mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 11:47   #2821
basiula19
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

ja lece z teściem na zakupy muszr kupić jakieś listwy i klej i coś tam jeszcze brakuje.....

mam pytanko te orginalne kropelki Sab Simplex to sa niebieskie ze słoniem 30 ml????? i w Polskiej aptece można ich dostać??? chodzi mi te niemieckie...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:50   #2822
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

A propos pieluch wielorazowych to ekonomia również wynika z tego, ze dziecko szybciej zaczyna łapać o co chodzi z nocnikiem.

glamourous wiem, że pisałaś ile lat Twoja miała jak zaczęła załatwiać potrzeby do nocnika, ale mogłabyś mi przypomnieć - będę jeszcze bardziej umotywowana.
Chawa ja gdzies przeczytalam (chyba nawet u Zawitkowskiego) ze najlepiej zaczac sadzac dziecko jak tylko zacznie siadac- bo wtedy akurat ta pozycja jest dla niego super ciekawa i nie protestuje. no wiec sadzalam juz gdzies od okolo 5 miesiaca, zazwyczaj po wstaniu z drzemki- wtedy na pewno sie chce...no i sukces bardzo chwalony, mama sie cieszyla a dziecko czuje aprobate bo potem jak mamy zaczynaja sadzac powiedzmy kolo roczku- to taki maluch co juz sam raczkuje albo i chodzi- zmuszony nagle do siedzenia w miejscu- wcale zachwycony nie jest wiec utrzymanie na nocniku az cos do niego poleci to dla niego meczarnia, wiele dzieci trzymanych na sile sie zniecheca
i inna sprawa jak masz maluszka w wielorazowkach to wiesz mniej wiecej z jaka czestotliwoscia sie zalatwia wiec po prostu starasz sie "uprzedzic fakty"- ja na poczatku tak mniej wiecej co godzine sadzalam i mala faktycznie szybciutko zalapala ze na nocnik ja sadzam zeby zrobila siku

zreszta miala wrazenie nawet i wczesniej ze ona jakos kojarzy fakt zdjecia pieluchy z sikaniem- bo wczesniej ja ukladalam na przewijaku, zdejmowalam pieluche i "lapalam fontanne" w recznik papierowy zawsze to dziennie z 4 pieluchy mniej do prania

no i tak od okolo 18 miesiecy juz bez pieluchy na noc a w tym roku w kwietniu (to tez dzieki konsekwencji mojej mamy) czyli jak miala jakies 20 miesiecy w ogole przestalysmy zakladac pieluche nawet i na wyjscia- zawsze pilnowalam zeby bylo siku przed spacerem i "na wszelki wypadek" nosilam majteczki i spodenki na zmiane. wiadomo, kilka razy sie przydaly- bo jesli chodzi o sygnalizowanie potrzeb to jakos dlugo nie poftarilam jej wytlumaczyc ze ma mnie o siku informoac przed a nie po zrobieniu a teraz jest tak ze jak jej sie chce to sama idzie i robi co trzeba, co najwyzej wola ze "kupnela" zebym jej pupe umyla

no nie bede sciemniac ze bylo tak rozowo bo oczywiscie zdarzalo sie po kilka razy dziennie ze jednak nie zdazylam wysadzic na czas ale i tak w sumie zadowolona z nas jestem

ciezkie chwile przeszlysmy tez jak Sonia miala tych 15 miesiecy, odstawilam ja wtedy od piersi i zaczely jej sie robic straszne zatwardzenia, bardzo sie meczyla z kupa i jakos nocnik jej sie zaczal negatywnie kojarzyc i przez jakis czas nie chciala w ogole siadac...ale to przeczekalysmy

no i jak kiedys chyba pisalam- jak nie potrafila zalapac ze ma zawolac PRZED siku a nie po - kupilam wtedy nakladke na kibelek i podnozek zeby mogla sama isc sie zalatwic i to jej sie tak spodobalo ze co 5 minut sama biegala. i od tej pory sama chodzi chetnie

