|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Kasiu Nikolka moim zdaniem waży prawidłowo, Aluśka waży za dużo niestety
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa, Dziewczonka, kasia łódzka, Catia, Czyli 930-1000ml to nie jest jakoś mega dużo?
Ufff... ![]() Dziękuję Czyli on na raz je dużo, ale za do w nocy ma przerwę 8h, potem 6h (tak było dziś), a w dzień 3-4 h. Catia ![]() anula to KONIECZNIE lećcie do lekarza! Rotawirusy są bardzo niebezpieczne. Trzymam mocno za Zosieńkę!U nas nadal kupka dziwnie pachnie, więc nie wiem, czy nie pójdziemy jednak do szpitala na te badania... ![]() Ach i wrzuciłam zdjęcie postępów odchudzania do albumu ![]() Widać różnicę? ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ach i Edzik ważył 5950g 1 sierpnia. Teraz nie wiem, ile waży, o dopiero 13 września będziemy na wizycie. Może jak się obudzi, to zważę go na domowej wadze, to chociaż +/- 500g pokaże
|
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam sie w poludnie u mnie dzisiejsza noc calkiem calkiem zasnela o 20.30 pobudka o 2 i o 6 rano, do 7 nie chciala spac, a pozniej spala do 9 z nami hahadzisiaj olenka przejmowana z babci do babci, bo mam mase roboty zaraz jade ja zawiesc do mojej mamy a po poludniu przymairka sukni slubnej szwagierki mialam isc na step wieczorem, ale mam potop @ w niedziele ko;lejna im,preza, imieniny chrzesnicy meza chyba jej ciuchy kupie, bo poszla do I klasy eh buziaki |
||
|
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
matall mój zjadł od wczoraj 650 ml MM i aż trzy razy UU w nocy
![]() sama mam stresa, że za dużo je łatwiej było dawać pierś na żądanie i trochę herbatki mu daje...kupy ma jakieś ładniejsze niż po samym UU pierwsze były zielone, ale dwa dni i się unormowało dzień dobry ![]() wstałam dopiero ![]() pobudkę mieliśmy o 5.55 i nie spał do 9...o 9 UU nie chciał standardowo, więc zrobiłam już butlę... i do teraz nie głodny co ile powinnam mu dawać ? co 3 czy co 4 godz? nic nie wiem...
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Nowości u nas napisałam w klubie ![]() a tu napiszę, że bardzo się cieszę z przemiany Edzika i teraz po cichu przyznam się, że dawno chciałam Ci, Matall zasugerować przejście na MM, ale nie miałam odwagi ![]() W każdym razie super, że Edzik najedzony i szczęśliwy! ![]() W każdym razie u nas to teraz wygląda najczęściej tak: 8:00 180 ml wody + 6 miarek MM 11:00 150 ml wody + 5 miarek MM 14:00 150 ml wody + 5 miarek MM 17:00 150 ml wody + 5 miarek MM 19:00 120 ml wody + 4 miarki MM + 1 miarka kleiku - od kilku dni przed posiłkiem o 14:00 i 17:00 Hania dostaje 3-4 łyżeczki stałego pokarmu - do tego 2 razy dziennie herbatka, wypija od 60 do 100 ml ![]() Uciekamy na spacer, a po południu będę piekła jakieś dobre ciacho, bo Hanutka jutro kończy 4 miesiące i mamy kameralną imprezkę! ![]() Macie przepis na jakiś dobry sernik? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Anula, ja bym pojechała do lekarza w tej sytuacji. Antropia, to musisz sama sprawdzić, czy marudny i głodny jest po 3, czy 4 h. Po prostu zapisz o której ostatnie karmienie i po 3 godzinach, jeśli będzie marudził, daj jeść, albo się rzuci, albo nie Jak nie będzie marudził, to po 4 h Dziewczyny, ja specjalistką nie jestem, ale wydaje mi się, że tymi wagami to nie ma się co przejmować i porównywać. Każde dziecko miało inną masę urodzeniową, inną długość, w różnych tygodniach urodzone, inaczej jest karmione, czasami jakieś kolki, czy coś. Hania waży 7100, ale ja nie uważam, że jest gruba, albo przekarmiona, je tyle ile powinna, a waga urodzeniowa 3500, więc na dobrą sprawę przez 4 miesiące podwoiła wagę. Pyzolkowatą ma buzię w mamusię, a nie z nadwagi
|
|
|
|
#3607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję,że nie macie nic przeciwko,że znowu się wbijam ![]() Matall, może kupka normalna?po mm jest inna niż po UU. Trzymam kciuki,żeby z Edzikiem było wszystko ok! już na zawsze ![]() Kubuś w dzień je co 3h,popołudniu co 2h a w nocy śpi ok 10-11h Antropia,sama zobaczysz kiedy dzidzia będzie głodna
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Catia
![]() Anula Ja bym poszla do lekarza |
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
matal, super wiesci o Edziku, brawa dla niego
![]() ![]() A tym ze duzo je to bym sie nie przejmowala, Igor jest mlodszy o miesiac i na dobe zjada 900-960ml, a jego rekord to 1020ml. Ja karmie go swoim mlekiem, ale to chyba bez roznicy. Ach no i we wtorek mielismy szczepienie, Igor jakos bardziej plakal niz za pierwszym razem, az i mi sie plakac chcialo. No i w koncu mi go zmierzyli i ma 65cm i wazy 6520. |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
antropia Myślę, że nie za dużo
![]() A mm powinien jeść jakieś 5-6 razy na dobę (zresztą przeczytaj na opakowaniu i policz - mi wyszło, że jak w nocy 8h i 6h przerwy, to w dzień 3-3,5h przerwy musi mieć) poziomka To może szkoda, że nie miałaś odwagi ![]() Na przyszłość proszę do mnie prosto z mostu! ![]() Nie obrażę się, obiecuję. Myślę, że miesiąc temu nie byłam gotowa odstawić go od UU Chyba musiałam do tego dojrzeć. Dając mm wtedy miałam wyrzuty sumienia ![]() Teraz się cieszę dając butlę ![]() Catia Bardzo się cieszymy, że wyszłaś z krzaczorów do nas ![]() Ostatnio się zastanawiałam m.in. nad Tobą, czemu już nie piszesz ![]() A kupka ma nadal ten metaliczny smrodzik, ale odczekam dobę lub dwie na samym pepti, bo teraz jeszcze Eda ma w układzie pokarmowym moje mleko. Zytus Dziękuję za informacje ![]() Tylko wiesz, UU nie przekarmisz, a mm można ![]() Edzik znów śpi ![]() Druga długa drzemka od rana ![]() Sam się bawił ![]() Zawieszki robią furorę, krokodyl cały ośliniony ![]() Idę suszyć włosy
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, oby to nie był rota
jedź do lekarza i daj znać co z Zosią.Tymek pospał godzinę ale oczywiście przy cycu na rączkach. Ehh, czuję się beznadziejnie bo nie umiem go normalnie uśpić i jakiś dół mnie dopadł z tego powodu
|
#3612 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny ze śląska bo nie jestem na bieżąco, czy wypali jednak zlot w Sosnowcu ???
|
|
|
|
#3613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
postaram się pisać jak najczęściej ![]() Ja też miałam wieeeeelkie problemy z przejściem na mm teraz już o tym nie myslę i cieszę się,że Kubuś ładnie je i brzuszek ma pełny! ![]() Ach i mam pytanko- co dajecie do picia dzieciakom? bo mój nic nie chce pić :/ mam herbatkę Plantex, z hippa ułatwiającą trawienie, uspokajającą, sok jabłkowy- nic nie chce.... ;( Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:04 |
|
|
|
|
#3614 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry.
odpisuję na raty, bo sporo mam do nadrobienia Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
klaski; za Nadunię i tak uważam że jest jedną z piękniejszych dam na forum .Cytat:
, ale tak jak piszesz - czerwona lampka jak tylko cos jest choćby odrobinke inaczej - mam nadzieję, że nam minie... szybko. bo ja zwariuje. . a mógłby mnie ktoś polać?.Cytat:
Cytat:
.no to się zakumplowali. Cytat:
dobra - lece nadrabiać dalej. |
||||||||
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze was nie nadrobiłam, ale musze sie pożalić ![]() byłam z kurczaczkiem na pobraniu krwi z racji tego ze nie byla to zwykła morfo, ktora mogliby pobrac z palca, tylko wiecej badan musieli dwie probówki krwi pobrac... a sebuś chyba żył nie ma... najpierw dwa razy kłuli go w łokciu babka dziubała taka ogromna igłą chyba 5 min, gdzie sebus to juz sie robił bordowy i zanosił sie, łzy mu leciały okroipnie ![]() no i ani kropla krwi nie wyleciała wiec ja mowie ze moze mu z głowy pobiora bo ostatnio tak było i od razu poleciała krew. no ale JUZ TAK NIE MOZNA wiec poszłam na oddział chirurgii dziecięcej. gdzie też w głowe nie kłują (o co chodzi z tą głową ze nie chca z niej pobrac??? andziotku???) wiec zaczął sie istny dramat znowu włozyła igłe i szukała zyły dziubała dziubała i nic druga piguła przyszła wbila druga igłe dziubała znowu sebusiowi nic krew nie leciała a on wył biedny nigdy nie widziałam zey tak płakał te mu te rączki wykręcały, klepały zeby krew zaczeła leciec i nic po 10 min PRZERAŹLIWEGO płaczu jak nic nie lecialo, ja płakałam razem z nim ![]() krew dalej nie pobrana wiec zaczeły szukać w nogach stópke mu wykreciły jak cholera i znalazły zyle wbiły ipobrały te dwie probówki... a on tak beczał, nie moglam go uspokoić patrzyl na mnie jakby mnie błagał zebym go przytuliła a ja nie moglam nic zrobic... po 20 minutach w tym gabinecie z takim rykiem, mialam ochote sobie strzelic drinka... trauma jak cholera ![]() obym mu nie musiała badań robic wyszlismy ze szpitala i zasnał ze zmeczenia... ![]() PROSIMY O GŁOSY
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. masakra.jesli ładnie przybiera to co ile będzie sam chciał .Cytat:
matallewar: pocieszę Cię - mój Szymonek zjada dziennie średnio 680-740ml. bardzo się cieszę że u Was duuuuuuuuuużo lepiej. w koncu napisze co u nas:. Szymonek dostał na noc 150ml mm + 2 miarki kleiku (tak DWIE ). wypił 100ml , nie mógł zasnąć do 22.00 - zaraz napisze czemu i obudził sie o 3.30. czyli kleik na mojego Szymonka chyba nie działa. zjadł i spałdo 5.30, budził sie płacząc więc wzięłam go do nas i spał do 7.30.a czemu nie mógł zasnąć? przypuszczam, że to dlatego iż w dzień jest usypiany w wózku - bujany. jak o 22.00 straciłam pomysły na usypianie (ja, na zmianę z TZ, karuzela, "świecące pszczółki", nawet rączki beeeeeeeeeee), wzięłam wóze inie minęła 1 minuta a Niuniek spał .więc od dzisiaj walczę z usypianiem w łózeczku. rano poszło mi świetnie. Szymoenk zjdał o 8.00, całe 80ml i usypiałam go bagatela 1h40min ale usnął - musiałam troszkę "pobujać" łózeczkiem w końcu kilka miesięcy był bujany do snu, teraz mogę bujać łóżeczkiem byle nauczył się na nowo w nim zasypiać.nie wiem czemu kliek nie działa .i tak sobie myślę, czy to, że mniej je to nie sprawka zmiany mleka - może mu mniej smakuje? sama nie wiem. może musi sie przyzwyczaić. w końcu nie płacze że jest glodny. aaaa i dzisiaj drugi dzień jemy jabłuszko .aha i dzisiaj pierwszy raz włożyl sobie duży palec od stopy do buzi .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-02 o 15:26 |
||
|
|
|
#3619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bidulek z Sebusia tyle przeszedł ![]() przy szczepieniu Maćka siedziałam za parawanem i nie patrzyłam a tż trzymał a mnie się serce krajało Cytat:
superkoralowa87 , moniqac dużo przeszłyście ale mam nadzieję że wszystko już ok
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:34 |
|||
|
|
|
#3620 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się w to jakoś nie chce wierzyć.a Ty Aniu jezeli widzisz krew to naprawdę nie zwlekaj. Cytat:
dla Kubusia z okazji 4 miesiąca. Kiedy dietę rozszerzasz? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu się martwię, chce zeby miala wszystko co potrzebuje. Jak czytam ze 4miesięczniaki jedzą po 180-200ml a moja po 120-150ml to się zastanawiam czy dobrze robie. Moze to wina mleka bebilonu pepti? Pielegniarka mowila ze Nikoska powinna przejsc na normalne mleko, ale pediatra kaze poczekac do 6 miesiaca. Bezsensu, nie wiadomo kogo słuchać... moniqac nie przejmuj sie, ja swoją usypiałam wczoraj 2h tez na przemian z męzem moja znowu lubi byc przytulana na ramieniu i jak nia lekko kolysze. Kregoslup mi siada
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
![]() Oby nie musiał mieć szybko robionych kolejnych badań! Ezik nadal śpi... ![]() Umyłam się, popisałam na forum, zrobiłam pranie i pedicure. A on śpi. O, wierci się
|
|
#3622 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweska co za avatar
podobno syn dodaje mamie urody, a Ty masz aż trzech![]() wlasnie wcinam gołąbki
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:56 |
|
|
|
#3623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecko dziecku nie równe.Wczoraj dostał pierwszy raz kleik ryżowy (kilka łyżeczek). Na początku się krzywił ale później ładnie zajadał ![]() Pare dni temu dostał nektar jabłkowy (z wodą) ale się krzywił... :/ W barku już czekają słoiczki ale odczekam pare dni, żeby nie wprowadzać wszystkiego na raz.
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisze wam jak moja je. 5.00- 150ml wody- 5 miarek 10.00-120ml wody- 4 miarki 14.00- 150ml wody- 5 miarek ( zostawia jakieś 10-20ml )18.00- 150ml wody- 5 miarek 21.30-22.30- 150ml wody- 5 miarek (czasem ja karmie na spiocha gdy juz spi) do tego miedzy posilkami pije herbatke z kopru wloskiego do 200ml na dobe. rozumiem z postu Poziomki, ze stale pokarmy podajemy przed posilkiem? wiadomo, na poczatku po 1-2 lyzeczki. A kleik? przed snem po jednej łyżce?
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za info na temat podgrzewacza..
sama nie wiem czy kupować, czy nie ![]() MoniaK niee.. coś ty, nie ma szans aby Antek spał od 20:30 (tak zwykle ląduje w łóżeczku) do 6:30.. mamy tez i pobudki w ciągu nocy.. Jeszcze trzy tygodnie temu tylko jedną, teraz znowu dwie Anula aby Zosi się polepszyło ![]() Grazin to straszne! Biedny Seba, tylko musiał się wymęczyć.. i ty biedulka musiałaś patrzyc jak męczy się twoje maleństwo.. oby nigdy więcej takich sytaucji!! Moniqac fajna fotka Szymka, ale szkoda, ze nie udało się uchwycić akcji z wkładaniem stópki do buziolka heh Night25 a ja nawet nie wiedziałam, że ZG jest podstawówka, myślałam, że tylko gim. a SP w Zgłobicach.. prosze ile rzeczy z wizażu można się dowiedzieć Antek śpi, jestem w szoku. Pierwsza tura spania od 9:00 do 12:00, później przeszliśmy się na szybki spacer na pocztę i do apteki, i znowu usnął o 13:00.. Nie poznaje mojego dziecka! Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:55 |
|
|
|
#3626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ojej! ja się nie mogę doczekać aż Kubuś będzie wkładał palce od stóp do buzi! ![]() Same problemy z tym usypianiem...:/ Kubuś na szczęście wieczorem sam zasypia w łóżeczku, niestety odsttanio coś mu się poprzewracało i w dzień nie chce sam zasypiać-najlepiej działa wóżek na polku (a siedzę na huśtawce i się huśtam, trzymam wózek i tym sposobem mama i syn są happy )Mniam..jakie smaczne jabłuszko! ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Ale taka jest prawda,że dużo mam je kupuje a później leżą w szafach
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
łysieje... przydałby mi się jakaś dobra szczotka na wylinkę
mam dość zbierania tych kudłów po mieszkaniu.. nawet w pampersie dzisiaj znalazłam
|
#3628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do soku z jablek, mam herbatke jablkową z melisą od 4 miesiąca, myslisz ze mogę jej juz dać? sloiczki jakie masz? i od czego zaczynasz?![]() przepraszam za nawał pytań Cytat:
Wodę gotuje w czajniku na gazie, mam tez zimną przegotowaną w dzbaneczku, mieszkam dodaje miarki mleka i gotowe. Temperaturę mierze na nadgarstku z wyczuciem ![]() Podgrzewacz chętnie sprzedam hehe
|
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kleik mam do mleka, z tej firmy co mleko. zrobiłam w miseczce i dałam łyżeczką ![]() Słoiczki mam różne (z gerbera i bobovity). na początek dam mu samo jabłuszko, ale za jakieś 3-4 dni ![]() Dołaczam fotke jak mój Synuś dziś sam usnął
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-09-02 o 14:17 |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

wybieram:

Czekamy na Ciebie fasolko

za Zosieńkę!

jedź do lekarza i daj znać co z Zosią.
bardzo ładnie Szymek przybrał !!!
klaski; za Nadunię i tak uważam że jest jedną z piękniejszych dam na forum
a mógłby mnie ktoś polać?.

mi się w to jakoś nie chce wierzyć.