|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Ja juz wysuszona i kolorek boski
Oprocz tego jestem dzis w pysznym humorze, bo raz: TZ kupil mi zlote kolczyki, nie wiem co mu strzelilo do glowy tak ni stad ni zowad, a oprocz tego zalatwil dla nas wyjazd w listopadzie na Malte, na turniej szachowy, a jakze wiec bedzie ubaw. Znikam, mam generalne sprzatanie w mieszkaniu. |
|
|
|
#41012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha, w ogóle ludzie dookoła zaczynają dostrzegać zmiany na mojej głowie Jak wiecie, pracuję na budowie I przewija się tu sporo robotników mniej lub bardziej ogarniętych. Ja do pracy chodzę zazwyczaj w spiętych włosach, dzisiaj dla odmiany mam rozpuszczone bo takie piękne były rano No i wchodzi koleś, patrzy na mnie i mówi "Oooooo, widzę zmiana fryzury nastąpiła, bardzo pani ładnie"
|
|
|
#41013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nikt nic nie mowi w pracy, czasami tylko widze spojrzenia a to zdziwione, a to zszokowane, a to patrzace z obrzydzeniem
|
|
#41014 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Nie tylko w pracy, tak w ogóle nikt a nie, przepraszam! Kuzynka, która ma proste blond druty a marzy o lokach
|
|
|
|
|
#41015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41016 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, z obrzydzeniem, na Twoje loki? Heretycy! Niewierni!
|
|
|
|
#41017 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ale mówię o tych co mogą pomacać moje włosy
i widzieli je nie tylko na zdjęciach a Wy to wiem, kochane takie istoty PS: Ciekawe jak wyglądałoby nasze spotkanie w jakiejś kawiarni czy coś umówić się większą grupą i podziwiać fale oraz loki |
|
|
|
#41018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja jestem eksperymentator, a ze myje rano wlosy (albo mocze) to jak czasem dalam cos pierwszy raz ...... albo jak przyszlam do pracy w kompletnie mokrych bo zaspalam (w lato, miesiac temu, w zimie to bym wybrala sie spoznic a wysuszyc wlosy), nie zdazylam nic nalozyc i jak schly to rosly, kazdy dostawal jak cegla po oczach
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#41019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41020 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie dumam i dumam, i wydumałam że może włosy nie bardzo mogą się skręcić od góry tak jak poniżej bo do tej pory często je związywałam?.. I tak się przyzwyczaiły do rozkrętu i od tamtej pory zdążyły się już zniszczyć w miejscu związania?.. To by się zgadzało, bo tak jakby do miejsca gumki tylko mocno się wiją a poniżej już kręcą.
I jeszcze wydumałam czemu mam puszaka z tyłu. Pod koniec wiosny miałam doplecione nad karkiem warkoczyki z syntetycznych włosów. Musiały się zniszczyć ![]() Ale teraz już obiecuję je lepiej dopieszczać |
|
|
|
#41021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#41022 |
|
Raczkowanie
|
A ja tam wiedziałam? Byłam nieuświadomiona
|
|
|
|
#41023 | |
|
Zadomowienie
|
Bardzo chętnie bym Ci część oddała
Cytat:
![]() oollaa_1_ jak ja Cię dawno już tutaj nie widziałam gdzie żeś się podziewała?
|
|
|
#41024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym balsamie? np: gdzie kupujesz,jak wygląda opakowanie,.... Jestem nim bardzo zainteresowana gdyż moja siostra strasznie nie lubi swojego naturalnego koloru włosów maluje szamponetką z Joanny i trzyma siętylko do 3 myć a ten balsam 3 tyg więc bedzie zadowolona ![]() ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy |
|
|
|
|
#41025 |
|
Raczkowanie
|
Mam kolejne niemądre pytanie
![]() Jeśli włosy sklejają mi się w bardzo drobne pasma, które delikatnie falują albo wyglądają jak krzywo przyprasowane, to co zrobiłam źle? ![]() W ogóle to u mnie częste, że nie chca się sklepiać w większe pasma, robi mi się masa drobnych, lekko falujących pasemek, które układają się w taką pajęczynkę wręcz A dziś rano musiałam włożyć głowę pod kran, chociaz w sumie wcale nie nakombinowałam i bardzo się starałam przyłożyć, mając na uwadze wskazówki Siostry Rybiorek, co by niczego nie spierniczyć. Niestety, albo połączenie dwóch joasiek (do mycia i b/s) powoduje przeciążenie, albo ogólnie odżywki b/s faktycznie nie są dla mnie, albo żel jest niewskazany, albo w ogóle nie wiem co ![]() W końcu musiałam wyskoczyć do roboty z mokrymi, a w tej chwili mam proste smętniaki, z tłustawymi końcami. Ech... Ale Wam zazdraszczam tych kłaków... Chyba zawieszę na jakiś czas eksperymenty i pochodzę trochę w prostych, bo kolejny dzień wyglądam obleśnie Ludzie w pracy chyba myślą, że włosów nie myję albo co
|
|
|
|
#41026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moge zapytac jak chcesz chodzic w prostych? Co robisz zeby miec proste? Jaka pielegnacje wtedy uprawiasz? Czym sie rozni? Jakie kosmetyki wtedy nakladasz i jaki jest efekt? Moze odpowiedzi na te pytania cos nam dadza wiecej.
|
|
#41027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie to żadnej pielęgnacji nie stosowałam Generalnie kusi mnie na sucho rozczesać, a potem czymś b/s przejechać, żeby zlikwidować ewentualny puszek. Wtedy żaden efekt, ale takie miękkie fale, trochę zbite miejscami w zakrętasa wychodzą (kiedyś tak robiłam). Dobra, już bym nie narzekała, tylko dobija mnie, że włosy ciągle mi bardzo klapią i się zlepiają w takie bardzo drobne, nieforemne pasemka i to tworzy obraz jakiegoś takiego nieskładnego bałaganu i spiórowacenia, wyglądam jakbym ich nie domyła. Może po prostu postaram się zregenerować, odżywić, zapuścić, marzenia o lokofalach porzucę i tylko spróbuję dojść do tego, jak uniknąć tej pajęczyny... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- I jeszcze jedno pytanie ![]() Mam takie pasmo włosów, które dosłownie nigdy nie chce mi falować. nawet jeśli reszta kłaków się pofaluje, to ta część włosów zaledwie się podkręci, ale tez nie zawsze, zwykle sterczy nieco podpuszona i prosta. Rzuca się w oko, bo jest z boku i akurat w takim miejscu, że wyłazi na wierzch. Z ciekawości waliłam na te włosy więcej preparatów, albo potem z kolei mniej i żadnej zmiany nie zauważyłm. Co to do licha?
|
|
|
|
|
#41028 |
|
Zakorzenienie
|
Cos tu mi wielocytowanie nie dziala
![]() Gohs - jak sie ma meza zapalonego szachiste i samej sie grywa przy okazji, to nigdy nie wiadomo co wyskoczy ![]() Milena798, moj balsam z henna jest dunskiej produkcji i watpie czy do Polski go importuja, ale moze twoja siostra wyprobowac rodzime balsamy hennowe, tu ktos uzywal Venity chyba, w sklepach zielarskich czasami rozne tego typu kosmetyki maja. Zdjec na razie nie bede zadnych miala bo mam kryzys techniczny |
|
|
|
#41029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co pogrubilam - moze to jest Twoj sposob na pielegnacje i moze to jest najbardziej naturalny skret(fala) dla Twojego wlosa. Zadbane fale sa przepiekne. Masz racje ze regeneracja jest potrzebna. Skup sie na tym i nie mecz siebie i wlosow. Zrob ten sposob i pokaz co wyszlo. Jest szansa ze w miare regeneracji te fale beda sie utrwalac i poglebiac. Technika stylizacji moze z 2b zrobic 2c czy nawet 3a ale trzeba wiedziec co uzyc, jak nalozyc. Inna sprawa ze Ty chyba nie jestes do tego gotowa. Wstaw fotke po kolejnym myciu. Ja uwazam ze nie ma sensu sie stresowac bo jak wlosy wymagaja regeneracji to stylizacja wymaga czasu i wprawy a widac ze naprawde masz stresa. Z tym pasmem to niestety nie wiem, moge tylko powiedziec ze bardzo czesto ma sie na glowie kilka rodzajow skretow i moze to wlasnie Ciebie dotyczy.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-09-02 o 15:38 |
|
|
|
|
#41030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Cytat:
nieźle nieźle ![]() heheh tak a propo takich tematycznych imprez to byłam nie tak dawno na "randce" z dziewczynami z wątku o paznokciach super sprawa a ludzie widzący jak w kawiarni wymieniamy się tonami lakierów musiali mieć niezły ubaw Jestem niemal pewna, że włosowe spotkanie to już całkiem by był ubaw. Ja to chętnie bym podotykała np loczków Miley albo Nusi wiem wiem, ze nie wolno ale i tak bym podotykała ![]() Cytat:
Wydaje mi się, ze lepiej wyglądam w kręconych ale nie wiem czy dam radę ze stylizacją na kręcone codziennie w ciągu semestru w szkole. Widziałam, że niektóre dziewczyny po prostu bez prostownicy mają kręcone i koniec. A ja właśnie nie. Ja mam proste wywijające się na końcach... może dlatego musze włożyc tyle pracy w to zeby się pofalowały czy pokręciły? Zastanawiam się czy aby nie zmuszam ich na siłę do kręcenia... ale może nie, co? Cytat:
|
|
#41031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
U mnie jakieś przejawy... nie wiem, mega suszy? Nic nie robiłam niestandardowego, jak wyschły wyglądały bardzo fajnie, ale rano jak myłam, to się wydały bardzo szorstkie, suche i takie jakby "obdarte" ![]() I teraz myślę, czy w domu dać im odetchnąć, czy wręcz przeciwnie- naolejować bardzo mocno? Edit: czy może po prostu jakąs maskę Zapodać? (altera z granatu) Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-09-02 o 16:23 |
|
|
|
|
#41032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#41033 |
|
Rozeznanie
|
Pod koniec dnia moje włosy wyglądają lepiej niż rano
trochę tylko się ugniotły na gumce (bo cały dzień był kok).Myślałam, że po moim wczorajszym intensywnym odżywkowaniu będzie tłusto na włosach, a tu niespodzianka i włosy super cały dzień, wcześniej obawiałam się, że odżywka może sobie nie poradzić z myciem, a tu miłe zaskoczenie, na dodatek bardzo spodobał mi się taki sposób mycia W ogóle po zmianie pielęgnacji, mimo, że krótko praktykuję widzę znaczną zmianę w swoich włosach, są o wiele bardziej miękkie, delikatne i błyszczące, ach! Kupiłam dziś szampon barwę z rzepą (sls) i odżywkę z proteinami bs od babuni Najbardziej podoba mi się to, że jestem ostatnio bogatsza o tyle kosmetyków, a zawartość mojego portfela wcale mocno nie ucierpiała, hihi
|
#41034 |
|
Raczkowanie
|
Ech, dziewczyny, odżwywiłam swoje loczki, ale kosztem koloru ;<
Już sama nie wiem, co teraz z nimi robić, płukam tym hibiskusem, kupiłam maseczkę z Marionu, będę robić w niedzielę... Jakieś rady, czy przymierzać się do szamponetki? >.> http://imageshack.us/photo/my-images/31/dsc01513oc.jpg/ Edytowane przez selena004 Czas edycji: 2011-09-02 o 17:16 |
|
|
|
#41035 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nusia
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-09-02 o 18:03 |
|
|
|
#41036 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
tutaj jedna z moich wypowiedzi o keratynie, znajdziesz w niej rowniez link do artykulu o keratynie
|
#41037 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
i się nie poddawać!Za szybko byście chciały efekty widzieć, ehh...stąd marudzenie wiem, że spiralki mi nie "grożą", mam taki skręt a nie inny, trudno. Może się zmieni wraz z długością, ale to w swoim czasie ], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy Głowa do góry dziewczyny i keratyna w dłoń! ![]() Macie loki czy fale, jesteście wyjątkowe! ja naprawdę jestem z tego dumna i się będę chwalić, bo jest czym Aaa, przyjdzie jesień i zima, będzie mniej marudzenia, zobaczycie same tylko olejować włoski i podziwiać Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-02 o 18:32 |
|
|
|
|
#41038 | |
|
Rozeznanie
|
Paulownia Aha
myślałam,że jakiegoś polskiego używasz. Właśnie czytałam na wizazu o tej Venicie i chyba tego spróbuje bo opinie są pozytywne. Muszę zobaczyć może w naturze będa do zielarskiego też trzeba będzie się wybrać.Dziękuję ci bardzo za podpowiedź Cytat:
Od dziś te słowa będą moim mottem o !____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-02 o 18:51 |
|
|
|
|
#41039 | |||
|
Rozeznanie
|
Szkoda...
A już miałam nadzieję Śliczne masz włoski![]() Święte słowa!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż jestem ciekawa zimy. Jak moje włosy zareagują na zmianę. Moje włosy bez zmian więc nie mam się czym chwalić choć jestem zadowolona z ich coraz lepszej kondycji ![]() Ale oczy cieszę Waszym widokiem
|
|||
|
|
|
#41040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

wiec bedzie ubaw. 

Jak wiecie, pracuję na budowie
I przewija się tu sporo robotników mniej lub bardziej ogarniętych. Ja do pracy chodzę zazwyczaj w spiętych włosach, dzisiaj dla odmiany mam rozpuszczone bo takie piękne były rano 

oddaj mi je![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czy mogłabyś coś więcej napisać o tym balsamie? np: gdzie kupujesz,jak wygląda opakowanie,.... Jestem nim bardzo zainteresowana gdyż moja siostra strasznie nie lubi swojego naturalnego koloru włosów
a ten balsam 3 tyg więc bedzie zadowolona

], ale aktualnie jakby 'pamiętają' skręt i aż tak się nie zniekształcają, słowo! Rano wstaję i nic nie muszę z nimi robić, bo nie potrzeba, jest cacy