Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1368 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 12:02   #41011
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Ja juz wysuszona i kolorek boski ten balsam hennowy daje mi bardzo dobre rezultaty, minus taki ze spiera sie szybko i musze go raz na trzy tygodnie odswiezac, oprocz tego dziad ma quaternium w skladzie. Ale nic to, Baska, jak mawial maly rycerz. Dzis spierzenie standardowe, ale dol sie skrecil lekko, i wlosy po proteinach jedwabiu wydaja sie mieksze. Po nastepnym myciu nakarmie je Biovaxem. Widze ze nierozczesywanie po bs im sluzy.
Oprocz tego jestem dzis w pysznym humorze, bo raz: TZ kupil mi zlote kolczyki, nie wiem co mu strzelilo do glowy tak ni stad ni zowad, a oprocz tego zalatwil dla nas wyjazd w listopadzie na Malte, na turniej szachowy, a jakze wiec bedzie ubaw.
Znikam, mam generalne sprzatanie w mieszkaniu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:07   #41012
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja juz wysuszona i kolorek boski ten balsam hennowy daje mi bardzo dobre rezultaty, minus taki ze spiera sie szybko i musze go raz na trzy tygodnie odswiezac, oprocz tego dziad ma quaternium w skladzie. Ale nic to, Baska, jak mawial maly rycerz. Dzis spierzenie standardowe, ale dol sie skrecil lekko, i wlosy po proteinach jedwabiu wydaja sie mieksze. Po nastepnym myciu nakarmie je Biovaxem. Widze ze nierozczesywanie po bs im sluzy.
Oprocz tego jestem dzis w pysznym humorze, bo raz: TZ kupil mi zlote kolczyki, nie wiem co mu strzelilo do glowy tak ni stad ni zowad, a oprocz tego zalatwil dla nas wyjazd w listopadzie na Malte, na turniej szachowy, a jakze wiec bedzie ubaw.
Turniej szachowy na Malcie Padłam

Haha, w ogóle ludzie dookoła zaczynają dostrzegać zmiany na mojej głowie Jak wiecie, pracuję na budowie I przewija się tu sporo robotników mniej lub bardziej ogarniętych. Ja do pracy chodzę zazwyczaj w spiętych włosach, dzisiaj dla odmiany mam rozpuszczone bo takie piękne były rano No i wchodzi koleś, patrzy na mnie i mówi "Oooooo, widzę zmiana fryzury nastąpiła, bardzo pani ładnie"
Stary 2011-09-02, 12:10   #41013
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość

Haha, w ogóle ludzie dookoła zaczynają dostrzegać zmiany na mojej głowie Jak wiecie, pracuję na budowie I przewija się tu sporo robotników mniej lub bardziej ogarniętych. Ja do pracy chodzę zazwyczaj w spiętych włosach, dzisiaj dla odmiany mam rozpuszczone bo takie piękne były rano No i wchodzi koleś, patrzy na mnie i mówi "Oooooo, widzę zmiana fryzury nastąpiła, bardzo pani ładnie"
Faceci, zauwaza tylko jak dostana cegla lokowa po oczach

Mnie nikt nic nie mowi w pracy, czasami tylko widze spojrzenia a to zdziwione, a to zszokowane, a to patrzace z obrzydzeniem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:21   #41014
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Faceci, zauwaza tylko jak dostana cegla lokowa po oczach

Mnie nikt nic nie mowi w pracy, czasami tylko widze spojrzenia a to zdziwione, a to zszokowane, a to patrzace z obrzydzeniem
a u mnie nikt nie zauważył zmian i nie pochwalił albo głupio im powiedzieć albo faktycznie te włosy nie są takie fajne albo nie wiem co
Nie tylko w pracy, tak w ogóle nikt a nie, przepraszam! Kuzynka, która ma proste blond druty a marzy o lokach

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:26   #41015
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
a u mnie nikt nie zauważył zmian i nie pochwalił albo głupio im powiedzieć albo faktycznie te włosy nie są takie fajne albo nie wiem co
Nie tylko w pracy, tak w ogóle nikt a nie, przepraszam! Kuzynka, która ma proste blond druty a marzy o lokach
MY POCHWALILYSMY!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! jeszcze slowo a
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 12:33   #41016
hornygirl
Raczkowanie

Rybiorek, z obrzydzeniem, na Twoje loki? Heretycy! Niewierni!
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 12:33   #41017
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
MY POCHWALILYSMY!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! jeszcze slowo a
Ale mówię o tych co mogą pomacać moje włosy i widzieli je nie tylko na zdjęciach a Wy to wiem, kochane takie istoty
PS: Ciekawe jak wyglądałoby nasze spotkanie w jakiejś kawiarni czy coś umówić się większą grupą i podziwiać fale oraz loki

Stary 2011-09-02, 12:47   #41018
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Rybiorek, z obrzydzeniem, na Twoje loki? Heretycy! Niewierni!
Kochana ja jestem eksperymentator, a ze myje rano wlosy (albo mocze) to jak czasem dalam cos pierwszy raz ...... albo jak przyszlam do pracy w kompletnie mokrych bo zaspalam (w lato, miesiac temu, w zimie to bym wybrala sie spoznic a wysuszyc wlosy), nie zdazylam nic nalozyc i jak schly to rosly, kazdy dostawal jak cegla po oczach

Cytat:
Ale mówię o tych co mogą pomacać moje włosy i widzieli je nie tylko na zdjęciach a Wy to wiem, kochane takie istoty
ja pisze zawsze prawde Ty mi tutaj nie tutaj, jak widze ze zle to pisze ze dla mnie zle
Cytat:
PS: Ciekawe jak wyglądałoby nasze spotkanie w jakiejś kawiarni czy coś umówić się większą grupą i podziwiać fale oraz loki
my jak my ale pomysl o ludziach naokolo, patrza a tu zbieraja sie w jednym miejscu same krecone i falowane
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 12:49   #41019
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja jestem eksperymentator, a ze myje rano wlosy (albo mocze) to jak czasem dalam cos pierwszy raz ...... albo jak przyszlam do pracy w kompletnie mokrych bo zaspalam (w lato, miesiac temu, w zimie to bym wybrala sie spoznic a wysuszyc wlosy), nie zdazylam nic nalozyc i jak schly to rosly, kazdy dostawal jak cegla po oczach

ja pisze zawsze prawde Ty mi tutaj nie tutaj, jak widze ze zle to pisze ze dla mnie zle

my jak my ale pomysl o ludziach naokolo, patrza a tu zbieraja sie w jednym miejscu same krecone i falowane
A jakie by były świetne foty z takiej imprezy
Stary 2011-09-02, 13:09   #41020
hornygirl
Raczkowanie

Tak sobie dumam i dumam, i wydumałam że może włosy nie bardzo mogą się skręcić od góry tak jak poniżej bo do tej pory często je związywałam?.. I tak się przyzwyczaiły do rozkrętu i od tamtej pory zdążyły się już zniszczyć w miejscu związania?.. To by się zgadzało, bo tak jakby do miejsca gumki tylko mocno się wiją a poniżej już kręcą.

I jeszcze wydumałam czemu mam puszaka z tyłu. Pod koniec wiosny miałam doplecione nad karkiem warkoczyki z syntetycznych włosów. Musiały się zniszczyć

Ale teraz już obiecuję je lepiej dopieszczać
Stary 2011-09-02, 13:13   #41021
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Tak sobie dumam i dumam, i wydumałam że może włosy nie bardzo mogą się skręcić od góry tak jak poniżej bo do tej pory często je związywałam?.. I tak się przyzwyczaiły do rozkrętu i od tamtej pory zdążyły się już zniszczyć w miejscu związania?.. To by się zgadzało, bo tak jakby do miejsca gumki tylko mocno się wiją a poniżej już kręcą.
moze to byc