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-02 o 12:06
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 11:51   #2823
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

njie spotkalam polskiej apteki w ktorej niemieckie mozna dostac, jak juz to mozna bylo sciagnac ale to raczej czeskie, ale opakowanie one mialy niemal takie samo.
Wpisz sobie w googlach niemieckie kropelki sab simplex i porownaj wszystko, ale opakowania sa niemal identyczne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:09   #2824
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous dzięki takie informacje są bezcenne.
Wiadomo, zę na początku wpadki sie zdarzają, ale jak 20 miesięczny dzieciak biega bez pieluchy to to jest ogromny sukces - gratuluję. Mam nadzieję, zę też będę się mgła w przyszłości czymś takim pochwalić
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:10   #2825
lina84
Rozeznanie

dzień dobry mamusie )
Kupiłam wczoraj-ten syrop Prenalen -czuje się dziś lepiej -ale to chyba zasługa że pospałam a sen to najlepsze lekarstwo.
Zabieram się zaraz za przegląd ubranek dla maluszka -chce posegregować mniej wiecej rozmiarami .
Przeglądałam ostatnio gazetki z marketów ,o to promocje:

ROSSMAN Babydream chusteczki -2x80 – 6,69 zł
ROSSMAN Johnsons baby –płyn do kąpieli -500 ml -13,99
ROSSMAN Johnsons baby –krem 75 ml ,100 ml -9,99
ROSSMAN Johnsons baby –bedtime masujacy zel do mycia -400 ml -8,99
REAL –proszek LOVELA 3,6 +płyn do płukania 2 litry- 38,95
REAL - Johnsons baby –mydło dla dzieci 1,99 + drugie za 1 gr
Carrefour –NIVEA –mleczko płyn szampon dla dzieci -26,98 za 3 szt
Drogeria Natura –Nivea –chusteczki nawilżające duo pack-2x63 szt-9,99
Drogeria Natura NIVEA baby –krem sos ,żel do mycia,płyn do kąpieli z oliwką ,mleczko pielęgnacyjne 11,99 szt
Drogeria Natura Johnsons baby –mleczko na dobranoc -10,999
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:14   #2826
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Chawa ja gdzies przeczytalam (chyba nawet u Zawitkowskiego) ze najlepiej zaczac sadzac dziecko jak tylko zacznie siadac- bo wtedy akurat ta pozycja jest dla niego super ciekawa i nie protestuje. no wiec sadzalam juz gdzies od okolo 5 miesiaca, zazwyczaj po wstaniu z drzemki- wtedy na pewno sie chce...no i sukces bardzo chwalony, mama sie cieszyla a dziecko czuje aprobate bo potem jak mamy zaczynaja sadzac powiedzmy kolo roczku- to taki maluch co juz sam raczkuje albo i chodzi- zmuszony nagle do siedzenia w miejscu- wcale zachwycony nie jest wiec utrzymanie na nocniku az cos do niego poleci to dla niego meczarnia, wiele dzieci trzymanych na sile sie zniecheca
Też o tym kiedyś słyszałam
I też mam zamiar zacząć nocnikowac jak zacznie siadać.

Co do pieluch wielorazowych to kiedyś myślałam, że tylko takich będę używać

Nie zapomnę, jak raz w sklepie słyszałam jak dziecko wołało do mamusi że chce siusiu, a mamusia na to "to w pieluchę rób"
dodam, że mamusia nie była sama na zakupach więc miała z kim zostawić koszyk i pójść z dzieckiem do łazienki
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:18   #2827
glamourous
Zakorzenienie

Chawa na pewno bedzie sukces nie mowiac juz o tym ze przez te 2 lata ani razu nam sie odparzenie nie zdarzylo a widzialam dzieci z dupinkami czerwonymi jak te malpki

dziewczyny ale jestem zbulwersowana- od nas z okien biura widac sklad wegla i punkt sprzedazy, tzn od nas widac ta strone gdzie skladuja haldy wegla. facet juz z 10 minut stoi i polewa je woda z ogromnego weza. chyba po to zeby ciezsze byly bo widac tez traktor z takim czyms do ladowania, jeden polewa drugi laduje i mokry na wywrotke wrzuca
Stary 2011-09-02, 12:26   #2828
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Zabieram się zaraz za przegląd ubranek dla maluszka -chce posegregować mniej wiecej rozmiarami .
Jak dobrze, zę mam już to za sobą

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Nie zapomnę, jak raz w sklepie słyszałam jak dziecko wołało do mamusi że chce siusiu, a mamusia na to "to w pieluchę rób"
To ładnie uczy dziecko.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem zbulwersowana- od nas z okien biura widac sklad wegla i punkt sprzedazy, tzn od nas widac ta strone gdzie skladuja haldy wegla. facet juz z 10 minut stoi i polewa je woda z ogromnego weza. chyba po to zeby ciezsze byly bo widac tez traktor z takim czyms do ladowania, jeden polewa drugi laduje i mokry na wywrotke wrzuca
I biznes się kręci.

