|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Witam!
Nie mam teraz niestety zupełnie czasu Więcej napisałam w klubie.Wrzuciłam trochę zdjęć z Zakopanego do albumu. Udało nam się załatwić chrzest - mamy 11 września. Pozdrawiam was wszystkie i wasze dzieciaczki serdecznie
|
|
|
|
#3542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i dla Edzika że jest wkońcu radosnym, szczesliwym i zadowolonym chłopczykiema co do diety mamooptymisto, agnieszko_pe25 to i mnie czasem pokusa skusi idę spać |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie nadrobie dzis Was...
Napisalam w K. Dobrej nocy wszystkim |
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Andziot wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Matall brawo dla Edzika, nareszcie jest poprawa Koralowa Cytat:
Dziewczonka Grazin żeby jak najszybciejMoniqac nie martw się, to normalne, że dzieciaczki po szczepieniu nie chcą jeść -------- głosy oddane ![]() ------ myśmy mieli od wczoraj gości więc czasu zero. moje dziecko przy ludziach śpi, jak jesteśmy same to chce się cały czas bawić ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Andziot, sto lat w szczęściu!!!
antropia, ze spaniem to bardzo różnie przeważnie 3 drzemki od 20 min do godziny. Proszę jak Piotruś ładnie główkę trzyma ![]() Grazin, u nas podobnie, je i ulewa, co mu się uleje to chce dojeść, zgłupieć idzie za nową umiejętnośćGusia, współczuje nocki, oby ta była lepsza. Mnie rozbawiłaś tym cukrem ![]() Daisy, możesz kupić co Tobie bardziej pasuje, ja mam kombinezon na zimę, a kozaczki jak najbardziej kupisz, miałam dla Mai na pierwszą zimę takiego typu http://allegro.pl/hm-cudne-kozaczki-...790035210.html (potrzebne były mi do kościoła na chrzest), potem wykorzystywałam jak mała była gdzieś noszona bez koca, ale myślę, że spokojnie jakieś ciepłe skarpety, butki takie wełniane dadzą radę. Ja mam kombinezon bez stóp, bo są całe i takie do kostek i do tego przeważnie takie jakby buciki. Kombinezon na pewno jest praktyczniejszy i wtedy przeważnie i stópki chroni Matall, to super, że Edzik na mleczku taki grzeczny, w końcu będziesz mogła odpocząć i wykorzystać czas pożytecznie Zosia, ładnie Mati przybiera na wadze. Anula, nie martw się, ważne, że przybiera i idzie swoim tempem. Moja Maja też mało przybierała, a jest zdrowa i rozwija się prawidłowo Aguś, ale miałaś udane zakupy Moniqac, myślę, że skoro po tamtym szczepieniu tak reagował to teraz tak samo ma mniejszy apetyt. Jutro pewnie już zacznie ładnie jeść Koralowa, kawał chłopa z Tymcia ![]() Aga_pe, no to teraz pewnie niedługo zaczniesz tęsknić za jego gadulstwem ![]() Dziewczyny dziękujemy za kciuki dla Mai. Powrót do przedszkola udany, Maja zadowolona, ma swoją panią i większość koleżanek z tamtego roku. Zdziwiła się tylko, że pojawiło się oprócz niej jeszcze 2 inne Maje ![]() Adasiek ma się dobrze, dziś byliśmy sami na zakupach, nie obyło się bez płaczu, ale chwilę ponosiłam na rękach i zasnął, a ja mogła w spokoju dokończyć zakupy. Pediatra nasza na urlopie, więc musimy poczekać jeszcze kilka dni z tym oczkiem. Jutro mnie czeka dzień sprzątania i robienia sałatek, Maja robi imprezę urodzinową w sobotę, w poniedziałek skończy 4 lata (ale ten czas leci). Idę spać |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
O, jestem dziś pierwsza
Edzik zjadł 20:30, a potem 4:30 SZOK normalnie Dostał butle i od razu zasnął, a ja poszłam sobie ulżyć, bo UU niemal mi pękły ![]() Idę dalej spać, bo właśnie spompowałam
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
matal no rewelka!
ciesze sie bardzo! tak misie dobrze czyta jakbyu to conajmniej moje wlasne bylo
|
|
#3549 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Aluśka wstała o 7, zjadła jedno U i śpi , a ja nadrobiłam wizaż i idę zrobic jakieś śniadanko ![]() Matal takie wiadomości czyta się z przyjemnością, Edzik w końcu jest radosnym chłopcem - i mamusia szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
koralowa87Ja rowniez jestem pod wrazeniem fotek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem dokladnie, ale kurcze Nadii najlepiej sie ostatnio na brzuszku spi. I teraz nie wiem czy powinnam pozwalac jej tak spac![]() za Wasze sukcesy w jedzeniu, kupkaniu i spaniu ![]() Cytat:
Dzien dobry Jestem w szoku Nadia usnela wczoraj o 23 i na UU wstala o 4 i 7.10
|
|||
|
|
|
#3551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo dla Edzika! I Cytat:
Moje dzieci próbują mnie wykończyć. No jak można codziennie wstawać przed 7!! |
||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() mamy kryzys, kryzys kryzysssssssssssss!!!! Oli odkąd skonczyla 4 miesiące;( chyba sie cos poprzestawialo, albo przez zębole zaczela mi sie budzic w nocy!!;( ok.3-4.. |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
gusia no teoretycznie jest zwiększone ryzyko śmierci łóżeczkowej i powinno się takiego dziecka pilnować. Tylko pytanie do jakiego wieku?
violisia Może zęby, może coś innego, ale to chyba nie tragedia? ![]() Jeśli budzi się raz ok. 3-4... A zasypia potem? Może głód ją zaczął budzić? Rośnie i potrzebuje więcej jedzenia? My obudziliśmy się o 8 Ale Eda na razie nie chce jeść ![]() Zrobiłam mleko, ale nie chce. Jak do 9:20 nie zje, to muszę wylać i zrobić nowe ![]() Ale w sumie w nocy zjadł 210ml, to może po 4h jeszcze nie głodny? mamy butelkowe, ile razy i ile mleka Wasze dzieci jedzą? Eda leży i bawi się królikiem. Każdemu, kto się zastanawia nad zakupem POLECAM.
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
violisia
A moze to rzeczywiscie zabki ja mecza?Cytat:
Wystraszylam sie teraz!
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja też się boję, że po 4 miesiącu Aluśka mi się przestawi. Wyczytałam gdzieś ostatnio, że właśnie w końcówce 3 mies. na początku 4 dziecko przykłada już bardzo dużą uwagę do rytmu dnia, jeżeli coś zrobimy nie tak, to dzieciaczek bardzo szybko się przestawia. Tak więc już przed kąpaniem powinno się stopniowo wyciszac dziecko, potem kąpiel, przyciemnienie światła, jedzenie i spanie. Może to to, a może zęby idą Widziałam, że Ola od Agusi też zaczęła się budzic w nocy właśnie w takim okresie Matal wczoraj pisała ile moja Aluśka je, o się martwię dużym przyrostem wagi i mogę Ci powiedziec, że Edzik je duuuużo
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc średnia. Pierwsza pobudka o drugiej (niby super) ale później co godzinę, Tymuś tak jakby płakał przez sen i to go wybudza Teraz leży w leżaczku i tarmosi nowego konika ![]() Mattal, bardzo się cieszę ![]() Koralowa, ja też się dołączam do zachwytów zdjęciowych ![]() Mamamoptymistka, ja też złamałam dietę i codziennie coś słodkiego wcinam
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja zołzucha nadal śpi
, ale jak ja nie raz jestem nieprzytomna to krzyczy i nie da się uśpic
|
|
#3558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak nic mu nie jest to pije 150ml z kaszka co 3/4h plus obiadek i deser a jak brzuch boli to max 100ml ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- dajcie mi linka do tego krolikai zyrafki jak ktos znalazl w dobrej cenie. norbert prosiiiiiiiiii ![]()
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ola juz dostale kaszke wieczorem, zrobilam jej awet wiecej bo myslalam ze glodna,ale i tak wypila standardowa porcje i reszte zostawila.. wiec raczej zebole.. jaki krolik???? dawaj linkaaaa ![]() wiec chyba to zebolki... bo piastka non stop w buzi |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Matall cudne wieści
Aga _Pe ja króliczka kupowałam tu: najlepsza cena na All http://allegro.pl/tiny-love-the-smar...750803808.html a żyrafkę (chodzi o ten gryzaczek?) tu: autoryzowany sprzedawca http://allegro.pl/urodzinowa-promocj...794527471.html U nas znowu tragicznie.. Antoniuszek obudził się o 6:30 i koniec spania A taką miałam nadzieję, że wczorajsza ranna pobudka to jednorazowy incydent... niestety! Dzisiaj to samo
