Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 11:05   #4591
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

dziewczyny ..p rawda jest taka ze nawet jabym bardiz chciala to nei dam rady odkurzyc.. bo nie mam na to sil
ja sobie mowie tak: jesli teraz sie troszke oszczedze .. nawet jesli bede robic z siebie ostatnią sierote to w pozniejszym okresie dluzej bede na nogach i mam duzo mniejsze prawdopodob. tego ze ciaza przykuje mnei do łóżka chocby na miesiac.. bo niestety nie moge sobie na to pozwolic.... tak malo mi teog dyplomu zostalo i chce to zaliczyc jak najszybciej zeby potem moc juz legalnie bez wyrzutow lezec plackiem.. zwlaszcza, ze niestety podejrzewam, ze obrona bedize mnie bardoz wiele kosztowala... nawet jesli przyjac.. ze profesorowie jak zoabcza mnie z brzuszkiem lekko zlagodnieja .. nie moge na to liczyc.. mam do nauczenia ponad 100 pytan i nie moge liczyc ze ktoregos mnie nie zapytaja.. niestety jestem perfekcjonistka
bardoz czesto bylo tak ze jak sie czeogs nie nauczylam (zwlaszcza na ustne) to po prostu nie szlam.. bo uwazalam ze skoro nie umiem to po co w ogole isc
na obronie tak nie moge zrobic
musze juz ise uczyc ..a powiem wam szczerze ze ciagla rzygawica temu nei sprzyja
licze na to ze obrone bede miala w grudniu.. w styczniu najpozniej..bo jesli bedzie to faktycznym kalendarzem semestralnym to moge miec obrone nawet w 8 miesiacu.. a nie bedzie to dla mnei komfortowe

co od odkurzania to po prosut .. poki on nie odkurzy .. nie bedize odkurzone i kropka
ja zbieram kupy z kuwet .. mimo ze nie powinnam (teoretycznie toxo) zrobilam to wczoraj i mojemu TZ zostalo wymienic zwirek w kuwetach.. bo mimo ze kup nie ma to nadal podciaga ten zwir.. na co moj TZ: no wiem wlasnie .. a i tka do dizs nie ma wymienionego zwirku

ja mam chyba charakterek podobny do jego ojca.. przynajmiej jesli chodzi o jedno podejscie:
wg mnie sprzatnaie nie ucieknie
podloga i tak bedize brudna wiec czy ja ja umyje teraz czy za pol godizny to na jedno wyjdzie .. choc staram sie myc wteyd gdy TZ akurat nie lazi ... czyli teoretycznie gdy spi ..lub og nie ma
ale ostatnio jak go nie ma to rzygam a gdy on zasypia to ja juz smacznie spie.. takze u mnie w tej cwhili sprzatanie odbywa sie wtedy gdy jestem w formie
na szczescie pranie zrobilam w momencie gdy jeszcze mdlosic mna tak nie miotaly
kolezanka ma do mnie przyjechac to moze ona mi choc troszke pomoze
ale kurna zanim ona przyjedize musze urpzatnac garderobe aby ona miala gdzie spac ... tak wlansie taka garderoba .. pokoj ze zwyklym umebloiwaniem a na srodku stoi pałąk z ubraniami .. to jest teraz garderoba .. no i takie
jestem w takim deliaktnym stanie depresyjnym
boje sie reakcji moich rodzicow
ale jendoczesnie licze ze moja mama przemowi TZ do rozumu ze musi mnei odciazac
poza tym wyobrazcie sobie ja kto bedzie jak ja za te 3 -4 miesiace juz kompletnie nic nie zrobie .. a nie daj bog za pol roku.. strach liczyc na to ze on mi sie pomoze ogolic :/ jak on ma problemy z odkurzaniem :/
pomijajac fakt ze ostatnio opieprzal mnei ze no okno takie usyfione
no to ja mowie ze moja pani dr (taka rodiznna lekarka) powiedziala ze teraz to ja sie nadaje jedynie do scierania kurzy.. i znowu oj tak jak zywkle przesadzasz.. wiecie co.. mam wrazenie ze jak moj ginekolog mu nie przemowi do rozumu to jedyne co sprawi ze on wreszcie przestanie uwazac ze ja przesadzam to jakis pieprzoin krwotok albo inne uziemienie w lozku.. oczywisice potwierdozne w jego obecnosci przez lekarza :/
Stary 2011-09-02, 11:06   #4592
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
emigra.. niestety muszę przyznać, ze mój mąż wczoraj w sklepie mi to samo odstawił..musiałąm biegać za nim z proszkiem do prania na rękach
nie był jakiś wybitnie ciężki .. jakieś 3,5 kg ale i tak swoje odczułam
.. jak go opeirdzieliłam, że nie moge nosic ciezkiego to uslyszalam: nie przesadzaj .. gdybys sie w 4 miesiacu dowiedziala to ciekawe .. przeciez przez pierwsze 4 bys sie normalnie zachowywala jakbys w ciazy nie byla
wiecie co poryczalam sie przez durnia
nie dowiedzialam sie za 4 miesiace tylko teraz i to teraz czuje ze nie powinnam nosic
a jka mu powiedzialam ze no moze bys poodkurzal .. a j zmyje podloge to uslyszalam, ze nie jestem jeszcze az tak bardoz w ciazy zbeym nei mogla sama poodkurzac
noz wiecie co .. ryczec sie chce
jemu sie wydaje ze jak ja siedze w domu to na pewno tak sromotnie mi sie nudzi ze z wielkim spokojem moge poodkurzac zmyc podlogi uprac powiesic i jeszcze obaid ugotowac
a czesot bywa tak ze przy samym robeiniu sniadania dla siebie mam problem i od razu mnie ruzca na rzyganie
a nie powiem po rzyganiu czlowiek raczje nie jest rzeski i skoro do pracy :/
jaka wielka szkoda ze moj facet nei rozumie ze w ciazy to wciazy a nie bardzij lub mniej w ciazy
oczywiscie staram sie nie przemeczac ale czasem to juz tak bezwiednie biore na rece 5 kg... ale na pewno nie bede odkurzac
ja nawet sie ostro trzymam .. czasme do 21:30 .. ale ot przez was .. bo za duzo gadacie :P
Moj mi nigdy nie pozwalam dzwigac - nawet przed ciaza .... powinnas porozmawiac ze swoim, podsun mu jakas ksiazke o ciazy, zeby przeczytal i sie dowiedzial ze nawet jak jeszcze nie widac brzucha to mozna sie zle czuc i trzeba na siebie uwazac
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]Też bym padła nienawidzę sportu oglądać.

Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy.

Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]
Co prawda mi do 30 daleko, ale podczytalam kilka postow i dla mnie totalnia nieodpowiedzialnoscia jest pic alkohol w ciazy ... nie wazne ile - nie powinno sie pic go w ogole i kropka. I z tym podejsciem zadna 30letnia kobieta mnie nie przekonuje do swej dojrzalosci.... ciaza to wyrzeczenia i przykro mi bardzo ale alkohol do nich nalezy. Jak jej sie chcialo wina, piwa czy czegokolwiek innego to powinna najpierw sprawdzic czego temu organizmowi brakuje, bo napewno nie alkoholu.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:12   #4593
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moj mi nigdy nie pozwalam dzwigac - nawet przed ciaza .... powinnas porozmawiac ze swoim, podsun mu jakas ksiazke o ciazy, zeby przeczytal i sie dowiedzial ze nawet jak jeszcze nie widac brzucha to mozna sie zle czuc i trzeba na siebie uwazac

Co prawda mi do 30 daleko, ale podczytalam kilka postow i dla mnie totalnia nieodpowiedzialnoscia jest pic alkohol w ciazy ... nie wazne ile - nie powinno sie pic go w ogole i kropka. I z tym podejsciem zadna 30letnia kobieta mnie nie przekonuje do swej dojrzalosci.... ciaza to wyrzeczenia i przykro mi bardzo ale alkohol do nich nalezy. Jak jej sie chcialo wina, piwa czy czegokolwiek innego to powinna najpierw sprawdzic czego temu organizmowi brakuje, bo napewno nie alkoholu.
a co sadzicie o nawilzaczach powietrza (tylko nie tych ceramicznych na grzeniki)
wczoraj mu powiedzialam ze musi przemyslec kupno takiego sprzetu
to po pierwsze uslsyzalam ze to kolejny bezsensowny zakup ktory bedzie tylko zawal miejsce
jak mu powiedzialam ze dla dziecka to bedize bardoz dobre rozwiazanie .. szczegolnei w zimie to stwierdzil (jak zwykle) ze przesadzam.. jak mu powiedzialam ze w zimei powietrze .. przez kaloryfery jest wysuszone i przez to np moja skora jest bardoz wysuszona i dziecka sluzowka tez bedzie szybko wysychala .. to uslyszlama .. wez przestan czytac ten wizaz

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
O looosie Co za laska Mi tam dużo do 30 brakuje ale tez się ubawiłam po pachy Jakie mądrości życiowe ta dziewczyna prezentuje to strach się bać
gosia ja mam termin porodu wyliczony na 3 tygodnie przed 30-ką
Stary 2011-09-02, 11:14   #4594
tikki85
Zakorzenienie

Emigra ja jestem tego zdania, że w ciąży nie powinno się pić nawet 'Karmi'. Kurde...chyba nie jestem alkoholikiem, że nie potrafię wytrzymać bez alkoholu 9 miesięcy dla dobra dziecka .

Kubusewa eh...ciężki przypadek. Może kurde...kup jakieś małe buciki...czy coś, żeby w końcu poczuł, że zostanie ojcem i może w końcu dotrze do Niego, że jest odpowiedzialny za to maleństwo tak samo jak Ty!
Stary 2011-09-02, 11:16   #4595
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a co sadzicie o nawilzaczach powietrza (tylko nie tych ceramicznych na grzeniki)
wczoraj mu powiedzialam ze musi przemyslec kupno takiego sprzetu
to po pierwsze uslsyzalam ze to kolejny bezsensowny zakup ktory bedzie tylko zawal miejsce
jak mu powiedzialam ze dla dziecka to bedize bardoz dobre rozwiazanie .. szczegolnei w zimie to stwierdzil (jak zwykle) ze przesadzam.. jak mu powiedzialam ze w zimei powietrze .. przez kaloryfery jest wysuszone i przez to np moja skora jest bardoz wysuszona i dziecka sluzowka tez bedzie szybko wysychala .. to uslyszlama .. wez przestan czytac ten wizaz

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

gosia ja mam termin porodu wyliczony na 3 tygodnie przed 30-ką
ja nie zastanawialam sie nad nawilzaczem,pomysle o tym poznije ale moj maz twierdzil ze niepotrzebnie zalozylam skarbonke na dziecko, ale jak mu pokazalam liste Szajajaby i przyblizylam koszt kilka pierwszych rzeczy z listy to sam zaczal tam pieniadze wrzucac a ja z kolei nie moglam mojego przekonac do tego ze bedzie musialo byc ogrzewanie w sypialni wlaczone i nie bedzie mogl otwierac na noc okna jak bedzie zimno i dziecko bedzie z nami spalo - nie miescilo mu sie to w glowie. Choc w marcu powinno byc juz cieplej, ale nie pozwole na otwieranie okien na cala noc jak bedzie zimno i kropka. Bedzie musial sie z tym pogodzic
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:16   #4596
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa wczoraj miałam tą samą rozmowę z mężem o nawilżaczu . To usłyszałam "yhym...pomyślimy" i zasnął . Ale mi już zatyka nos z suchości mimo, że w Hiszpanii jest wilgotne powietrze
Stary 2011-09-02, 11:17   #4597
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Emigra ja jestem tego zdania, że w ciąży nie powinno się pić nawet 'Karmi'. Kurde...chyba nie jestem alkoholikiem, że nie potrafię wytrzymać bez alkoholu 9 miesięcy dla dobra dziecka .

Kubusewa eh...ciężki przypadek. Może kurde...kup jakieś małe buciki...czy coś, żeby w końcu poczuł, że zostanie ojcem i może w końcu dotrze do Niego, że jest odpowiedzialny za to maleństwo tak samo jak Ty!
kupilam skarpeteczki jak sie chwalilam ze mamy dwie tluste krechy
jemu przydalby sie taki gruby encyklopedyczny poradnik
albo jakas strona pod tytulem ty matole zrozum ciezarna ... niby jest cos pod tytulem zostaniesz tata w serwisie przy wyborczej (czy onecie) ale tam jedyne co jest napisane to to : jesli masz jakies obawy albo rozterki nei dziel sie nimi z nią.. zwlaszcza w peirwsyzch miesiacach ciazy .. idz do koelgi ktoryu przechdozil przez to .. albo najlepiej do ojca
a jego ojca ma poglady rodem z kamieniolomu
generlanei nie ma nigdize takei artykulu ktory by mowil : chlopie zrozum ona to nie terminator i robocop w jednym
Stary 2011-09-02, 11:17   #4598
tikki85
Zakorzenienie

O właśnie...muszę wydrukować tą listę wyprawkową, żeby trochę postraszyć męża. Biedak się załamie .
Stary 2011-09-02, 11:19   #4599
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie ostatnio tak strasznie chcialo czerwonego wina, ktorego nigdy nie lubilam, ale nawet nie chcialam sprobowac, nawet lyka wziac a trzeslam sie jak alkoholik. Rozumiem jak mocno moze sie czegosc chciec (zwlaszcza wiedzac ze sie nie powinno) ale dla dobra dziecka nie pije alkoholu ani nie caluje meza zeby czuc smak tego wina. Koniec kropka. Dorosly czlowiek umie sobie poradzic z alkoholem w organizmie, ale plod nie ma takiego mechanizmu ochronnego, a ile alkoholu wypije ciezarna tyle tez dociera do dziecka - nie widze najmniejszego powodu dla ktorego warto juz od zycia plodowego niszczyc watrobe wlasnego dziecka chocby jednym lykiem wina, piwa, wodki.
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:21   #4600
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa to to, co ja dawałam mężowi do poczytania
1. KLIK
2. KLIK

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Emigra, może w zamian sok z buraków? Może to zapotrzebowanie na żelazo Tobą władało?
Stary 2011-09-02, 11:21   #4601
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moja tesciowa to dopiero pozno zostala mama
Mojego meza urodzila jak miala 39 lat a jego brata jak miala 45 lat
Z tego co opowiada, musiala chodzic do pracy, a zyganko miala nieziemskie. Ich oboje wykarmila piersia i dala sobie rade, jednak teraz jest juz po 70-tce i pomaga duzo (jesli chodzi o mojego synka) ale pewne rzeczy zaczynaja jej doskwierac (jednak wiek daje o sobie znac )
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:22   #4602
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam skarpeteczki jak sie chwalilam ze mamy dwie tluste krechy
jemu przydalby sie taki gruby encyklopedyczny poradnik
albo jakas strona pod tytulem ty matole zrozum ciezarna ... niby jest cos pod tytulem zostaniesz tata w serwisie przy wyborczej (czy onecie) ale tam jedyne co jest napisane to to : jesli masz jakies obawy albo rozterki nei dziel sie nimi z nią.. zwlaszcza w peirwsyzch miesiacach ciazy .. idz do koelgi ktoryu przechdozil przez to .. albo najlepiej do ojca
a jego ojca ma poglady rodem z kamieniolomu
generlanei nie ma nigdize takei artykulu ktory by mowil : chlopie zrozum ona to nie terminator i robocop w jednym
masz np tutaj kilka artykulow na dole http://www.zapytajpolozna.pl/tatusiowie/
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:22   #4603
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ej ktora juz wie ze bedzie miala dziewczynke bo nie pamietam? moze zariah wpisz to na pierwsza strone?
Chyba joanaros pisała o dziewczynce

Cytat:
No mi mój też zawsze zakupy z rąk wyrywa, tak samo przed ciążą jak i po. Ja nie podnoszę nic cięższego generalnie, nawet jak suszarkę z praniem trzeba wynieść czy wnieść to mąż to robi. I ani raz nie usłyszałam że przewrażliwiona jestem...

Cytat:
No dla mnie picie alkoholu w ciąży to też generalnie na duże nie no ale poza tym to ta dziewczyna przesadza Od razu generalizuje i nazywa te kobiety złymi matkami i od razu twierdzi że będą miec beznadziejny kontakt z dziećmi i w ogóle.
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:24   #4604
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusewa to to, co ja dawałam mężowi do poczytania
1. KLIK
2. KLIK

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Emigra, może w zamian sok z buraków? Może to zapotrzebowanie na żelazo Tobą władało?
mozliwe, juz mi przeszlo naszczescie
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Z tego co opowiada, musiala chodzic do pracy, a zyganko miala nieziemskie. Ich oboje wykarmila piersia i dala sobie rade, jednak teraz jest juz po 70-tce i pomaga duzo (jesli chodzi o mojego synka) ale pewne rzeczy zaczynaja jej doskwierac (jednak wiek daje o sobie znac )
wow
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:24   #4605
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
miałam tą samą rozmowę z mężem o nawilżaczu . To usłyszałam "yhym...pomyślimy" i zasnął
oj jakbym mojego meza widziala przy najwazniejszych rozmowach
SZYMONEK

Stary 2011-09-02, 11:25   #4606
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
No dokładnie . Ja mówiłam mężowi, że jak będziemy mieć synka to będzie mi we wszystkim pomagał to mi odpowiedział "co ty geja chcesz wychować" .
geja ? moj maz przeszedl skzole moja i umie wsyztsko zorbic wsyztsko od scierania kurzu po prasowanie i mycie okien - on kiedy ja w ciay jestem robi wsyztskie te czynnosci czasem ja łaskawie sie za cos wezme ale czasem ;]

Cytat:
Mi sie ostatnio tak strasznie chcialo czerwonego wina, ktorego nigdy nie lubilam, ale nawet nie chcialam sprobowac, nawet lyka wziac a trzeslam sie jak alkoholik. Rozumiem jak mocno moze sie czegosc chciec (zwlaszcza wiedzac ze sie nie powinno) ale dla dobra dziecka nie pije alkoholu ani nie caluje meza zeby czuc smak tego wina. Koniec kropka. Dorosly czlowiek umie sobie poradzic z alkoholem w organizmie, ale plod nie ma takiego mechanizmu ochronnego, a ile alkoholu wypije ciezarna tyle tez dociera do dziecka - nie widze najmniejszego powodu dla ktorego warto juz od zycia plodowego niszczyc watrobe wlasnego dziecka chocby jednym lykiem wina, piwa, wodki.
ale karmi jest bez alkoholu ? ja mialam ostanio na piwo taka ochote ze jakbym widziala zula pod sklepem z piwme bym go napadla haha ;]ale kupilam karmi malinowe wypilam pol szklanki i stwierdzialam ze smak juz "zapity" i moge juz nie pic ;] mysle ze karmi mozna w sumie karmiące je pija zeby byla lepsza produkcja mleka ;]

ide dlaej sprztac musze tu wpadac zeby nie miec duzych zaleglosci

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:25   #4607
kubusewa
Zakorzenienie

ale normalnie pokazalam mu artykul .. nie forum.. ku.. artykul w ktorym jest napisane ze dla dziecka nawilzacz jest nieodzwony i co .. i slysze: przeczytalas gdzies jedna opinie i teraz sie uparlas noz .... krew jasna czlowieka zalewa .......
Stary 2011-09-02, 11:26   #4608
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
właśnie leże z tym, że na plecach a czemu na plecach nie wolno??
tak plamienie jest w terminie spodziewanej miesiączki.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

jak drugi raz przecież wtedy byłam u lekarza !
Miałam na myśli, że zamiast jechać na dyżur (i nie pisz że nie masz czym bo w takiej sytuacji to kobieta na uszach staje a jedzie - jak dziecko nagle zachoruje też tak napiszesz?) zastanawiasz się na forum. Ok, nie moja sprawa, nie mój cyrk, nie moje małpy, więcej się nie odezwę.

Cytat:

Ależ oczywiście i dla mnie to też logiczne - ciąża = niepicie alko. Ale akurat laska ogólnie takie farmazony pisze, że szok.

Cytat:
ja nie zastanawialam sie nad nawilzaczem,pomysle o tym poznije ale moj maz twierdzil ze niepotrzebnie zalozylam skarbonke na dziecko, ale jak mu pokazalam liste Szajajaby i przyblizylam koszt kilka pierwszych rzeczy z listy to sam zaczal tam pieniadze wrzucac a ja z kolei nie moglam mojego przekonac do tego ze bedzie musialo byc ogrzewanie w sypialni wlaczone i nie bedzie mogl otwierac na noc okna jak bedzie zimno i dziecko bedzie z nami spalo - nie miescilo mu sie to w glowie. Choc w marcu powinno byc juz cieplej, ale nie pozwole na otwieranie okien na cala noc jak bedzie zimno i kropka. Bedzie musial sie z tym pogodzic
W marcu to normalna zima może być
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:26   #4609
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Moja mama jak miała 39 lat urodziła mojego młodszego brata brat teraz ma 10lat

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:26   #4610
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

No dla mnie picie alkoholu w ciąży to też generalnie na duże nie no ale poza tym to ta dziewczyna przesadza Od razu generalizuje i nazywa te kobiety złymi matkami i od razu twierdzi że będą miec beznadziejny kontakt z dziećmi i w ogóle.
Moim zdaniem to kiedy ktos sie decyduje na dziecko to jego indywidualna sprawa i matki 18 letnie i matki 40 nawet letnie beda milay z tym dzieckiem taki kontakt na jaki same zapracuja ..... zirytowala mnie tylko ta o alkoholu....
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:28   #4611
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja mam dokladnie taki nawilzacz: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...783815680.html
Kupilismy jak maly mial pare m-cy, bo bardzo suche powietrze od kaloryferow mielismy w pokoju gdzie spimy a jednak jak sie wlaczy taka pare to inaczej sie oddycha a przy katarku to wazne.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-02 o 11:29
Stary 2011-09-02, 11:31   #4612
kolanka
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29155160]Też bym padła nienawidzę sportu oglądać.

Drugi raz taka sytuacja. Nie zrozumiem nigdy.

Dziewczyny po 30, czytajcie (ale kilka już chyba czytało ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553793&page=2[/QUOTE]

Jej wypowiedzi są bardzo niemądre . Wydaje mi się, ze hormony jej szaleja .

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:31   #4613
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
masz np tutaj kilka artykulow na dole http://www.zapytajpolozna.pl/tatusiowie/
potrzenuje artykul w ktorym wolami napisza ze ja sie msuze oszczedzac .. nie wazne ktory to miesiac ... bo inaczje bede pracujaca ciezarna ... ostatnio uslyszalam ze no przeceiz sa kobeity ktore do pracy chodza do 8 meisiaca a ty juz nic nie mozesz zrobic ... wez nie przesadzaj... ja nie iwme .. chyba musze mu zaserwowac jakas wredna mieszanke zeby dostal rzygawicy tak na pol dnia .. zeby poczul sie choc pol dnia tak jak ja sie czuje na okraglo .. jestem wkurzona
Stary 2011-09-02, 11:32   #4614
mag_99
Rozeznanie

no z tym alkoholem to też jakiejś tragedii nie będzie jak mama napije się łyka wina raz na miesiąc - nie przesadzajmy ja tam nie piję, ale łyka piwa od TŻ wzięłam raz czy dwa, poczułam smak i mi wystarczyło

poza tym moja mama w ciąży z moim bratem, miała wręcz nakaz picia około pół szklanki piwa dziennie, bo miała straszne problemy z nerkami i mocz zatrzymywał jej się w organizmie, a jak wiadomo piwo jest moczopędne

to ta jak z kawą i colą, też niby kofeina, narkotyki itd. a jak miałam jechać do Egiptu to lekarz kazał zabrać ze sobą hektolitry coli i pić min. 2 litry dziennie, żeby zabić wszystkie zarazki

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:32   #4615
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
geja ? moj maz przeszedl skzole moja i umie wsyztsko zorbic wsyztsko od scierania kurzu po prasowanie i mycie okien - on kiedy ja w ciay jestem robi wsyztskie te czynnosci czasem ja łaskawie sie za cos wezme ale czasem ;]

ale karmi jest bez alkoholu ? ja mialam ostanio na piwo taka ochote ze jakbym widziala zula pod sklepem z piwme bym go napadla haha ;]ale kupilam karmi malinowe wypilam pol szklanki i stwierdzialam ze smak juz "zapity" i moge juz nie pic ;] mysle ze karmi mozna w sumie karmiące je pija zeby byla lepsza produkcja mleka ;]

ide dlaej sprztac musze tu wpadac zeby nie miec duzych zaleglosci
w jakims programie polskim wypowiadala sie polozna i mowila ze karmi nie ma nic wspolnego z laktacja, wiec opinii jest mnostwo, karmi jest bez alkoholu owszem ale chodzi o to ze tamta dziewczyna pila wino czy piwo bo miala ochote
Cytat:
ale normalnie pokazalam mu artykul .. nie forum.. ku.. artykul w ktorym jest napisane ze dla dziecka nawilzacz jest nieodzwony i co .. i slysze: przeczytalas gdzies jedna opinie i teraz sie uparlas noz .... krew jasna czlowieka zalewa .......
to kup sama i bedzie spokoj jak moj maz z czyms wymysla, a nie ma o tym pojecia czy jest potrzebne czy nie a sie upiera to sama kupuje i mam z glowy. Nawet jak jemu to niepotrzebne to widocznie mi tak a jak jemu powiem ze cos dla dobra dziecka musi zrobic itp to odrazu robi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29156055]Miałam na myśli, że zamiast jechać na dyżur (i nie pisz że nie masz czym bo w takiej sytuacji to kobieta na uszach staje a jedzie - jak dziecko nagle zachoruje też tak napiszesz?) zastanawiasz się na forum. Ok, nie moja sprawa, nie mój cyrk, nie moje małpy, więcej się nie odezwę.

Ależ oczywiście i dla mnie to też logiczne - ciąża = niepicie alko. Ale akurat laska ogólnie takie farmazony pisze, że szok.

W marcu to normalna zima może być [/QUOTE]
u nas w marcu juz nie ma takich zim na szczescie w tym roku byla zima stulecia chyba ale od polowy lutego mniej wiecej juz nie bylo sniegow a w marcu byly temp w nocy ciut powyzej zera - oby i teraz tak bylo myslisz ta mloda dziewczyna co uwaza ze macierzynstwo to pelnia szczescia itp?
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-02, 11:34   #4616
tikki85
Zakorzenienie

Gizmiatko mój mąż też wszystko robi, ale przy tym zawsze powtarza, że straszna z niego , a ja się z niego śmieję. Ten "gej" to był tak bardziej na żarty niż na serio .
My z bratem byliśmy wychowywani praktycznie przez cały czas tylko przez mamę, bo tata przyjeżdżał tylko raz na miesiąc z racji pracy na drugim końcu Polski. No i teraz mój brat potrafi zrobić więcej i lepiej zająć się dziećmi niż jego "cudowna" żona.

Aguśka chyba większość facetów ucieka w ten sposób od ważnych rozmów

Moja mama urodziła mojego brata w wieku: 23 lat a mnie w wieku 31 lat.
Stary 2011-09-02, 11:34   #4617
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no z tym alkoholem to też jakiejś tragedii nie będzie jak mama napije się łyka wina raz na miesiąc - nie przesadzajmy ja tam nie piję, ale łyka piwa od TŻ wzięłam raz czy dwa, poczułam smak i mi wystarczyło

poza tym moja mama w ciąży z moim bratem, miała wręcz nakaz picia około pół szklanki piwa dziennie, bo miała straszne problemy z nerkami i mocz zatrzymywał jej się w organizmie, a jak wiadomo piwo jest moczopędne

to ta jak z kawą i colą, też niby kofeina, narkotyki itd. a jak miałam jechać do Egiptu to lekarz kazał zabrać ze sobą hektolitry coli i pić min. 2 litry dziennie, żeby zabić wszystkie zarazki
ale czy Ty rozumiesz ze watroba Twojego dziecka nie poradzi sobie z lykiem nawet piwa????? o tym mowie caly czas.

moczopedna jest tez pokrzywa, truskawki, zurawina. nie musiala pic piwa - gratuluje podejscia lekarza

a co ma cola wspolnego z narkotykami?? to KOFEINA a nie KOKAINA .... to raz, w dwa ... dwa litry coli dziennie????????????? nawet bez ciazy nie dalabym rady tyle tego wypic ...
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-09-02 o 11:36
Stary 2011-09-02, 11:34   #4618
tikki85
Zakorzenienie

Aaaa a Karmi jest chyba nisko procentowa a nie całkiem bezalkoholowe.
Stary 2011-09-02, 11:36   #4619
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy Ty rozumiesz ze watroba Twojego dziecka nie poradzi sobie z lykiem nawet piwa????? o tym mowie caly czas.

moczopedna jest tez pokrzywa, truskawki, zurawina. nie musiala pic piwa - gratuluje podejscia lekarza
truskawki sątez bardoz przeczyszczajace .. zwlaszcza w duzej ilosci .. zwlascza zmiksowane .. ja i moja kroplowka cos o tym wiedza..wypilam 3 szklanice zmiksowanych truskawek na dzien przed examinem i nie dotarlam na examin bo zatryzmali mnei w szpitalu z odwodnieniem (biegunka wymioty ;p..) mam uraz
Stary 2011-09-02, 11:38   #4620
tikki85
Zakorzenienie

Kubusewa to miałaś ciekawe przeżycia z truskawkami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości