|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
ja lece z teściem na zakupy muszr kupić jakieś listwy i klej i coś tam jeszcze brakuje.....
mam pytanko te orginalne kropelki Sab Simplex to sa niebieskie ze słoniem 30 ml????? i w Polskiej aptece można ich dostać??? chodzi mi te niemieckie...
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo potem jak mamy zaczynaja sadzac powiedzmy kolo roczku- to taki maluch co juz sam raczkuje albo i chodzi- zmuszony nagle do siedzenia w miejscu- wcale zachwycony nie jest i inna sprawa jak masz maluszka w wielorazowkach to wiesz mniej wiecej z jaka czestotliwoscia sie zalatwia wiec po prostu starasz sie "uprzedzic fakty"- ja na poczatku tak mniej wiecej co godzine sadzalam i mala faktycznie szybciutko zalapala ze na nocnik ja sadzam zeby zrobila sikuzreszta miala wrazenie nawet i wczesniej ze ona jakos kojarzy fakt zdjecia pieluchy z sikaniem- bo wczesniej ja ukladalam na przewijaku, zdejmowalam pieluche i "lapalam fontanne" w recznik papierowy zawsze to dziennie z 4 pieluchy mniej do praniano i tak od okolo 18 miesiecy juz bez pieluchy na noc a w tym roku w kwietniu (to tez dzieki konsekwencji mojej mamy) czyli jak miala jakies 20 miesiecy w ogole przestalysmy zakladac pieluche nawet i na wyjscia- zawsze pilnowalam zeby bylo siku przed spacerem i "na wszelki wypadek" nosilam majteczki i spodenki na zmiane. wiadomo, kilka razy sie przydaly- bo jesli chodzi o sygnalizowanie potrzeb to jakos dlugo nie poftarilam jej wytlumaczyc ze ma mnie o siku informoac przed a nie po zrobieniu a teraz jest tak ze jak jej sie chce to sama idzie i robi co trzeba, co najwyzej wola ze "kupnela" zebym jej pupe umyla ![]() no nie bede sciemniac ze bylo tak rozowo bo oczywiscie zdarzalo sie po kilka razy dziennie ze jednak nie zdazylam wysadzic na czas ale i tak w sumie zadowolona z nas jestemciezkie chwile przeszlysmy tez jak Sonia miala tych 15 miesiecy, odstawilam ja wtedy od piersi i zaczely jej sie robic straszne zatwardzenia, bardzo sie meczyla z kupa i jakos nocnik jej sie zaczal negatywnie kojarzyc i przez jakis czas nie chciala w ogole siadac...ale to przeczekalysmy no i jak kiedys chyba pisalam- jak nie potrafila zalapac ze ma zawolac PRZED siku a nie po - kupilam wtedy nakladke na kibelek i podnozek zeby mogla sama isc sie zalatwic i to jej sie tak spodobalo ze co 5 minut sama biegala. i od tej pory sama chodzi chetnie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-09-02 o 12:06 |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
njie spotkalam polskiej apteki w ktorej niemieckie mozna dostac, jak juz to mozna bylo sciagnac ale to raczej czeskie, ale opakowanie one mialy niemal takie samo.
Wpisz sobie w googlach niemieckie kropelki sab simplex i porownaj wszystko, ale opakowania sa niemal identyczne.
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
glamourous dzięki
Wiadomo, zę na początku wpadki sie zdarzają, ale jak 20 miesięczny dzieciak biega bez pieluchy to to jest ogromny sukces - gratuluję . Mam nadzieję, zę też będę się mgła w przyszłości czymś takim pochwalić
|
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamusie
)Kupiłam wczoraj-ten syrop Prenalen -czuje się dziś lepiej -ale to chyba zasługa że pospałam a sen to najlepsze lekarstwo. Zabieram się zaraz za przegląd ubranek dla maluszka -chce posegregować mniej wiecej rozmiarami . Przeglądałam ostatnio gazetki z marketów ,o to promocje: ROSSMAN Babydream chusteczki -2x80 – 6,69 zł ROSSMAN Johnsons baby –płyn do kąpieli -500 ml -13,99 ROSSMAN Johnsons baby –krem 75 ml ,100 ml -9,99 ROSSMAN Johnsons baby –bedtime masujacy zel do mycia -400 ml -8,99 REAL –proszek LOVELA 3,6 +płyn do płukania 2 litry- 38,95 REAL - Johnsons baby –mydło dla dzieci 1,99 + drugie za 1 gr Carrefour –NIVEA –mleczko płyn szampon dla dzieci -26,98 za 3 szt Drogeria Natura –Nivea –chusteczki nawilżające duo pack-2x63 szt-9,99 Drogeria Natura NIVEA baby –krem sos ,żel do mycia,płyn do kąpieli z oliwką ,mleczko pielęgnacyjne 11,99 szt Drogeria Natura Johnsons baby –mleczko na dobranoc -10,999
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I też mam zamiar zacząć nocnikowac jak zacznie siadać. Co do pieluch wielorazowych to kiedyś myślałam, że tylko takich będę używać Nie zapomnę, jak raz w sklepie słyszałam jak dziecko wołało do mamusi że chce siusiu, a mamusia na to "to w pieluchę rób" dodam, że mamusia nie była sama na zakupach więc miała z kim zostawić koszyk i pójść z dzieckiem do łazienki |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa na pewno bedzie sukces
nie mowiac juz o tym ze przez te 2 lata ani razu nam sie odparzenie nie zdarzylo dziewczyny ale jestem zbulwersowana- od nas z okien biura widac sklad wegla i punkt sprzedazy, tzn od nas widac ta strone gdzie skladuja haldy wegla. facet juz z 10 minut stoi i polewa je woda z ogromnego weza. chyba po to zeby ciezsze byly bo widac tez traktor z takim czyms do ladowania, jeden polewa drugi laduje i mokry na wywrotke wrzuca
|
#2828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja uciekam. Postaram sie zaglądnąć wieczorkiem. |
|||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze musze posegregowac ciuszki...ale mi sie nie chce
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to siadłam nad pracą... pisać, pisać, pisać... ![]() Pytanie do pieluch typu pampers: w jakim tempie dzidzia zużywa pieluchy? Nie wiem ile paczek nakupić nr.1 itp Sab simplex, niemieckie, niebieskie, 30ml, słonia żadnego nie mam.
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
goldika ogląda chyba chirurgów to znowu pewnie płacze
![]() Ciekawe czy odratują Izzie
|
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Hejjj.
Dziewczyny ja swojemu dziecku zabrałam pieluchy na drugi dzień po roczku, pół roku później zglaszał potrzeby za każdym razem. Natomiast miesiąc po zabraniu pieluch nie zrobił kupki w majty, z tym szybko nam poszło. Przy drugiej dzidzi wcześniej będę wysadzać na nocnik, około 7 miesiąca, mój kuzyn tak synka właśnie nauczył Myszka mam nadzieję że Julcia nie płakała w przedszkolu .Ja po swojego ananaska jadę za godzinkę, muszę zawieźć go do fryzjera po południu i na zakupki skoczyć przy okazji. Dziś na obiad pierożki z kapustą mam, pyyycha, już dawno robiłam. Potem posprzątałam całe mieszkanko, odkurzyłam i zmyłam i pranie jedno zrobione. Jutro mam luzik ze sprzątaniem, co najwyżej placek jakiś zrobię. W domku pozostało mi komodę naszą posprzątać, w szafie poukładać i caleńką garderobę generalnie uporządkować, wtedy wezmę się za pranie ciuszków i układanie. Dziewczyny ja też taka śpiąca jestem ostatnio, wieczorem padam już po 21szej, rano wstaję przed siódmą i niby wyspana jestem, ale w ciagu dnia mam piasek w oczach. Muszę podszyć sobie bluzeczkę bo coś na szwie mi puściła i za godzinkę lecę po moje dziecię. Paaaa |
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza ze na poczatku chyba wiekszosc ma tendencje do przewijania niezaleznie od tego czy istnieje taka potrzeba czy niena pewno latwiej jej przychodzi zuzywanie pieluch niz nam zarabianie na nie moze gdyby te maluchy wiedzialy jaki majatej zasikuja to by tak niefrasobliwie nie laly
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu uwielbiam Cie wlasnie przestalam ryczec caly odcinek byl fajny, a na koncu dowalili dwie takie tragedie. Zaczelam ryczec jak dziecko.Ela ja mam odlot po 21tez. O 20,30 najczesciej juz jestem w pizamce w lozeczku, a wstaje o 7,30. A dni i tak mma rozbite jakies. I od 2dni niezle mi sie w glowie kreci |
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z ich dwojga, właśnie Izz dostanie drugą szanse.... to jest masakryczny odcinek.... jak mam doła, a nie moge sie uzewnetrznic z emocjami to go ogladam... kiedys ogladałam film "Pamiętnik" na którym tez rycze, ale dłuzszy jest, a tu 40 min ![]() w rossmanie 06.09 tez pieluszki będą w promocji ... http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-02 o 13:16 |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
U Nas drugi dzien w szkole przeszedł jakos ale już myślałam że nie dam rady z nia tam siedziec, bo siedziałam z nia do sniadania do 10tej. Płaczu jakiego takiego nie było ale nie chciała śpiewać, i tanczyc ani sie przedstaiwc i tak do 10 do śniadania. Póżniej już wyszłam do szatni a ona juz sie tam jakoś bawiłą ale czasem przyszła zobaczyc czy jestem. Teraz ten weekend i po nim znowu bedzie lament wrrr. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Ja mam niemieckie dokładnie z Berlina i nie ma żadnego słonika na nich
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do spania to kładę się jak tż idzie spać około 21 zazwyczaj. A wstaję koło 6 rano. Dzisiaj zaszalałam i pospałam do 6:40 to chyba był rekord
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
myszeczka a czemu tam jestes?
nie lepiej ja zostawic? nawet jak poplacze pol godzinki czy godzine to nic jej nie bedzie, zostaje pod dobra opieka przeciez.
