|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Piotruś dziś pierwszy raz nie wył na maci
|
#3632 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. nie, no jest Ok, badania są dobre, nie pogarszają się - jedynie moja (zapewne koralowej też) psychika jest do du .Cytat:
miło Cię widzieć . mnie też kręgosłup siada - od nachylania się nad Małym w łóżeczku.ale to chyba coś jest z tym "kryzysem" 4tego miesiąca. mój ma 4miesiące, 1 tydzien i 2 dni i też jakby się popsuł.a może to skok 19tyg? o zgrozo. Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
. a kiedyś tak pięknie mi zasypiał. będę wlaczyć żeby wrociło .eweska - miałam właśnie pytac co ze zlotem Sosnowieckim? widze, że nikt chyba nie może. a może my się wybierzemy w tyg na spacer? TZ Twoj wyjedzie, może pogoda będzie ładna. Grazin - jejuuuuuuuuuuuu nie mogłam tego czytać, aż mnie ściska w brzuchu, to cos strasznego, jeszcze jak tak patrzy .. nie nie nie nie nie. musze to wymazać z mojej głowy. okropnośc. biedni moi kochani ![]() ![]() cmoknij Sebulenka ode mnie w nosek. bidocek słodziutki.głowa mi pęka. odzywa się uraz kręgosłupa szyjnego. świetnie. |
|||||
|
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-02 o 14:39 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar; nooo narescie, naprawiony Edzik !!
Szkoda, że Poziomka nie odważyła się powiedzieć ![]() koralowa CUUUUUUUUUDOWNE zdjęcia! Oczywiście nade wszystko przesliczny Tymonek ale zdjęcia również niczego sobie! Jestem pod wrażeniem ! Czy skoro zajmujesz się tym zawodowo, można skorzystać z usług Twojej firmy i wykupić sesję kilku zdjęć dla mojej Gabci ? Zakochana jestem w Twoich fotkach gusiagatko; oj cudowna noc Znam to uczucie szoku, gdy kiedyś Gabcia na pierwsze karmienie o 7 rano wstało, przecierałam oczy ze zdumienia, ale fajne uczucie Żeby tak już zawsze Naduni zostało !!! a łózko super! Powiedz mi tylko, nie skrzypi ? violisia; oby szybko minęło ![]() Lolka, no to wcześnie Ci Antonek wstał... może po weselu będzie padnięty i znów dłużej pośpi ? A co do podgrzewacza - owszem, mamChciałąm po to, by w razie czego zostawić moje mleczko Tż i wyjść.. póki co "aż" 2 x go używałam, ale cieszę się, że mam Jak żyrafka ?? Tż juz z Wami ? anula cholerka... leć z Malutką do lekarza !!!! Kciuki Słonko trzymam mooooooooooooooooocno !! MoniaK; Gabrysia też prawie co dzień kilka razy sobie pokasłuje w ciągu dnia. Myślę, że to np. zakrzuszenie ślinką. Kichanie owszem, podobnie. W szpitalu mi położne mówiły, że dzidziuś w ten sposó czyści nosek. A co do usypiania przy piersi, Moni u mnie wieczorem to samo jest. Ona w ogóle ZAWSZE przy cycku usypia. Kiedy uśnie przy ostatnim wieczornym karmieniu po prostu przekladamy ją do łóżeczka, kiedyś się budziła, teraz nie Paulizia; ale masz sexi stanik !!! a ostra i restrykcyjna ta dieta ? ale tych Warek zazdrosczę i to aż 2 !! Chyba bym padła pod stół moniqac; właśnie jak czytałam posta koralowej to od razu miałam Ciebie na myśli. Nie wiem czy doczytałaś kiedys, robiłam Twoja cukinie Miodzio !! Ty piszesz, że same kostki były u Szymonka jak ważył przeszło 3kg To wyobraź sobie jaki kurczak był Gabik gdy spadł do 2750 Dziewczonko, ciesz się, że ładnie Alunia przybiera i tyle Gdyby miała więcej latek i była kluseczką to wtedy moze można się martwić, ale nie teraz. Uszy do góry Słonko ![]() AgnieszkaM, bardzo współczuje i mocno trzymam kciuki ![]() Mary, hellooo Od razu widać, ze buźka Ci się bardziej śmieje ![]() Jak kuracja na Twoje wypadające włoski? Podzielam Twój los... łysieję Grazynko, aż mi ciary przeszły po tym co przeczytałam o Sebusiu Biedactwo !!!! a podwójnie zszokowała mnie informacja z K... szczękę zbieram z ziemi.. andziotku, życzę udanego pobytu u rodziców !!!!!!! agnieszka_pe, Fiu fiu ! Brawa dla Domiego a moje studia to: doradztwo zawodowe i posrednictwo pracy - mgr administracja - licencjat fundusze strukturalne w UE - podyplomówka ekonomika i finanse przedsiębiorstw - podyplomówka Dybry, witam się południową pora. Jakoś dziś mi wszystko idzie ślimakowato Poza tym musiałam dokładnie nadrobić 6 stron zaległości Jestem na etapie na jakim większość z Was była jakieś pół roku wstecz Za chwilę (pewnie w poniedziałek) wybór do salonu i sypialni kolorów - padnę. Póki co myślałam o szarym w sypialni a dokładnie jedwabny popiel z Dekorala kolekcja Ewy Minge (ma któras? Bardzo ciemny?) ale nie wiem czy na pewno chcę sypialnię taką mroczną Potnę sie... najgorsze, że wszystko na juz Poza tym boli mnie ciągle gardło, septolete to nam wolno podczas karmienia? Płukanie solą z wodą nie pomogło Najpierw Tż smarkał teraz mnie coś łamie, dobrze, że Gabik choć nie choruje (odpukać w niemalowane)
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-02 o 14:22 |
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje tez są wszędzie. do czego się przytula? może powinnam Szymonkowi dac przytulankę to łatwiej by zasypiał.
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!
wrocilismy a Zosia spi! Padla biduleczka Pani ja zbadala, kaszel slyszala obsluchala ja, ale mowi ze nic na szczescie nie ma w oskrzelach i mowila ze kaszelek od kataru bo jej splywa do gardelka. Kazala malej sciagac czesto katarek bo zeby nie przenioslo sie na uszka?chyba chodzilo jej o zapalenie ucha... poza tym pokazalam jej ze malutka ma takie sine pod oczkami a lekarka powiedziala, ze wlasnie dzieci jak sa oslabione i przeziebione to tak sie objawia ich stan chorobowy(PRAWDA TO ANDZIOTKU??) kupke obejrzala, powiedziala, ze takie niteczki krwi to nic strasznego, jedna kupe zielone powiedziala, ze rzeczywiscie cos nie podeszlo zosience , ale druga ktora przynioslam juz nie byla zielona ale miala nitki krwi i pani powiedziala, z eto wyglada dobrze i zeby sie nie martwic, ze katar pewnie przejdzie za 2-3 dni a kupki jesli juz od jakiegos czasu tak robi i nie jest odwodniona a podobno nie jest to nic sie nie dzieje i tu do KASI LODZKIEJ bo widzialam ze pisalas, powiedziala, ze niektore dzieci bardzo wrazliwie reaguja na nowe pokarmy i tp i czesto robia zielonkawe kupki ze sluzem i dopoki normalnie jedza nie ma w tym nic zlego. Dziekuje wam za kciuki ciesze sie ze pojechalysmy, mialyscie racje Powiedzialam lekarce ze wiem ze moze panikuje, a ona na to ze to jest male dziecko i lepiej panikowac niz potem zalowac.... napisze pozniej bo musze cos zjesc kofam was bardzo! |
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.no tak, gabi w sumie miała 56cm, a Szymonek 58. więc niewielka różnica. nie wiem czy nie za zimny kolor - musiałabyś go chyba czymś ożywić - kapą na łóżku, pościelą, poduszkami itp. nie zazdroszczę remontu - mam to za sobą na szczescie .a na gardło mattal kiedyś pisała że ISLA mint bodajże. nie wiem czy septolete mozna przepraszam .dobra idę coś zrobić .
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
konsultowałaś to z lekarzem czy tak sama od siebie? dostałam właśnie paczkę z hippa, moj adres mieli chyba ze szpitala, nie wiem... byl tam sloiczek jabłuszka, lyzeczka i herbatka jabłuszkowa z meliską Nikośka spi, dlugo już.... jeszcze w gondolce bo byłyśmy na spacerku, tzn. poczta, bank i te sprawy
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zielone kupli to odwodnienie?!!!!!!!!! Szymonek robił już 2 zielone - myślałam, że to po zmianie mleka. co oznaczają zielone kupki, bez śłuzu, krwi? powiedzcie pls. |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na ogól usypia z pieluszką, dziś zasnął z taką przytulanką
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Catia thx za info
![]() Kasia łódzka qrcze, szkoda, że kupiłaś i się nbie przyjade.. ale powiem Ci, że ja też tak mam, że jeszcze w ciąży ankupiłam różnych rzeczy, a teraz okazuje się, że nie używam i kasa zmarnowana! Ale co zrobić.. pewnie i tak, nie pierwszy i nie ostatni raz :/ Antropia, Kasia mi też włsoy straaasznie wypadają! Masakra jakaś zwłszcza, ze od siebie mam cienkie i słabe Używamy szamponu Dermena, maseczki Wax.. ale poprawa minimalna niestety.. Ale byłam kilka dni temu u dermatologa na zamykaniu naczynek i poprosiła o radę na te moje marne włosy i dostałam receptę na jakiś podobno genialny specyfik apteczny (taki co się robi w aptece, a nie kupuje gotowy) i ponoć ma działać.. Nie wiem jeszcze co i jak, bo dopiero dziś byłam zamówić w aptece.. Pani doktor przepisała mi też witaminy na wzmocnienie cebulek od wewnątrz takie które można przyjmowac karmiąc piersią.. Mam nadzieję, że wszystko razem pomoże.. inaczej będę łysa!! Ddaiissuś mam tak samo jeśli chodzi o przeróżne wybory! Ciężko mi sie zdecydować.. tym bardziej pod presją czasu! Na pewo w końcu wybierzesz coś extra, ale mi ciężko radzić i nawet sie nie podejmuję Żyrafka jest super, bardzo ją lubię Antuś już parę razy do buźki włożył.. najczęściej jak mu sama pod rączke podkładam, wtedy chyta i pac do buzi.. gorzej jak wypadnie, bo wiadomo, że jesczez sam sobie nie chwyci.. ale nózke żyrafki już parę razy possał Męzula już jest z nami, ale właśnie pojechał, bo robi sobie prawko na motor i pojechał na kurs pojeździć po placu.. W ogóle to wściekła jestem na niego, ze sobie ten motor wymyślił.. boje się o niego, nie dość że autem zasuwa jak wariat i jescze mu motoru brakuje! Ale to już osobny temat i nawet nie chcę myśleć, bo się od razu denerwuję Anula dobrze, ze byliłyście u lekarza.. będziesz spokojniejsza o Zosie .. super, że nic poważnego sie nie wykluwa
|
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje ci zjedz sobie, smacznego napisz pozniej jak cwiczenia z małą dotyczace tego wyginania się, widać postepy?ja na razie tez uciekam, posprzatam troche
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - teraz się zmartwiłam (o.... to jakas nowość
Za namową pediatry przeszliśmy na Bebilon Comfort - ponieważ Szymonek ma zaparcia (kupka raz na 2-3 dni, bardzo się męczy jak ją robi i była twarda). Ale teraz (dalej męczy się jak robi, jest twarda), na dodatek jest zielona. Na razie była tylko jedna. Mleko zmieniłam mu w środę bodajze. Myślałam, że musi troszkę czasu upłynąć zanim sie przyzwyczai brzuszek. Wysypkę na buzi ma - już 2,5miesiąca ciągle tą samą. Nie wiem o co chodzi. Czytam na forach, że takie mogą być kupki po comfort, ale zaczynam się zastanawiać kiedy iść do pediatry? Jak długo czekać z zieloną kupką zanim sie pójdzie? O kurczę. |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
MONIQAC!!! zielone kupki to nie odwodnienie! lekarka bala sie odwodnienia bo zosia robila duzo wodnistych zielonych kupek! zielone kupki to znaczy ze dzidzia ma wrazliwy zoladek na cos co ty jeszcz, albo na mleczko MM, ewentualnie alergie pokarmowe, albo wirusek.
nie odwodnienie, pisalam ze neiktore dzieci czesto robia zielone kupki
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
antropia
![]() moniqac Isla i Tantuum verde na gardło można Zielone kupki - utlenienie (przy kontakcie z powietrzem), alergia, przyjmowanie żelaza (przez mamę lub dziecko). Inne powody nie przychodzą mi do głowy. Raczej nie odwodnienie
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
matall, moniqac, dziekuje za info o gardziołku !!
anulka no to odetchnęłam, bo rota to ostatnia rzecz, która byłaby Wam potrzebna. Uffff Loluś, nie zgodziłabym się na motor ! Jestem fanka żużla i wiem jakie motory są niebezpieczne.. Małż sobie chciał skuterek kupić bo do pracy ma ok 2km i stwierdził, że latem sobie bedzie jezdził ale wybiłam mu z głowy A Gabryśka ciągle śpi w ogródku.. jadła o 11, czekam aż ją głód obudzi. Najgorsze to jest to, iż mam czarne myśli i wizje, że jak pójdę na górę to ktoś moze ją ukraść i siedzę w salonie u teściow i teżz głodu już padam... Wiem, ze głupia jestem ale co ja poradze..
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.i z tego wszystkiego zapomniałam że wszystko jest dobrze.Cytat:
a od poczatku je bebilon (najpierw HA, potem AR, teraz comfort) to nagle by miał alergie? ja jem jak zwykle więc to nie ode mnie. no nic. poczekam. dziękuję. |
||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
![]() szalejemy ![]() poczytałam pobierznie co u Was anula widze znowu przeboje u Zosieńki, podkrążone oczka - może być choroba, alergia a czasem taka uroda może jednak za wcześnie dla Zosi na nowości jeszcze ??? byłam z Gabrynią pokazać się u mamy w pracy RYK był nieziemski ![]() jak 15 kobiet się rzuciło dotknąć malutką to wcale jej się nie dziwię, że wpadła w histerię, nawet w domu ryczała - dopiero błogi cyc ją uspokoił ![]() zaraz mykamy na spacerek wieczorem jak dziewuchy pójdą spać idziemy na romantyczną kolację bez dzieci ![]() mam nadzieję, że Gabrynia mi się nie popsuje bo od paru nocy budzi sie dopiero około 5-6 papa |
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall piszesz o przyczynach zielonych kupek, pasuje mi tylko alergia... czy to w ogole mozliwe jak ani ja ani mąż nie jestesmy alergikami?? bebilon pepti 1 pije bo w czerwcu wysypala jej sie na glowce wysypka, ze niby skaza bialkowa, ale inna lekarka powiedziala, ze to ciemieniucha, ale pediatra Nikoli kazala jej pic pepti i pije nadal....
ddaaiissyy co do schizy dotyczacych naszych malenstw to ja mam taka: 15 pazdziernika bierze slub siostra meza i bede musiala małą zostawić na dwa dni pod opieką babci lub rodzicow- pierwszy raz i boje sie jak cho*era!!! jak bedzie im plakac, jak za gorące mleko dadzą itp paranoja
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nawet jeśli Wy nie macie żadnych alergii, to Niko może mieć
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() antropia ja zawsze mialam grube wlosy, a teraz lipa sie robi. ciekawe jak dlugo to potrwa. mam pytanko trzymacie swoje 4miesieczniaki na kolanach juz?? bo ja tak...moze na pół leżąco bardziej, ale ona sie zaczyna podnosić
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze zapytam..ile razy dziennie moge jej zakrapiac ta sola i sciagac cpiki?
bo nie chce jej za bardzo noska podrazniac.... ale widze ze sie bida meczy... |
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikosia wcina herbatke jabluszkowa z melisa az jej sie uszy trzesa
chyba wie, ze to cos nowego bo sie dziwnie na mnie patrzy
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
kasia łódzka Czasem go tak trzymam, ale staram się jak najbardziej poziomo.
anula Myślę, że kilka razy dziennie ![]() Ja Edzikowi wyciągam ok. 2 razy dziennie, bo ma lekki katar.
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24Kasia86 wcale się Tobie nie dziwie, bo ja Malutkiej teściom nawet na 5 min nie zostawiam a jak czasem teść idzie z nią na dół (zdarzyło się moze ze 3x) to mnie krew zalewa i modlę się aby zaczęła płakać
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
ale tempo macie od rana próbuje doczytać Gusia nie obawiaj się spania Nadii na brzuszku, Franek nie raz spał nawet jak był malutki nawet w nocy, jak się obudził to od razu było słychać. Ważne żeby nie spała np. na pieluszce lub poduszce żeby sobie buźki nie zatkać. MoniaK ale takie grzeszki słodyczowe skutecznie blokują spadek kilogramów Paulizia co to za dieta poproszę o szczegóły ![]() Dziewczonka Twoja córcia na pewno nie jest gruba i jeśli ze stałymi pokarmami nie przesadzisz to ona szybko się wyciągnie. mary poziomka Twoja radość mnie cieszy daisy mi to chyba umknęło gdzie Ty kochana teraz mieszkasz??? z teściami??? czy nie miałaś się przeprowadzać??? słyszę że remont, polecam kolory zielone mam ciemno zieloną sypialnię i jest super wcześniej miałam fiolet i róż bladziutki i maskara. Dla Gabika pokoik lepiej cieplutkim kolorkiem pomalować brąz niezbyt mi się podoba ale beż lub piaskowy to już super, możesz też pomalować każdą ścianę lub dwie inaczej i dwie też inaczej. Powodzenia. anula cieszę się że wszystko z Zofią dobrze moniqac przeganiaj smuteczki Szymuś jest zdrowy Eweska przykra sprawa Loluś Antonek wkłada zabawkę do buźki super ja cały czas czekam na ten moment ale muszę przyznać że dziś mój Franio bawił się Bananową Anną w leżaczku i stwierdziłam że tamte leżaczkowe zabawki są za wysoko i ich nie sięga a tą sięgnął i świetnie się bawił.Grazin Apeluję do wszystkich o głosowanie na konkursy naszych koleżanek żeby coś wygrały w końcu Proszę chętnych o wpisanie na dole w podpisie daty urodzenia swoich dzieci będzie łatwiej pamiętać i analizować, co? kto? i kiedy?? Oczywiście bez przymusu maleńka prośbeczka matal fajnie że Edzik spokojny i radosny a zabawki super fajne. Mam newsa moja gąsienica Lamaze ożyła tzn pozytywka znowu gra.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-02 o 16:37 |
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
ale sie wycierpial biedaczek, a Ty razem z nimCytat:
![]() Niestety w sprawie MM nie pomoge bo karmie tylko UU. Jak sie wtulil Daisy za udany remont. Tez nie potrafie sie nigdy zdecydowac jesli chodzi o kolory, ksztalty, styl itd.itpPytalas czy lozko skrzypi Powiem Ci jak nam przywioza. Do 5 tygodni powinno byc![]() Bylismy na spacerze, piekna pogoda, slonce |
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz Nikośka jest 24h ze mną, nawet z tata malo spedza czasu bo zwykle juz spi jak on do domu przychodzi. Z jednej strony chcialabym sie oderwac troche od niej, ale jak jej nie widze godzine to mnie skreca
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, uspokoilas mnie troche a date urodzenia Nadusi dopisalam w podpisie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

wybieram:

ale mam nadzieję że wszystko już ok
. nie, no jest Ok, badania są dobre, nie pogarszają się - jedynie moja (zapewne koralowej też) psychika jest do du
moja znowu lubi byc przytulana na ramieniu i jak nia lekko kolysze. Kregoslup mi siada
miło Cię widzieć
.

Zakochana jestem w Twoich fotkach 

klaski; za Nadunię i tak uważam że jest jedną z piękniejszych dam na forum
za udany remont. Tez nie potrafie sie nigdy zdecydowac