Trwały podkład do twarzy od Estee Lauder było takim moim kosmetycznym marzeniem i bardzo chciałam wypróbować ten podkład u siebie, ale cena skutecznie mnie odstraszała. Przyszedł w końcu moment i na mnie i zakupiłam podkład przekonana pochlebnymi opiniami Wizażanek.
To co można zauważyć praktycznie od razu po aplikacji tego podkładu to z pewnością to, że wyróżnia się przede wszystkim wysokim poziomem krycia, a po aplikacji pozostawia na skórze matowe wykończenie. Właściwie to podkład od Estee Lauder już przy pierwszej warstwie zapewnia zadowalające krycie, skutecznie maskując wszelkie niedoskonałości oraz przebarwienia, ale jak ktoś zmaga się z bardzo widocznymi przebarwieniami czy innymi problemami skórnymi, to pewnie dołoży kolejną warstwę i uzyska krycie idealne. Dla moich potrzeb jedna warstwa w zupełności wystarczała i byłam zadowolona z efektu na mojej skórze.
Genialne w tym podkładzie jest to, że doskonale integruje się on z naszą cerą, zapewniając jej gładkość i nieskazitelny wygląd. Na pewno mogę wspomnieć też o łatwości w aplikacji, ponieważ zauważyłam z własnego doświadczenia, że szło mi to wyjątkowo łatwo i sprawnie, a podkład momentalnie wtapia się w skórę, pozostając przy tym niewidocznym (wow!) Dodatkowo wspomnę, że kosmetyk nie powoduje uczucia ściągnięcia cery ani żadnego dyskomfortu, a mam suchą i wrażliwą cerę.
To, co jest niewątpliwie ogromnym atutem tego produktu jest fakt, że dobrze współpracuje z różnymi bazami, pudrami, kremami czy też bronzerami. Jego konsystencja jest raczej płynna i zastygająca, przez co wymaga szybkiej pracy podczas aplikacji, ale u mnie gąbeczką zajmowało to bardzo niewiele czasu, a dla tego efektu zdecydowanie warto było zrobić parę szybkich ruchów ;). Efekt, który ten podkład nam zapewnia jest nieziemski. Przypomina drugą skórę, no byłam pod ogromnym wrażeniem, jak cudnie wyglądała moja cera. Podkład ujednolica koloryt naszej skóry, kryje przy tym perfekcyjnie niedoskonałości, a na dodatek cechuje się znakomitą trwałością. Kolejne mocne strony podkładu to na pewno to, że nie ściera się, nie roluje i nie tworzy nieestetycznych zacieków na twarzy.
Warto również zwrócić uwagę na opakowanie, które prezentuje się niezwykle elegancko i luksusowo. Butelka z matowego szkła o pojemności 30 ml sprawia wrażenie kompaktowej, więc na wyjazdy też można go zabierać ze sobą i nie zajmuje dużo miejsca. Dodatkowo, produkt ten zawiera filtr przeciwsłoneczny SPF 10, co stanowi istotny atut, chociaż gdybym miała się już do czegoś przyczepić, to filtr w tym podkładzie mógłby jednak być nieco wyższy i zapewnić jeszcze większą ochronę.
Moim zdaniem nie jest to podkład do stosowania na co dzień. Nie chodzi tu nawet o wysoką cenę i 'oszczędzanie' sobie kosmetyku tylko na wyjątkowe okazje, tylko po prostu jest to kosmetyk o cięższej dla skóry formule, dlatego uważam, że będzie on idealny na ważne dla nas okazje, i sprawdzi się doskonale podczas większych wyjść czy uroczystości, a na co dzień warto jednak korzystać z lżejszych podkładów. Na jakieś wesele czy inne urodziny ten podkład też będzie hitem i z tym podkładem i jego trwałością, nasza cera będzie wyglądała nieskazitelnie nawet po wielu godzinach. Jednym słowem, ten podkład to mistrzostwo.
Zalety:
- Genialne krycie
- Nieskazitelny wygląd cery
- Wygodna aplikacja
- Eleganckie opakowanie
- Niewidoczny na twarzy, dosłownie wtapia się w naszą skórę
- Filtr SPF
- Ideał na różne uroczystości i większe wyjścia
- Trwałość