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko na pewno sie jeszcze rozkreci, jak juz pozna troszke dzieci i pania i w ogole troszeczke sie przezwyczai to bedzie dobrze
u mnie w pracy 3 kobitki maja swoje dzieci w przdszkolu i wszystkie mowia ze poczatki sa trudne jak juz sie maluchy przezwyczaja to wrecz jest tak ze nie chca do domu albo chca do przedszkola w sobote
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby ktoras z Was upolowala KOD na nie to podzielcie sie ![]() jeden kod mozna uzywac do woli i przez wiele osob
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zakończyliśmy wczoraj zajęcia w szkole rodzenia - fajnie było i myślę że będzie mi trochę tego brakować, dostaliśmy dyplom ukończenia szkoły Położna powiedziała że jak byśmy nmieli jakiś problem o zawsze mozna do niej zadzwonić o radę My już po obiadku idę trochę ogarnąć mieszkanko a później wybieram się do mojej mamy,posiedzieć i pogadać - sama siedzi po pracy więc na pewno jej się nudzi ![]() Po 18 jedziemy z Tż-tem do mojej cioci i babci bo jutro wracają do Włoch bo cioci syn niedługo zaczyna szkołę, pewnie zobaczymy się z nimi dopiero za rok - nie licząc rozmów przez skypa Witam nową mamusię
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu to widze prawie kazda z nas lubi pospac w tym stanie
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zostawiałam jej dzisiaj żeby szoku nie doznała wiesz nie chce odrazu jej na głęboką wode rzucac. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
A jak mozna taki kod dostać??
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
ja wykorzystuję póki mogę bo później nie wiem kiedy będę mgła pospać
ach bym chciała wrócić do czasów gdzie potrafiłam pospać i 12 godz ale to zazwyczaj odsypiałam wstawanie rano do pracy![]() Mam nadzieję że nasza niunia będzie grzeczna za tżtem bo jak za mną to będzie się darła do 8 miesiącaW ogóle to byłam nieznośna ciężko mnie było cokolwiek nauczyć byłam leniwa a smoczek to dla mojej mamy była porażka sypała nam z bratem na smoczki pieprz, chowała itd ale zawsze coś wymyśleliśmy żeby je z powrotem dostać
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:36 |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tylko 1000 kodow do pobrania i na watku rossmannowym sa laski ktore minute po polnocy rzucaja sie na kody ![]() Numer z kodu drukujesz albo spisujesz sobie i w kasie przed skasowaniem podajesz go. Na jeden paragon 1produkt w tej promocyjnej cenie mozna kupic. Laski czasami ida i na 5paragonow biora jak cos im w oko wpadnie
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny postanowiłam się ujawnić
![]() Czytam Was prawie od początku, tylko po cichutku, miałam jakieś problemy, ale powoli się rozjaśniło mi nad głową i chyba mogę dołączyć już do Was nie smęcąc ![]() Zatem w brzuchu noszę Franka, całe 1,3 kg jestem w 28 tyg i termin mam na ok. 20/25 lsitopada - trzymam się bardziej 25. Sama urodziłam się w grudniu i mój małż też, więc jak dziecko się spóźni to się nie obrazimy. A teraz jak już się przedstawiłam idę poczytać co dzisiaj naskrobałyście Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-09-02 o 13:45 |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie
ale za to jak spie to jak kamien bez wizyt w kibelku, krecenia sie z boku na bok- usypiam wieczorem i w tej pozycji wstaje rano
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siora Tz taka byla... ponoc nie miala kolek tylko lubila sie drzec. Dzis ma 15lat i nic sie nie zmienila jak na moje oko ![]() Ja teraz tez leniuchuje ile wlezie... od 26wrzesnia studia mi sie zaczynaja i poki bede mogla to chce jezdzic na zajecia mimo IOS
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

bo potem jak mamy zaczynaja sadzac powiedzmy kolo roczku- to taki maluch co juz sam raczkuje albo i chodzi- zmuszony nagle do siedzenia w miejscu- wcale zachwycony nie jest
wiec po prostu starasz sie "uprzedzic fakty"- ja na poczatku tak mniej wiecej co godzine sadzalam i mala faktycznie szybciutko zalapala ze na nocnik ja sadzam zeby zrobila siku
a teraz jest tak ze jak jej sie chce to sama idzie i robi co trzeba, co najwyzej wola ze "kupnela" zebym jej pupe umyla 
. Mam nadzieję, zę też będę się mgła w przyszłości czymś takim pochwalić

caly odcinek byl fajny, a na koncu dowalili dwie takie tragedie. Zaczelam ryczec jak dziecko.

ale to zazwyczaj odsypiałam wstawanie rano do pracy