Ja uciekam. Postaram sie zaglądnąć wieczorkiem.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:30   #2829
glamourous
Zakorzenienie

a ja jeszcze musze posegregowac ciuszki...ale mi sie nie chce w ogole nic mi sie nie chce, nie mam nawet weny do kompletowania tej wyprawki
Stary 2011-09-02, 12:31   #2830
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Tincia masz chyba racje z tymi materacami. Ale dopytam w sklepie jeszcze.
Jakiś czas temu troszku sie intersowalam i tak mi sie zdaje... ale zawsze lepiej dopytac

No to siadłam nad pracą... pisać, pisać, pisać...

Pytanie do pieluch typu pampers: w jakim tempie dzidzia zużywa pieluchy? Nie wiem ile paczek nakupić nr.1 itp

Sab simplex, niemieckie, niebieskie, 30ml, słonia żadnego nie mam.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:55   #2831
ania21_21
Zadomowienie

goldika ogląda chyba chirurgów to znowu pewnie płacze
Ciekawe czy odratują Izzie
Stary 2011-09-02, 12:59   #2832
ela3010
Zadomowienie

Hejjj.

Dziewczyny ja swojemu dziecku zabrałam pieluchy na drugi dzień po roczku, pół roku później zglaszał potrzeby za każdym razem. Natomiast miesiąc po zabraniu pieluch nie zrobił kupki w majty, z tym szybko nam poszło. Przy drugiej dzidzi wcześniej będę wysadzać na nocnik, około 7 miesiąca, mój kuzyn tak synka właśnie nauczył.

Myszka mam nadzieję że Julcia nie płakała w przedszkolu.

Ja po swojego ananaska jadę za godzinkę, muszę zawieźć go do fryzjera po południu i na zakupki skoczyć przy okazji.

Dziś na obiad pierożki z kapustą mam, pyyycha, już dawno robiłam. Potem posprzątałam całe mieszkanko, odkurzyłam i zmyłam i pranie jedno zrobione. Jutro mam luzik ze sprzątaniem, co najwyżej placek jakiś zrobię. W domku pozostało mi komodę naszą posprzątać, w szafie poukładać i caleńką garderobę generalnie uporządkować, wtedy wezmę się za pranie ciuszków i układanie.

Dziewczyny ja też taka śpiąca jestem ostatnio, wieczorem padam już po 21szej, rano wstaję przed siódmą i niby wyspana jestem, ale w ciagu dnia mam piasek w oczach.

Muszę podszyć sobie bluzeczkę bo coś na szwie mi puściła i za godzinkę lecę po moje dziecię. Paaaa
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:05   #2833
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu troszku sie intersowalam i tak mi sie zdaje... ale zawsze lepiej dopytac

No to siadłam nad pracą... pisać, pisać, pisać...

Pytanie do pieluch typu pampers: w jakim tempie dzidzia zużywa pieluchy? Nie wiem ile paczek nakupić nr.1 itp

Sab simplex, niemieckie, niebieskie, 30ml, słonia żadnego nie mam.
ja mysle ze na poczatek tak z 8 a nawet10 dziennie to schodzi zwlaszcza ze na poczatku chyba wiekszosc ma tendencje do przewijania niezaleznie od tego czy istnieje taka potrzeba czy nie
na pewno latwiej jej przychodzi zuzywanie pieluch niz nam zarabianie na nie moze gdyby te maluchy wiedzialy jaki majatej zasikuja to by tak niefrasobliwie nie laly
Stary 2011-09-02, 13:07   #2834
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja lece z teściem na zakupy muszr kupić jakieś listwy i klej i coś tam jeszcze brakuje.....

mam pytanko te orginalne kropelki Sab Simplex to sa niebieskie ze słoniem 30 ml????? i w Polskiej aptece można ich dostać??? chodzi mi te niemieckie...
Z tego co wiem to niemieckich nie kupisz w PL aptece

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:10   #2835
goldika
Zakorzenienie

Aniu uwielbiam Cie
wlasnie przestalam ryczec caly odcinek byl fajny, a na koncu dowalili dwie takie tragedie. Zaczelam ryczec jak dziecko.

Ela ja mam odlot po 21tez. O 20,30 najczesciej juz jestem w pizamce w lozeczku, a wstaje o 7,30.
A dni i tak mma rozbite jakies.