Cytat:
I jeszcze wydumałam czemu mam puszaka z tyłu. Pod koniec wiosny miałam doplecione nad karkiem warkoczyki z syntetycznych włosów. Musiały się zniszczyć
o rany a czemu? wszelakie takie rzeczy strasznie niszcza naturalne wlosy
Cytat:

Ale teraz już obiecuję je lepiej dopieszczać
trzymamy Cie za slowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 13:35   #41022
hornygirl
Raczkowanie

A ja tam wiedziałam? Byłam nieuświadomiona
Stary 2011-09-02, 13:57   #41023
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Jeju... Co za loczki!!! oddaj mi je albo się chociaż nimi podziel
Bardzo chętnie bym Ci część oddała ale się nie da

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
o kurde jakie super... no aż się wierzyć nie chce, ze naturalne Super
Dziękuję Twoje włoski też śliczne, cały czas mam w głowie obraz Twoich włosów z samego początku pielęgnacji i jak tak sobie popatrzę na aktualne zdjęcia to łał, fajnie

oollaa_1_ jak ja Cię dawno już tutaj nie widziałam gdzie żeś się podziewała?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:27   #41024
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
dodaj koniecznie zdjęcia muszę zobaczyc ten kolorek Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym balsamie? np: gdzie kupujesz,jak wygląda opakowanie,.... Jestem nim bardzo zainteresowana gdyż moja siostra strasznie nie lubi swojego naturalnego koloru włosów maluje szamponetką z Joanny i trzyma siętylko do 3 myć a ten balsam 3 tyg więc bedzie zadowolona

Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:56   #41025
Aoirghe
Raczkowanie

Mam kolejne niemądre pytanie

Jeśli włosy sklejają mi się w bardzo drobne pasma, które delikatnie falują albo wyglądają jak krzywo przyprasowane, to co zrobiłam źle?
W ogóle to u mnie częste, że nie chca się sklepiać w większe pasma, robi mi się masa drobnych, lekko falujących pasemek, które układają się w taką pajęczynkę wręcz

A dziś rano musiałam włożyć głowę pod kran, chociaz w sumie wcale nie nakombinowałam i bardzo się starałam przyłożyć, mając na uwadze wskazówki Siostry Rybiorek, co by niczego nie spierniczyć. Niestety, albo połączenie dwóch joasiek (do mycia i b/s) powoduje przeciążenie, albo ogólnie odżywki b/s faktycznie nie są dla mnie, albo żel jest niewskazany, albo w ogóle nie wiem co

W końcu musiałam wyskoczyć do roboty z mokrymi, a w tej chwili mam proste smętniaki, z tłustawymi końcami. Ech... Ale Wam zazdraszczam tych kłaków... Chyba zawieszę na jakiś czas eksperymenty i pochodzę trochę w prostych, bo kolejny dzień wyglądam obleśnie Ludzie w pracy chyba myślą, że włosów nie myję albo co
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:01   #41026
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Mam kolejne niemądre pytanie

Jeśli włosy sklejają mi się w bardzo drobne pasma, które delikatnie falują albo wyglądają jak krzywo przyprasowane, to co zrobiłam źle?
W ogóle to u mnie częste, że nie chca się sklepiać w większe pasma, robi mi się masa drobnych, lekko falujących pasemek, które układają się w taką pajęczynkę wręcz

A dziś rano musiałam włożyć głowę pod kran, chociaz w sumie wcale nie nakombinowałam i bardzo się starałam przyłożyć, mając na uwadze wskazówki Siostry Rybiorek, co by niczego nie spierniczyć. Niestety, albo połączenie dwóch joasiek (do mycia i b/s) powoduje przeciążenie, albo ogólnie odżywki b/s faktycznie nie są dla mnie, albo żel jest niewskazany, albo w ogóle nie wiem co

W końcu musiałam wyskoczyć do roboty z mokrymi, a w tej chwili mam proste smętniaki, z tłustawymi końcami. Ech... Ale Wam zazdraszczam tych kłaków... Chyba zawieszę na jakiś czas eksperymenty i pochodzę trochę w prostych, bo kolejny dzień wyglądam obleśnie Ludzie w pracy chyba myślą, że włosów nie myję albo co
te pytania akurat sa madre bo przemyslane

A moge zapytac jak chcesz chodzic w prostych? Co robisz zeby miec proste? Jaka pielegnacje wtedy uprawiasz? Czym sie rozni? Jakie kosmetyki wtedy nakladasz i jaki jest efekt?

Moze odpowiedzi na te pytania cos nam dadza wiecej.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 15:24   #41027
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
te pytania akurat sa madre bo przemyslane

A moge zapytac jak chcesz chodzic w prostych? Co robisz zeby miec proste? Jaka pielegnacje wtedy uprawiasz? Czym sie rozni? Jakie kosmetyki wtedy nakladasz i jaki jest efekt?

Moze odpowiedzi na te pytania cos nam dadza wiecej.
Właśnie się nad tym zastanawiałam i w zasadzie to nie wiem Normalnie to żadnej pielęgnacji nie stosowałam
Generalnie kusi mnie na sucho rozczesać, a potem czymś b/s przejechać, żeby zlikwidować ewentualny puszek. Wtedy żaden efekt, ale takie miękkie fale, trochę zbite miejscami w zakrętasa wychodzą (kiedyś tak robiłam).

Dobra, już bym nie narzekała, tylko dobija mnie, że włosy ciągle mi bardzo klapią i się zlepiają w takie bardzo drobne, nieforemne pasemka i to tworzy obraz jakiegoś takiego nieskładnego bałaganu i spiórowacenia, wyglądam jakbym ich nie domyła.

Może po prostu postaram się zregenerować, odżywić, zapuścić, marzenia o lokofalach porzucę i tylko spróbuję dojść do tego, jak uniknąć tej pajęczyny...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

I jeszcze jedno pytanie

Mam takie pasmo włosów, które dosłownie nigdy nie chce mi falować. nawet jeśli reszta kłaków się pofaluje, to ta część włosów zaledwie się podkręci, ale tez nie zawsze, zwykle sterczy nieco podpuszona i prosta. Rzuca się w oko, bo jest z boku i akurat w takim miejscu, że wyłazi na wierzch. Z ciekawości waliłam na te włosy więcej preparatów, albo potem z kolei mniej i żadnej zmiany nie zauważyłm.
Co to do licha?
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:24   #41028
paulownia
Zakorzenienie

Cos tu mi wielocytowanie nie dziala
Gohs - jak sie ma meza zapalonego szachiste i samej sie grywa przy okazji, to nigdy nie wiadomo co wyskoczy
Milena798, moj balsam z henna jest dunskiej produkcji i watpie czy do Polski go importuja, ale moze twoja siostra wyprobowac rodzime balsamy hennowe, tu ktos uzywal Venity chyba, w sklepach zielarskich czasami rozne tego typu kosmetyki maja.
Zdjec na razie nie bede zadnych miala bo mam kryzys techniczny jak juz mowilam, prawdziwy pech. Nic nie moge przeniesc z kompa do telefonu i odwrotnie - ani muzyki ani zdjec. Dopiero bede szukac odpowiedniego kabelka albo czytnika karty pamieci. A aparat fotograficzny tez padl.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:34   #41029
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Właśnie się nad tym zastanawiałam i w zasadzie to nie wiem Normalnie to żadnej pielęgnacji nie stosowałam
Generalnie kusi mnie na sucho rozczesać, a potem czymś b/s przejechać, żeby zlikwidować ewentualny puszek. Wtedy żaden efekt, ale takie miękkie fale, trochę zbite miejscami w zakrętasa wychodzą (kiedyś tak robiłam).

Dobra, już bym nie narzekała, tylko dobija mnie, że włosy ciągle mi bardzo klapią i się zlepiają w takie bardzo drobne, nieforemne pasemka i to tworzy obraz jakiegoś takiego nieskładnego bałaganu i spiórowacenia, wyglądam jakbym ich nie domyła.

Może po prostu postaram się zregenerować, odżywić, zapuścić, marzenia o lokofalach porzucę i tylko spróbuję dojść do tego, jak uniknąć tej pajęczyny...
Ja wiem ze przez ten watek chcemy miec wiecej niz mamy, widzimy jak innym wychodzi ale czasami zapominamy o genetyce

To co pogrubilam - moze to jest Twoj sposob na pielegnacje i moze to jest najbardziej naturalny skret(fala) dla Twojego wlosa. Zadbane fale sa przepiekne. Masz racje ze regeneracja jest potrzebna. Skup sie na tym i nie mecz siebie i wlosow. Zrob ten sposob i pokaz co wyszlo. Jest szansa ze w miare regeneracji te fale beda sie utrwalac i poglebiac. Technika stylizacji moze z 2b zrobic 2c czy nawet 3a ale trzeba wiedziec co uzyc, jak nalozyc. Inna sprawa ze Ty chyba nie jestes do tego gotowa.
Wstaw fotke po kolejnym myciu. Ja uwazam ze nie ma sensu sie stresowac bo jak wlosy wymagaja regeneracji to stylizacja wymaga czasu i wprawy a widac ze naprawde masz stresa.

Z tym pasmem to niestety nie wiem, moge tylko powiedziec ze bardzo czesto ma sie na glowie kilka rodzajow skretow i moze to wlasnie Ciebie dotyczy.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-09-02 o 15:38
Stary 2011-09-02, 16:08   #41030
MgielkaM
Zakorzenienie

Witam Was dziewczyny

Cytat:
ah te włosowe historie nieźle nieźle

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
A jakie by były świetne foty z takiej imprezy
heheh tak a propo takich tematycznych imprez to byłam nie tak dawno na "randce" z dziewczynami z wątku o paznokciach super sprawa a ludzie widzący jak w kawiarni wymieniamy się tonami lakierów musiali mieć niezły ubaw Jestem niemal pewna, że włosowe spotkanie to już całkiem by był ubaw. Ja to chętnie bym podotykała np loczków Miley albo Nusi wiem wiem, ze nie wolno ale i tak bym podotykała

Cytat:
A to ja mam takie pytanie w związku z tym. Jeżeli ja żeby mieć proste włosy musze je tylko wysuszyć suszarką to w zasadzie chyba nie robiłabym im krzywdy. Kosmetyków używam tych samych teraz ciągle. I 0statnio jak musiałam wyjść szybko i nie było czasu na żele i ugniatania to tak zrobiłam (wysuszyłam na proste, bez dyfuzora). Tylko ewentualnie okrągła szczotka moze im szkodzić a czasem muszę na niej spód grzywki wysuszyć bo wystaje mi wicherek spod prostej połaci włosów na wierzchu.
Wydaje mi się, ze lepiej wyglądam w kręconych ale nie wiem czy dam radę ze stylizacją na kręcone codziennie w ciągu semestru w szkole.

Widziałam, że niektóre dziewczyny po prostu bez prostownicy mają kręcone i koniec. A ja właśnie nie. Ja mam proste wywijające się na końcach... może dlatego musze włożyc tyle pracy w to zeby się pofalowały czy pokręciły?

Zastanawiam się czy aby nie zmuszam ich na siłę do kręcenia... ale może nie, co?

Cytat:
Ja wiem ze przez ten watek chcemy miec wiecej niz mamy, widzimy jak innym wychodzi ale czasami zapominamy o genetyce
ooo to święte słowa... jak się naoglądałam waszych spręzynek tutaj to czasem strach w lustro patrzec ... Ale swoje trzeba pokochac i koniec

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:14   #41031
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Widziałam, że niektóre dziewczyny po prostu bez prostownicy mają kręcone i koniec. A ja właśnie nie. Ja mam proste wywijające się na końcach... może dlatego musze włożyc tyle pracy w to zeby się pofalowały czy pokręciły?

Zastanawiam się czy aby nie zmuszam ich na siłę do kręcenia... ale może nie, co?
Też się nad tym zastanawiam czasami.

U mnie jakieś przejawy... nie wiem, mega suszy? Nic nie robiłam niestandardowego, jak wyschły wyglądały bardzo fajnie, ale rano jak myłam, to się wydały bardzo szorstkie, suche i takie jakby "obdarte"
I teraz myślę, czy w domu dać im odetchnąć, czy wręcz przeciwnie- naolejować bardzo mocno?

Edit: czy może po prostu jakąs maskę Zapodać? (altera z granatu)

Edytowane przez Stefannia
Czas edycji: 2011-09-02 o 16:23
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:17   #41032
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

A to ja mam takie pytanie w związku z tym. Jeżeli ja żeby mieć proste włosy musze je tylko wysuszyć suszarką to w zasadzie chyba nie robiłabym im krzywdy. Kosmetyków używam tych samych teraz ciągle. I 0statnio jak musiałam wyjść szybko i nie było czasu na żele i ugniatania to tak zrobiłam (wysuszyłam na proste, bez dyfuzora). Tylko ewentualnie okrągła szczotka moze im szkodzić a czasem muszę na niej spód grzywki wysuszyć bo wystaje mi wicherek spod prostej połaci włosów na wierzchu.
Wydaje mi się, ze lepiej wyglądam w kręconych ale nie wiem czy dam radę ze stylizacją na kręcone codziennie w ciągu semestru w szkole.

Nie mam pojecia co powiedziec, ja mam S jak nic nie robie (mialam jak byly dluzsze), a jak sa naprawde dlugie (dla mnie to jak sa do zapiecia stanika to juz sa baaaaardzo dlugie) to wtedy mi sie spirale pokazuja na ostanich 10 cm, jednak przy krotkich to takie nieokreslone cos wychodzi, tam S, tam loczek, tam antenka, tam zawijas dlatego nalozenie zelu pomaga bo wtedy loki sa zdefiniowane i odseparowane (glupio brzmi)
Cytat:
ooo to święte słowa... jak się naoglądałam waszych spręzynek tutaj to czasem strach w lustro patrzec ... Ale swoje trzeba pokochac i koniec
Amen
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 16:48   #41033
imbryka
Rozeznanie

Pod koniec dnia moje włosy wyglądają lepiej niż rano trochę tylko się ugniotły na gumce (bo cały dzień był kok).
Myślałam, że po moim wczorajszym intensywnym odżywkowaniu będzie tłusto na włosach, a tu niespodzianka i włosy super cały dzień, wcześniej obawiałam się, że odżywka może sobie nie poradzić z myciem, a tu miłe zaskoczenie, na dodatek bardzo spodobał mi się taki sposób mycia
W ogóle po zmianie pielęgnacji, mimo, że krótko praktykuję widzę znaczną zmianę w swoich włosach, są o wiele bardziej miękkie, delikatne i błyszczące, ach!

Kupiłam dziś szampon barwę z rzepą (sls) i odżywkę z proteinami bs od babuni Najbardziej podoba mi się to, że jestem ostatnio bogatsza o tyle kosmetyków, a zawartość mojego portfela wcale mocno nie ucierpiała, hihi

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:12   #41034
selena004
Raczkowanie

Ech, dziewczyny, odżwywiłam swoje loczki, ale kosztem koloru ;<
Już sama nie wiem, co teraz z nimi robić, płukam tym hibiskusem, kupiłam maseczkę z Marionu, będę robić w niedzielę... Jakieś rady, czy przymierzać się do szamponetki? >.>
http://imageshack.us/photo/my-images/31/dsc01513oc.jpg/

Edytowane przez selena004
Czas edycji: 2011-09-02 o 17:16
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:53   #41035
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

[QUOTE=nusia

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:03
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:12   #41036
Rybiorek
Zakorzenienie

Ola

tutaj jedna z moich wypowiedzi o keratynie, znajdziesz w niej rowniez link do artykulu o keratynie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-02, 18:27   #41037
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie sądzę i się nie poddawać!

Za szybko byście chciały efekty widzieć, ehh...stąd marudzenie też chcę z włosów wycisnąć max skrętu i wciąż o to dbam, ale bez histerii. Robię swoje, czyli nawilżam, dobrze je traktuję [od stycznia nie były w ogóle prostowane, niczym!] i tyle chyba. Staram się układać w miarę sensownie podawane im posiłki a potem obserwować to co się dzieje wiem, że spiralki mi nie "grożą", mam taki skręt a nie inny, trudno. Może się zmieni wraz z długością, ale to w swoim czasie a propos tego, że włosy rano wyglądają tragicznie i nie da się reanimować...też tak miałam [i spinałam, bo się nie dało do ludzi wyjść ], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy
Głowa do góry dziewczyny i keratyna w dłoń! no co, KKU...
Macie loki czy fale, jesteście wyjątkowe! ja naprawdę jestem z tego dumna i się będę chwalić, bo jest czym o!
Aaa, przyjdzie jesień i zima, będzie mniej marudzenia, zobaczycie same tylko olejować włoski i podziwiać

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:32
Stary 2011-09-02, 18:50   #41038
milena798
Rozeznanie

Paulownia Aha myślałam,że jakiegoś polskiego używasz. Właśnie czytałam na wizazu o tej Venicie i chyba tego spróbuje bo opinie są pozytywne. Muszę zobaczyć może w naturze będa do zielarskiego też trzeba będzie się wybrać.Dziękuję ci bardzo za podpowiedź

Cytat:
Macie loki czy fale, jesteście wyjątkowe! ja naprawdę jestem z tego dumna i się będę chwalić, bo jest czym o!
Dobrze powiedziane
Od dziś te słowa będą moim mottem o !

Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:51
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:53   #41039
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie bym Ci część oddała ale się nie da
Szkoda... A już miałam nadzieję Śliczne masz włoski

Cytat:
Nie sądzę i się nie poddawać!
Święte słowa!!

Cytat:
Za szybko byście chciały efekty widzieć, ehh...stąd marudzenie
O tak... dobrze, że z tego "wyrosłam"

Cytat:
też chcę z włosów wycisnąć max skrętu i wciąż o to dbam, ale bez histerii. Robię swoje, czyli nawilżam, dobrze je traktuję [od stycznia nie były w ogóle prostowane, niczym!] i tyle chyba. Staram się układać w miarę sensownie podawane im posiłki a potem obserwować to co się dzieje wiem, że spiralki mi nie "grożą", mam taki skręt a nie inny, trudno. Może się zmieni wraz z długością, ale to w swoim czasie a propos tego, że włosy rano wyglądają tragicznie i nie da się reanimować...też tak miałam [i spinałam, bo się nie dało do ludzi wyjść ], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy
Głowa do góry dziewczyny i keratyna w dłoń! no co, KKU...
Piękne masz włosy i widać, że zadbane

Cytat:
Aaa, przyjdzie jesień i zima, będzie mniej marudzenia, zobaczycie same tylko olejować włoski i podziwiać
Pewnie, że jest czym
Aż jestem ciekawa zimy. Jak moje włosy zareagują na zmianę.

Moje włosy bez zmian więc nie mam się czym chwalić choć jestem zadowolona z ich coraz lepszej kondycji
Ale oczy cieszę Waszym widokiem
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:05   #41040
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Cytat:
Ola

tutaj jedna z moich wypowiedzi o keratynie, znajdziesz w niej rowniez link do artykulu o keratynie
Dziękuję Ci bardzo za pomoc

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości