Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 14:18   #3631
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Piotruś dziś pierwszy raz nie wył na maci
Stary 2011-09-02, 14:19   #3632
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez night25 Pokaż wiadomość
koralowa87 , moniqac dużo przeszłyście ale mam nadzieję że wszystko już ok
ja też . nie, no jest Ok, badania są dobre, nie pogarszają się - jedynie moja (zapewne koralowej też) psychika jest do du .

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moniqac nie przejmuj sie, ja swoją usypiałam wczoraj 2h tez na przemian z męzem moja znowu lubi byc przytulana na ramieniu i jak nia lekko kolysze. Kregoslup mi siada
czesć Kochanie miło Cię widzieć . mnie też kręgosłup siada - od nachylania się nad Małym w łóżeczku.
ale to chyba coś jest z tym "kryzysem" 4tego miesiąca. mój ma 4miesiące, 1 tydzien i 2 dni i też jakby się popsuł.

a może to skok 19tyg? o zgrozo.

Cytat:
rozumiem z postu Poziomki, ze stale pokarmy podajemy przed posilkiem? wiadomo, na poczatku po 1-2 lyzeczki. A kleik? przed snem po jednej łyżce?
ja podaję najpiew mm, potem czekam ok 20min i podaję kilka łyżeczek jabłka, a kleik dodaję do mm na noc. najpierw dawałam jedna miarkę (od mleka) ale nie działało na mojego więc dzisiaj dałam dwie .

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moniqac fajna fotka Szymka, ale szkoda, ze nie udało się uchwycić akcji z wkładaniem stópki do buziolka heh
własnie poleciałam po aparat ale już sobie wyciagnął .

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ojej! ja się nie mogę doczekać aż Kubuś będzie wkładał palce od stóp do buzi!
Same problemy z tym usypianiem...:/ Kubuś na szczęście wieczorem sam zasypia w łóżeczku, niestety odsttanio coś mu się poprzewracało i w dzień nie chce sam zasypiać-najlepiej działa wóżek na polku (a siedzę na huśtawce i się huśtam, trzymam wózek i tym sposobem mama i syn są happy )

Mniam..jakie smaczne jabłuszko!
. a kiedyś tak pięknie mi zasypiał. będę wlaczyć żeby wrociło .

eweska - miałam właśnie pytac co ze zlotem Sosnowieckim? widze, że nikt chyba nie może. a może my się wybierzemy w tyg na spacer? TZ Twoj wyjedzie, może pogoda będzie ładna.

Grazin - jejuuuuuuuuuuuu nie mogłam tego czytać, aż mnie ściska w brzuchu, to cos strasznego, jeszcze jak tak patrzy .. nie nie nie nie nie. musze to wymazać z mojej głowy. okropnośc. biedni moi kochani cmoknij Sebulenka ode mnie w nosek. bidocek słodziutki.

głowa mi pęka. odzywa się uraz kręgosłupa szyjnego. świetnie.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:20   #3633
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
wiem, mowilam,ze mam super wlosy po ciazy, ale wlasnie od tygodni kilka zaczely mi wypadac. A ja mam jeszcze dlugie, wiec ciagną się, wczoraj były nawet w wanience jak kąpalam małą dołączam sie do zażaleń
mi tez się moje włoski mega podobały, teraz nie dość, że siwiec zaczęłam to jeszcze i łysieć

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-09-02 o 14:39
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:21   #3634
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar; nooo narescie, naprawiony Edzik !!
Szkoda, że Poziomka nie odważyła się powiedzieć

koralowa CUUUUUUUUUDOWNE zdjęcia! Oczywiście nade wszystko przesliczny Tymonek ale zdjęcia również niczego sobie!
Jestem pod wrażeniem ! Czy skoro zajmujesz się tym zawodowo, można skorzystać z usług Twojej firmy i wykupić sesję kilku zdjęć dla mojej Gabci ? Zakochana jestem w Twoich fotkach a z Krk nie mam aż tak daleko w sumie...