I od 2dni niezle mi sie w glowie kreci
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:13   #2836
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
goldika ogląda chyba chirurgów to znowu pewnie płacze
Ciekawe czy odratują Izzie

z ich dwojga, właśnie Izz dostanie drugą szanse....

to jest masakryczny odcinek.... jak mam doła, a nie moge sie uzewnetrznic z emocjami to go ogladam... kiedys ogladałam film "Pamiętnik" na którym tez rycze, ale dłuzszy jest, a tu 40 min

w rossmanie 06.09 tez pieluszki będą w promocji ... http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:16
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:18   #2837
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

to jest masakryczny odcinek.... jak mam doła, a nie moge sie uzewnetrznic z emocjami to go ogladam... kiedys ogladałam film "Pamiętnik" na którym tez rycze, ale dłuzszy jest, a tu 40 min

w rossmanie 06.09 tez pieluszki będą w promocji ... http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx
Pamietnik to jest chyba jedyna fajna ekranizacja powiesci Sparksa- a ja jego ksiazki bardzo lubie jesli lubicie czytac to i Pamietnik i SLub (tam sie pojawia ten sam bohater- tzn ten dziadek chociaz ksiazka jest juz o jego zieciu i corce) - rewelacja
Stary 2011-09-02, 13:20   #2838
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

U Nas drugi dzien w szkole przeszedł jakos ale już myślałam że nie dam rady z nia tam siedziec, bo siedziałam z nia do sniadania do 10tej. Płaczu jakiego takiego nie było ale nie chciała śpiewać, i tanczyc ani sie przedstaiwc i tak do 10 do śniadania. Póżniej już wyszłam do szatni a ona juz sie tam jakoś bawiłą ale czasem przyszła zobaczyc czy jestem.
Teraz ten weekend i po nim znowu bedzie lament wrrr.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Ja mam niemieckie dokładnie z Berlina i nie ma żadnego słonika na nich

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:21   #2839
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:

Aniu uwielbiam Cie
wlasnie przestalam ryczec caly odcinek byl fajny, a na koncu dowalili dwie takie tragedie. Zaczelam ryczec jak dziecko.

Ela ja mam odlot po 21tez. O 20,30 najczesciej juz jestem w pizamce w lozeczku, a wstaje o 7,30.
A dni i tak mma rozbite jakies.

I od 2dni niezle mi sie w glowie kreci
Ja też cię uwielbiam

Co do spania to kładę się jak tż idzie spać około 21 zazwyczaj. A wstaję koło 6 rano. Dzisiaj zaszalałam i pospałam do 6:40 to chyba był rekord
Stary 2011-09-02, 13:23   #2840
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

myszeczka a czemu tam jestes?
nie lepiej ja zostawic? nawet jak poplacze pol godzinki czy godzine to nic jej nie bedzie, zostaje pod dobra opieka przeciez.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:23   #2841
glamourous
Zakorzenienie

Myszeczko na pewno sie jeszcze rozkreci, jak juz pozna troszke dzieci i pania i w ogole troszeczke sie przezwyczai to bedzie dobrze
u mnie w pracy 3 kobitki maja swoje dzieci w przdszkolu i wszystkie mowia ze poczatki sa trudne jak juz sie maluchy przezwyczaja to wrecz jest tak ze nie chca do domu albo chca do przedszkola w sobote
Stary 2011-09-02, 13:24   #2842
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

bardzo dobra cena na te pieluszki w rossmanie.
Jakby ktoras z Was upolowala KOD na nie to podzielcie sie
jeden kod mozna uzywac do woli i przez wiele osob
Stary 2011-09-02, 13:28   #2843
owieczka86
Zadomowienie

Witam
Zakończyliśmy wczoraj zajęcia w szkole rodzenia - fajnie było i myślę że będzie mi trochę tego brakować, dostaliśmy dyplom ukończenia szkoły Położna powiedziała że jak byśmy nmieli jakiś problem o zawsze mozna do niej zadzwonić o radę
My już po obiadku idę trochę ogarnąć mieszkanko a później wybieram się do mojej mamy,posiedzieć i pogadać - sama siedzi po pracy więc na pewno jej się nudzi
Po 18 jedziemy z Tż-tem do mojej cioci i babci bo jutro wracają do Włoch bo cioci syn niedługo zaczyna szkołę, pewnie zobaczymy się z nimi dopiero za rok - nie licząc rozmów przez skypa

Witam nową mamusię
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:28   #2844
goldika
Zakorzenienie

Aniu to widze prawie kazda z nas lubi pospac w tym stanie
Stary 2011-09-02, 13:31   #2845
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
myszeczka a czemu tam jestes?
nie lepiej ja zostawic? nawet jak poplacze pol godzinki czy godzine to nic jej nie bedzie, zostaje pod dobra opieka przeciez.

Nie zostawiałam jej dzisiaj żeby szoku nie doznała wiesz nie chce odrazu jej na głęboką wode rzucac.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
bardzo dobra cena na te pieluszki w rossmanie.
Jakby ktoras z Was upolowala KOD na nie to podzielcie sie
jeden kod mozna uzywac do woli i przez wiele osob

A jak mozna taki kod dostać??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:33   #2846
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
ja wykorzystuję póki mogę bo później nie wiem kiedy będę mgła pospać ach bym chciała wrócić do czasów gdzie potrafiłam pospać i 12 godz ale to zazwyczaj odsypiałam wstawanie rano do pracy

Mam nadzieję że nasza niunia będzie grzeczna za tżtem bo jak za mną to będzie się darła do 8 miesiąca moja mama mówi że miała mnie serdecznie dość darłam się dzień i noc cały czas tylko kolki
W ogóle to byłam nieznośna ciężko mnie było cokolwiek nauczyć byłam leniwa a smoczek to dla mojej mamy była porażka sypała nam z bratem na smoczki pieprz, chowała itd ale zawsze coś wymyśleliśmy żeby je z powrotem dostać

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:36
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:35   #2847
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Nie zostawiałam jej dzisiaj żeby szoku nie doznała wiesz nie chce odrazu jej na głęboką wode rzucac.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A jak mozna taki kod dostać??
Trzeba zalogowac sie na stronie rossmetu i w tym przypadku we wtorek jak najwczesniej wejsc na stronke i kliknac ikonke z pobraniem kodu.
Jest tylko 1000 kodow do pobrania i na watku rossmannowym sa laski ktore minute po polnocy rzucaja sie na kody

Numer z kodu drukujesz albo spisujesz sobie i w kasie przed skasowaniem podajesz go. Na jeden paragon 1produkt w tej promocyjnej cenie mozna kupic.
Laski czasami ida i na 5paragonow biora jak cos im w oko wpadnie
Stary 2011-09-02, 13:36   #2848
asiol
Rozeznanie

Hej dziewczyny postanowiłam się ujawnić

Czytam Was prawie od początku, tylko po cichutku, miałam jakieś problemy, ale powoli się rozjaśniło mi nad głową i chyba mogę dołączyć już do Was nie smęcąc
Zatem w brzuchu noszę Franka, całe 1,3 kg jestem w 28 tyg i termin mam na ok. 20/25 lsitopada - trzymam się bardziej 25. Sama urodziłam się w grudniu i mój małż też, więc jak dziecko się spóźni to się nie obrazimy.

A teraz jak już się przedstawiłam idę poczytać co dzisiaj naskrobałyście

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-09-02 o 13:45
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 13:36   #2849
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie chodze spac kolo 23, wstaje do pracy o 6 zazwyczaj przed budzikiem ale za to jak spie to jak kamien bez wizyt w kibelku, krecenia sie z boku na bok- usypiam wieczorem i w tej pozycji wstaje rano
Stary 2011-09-02, 13:37   #2850
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
ja wykorzystuję póki mogę bo później nie wiem kiedy będę mgła pospać ach bym chciała wrócić do czasów gdzie potrafiłam pospać i 12 godz ale to zazwyczaj odsypiałam wstawanie rano do pracy

Mam nadzieję że nasza niunia będzie grzeczna za tżtem bo jak za mną to będzie się darła do 8 miesiąca moja mama mówi że miała mnie serdecznie dość darłam się dzień i noc cały czas tylko kolki
W ogóle to byłam nieznośna ciężko mnie było cokolwiek nauczyć byłam leniwa a smoczek to dla mojej mamy była porażka sypała nam z bratem na smoczki pieprz, chowała itd ale zawsze coś wymyśleliśmy żeby je z powrotem dostać
Taka niegrzeczna bylas?
Siora Tz taka byla... ponoc nie miala kolek tylko lubila sie drzec. Dzis ma 15lat i nic sie nie zmienila jak na moje oko

Ja teraz tez leniuchuje ile wlezie... od 26wrzesnia studia mi sie zaczynaja i poki bede mogla to chce jezdzic na zajecia mimo IOS
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości