|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale ja jestem niezła niedawno odkryłam że wizaż nie składa się tylko z tematów ciążowych
![]() Znalazłam wątek o wpadkach na ślubach i płaczę dosłownie ze śmiechu jak ktoś chce sie pośmiać to wklejam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194134 |
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam po zakupach i po fryzjerze, szkoda że ja na fotel nie siadłam, pasowałoby podciąć
, ale synek ładnie wyglądaMyszka to fajnie ze w przedszkolu było w miarę dobrze, teraz już tylko będzie lepiej, zobaczysz Glam muszę Ci napisać że bardzo Cie podziwiam kochana moja, i już pizę dlaczego, otóż; tżt Twój daleko i nie możesz się przytulić do niego, pobyć razem, pogadać tak zwyczajnie, poczuć się wyręczoną przy dziecku, wogle wszystko na Twojej głowie . A córa jeszcze mała i w wielu sytuacjach trzeba jej po prostu pomagać. Pozatym spodziewasz się bliźniaków, pracujesz- a tu już 7mc ciąży i na nic się nie skarżysz . Nie wiem czy ja bym tak umiała sobie radzić , czasem to czekam na tżta żeby mi odkurzył, wykąpał syna, przytulił, pomasował, eh. Mam nadzieję że urodzisz w terminie i to sn tak jak sobie wymarzyłaś, żeby było zupełnie bezproblemowo bo super dzielna z Ciebie kobitka, to się rozpisałam ![]() , ale tak mnie naszło jakoś .Wogle to wszystkie dziewczynki są dzielne i kochane i pięknie dbają o swoje brzusie Jakaś sentymentalna się robię ostatnio .TO zbieram się do wyrka bo już śpiąca się robię
|
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia witaj w klubie "mamuś z opryszczką"
Mi właśnie dzisiaj wyskoczyła, w ciąży mam już kolejny raz taką przyjemność.. Mój gin zalecił smarować zoviraxem. O tabl heviran nie pyt go, bo moja znajoma raz była u lekarza i mówiła, że ma problem z powracającą opryszczką i ten lekarz 0drazu pyt czy napewno nie jest w ciąży, bo nie wolno wtedy tych tabl przyjmować.Dziewczyny byliśmy oglądać tą kawalerke i jestem zła jak osa, bo była ładniutka i jak już mieliśmy się decydować to facet przypomniał sobie, że jeszcze 120zł czynsz, więc oferta z 750+opłaty przeszłą na 870+opł
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ala mam taka cichą nadzieje i wieże w Jule naszą ze da rade. Co do Glam to Ja równiez ją podziwiam i własnie z tych samych powodów co Ty bo mam Jule i tez zawsze licze na pomoc ze strony TZ a jak nie z jego to z teściów , dla Glam to powinna miec takie podziekowanie za takie sobie radzenie i własnie w podziekowaniu ładnie urodzic smykusiów
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymaz z pochwy powinno się zrobić miesiąc przed data porodu . Za wcześnie nie ma po co, bo można złapać jeszcze gronkowca do porodu i będzie lipa...
A ja uciekam na pifko z funfelami ( w sensie ja sobie je tylko powącham )
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
Nie strasz mnie. Wiesz szpital zrobił z nas jednodniowe pacjentki szpitala by dostać kasę. No to badania musieli jakieś zrobić.
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ladnie krzycza za wynajem u was.
My placimy 680 zl za 2 pokoje 48m2 , z czego maly pokoj sam gosciu pomalowal i odremontowal mimo ze sie umowilismy ze kupi rzeczy a najwyzej tz to zrobi... nie przychodzi ani nie dzwoni sam nigdy, jestesmy z oplatami do 10 umowieni a jak przychodzi co do czego to i 20 do niego dzwonimy bo sie sam nie pojawia.. fakt ze mieszkanie nie jest jakies super nowoczesne, lazienka w plytkach po swiezym remoncie i kuchnia, duzy pokoj troche przedwojenny ale da sie przezyc, czysto i tak dalej...
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
malgosia12345 Małgosia spokojnie, ja jadę z opryszczką od początku ciąży, tylko, że ja mam tę gorszą wersję a mianowicie narządów rodnych.
Trochę o niej wiem, bo cały czas chodzimy do specjalistów którzy nadzorują moją ciąże. Wirus opryszczki wargowej jest niebezpieczny dla płodu tylko na początku, w pierwszym trymestrze. Niebezpieczna jest ta druga opryszczka... a mianowicie narządów rodnych. Może powodować poronienia, wady płodu a w ostatnim trymestrze przedwczesny poród. Ja miałam opryszczkę już 6 raz .. średnio co miesiąc. Na pewno opryszczka jest bardziej niebezpieczna niż heviran.Ja heviran 2x400 biorę już od 2 miesięcy i będę brała do końca ciązy, żeby maleństwa przypadkiem nie zarazić. Lekarze wiedzą co robią. A jeżeli opryszczka Was teraz atakuje, chodzi mi o tą wargową, bo ta na dole w III trymestrze jest niebezpieczna bo atakuje szyjkę macicy a stamtąd to juz blisko do dziecka, w każdym bądź razie maleństwa są już bezpieczne, ponieważ przez łożysko dostaje od Was przeciwciała i nic mu nie grozi. Najgorsze jest wtedy gdy dziecko się zarazi podczas porodu, ale to tylko w przypadku drugiej opryszczki bo wówczas dziecko się nią zaraża podczas przejscia przez drogi rodne. Jak jakieś pytania kochana masz to pisz na pw. Lecę sie myć i poleżeć
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
No te mieszkania drogo u was chodzą, u nas, zaznaczam że takie maleńkie miasteczko to 450zł wynajem z czynszem już i plus opłaty a metraż właśnie 55mkw.
Joamić mam nadzieję że doszła moja wiadomość do ciebie na priv bo coś mi tam nie chciało pójść .Myszko mój Matik w zeszłum roku długo się adaptował do pkola, najpierw po dobroci zostawał, potem w szatni czekałam i czasem też do mnie przychodził itp. Po dwóch tyg straciłam cierpliwość i po prostu wchodziłam z nim, pani odrywała go ode mnie i wychodziłam, wrzeszczał okropnie, ale o dziwo tylko kilka minut ryku i spokój. Więc na nas drastyczne metody zadziałały , ale czasem to ryczeć mi się chciało, a teraz żyć nie może bez swojego przedszkola , dziś byłam po niego po 14tej czyli po podwieczorku to stwierdził że jeszcze nie zdążył się pobawić .W poniedziałek zostaje już do końca czyli do 15.30. Idę kochane do łóżka z książką, mam fajną i grrrrubą Dobranoc |
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Heja
![]() Nie było mnie tylko prawie 2 dni i już mam 22 strony zaległości, ale macie tempo Niestety narazie będę rzadziej zaglądać, bo zaczynamy generalne porządki i malowanie.No to idę sobie poczytać, co się działo jak mnie nie było
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale potem jestem już wierną przyjaciółką. podobno usg nalezy zrobić między 30 a 32 lub 33 tyg. ja zrobię w 31 tyg pewnei-musze się umówić,ale tak by tż mógł ze mna pójść ![]() ja 2 tyg chodziłam na jogę lub pilates,teraz chyba tylko 1 raz będę chodziła.
|
|
#2923 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuję bardzo za informacje, zawsze to raźniej ![]() chociaż trochę mnie dziwi, że skierowanie na badanie HSV dostałam dopiero teraz (na ostatniej wizycie jak jeszcze nie miałam opryszczki), przecież to powinno być zrobione obowiązkowo na początku ciąży biorąc pod uwagę konsekwencje. Wszystkie inne badania (łącznie z HIV) miałam, a tego nie...dziwne przeoczenie, tym bardziej, że chodzę "abonamentowo". Może powinam zmienić lekarza? Ja generalnie mam inne problemy, a mianowicie z krzepliwością i od początku jadę na zastrzykach przeciwzakrzepowych Fragmin (bo niestety poprzednią ciążę straciłam ) i też mam mieszane uczucia czy lekarze zawsze wiedzą co robią. Czasami konsultuję jakąś decyzję u 2 różnych lekarzy, szczególnie gdy mam wątpliwości, że wiedzą co robią..Ale bądźmy dobrej myśli, już bliżej niż dalej pozdrowionka
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co miałam opryszczkę to moja gin była na urlopie albo nie co innego. martwić się mam??bo zapomiałam zapytać... a miałam chyba w 13 czy 14 tyg i teraz tydz temu ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
jak dla mnei to mało w porówaniau do warszawskich cen....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-02 o 21:19 |
||
|
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dygotka ... nie musisz się martwić. Opryszczka bardzo często pojawia się w ciąży. Jak to mój lekarz mówi to tak jakby przypadłość ciężarówek Jeżeli nie był to twój pierwszy rzut to nie masz się co martwić. Tym bardziej jakby coś się działo nie tak z dzieckiem to by to na usg wyszło. Tak jak u mnie lekarzowi nie podobało się serduszko to musiałam do specjalisty na konsultacje. Na szczęście wszystko OK. U WAS DZIEWCZYNY TEZ NA 100% WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU Inaczej jak to mój lekarz mówi jak byłam zawsze spanikowana .... ciąża by się nie utrzymała, albo najpóźniej do 20 tygodnia na usg coś by było widać. Teraz tylko się pilnować, żeby opryszczki narządów rodnych nie załapać, ale ją można tylko przez kontakty seksualne, więc nam to nie grozi
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
pozazdroszczę
![]() u nas w mieście to i tak oferta okazyjna, bo na ogół to za kawalerke krzyczą 1000zł + opłaty heh My z obecną stancją mamy taki problem, że są stare okna - zimą jest niestety problem z ogrzaniem mamy duuuuuuuży pokój, a w drugim są graty nasze i właściciela. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- I tak naprawdę to decyzja o szukaniu innej stancji wynika z tych starych okien, bo tak to jest ok. Jeżeli zostaniemy "na starych śmieciach" to pomalujemy ściany, zawsze to odświeżenie Jedno jest pewne: jak znajdziemy okazję to się przeprowadzimy, a jak nie to jakoś damy radę. Ale wiadomo przed narodzinami dzidzi człowiek by chciał mieć jak najlepsze gniazdo ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- dygotko ta kawalerka miała 26m kw No do warszawskich cen to napewno mało ![]() My mamy bardzo tanią tą stancję i nie chcemy zmieniać jej na coś dużo droższego, chcemy zmienić samochód i te wydatki dla dzidzi... ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Dobra dziewczynki, lecę spać ( o ile zasnę po tym emocjonującym wieczorze hehehehe ) ![]() dobrej nocki
|
|
|
|
#2927 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=dygotka8;29169356]ja miałam już 2 razy opryszczkę,ale nie brałam heviarinu-mam nadzieję,ze nie zaszkodziła dzieciaczkowi????:confuse d:
bo co miałam opryszczkę to moja gin była na urlopie albo nie co innego. martwić się mam??bo zapomiałam zapytać... a miałam chyba w 13 czy 14 tyg i teraz tydz temu Dygotka, to chyba u mnie dali ten Heviran na wszelki wypadek, jako, że miałam i inne problemy - a u Ciebie jak widać wszystko w porządku - i na pewno tak jest!!!! ja mam obciążony wywiad położniczy - jak mówią lekarze ale i tak będzie dobrze- bo musi! ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Muszę kończyć o komputer mi zaraz padnie, dobranoc, pa wszystkim
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
posiew został mi zalecony pomiędzy 35-37 tc bez względu na przebieg porodu
Cytat:
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieję,że z dzieciaczkiem wszytsko oki
![]() elf,truscafka-a czemu macie mieć wskazania do cc?bo oczywiście skleprza jestem i nie pamiętam dokładnie
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Macie może wiedzę na temat długości szyjki macicy w 24tc?Ja dziś byłam i Pani dr kazała mi jak najwięcej leżec, bo się szyjka skróciła.Mam 3cm więc....Trochę sie przestraszyłam, bo raczej dużo leże.Jakie Wy macie długości? Zosia jest nadal Zosią przez 4 tyg podwoiła swoją wagę nieźle.Na Usg coś buziaka otwierała i sie dotykała łapkami, ale już nie podglądałam gdzie
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tottie ja czsem płacze, bo to dziecko zero delikatności w sobie ma, nie wiem czy tylko mój taki jakiś czy jak w ogóle to ostatnio czuje go tak jakoś dziwnie, jakby bez wód był, ale to jakieś moje schizy ciążowe, bo tego akurat ma tyle, ze jeszcze się obraca w każdą strone, i w poprzek i głową pod żebra... witam nowa mamuśke co do usg to ja mam w 32+6tc, więc chyba się jakos łapie do tych wytycznych ![]() dziewczynki życze wam miłego weekendu, bo nie będe miała za bardzo czasu się odezwać (prosze się nie rozpisywać za bardzo )jutro w końcu przyjeżdża tż Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-13 o 11:50 |
|
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas taka kawalereczka to ok 1000 + opłaty (i w górę)
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jak wstaniecie to odpowiedzcie mi na pytanie dotyczące szyjki i jej skracania bo trochę sie denerwuje. |
|
|
|
#2934 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj będę pierwsza Wczoraj humoru kompletnie nie miałam chyba po raz pierwszy tak mi hormony o sobie dały znać, to po nadrabiałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma wyjścia tym bardziej, że to dopiero 24 tc, normy mówią, że powinna mieć ze 4 cm. Ale każdy organizm jest inny. Ale jak lekarz każe leżeć to trzeba go słuchać ![]() Cytat:
Tak się nie da Jeszcze musisz trochę zaczekać A co do kopniaków to też niektóre bolesne mi dzieciaczek sadzi, ale co zrobić, ja się tam cieszę, że mnie kopie ![]() Muffinko to może trzeba było z tą fryzurą zaczekać na TŻ w stylistę by się zabawił Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tincia a to Ty spać nie możesz? Rojku cała listę zapiałam potem nie będę Cię męczyć ![]() Glam co do pieluszek wielorazowych to pozwolę sobie jeszcze Cię dopytać, mam pytanie czy pierzesz jej w tym specjalnym proszku i używasz tego płynu odkażającego? Czytałam opinię, że warto, ale wolę dopytać
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-03 o 07:40 |
||||||||||
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie sobotnio dziewczynki
Fatal już Ci odpowoadam na temat szyjki. Opinii jest mnóstwo, jeśli chodzi o mnie to też mi się szyjka skraca, w 28tc miałam 27mm, tyle mnie ratuje że jest od środka szczelnie zamknięta i twarda.Też mam leżeć i się oszczędzać. Ale z tym to różnie jak się ma dziecko. Biorę luteinę i nospę. W pierwszej ciąży miałam tak samo, od około 30tc chodziłam bez szyjki, a dotrwałam do 40tc a i to poród wywoływany, pod koniec to z rozwarciem chodziłam i nic się nie działo. Lekarz stwierdził ze to może wynikać z uwarunkowań genetycznych i taka moja uroda albo jest to czynnik wynikający z przepracowywania się i mam się oszczędzać. Są też i plusy tej szyjki, poród będzie krótszy, mój pierwszy trwał 2.5h, więc króciótko. Oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze Dziewczyny ja dziś mam luzik, mieszkanie czyste, synek w łóżku jeszcze. Zamierzam jakieś ciasto zrobić, ale na szybko więc się nie przemęczę, fajna taka sobota. Jutro do pracy z rana, ale same przyjemności to może tak być
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie tu zanudze
ale dzisiaj mam talent i cos tam jeszcze to chociaz wieczor zajety , trzeba 2 rozmienic na telewizor hahahaha:P ja sie nie znam na skracaniu szyjki, moja ma 4cm jeszcze i z mloda tez tak mialam, takze niestety nie pomoge, ale co do lekow jakie lekarze zapisuja, ja zawsze bralam to co mi przepisala moja lekarka i nigdy nic nie zaszkodzilo , zawsze pomoglo takze moze trzeba lekarzowi uwierzyc bez stresu laski, bedzie ok. Ja mam nowa dziewczyne na sali I JESTEM W SZOKU Zaczela w niedziele rodzic w 24 tygodniu!!!!!!!!!!!!!!!!! !! z innego szpitala przeniesli ja do tego, ale ona tak jakby sprawy sobie nie zdawala z niczego!!! lata po schodach, ma to w dupie, wszystko jest ochydne i co chwile ja pitole jaka masakra, nic jej nie pasuje, chodzi z mina jak srający kot na puszczy normalnie kosmos! wszystko na nie, zamiast sie cieszyc ze chce jej sie pomoc to ja pierdzole! mowie wam! tak to symaptyczna ale mozg musiala zostawic gdzies po drodze.... synka ma 3 letniego, rok mlodsza jest ode mnie ale w glowie za dobrze poukladane nie ma, opowiada o melanzach swojego faceta i no rozmowa telefoniczna wylada tak: " tez sie kocham , ale nie musisz mnie tak w✂✂✂✂iac, przestan tak odpierdalac" fajnie co ???? no to sie wygladalammm dobrze ze zdazylam juz inne laski poznac to sobie do nich czasami chodze
|
|
#2937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a samodzielna kawalerka to 700+ czynsz+ opłaty, więc i tak pow. 1000 wychodzi lekką ręką ... a metraż ok 30 m2 :/chyba do sieradza sie przeprowadze :P ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
ja w tym czasie miałam 2 cm i dostałam jedynie wskazania by sie nie forsowac... oraaz luteine w sporej dawce i szyjka sie wydluzyla, a luteine moglam odstawic wiec 3 cm to nie jest zle... najwazniejsze by byla twarda i zamknieta poprostu uwazaj, nie dzwigaj, nie wieszaj firanek, nie myj okien
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-03 o 09:13 |
||
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Darusia może jej się wydaję, że to nic groźnego albo że jej pomóc na siłę chcą
Nic nie poradzisz, czasem takie osoby się zdarzają
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo moze 1wszy raz w szpitalu ? moja kumpela, calkiem sympatyczna i przyjazna, jak trafila do szpitala, to tez sie tak zachowywala, bo dopiero zobaczyla jak jest w szpitalu.... miala inne wyobrazenie... ale szybko wyszla i teraz juz chyba raczej tak by nie zareagowala
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.
Utworzylam nowa dyskusje w klubie.Pare dni temu ktoras z was to zaproponowala i uwazam,ze to dobry pomysl,poniewaz ostatnie wiadomosci byly bardzo przykre,ciezko bedzie zmienic temat na obecnej dyskusji.Zapraszam .Jesli macie jeszcze jakies pomysly na tematy,to walcie smialo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

, ale synek ładnie wygląda
. A córa jeszcze mała i w wielu sytuacjach trzeba jej po prostu pomagać. Pozatym spodziewasz się bliźniaków, pracujesz- a tu już 7mc ciąży i na nic się nie skarżysz
, dla Glam to powinna miec takie podziekowanie za takie sobie radzenie i własnie w podziekowaniu ładnie urodzic smykusiów 

podziwiam
) i też mam mieszane uczucia czy lekarze zawsze wiedzą co robią. Czasami konsultuję jakąś decyzję u 2 różnych lekarzy, szczególnie gdy mam wątpliwości, że wiedzą co robią..
)