Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 17:20   #1321
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Napisze inaczej:
Jeśli naprawde jest taka potrzeba, to dawaj i sie nie czaj- dziecko nie musi sie meczyc, wbrew temu, co mowia niektórzy lekarze i położne My espumisan do 4 tygodnia dawalismy do 20 kropli na dobe, pozniej mozna wiecej. Delicol ja osobiscie odradzam-drogi i u nas sie nie sprawdzil spotkalam sie z opinia, ze bobotik najlepszy, nie probowałam no i dziewczyny podawaly sab simplex, mam w domu, ale nie dawalam Małej

no sab simplex też mam od shirki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:23   #1322
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumku w klubie dla ciebie pieluszkowe zdjęcie w zdjęciach naszych maluszków
Lecę oglądać

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
JESTEM W SZOKU ta pieluszka normalnie działa cuda na dowód załączam fotkę z przed 5 minut
Cudnie I rzeczywiście zasnęłą szybcie?
Ja dziś nie mam okazji wypróbować, bo mały jest spokojniutki i abo śpi jak aniołek albo sobie leży i coś tak po swojemu "robi"
Stary 2011-09-02, 17:25   #1323
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Lecę oglądać

Ja dziś nie mam okazji wypróbować, bo mały jest spokojniutki i abo śpi jak aniołek albo sobie leży i coś tak po swojemu "robi"
TAK zdążyłam położyć jej pieluszkę i pójść do łazienki, jak wróciłam ona już zasypiała
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:29   #1324
Oliweczka1985
Zakorzenienie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:29   #1325
aania_20
Zakorzenienie

Brumek, na Twoje zamówienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4034920.jpg (90,7 KB, 90 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:53   #1326
CookieMonsters
Rozeznanie

eeee, u mnie pielucha nie dziala z reszta u mnie nic nie dziala- n ani mata, ani karuzela ani lezaczek nie urazajac niczyich uczuc religijnych.. zaczynam myslec, ze moje dziecko cos opetalo.
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:00   #1327
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Któraś Mamusia pytała o cenę Bebilonu Comfort to waha się od 24.99- 28 zł. Ja kupuje w 100krotce bo najtaniej
ja pytałam - dzięki
Cytat:

Zdjęcia poproszę! Zdjęcia!
masz szczęście bo jeszcze spi - nadal - więc cyknęłam fotkę - sorki za jakość ale telefonem niestety
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Co w 4 tygodniu życia można dawać na problemy brzuszkowe, jeśli się pojawią???
w zasadzie każdy lek na brzuszkowe problemy - bo chyba wszystkie są od pierwszego miesiąca a chyba delicol od 1 tygodnia albo od urodzenia ale nie wiem na 100%
Cytat:
JESTEM W SZOKU ta pieluszka normalnie działa cuda na dowód załączam fotkę z przed 5 minut
a widzisz! widocznie tego właśnie Ali brakowało do zasypiania a w chuście tez zasypia łatwo bo ma chustę koło buzi więc coś w tym jest - za udany patent

Cytat:
Lecę oglądać

moja bez pieluszki nie zaśnie, wierci się i kręci jakby jej czegoś brakowało i spać nie pójdzie bez.
Cytat:
TAK zdążyłam położyć jej pieluszkę i pójść do łazienki, jak wróciłam ona już zasypiała

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja również wklejam fotę na Brumkowe zamówienie

smoczek oczywiście wypluła bo do zaśniecia w dzień musi mieć ale jak już usypia prawie to wypluwa - w nocy smoczka nie potrzebuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0225.jpg (52,2 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0226.jpg (42,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0227.jpg (49,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0229.jpg (49,2 KB, 39 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:02
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 18:14   #1328
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka słodka

Witam wieczorkiem
U Nas różnie, wczoraj Julka tak mi dała popalic, że szok, praktycznie cały dzień nie spała, ale za to w nocy chyba z 6h dzisiaj ładnie śpi- zdążyłam wysprzątac calutkie mieszkanie łącznie z myciem płytek i wogóle wszystko wszystko, potem zrobiłam obiad, zjadłam, posprzątałam i się obudziłaNakarmiłam Ją-z godzinkę trwało ponowne usypianie i śpi teraz gdzieś od godziny
Nad ranem nie mogła mi usnąc i wzięłam Ją do siebie do łóżka i oczywiście spała jak aniołek, ale ja nie chcę tak spac

Marinka

Mogę się Wam pochwalic, że wczoraj byłam pierwszy raz na samotnym spacerze z Julką i Tofikiem i przebiegł na czwórkę, bo pod koniec mała zaczęła płakac, ale ogólnie nie było źle

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-09-02, 18:21   #1329
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
oho.dobrze że mówisz że coś takiego ma się zdarzyc bo bym zaczęla panikowac. ja to nawet nie wiem jak sie obchodzic z jego przyrodzeniem i T. sie śmieje że tak delikatnie.
U nas Tż kąpie małego
Cytat:

U nas jąderka zstąpiły jeszcze w brzuszku. I teraz oba są w mosznie.
Pamiętam jak pisalaś
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Mam nadrabiania od 32strony... i nie nadrobie bo mam dzis rocznice slubu i troche swietuje
Wszystkiego naj dla Was
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziękuję
a co do jąderek to nam jeszcze moja gin sprawdzała pod koniec ciąży na usg i już wtedy mu zeszły
Widze że tylko u nas problemy urolog sie kłania
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was karmiąca piersią jada kapustę? Wiem, że to sprawa indywidualna, ale dobija mnie mój monotonny jadłospis i zastanawiam się właśnie nad kapustą, ale nie chce wywołać problemów brzuszkowych...
U nas w szpitalu podali na obiad białą gotowana kapuste ale ja zjadłam tylko łyżeczke synkowi nic nie było
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Leżaczek dziś po raz pierwszy został wypróbowany, no co tu dużo gadać - szału nie było mała troszkę w nim spokojnie posiedziała ale szybko jej się znudziło
U nas leżaczek na początku tez nie zachwycił ale jest coraz lepiej sa dni kiedy siedzi półgodziny a sa dni kiedy nie można go nawet na chwile włożyć z tym że nasz leżaczek jest bez melodyjek i bujania . No bujać trzeba ręką lub nogą
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

my po USG bioder, wyszło wszystko super i Pani mówi,żeby przyjśc kontrolnie za 3 m-ce... też myśle,że to naciąganie... bo kolejne 60zł zostanie im w centrum za to USG...

Cytat:
Mam wiadomość od Marinki naszej kochanej
"Mnie nie ma póki co, bo mam problemy rodzinne, konkretnie z ojcem. Nie mieszkam na razie w domu tylko u teściów, a tam neta brak. A tak mi was brakuje Jak wrócę to wszystko opiszę w klubie.Z Igorkiem wszystko ok. "
Ja też zastanawiałam gdzie jest Marinka
Cytat:
Cytat:
normalnie szok też spróbuje choć suszarka u nas nie działa

Nie zacytowalo mi
Carmela za usg
Madziulka

I znowu u nas syndrom PWN
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:24   #1330
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziewczynki, czy którejś z Was mąż ma opiekę nad zoną? Mój właśnie jest ale tylko tydzień, a po drugi mam zamiar pójśc do swojego gina.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-09-02, 18:31   #1331
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=aania_20;29163558] są..przecież jest wybór jakimi szczepić..

ania nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie sa refundowane na rotawirus pneumokoki i meningokoki a poza tym szczepie 5w1 i tez płatna

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 18:40   #1332
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy którejś z Was mąż ma opiekę nad zoną? Mój właśnie jest ale tylko tydzień, a po drugi mam zamiar pójśc do swojego gina.
Mój miał 2tyg w lipcu jak wyszłam ze szpitala
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 18:51   #1333
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
AgaG.uważaj na siebie,wiem że z trójką nie jest nic powoli i spokojnie,ale musza miec dzieci sprawną mamę

my po USG bioder, wyszło wszystko super i Pani mówi,żeby przyjśc kontrolnie za 3 m-ce... też myśle,że to naciąganie... bo kolejne 60zł zostanie im w centrum za to USG...
Justynko , bede sie starala uwazac, teraz wlasnie leze z okladem
A za bioderka wielkie Co do kontroli, niekoniecznie jest to naciaganie, nam pediatra w szpitalu powiedziala, ze czasem u takich malutkich nie sa jeszcze rozwiniete jadra kostnienia i dlatego potrzebna kontrola. Wiec czasem na usg lepiej isc pozniej niz wczesniej.

Cytat:
Aha, jakie polecanie pojemniczki do mrożenia odciągniętego pokarmu? Albo woreczki? Co lepsze?
Ja poprzednio mialam jakies woreczki z allegro. Moja szwagierka, ktora sporo mrozi poleca: http://allegro.pl/tufi-strunowe-wore...801714682.html wg niej lepsze od baby one, czy jakos tak.

Cytat:
po wizycie-cudow nie ma cała droge histeria. kobieta stwierdzila ze to nietolerancja laktozy-3 wczesnijszych lekarzy to wykluczylo. poniewarz mielismy juz wszystko co dostepne w aptekach kazala kupic jakas Biogaje-nastepne 50 zl. miala ktoras z was? skuteczne? bo nie wiem czy warto wydawac znowu tyle pieniedzy
DZIEWCZYNY Z DZIECIACZKAMI Z NIETOLERANCJA KARMIACE MM:
jakie to sa mleka i czy jest choc cien szansy wykupienia ich bez receptty?
No i badz madry i pisz wiersze... jeden tak, drugi tak... i co zamierzacie?
A jak droga minela do lekarza? Zuza spokojna?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja okładów nie robiłam ale przemywałam rivanolem - dokładnie przeczyszczałam koło blizny i koło szwów patyczkami i gazikami moczonymi w rivanolu bo też mi się rana paprała trochę, i wodą utlenioną też przemywałam - widać bakterii było do cholerci bo jak polałam wodą utlenioną to tak musowało mi że szok - ale ulga była.
no i tantum rosa polewałam z butelki od porodu po każdej wizycie w toalecie.
Dzieki za wskazowki! Pewnie z nich skorzystam.

Cytat:
Moje dziecko to dla mnie skończona doskonałość Też tam macie?

Oj tak!

Cytat:
czasem bywa a za Ciebie , wiem że przy trójce ciężko ale życzę trochę odpoczynku!

Dziekuje!

Cytat:
Cytat:
Cytat:

smoczek oczywiście wypluła bo do zaśniecia w dzień musi mieć ale jak już usypia prawie to wypluwa - w nocy smoczka nie potrzebuje.

Sliczne pieluszkowe maluszki: Ala, Adas, Julka!

U nas tez ten patent dziala, wyprobowalam go juz na Zuzi, a teraz na Antosiu. Ja polecam!

Maly spi i spi. Mam nadzieje, ze nocka bedzie ok.

Jutro moj maz juz wraca do pracy. Niby przyjedzie na weekend tesciowa do pomocy, ale boje sie mimo tego. O ta moja rane, troche sie przestraszylam, jak polozna powiedziala, ze jak bedzie gozej, to trzeba do szpitala, bo moze antybiotyk bedzie potrzebny, nie chce tego, wiec na prawde chce sie pooszczedzac, ale tesciowa, to nie moja mama, czy nawet tata, oni sobie doskonale radza z dziewczynami, niby ona tez nie raz do nich przyjezdzala, ale tak jakos mam obawy. No dobra troche sie wyzalilam i jest mi lepiej. Dobrze, ze jestescie!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:00   #1334
nerola
BAN stały

Już dawno Wam pisałam,że dzieci słodko spia z pieluszką przy buźce.Ja już Maksiowi 13 lat temu dawałam tak pieluszkę.Może dzięki temu kazde z 4 tak ładnie mi spi?
Słodkości
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 19:30   #1335
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dla wizażowych cioć

Szymcio w kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kąpiel - 31.08.2011 (2).jpg (101,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kąpiel - 31.08.2011 (1).jpg (100,5 KB, 37 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 19:52   #1336
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Odpisuje juz od nocnego karmienia i jakoś wolno mi idzie

Marinka

Cytat:
Moje dziecko obdarzyło mnie właśnie swoim pierwszym bezzębnym świadomym uśmiechem i to dwa razy pod rząd!
a później sie rozpłakała
gratuluje uśmiechu, pewnie nieziemskie uczucie

Cytat:
Moje dziecko powiedziało "aguuuuuu"
oooooo

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja wsrod Was Mamuski po dluzszej nieobecnosci na Wizazu
Na poczatek chce pogratulowac wszystkim Dziewczynkom, ktore urodzily po mnie, bo jeszcze nie mialam okazji tego zrobic, a wiec:
[B]Brumek, DaKaro, editka, Stronczek, AgaG, telik, SweetA - MOJE WIELKIE WIELKIE GRATKI

U mnie obecnie wszystko juz powoli wraca do normy, zaczynam czuc sie coraz lepiej i szybciej wracam do formy niz przy pierwszej CC, choc wtedy nie mialam tylu zdrowotnych komplikacji.
Witaj kochana

Cytat:
Uff... Jak dobrze, że tak mało dziś pisałyście, bo dopiero teraz mam pierwszą chwilę, kiedy mogłam do komputera usiąść Tzn. wcześniej kilka razy usiłowałam i już "witałam się z gąską", ale pewien miły, młody człowiek za każdym razem miał inny pomysł na zagospodarowanie maminego czasu

Była też u nad położna, ale jakoś średnio przypadła mi do gustu. Nie podobają misię niektóre jej poglądy i metody pielęgnacyjne, ale oczywiście grzecznie wysłuchałam i potulnie przytakiwałam, a i tak będziemy robić swoje

Teliczku, witajcie!!! Ale na Ciebie czekałam
Po kolei:
- Jaś cudny
- brawa za hart ducha i optymizm
- ucałowania dla padniętego małżonka ...
- ... i dla cudnej szafy, która śni mi się po nocach

No i wczoraj wieczorek zaczęłam tworzyć opis porodu. Chciałam skończyć dziś w dzień ale nie dało rady Ale może przed następnym wątkiem zdążę
Hej Kochany Brumku
dziękuję za miłe przywitanie
opis porodu fantastyczny
jestes moim guru i pewnie paru innych dziewczyn tez

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A ja mam cholernego doła..... ide beczeć dalej..... nie będę tu smęcić..... do jutra dziewczyny..

a gdzie masz nie smędzić jak tu
po to jestesmy Kochana

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Agulaaabar wypłacz sie, czasami to pomaga. Wstyd sie przyznać ale ja wczoraj miałam gorszy dzien. Nie pisałam Wam ale od poniedziałku jesteśmy znów w szpitalu. Mala dostała zoltaczki i nas zatrzymali. Prawdopodobnie jutro nas wypuszcza. Wiktoria miała fototerapie, i badanie krwi co 6 godzin. Pobierali jej ze stopki i strasznie słabo leciala krewka wiec na sile cisneli. Ona płakała a ja razem z nią. Za godzinę jeszcze ostatni test. Tak mnie to zdolowalo ze wczoraj Juz tamy puściły. No ale Dzis jest lepiej

Walka z Wiki o cyca nadal trwa. Teraz i z lewym ma problem. Łapie, possie i zaciekle wypluwa. Pozniej płacze i sie denerwuje.
Lili co zrobiłas ze Radek zaczął ładnie jeść? Brumku a Moze ty Cos poradzisz. Pisalas ze sie porządnie oczytalas na temat karmienia.

I jeszcze pytanie odnośnie pepka. Moczycie czy nie? My przy ostatniej kąpieli staraliśmy sie nie ale wynikiem tego była niedokładnie wymyta pupa.
Ale przecież kapiac w Wiaderku nie da sie nie zamoczyc. Głupia Juz jestem.
No to was wymęczyli
a co do piersi moze ciężko mo wyssać dobrze brodawke na zewnątrz
moze spróbuj przed karmieniem troszke laktatorem zassać piers i wtety bedzie mu łatwiej

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Stronczu

Agni ja jestem z dziećmi od 6 rano do 23 sama
W nocy T. śpi i tak jakby go nie było.

Brumku-tak,Szymuś wniebowziety,ze idzie do szkoły.Przeżywał bardzo.
Opis bardzo optymistyczny,ciepły tylko akcja z korytarzem mnie sie nie podoba

Dzieciaczki do szkoły wyprawione.Cała niemal rodzina szła ich odprowadzić bo wzięłam i Krystiana i Ize i odprowadziliśmy na przystanek.
Szymuś 1,5 godz. siedział z plecaczkiem na plecach

Po 12-tej znów muszę po Niego isć.

A teraz sie nudzę ale coś porobie w domu.

Brunetko masz maila
gratuluje wyprawy do szkoły

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jestesmy po usg głowki WSZYSTKO OK!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Mam nadrabiania od 32strony... i nie nadrobie bo mam dzis rocznice slubu i troche swietuje
jeszcze nadrobisz poki co to swietujcie

PIsze od wczorajszej nocy i napisc 1 posta nie moge
zmykam dalej nadrabiać

Aha i standartowo pytanko dla mam karmiacych piersią
czy jak dawalyscie sciągniety pokarm maluszkowi z butli to potem spowrotem chciał ssać cyca?
Stary 2011-09-02, 20:32   #1337
DaKaro
Zadomowienie

Marinka .

Dziewczyny karmiace piersia-od ktorego tygodnia zycia dawalyscie witaminy K i D?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:35   #1338
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace piersia-od ktorego tygodnia zycia dawalyscie witaminy K i D?
Od 2 tygodnia ( od 8 doby życia )

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:51   #1339
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
eeee, u mnie pielucha nie dziala z reszta u mnie nic nie dziala- n ani mata, ani karuzela ani lezaczek nie urazajac niczyich uczuc religijnych.. zaczynam myslec, ze moje dziecko cos opetalo.
nie jesteś sama na mojego też to nie działa , nawet teraz mu położyłam bo nie śpi od 2h bo znowu coś mu się poprzestawiało za to o tej pory płakał, potem wypluwał non stop smoka a teraz sie do nas uśmiechał i gadał teraz znow płacze...

nasze dzieci jakieś takie podobne , z całkiem innej grupy niż te grzeczne aniołki wątkowe, no nic musimy dać radę a mleko na nietolerancję to jeszcze nutramingen ale nie wiem czy na receptę

Vaniliowa może u Twojego to dłużej potrwa, oby wszystko samo się unormowało

Marinko cały czas pod górkę , ale wychodzi na to że dobrze że się z mężem pogodziłaś

reszty grzechów nie pamiętam... zmęczona dziś jakaś jestem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 20:51   #1340
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
noo to brawo dla Nataniela!
Co to za uczulenie mieliście i po czym schodzi?
Ale mam fioła teraz... wypytuje Was o każdą kropke na buźkach Waszych maleństw
Nataniel miał chrostki w sumie od urodzenia, ale nikt dokładnie nie powiedział nigdy co to może być... Położna stwierdziła ze na białko lub laktozę i mam odstawić swoje mleko, lekarz absolutnie zakazał odstawiać mleko i stwierdził, że do 2 miesiąca nic z tym nie zrobi, bo pewnie samo zejdzie i chyba miał rację. A najpaskudniejsze uczulenie Natan miał na brzuszku, plecach i rączkach po płynie do płukania jelp. A że ja jestem alergikiem nie tylko wziewnym ale też skórnym to mały może mieć po mnie skłonności do wszelkich uczuleń

A poza tym to dzień dobry a raczej dobry wieczór Znowu ściągam mleko
Dzisiaj dostaliśmy kupioną wczoraj chustę NATI tkaną i jestem zachwycona O niebo lepsza niż elastyczna! Odbyliśmy już w niej spacerek do moich rodziców i mały smacznie spał
Po szczepieniu też wszystko jest w porządku, tylko w nocy Nataniel miał temperaturę, ale spał ładnie
Za to ja pół nocy na kibelku przesiedziałam i chyba z 5 kilo lżejsza z niego wyszłam Już miałam strach że grypa żołądkowa mnie dopadła, ale na szczęście przeszło
Stary 2011-09-02, 20:52   #1341
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Marinka .

od 8 dnia zycia tak mowila polozna i lekarz

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 20:54   #1342
meszsares
Zadomowienie

DaKaro - u mnie w ksiazeczce zdrowia dziecka zapisali, zeby podawac wit. K jak dziecko skonczy miesiac Natomiast D od razu, ale nie daje, bo Mala duzo przebywa na sloneczku, a to wystarczy.
Jeszcze co do Twojego dawniejszego pytania o odbijanie - ja nie odbijam, polozna srodowiskowa tez mi powiedziala, ze nie ma sensu, bo sie tylko dziecko rozbudza i powoduje ulewanie.
telik - , w srode jak bylam caly dzien w szpitalu to maz dawal Malej moj pokarm z butelki i nie bylo zadnego problemu z powrotem do cycka
Stronczku - a moze probuj rozne pozycje przy karmieniu, moze jakas inna jest dla corci bardziej optymalna i chetniej bedzie sie karmic? U mnie tak jest - taka standardowa na siedzaco przechodzi tylko z lewa piersia, natomiast prawej nie chwyci inaczej jak tylko w pozycji lezacej. Narazie wiec tak sie karmimy, choc mam nadzieje, ze z czasem sie to zmieni (nie wszedzie przeciez da sie polozyc)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:02   #1343
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ech za młoda jestem na matkę. Kocham go, ale bez uniesień. Kocham bo nie mam innej opcji. Powinnam teraz siedzieć w pubie ze znajomymi, bawić się, zakochiwać, odkochiwać, a nie siedzieć i bawić dziecko. Teraz już jest tak, że jak mama łaskawie weźmie go na kilka chwil to on już się rozgląda gdzie jestem i szuka.
Rozumiem, bo przy pierwszym dziecku tak troche mialam. teraz to zupelnie inne, spokojniejsze macierzynstwo, mimo iz tez mi nerwy puszczaja i dziecko spokojniejsze. to mija...tak po roku,dwoch...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 21:03   #1344
nerola
BAN stały

Telik dziękujemy
To była prawdziwa wyprawa

Dlaczego dopiero teraz piszesz?
Tak Ci daje popalić?

Ja nie odpowiem na pyt. bo ja karmie tylko cycem a T. czasem butlą z moim mlekiem ale po moich powrotach Iza się dossysa jakby mieli Jej zabrać na zawsze
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:05   #1345
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie jesteś sama na mojego też to nie działa , nawet teraz mu położyłam bo nie śpi od 2h bo znowu coś mu się poprzestawiało
U nas tez pieluszka nie działa na spanie, ja podkładam podczas jedzenia, bo czasem pluje
Jak Sarka poczuje tylko cos koło buzi szuka butli

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:06   #1346
brunetka2000
Zakorzenienie

Przejadłam się
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:29   #1347
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet kurde bele. nie wiem co ci doradzić. Moja umie spać w łóżeczku, od początku ją tam dawałam i tak sobie śpi...

Kajool a co Twój mąż umie robić ? może pomogę...

Agulaabar kochana wiem co czujesz Ja płakałam nawet wtedy kiedy miałam iść do wc a ona płakała na papu.

Brumek
twój opis powinnam mieć na pulpicie, zazdroszczę Ci takiej lekkości i widzenia w nim samych pozytywów...

cdn

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:34   #1348
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Nam kazano podawac od 8 doby.

I ja juz mowie dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:42   #1349
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Zaneta Ty chyba mialas problemy z rana? Bylas u lekarza? U mnie chyba cos sie dzieje, bo bardzo mnie szczypie, a bylo juz fajnie. Co przykladalas?
Malwinka spala od 12.30 w nocy do 4, nakarmilam, obudzila sie o 7.40 i po karmieniu jeszcze do 10.30 .

Od porodu byłam 1 raz na IP z raną i 4 razy u lekarza.
U mnie szew był na koniuszku,prawie się rozerwał
ale gin mnie uratował.
Tamtum rose spróbuj, dla mnie ulga niesamowita.
Jak ropa to rivanol.
No i dostawałam leki które były na receptę.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was karmiąca piersią jada kapustę? Wiem, że to sprawa indywidualna, ale dobija mnie mój monotonny jadłospis i zastanawiam się właśnie nad kapustą, ale nie chce wywołać problemów brzuszkowych...
Odpuśc sobie potrawy wzdymające do 3 miesiąca
kapusta jest potrawa wzdymającą.
Powiedz mi czego jeść nie możesz, może pomogę w urozmaiceniu diety ?

Agni u mnie Tż był po porodzie tylko tydzień, potem zjeżdżał co weekend tylko, czy dałam radę ? MUSIAŁAM. Płakałam za każdym razem kiedy wyjeżdżał, ale jak wstawałam rano do małej to dostawałam powera i oragnizowałam się powolutku podeszłam do tego w ten sposób, że jestem z mała 24h i mogę w ten sposób obserwować jak się zachowuje, jakie ma potrzeby itd. Z czasem był dzien że po prostu zmęczenie mnie brało, ale dałam radę

Ulewanie serkiem
- któraś pisała, ale nie pamiętam która tak pediatra powiedział, że to normalne środowiskowa to potwierdziła,bo układ pokarmowy się zmienia..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 21:54   #1350
brumek
Zakorzenienie

Hejka

U nas dzień jak marzenie, a to za sprawą Tymonka-Aniołka Małam wreszcie czas na takie różne różności, jak sprzątanie balkonu, zaległości komputerowe, nawet gazetkę i pogaduszki przez telefon

Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja bez pieluszki nie zaśnie, wierci się i kręci jakby jej czegoś brakowało i spać nie pójdzie bez.

Rany, to jakieś czary! Na jakiej zasadzie to działa to ja nie wiem Ale grunt, że działa. Najbliższy raz, jak będzie marudził, to na bank wsadzę pieluchę pod nos

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja poprzednio mialam jakies woreczki z allegro. Moja szwagierka, ktora sporo mrozi poleca: http://allegro.pl/tufi-strunowe-wore...801714682.html wg niej lepsze od baby one, czy jakos tak.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymcio w kąpieli
Czyścioszek Jakby zdziwiony czymś był

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kochany Brumku
dziękuję za miłe przywitanie
opis porodu fantastyczny
jestes moim guru i pewnie paru innych dziewczyn tez
A Ty moim "promyczkiem"

Cytat:
Ja daję od przedwczoraj witaminkę K (w zaleceniach ze szpitala napisali że od 8 doby). A D jeszcze nie podaję. Poczekam na wizytę u pediatry i wtedy zacznę. To nam za tydzień wypada. Tak doradziła położna.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości