|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
My musimy najpierw się ustatkować (czyt. wziąć kredyt i kupić mieszkanie) no i wesele przede wszystkim! ![]() Ale musze powiedzieć że moja kumpela która miała brać ślub na koniec czerwca 2012 trzy dni temu dowiedziała się że jest w ciąży przełożyli wesele na wrzesień, żeby zdążyła dojść do siebie. Chcieli teraz, ale sal wolnych nie było---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
żartuję, nie wymyślaj przecież to fajna i normalna budowa!
|
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
Czy dobrze pamiętam i będziesz uczyć gimnazjalistów? Ja się boję tego pokoleniamoja jeszcze nie (mam nadzieję, że nie jestem aż tak stara), ale wczoraj brat tak dla jaj zapytał, kiedy będzie miał siostrzeńca. Ja się uśmiechnęłam i powiedziałam, że nie wiem, na co moja mama odparła, że oby za dwa lata jak skończę aplikację. A guzik prawda, bo babcią będzie szybciej, ale to będzie niespodzianka. Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-09-02 o 09:23 |
|
|
|
|
#2493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może AŻ tak jak w avatarze to bym nie chciała, ale i tak im więcej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() Jestem tu jedna z najmłodszych stażem, więc spoko ![]() Cytat:
![]() Widziałam, odpowiem w wolnej chwili |
||||
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem już na pewno, że jedna klasa ma duże problemy wychowawcze i dydaktyczne... Ale cóż, trzeba będzie sobie z nimi poradzić. W dodatku w szkole jest parę dzieci z Aspergerem (nie wiem czy akurat w moich klasach, ale są). Poza tym mam również nauczanie indywidualne z dwoma chłopakami z 4 kl. Muszę się dowiedzieć, czy mają jakieś zaburzenia i dysfunkcje.... Słowem, trochę pracy jest
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Puder KOBO- jest naprawde super
Polecam. W ogóle kosmetyki tej firmy są bardzo fajne, a cenowo bardzo przystępne. Niestety, można je spotkać chyba tylko w Naturze.Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, my narazie jeszcze nie precyzujemy kiedy byśmy chcieli je mieć, ale o imionach już rozmawiamy Mój TŻ upiera się na Amelię (po obejrzeniu filmu o tym tytule), mi za to bardzo podoba się Leon dla synka .
|
|
|
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
A mi się podoba Julia dla dziewczynki
Pytanie do dziewczyn które mają już swoje suknie w domu- w czym je przechowujecie? kupiłyście pokrowce? Bo moja przyszła w folii i musiałabym coś kupić. Czy takie coś się nada? http://allegro.pl/pokrowiec-na-sukni...780766241.html |
|
|
|
#2497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja raz trafiłam w biedronie na puder w kamienu i tusz 2000 calorie z max factora za 20 zł każdy byłam mega prze-szczęśliwa Cytat:
|
||
|
|
|
#2498 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej. Dziś ostatni dzień przed wyjazdem
![]() Cytat:
Natomiast imię Aniela kojarzy mi się z zakonnicą, która mnie uczyła religii w podstawówce. Fajna kobietka z niej była, ale jak słyszę to imię to tylko z zakonnicami mi się kojarzy.Cytat:
Za to dla chłopca, to mój TŻ ciągle powtarza, że chce imię Leon. Mój dziadek miał tak na imię, ale to nie od tego miałoby być a od filmu Leon Zawodowiec....Cytat:
Co do Twojego imienia, to u mnie w mieście szał na Wiktorie i Weroniki był kiedy mieliśmy bierzmowanie. Co druga dziewczyna przybierała imię Wiktoria lub Weronika. Ja się wyłamałam i przyjęłam Kinga Cytat:
Jeśli chodzi o pytania rodziny, to rodzina od strony TŻta na ostatnim weselu o to się wypytywała. Lekko mnie zirytowali i miałam im powiedzieć, że nie powinno ich to w ogóle obchodzić, ale z drugiej strony nie mieszkamy blisko siebie i widzimy się raz na ruski rok, to dałam im taryfę ulgową
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29154012]
Pytanie do dziewczyn które mają już swoje suknie w domu- w czym je przechowujecie? kupiłyście pokrowce? Bo moja przyszła w folii i musiałabym coś kupić. Czy takie coś się nada? http://allegro.pl/pokrowiec-na-sukni...780766241.html[/QUOTE] taki pokrowiec jest ok. Folia to jednak trochę za mało moim zdaniem. Moja przyszła w pokrowcu - cos jak ten z aukcji i jeszcze ją w dwa wielkie workowe pokrowce z pralni ubrałam
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczęta piątkowo
Miałam dwa dni urlopu, ale żeby dostać się do kompa, to musiałam wrócić do pracy Rozmawiałam z moją fryzjerką na temat ślubnej fryzury. Próbnej nie będę robiła, bo zajmuje się moją głową od prawie 10 lat i znam ją, a ona moje włosy. A tak w ogóle, to twierdzi, że rzadko da się idealnie powtórzyć takie samo uczesanie, bo wystarczy,że powietrze jest bardziej wilgotne i włosy inaczej się układają. Mam też wstępnie zaklepaną panią do makijażu ![]() Za dziewczyny starające się o pracę oraz rozpoczynające prackę ![]() Sztuczko wyglądasz w sukni Milkaa Ty również |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29154012]A mi się podoba Julia dla dziewczynki
Pytanie do dziewczyn które mają już swoje suknie w domu- w czym je przechowujecie? kupiłyście pokrowce? Bo moja przyszła w folii i musiałabym coś kupić. Czy takie coś się nada? http://allegro.pl/pokrowiec-na-sukni...780766241.html[/QUOTE] Ja mam identyczny pokrowiec Też mi się to imię podoba dla dziewczynki. My o dzieciach jeszcze nie myślimy, bo mamy czas. Gdzieś za 6 lat dopiero będziemy się starać
|
#2502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie gdzieś na forum czytałam że poszewki też są ok.
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chatko z tymi obrączkami to już nie chodzi w sumie o to że mi się spieszy tylko o podejście faceta do sprawy. Bardzo nie lubię ludzi nie słownych którzy najpierw mówią że tak trzeba już teraz zaraz robić bo cena rośnie (on wręcz nam kazał wtedy przyjechać) a potem po miesiącu oświadcza mi że on narazie sobie to zlecenie odpuścił. Już tyle razy się na takim czymś przejechałam że nie ufam sprzedawcom bo się często zdarza że z takiego przekładania terminu nic nie wynika.
|
#2504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też nie lubię takiego podejścia |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!
Ja już od rana naspidowana lekami. Już to widzę, jak będę cały czas w łóżku leżeć, już mi dzisiaj mama zapowiedziała, że pranie trzeba zrobić, kuchnię posprzątać, rzeczy wyprasować.... no i cała moja góra do ogarnięcia...
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nas - znamy się od małego. Chodziliśmy do tej samej szkoły podstawowej, później nasze drogi się rozeszły. Spotkaliśmy się znowu po paru latach (ja miałam wtedy 19 lat on 18 - jest młodszy heheh )I od tamtej pory jesteśmy razem. Jak sam mówi już w podstawówce wiedział - i tak powiedział wtedy swoim rodzicom, pokazując mnie na zdjęciu z jednej z wycieczek szkolnych że to będzie jego żona - czyli JA Zaręczyliśmy się w 2008 roku, ślub chcieliśmy we wrześniu 2011 ale kuzynka mnie ubiegła i zdecydowaliśmy że nasz dzień będzie 05.05.2012 uwielbiam maj - i generalnie zawsze mówiłam, że ślub będzie albo w maju albo we wrześniu ![]() Jesteśmy parą długo, bo 8 lat ale tak nam się w życiu poukładało, że wcześniej ślub nie był nam po drodze - jeśli tak mogę to nazwać. Moje studia, rozpoczęcie działalności przez narzeczonego, moje trudności ze znalezieniem pracy(której znowu szukam) - ŻYCIE Na szczęście widać już światełko w tunelu więc będzie WESELE ![]() Jeśli chodzi o sam ślub i wesele to mamy już salę weselną - nasza perłowa, kolor przewodni - zielony z różem lub filetem lub sam zielony jeszcze się zastanawiam. http://www.jfduet.pl/index.php?com=galeria Mamy też Dj-a/konferansjera http://www.ulhurski.pl/ A to dlatego, że nie przepadam za zespołami weselnymi a o panu Andrzeju nie słyszałam złej opinii. Po za tym nigdy nie byłam na weselu na którym jest dj, trochę może ryzykuję ale lubię nowości i nietypowe rozwiązania.I to by było chyba na tyle o mnie, o nas ...Jeśli czegoś nie napisałam a chcecie wiedzieć pytajcie ![]() Pozdrawiam
|
|
#2508 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak, Teść ciągle opowiada, że jak już zamieszkamy na poddaszu i "jak wnuki będą" to on najszczęśliwszy na świecie będzie. I zawsze to mówi, jak z TŻem się spotykamy i gadamy o weselu, no i że dziecko maksymalnie dwa lata po ślubie, ale najlepiej od razu, bo po co czekać...
TŻ mu tylko mówi, że będzie kiedyś i że Nam się nie spieszy do pieluch. I ja niestety też nie wiem, jak będzie z poczęciem dziecka, bo jestem bardzo długo na tabletkach antykoncepcyjnych, które zaczęłam brać przez problemy z okresem, a ich "anty" rola to był wtedy dodatek i nie wyobrażam sobie ich odstawić i później znów mieć tak przekichane...Cytat:
Cytat:
U nas na bierzmowaniu prawie 80% dziewczyn również wybrało Weronika ale też Anna, a ja mam po mamusi - Dorota ![]() kicia- pomyśl sobie, że jak już odbierzesz obrączki to będziesz najszczęśliwsza na świecie |
||
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Hmm a macie poprawiny? Ile bierze wasz Dj bo ja wciąż jestem na etapie szukania właśnie kogoś na poprawiny Fotografa i kamerzysty jeszcze nie macie? - radziła bym sie pospieszyć
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Sztuczka, Ja, Ty, Ania M..ładna ekipa się tworzy... |
||
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nauczycielki rezygnowały z pracy przez moją klasę ale prosiły o nauczanie innych klas
|
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam być Magdalena i na drugie po mamie - Anna, ale ojciec poszedł do urzędu zapisać i wrócił z Agatą Magdaleną Do dziś dnia nie wiemy skąd mu się to wzięło. Ale powiem, że jestem zadowolona z jego wyboru. Agat w moim wieku jest mało i dopiero niedawno zrobił się bum na to imię (wujek ma córkę agatę- 10 lat młodszą, kuzyn też tak nazwał córkę - 15 lat młodsza). Podoba mi się to imię i nie zamieniłabym go na żadne inne. Cytat:
Ja zawsze mówiłam, że chcę ślub w październiku, ale na ten rok nie zdołalibyśmy odłożyć wystarczającą kwotę a do przyszłego roku do października nie chcieliśmy w ogóle czekać - stąd wyszedł maj A i za majem przeważył argument, że wtedy jest sezon tulipanowy
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
już kiedyś to pisałam. rozkminiłam, że jak doda się cyfry z roku to też wychodzi 5
Wpadłam na to po podpisaniu umowy z zespołem bo babeczka powiedziała, że fajną datę wybraliśmy
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zczaiłam
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
No tym razem już odpowiedział to co chciałam usłyszeć między 16 a 17 mamy przyjechać po nasze cudeńka.
Teraz muszę TŻ przekonać do tych zaproszeń co wczoraj wam pokazywałam co prawda koszt wzrasta o 25zł ale myśle że warto bo są piękne
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno nikomu bym już nie poleciła tego gościa. Za sam fakt jego olewczego podejścia do sprawy.
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- nasza koleżanka z wątku chyba ma wątpliwości co do ślubu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=557574
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na dobrą sprawę nie wiem o co teraz chodzi czytając ten wątek i nie rozumiem sama co teraz napisalam
|
|
#2520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z TŻtem o pewnej historii jego znajomych. Sprawa wyglądala tak, że mieli brać ślub a dziewczyna na kilka tygodni przed dowiedziała się, że jej przyszły mąż próbował umówić się z inną dziewczyną na spotkanie. W koncu facet oprzytomniał i do spotkania nie doszło, ślub się odbył, ale ile musiał się nagimnastykować by dziewczyna nie odwołała ślubu. No i ja stwierdziłam, że gdyby doszło do takiej sytuacji, to skłaniałabym się do odwołania ślubu. Mój TŻ stanowczo napisał, że on by odwołał i między nami byłby koniec.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-09-02 o 11:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

przełożyli wesele na wrzesień, żeby zdążyła dojść do siebie. Chcieli teraz, ale sal wolnych nie było
tylko ja jestem chyba wyzsza od Ciebie (170), wiec wieksza rozmiarowo + wyzsza robi sie ze mnie sloń 
przecież to fajna i normalna budowa!

Czy dobrze pamiętam i będziesz uczyć gimnazjalistów? Ja się boję tego pokolenia

aaaahhhh sprzedam duszę za jeden z takich, dlaczego ich cena to 300 $ 

TŻ mu tylko mówi, że będzie kiedyś i że Nam się nie spieszy do pieluch. I ja niestety też nie wiem, jak będzie z poczęciem dziecka, bo jestem bardzo długo na tabletkach antykoncepcyjnych, które zaczęłam brać przez problemy z okresem, a ich "anty" rola to był wtedy dodatek i nie wyobrażam sobie ich odstawić i później znów mieć tak przekichane...
i na dobrą sprawę nie wiem o co teraz chodzi czytając ten wątek i nie rozumiem sama co teraz napisalam