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-02 o 09:32 |
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj podczytywałam Was, ale miałam trochę pracy, a potem gości. Znajomi wpadli z okazji naszego ślubu i zobaczyć w końcu Piotrusia ![]() matal, bardzo się cieszę, że zaczynasz normalnie funkcjonować, a Edzik jest szczęśliwy andziot, spóźnione życzenia z okazji rocznicy ślubu, dużo miłości i radości My dalej testujemy kleik kukurydziany i sok z jabłek ( na razie wszystko się sprawdza Dzisiaj o 17 mamy wizytę u neurologa. Już teraz proszę o ( mam nadzieję, że okaże się, że to moje przewrażliwienie, a nie wzmożone napięcie mięśniowe Pepe ).Wracam do pracy Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#3562 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
może nareszcie Edzikowe problemy sie skończą Cytat:
dla Sebusia jestem nieprzytomna, niewyspana, aaaaaaaaa zaczne chyba cos brać, żeby miec więcej siły. Nawet mężul mnie dzisiaj pożałował, zrobił mi śniadanie i kawę i skwitował, że licho wyglądam komplement z rana, nie ma co
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki
kurcze, ja naprawdę za wami nie nadążam, a piszecie czasem o naprawde mega ważnych sprawach... w koncu o mnie zapomnicie i tyle bede miała :P Cytat:
Nadrabiam dalej ale to musiałam napisac
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to zle ze o 6.30? ja sie cieze jak o tej godzinie. modle sie zeby sie nie budzil 5-6
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
u nas noc katarowa, milion pobudek... mala meczyl katar az sie krztusila...(mam nadzieje, ze krztusila sie katarem a nie kaszlala i chora?
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
gusia przepraszam... nie chciałam straszyć, po prostu sama się o Edzika boję i za bardzo nie chcę, żeby tak w nocy spał
![]() violisia KRÓLIK cały czas ten sam ![]() A w załączniku fota wszystkich zawieszek. Te z Babyono są WIELKIE ![]() Superaśne i wibrują Zaraz je umyję (nie będę prać, bo mają coś elektrycznego w sobie) i będzie test ![]() Edzik zasnął i nie zjadł... Normalnie jakby dziecka nie było... ŚPI o 10 ![]() Ach... i piję KAWĘ
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
anula kurczę... jak pokasływała i ma katar, to może idźcie do lekarza na wszelki wypadek zbadać??
Bo jeśli to kaszel, to może warto sprawdzić oskrzela i płuca, żeby czegoś poważnego z tego nie było... Współczuję nocki Dziękujemy z Edzikiem za wsparcie Nawet nie wiecie, jak miło mi się pisze DOBRE rzeczy o Edziku i jak miło się czyta Wasze komentarze, gratulacje i oklaski ![]() Jesteście NIEZASTĄPIONE
|
|
#3568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ..ale wiem, wiem nie narzekac, bo zawsze może byc gorzej ![]() Cytat:
![]() Kochana Zosieńka musi się męczyć przez okrutne katarzysko!!Ponownie zdrówka życzymy Matall ile nowości... wow! sieee Eda wybawi dziś coś czuję ![]() Dziewczynki a podgrzewacz macie? Fajna sprawa czy nie? Do tej pory nie kupowałam, bo ciągle UU.. ale teraz myslę, że może powinnam zakupić, bo pewie za niedługo przyjdzie czas na MM.. no i chyba słoiczki z warzywami też łatwiej byłoby w nich pyknąć na ciepło? Co myślicie? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-02 o 10:00 |
||
|
|
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi on wtawal o 5tej teraz o 6 czasem zaszaleje i o 7mej wiec sie ciesze. mam podgrzewacz. znow go wyciagnelam jak zaczal pic w nocy. wieczorem nalewam wode ,wkladam butle , mam odsypane miarki mleka w pojemniczku i mleko w sekunde gotowe ale jakbym nie miala to bym nie kupila sloiczki z lodowki grzeje w mikrofali. za dlugo dla mnie w pogrzewaczu, ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- tez mamy ta p[omaranczowa zawieszke z babyono
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
nadajemy od "baby" wstalismy dzis o 5 żeby ominąć korki zwane "pierwszy dzień w szkole" i tak jechaliśmy dłużej niiż zwykle mężul woła idę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

wybieram:
Więcej napisałam w klubie.

dla Edzika że jest wkońcu radosnym, szczesliwym i zadowolonym chłopczykiem
żeby jak najszybciej

Czekamy na Ciebie fasolko
A moze to rzeczywiscie zabki ja mecza?
A taką miałam nadzieję, że wczorajsza ranna pobudka to jednorazowy incydent... niestety! Dzisiaj to samo