - po prostu w wrażliwe miejsce fraca ugryzła.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-09-02 o 11:15 |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
pop juz sie nie tlumacz:P
|
|
#2607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uffff... wreszcie Was nadrobiłam... byłam 5 stron w tyle. A ile się naśmiałam....
darusia- oby szybko Cię wypuścili do Oliwci. Trzymaj się kochana evitka- wiedziałam, że Ty zrozumiesz moją radość najbardziej No cos Ty... moja ma 80cm i waży 1050 a praktycznie rzeczy na 86 jeszcze nigdy nie miała na sobie. czasem ma jeszcze 74 ale przeważnie 80. Wydaje mi się, że to też zależy od budowy. Co to za głupie pytanie. Ja już nie raz miałam pytać o Ciebie ale raz zapytałam i mnie olałaś ![]() Cytat:
moja z takim wiadrem też łazi po całym domu, odwraca je potem i na nie wchodzi. najgorsze, że to samo robi ze swoim wiaderkiem do piaskownicy. Ona potrafi na takim wąskim, małym wiaderku stanąć obiema nogami Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kolczyków to moja dostała na chrzciny dwie pary ale my czekamy az sama ich zapragnie. Mój tż jest przeciwnikiem a ja też jakoś nie mam parcia. Wlasnie boję się też że sobie cos zrobi bo ona często grzebie przy uszach a jak sie robi śpiaca to się za nie łapie i tarmosi. Poza tym by ją to interesowalo i chcialaby sciagać siłą jak to robi ze spinkami Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Aaaa... zapomniałam o naszej słodkiej Zosi piękna fryzurka, zazdroszczę, że sobie pozwala cokolwiek założyć
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze mój "grubasek"- golasek
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- ja tak sobie myślę że chyba dobrze się stało ze poszłaś do szpitala. Przebadają Ci tu dokładnie. No i wyszło że problem jest nie tylko z plecami ale także jakaś infekcja. Ja to sie strasznie tego białka w moczu boję bo umnie tez bylo dużo białka. Ale Ty pamiętam że jak byłaś z Oliwką to też miałaś przez jakiś czas białko i było to od infekcji. Odpoczywaj tam
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tez uwazam, "że nie ma tego złego...". Przebadają ja dokładnie a to najważniejsze w jej stanie (którego jej zazdroszczę
)---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Mrówka- odezwij się!! jak tam po rozpoczęciu roku?? Jak samopoczucie, jak sytuacja z tż?? Pisz nam tu szybko
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

) i pierwszy raz mialam zalozony przed porodem.
juz widze jak grzebie i dusi...bardzo mi sie podoba
dla Kubulinka...

pewnie przerażony ja oczywiście nie mniej

Ja nawet nie wiem do jakiego lekarza powinnam się udać, do ogólnego?? Już się nawet przyzwyczaiłam ale rano mam doła, wyć mi się chce ze zmęczenia i wyglądam ohydnie (jak zombie) ale grunt że megi nadal się podobam (choć teraz zagraża mi nieco Agnieszka
potem trochę jej przeszło, ale było zdecydowanie gorzej niż wczoraj.... a ja cały dzień w Łodzi byłam, bo załatwiałam sprawy z najemcami naszego mieszkania i jeszcze wpisy musiałam załatwić