|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
no sab simplex też mam od shirki
|
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Cytat:
I rzeczywiście zasnęłą szybcie?Ja dziś nie mam okazji wypróbować, bo mały jest spokojniutki i abo śpi jak aniołek albo sobie leży i coś tak po swojemu "robi"
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, na Twoje zamówienie
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
eeee, u mnie pielucha nie dziala
z reszta u mnie nic nie dziala- n ani mata, ani karuzela ani lezaczek |
|
|
|
#1327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz szczęście bo jeszcze spi - nadal - więc cyknęłam fotkę - sorki za jakość ale telefonem niestety ![]() Cytat:
Cytat:
a w chuście tez zasypia łatwo bo ma chustę koło buzi więc coś w tym jest - za udany patent ![]() moja bez pieluszki nie zaśnie, wierci się i kręci jakby jej czegoś brakowało i spać nie pójdzie bez.Cytat:
ja również wklejam fotę na Brumkowe zamówienie ![]() smoczek oczywiście wypluła bo do zaśniecia w dzień musi mieć ale jak już usypia prawie to wypluwa - w nocy smoczka nie potrzebuje.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-02 o 18:02 |
||||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam wieczorkiem ![]() U Nas różnie, wczoraj Julka tak mi dała popalic, że szok, praktycznie cały dzień nie spała, ale za to w nocy chyba z 6h dzisiaj ładnie śpi- zdążyłam wysprzątac calutkie mieszkanie łącznie z myciem płytek i wogóle wszystko wszystko , potem zrobiłam obiad, zjadłam, posprzątałam i się obudziła Nakarmiłam Ją-z godzinkę trwało ponowne usypianie i śpi teraz gdzieś od godziny![]() Nad ranem nie mogła mi usnąc i wzięłam Ją do siebie do łóżka i oczywiście spała jak aniołek, ale ja nie chcę tak spac Marinka Mogę się Wam pochwalic, że wczoraj byłam pierwszy raz na samotnym spacerze z Julką i Tofikiem i przebiegł na czwórkę, bo pod koniec mała zaczęła płakac, ale ogólnie nie było źle
|
|
|
|
|
#1329 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak pisalaś Cytat:
Cytat:
urolog sie kłania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sa dni kiedy siedzi półgodziny a sa dni kiedy nie można go nawet na chwile włożyć z tym że nasz leżaczek jest bez melodyjek i bujania . No bujać trzeba ręką lub nogą Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też spróbuje ![]() Nie zacytowalo mi Carmela za usg ![]() Madziulka I znowu u nas syndrom PWN |
||||||||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, czy którejś z Was mąż ma opiekę nad zoną? Mój właśnie jest ale tylko tydzień, a po drugi mam zamiar pójśc do swojego gina.
|
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aania_20;29163558] są..przecież jest wybór jakimi szczepić..
ania nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie sa refundowane na rotawirus pneumokoki i meningokoki a poza tym szczepie 5w1 i tez płatna |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1333 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A za bioderka wielkie Co do kontroli, niekoniecznie jest to naciaganie, nam pediatra w szpitalu powiedziala, ze czasem u takich malutkich nie sa jeszcze rozwiniete jadra kostnienia i dlatego potrzebna kontrola. Wiec czasem na usg lepiej isc pozniej niz wczesniej.Cytat:
Cytat:
A jak droga minela do lekarza? Zuza spokojna? Cytat:
Oj tak! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sliczne pieluszkowe maluszki: Ala, Adas, Julka! U nas tez ten patent dziala, wyprobowalam go juz na Zuzi, a teraz na Antosiu. Ja polecam! Maly spi i spi. Mam nadzieje, ze nocka bedzie ok. Jutro moj maz juz wraca do pracy. Niby przyjedzie na weekend tesciowa do pomocy, ale boje sie mimo tego. O ta moja rane, troche sie przestraszylam, jak polozna powiedziala, ze jak bedzie gozej, to trzeba do szpitala, bo moze antybiotyk bedzie potrzebny, nie chce tego, wiec na prawde chce sie pooszczedzac, ale tesciowa, to nie moja mama, czy nawet tata, oni sobie doskonale radza z dziewczynami, niby ona tez nie raz do nich przyjezdzala, ale tak jakos mam obawy. No dobra troche sie wyzalilam i jest mi lepiej. Dobrze, ze jestescie! |
|||||||
|
|
|
#1334 |
|
BAN stały
|
Już dawno Wam pisałam,że dzieci słodko spia z pieluszką przy buźce.Ja już Maksiowi 13 lat temu dawałam tak pieluszkę.Może dzięki temu kazde z 4 tak ładnie mi spi?
Słodkości |
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla wizażowych cioć
![]() Szymcio w kąpieli
|
|
#1336 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Odpisuje juz od nocnego karmienia i jakoś wolno mi idzie
![]() Marinka Cytat:
gratuluje uśmiechu, pewnie nieziemskie uczucieoooooo Cytat:
Cytat:
dziękuję za miłe przywitanie opis porodu fantastyczny jestes moim guru i pewnie paru innych dziewczyn tez Cytat:
a gdzie masz nie smędzić jak tu po to jestesmy Kochana Cytat:
a co do piersi moze ciężko mo wyssać dobrze brodawke na zewnątrz moze spróbuj przed karmieniem troszke laktatorem zassać piers i wtety bedzie mu łatwiej Cytat:
Cytat:
jeszcze nadrobisz poki co to swietujciePIsze od wczorajszej nocy i napisc 1 posta nie moge zmykam dalej nadrabiać ![]() Aha i standartowo pytanko dla mam karmiacych piersią czy jak dawalyscie sciągniety pokarm maluszkowi z butli to potem spowrotem chciał ssać cyca?
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Marinka
Dziewczyny karmiace piersia-od ktorego tygodnia zycia dawalyscie witaminy K i D? |
|
|
|
#1338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze dzieci jakieś takie podobne , z całkiem innej grupy niż te grzeczne aniołki wątkowe, no nic musimy dać radę Vaniliowa może u Twojego to dłużej potrwa, oby wszystko samo się unormowało Marinko reszty grzechów nie pamiętam... zmęczona dziś jakaś jestem
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poza tym to dzień dobry a raczej dobry wieczór Znowu ściągam mleko Dzisiaj dostaliśmy kupioną wczoraj chustę NATI tkaną i jestem zachwycona ![]() Po szczepieniu też wszystko jest w porządku, tylko w nocy Nataniel miał temperaturę, ale spał ładnie Za to ja pół nocy na kibelku przesiedziałam i chyba z 5 kilo lżejsza z niego wyszłam
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
od 8 dnia zycia tak mowila polozna i lekarz
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro - u mnie w ksiazeczce zdrowia dziecka zapisali, zeby podawac wit. K jak dziecko skonczy miesiac
Natomiast D od razu, ale nie daje, bo Mala duzo przebywa na sloneczku, a to wystarczy.Jeszcze co do Twojego dawniejszego pytania o odbijanie - ja nie odbijam, polozna srodowiskowa tez mi powiedziala, ze nie ma sensu, bo sie tylko dziecko rozbudza i powoduje ulewanie. telik - Stronczku - a moze probuj rozne pozycje przy karmieniu, moze jakas inna jest dla corci bardziej optymalna i chetniej bedzie sie karmic? U mnie tak jest - taka standardowa na siedzaco przechodzi tylko z lewa piersia, natomiast prawej nie chwyci inaczej jak tylko w pozycji lezacej. Narazie wiec tak sie karmimy, choc mam nadzieje, ze z czasem sie to zmieni (nie wszedzie przeciez da sie polozyc )
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 |
|
BAN stały
|
Telik dziękujemy
To była prawdziwa wyprawa ![]() Dlaczego dopiero teraz piszesz? Tak Ci daje popalić? Ja nie odpowiem na pyt. bo ja karmie tylko cycem a T. czasem butlą z moim mlekiem ale po moich powrotach Iza się dossysa jakby mieli Jej zabrać na zawsze
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Sarka poczuje tylko cos koło buzi szuka butli
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Przejadłam się
![]()
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet kurde bele. nie wiem co ci doradzić. Moja umie spać w łóżeczku, od początku ją tam dawałam i tak sobie śpi...
Kajool a co Twój mąż umie robić ? może pomogę... Agulaabar kochana wiem co czujesz Ja płakałam nawet wtedy kiedy miałam iść do wc a ona płakała na papu.Brumek twój opis powinnam mieć na pulpicie, zazdroszczę Ci takiej lekkości i widzenia w nim samych pozytywów... ![]() cdn |
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja juz mowie dobranoc! |
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od porodu byłam 1 raz na IP z raną i 4 razy u lekarza. U mnie szew był na koniuszku,prawie się rozerwał ![]() ale gin mnie uratował. Tamtum rose spróbuj, dla mnie ulga niesamowita. Jak ropa to rivanol. No i dostawałam leki które były na receptę. Cytat:
kapusta jest potrawa wzdymającą. Powiedz mi czego jeść nie możesz, może pomogę w urozmaiceniu diety ? Agni u mnie Tż był po porodzie tylko tydzień, potem zjeżdżał co weekend tylko, czy dałam radę ? MUSIAŁAM. Płakałam za każdym razem kiedy wyjeżdżał, ale jak wstawałam rano do małej to dostawałam powera i oragnizowałam się powolutku podeszłam do tego w ten sposób, że jestem z mała 24h i mogę w ten sposób obserwować jak się zachowuje, jakie ma potrzeby itd. Z czasem był dzien że po prostu zmęczenie mnie brało, ale dałam radę ![]() Ulewanie serkiem - któraś pisała, ale nie pamiętam która tak pediatra powiedział, że to normalne środowiskowa to potwierdziła,bo układ pokarmowy się zmienia..
|
||
|
|
|
#1350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U nas dzień jak marzenie, a to za sprawą Tymonka-Aniołka Małam wreszcie czas na takie różne różności, jak sprzątanie balkonu, zaległości komputerowe, nawet gazetkę i pogaduszki przez telefon ![]() Cytat:
Cytat:
Na jakiej zasadzie to działa to ja nie wiem Ale grunt, że działa. Najbliższy raz, jak będzie marudził, to na bank wsadzę pieluchę pod nos ![]() Cytat:
Czyścioszek ![]() Cytat:
![]() Ja daję od przedwczoraj witaminkę K (w zaleceniach ze szpitala napisali że od 8 doby). A D jeszcze nie podaję. Poczekam na wizytę u pediatry i wtedy zacznę. To nam za tydzień wypada. Tak doradziła położna.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

My espumisan do 4 tygodnia dawalismy do 20 kropli na dobe, pozniej mozna wiecej. Delicol ja osobiscie odradzam-drogi i u nas sie nie sprawdzil

z reszta u mnie nic nie dziala- n ani mata, ani karuzela ani lezaczek
za udany patent 

urolog sie kłania 
Jak wrócę to wszystko opiszę w klubie.Z Igorkiem wszystko ok. "

, wiem że przy trójce ciężko ale życzę trochę odpoczynku!
i to dwa razy pod rząd!
jeszcze nadrobisz poki co to swietujcie

zębole
kochana wiem co czujesz