gusiagatko; oj cudowna noc Znam to uczucie szoku, gdy kiedyś Gabcia na pierwsze karmienie o 7 rano wstało, przecierałam oczy ze zdumienia, ale fajne uczucie Żeby tak już zawsze Naduni zostało !!!
a łózko super! Powiedz mi tylko, nie skrzypi ?

violisia; oby szybko minęło

Lolka, no to wcześnie Ci Antonek wstał... może po weselu będzie padnięty i znów dłużej pośpi ? A co do podgrzewacza - owszem, mam
Chciałąm po to, by w razie czego zostawić moje mleczko Tż i wyjść.. póki co "aż" 2 x go używałam, ale cieszę się, że mam
Jak żyrafka ?? Tż juz z Wami ?

anula cholerka... leć z Malutką do lekarza !!!! Kciuki Słonko trzymam mooooooooooooooooocno !!

MoniaK
; Gabrysia też prawie co dzień kilka razy sobie pokasłuje w ciągu dnia. Myślę, że to np. zakrzuszenie ślinką. Kichanie owszem, podobnie. W szpitalu mi położne mówiły, że dzidziuś w ten sposó czyści nosek.
A co do usypiania przy piersi, Moni u mnie wieczorem to samo jest. Ona w ogóle ZAWSZE przy cycku usypia. Kiedy uśnie przy ostatnim wieczornym karmieniu po prostu przekladamy ją do łóżeczka, kiedyś się budziła, teraz nie

Paulizia; ale masz sexi stanik !!! a ostra i restrykcyjna ta dieta ?
ale tych Warek zazdrosczę i to aż 2 !! Chyba bym padła pod stół

moniqac; właśnie jak czytałam posta koralowej to od razu miałam Ciebie na myśli. Nie wiem czy doczytałaś kiedys, robiłam Twoja cukinie Miodzio !!
Ty piszesz, że same kostki były u Szymonka jak ważył przeszło 3kg To wyobraź sobie jaki kurczak był Gabik gdy spadł do 2750 a żeby jeszcze śmieszniej było, to ja urodziłam się mając 1900 i spadłam do 1700

Dziewczonko, ciesz się, że ładnie Alunia przybiera i tyle Gdyby miała więcej latek i była kluseczką to wtedy moze można się martwić, ale nie teraz. Uszy do góry Słonko

AgnieszkaM, bardzo współczuje i mocno trzymam kciuki

Mary, hellooo Od razu widać, ze buźka Ci się bardziej śmieje No i jestem w szoku, jak Twoja Hanutka je - niczym w szwajcarskim zegarku
Jak kuracja na Twoje wypadające włoski? Podzielam Twój los... łysieję

Grazynko, aż mi ciary przeszły po tym co przeczytałam o Sebusiu Biedactwo !!!! a podwójnie zszokowała mnie informacja z K... szczękę zbieram z ziemi..

andziotku, życzę udanego pobytu u rodziców !!!!!!!

agnieszka_pe, Fiu fiu ! Brawa dla Domiego
a moje studia to:
doradztwo zawodowe i posrednictwo pracy - mgr
administracja - licencjat
fundusze strukturalne w UE - podyplomówka
ekonomika i finanse przedsiębiorstw - podyplomówka

Dybry,
witam się południową pora. Jakoś dziś mi wszystko idzie ślimakowato Poza tym musiałam dokładnie nadrobić 6 stron zaległości
Jestem na etapie na jakim większość z Was była jakieś pół roku wstecz a mianowicie urządzamy pokoik Gabci. Dziś pan zrywa tapety a jutro już zaczyna malować, więc muszę jutro wybrać kolor a ja ciągle się motam pomiędzy wrzosowym a beżowo-brązowym
Za chwilę (pewnie w poniedziałek) wybór do salonu i sypialni kolorów - padnę. Póki co myślałam o szarym w sypialni a dokładnie jedwabny popiel z Dekorala kolekcja Ewy Minge (ma któras? Bardzo ciemny?) ale nie wiem czy na pewno chcę sypialnię taką mroczną Potnę sie... najgorsze, że wszystko na juz
Poza tym boli mnie ciągle gardło, septolete to nam wolno podczas karmienia? Płukanie solą z wodą nie pomogło Najpierw Tż smarkał teraz mnie coś łamie, dobrze, że Gabik choć nie choruje (odpukać w niemalowane)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-09-02 o 14:22
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:23   #3635
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
łysieje... przydałby mi się jakaś dobra szczotka na wylinkę
mam dość zbierania tych kudłów po mieszkaniu..
nawet w pampersie dzisiaj znalazłam
.
moje tez są wszędzie.

Cytat:
Dołaczam fotke jak mój Synuś dziś sam usnął
uśmiałam się do czego się przytula? może powinnam Szymonkowi dac przytulankę to łatwiej by zasypiał.

Stary 2011-09-02, 14:28   #3636
anula_81
Zakorzenienie

jestem!
wrocilismy a Zosia spi!
Padla biduleczka

Pani ja zbadala, kaszel slyszala obsluchala ja, ale mowi ze nic na szczescie nie ma w oskrzelach i mowila ze kaszelek od kataru bo jej splywa do gardelka. Kazala malej sciagac czesto katarek bo zeby nie przenioslo sie na uszka?chyba chodzilo jej o zapalenie ucha...
poza tym pokazalam jej ze malutka ma takie sine pod oczkami a lekarka powiedziala, ze wlasnie dzieci jak sa oslabione i przeziebione to tak sie objawia ich stan chorobowy(PRAWDA TO ANDZIOTKU??) kupke obejrzala, powiedziala, ze takie niteczki krwi to nic strasznego, jedna kupe zielone powiedziala, ze rzeczywiscie cos nie podeszlo zosience , ale druga ktora przynioslam juz nie byla zielona ale miala nitki krwi i pani powiedziala, z eto wyglada dobrze i zeby sie nie martwic, ze katar pewnie przejdzie za 2-3 dni a kupki jesli juz od jakiegos czasu tak robi i nie jest odwodniona a podobno nie jest to nic sie nie dzieje i tu do KASI LODZKIEJ bo widzialam ze pisalas, powiedziala, ze niektore dzieci bardzo wrazliwie reaguja na nowe pokarmy i tp i czesto robia zielonkawe kupki ze sluzem i dopoki normalnie jedza nie ma w tym nic zlego.
Dziekuje wam za kciuki ciesze sie ze pojechalysmy, mialyscie racje

Powiedzialam lekarce ze wiem ze moze panikuje, a ona na to ze to jest male dziecko i lepiej panikowac niz potem zalowac....

napisze pozniej bo musze cos zjesc
kofam was bardzo!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:28   #3637
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

moniqac; właśnie jak czytałam posta koralowej to od razu miałam Ciebie na myśli. Nie wiem czy doczytałaś kiedys, robiłam Twoja cukinie Miodzio !!
Ty piszesz, że same kostki były u Szymonka jak ważył przeszło 3kg To wyobraź sobie jaki kurczak był Gabik gdy spadł do 2750 a żeby jeszcze śmieszniej było, to ja urodziłam się mając 1900 i spadłam do 1700

Dybry,
witam się południową pora. Jakoś dziś mi wszystko idzie ślimakowato Poza tym musiałam dokładnie nadrobić 6 stron zaległości
Jestem na etapie na jakim większość z Was była jakieś pół roku wstecz a mianowicie urządzamy pokoik Gabci. Dziś pan zrywa tapety a jutro już zaczyna malować, więc muszę jutro wybrać kolor a ja ciągle się motam pomiędzy wrzosowym a beżowo-brązowym
Za chwilę (pewnie w poniedziałek) wybór do salonu i sypialni kolorów - padnę. Póki co myślałam o szarym w sypialni a dokładnie jedwabny popiel z Dekorala kolekcja Ewy Minge (ma któras? Bardzo ciemny?) ale nie wiem czy na pewno chcę sypialnię taką mroczną Potnę sie... najgorsze, że wszystko na juz
Poza tym boli mnie ciągle gardło, septolete to nam wolno podczas karmienia? Płukanie solą z wodą nie pomogło Najpierw Tż smarkał teraz mnie coś łamie, dobrze, że Gabik choć nie choruje (odpukać w niemalowane)
czytałam Kochanie, cieszę sie z smakowała .
no tak, gabi w sumie miała 56cm, a Szymonek 58. więc niewielka różnica.

nie wiem czy nie za zimny kolor - musiałabyś go chyba czymś ożywić - kapą na łóżku, pościelą, poduszkami itp.

nie zazdroszczę remontu - mam to za sobą na szczescie .

a na gardło mattal kiedyś pisała że ISLA mint bodajże. nie wiem czy septolete mozna przepraszam .

dobra idę coś zrobić .

Stary 2011-09-02, 14:29   #3638
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Twoja Nikosia urodziła się 4maja? Ja dałam Kubusiowi ten nektar ze 3-4 dni temu,więc przed ukończonymi 4 miesiącami. z tym,że dolałam trochę wody jeszcze.
Kleik mam do mleka, z tej firmy co mleko. zrobiłam w miseczce i dałam łyżeczką
Słoiczki mam różne (z gerbera i bobovity). na początek dam mu samo jabłuszko, ale za jakieś 3-4 dni

Acha, dziekuje za info
konsultowałaś to z lekarzem czy tak sama od siebie?

dostałam właśnie paczkę z hippa, moj adres mieli chyba ze szpitala, nie wiem... byl tam sloiczek jabłuszka, lyzeczka i herbatka jabłuszkowa z meliską

Nikośka spi, dlugo już.... jeszcze w gondolce bo byłyśmy na spacerku, tzn. poczta, bank i te sprawy
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:30   #3639
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jestem!
wrocilismy a Zosia spi!
Padla biduleczka

Pani ja zbadala, kaszel slyszala obsluchala ja, ale mowi ze nic na szczescie nie ma w oskrzelach i mowila ze kaszelek od kataru bo jej splywa do gardelka. Kazala malej sciagac czesto katarek bo zeby nie przenioslo sie na uszka?chyba chodzilo jej o zapalenie ucha...
poza tym pokazalam jej ze malutka ma takie sine pod oczkami a lekarka powiedziala, ze wlasnie dzieci jak sa oslabione i przeziebione to tak sie objawia ich stan chorobowy(PRAWDA TO ANDZIOTKU??) kupke obejrzala, powiedziala, ze takie niteczki krwi to nic strasznego, jedna kupe zielone powiedziala, ze rzeczywiscie cos nie podeszlo zosience , ale druga ktora przynioslam juz nie byla zielona ale miala nitki krwi i pani powiedziala, z eto wyglada dobrze i zeby sie nie martwic, ze katar pewnie przejdzie za 2-3 dni a kupki jesli juz od jakiegos czasu tak robi i nie jest odwodniona a podobno nie jest to nic sie nie dzieje i tu do KASI LODZKIEJ bo widzialam ze pisalas, powiedziala, ze niektore dzieci bardzo wrazliwie reaguja na nowe pokarmy i tp i czesto robia zielonkawe kupki ze sluzem i dopoki normalnie jedza nie ma w tym nic zlego.

Powiedzialam lekarce ze wiem ze moze panikuje, a ona na to ze to jest male dziecko i lepiej panikowac niz potem zalowac....

kofam was bardzo!

zielone kupli to odwodnienie?!!!!!!!!! Szymonek robił już 2 zielone - myślałam, że to po zmianie mleka.

co oznaczają zielone kupki, bez śłuzu, krwi? powiedzcie pls.

Stary 2011-09-02, 14:33   #3640
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

a może to skok 19tyg? o zgrozo.
Cytat:
uśmiałam się do czego się przytula? może powinnam Szymonkowi dac przytulankę to łatwiej by zasypiał.
ja właśnie też zwalam wszystko na ten skok...:/
na ogól usypia z pieluszką, dziś zasnął z taką przytulanką

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:46   #3641
Lolka1212
Zadomowienie

Catia thx za info

Kasia łódzka qrcze, szkoda, że kupiłaś i się nbie przyjade.. ale powiem Ci, że ja też tak mam, że jeszcze w ciąży ankupiłam różnych rzeczy, a teraz okazuje się, że nie używam i kasa zmarnowana! Ale co zrobić.. pewnie i tak, nie pierwszy i nie ostatni raz :/

Antropia, Kasia
mi też włsoy straaasznie wypadają! Masakra jakaś zwłszcza, ze od siebie mam cienkie i słabe
Używamy szamponu Dermena, maseczki Wax.. ale poprawa minimalna niestety.. Ale byłam kilka dni temu u dermatologa na zamykaniu naczynek i poprosiła o radę na te moje marne włosy i dostałam receptę na jakiś podobno genialny specyfik apteczny (taki co się robi w aptece, a nie kupuje gotowy) i ponoć ma działać.. Nie wiem jeszcze co i jak, bo dopiero dziś byłam zamówić w aptece.. Pani doktor przepisała mi też witaminy na wzmocnienie cebulek od wewnątrz takie które można przyjmowac karmiąc piersią.. Mam nadzieję, że wszystko razem pomoże.. inaczej będę łysa!!

Ddaiissuś mam tak samo jeśli chodzi o przeróżne wybory! Ciężko mi sie zdecydować.. tym bardziej pod presją czasu! Na pewo w końcu wybierzesz coś extra, ale mi ciężko radzić i nawet sie nie podejmuję

Żyrafka jest super, bardzo ją lubię Antuś już parę razy do buźki włożył.. najczęściej jak mu sama pod rączke podkładam, wtedy chyta i pac do buzi.. gorzej jak wypadnie, bo wiadomo, że jesczez sam sobie nie chwyci.. ale nózke żyrafki już parę razy possał

Męzula już jest z nami, ale właśnie pojechał, bo robi sobie prawko na motor i pojechał na kurs pojeździć po placu.. W ogóle to wściekła jestem na niego, ze sobie ten motor wymyślił.. boje się o niego, nie dość że autem zasuwa jak wariat i jescze mu motoru brakuje! Ale to już osobny temat i nawet nie chcę myśleć, bo się od razu denerwuję

Anula dobrze, ze byliłyście u lekarza.. będziesz spokojniejsza o Zosie .. super, że nic poważnego sie nie wykluwa
Stary 2011-09-02, 14:49   #3642
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem!
wrocilismy a Zosia spi!
Padla biduleczka

kofam was bardzo!
I znowu mnie uspokoiłaś dziekuje ci zjedz sobie, smacznego napisz pozniej jak cwiczenia z małą dotyczace tego wyginania się, widać postepy?

ja na razie tez uciekam, posprzatam troche
Nikosia

Stary 2011-09-02, 14:50   #3643
moniqac
Zadomowienie

Dziewczyny - teraz się zmartwiłam (o.... to jakas nowość ).

Za namową pediatry przeszliśmy na Bebilon Comfort - ponieważ Szymonek ma zaparcia (kupka raz na 2-3 dni, bardzo się męczy jak ją robi i była twarda).

Ale teraz (dalej męczy się jak robi, jest twarda), na dodatek jest zielona. Na razie była tylko jedna. Mleko zmieniłam mu w środę bodajze. Myślałam, że musi troszkę czasu upłynąć zanim sie przyzwyczai brzuszek. Wysypkę na buzi ma - już 2,5miesiąca ciągle tą samą. Nie wiem o co chodzi. Czytam na forach, że takie mogą być kupki po comfort, ale zaczynam się zastanawiać kiedy iść do pediatry? Jak długo czekać z zieloną kupką zanim sie pójdzie? O kurczę.

Stary 2011-09-02, 15:00   #3644
anula_81
Zakorzenienie

MONIQAC!!! zielone kupki to nie odwodnienie! lekarka bala sie odwodnienia bo zosia robila duzo wodnistych zielonych kupek! zielone kupki to znaczy ze dzidzia ma wrazliwy zoladek na cos co ty jeszcz, albo na mleczko MM, ewentualnie alergie pokarmowe, albo wirusek.
nie odwodnienie, pisalam ze neiktore dzieci czesto robia zielone kupki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-09-02, 15:02   #3645
matallewar
Zakorzenienie

antropia

moniqac Isla i Tantuum verde na gardło można

Zielone kupki - utlenienie (przy kontakcie z powietrzem), alergia, przyjmowanie żelaza (przez mamę lub dziecko).
Inne powody nie przychodzą mi do głowy.

Raczej nie odwodnienie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:07   #3646
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matall, moniqac, dziekuje za info o gardziołku !!

anulka no to odetchnęłam, bo rota to ostatnia rzecz, która byłaby Wam potrzebna. Uffff

Loluś, nie zgodziłabym się na motor ! Jestem fanka żużla i wiem jakie motory są niebezpieczne.. Małż sobie chciał skuterek kupić bo do pracy ma ok 2km i stwierdził, że latem sobie bedzie jezdził ale wybiłam mu z głowy

A Gabryśka ciągle śpi w ogródku.. jadła o 11, czekam aż ją głód obudzi. Najgorsze to jest to, iż mam czarne myśli i wizje, że jak pójdę na górę to ktoś moze ją ukraść i siedzę w salonie u teściow i teżz głodu już padam... Wiem, ze głupia jestem ale co ja poradze..

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-02, 15:29   #3647
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
MONIQAC!!! zielone kupki to nie odwodnienie! lekarka bala sie odwodnienia bo zosia robila duzo wodnistych zielonych kupek! zielone kupki to znaczy ze dzidzia ma wrazliwy zoladek na cos co ty jeszcz, albo na mleczko MM, ewentualnie alergie pokarmowe, albo wirusek.
nie odwodnienie, pisalam ze neiktore dzieci czesto robia zielone kupki
aaaaaaaaaaa ... ja panikara zinterpretowałam na swój sposób .
i z tego wszystkiego zapomniałam że wszystko jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

moniqac Isla i Tantuum verde na gardło można

Zielone kupki - utlenienie (przy kontakcie z powietrzem), alergia, przyjmowanie żelaza (przez mamę lub dziecko).
Inne powody nie przychodzą mi do głowy.

Raczej nie odwodnienie
on robi kupki ze mna że tak powiem, więc utlenienie to nie jest.
a od poczatku je bebilon (najpierw HA, potem AR, teraz comfort) to nagle by miał alergie? ja jem jak zwykle więc to nie ode mnie.

no nic.
poczekam.

dziękuję.

Stary 2011-09-02, 15:40   #3648
andziot
Zakorzenienie

szalejemy

poczytałam pobierznie co u Was

anula widze znowu przeboje u Zosieńki, podkrążone oczka - może być choroba, alergia a czasem taka uroda
może jednak za wcześnie dla Zosi na nowości jeszcze ???

byłam z Gabrynią pokazać się u mamy w pracy
RYK był nieziemski
jak 15 kobiet się rzuciło dotknąć malutką to wcale jej się nie dziwię, że wpadła w histerię,
nawet w domu ryczała - dopiero błogi cyc ją uspokoił

zaraz mykamy na spacerek

wieczorem jak dziewuchy pójdą spać
idziemy na romantyczną kolację bez dzieci

mam nadzieję, że Gabrynia mi się nie popsuje
bo od paru nocy budzi sie dopiero około 5-6

papa

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:43   #3649
24kasia86
Wtajemniczenie

Matall piszesz o przyczynach zielonych kupek, pasuje mi tylko alergia... czy to w ogole mozliwe jak ani ja ani mąż nie jestesmy alergikami?? bebilon pepti 1 pije bo w czerwcu wysypala jej sie na glowce wysypka, ze niby skaza bialkowa, ale inna lekarka powiedziala, ze to ciemieniucha, ale pediatra Nikoli kazala jej pic pepti i pije nadal....

ddaaiissyy co do schizy dotyczacych naszych malenstw to ja mam taka: 15 pazdziernika bierze slub siostra meza i bede musiala małą zostawić na dwa dni pod opieką babci lub rodzicow- pierwszy raz i boje sie jak cho*era!!! jak bedzie im plakac, jak za gorące mleko dadzą itp paranoja
Nikosia

Stary 2011-09-02, 15:48   #3650
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall piszesz o przyczynach zielonych kupek, pasuje mi tylko alergia... czy to w ogole mozliwe jak ani ja ani mąż nie jestesmy alergikami?? bebilon pepti 1 pije bo w czerwcu wysypala jej sie na glowce wysypka, ze niby skaza bialkowa, ale inna lekarka powiedziala, ze to ciemieniucha, ale pediatra Nikoli kazala jej pic pepti i pije nadal....
Jak pije pepti to nie powinno być od alergii...

Ale nawet jeśli Wy nie macie żadnych alergii, to Niko może mieć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-02, 16:05   #3651
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak pije pepti to nie powinno być od alergii...

Ale nawet jeśli Wy nie macie żadnych alergii, to Niko może mieć
no wlasnie, a kupy zielone robi juz dwa miechy... mam nadzieje, ze to nic groznego tak jak anula_81 mowi

antropia ja zawsze mialam grube wlosy, a teraz lipa sie robi. ciekawe jak dlugo to potrwa.

mam pytanko trzymacie swoje 4miesieczniaki na kolanach juz?? bo ja tak...moze na pół leżąco bardziej, ale ona sie zaczyna podnosić
Nikosia

Stary 2011-09-02, 16:09   #3652
anula_81
Zakorzenienie

a ja jeszcze zapytam..ile razy dziennie moge jej zakrapiac ta sola i sciagac cpiki?
bo nie chce jej za bardzo noska podrazniac.... ale widze ze sie bida meczy...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-09-02, 16:16   #3653
24kasia86
Wtajemniczenie

Nikosia wcina herbatke jabluszkowa z melisa az jej sie uszy trzesa
chyba wie, ze to cos nowego bo sie dziwnie na mnie patrzy
Nikosia

Stary 2011-09-02, 16:20   #3654
matallewar
Zakorzenienie

kasia łódzka Czasem go tak trzymam, ale staram się jak najbardziej poziomo.

anula Myślę, że kilka razy dziennie
Ja Edzikowi wyciągam ok. 2 razy dziennie, bo ma lekki katar.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-02, 16:27   #3655
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
a ja jeszcze zapytam..ile razy dziennie moge jej zakrapiac ta sola i sciagac cpiki?
Słonko, Gabrysia jeszcze kataru nie miała ale czyszczę jej nosek zazwyczaj 2x dziennie podczas porannej i wieczornej toalety. Psikam solą disnemar Lecę już z drugim opakowaniem i wszystko jest oki.

24Kasia86 wcale się Tobie nie dziwie, bo ja Malutkiej teściom nawet na 5 min nie zostawiam a jak czasem teść idzie z nią na dół (zdarzyło się moze ze 3x) to mnie krew zalewa i modlę się aby zaczęła płakać

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-02, 16:32   #3656
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zalewam raz dziennie, ale moja katarku nie ma
Nikosia

Stary 2011-09-02, 16:34   #3657
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć
ale tempo macie od rana próbuje doczytać
Gusia nie obawiaj się spania Nadii na brzuszku, Franek nie raz spał nawet jak był malutki nawet w nocy, jak się obudził to od razu było słychać. Ważne żeby nie spała np. na pieluszce lub poduszce żeby sobie buźki nie zatkać.

MoniaK ale takie grzeszki słodyczowe skutecznie blokują spadek kilogramów

Paulizia co to za dieta poproszę o szczegóły

Dziewczonka Twoja córcia na pewno nie jest gruba i jeśli ze stałymi pokarmami nie przesadzisz to ona szybko się wyciągnie.

mary poziomka Twoja radość mnie cieszy a potem klubik doczytam

daisy mi to chyba umknęło gdzie Ty kochana teraz mieszkasz??? z teściami??? czy nie miałaś się przeprowadzać??? słyszę że remont, polecam kolory zielone mam ciemno zieloną sypialnię i jest super wcześniej miałam fiolet i róż bladziutki i maskara. Dla Gabika pokoik lepiej cieplutkim kolorkiem pomalować brąz niezbyt mi się podoba ale beż lub piaskowy to już super, możesz też pomalować każdą ścianę lub dwie inaczej i dwie też inaczej. Powodzenia.

anula cieszę się że wszystko z Zofią dobrze

moniqac przeganiaj smuteczki Szymuś jest zdrowy

Eweska przykra sprawa oby w miarę dobrze wycenili straty

Loluś Antonek wkłada zabawkę do buźki super ja cały czas czekam na ten moment ale muszę przyznać że dziś mój Franio bawił się Bananową Anną w leżaczku i stwierdziłam że tamte leżaczkowe zabawki są za wysoko i ich nie sięga a tą sięgnął i świetnie się bawił.

Grazin biedna co tam przeżyłaś też bym ryczała a Sebulek tyle wycierpiał nasz kochany ludzik M

Apeluję do wszystkich o głosowanie na konkursy naszych koleżanek żeby coś wygrały w końcu

Proszę chętnych o wpisanie na dole w podpisie daty urodzenia swoich dzieci będzie łatwiej pamiętać i analizować, co? kto? i kiedy?? Oczywiście bez przymusu maleńka prośbeczka

matal fajnie że Edzik spokojny i radosny a zabawki super fajne.

Mam newsa moja gąsienica Lamaze ożyła tzn pozytywka znowu gra.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-09-02 o 16:37
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:41   #3658
gusiagatko
Zakorzenienie

Grazin ale sie wycierpial biedaczek, a Ty razem z nim

Cytat:
klaski; za Nadunię i tak uważam że jest jedną z piękniejszych dam na forum .

Niestety w sprawie MM nie pomoge bo karmie tylko UU.

Cytat:
Jak sie wtulil

Daisy za udany remont. Tez nie potrafie sie nigdy zdecydowac jesli chodzi o kolory, ksztalty, styl itd.itp

Pytalas czy lozko skrzypi Powiem Ci jak nam przywioza. Do 5 tygodni powinno byc

Bylismy na spacerze, piekna pogoda, slonce

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:41   #3659
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kasia łódzka Czasem go tak trzymam, ale staram się jak najbardziej poziomo.

anula Myślę, że kilka razy dziennie
Ja Edzikowi wyciągam ok. 2 razy dziennie, bo ma lekki katar.
ja nieraz lekko opieram jej nozki na moich kolankach trzymajac ja pod pachy, patrze jak ta glowke trzyma, nie marudzi, za to cieszy sie bardzo glosno

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Słonko, Gabrysia jeszcze kataru nie miała ale czyszczę jej nosek zazwyczaj 2x dziennie podczas porannej i wieczornej toalety. Psikam solą disnemar Lecę już z drugim opakowaniem i wszystko jest oki.

24Kasia86 wcale się Tobie nie dziwie, bo ja Malutkiej teściom nawet na 5 min nie zostawiam a jak czasem teść idzie z nią na dół (zdarzyło się moze ze 3x) to mnie krew zalewa i modlę się aby zaczęła płakać
czyli mnie rozumiesz wiesz Nikośka jest 24h ze mną, nawet z tata malo spedza czasu bo zwykle juz spi jak on do domu przychodzi. Z jednej strony chcialabym sie oderwac troche od niej, ale jak jej nie widze godzine to mnie skreca
Nikosia

Stary 2011-09-02, 16:43   #3660
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Cześć
ale tempo macie od rana próbuje doczytać
Gusia nie obawiaj się spania Nadii na brzuszku, Franek nie raz spał nawet jak był malutki nawet w nocy, jak się obudził to od razu było słychać. Ważne żeby nie spała np. na pieluszce lub poduszce żeby sobie buźki nie zatkać.
dziekuje, uspokoilas mnie troche a date urodzenia Nadusi dopisalam w podpisie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości