Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 14:14   #691
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Zaraz was doczytam,ale najpierw napisze co po wizycie.Same dobre wieści! Wszystko w porzadku,nie trzeba rehabilitowac,pani nerolog pwoiedziała,że gdyby sobie nie zapisała co było wcześniej nie tak,to by się nie zorientowala,bo po niedowładzie nie ma śladu

Śmieszniej było jak jechałyśmy do szpitala.Pierwszy raz jechałam nowym samochodem,on taki dłuugi że miałam stresa jak z parkingu wyjeżdżałam,bo akurat Tż tak zaparkowała,ze musiałam wyjecha cna główną drogę,pzred światłam gdzie z dwóch stron jechały samochody,ale spoko-poszło gładko.Potem trochę stresu cała drogę,bo wiecie jak to jest jak jedzie się nowym samochodem.No i jechałam w kolumnie samochódu za ciągnikiem jako pierwsza i wypzredziłam go i trochę depnęłam,żeby zdążyć.Pech chciał,ze policja stała i mnie zatrzymała A ja tak-na starym prawie jazdy(bez zmienionego po slubie nazwiska i ogólnie danych),tymczasowy dowód rejestracyjny i wydrukowane ubezpieczenie,bo mamy w Axie i jeszcze nie wysłali oryginału.Ale było by tłumaczenia.No i mandat za prędkość!Tak się zdenerwowałam,ze wypaliłam,ze jadę z dzieckiem do szpitala i bardzo się spieszę,że się zdenerwowałam itd.Gość zgłupiał i zapytała co się z dzieckiem dzieje Ja nawet nie zdążyłam odpowiedzieć,że tylko na kontrolę jadę,a on na to,żeby jechała,że dziś tylko pouczenie,ale mam jechać ostrożnie.Ale mi sie udało

ada widzę,że porzadki dzisiaj robiłaś Ja dla odmiany dzisiaj leń,a tak się wczoraj narobiłam,dziś ani śladu mojej wczorajszej roboty To znaczy nie do końca-pościel przebrana i świeża,okno jeszcze jako tako,ale u nas strasznie się kurzy,wiec za 3 dni będzie to samo.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:17   #692
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry,
a my pospaliśmy do 8 co prawda z przerwą na buszowanie między 3.30 a 4.30, ale dobre i to

gosiawolna, skoro się nie budzi, to pewnie nie potrzebuje w nocy jeść, niech śpi, a Ty korzystaj! dobrze, że katarek już przechodzi!

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej cierpię na chroniczne niewyspanie od 5 miesięcy mimo że Oli śp w nocy nawet dobrze dobija mnie to wstawanie na smoka i potem o 4 na jedzenie i o 7 już na dobre... dziś sobie tłumaczyłam - jeszcze ok 4-5 lat wytrzymam
potem się będzie uczył po nocach, a potem będzie latał na imprezy i też z nerwów nie będziesz mogła spać ale może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
My na nogach od 6. Mlesio poranne zjedzone teraz mój syn odbywa swoja pierwszą dzisiaj drzemkę. Kaszelek już przeszedł troszkę katarku zostało. Mam nadzieję że do poniedziałku będzie całkiem zdrowy żeby się w pracy nie stresowała.
dobrze, że już mu lepiej

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dla Lenki tajki z okazjji 5 miesiecy
no właśnie, tajka, Lenka gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
5 miesiecy minęło ech.. dlaczego te dzieci tak szybko rosną.. na cieszyc się sobą nie dadzą... takie były malusie i tak długo na nie czekałyśmy a tu siup.. i już zaraz chodzić sobie będą he he
oj tak, mnie to też przeraża, ale z drugiej strony nie mogę się tej chwili doczekać

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej!
U nas wczoraj była na kolacje kaszka bobovita z bananami, Lenka troszke zjadła, ale bez szału noc całkiem ok, jutro śmigamy na wesele, z małą zostaje teściowa a ja mam mega stresa
no my jutro też na ślub a potem na imprezkę poślubną (nie wesele), mam nadzieję, że jak małego położymy to będzie spał i się za wcześnie nie obudzi, długo nie zostaniemy...
a Ty Lenkę zostawiasz już jak ją położysz czy teściowa będzie kładła spać? w ogóle pije już Lena z butli, chyba nie jeszcze?

tajka, ale się narobiłaś mnie też goście zawsze do sprzątania mobilizują
przeboje z tym przewijaniem... Krzyś mi się chce natychmiast przewracać na brzuszek, jak mu nie dam, to drze się jakbym go obdzierała ze skóry conajmniej...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
tajka ja mam tak duzo okien bo w każdym prawie pokoju po dwa tzn na dwóch scianach i trzy balkony i taras gdzie są jeszcze dodatkowo szklane drzwi do mycia roboty w... piiii... he he
ale masz hacjendę trochę zazdroszczę (dużo miejsca na dużo dzieci) ale z drugiej strony właśnie to sprzątanie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Kanapke z nutella zjadlam rano to moze od tego
a widzisz, ja już wiem, czemu nie mam energii... ale ja nie mogę kakao!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:20   #693
tajka88
Zakorzenienie

U mnie leje, strasznie i grzmi... wakacyjny sztorm... masakra... niech sie juz skonczy

Chcialam dac Lenie spzinak ale wyplula wszytsko wiec po 3 lzykach zrezygnowalam... na koncu zjadla stope w skarpetce i teraz zamiast biala jest zielona

Teraz placze nie wiem czmeu, ale wydaje mi sie ze dalej spiaca bo ja wybudizlam po2 godiznach... i moze ta pogoda... hmm

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:20   #694
coralady
Wtajemniczenie

Tajka gratki dla Lenki z okazji skończonych 5 miesięcy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-02 o 14:26
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:20   #695
prunelle
Wtajemniczenie

cora, to Ci się udało mój ojciec zawsze wciskał, że się spieszy, bo nam się z moją siostrą siku chce, a myśmy z tyłu się darły, że wcale nie, hehehe a jak on się pięknie na nas złościł wtedy

super, że Lila zdrowiutka

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:22   #696
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
już do pracy?? a Igorek z kim zostaje?

kurczę ale ten czas leci, dopiero co dzieciaczki się rodziły, a tu już kończą pół roczku i mamusie wracają do pracy - szok
Igorek zostaje z tatusiem bo my na szczęście możemy się zmieniać ale jak tatuś będzie musiał iść na cały dzień do pracy to z babcią a wcale mi się nie chce iśc do pracy wolałabym zostać w domu

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:27   #697
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Zaraz was doczytam,ale najpierw napisze co po wizycie.Same dobre wieści! Wszystko w porzadku,nie trzeba rehabilitowac,pani nerolog pwoiedziała,że gdyby sobie nie zapisała co było wcześniej nie tak,to by się nie zorientowala,bo po niedowładzie nie ma śladu

Śmieszniej było jak jechałyśmy do szpitala.Pierwszy raz jechałam nowym samochodem,on taki dłuugi że miałam stresa jak z parkingu wyjeżdżałam,bo akurat Tż tak zaparkowała,ze musiałam wyjecha cna główną drogę,pzred światłam gdzie z dwóch stron jechały samochody,ale spoko-poszło gładko.Potem trochę stresu cała drogę,bo wiecie jak to jest jak jedzie się nowym samochodem.No i jechałam w kolumnie samochódu za ciągnikiem jako pierwsza i wypzredziłam go i trochę depnęłam,żeby zdążyć.Pech chciał,ze policja stała i mnie zatrzymała A ja tak-na starym prawie jazdy(bez zmienionego po slubie nazwiska i ogólnie danych),tymczasowy dowód rejestracyjny i wydrukowane ubezpieczenie,bo mamy w Axie i jeszcze nie wysłali oryginału.Ale było by tłumaczenia.No i mandat za prędkość!Tak się zdenerwowałam,ze wypaliłam,ze jadę z dzieckiem do szpitala i bardzo się spieszę,że się zdenerwowałam itd.Gość zgłupiał i zapytała co się z dzieckiem dzieje Ja nawet nie zdążyłam odpowiedzieć,że tylko na kontrolę jadę,a on na to,żeby jechała,że dziś tylko pouczenie,ale mam jechać ostrożnie.Ale mi sie udało

ada widzę,że porzadki dzisiaj robiłaś Ja dla odmiany dzisiaj leń,a tak się wczoraj narobiłam,dziś ani śladu mojej wczorajszej roboty To znaczy nie do końca-pościel przebrana i świeża,okno jeszcze jako tako,ale u nas strasznie się kurzy,wiec za 3 dni będzie to samo.
Super, że z Lilką wszystko ok. No ale z ta policja to faktycznie miałaś farta. Dobrze, ze trafiłaś na policjanta człowieka a nie na jakiegoś osła.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:32   #698
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dzień dobry,
a my pospaliśmy do 8 co prawda z przerwą na buszowanie między 3.30 a 4.30, ale dobre i to

no właśnie, tajka, Lenka gratulacje!

no my jutro też na ślub a potem na imprezkę poślubną (nie wesele), mam nadzieję, że jak małego położymy to będzie spał i się za wcześnie nie obudzi, długo nie zostaniemy...
a Ty Lenkę zostawiasz już jak ją położysz czy teściowa będzie kładła spać? w ogóle pije już Lena z butli, chyba nie jeszcze?

tajka, ale się narobiłaś mnie też goście zawsze do sprzątania mobilizują
przeboje z tym przewijaniem... Krzyś mi się chce natychmiast przewracać na brzuszek, jak mu nie dam, to drze się jakbym go obdzierała ze skóry conajmniej...
Lena buszowala od 5.30 do 6;p ale zasnela ;p i spala do 8.30
Diekujemy

Super masz z tym weselem u nas sie nic nie zapowiada;/
Jak mnie wkurza to przebieranie
Cytat:

Śmieszniej było jak jechałyśmy do szpitala.
Super, ze Lillka zdrowa
Ale mialas szczescie;p mnie tutaj raz policja zatrzymala z nowym samochodem, a jeszcze papierow nie mielismy;p ale tylko sprawdzali kto jedzie w samochodze, bo tu takie akcje czesto roba zeby szukac osob co jezdza na narkotykach, albo podejrzanie wyglaaja;p

Lenka znowu zasnela... jakis dzien spiocha, marudy i niejadka ma
Cytat:
Tajka gratki dla Lenki z okazji skończonych 5 miesięcy

Stary 2011-09-02, 14:39   #699
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
nie robie wszystkich heh na razie zrovilam 3 rodzaje po 5-6 porcji. Kupilam pojemniczki specjalne do mrozenia jedzonka dla dzieci.
Nie dodaje zadnych przypraw. Gotuje warzywka/owoce dodaje np piers z kurczaka ugotowana w wodzie. Blenduje i tyle;p. Dodaje czasem troche wody z warzyw, zeby nie bylo za geste. Do deserku dodalam kleiku kukurydzianekgo na mm tak na oko, zeby troche zagescic i tyle. Lena wszystko je z woda z kranu przegotowana. Soczki rozcienczam, bo w owcach tez duzo cukru, zreszta jak mi rozcienczone(pol na pol, albo 1/3 soku2/3 wody) pije to co mam kase marnowac;p. Lenka lubi pic w temperaturze pokojowej, ale w ziemie pewnie bede robila cieplejsze.
Ja mam taki apel do wszystkich Mam gotujacych dla dzieciaczkow - piszcie przepisy, bo np. ja sobie sciagam po Was
Od kiedy zaczelas dawac kurczaka? Moja Lilly jest na mm. I wlasnie nie wiem od keidy moge zaczac dodwac miesko. I czy moge dawac cos poza kurczakiem lub indykiem?

Cytat:
no mam nadzieję że jakoś mu się to unormuje inaczej wiesz kwestia też przyzwyczejenia dziecka.
jak codziennie o tej 14-15 będę mu dawała obiadek lub zupkę zamiast mleka to się może przyzwyczai że tak ma być
kaszkę o ok 11 już wcina łyżeczką zamiast mleka tzn ona jest na mleku ale już nie z butli przynajmniej
......

kawę??? może piwko niedługo sobie strzeli... ehh co za matki... ja rozumiem dziecko ma poznawać nowe smaki sama dam czasem trochę loda (sorbetu) do polizania małemu, ale nie wyobrażam sobie karmić dziecko schabowym , mielonym, karkówką i takimi tam podobnymi... albo kawą...
nawet moja mama która zawsze twierdziła : a rozdrobnisz mu to czy tamto i będzie jadł, to chodziło jej o wiek raczej 7-8 miesięcy a nie 5... i oczywiście mój będzie też dostawał np rosołek z rozdrobnionym makaronem w wieku 8-9 miesięcy może nawet wcześniej zobaczę, ale z takimi tłustymi, lub smażonymi potrawami chyba jednak zaczekam... a sensu oblizywania łyżezki z kawy czy piwa (tak też niektórzy robią!) to już w ogóle nie widzę... ale jak kiedyś pisałam zdania nie zmieniam. każdy robi jak uważa jeśli jest tu ktoś kto ma inne to spoko w końcu każdy wychowuje dziecko po swojemu
Jaka dajesz kaszke? Bo ja Bobovity, a chyba chcialabym sama ugotowac, ale nie wiem czy jest sens i nie wiem jaka kupic? Taka zwykla manne?

