|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
dziewczyny ..p rawda jest taka ze nawet jabym bardiz chciala to nei dam rady odkurzyc.. bo nie mam na to sil
ja sobie mowie tak: jesli teraz sie troszke oszczedze .. nawet jesli bede robic z siebie ostatnią sierote to w pozniejszym okresie dluzej bede na nogach i mam duzo mniejsze prawdopodob. tego ze ciaza przykuje mnei do łóżka chocby na miesiac.. bo niestety nie moge sobie na to pozwolic.... tak malo mi teog dyplomu zostalo i chce to zaliczyc jak najszybciej zeby potem moc juz legalnie bez wyrzutow lezec plackiem.. zwlaszcza, ze niestety podejrzewam, ze obrona bedize mnie bardoz wiele kosztowala... nawet jesli przyjac.. ze profesorowie jak zoabcza mnie z brzuszkiem lekko zlagodnieja .. nie moge na to liczyc.. mam do nauczenia ponad 100 pytan i nie moge liczyc ze ktoregos mnie nie zapytaja.. niestety jestem perfekcjonistka ![]() bardoz czesto bylo tak ze jak sie czeogs nie nauczylam (zwlaszcza na ustne) to po prostu nie szlam.. bo uwazalam ze skoro nie umiem to po co w ogole isc na obronie tak nie moge zrobic musze juz ise uczyc ..a powiem wam szczerze ze ciagla rzygawica temu nei sprzyja licze na to ze obrone bede miala w grudniu.. w styczniu najpozniej..bo jesli bedzie to faktycznym kalendarzem semestralnym to moge miec obrone nawet w 8 miesiacu.. a nie bedzie to dla mnei komfortowe co od odkurzania to po prosut .. poki on nie odkurzy .. nie bedize odkurzone i kropka ja zbieram kupy z kuwet .. mimo ze nie powinnam (teoretycznie toxo) zrobilam to wczoraj i mojemu TZ zostalo wymienic zwirek w kuwetach.. bo mimo ze kup nie ma to nadal podciaga ten zwir.. na co moj TZ: no wiem wlasnie .. a i tka do dizs nie ma wymienionego zwirku ja mam chyba charakterek podobny do jego ojca.. przynajmiej jesli chodzi o jedno podejscie: wg mnie sprzatnaie nie ucieknie podloga i tak bedize brudna wiec czy ja ja umyje teraz czy za pol godizny to na jedno wyjdzie .. choc staram sie myc wteyd gdy TZ akurat nie lazi ... czyli teoretycznie gdy spi ..lub og nie ma ale ostatnio jak go nie ma to rzygam a gdy on zasypia to ja juz smacznie spie.. takze u mnie w tej cwhili sprzatanie odbywa sie wtedy gdy jestem w formie na szczescie pranie zrobilam w momencie gdy jeszcze mdlosic mna tak nie miotaly kolezanka ma do mnie przyjechac to moze ona mi choc troszke pomoze ale kurna zanim ona przyjedize musze urpzatnac garderobe aby ona miala gdzie spac ... tak wlansie taka garderoba .. pokoj ze zwyklym umebloiwaniem a na srodku stoi pałąk z ubraniami .. to jest teraz garderoba .. no i takie jestem w takim deliaktnym stanie depresyjnym boje sie reakcji moich rodzicow ale jendoczesnie licze ze moja mama przemowi TZ do rozumu ze musi mnei odciazac poza tym wyobrazcie sobie ja kto bedzie jak ja za te 3 -4 miesiace juz kompletnie nic nie zrobie .. a nie daj bog za pol roku.. strach liczyc na to ze on mi sie pomoze ogolic :/ jak on ma problemy z odkurzaniem :/ pomijajac fakt ze ostatnio opieprzal mnei ze no okno takie usyfione no to ja mowie ze moja pani dr (taka rodiznna lekarka) powiedziala ze teraz to ja sie nadaje jedynie do scierania kurzy.. i znowu oj tak jak zywkle przesadzasz.. wiecie co.. mam wrazenie ze jak moj ginekolog mu nie przemowi do rozumu to jedyne co sprawi ze on wreszcie przestanie uwazac ze ja przesadzam to jakis pieprzoin krwotok albo inne uziemienie w lozku.. oczywisice potwierdozne w jego obecnosci przez lekarza :/ |
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]Też bym padła nienawidzę sportu oglądać.Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy. Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]Co prawda mi do 30 daleko, ale podczytalam kilka postow i dla mnie totalnia nieodpowiedzialnoscia jest pic alkohol w ciazy ... nie wazne ile - nie powinno sie pic go w ogole i kropka. I z tym podejsciem zadna 30letnia kobieta mnie nie przekonuje do swej dojrzalosci.... ciaza to wyrzeczenia i przykro mi bardzo ale alkohol do nich nalezy. Jak jej sie chcialo wina, piwa czy czegokolwiek innego to powinna najpierw sprawdzic czego temu organizmowi brakuje, bo napewno nie alkoholu.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mu powiedzialam ze musi przemyslec kupno takiego sprzetu to po pierwsze uslsyzalam ze to kolejny bezsensowny zakup ktory bedzie tylko zawal miejsce jak mu powiedzialam ze dla dziecka to bedize bardoz dobre rozwiazanie .. szczegolnei w zimie to stwierdzil (jak zwykle) ze przesadzam.. jak mu powiedzialam ze w zimei powietrze .. przez kaloryfery jest wysuszone i przez to np moja skora jest bardoz wysuszona i dziecka sluzowka tez bedzie szybko wysychala .. to uslyszlama .. wez przestan czytac ten wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra ja jestem tego zdania, że w ciąży nie powinno się pić nawet 'Karmi'. Kurde...chyba nie jestem alkoholikiem, że nie potrafię wytrzymać bez alkoholu 9 miesięcy dla dobra dziecka
.Kubusewa eh...ciężki przypadek. Może kurde...kup jakieś małe buciki...czy coś, żeby w końcu poczuł, że zostanie ojcem i może w końcu dotrze do Niego, że jest odpowiedzialny za to maleństwo tak samo jak Ty! |
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moj maz twierdzil ze niepotrzebnie zalozylam skarbonke na dziecko, ale jak mu pokazalam liste Szajajaby i przyblizylam koszt kilka pierwszych rzeczy z listy to sam zaczal tam pieniadze wrzucac
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa wczoraj miałam tą samą rozmowę z mężem o nawilżaczu
. Ale mi już zatyka nos z suchości mimo, że w Hiszpanii jest wilgotne powietrze
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemu przydalby sie taki gruby encyklopedyczny poradnik albo jakas strona pod tytulem ty matole zrozum ciezarna ... niby jest cos pod tytulem zostaniesz tata w serwisie przy wyborczej (czy onecie) ale tam jedyne co jest napisane to to : jesli masz jakies obawy albo rozterki nei dziel sie nimi z nią.. zwlaszcza w peirwsyzch miesiacach ciazy .. idz do koelgi ktoryu przechdozil przez to .. albo najlepiej do ojca a jego ojca ma poglady rodem z kamieniolomu generlanei nie ma nigdize takei artykulu ktory by mowil : chlopie zrozum ona to nie terminator i robocop w jednym
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie...muszę wydrukować tą listę wyprawkową, żeby trochę postraszyć męża. Biedak się załamie
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie ostatnio tak strasznie chcialo czerwonego wina, ktorego nigdy nie lubilam, ale nawet nie chcialam sprobowac, nawet lyka wziac a trzeslam sie jak alkoholik. Rozumiem jak mocno moze sie czegosc chciec (zwlaszcza wiedzac ze sie nie powinno) ale dla dobra dziecka nie pije alkoholu ani nie caluje meza zeby czuc smak tego wina. Koniec kropka. Dorosly czlowiek umie sobie poradzic z alkoholem w organizmie, ale plod nie ma takiego mechanizmu ochronnego, a ile alkoholu wypije ciezarna tyle tez dociera do dziecka - nie widze najmniejszego powodu dla ktorego warto juz od zycia plodowego niszczyc watrobe wlasnego dziecka chocby jednym lykiem wina, piwa, wodki.
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa to dopiero pozno zostala mama
![]() Mojego meza urodzila jak miala 39 lat a jego brata jak miala 45 lat ![]() Z tego co opowiada, musiala chodzic do pracy, a zyganko miala nieziemskie. Ich oboje wykarmila piersia i dala sobie rade, jednak teraz jest juz po 70-tce i pomaga duzo (jesli chodzi o mojego synka) ale pewne rzeczy zaczynaja jej doskwierac (jednak wiek daje o sobie znac
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od razu generalizuje i nazywa te kobiety złymi matkami i od razu twierdzi że będą miec beznadziejny kontakt z dziećmi i w ogóle.
|
|||
|
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ide dlaej sprztac musze tu wpadac zeby nie miec duzych zaleglosci
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
ale normalnie
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama jak miała 39 lat urodziła mojego młodszego brata brat teraz ma 10lat
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to kiedy ktos sie decyduje na dziecko to jego indywidualna sprawa i matki 18 letnie i matki 40 nawet letnie beda milay z tym dzieckiem taki kontakt na jaki same zapracuja ..... zirytowala mnie tylko ta o alkoholu....
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dokladnie taki nawilzacz: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...783815680.html
Kupilismy jak maly mial pare m-cy, bo bardzo suche powietrze od kaloryferow mielismy w pokoju gdzie spimy a jednak jak sie wlaczy taka pare to inaczej sie oddycha a przy katarku to wazne.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-02 o 11:29 |
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]Też bym padła
nienawidzę sportu oglądać.Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy. Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]Jej wypowiedzi są bardzo niemądre . Wydaje mi się, ze hormony jej szaleja .
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
no z tym alkoholem to też jakiejś tragedii nie będzie jak mama napije się łyka wina raz na miesiąc - nie przesadzajmy
ja tam nie piję, ale łyka piwa od TŻ wzięłam raz czy dwa, poczułam smak i mi wystarczyło poza tym moja mama w ciąży z moim bratem, miała wręcz nakaz picia około pół szklanki piwa dziennie, bo miała straszne problemy z nerkami i mocz zatrzymywał jej się w organizmie, a jak wiadomo piwo jest moczopędne to ta jak z kawą i colą, też niby kofeina, narkotyki itd. a jak miałam jechać do Egiptu to lekarz kazał zabrać ze sobą hektolitry coli i pić min. 2 litry dziennie, żeby zabić wszystkie zarazki
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak moj maz z czyms wymysla, a nie ma o tym pojecia czy jest potrzebne czy nie a sie upiera to sama kupuje i mam z glowy. Nawet jak jemu to niepotrzebne to widocznie mi tak a jak jemu powiem ze cos dla dobra dziecka musi zrobic itp to odrazu robi [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29156055]Miałam na myśli, że zamiast jechać na dyżur (i nie pisz że nie masz czym bo w takiej sytuacji to kobieta na uszach staje a jedzie - jak dziecko nagle zachoruje też tak napiszesz?) zastanawiasz się na forum. Ok, nie moja sprawa, nie mój cyrk, nie moje małpy, więcej się nie odezwę. Ależ oczywiście i dla mnie to też logiczne - ciąża = niepicie alko. Ale akurat laska ogólnie takie farmazony pisze, że szok. W marcu to normalna zima może być [/QUOTE]u nas w marcu juz nie ma takich zim na szczescie w tym roku byla zima stulecia chyba ale od polowy lutego mniej wiecej juz nie bylo sniegow a w marcu byly temp w nocy ciut powyzej zera - oby i teraz tak bylo myslisz ta mloda dziewczyna co uwaza ze macierzynstwo to pelnia szczescia itp?
||
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko mój mąż też wszystko robi, ale przy tym zawsze powtarza, że straszna z niego
. My z bratem byliśmy wychowywani praktycznie przez cały czas tylko przez mamę, bo tata przyjeżdżał tylko raz na miesiąc z racji pracy na drugim końcu Polski. No i teraz mój brat potrafi zrobić więcej i lepiej zająć się dziećmi niż jego "cudowna" żona. Aguśka chyba większość facetów ucieka w ten sposób od ważnych rozmów ![]() Moja mama urodziła mojego brata w wieku: 23 lat a mnie w wieku 31 lat. |
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moczopedna jest tez pokrzywa, truskawki, zurawina. nie musiala pic piwa - gratuluje podejscia lekarza ![]() a co ma cola wspolnego z narkotykami?? to KOFEINA a nie KOKAINA .... to raz, w dwa ... dwa litry coli dziennie????????????? nawet bez ciazy nie dalabym rady tyle tego wypic ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-09-02 o 11:36 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa a Karmi jest chyba nisko procentowa a nie całkiem bezalkoholowe.
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

zanim ona przyjedize musze urpzatnac garderobe aby ona miala gdzie spac ... tak wlansie taka garderoba .. pokoj ze zwyklym umebloiwaniem a na srodku stoi pałąk z ubraniami .. to jest teraz garderoba .. no i takie 

nienawidzę sportu oglądać.
O looosie Co za laska
ale moj maz twierdzil ze niepotrzebnie zalozylam skarbonke na dziecko, ale jak mu pokazalam liste Szajajaby i przyblizylam koszt kilka pierwszych rzeczy z listy to sam zaczal tam pieniadze wrzucac