|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
![]() Kroisz cebulę w plasterki wrzucasz do słoika i zasypujesz cukrem. Po paru godzinach masz pyszny słodziuchny syropek.
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie bardzo oszczędny- duży i cały czarny - włacznie z kopertą , tarczą i bransoletą. Nie próbowałam. Zrobię rano- a teraz walnę sobie jeszcze cytrynę z miodem.
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/...n_PVD_K0W23702
Jak ten tylko z okrąglł tarczą. Na żywo jakoś lepiej wygląda. Na necie nie zwróciłabym na niego uwagi ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Kotku to będziemy Cię dopingować w tych postanowieniach . Nieźle poszaleli z prezentami. Fiu fiu można by powiedzieć ![]() Same wypasy..a ten automat do pieczenia chleba - bomba ![]() Kurde muszę zacząć myśleć jak ja zorganizuję tą 30 stkę. Chyba będę musiała zrobic 3 imprezy
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Kotku, fajnie, że urodziny Ci się udały a rodzina się wykazała ![]() Ja najbardziej lubię niespodzianki prezentowe, ale dlatego, że moi znajomi/rodzina trafiają z nimi Cytat:
Mi się podobają te: http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/...ror_L_K2823130 http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/...nsion_K3323330 ------------ My robimy dwie imprezki na 30-stkę TŻta, jedną rodzinną (rodzina przyjeżdża z daleka i już się zastanawiam jak się pomieścimy w naszych 42 m2 ) i w następnym tygodniu dla znajomych.Wybraliśmy meksykańską knajpkę z (podobno) El Mariachi, którą mamy zamiar przetestować w sobotę... |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale fajnie, że dziś piątek!! |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja muszę zrobić dla teściów i rodziców, dla brata + znajomych i trzecią dużą bibę na naszych 42 metrach którą robimy co roku z kumplem i kumpelą którzy mają urodziny tego samego dnia.
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam sobie przed chwilą do CH niedaleko, bo chciałam coś w banku załatwić. Weszłam do douglasa i to był błąd.
No ale skończyłam spłacać samochód właśnie, więc w ramach rekompensaty za te "chude" czasy |
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież oni mają wszystko o co najmniej 10-20 % droższe niż w innych drogeriach.Spłacony kredyt to duża ulga
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
akurat niektóre rzeczy niestety jestem zmuszona tam kupować, nie wszystko można zamawiać przez neta, jak trzeba kolor dobrać. Może są biegłe dziewczyny w doborze koloru przez internet, ale ja nie umiem, więc podkłady, pudry, korektory kupuję właśnie tam
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje spłaconego kredytu ![]() Co kupiłaś? ![]() Ja wczoraj weszłam tylko do kilku sklepów z butami, muszę kupić czółenka na jesień ![]() Znalazłam ślicznie - rozmiar 36 był za duży |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Czas przecieka mi przez palce :/ Wczoraj w końcu porozmawialiśmy sobie z TZtem i jest spoko, ulga wielka po prawie 3 tygodniach mijania się w milczeniu albo rozmawianiu z przymusu. Wczoraj złożyłam wniosek o wychowawczy i do 23 września 2014 w teorii siedzę w domu z dzieckiem. Masakra :/ Rozmawialiśmy z TZtem o wyprowadzce no i jeśli będzie spełniony jeden warunek to możliwe, że do końca roku przeprowadzimy się na południe Polski w okolice Katowic. Trochę się obawiam, zostawiłabym w końcu całe swoje życie tu, znajomych, przyjaciół i rodzinę
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kwestii oszczędności doszliście do jakichś konkretów, działań? |
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałaś kupić sobie prezent - wiadomo! ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, że TŻ będzie zmieniał pracę, że macie się przeprowadzać? Okolice Katowic są fajne
|
||
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,24857,shine-stopper-powder-compact.html&next=1 ja na szczęście jestem zaopatrzona w buty i na jesień i na zimę. Jeszcze jedne by mi się przydały, ale nie mogę znaleźć takich, jak chcę Cytat:
Skąd podjęcie takiej decyzji, żeby się przenieść i to tak daleko? |
||
|
|
|
#3017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez jestem rozleniwiona. Dzis otwieram oczy o 10 (ah, te moje imprezy czwartkowe...) i patrze na telefon, a tam mail ze zleceniem. No az takich niespodzianek z rana po imprezie nie lubie ![]() Z kolezankami nie skomentuje nawet, ja sie dawno poddalam w tych kwestiach - nie chce, to nie Nie mam 5 lat, zeby komus do kieszeni wciskac 2 zl..Cytat:
Ja jakos nie zauwazylam, zeby DOuglas byl jakis drozszy niz inne. ostatnio sprawdzalam ceny serum EL i wszedzie byly identyczne. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...up-spf-10.html Miałam próbkę, jest cudny! Tylko drogi Mi by się przydały nowe buty na zimę... Czółenka - najlepiej dwie pary. I pilnie muszę kupić dżinsy. Cytat:
Napiszę nieskromnie: lubię moje stopy ostatnio takie wyznanie poczyniłam TŻtowi. ![]() ale jednak czasem są za krótki i za szczupłe do niektórych butów ![]() np. w zasadzie nie mogę nosić letnich butów z paskiem tylko na pięcie, bo ten pasek mi się notorycznie zsuwa a buty klapią... Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-09-02 o 11:54 |
||
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie orientuję bo nie kupuję takich drogich kosmetyków. Moja cera tego ode mnie nie wymaga.Porównywalam marki dla ogółu i są dużo drożesz niż w Rossmanie chociażby.
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
W kwestiach oszczędzania to TZ od wczoraj nie pali a ja nie wydaję kasy na przyjemności na diecie typu cola light, trzeba będzie się bez tego obejść.
Co do przeprowadzki to są to rejony mojego TZ, brat mu tam nakręca pracę. Jeśli się uda to przez jakiś czas mieszkalibyśmy z jego rodzicami, a potem można by było podjąc jakieś kroki co do kupna własnego M. Obecne mieszkanie na razie by się wynajęło a potem jak by była potrzeba to sprzedalibyśmy żeby mieć na wkład własny. Nie wiem, na razie to tylko plany, zobaczymy jak wyjdzie. Wolę się przeprowadzić niż żyć od 1 do 1 i modlić się, żeby tylko jakieś niespodziewane wydatki nie wyszły. Rozglądałam się za pracą dla siebie ale niestety w ogóle mi się to nie opłaca, po opłaceniu niani zostaje mi ledwo na dojazd i "waciki". A żłobek w Siedlcach jest słownie: sztuk jeden, przyjmuje max 30 dzieci :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
niunia fajnie że dogadaliście się z TŻ no i niezłe zmiany się szykują co do kosmetyków to też nie inwestuję w tak drogie, jakoś szkoda mi kasy, bo z niższych półek jestem jakoś zadowolona ![]() piszecie o zakupach ciuchowych; ja zamierzam na wiosnę przeprowadzić rewolucję w szafie ) Wcześniej chcę tylko kupić fajną kurtkę na zimę. hania pisała wcześniej że ma małą szafę, i ja teraz stwierdzam że wcale nie trzeba mieć dużo rzeczy. W ciąży chodzę na okrągło w kilku ubraniach i jakoś się da Oczywiście co innego jak się pracuje i wychodzi "do ludzi", ale już dawno zauważyłam, jeszcze jak pracowałam, że połowy rzeczy i tak nie ubierałam.Zawsze miałam jednak problem z wyrzucaniem, stąd nagromadzenie dóbr. Ale włączyła mi się faza pozbywania bez żalu i zamierzam to wykorzystać
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie kupuje drogich wysokopolkowców (moze z wyjatkiem kremow, mam swoj jeden ulubiony, ktore bije wszystko na glowe), sprawdzalam pod katem prezentu dla mamy TZ. Wychodzi na to, ze moglismy kupic taniej o jakies 80 zł na lotnisku w Barcelonie - trudno. Moze w Pradze tez bedzie taniej niz w PL.
Co do Rossmanna, to tez ostatnio zauwazylam tam wysokie ceny, szczegolnie na popularne kosmetyki np Maybelline czy Loreal. U mnie jeszcze taniej jest w Leclercu, ktory mam pod nosem
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ma się male mieszkanie jak ja to wywalanie ciuchów jest jedynym sposobem na nie zagrzebanie się w szmatach ![]() A to że jestem typem lubiącym mieć mało ubrań to swoją drogą. Dobra jestem bo znalazłam w C&A bluzkę idealną- i kupiłam w 3 kolorach taką samą. Zakupy na jesień tym sposobem zakończyłam
|
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I plany ambitne ale przemyślane. Widać, że rozmowy jednak coś dały.Cytat:
![]() Cytat:
ja już pisałam, że kupuję drogie kosmetyki i kupuję ich dużo, taka mała słabość, ale przecież nie można być ideałem. Za to nie palę, mało imprezuję
Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2011-09-02 o 12:46 |
|||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie nie bardzo znajduję produkty idealne dla siebie. Dlatego zaczynam się rozglądać za alternatywą. Szczególnie jeśli chodzi o podkłady, pudry. Z tuszów też tak połowicznie jestem zadowolona.
Miałam kiedyś fajny tusz astor, ale już go nigdzie nie ma. Teraz też mam astor, nawet niezły, ale wydaje mi się, że mogłoby być lepiej. Haniu, jaki tusz kupiłaś? Cytat:
Mi się najłatwiej kupuje sukienki i zawsze jestem zadowolona. Gorzej z bluzkami z długim rękawem... Także pewnie, gdybym znalazła idealną, to też bym wzięła pakiet
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Niuniu skoro przekonalaś męża do rzucenia palenia to masz dużą siłę przebicia. GRATULUJĘ.
Ja mojego nijak zdopingować do tego nie mogę. A obiecywał kiedyś że jak zajdę w ciążę to rzuci palenie razem ze mną Miśku każdy ma jakiegoś bzika
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poszukać okazji.Ad. rossmana, ja mam blisko siebie takiego beznadziejnego - mały wybór produktów, nie lubię tam chodzić... nie z czego wybrać szamponu czy żelu pod prysznic, nie mówiąc o kolorówce. |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale plus dla ciebie, że rzuciłaś, na zdrowie wam obojgu wyjdzie, niektórzy nawet w ciąży popalają |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecila mi go przyjaciolka, za co jestem jej bardzo wdzieczna Jest dokonały.Ja jak pisalam wczesniej, keidys kupowalam wiecej drogich kosmetykow, ale przeszlo mi jak reka odjal po napotkaniu kilku bubli za 125 zl, np wiekszosci tuszów Lancome. Teraz kupuje co 2 mies nowy tusz, najczesiej Rimmel lub Maybelline i bez wyrzutow wywalam, gdy wisze tylko najmniejsze oznaki kruszenia czy inne objawy starosci tuszu Na kremy moge duzo wydac, szczegolnie pod oczy. I widze roznice i dlatego wiem, ze w to warto inwestowac. |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ubieram bardzo "prosto" Nie lubię wymyślnych bluzek. Musi być bawełniaczka w fajnym kolorze- dobrze jak jest z jakąś kieszoną, fajnym dekoltem czy guziczkami. Do zwyklaków zakładam marynarkę czy kurteczkę dzinsową albo bluzę - do tego muszę mieć z 15 par spodni i jestem zadowolona. A własnie jeszcze muszę kupić czerwone spodnie w zarze
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

+ksiazke "dipy i sosy" a takze akcent humorystyczny recznik z napisem "najlepsza zona"
Właśnie pożarłam paczkę orzechów w czekoladzie
.