|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
na 99,9 % laserowo jest tak starannie zrobiony idealna czcionka takie delikatne linie identyczna jaką mam w wordzie w komputerze więc wątpię żeby ktoś tak zrobił ręcznie
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw się dobrze w Zakopcu
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tworzy się tworzy -może nam też uda sie zorganizować jakieś spotkano ![]() Cytat:
Jejku ja mieszkam troszkę dalej ale Szczecina jako miasta nie trawie zbytnio
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
i tak jest z większością ślubów w Polsce.
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
A te nauki pół roczne nie mają na celu zniechęcenia wiernych tylko utwierdzenia ich w przekonaniu że ślub kościelny jest dla nich. Jak mają wytrwać w małżeństwie tyle lat skoro 4 spotkania w miesiącu na naukach to jest dla nich katorga i marnowanie czasu... a potem się wszyscy dziwią skąd tyle rozwodów... Ślub kościelny nie jest dla wszystkich.
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od indywidualnego podejścia. Nasza babka z nauk sama mówiła, że ona jako "wykładowca" nie wyobraża sobie prowadzenia takich nauk. I oczywiście chodzi tutaj o głębsze przemyślenie całej instytucji małżeństwa, ale młodzi i tak swoje zrobią.
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro raniutko jadę na weekend do rodzinki w Katowicach
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy świadkowa Panny Młodej musi byc stanu wolnego? jest jakiś taki zwyczaj?
|
#2801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może i te nauki powinny być ale powinni je prowadzić ludzie, którzy wiedzą o czym mówią i iść trochę z duchem czasu. A co do tego po co mi ślub kościelny to biorę go bo tak mnie rodzice wychowali, mojemu Tż na tym zależy, jego rodzicom no i oczywiście moim (moja mama jest konserwatywnym katolikiem ). Ja osobiście mogłabym, żyć z cywilnym i jakoś by mi to nie przeszkadzało bo jak się kogoś kocha to można żyć ze ślubem czy bez niego. Oczywiście wszystko to tylko i wyłącznie moje zdanie. Nie potępiam tych co mają inne bo każdy ma prawo mieć swoje prawda?!
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Wotam nowa PM
Kicia obrączki śliczne ale my raczej będziemy miec klasyczne. ![]() Co do ciązy i ślubu... znam jedna pare która jest już 5 lat szczesliwym małzenstwem a druga para - rozwód ( i wkoncu dziewczyna zmadrzała, ze się z nim rozstaje) |
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy mieć starostów więc potrzebujemy dwie pary i jedna osoba z każdej pary będzie świadkiem.
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
tzn sie ja powiem tak, mnie nauki nie przyszkadzają bo można się wiele mądrych rzeczy dowiedziec na temat związku itd tylko lekko mnie ta poradnia uwiera no ale skoro trzeba przez to przejśc to nauczę się tych wykresów itd
a jeśli chodzi o naszą wiarę to ja jestem wierząca, często sie modlę do Boga ale tak sama w domu na głos, mówię co mnie boli itd tak jakby rozmawiam z Nim.. wiele razy mi pomógł bo ostatnimi czasy miałam ciężko w życiu chociażby przez wypadek tżta... wiem że Bóg nad nim czuwa bo nie pozwolił mu odejśc z tego świata to widocznie jeszcze nie ten moment, póki co tż ma problemy z kolanem i nie mamy zabardzo jak iśc do kościoła ale jak tylko będzie ok to pójdziemy pomodlic się za to że tż ocalał, jedyne co mi się nie podoba w naszej wierze to niektórzy pośrednicy pomiędzy Bogiem a nami czyli księża, znam takiego co na krzywdzie ludzkiej zdzierał kasę chodzi konkretnie o pogrzeb, inni potępiają za to że dziewczyna kocha się ze swoim facetem, ale znam też takich księży którzy otwarcie mówią że jeśli jest się z kimś planuje się z nim przyszłośc to sex nie jest grzechem bo jest z miłości i tu jest wiele różnych zdań na ten temat bo księża różne mają zdania jeśli chodzi o tą kwestię. chcemy z tżtem tworzyc dobrą rodzine chcemy miec dzieci więc nasze małżeństwo ma sens, chcemy wychowywac nasze dziecko w wierze tak jak należy, gdyby księża potrafili dobrze rozmawiac z ludźmi to napewno byloby lepiej a przez awantury w konfesjonałach tylko zniechęcają ludzi do wiary... bo to że sex jest grzechem mozna spokojnie wytłumaczyc bez obrażania człowieka a spowiedź nie powinna człowieka doprowadzac do łez tylko powinna uczynic ulgę że grzechy mamy odpuszczone ślub jest dla nas bardzo ważny bo przysięgamy przed Bogiem, nie przed księdzem, ksiądz to tylko pośrednik i nie uważam że nasz ślub mija się z celem, to tyle w temacie EOT bo temat wiary to bardzo śliski temat
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-09-02 o 20:27 |
|
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
madzia, nie świadkowa nie musi byc panną. Moja swiadkowa a zarazem siostra już dawno jest męzatką.
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
patyczaaak witam serdecznie
ja jestem z Kielc.Strasznie smutna Twoja opowieść, ale najważniejsze, że TŻ pokazał, że jest cudownym człowiekiem, na którym możesz polegać.W ogóle w Twoim Stylu ostatnio czytłam artykuł o poronieniach... To co kobiety opisywały wywołało u mnie płacz. Jedna poszła odebrać dziecko, bo chciała je pochować a tam faceci między sobą gadają, że pani po resztki przyszła.... Powiedz mi, jakich usługodawców powybieraliście?
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2011-09-02 o 20:51 |
|
|
|
#2808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jak sie trzymają? a ciotke widze masz za,je,bista! wszystko umie zalatwic! taka ciotka to skarb![]() Cytat:
odpoczywaj![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet poszliśmy dziś kupić pudełeczko na nie (bo jubiler dał w papierowej torebeczce) i poszliśmy do tego salonu gdzie je mierzyliśmy i tak porównaliśmy i są ładniejsze (bo nasze )---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- a i jeszcze przejrzałam caaaluśką paletę tej firmy i nie ma tam takich obrączek
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-09-02 o 21:29 |
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wieczorkowo
![]() Widzę, że tu poważne rozmowy na temat wiary ![]() A ja właśnie wróciłam z koncertu (który jeszcze trwa) T Love. Teraz jestem w domku i mam lepszy widok na scenę ![]() A na "stadionie" oczywiście leje się piwo i zaczęły sie bójki Musielismy się ewakuować z dzieciakami. |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzis wieczorem cichutko
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- koleżanka właśnie mi wysłała linka że jej narzeczony sobie wymyślił takie obrączki ![]() http://www.jubilerskorpion.pl/obracz...5%9Blubne.html
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Narobiłyście mi ochoty na nasze kochane góry , dzisiaj wieczorem zadzwoniłam do TŻ z pytaniem czy nie miałby ochoty wybrać się do Zakopca i jedziemy za tydzień - na weekend wprawdzie ale zawsze coś. Noclegi zaklepane, tylko z pogodą wielka niewiadoma.... Już się cieszę Wprawdzie miałam wyrzuty że może powinniśmy odpuścić - odkładamy na wesele i kredyt na mieszkanie ale jak nie teraz to później już wcale nie pojedziemy... A to przez was, jak zobaczyłam fotki z wypraw Od wtorku mam obrączki w domu (bezpieczniej u mnie, bo TŻ mieszka 15o km dalej a ślub w mojej miejscowości). Zwykłe klasyczne. Grawer będziemy robić tak z miesiąc przed ślubem, teraz nie chcieliśmy bo to sporo czasu jeszcze a to nigdy nie wiadomo do końca... ![]() http://www.froart.pl/towarimg.php?id=128&extra=x
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-09-03 o 13:50 |
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze sobie jaja robil?:P |
|
|
|
|
#2816 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), Surrogates, The 13th Floor, The Mists of Avalon, The Time Traveler's Wife, Take the lead, Music and lyrics, She's the man, Zombieland.Masz dużo czasu, to oglądaj Chociaż i tak zdecydowaną większość pewnie znasz, ale na wszelki wpisałam, może akurat czegoś jeszcze nie widziałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale szczerze mówiąc, jakby mi zrobił jubiler inne niż wszystkie, to bym się bardzo wkur.wiła i życzyła sobie zwrotu pieniędzy. W końcu płacę za konkretną robotę, a nie coś, co się jubilerowi umyśli. Całe szczęście, że Wam się podobają...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i dupa, nic dziś nie napisałam... Taka jestem osłabiona cały dzień jakaś.. Ale jutro od rana oboje z TŻtem siadamy i zapieprzamy (On ma w swojej jeszcze ostatnie poprawki do zrobienia). Także jutro mi dużo nie pisać , całe szczęście, że jest weekend
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dlaczego mają być stanu wolnego nie wiem ![]() Znalazłam jeszcze coś takiego: Świadkowie Przesądy ślubne mówią również o świadkach. Świadkiem powina być osoba stanu wolnego. Druhna panny młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży. Świadkami na ślubie nie powinna być para, np. bliskich sobie przyjaciół, bo to przyniesie im pecha i pewnie się rozstaną. Para, tylko raz powinna stawać przed ołtarzem - na własnym ślubie.
05.05.2012 Nasz Ślub ![]() Edytowane przez Ania_M_ Czas edycji: 2011-09-02 o 22:31 |
|
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
http://www.yes.pl/kolekcje/wszystko/...00-018-ABCL163
nosi może któraś z Was taką bransoletke?? |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
stanu wolnego bo to jakiś przesąd
Chatko jakby nie to że nam się spodobały to bym ich nie wzięła ale ogólnie tyle osób polecało tego jubilera ja niestety go nie polecam bo to było po prostu szczęście że nam się spodobały takie
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mądre słowa. Ja chodziłam na nauki i do poradni i wszystkie spotkania były fantastycznie nie żałuję. I poszła bym jeszcze z 10 razy.A co do księży to mam takie samo podejście bo mam przykład na własnej skórze. Jak poszłam do spowiedzi to wyszłam z konfesjonału prawie z płaczem. Było tak że najpier się spowiadał tż. I jemu nic nie nagadał. Potem ja i tez że sex. A on do mnie z mordą jak tak mogę? Że to moja wina, że będę niedobrą matką, że już współczuje moim dzieciom itd. To powinny być słowa księdza?? Kolejna sprawa. Budował się u nas kościół. Postawili taki drewniany tymczasowy. I proboszcz prosił o pożyczenie pieniędzy od parafian albo daninę. No to moja mama z tatą pożyczyli kasę. Była to niezła kwota jak na lata chyba 90 czy 89. No i jakoś się moim rodzicom wiodło aż tu nagle mój tata zachorował trafił do szpitala. Mama opiekowała się nami a jest nas troje. Nie mogla pracowac z nikad pomocy. Tata miał operacje przez rok nie mógł pracować. No to moja mama poszła do proboszcza i powiedziała jaka jest sprawa ze kiedyś pożyczała na budowę kościoła i by ich nie chciała gdyby nie fakt ze nie miała jak dzieci wykarmić. A on do niej ze jej kasz nie odda bo księgi wieczyste mu zginęły. No to moja mam sie wkurzyła i do niego A to po plebani małe dzieci latają żeby księga zginęła? No to poszedł gdzieś wrócił za 15 min i normalnie rzucił jej te pieniądze na biurko jak psu. i co powiecie na to??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

)

Niech się chłopina jeszcze pomęczy 

Jak zwykle dzięki chrzestnej (czy już pisałam, że jestem jej dłużniczką do końca życia??). Po prostu bezczelnie "zapłakałam się", że w tym naszym zapyziałym Polandzie nie ma tego, czego szukam. Zdjęcie wkleję, jak szarfa przyjdzie - bo będzie trochę inna wersja kolorystyczna niż na zdjęciu, którym obecnie dysponuję.

, całe szczęście, że jest weekend
18.08.2010 - zaręczyny