|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Castia dziekujemy
Zbieramy się zaraz po Lenke do przedszkola a od poniedziałku ja do pracy więc mała zostaje dłużej w przedszkolu. Miłego dni odezwiemy sie wieczorkiem jak maluchy zasna
|
#663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę ale ten czas leci, dopiero co dzieciaczki się rodziły, a tu już kończą pół roczku i mamusie wracają do pracy - szok
|
|
|
|
|
#665 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#666 | ||
|
Zadomowienie
|
Castia
Cytat:
Cytat:
terrorystka się obudziła
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mala lobuziara dalej spi od 10.35
w tym czasie umylam cala kuchnie, bo na tych czarnych meblach z 3 cm kurzu, wyczyscilam salon, umylam naczynia,wlaczylam pranie, zamiotlam dom(komu potrzebne jest tyle pokoi i kafelek...) za chwilke ide mopowac jesli panienka sie nie obudzi![]() Dobrze, ze Tz wroci i umyje lazienki, bo ja jakos nie mam ochoty;p Lena od jakis 2-3 miesiecy kreci sie na przebieraku ale od tygodnia to po prostu juz przesadza... nawet tz nie potrafi jej przebrac, bo przeciez sila jej tam trzymac nie bd a przebrac trzeba. Wierci sie i wcale nie jest dla niej problemem, ze noge prawie se wykreci czy reke... normalnie teraz sa akcje z przebieraniem... kazdy pampers albo zaciasno albo za luzno, bo nie da sie na boku/do gory nogami/ w tylkiem do gory ubrac poprawnie... PADA W MALADZE WOW.... moja sis przylatuje, a chcialam dla niej fajna pogode;p chociaz niby od jutra ma byc 29-33C i slonecznie ale zobacymy
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-02 o 12:21 |
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też się czaje zeby iść na basen z małą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz wszystko schnie....ale nie mam koncepcji na obiad :/ |
||
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tajka ja tez dziś w takie obroty weszłam .. z tym że ja niestety i łazienki umyłam samajakoś energia mnie rozpiera no i coralady mnie natchnęła ![]() no oczywiście bez przesady .. oknami zajmę się kiedyś ( 15szt) jak już święta zbliżać się będa he he ![]() coralady i jak tam po wizycie ( kontroli) ?? |
|
|
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj machnęłam 3 pralki tylko teraz nie ma chętnych na prasowanie |
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ego tego nie wiedziałam ale tak od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi? tak to mam ambitny plan robić sama zupki. słoiczki te co mam powykańczam i zabieram się za robienie będę robić co drugi dzien
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja nie wiem ile mamy okien;p Ale wydaje mi sie ze nie wiecej niz 10 w tym dwoje drzwi szklanych na taras ![]() My okna umylismy jak sie wprowadzilismy czyliz poltora miecha temu bo strasznie byly zakurzone;p ![]() I podeszczu;p z 5 minut padalo;p
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
agus zagłosowane
![]() a ja nie prasuję... buuu nie lubię małemu prasowałam codziennie do 2 miesięcy i wystarczy.. potem to tylko jak coś mi się chciało.. i tyle
|
|
|
|
#675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie gotuję obiad
|
|
|
#676 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka ja mam tak duzo okien bo w każdym prawie pokoju po dwa tzn na dwóch scianach
i trzy balkony i taras gdzie są jeszcze dodatkowo szklane drzwi do mycia roboty w... piiii... he he szymelka pisałaś coś że mała źle tolerowała kawę a możesz napisać jak to sie objawiało??.. bo ja piję zawsze jedną małą z mleczkiem i nie zauważyłam nic szczególnego u małego ![]()
|
|
|
|
#677 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o o oliwie zapomniałam dac a następnym razem dodam tak właśnie zrobiłam tylko ziemniaki osobno ugotowałam i bez marchewki bo mi sie na ogród nie chciało iśc ale ja to tak na dwa dni. na więcej pogotowałam ostatnio pomroziłam i wyciągnełam dziś i taka galareta... nawet po podgrzaniu... co źle zrobiłam? dopiero się uczę ![]() Cytat:
) no 4 to też nad ranem hehe ![]() ja z mięskiem jeszcze nie robię bo dopiero jak pojedziemy do babci będę miała króliki bo ona dla mnie zamroziła to sobie poporcjuję i będę robić zupki z mięskiem ![]() GRATULACJE!!! Cytat:
![]() Cytat:
Izunia a jaka ilość jest bezpieczna??? bo ja pierwszy raz dałam chcę jeszcze jutro i potem dłuuuga przerwa. to za ile znów mogę dać??? dodam że tam więcej ziemniaka niż szpinaku... mam zamiar teraz brokuły też kupić mrożone i też zrobić taką zupkę ![]() Cytat:
a ja się martwię bo mój je w wieku 5 miesięcy hehe ![]() myślę że jak w wieku 2,5-3 latka np pójdą do przedszkola to same stwierdzą że nie warto wstawać w nocy skoro i tak trzeba wcześnie wstać (taką mam nadzieję ) doświadczone mamusie kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiac noc bez jedzenia??? Cytat:
mąż sobie koszule tylko do pracy prasuje no i wiadomo przed wyjściem jak trzeba to prasujemy a tak to nie
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 6 takich małych pojedynczych i 2 dachowe i jakoś nie mogę się zebrać.Maja śpi z suszarką włączoną za głową. Wolę nie widzieć jak przyjdzie rachunek za prąd bo ostatnimi czasy to ona chodzi na okrągło. Muszę poszukać takiej bezprzewodowej na all bo jak wychodzę na spacery to by mi się czasmai przydała. Tylko nie wiem czy w ogóle takie produkują ?
|
|
#679 | ||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dziś pobudka o 7:30 i noc dużo lepsza, tylko 2 karmienia może to znak, że będzie już coraz lepiej ![]() Łucja śpi a ja zajadam ciastka maczane w kawie, uwielbiam ![]() no to poczytam co u Was ![]() na początku buziaki dla Lenki Tajki ![]() jak dobrze Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście szanuję, że nie każdy chciałby oglądać mój biust (zresztą i tak bym nie pokazała każdemu a głodnemu maluchowi nie wytłumaczysz, że teraz nie bo miejsce nieodpowiednie, o czym niektórzy zdają się nie pamiętać ![]() Cytat:
bo ja się przymierzam do drutów i szydełka, tylko o efekty się nieco obawiam ![]() z nieba mi Ada spadłaś z tą radą bo kupiliśmy świetny obrus płócienny/lniany (na nowe mieszkanie) i strasznie jest poplamiony ale bałam się go wyprać żeby jeszcze bardziej nie zniszczyćczyli żadnych odplamiaczy tylko najlepiej zaprać zwykłym mydłem i może namoczyć też trochę w mydlinach, a dopiero potem do pralki na 30 C, co sądzisz? Cytat:
Cytat:
wypożyczyłam nosidło dla Lusi to może gdzieś wyżej też pójdziemy ![]() a o pogodzie nawet tak nie mów zaczarujemy może żeby była ok ![]() ![]() Cytat:
![]() lecę kobietki córa się obudziła, najadła i bawi więc może pranie wstawię i coś jeszcze porobię dla dobra domu bo tak mobilizujecie ![]() wpadnę później
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-02 o 12:56 |
||||||
|
|
|
#680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast u mnie juz niemal czysto, mąż w końcu wziął się wczoraj za sprzątanie ( tzn. odkurzanie którego nienawidzę), jeszcze dzisiaj czeka go mycie naczyń Cytat:
Cytat:
Wasze też lataja jak szalone po cąłym mieszkaniu? Ledwo usiąde na krześle juz musze ją "ratować" przed zagrożeniem typu kabelek, a ten ciekawski chochlik pcha się wszędzie. |
|||
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana nie pomogę Ci w tym temacie bo za bardzo nie wiem. Napisałam Ci na podstawie diety mojego Tż bo on ma kamienie w nerkach i ostatnio powiedziałam to pediatrze a ona właśnie żebym unikała wszystkiego co ma dużo szczawianów wapnia. Niestety nie zapytałam jak często można podawać bo ja jeszcze tylko piersią karmię bo Maja dopiero jutro kończy 4 miesiąc a przy naszych problemach z brzuszkiem na razie nie mogę jej nic wprowadzać.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-09-02 o 13:28 |
|
|
|
|
#682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tz rob i obiad Dziekujemy ![]() Kanapke z nutella zjadlam rano to moze od tego ![]() Cytat:
Lena jeszcze nie raczkuje;p ale pelza, na okolo ma tylko pusta przestrzen wiec nie ma co jej ratowac;p. Cytat:
![]() Lenka spala 2 godziny i mysle ze dobila by do 2i pol moz ei 3 ale znowu by nie jadla... dalam mleka i wypila AZ 110ml.... to dziecie jest niemozliwe...rano 30 pozniej z 120 i 110... je jak 2miesieczniak , ale zjadla troche banana i za chwilke wcisne spzinak;p
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
kwartalinka dokładnie tak
![]() w ogóle może i to mydło nie pachnie jak te wszystkie nowe detergenty ale w sposób naturalny dezynfekuję i odświeza WSZYSTKO .. już wymyślili super (drogie jak ch...ra) ścierki z użyciem tylko mydła szarego.. a czy sama dziergam..hmmm... to juz inna sprawa ..owszem zrobiłam wiele sobie bluzek i takich tam drobiazgów pod szkołą babci ale mistrzem w tej branzy jest właśnie moja babcia która do dziś robi mi takie skarby ![]() oryginalnie zawsze w mojej szafie he he i w ogóle w domu.. tu bieżnik tu narzuta na łóżko tu bluzka a tu aniołek czy bombka na choinkę jako ozdoba ...wszystko jedyne w swoim rodzaju(nikt nie nosi takiej samej bluzki jak ja.. ha ha bo to ja je projektuje a babcia na drutach czy szydełku zrobi he he ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ooo izunia dziekuję bardzo za odp. ![]() |
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
tajka dzięki za spostrzegawczość. Jakaś dzisiaj zakręcona jestem. Już poprawiłam.
Pan fachowiec od szafy pojechał po gips już 3 godziny temu, nie wiem czy go produkuje czy drogi do mnie zapomniał. Co za człowiek
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
no to lece z malutkim do tesco.. pieluchy się kończą
![]() a i w lodówce tylko światło na darmo się świeci baaajjjjjj
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
aguś izunia zagłosowane
Ja tak w ogóle to klikam jak mi się link nawinie, tylko mi się już nie chce pisać, że kliknęlam jakby co ![]() Dziękuję wszystkim za kliknięcia, ale widzę, że chyba nie mam szans w konkursie, a nie mam czasu pilnować, no trudno ![]() Leoś właśnie poszedł spać. Znalazłam mu coś pysznego, danie z jagnięciną i kaszą jaglaną. Nawet mi to smakuje. Zjadł cały słoiczek i jeszcze chciał, więc dałam mu i zjadł jeszcze pół drugiego. Ale oczywiście wszystko po 30 min. musiał popić mleczkiem i dopiero zasnął ![]() Coraz bardziej wychodzi mu pozycja siedząca, z pozycji na czworaka ![]() Jakaś strasznie zmęczona jestem, nie mogłam wczoraj zasnąć, a dzisiaj od 6 na nogach bo mój mąż się tak tłucze rano, że się mały obudził... |
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No problem ![]() Mi sie prawie mleko konczy dla Lenki. Na oko mam 3 porcje + 2 kartoniki, ale moja sis jutro rano przyleci z 2 pudlami, a pozniej zmieniam na jakies tutejsze od 6 miesiaca... bo to co mam to drogie tu jak nie wiem miedzy 17 a 20 €;p a w uk 8.97 Mam nadzieje, ze mi starczy;p ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Lenie do siadania duzo brakuje;p chyba ze ma z tylu oparcie;p
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Castia przepraszam zapomniałam odpowiedzieć. Własnie zamierzamy wjechać ( z dzieckiem nie ma teraz innej opcji) na Kasprowy, czyli tak standardowo Gubałówka+ Butorowy Wierch, Krupówki, Morskie oko ( ale moze puszczę męża samego bo mnie nudzi ta droga a on ubzdurał sobie te 9 km pchać wózek pod górę), Dolina Kościeliska + Jaskinia mroźna, zobaczymy jakie jaskinie po drodze.
My jedziemy z kolegą który jest świetną nianią w razie czego, ewentualnie mąż jest przygotowany puszczać nas samych Napewno chcę też zabrać Wiolcię do ( lub pod) muzeum koziołka Matołka, obejrzymy cmentarzyk na Pękasowym brzysku o ile dobrze pamiętam nazwę. Trzy lata temu byliśmy w Z. na tygodniu miodowym I uwaga uwaga Wiolka ma trzy torby spakowane a ja jedną, mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam. |
|
|
|
#689 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez bym chciała gotować, ale muszę sobie kupic nowy blender, a jak zrobilam zupke i przecierałam przez drobne sitko, to Olek nie chcial jeść |
||||
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
A używacie może słoiczków po gotowych objadkach czy one się nie nadają żeby zawekować ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

nie wiedziałam że można kupić gotowe mieszanki zawsze Tż-owi marudziłam że zjadłabym sobie taki domowy chlebek ale nie chciało mi się tych wszystkich składników kupić. W weekend się rozejrzę za gotowymi dzięki za info.

( 15szt) jak już święta zbliżać się będa he he 

roboty w... piiii... he he

(na nowe mieszkanie) i strasznie jest poplamiony ale bałam się go wyprać żeby jeszcze bardziej nie zniszczyć