Jesli chodzi o te nowosci w jedzeniu, to bardzo duzo znajomych mojej Mamy namawialo mnie do dawania córce róznych cudow. Jedna odwiedzila nas jak Lilly miala pare dni i przyniosla domowa marmolade z aronii zeby dziecko sobie palca maczalo i tak lizalo Tak sie nagadalam i natlumaczylam , ze Mała jest na piersi, ze ciezko idzie nam karmienie i ze nie dam jej niczego innego, zeby w ogole cyca nie odrzucila. I oczywiscie ten staly text : "Ja moim dzieciom dawalam i jak ladnie rosly!" No ja nie dalam i tez mi Lilly wyrosla Ostatnio uslyszalam ,ze powinnam dac possać kabanosa albo salami. Najbardziej zawsze zaskakuje mnie to wielkie parcie madrych kobiet na ich zdanie. One maja racje i koniec. A jak ja mowie "nie, moje dziecko bedzie jesc to co ja bede chciala" to nie przestaja na mnie naskakiwac dopoki sobie nie pojde

Cytat:
dziewczyny mam pytanie chcę małemu zrobić zupkę ziemniaczek ze szpinakiem i nie wiem jak ten szpinak zrobić??? a mam taki rozdrobniony już. ugotować go na wodzie normalnie???

a skad masz szpinak? Mrozony? Nigdy nie mialam do czynienia ze szpinakiem, nigdy mi nawet jako dziecku nie przyrzadzano

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja bym się cieszyła, że w nocy już nie je, że nie muszę wstawać, dzieci ok 8-10 m-cy juz nie powinny się budzić w nocy na jedzenie, więc niech się maly przyzwyczaja, mój już dawno w nocy nie je
Moja tez w nocy nie wstaje, za to codziennie rano 5:00-5:30 i nie spi do ok.10, ale wtedy to tylko na niecala godzinke idzie spac

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie pomogę Ci ze szpinakiem, ale pamiętaj, że szpinak nie można często dawać, bo ma duzo żelaza i jakieś szczawiany wapnia, które w dużej ilości są szkodliwe
NIe wiedzialam tego. Tzn ,ze jak czesto mozna dawac? 1 w tygodniu bedzie ok?

Cytat:
Zjadla reszte banana z jablkiem, ale jak zwykle z mina jakby ja ktos bil;p
Hehe! To tak samo jak moja. Nie cierpi jablka

Cytat:
Lena od jakis 2-3 miesiecy kreci sie na przebieraku ale od tygodnia to po prostu juz przesadza... nawet tz nie potrafi jej przebrac, bo przeciez sila jej tam trzymac nie bd a przebrac trzeba. Wierci sie i wcale nie jest dla niej problemem, ze noge prawie se wykreci czy reke... normalnie teraz sa akcje z przebieraniem... kazdy pampers albo zaciasno albo za luzno, bo nie da sie na boku/do gory nogami/ w tylkiem do gory ubrac poprawnie...
My od okolo 3 tygodni nie korzystamy juz przewijaka. Lilly tez za bardzo sie kreci, wierci, dupke podnosi, itd i zrobilo sie to po prostu niebezpieczne. Teraz jest przebierana na kanapie, macie , zazwyczaj w biegu. Szczegolnie,ze ostatnio cos jej odwalilo i juz nie lubi przebieranek

Cytat:
Mi sie prawie mleko konczy dla Lenki. Na oko mam 3 porcje + 2 kartoniki, ale moja sis jutro rano przyleci z 2 pudlami, a pozniej zmieniam na jakies tutejsze od 6 miesiaca... bo to co mam to drogie tu jak nie wiem miedzy 17 a 20 €;p a w uk 8.97
Mam nadzieje, ze mi starczy;p
JAkie mleko w Uk jadla LEnka?

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
A używacie może słoiczków po gotowych objadkach czy one się nie nadają żeby zawekować ?
Wypowiem sie, choc sama jeszcze nie jestem na takich wyżynach kulinarnych, ale Mama mi mowila zeby wlasnie zbierac sloiki , bo mozna wekowac powtórnie

Coralady trzymam kciuki za neurologa
Gosiawolna - cale szczescie z Małym juz lepiej. Niech wyzdrowieje jak najszybciej
Marta27 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Zapomnialam jeszcze napisac

Ktoras z Was wkleila linka do tych szczoteczek:
http://allegro.pl/szczoteczki-do-zeb...795803704.html
Tez moge je polecic. Co prawda u Lilly do zebow, to jeszcze ho ho ho i jeszcze troszeczke, ale uzywalam ich na plesniawki i masaz dziasel.
Nie polecam natomiast tych nakladanych na palec, bo sa ogromne!

A jak pierzecie slady po marchewce sloiczkowej? Mi sie kurcze ostatnio nie dopraly plamy A zapralam wczesniej na mydle w kostce
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:50   #700
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Ja mam taki apel do wszystkich Mam gotujacych dla dzieciaczkow - piszcie przepisy, bo np. ja sobie sciagam po Was
Od kiedy zaczelas dawac kurczaka? Moja Lilly jest na mm. I wlasnie nie wiem od keidy moge zaczac dodwac miesko. I czy moge dawac cos poza kurczakiem lub indykiem?

Ja nie mam za bardzo co pisac, bo ugotowalam marchewke(tyle ile mialam w domu;p), 3 ziemniaki, piers z kurczaka, troche szpinaku, podzielilam, zbey bylo pol kurczaka, marchewka i ziemniaki na jedno danie i spzinak, marchewka i kurczak na drugie, zblendowalam i jak bylo za geste dodalam wywaru z warzyw. Zero masla, oliwy czy soli. Tyle. Jedynie do nektarynek(2) i gruszek(2) dodalam tak z 60ml gestego kleiku kukurydzianego na mm i tyle
Jesli chodzi o te nowosci w jedzeniu, to bardzo duzo znajomych mojej Mamy namawialo mnie do dawania córce róznych cudow. Jedna odwiedzila nas jak Lilly miala pare dni i przyniosla domowa marmolade z aronii zeby dziecko sobie palca maczalo i tak lizalo Tak sie nagadalam i natlumaczylam , ze Mała jest na piersi, ze ciezko idzie nam karmienie i ze nie dam jej niczego innego, zeby w ogole cyca nie odrzucila. I oczywiscie ten staly text : "Ja moim dzieciom dawalam i jak ladnie rosly!" No ja nie dalam i tez mi Lilly wyrosla Ostatnio uslyszalam ,ze powinnam dac possać kabanosa albo salami. Najbardziej zawsze zaskakuje mnie to wielkie parcie madrych kobiet na ich zdanie. One maja racje i koniec. A jak ja mowie "nie, moje dziecko bedzie jesc to co ja bede chciala" to nie przestaja na mnie naskakiwac dopoki sobie nie pojde

Skad ja to znam Rodzinka Tzta lubi dawac, rzeczy do sprobowania, lody(bo dziecko sie tak patrzy), jakies tam jeszcze inne ✂✂✂✂✂✂✂y, ale ja zawsze mowie, ze dostanie jak bedzie miala z 2 latka np czekolade. Jak widze, ze ta mala odkad miala roczek wcina codzienie mase slodyczy, pije cole to mnie krew zalewa

a skad masz szpinak? Mrozony? Nigdy nie mialam do czynienia ze szpinakiem, nigdy mi nawet jako dziecku nie przyrzadzano

ja mam mrozony, w takich kostkach
Moja tez w nocy nie wstaje, za to codziennie rano 5:00-5:30 i nie spi do ok.10, ale wtedy to tylko na niecala godzinke idzie spac

Hehe! To tak samo jak moja. Nie cierpi jablka
Lenka lubi, ale ma dzien marudy

My od okolo 3 tygodni nie korzystamy juz przewijaka. Lilly tez za bardzo sie kreci, wierci, dupke podnosi, itd i zrobilo sie to po prostu niebezpieczne. Teraz jest przebierana na kanapie, macie , zazwyczaj w biegu. Szczegolnie,ze ostatnio cos jej odwalilo i juz nie lubi przebieranek

ale jak Lena kupe walnie to lozko bedzie w kupie, siku czasami przebieram na lzoku;p

JAkie mleko w Uk jadla LEnka?

Aptamil(w ES Almiron, w PL Bebilon;p)

Stary 2011-09-02, 15:02   #701
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:

myślę że jak w wieku 2,5-3 latka np pójdą do przedszkola to same stwierdzą że nie warto wstawać w nocy skoro i tak trzeba wcześnie wstać (taką mam nadzieję )

doświadczone mamusie kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiac noc bez jedzenia???

ja to samo mąż sobie koszule tylko do pracy prasuje no i wiadomo przed wyjściem jak trzeba to prasujemy a tak to nie
Krzyś przesypia zaczął przesypiać noce po skończeniu 5 miesiąca, jak zaczęłam mu dawać kaszkę do mleka na noc

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
t
Pan fachowiec od szafy pojechał po gips już 3 godziny temu, nie wiem czy go produkuje czy drogi do mnie zapomniał. Co za człowiek
No niezle oby tylko wrócił i naprawił to co narozrabiał

Cytat:
Napisane przez ada32;29158494

a czy sama dziergam..hmmm... to juz inna sprawa ..owszem zrobiłam wiele sobie bluzek i takich tam drobiazgów pod szkołą babci ale mistrzem w tej branzy jest właśnie moja [B
babcia która do dziś robi mi takie skarby [/B]
oryginalnie zawsze w mojej szafie he he i w ogóle w domu.. tu bieżnik tu narzuta na łóżko tu bluzka a tu aniołek czy bombka na choinkę jako ozdoba ...wszystko jedyne w swoim rodzaju(nikt nie nosi takiej samej bluzki jak ja.. ha ha bo to ja je projektuje a babcia na drutach czy szydełku zrobi he he) .. czasami mam tego dość ale chyba lubię taki styl..

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------
Brawo dla babci moje nie potrafiły takich cudeńków robić

Cytat:

Ale super że u neurologa wszystko ok
Szczęściara z tym policjantem bo pewnie nie jeden by nie popuścił. Ależ z Ciebie pirat drogowy hihihi. Mi się 2 razy zdarzyło nie zatrzymać jak policja na mnie machała bo za późno się kapnęłam że na mnie i pojechałam dalej, nie gonili mnie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

A jak pierzecie slady po marchewce sloiczkowej? Mi sie kurcze ostatnio nie dopraly plamy A zapralam wczesniej na mydle w kostce
Mięskjo bez wywaru można dawać po 5 miesiacu. cielęcine indyka kurczaka królika i jagnięcine(te mieska narazie jedliśmy z tego co pamiętam)
Marchewe załatwiam vanishem
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:19   #702
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Mięskjo bez wywaru można dawać po 5 miesiacu. cielęcine indyka kurczaka królika i jagnięcine(te mieska narazie jedliśmy z tego co pamiętam)
Marchewe załatwiam vanishem
Na angielskich sloiczkach jest ze miesko od 4 miesiaca wiec od 4 i pol daje na zmiane z tymi warzywnymi, bo zostaly;p

Stary 2011-09-02, 15:25   #703
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Na angielskich sloiczkach jest ze miesko od 4 miesiaca wiec od 4 i pol daje na zmiane z tymi warzywnymi, bo zostaly;p
O to nie wiedziałam a warzywka same wtedy od 3?
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:28   #704
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
O to nie wiedziałam a warzywka same wtedy od 3?
od 4 tzn po 4

Stary 2011-09-02, 15:59   #705
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

oj tak, mnie to też przeraża, ale z drugiej strony nie mogę się tej chwili doczekać
oj a potem będziemy płakać ze nie mamy siły za nimi biegac he he
i że dobrze było jak w łózeczkach leżały...

Cytat:

łooo ale przygoda i ile niepotrzebnego stresu.. ja to zawsze mam stracha przed kontrolą ale nigdy mnie jeszcze nie zatrzymali he he (prowadzę auto jakies10 lat)

super że maleńka już zdrowieńka

Cytat:

Teraz placze nie wiem czmeu, ale wydaje mi sie ze dalej spiaca bo ja wybudizlam po2 godiznach... i moze ta pogoda... hmm
tajka mój mały zawsze też jak pogoda do bani to śpiący i płaczliwy cały czas.. może też wrażliwa malutka jest na pogodę deszczową

Cytat:
cora, to Ci się udało mój ojciec zawsze wciskał, że się spieszy, bo nam się z moją siostrą siku chce, a myśmy z tyłu się darły, że wcale nie, hehehe a jak on się pięknie na nas złościł wtedy

super, że Lila zdrowiutka
o wy niegrzeczne dziewczynki byłyście.. he he ale tata musiał się czuć

a ja wróciłam z zakupów i kupiłam te pampersy 162 szt.. zadowolona jestem a co i cały wózek jedzeeeniaaa na weekend może starczy

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

sunny girl dziekuję

prunelle nie ma czego zazdrościć dom to ciągłe wydawanie pieniędzy a i tak remont za remontem i nic nie widac.. no i te wydatki na ogrzewanie wczesniej mieszkałam w bloku .. dom dostałam w spadku i tak oto jestem na wielkich metrach z ciągłym kurzem he he

a einere jeszcze coś tam przeoczyłam trochę.. mój starszy syn miał dwa lata jak już całkiem sam przesypiał całe noce bez wstawania nawet na siusiu
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:36   #706
żurawinka
Zakorzenienie

Gratulacje dla córeczki Tajka Jak moglismy nie złozyć jeszcze gratulacji.
Coralady super z tą wizyta wyszło, a i policjant w porządku.

My juz sie powoli żegnamy z tym forum na czas wyjazdu, trzymajcie kciuki za dobrą pogodę. Moze uda się podejrzec trochę na wakacjach, ale może być ciężko.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:56   #707
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!
ja na początku trochę się krępowałam, ale doszłam już do wprawy i karmienie poza domem idzie mi całkiem sprawnie
oczywiście szanuję, że nie każdy chciałby oglądać mój biust (zresztą i tak bym nie pokazała każdemu ) i jeśli trzeba to przykrywam się pieluszką, apaszką itp.
a głodnemu maluchowi nie wytłumaczysz, że teraz nie bo miejsce nieodpowiednie, o czym niektórzy zdają się nie pamiętać

nad Morskie Oko też chcemy iść, a poza tym pewnie wszystkie dolinki zaliczymy
wypożyczyłam nosidło dla Lusi to może gdzieś wyżej też pójdziemy

a o pogodzie nawet tak nie mów zaczarujemy może żeby była ok
kurcze mogłam i ja nosidło wypożyczyć a skąd wypożyczałas? nie wiem czy u mnie w mieście jest jakaś wypożyczalnia

no ja tez oprócz morskiego to planuję dolinki zaliczyć

co do karmienia to ja też karmię już prawie wszędzie, nawet musiałam pod klasztorem na Jasnej Górze karmić głodomorra
schowałam się za samochód jakiś i karmiłam na kucąco

Cytat:
Castia przepraszam zapomniałam odpowiedzieć. Własnie zamierzamy wjechać ( z dzieckiem nie ma teraz innej opcji) na Kasprowy, czyli tak standardowo Gubałówka+ Butorowy Wierch, Krupówki, Morskie oko ( ale moze puszczę męża samego bo mnie nudzi ta droga a on ubzdurał sobie te 9 km pchać wózek pod górę), Dolina Kościeliska + Jaskinia mroźna, zobaczymy jakie jaskinie po drodze.
My jedziemy z kolegą który jest świetną nianią w razie czego, ewentualnie mąż jest przygotowany puszczać nas samych a sam zostanie z dzieckiem.
Napewno chcę też zabrać Wiolcię do ( lub pod) muzeum koziołka Matołka, obejrzymy cmentarzyk na Pękasowym brzysku o ile dobrze pamiętam nazwę.
Trzy lata temu byliśmy w Z. na tygodniu miodowym i jak mąż wymiękł biegałam sama po mieście w deszczu , także mi taka pogoda nie straszna. Gorzej dzieciaczek.

I uwaga uwaga Wiolka ma trzy torby spakowane a ja jedną, mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam.
oo fajne miejsca masz na liście do zobaczenia może i ja też skuszę się na coś z tego

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Igorek zostaje z tatusiem bo my na szczęście możemy się zmieniać ale jak tatuś będzie musiał iść na cały dzień do pracy to z babcią a wcale mi się nie chce iśc do pracy wolałabym zostać w domu
super że macie taką sytuację zmianową
no wiaadomo że z mamusią najlepiej no ale za coś zabawki trzeba kupować co nie

Cytat:
Gratulacje dla córeczki Tajka Jak moglismy nie złozyć jeszcze gratulacji.
Coralady super z tą wizyta wyszło, a i policjant w porządku.

My juz sie powoli żegnamy z tym forum na czas wyjazdu, trzymajcie kciuki za dobrą pogodę. Moze uda się podejrzec trochę na wakacjach, ale może być ciężko.
udanego wypoczynku i ładnej pogody!!!

coralady ty spryciuro dobrze że obyło się bez mandatu i super że z Lili wszystko w najlepszym porzadku

tajka skończyłas? zapraszam do mnie kobieto

moja mała coś dziś maruda
u mnie to już jesień czuć w powietrzu brrrr zimnooooo
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:57   #708
tajka88
Zakorzenienie

klawiatura mi sie za blokowala w lapku;(
pisze na takiej na monitorze. ktos wie moze jak odblokowac? moze tz? lapek acer aspire 5738z

lena spala 2 i pol h

Stary 2011-09-02, 17:20   #709
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Oliwia tez nie lubi jabłka, ale dzisiaj uprażyłam jej w garneczku z gruszką i nie było takie kwaśne. Dużo zjadła.

żurawinka - miłego wypoczynku i ładnej pogody życzę

tajka - gratki dla Lenki

ja dziś nie wyspana. Mała już po 3 spała z nami, bo ciągle sie w łóżeczku przewracała i ja wtedy nie moge spać.
Rano byłyśmy na spacerku ale chyba jeszcze raz pójdziemy bo słoneczko wyszło.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

ja raz karmiłam małą w sklepowej przebieralni. Tam zazwyczaj jest gdzie usiąść.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:38   #710
traicionera
Zakorzenienie

ta promocja w Tesco na pampki jest jednak na wszystkie rozmiary active, nie tylko 3, źle napisali w gazetce-cena 99 zlotych za 3pak
właśnie przytargałam taki, mając w nosidełku Nadunie i ledwo żyję
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:45   #711
Ahtaga
Wtajemniczenie

Hej! Mam chwilę więc troszkę popiszę.

Ja nadal odzwyczajam Michała od porannych cyców. Dzisiaj od 8 do 14 go przetrzymałam i udało się choć były już chwile kiedy chciałam mu dać ulubionego cyca. Tzn nie to żeby nie jadł nic przez ten czas
8 - cyc
9 - kaszka mleczno-ryżowa z Bobovity ok. 30ml bo więcej nie chciał, bo był śpiący
11 - odciągnięte mleko
12.30 - pół słoiczka zupki marchewkowo-ryżowej Bobovity (byłam w szoku, że tyle zjadł)
13.50 - cyc
Już nie wytrzymałam 10min. do 14 i mu dałam wcześniej, ale i tak sukces.
Czyli z nowości jedzeniowych podaje kaszkę i zupkę tą marchwiową. Ciekawe jak mu pójdą zupki z Hippa, bo jarzynowej z Gerbera nie raczył jeść

A tak wogóle to któraś Was napisała, że dzieci po zupkach mogą chcieć pić i stąd to dopijanie mleka i eureka przypomniałam sobie, że w szafce stoi herbatka jabłkowa z melisą Jutro dam mu się napić po zupce.

Co do nocek to mój Michał ma 5 mcy (licząc tygodniami) i po skończeniu 3 nie wstawał w nocy, ale ostatnio coś mu się porobiło i wstaje, ale nie jest to rutyną. Np. dzisiaj wstał o 1 w nocy i o 3.30 zasnął tak porządnie do 8:/

a nie wiem, czy pisałam o glutenie. Kupiłam manną Bobovity i dosypuję łyżkę do ryżowej i zalewam wodą i tak podaję.

aaa i jeszcze jedno. Coraz ciężej jest mi odciągnąc rano te 130ml mleka... Chyba pójdzie w ruch Bebilon do południa:| Myślę, że stres związany z pójściem do pracy przyczynia się tez do mniejszej produkcji mleka...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333

Edytowane przez Ahtaga
Czas edycji: 2011-09-02 o 17:53
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:46   #712
Tity
Zakorzenienie

Oj tajka przeoczyłam. Wszystkiego najlepszego dla Lenki z okazji 5 miesięcy
Kurde, jadłam jabłko i w ciągu minuty tak mnie gardło zaczęło drapać, że mówiłam ledwo...to samo jabłko dałam Leosiowi, ale jemu nic na szczęście. No i teraz nie wiem czy mnie coś nie rozkłada, bo przemęczona ostatnio jestem...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:49   #713
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
miłego wypoczynku
Cytat:
ta promocja w Tesco na pampki jest jednak na wszystkie rozmiary active, nie tylko 3, źle napisali w gazetce-cena 99 zlotych za 3pak
właśnie przytargałam taki, mając w nosidełku Nadunie i ledwo żyję
to ile jest sztuk 4 w takim trójpaku?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:56   #714
traicionera
Zakorzenienie

162 sztuki.
to te same trojpaki, które widziałyśmy wtedy po 100 ileś.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:09   #715
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
czyli jesli sie nie bedzie budzil na karmienie to nie brac go jesli ja sie obudze??
nie bierz i ciesz się, że możesz spać Twój syn dorasta

Cytat:

super, że z Lilką już wszystko zupełnie w porządku
a policjantem to miałaś rzeczywiście szczęście w sumie to Lilka Cie uratowała

Cytat:
a to diabełki, nie chciały tacie pomóc

Cytat:
Szczęściara z tym policjantem bo pewnie nie jeden by nie popuścił. Ależ z Ciebie pirat drogowy hihihi. Mi się 2 razy zdarzyło nie zatrzymać jak policja na mnie machała bo za późno się kapnęłam że na mnie i pojechałam dalej, nie gonili mnie
to dopiero pirat drogowy

Cytat:
udanego wyjazdu i dobrej pogody oczywiście

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:20   #716
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
162 sztuki.
to te same trojpaki, które widziałyśmy wtedy po 100 ileś.
aaaaa, to mi i tak sie nie oplaca bo w realu dwupak po 84,95 i dodatkowo mam punkty payback
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:24   #717
tajka88
Zakorzenienie

ma ktos meza informatyka?;p

Stary 2011-09-02, 18:25   #718
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
ma ktos meza informatyka?;p
ja, a co

Stary 2011-09-02, 18:27   #719
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja, a co
pisze na takiej na monitorze. ktos wie moze jak odblokowac? moze tz? lapek acer aspire 5738z

Stary 2011-09-02, 18:37   #720
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
powinna być jakaś kombinacja z klawiszem Fn. Wciśnij Fn i po kolei f1,f2... i coś powinno odblokować. Każdy laptop może mieć inaczej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości