mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 09:59   #2791
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

No więc, kiedyś pytałam Was o porady w sprawie pielęgnacji bobasa. Sporo z Was się wypowiedziało. Zebrałam te wypowiedzi "w kupę" i wklejam. Nie piszę, kto co radził, bo by bałagan się zrobił, ale wzięłam pod uwagę wypowiedzi: Nikaa2, Oolong, Paula_22, Darusiaaa, Kami5, witaminkaccc, glamourous (jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam, upomnijcie się, to dopiszę )
Niektóre preferencje się pokrywały, niektóre nie, ale wypisuję wszystko - do wyboru do koloru

Do pupy

Sudocrem lub doraźnie Tormentiol (w razie odparzeń), Bepanthen

Kąpiel

Na początku można samą wodą, Emolium, Oilatum, Balneum, Sofeo, biało-różowa oliwka do kąpieli Babydream z Rossmana (patrzeć od jakiego wieku można stosować, niektóre od 1. dnia), albo mydełko dla dzieci

Pępuszek

70% spirytus (rozcieńczony do takiego stężenia) lub gaziki nasączone spirytusem, Ocenisept (płyn nie spray)

Smarowidło do ciałka

Balsam Skarb Matki, oliwka (np. migdałowa z Hipp) lub parafina apteczna

Podmywanie pupy, mycie raczek

żel Johnson z pompką, Hipp z pompką

Ciemieniucha

maść cholesterolowa z wit A, robiona, apteczna plus wyczesywanie lub linomag, Olejuszka Skarb Matki

No noska

woda morska (Disnemar, Steriman Baby), Frida

Kolka

Sab Simplex, Bobotic, Biogaia (też na biegunkę), Esputicon, Espumisan, Debridat , woda koperkowa

Infekcje

Paracetamol syrop, paracetamol czopki

Inne

Viburcol o działaniu lekko uspokajającym np po szczepieniu
Aphtin na pleśniawki

Polecane firmy kosmetyków dla dzieci: Bubchen, Hipp

Brodawki
Bepanthen, Purelan, maść Ziai

Gdybym coś pomieszała, to upominajcie

Ja bym jeszcze proponowała plebiscyt środków odplamiających, sposobów na plamy Bo pewnie znów mamusie doświadczone już wyspecjalizowane w tym temacie

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-09-09 o 09:15
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:07   #2792
witaminkaccc
Zadomowienie

ha. jestem... żebym wiedziała ze wstępny plan pracy zajmie mi 2h to juz daaaaawno bym go napisała.... zmieniłam tmt pracy ze 3 razy, ale w koncu poszło czekam na mail zwrotny od promotorki i do dzieła

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No więc, kiedyś pytałam Was o porady w sprawie pielęgnacji bobasa. Sporo z Was się wypowiedziało. Zebrałam te wypowiedzi "w kupę" i wklejam. Nie piszę, kto co radził, bo by bałagan się zrobił, ale wzięłam pod uwagę wypowiedzi: Nikaa2, Oolong, Paula_22, Darusia, Kami5 (jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam, upomnijcie się, to dopiszę )
Niektóre preferencje się pokrywały, niektóre nie, ale wypisuję wszystko - do wyboru do koloru

Do pupy

Sudocrem lub doraźnie Tormentiol (w razie odparzeń), Bepanthen

Kąpiel

Na początku można samą wodą, Emolium, Oilatum, Balneum, biało-różowa oliwka do kąpieli Babydream z Rossmana (patrzeć od jakiego wieku można stosować, niektóre od 1. dnia), albo mydełko dla dzieci

Pępuszek

70% spirytus (rozcieńczony do takiego stężenia) lub gaziki nasączone spirytusem

Smarowidło do ciałka

Balsam Skarb Matki, oliwka

Podmywanie pupy, mycie raczek

żel Johnson z pompką, Hipp z pompką

Ciemieniucha

maść cholesterolowa z wit A, robiona, apteczna plus wyczesywanie lub linomag, Olejuszka Skarb Matki

No noska

woda morska (Disnemar, Steriman Baby), Frida

Kolka

Sab Simplex, Bobotic

Infekcje

Paracetamol syrop, paracetamol czopki

Inne

Viburcol o działaniu lekko uspokajającym np po szczepieniu
Aphtin na pleśniawki

Polecane firmy kosmetyków dla dzieci: Bubchen, Hipp

Brodawki
Bepanthen, Purelan

Gdybym coś pomieszała, to upominajcie

Ja bym jeszcze proponowała plebiscyt środków odplamiających, sposobów na plamy Bo pewnie znów mamusie doświadczone już wyspecjalizowane w tym temacie

ja jeszcze zapisałam takie oto specyfiki :
do pępuszka Ocenisept (z tego co pamiętam nie polecałyście w spray'u tylko płyn)
z wątku lipcówek- Biogaia - na kolki, biegunkę i coś jeszcze :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:12   #2793
rojku
Rozeznanie

to doedytuję te specyfiki witaminko
Stary 2011-09-02, 10:14   #2794
glamourous
Zakorzenienie

A NA BRODAWKI JA JESZCZE POLECAM zIAI MASC- MIALAM WCZESNIEJ Z MEDELI I BYLA KILKA RAZY DROZSZA A EFEKT PRAKTYCZNIE TEN SAM

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

i dziewczynki proponuje zeby ta liste albo link do niej umiescic (Ania o ile nie rodzi) na pierwszej stronie zeby nie bylo szukania tylko prosty odsylacz
Stary 2011-09-02, 10:17   #2795
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

na kolki jest jeszcze esputicon, espumisan, debridat , woda koperkowa i jeszcze pare ale juz dokladnie nie pamietam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:21   #2796
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Jakaś senna dzisiaj jestem. Zaraz chyba będę kawę pić, a rano wydawało mi się że jestem już wyspana. Choć fakt faktem,ze coraz trudniej zwlec mi się z łóżka. Nie śpię tylko leżę jak wór - brak motywacji.

glamourous
jak maluch jest mały to wiadomo, że zmieniać trzeba często, ale im większy tym rzadziej siusia i więcej, w ten czas większa chłonność sie przyda i oczywiście w nocy. To nie do końca moje opinie tylko dziewczyn, które stosują te pieluchy. Ja dla własnej wygody myślę o wkładach bambusowych - tetry by mi sie nie chciało gotować.
Dzięki za fotkę pieluszki - w środku ten misio wygląda mi na mikrofibrę.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Chawa podobno rewelacyjnie działa to mydło na rany po porodzie, lepiej niż nie jeden płyn do higieny intymnej Przynajmniej takie opinię słyszałam
Z tego sobie zdaję sprawę. Wiem, ze jest dobre nie uczula i w ogóle, ale co ja poradzę jak mi ono śmierdzi. Chyba, że można by było dodać do niego kilka kropel jakiegoś olejku zapachowego - tylko jakiego, żeby nie podrażniał? Może z drzewa herbacianego lub lawendowego hmmm

witaminka przemyśl to sobie dokładnie i na spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oolong, w sprawie plam!!! Bo masz ten problem co ja Wiesz po czym mi plamy schodzą? Po zapraniu mydłem Protex pomarańczowym! Tylko tym pomarańczowym, po zielonym i niebieskim nie puszczają się https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce-herbal.html
Dobrze wiedzieć. Mi też kilka plam sie nie sprało - na pewno wypróbuję. Dzięki.

karolinka witam

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ale ze mnie pierdoła przeczytałam wiadomość wyrwaną z kontekstu, myślę "biedne dziewczyny" (sądziłam, ze chodzi o wirus w organizmie) a potem przeczytałam o koniu trojańskim i intensywnie zastanawiałam się czy to wirus układu rodnego czy co mam spowolnione myślenie w ciąży
: hahaha: Pocieszę Cię ja nie tylko myślenie mam spowolnione - w ogóle jestem spowolniona. Mam nadzieję, że po porodzie sie odpalę.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
A wlasnie mam pytanie co do meteraca. Bierzemy kokos, gryka, pianka... ale jakiej firmy wziac??
Ja kupuję najtańszy, więc nie mam problemu.
Dalsze zakupy muszę odłożyć na koniec września lub początek października, aby się znowu tak z kasy nie wypłukać (przypływ gotówki dopiero 10-tego
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:22   #2797
rojku
Rozeznanie

Dopisane

A teraz mykam pozałatwiać parę rzeczy. Potem najwyżej będę edytować i dopisywać c.d.
Stary 2011-09-02, 10:32   #2798
glamourous
Zakorzenienie

Chawa z ta chlonnoscia to jest tak ze jakakolwiek by nie byla to sie zmienia ta pieluszke po kazdym siusiu. denerwowalo mnie przy nich jedno- z zewnatrz jest ten material nieprzemakalny wiec jak sie maluch zsikal to na zewnatrz nawet nie bylo czuc wilgoci a w srodku mokrutko

a co do nocy to ci powiem ze zazwyczaj takie juz troszke wiekze dzieci to przez sen nie siusiaja- co najwyzej jak sie troszke wybudza. tak ze jak mala spala spokojnie i wiedzialam ze pospi z godzinke to czesto jej pieluche zdejmowalam i spala bez. a po obudzeniu od razu na nocnik- gdzies tak od 4-5 miesiaca, jak juz posadzona podparta sie trzymala jakos
Stary 2011-09-02, 10:34   #2799
basiula19
Zadomowienie

Witam

ale dziś sobie pospałam normlanie wstałam o 9:15

co do materaców to narazie kupiłam wczoraj ale mi i Tż.....Mikołaj musi poczekać, a mam pytanie jaki gruby kupujecie?? widziałam chyba na 7 cm wydaje mi sie wystarczający.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:35   #2800
ania21_21
Zadomowienie

jestem jestem witajcie

Właśnie wzięłam kąpiel i znowu miałam to samo co wczoraj ale mam nadzieję że tżt dogadał się z niunią żeby nie wychodziła jeszcze w tym tygodniu mnie nie chce jakoś słuchać no cóż jak to tż mówi córeczka tatusia i jego tylko słucha

Rojku dzięki za listę już wkleiłam link do twojego postu na pierwszej stronie

Idę śniadanie sobie zrobić bo głodomur się obudził

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-02 o 10:36
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:36   #2801
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Olusia to ja miałam taką wizyte ogólnie było ok, tylko na wyjście mnie teściowa zjeżyła
a babcia tzta przywiozła małemu takie słodkie spodenki sztruksowe
Aaaa,to sie pomylilam .Moja tesciowa ma specyficzny charakter,wiec jednym uchem wpuszczam,drugim wypuszczam.Przyzwyczailam sie juz

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

to nie wizyta tylko wizytacja
Na babcie trzeba strasznie uwazac,bo karmi wszystkim psa .A zawsze ja prosze,zeby nic nie dawala,bo ma strasznie delikatny zoladek i potem walcze przez 2 dni z rozwolnieniem u niego.Ale ona i tak wie swoje...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:37   #2802
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny jestem
Miałam wczoraj napisać, ale jak wróciłam to już mi się nie chciało, u lekarza spóźnienie 40minut, później pojechałam do sklepu z wózkami i spędziłam w nim godzinę, oglądając i jeżdżąc, a ze stamtąd miałam żabi skok do moich dziadków to ich odwiedziłam, później szybka herbata jeszcze u mojej mamy bo tez po drodze no i ciekawa co i jak i tak wróciłam do domu przed 22

Na wizycie wszystko ok, wszystko pozamykane i w odpowiednich rozmiarach następna wizyta 29.09 i wczoraj z lekarzem rozmawiałam ze od następnej wizyty już pójdę na L4 bo znów mi się pytał czy pracuje i czy chcę a ja powiedziałam że nie ze następnym razem już wezmę
No a co do tego czy będzie córeczka czy synek to na pewno będzie dziecko prawdziwa Kinder niespodzianka wczoraj moje kochane maleństwo, bardzo ładnie pokazało nam kręgosłup i dupkę no i na tym skończyło swój pokaz lekarz go szturchał, pukał i nic, na kilka sekund pokazał nogi i gin powiedział że chłopiec ale że 100% nie daje może 70% tak więc zostajemy tak jakby na początku Śmiałam się z tż ze uparty jak ten baran ale czego sie spodziewać z dwóch rodziców baranów (obaj mamy taki sam znak zodiaku)
Tak więc teraz już wiem że wózki, mebelki i kolor pokoju musimy wybrać neutralny bo wszystko może się okazać, kusi mnie iść gdzieś indziej na USG ale moje maleństwo już 3 wizytę się tak układa więc pewności nie mam czy tym razem by się pokazał

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:40   #2803
glamourous
Zakorzenienie

ANia nie chce cie straszyc ale mozesz tak miec przez najblizszy miesiac

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem
Miałam wczoraj napisać, ale jak wróciłam to już mi się nie chciało, u lekarza spóźnienie 40minut, później pojechałam do sklepu z wózkami i spędziłam w nim godzinę, oglądając i jeżdżąc, a ze stamtąd miałam żabi skok do moich dziadków to ich odwiedziłam, później szybka herbata jeszcze u mojej mamy bo tez po drodze no i ciekawa co i jak i tak wróciłam do domu przed 22

Na wizycie wszystko ok, wszystko pozamykane i w odpowiednich rozmiarach następna wizyta 29.09 i wczoraj z lekarzem rozmawiałam ze od następnej wizyty już pójdę na L4 bo znów mi się pytał czy pracuje i czy chcę a ja powiedziałam że nie ze następnym razem już wezmę
No a co do tego czy będzie córeczka czy synek to na pewno będzie dziecko prawdziwa Kinder niespodzianka wczoraj moje kochane maleństwo, bardzo ładnie pokazało nam kręgosłup i dupkę no i na tym skończyło swój pokaz lekarz go szturchał, pukał i nic, na kilka sekund pokazał nogi i gin powiedział że chłopiec ale że 100% nie daje może 70% tak więc zostajemy tak jakby na początku Śmiałam się z tż ze uparty jak ten baran ale czego sie spodziewać z dwóch rodziców baranów (obaj mamy taki sam znak zodiaku)
Tak więc teraz już wiem że wózki, mebelki i kolor pokoju musimy wybrać neutralny bo wszystko może się okazać, kusi mnie iść gdzieś indziej na USG ale moje maleństwo już 3 wizytę się tak układa więc pewności nie mam czy tym razem by się pokazał
uparciuszek
Stary 2011-09-02, 10:52   #2804
Tincia
Wtajemniczenie

Witam nową mamusie,

Co do mydeł, to nie polecam białego jelenia osobom z problemammi skórnymi (jakieś tam alergiczne) Sama badałam pH skóry po jeleniu no i niestety, wyniki nie były zadowalające Dla "zdrowych" osób, oczywiście nie ma przeciwwskazań

Poza tym u mnie położne trąbią, żeby po porodzie używać tych kosmetyków CO PRZED, nie fundować sobie czegoś, czego organizm nie zna.

Cytat:

wczoraj cale popoludnie cwiczylam na odwrocenie malucha ale jedyny "sukces" to mega zakwasy na posladkach
Ostatnio mój Tż pytał położnej o zabawy z latarką z dzieckiem, żeby przez brzuch świecić małej, powiedziała, że jak już się ustawiła głową w dół, to nie kombinować bo dziecko "płynie" do światła i że kiedyś używały tej metody żeby odwrócić dziecko. Świeciły w linii pionowej od góry do dołu.
Tyle, że dodała, że w dzisiejszych czasach odchodzi się od stymulowania dzieci aby się obróciły, bo jeśli dzidziuś się nie obraca, to robi to celowo- z jakiegoś powodu nie szykuje się do sn. I te porody gdzie poobracały dzieci "na siłe" często i tak kończyły się cesarkami mimo dobrego ustawienia dzieciaczka.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
A wlasnie mam pytanie co do meteraca. Bierzemy kokos, gryka, pianka... ale jakiej firmy wziac??
Ja właśnie myślę nad tym, czy brać tam gdzie łóżeczko zamówię- w sklepie normalnie, czy może z Miopola- firma chwalona a skoro i tak będę tam zamawiać dużo rzeczy...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:52   #2805
glamourous
Zakorzenienie

Tinciu ja mysle ze u mnie przyczyna takiego ulozenia jest ciasnota
tak sie jak puzzelki dopasowali na waleta- widac im tak wygodniej...mi niekoniecznie z ta glowka w zoladku. serio dzis szlam do pracy i mi mdlo bylo jak na poczatku ciazy przez ten ucisk...sniadanie chyba dopiero kolo 9 zjadlam bo w ogole glodu nie czulam
Stary 2011-09-02, 10:55   #2806
OlusiaS
Wtajemniczenie

Mi sie przed chwila przechylila na prawa strone.Do tej pory zazwyczaj glowa byla albo bardziej po lewo albo po srodku brzucha.Ale bol niesamowity.Bardzo wypycha lepek
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:57   #2807
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Tottie nie ma biedak miejsca to nie kopie mój tez tylko rozrywanie matczynych boków trenuje
Też boli Cię wtedy brzuch?
Mnie czasami tak Mały nóżkę wpycha w brzuch że mam tak dziwnie napiętą skórę że aż boli... i zaczęłam nawet częściej krem na rozstępy wcierać bo teraz brzuch mam tak napięty jak nigdy wcześniej.

Ostatnio mam też dziwne bóle pod brzuchem... nie umiem ich opisać... ale powstają po kilku godzinnym siedzeniu.
Stary 2011-09-02, 10:57   #2808
goldika
Zakorzenienie

Tincia ja zastanawiam sie czy brac od tego faceta od ktorego lozeczko bedziemy zamawiac. Ten z Milpolu jest kokos-gryka, a my chcemy kokos-pianka-gryka
uzasadnienia nie mam, ale Tz stwierdzil ze taki wiec nawet nie chce mi sie wczytywac w internet ktory najlepszy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 10:59   #2809
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Właśnie przyszłaprzyszła mi pieluszkawielorazowa - jest naprawdę rewelacyjna. Już jestem zdecydowana co do tych pieluch. Ja mi się skończą jednorazówki to będziemy używać tylko wielo. Powolutku będę dokupywać sobie asortyment

glamourous
wiem, ze sie zmienia po każdym siku, ale jak dziecko jest większe to i tego siku jest więcej. Czytałam, ze są takie wkładki "sucha pielucha" wówczas dziecko ma sucho, ja tego stosować nie mam zamiaru. Na noc bałabym się zostawiać dziecko bez pieluchy - sama mogłabym przegapić moment przebudzania się dziecka.

marejta gratuluję wizyty

A teraz czas na kawę.
Stary 2011-09-02, 11:01   #2810
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja też na chwile, bo taka wena do pisania pracy mnie natchnela ze juz o 6 na nogach jestem.... wypiłam kawę dla poprawy pracy komórek i neuronów i jade z koksem.... zajrze jak się zmęcze
Aż zazdroszczę... ja jestem na nogach od 10... wstałam o 7 ale zebranie się z wyrka zajęło mi aż 3h.
Zaraz śniadanko, wypuszczę fretki by sobie pobiegały i zabieram się za poprawę pracy inż. Do poniedziałku muszę zdążyć z poprawkami a potem już tylko obrona

Ostatnio mam sny że na obronie odchodzą mi wody płodowe i ze stresu rodzę... myślicie że ze stresu mogę mieć przyśpieszony poród... dodam że zawsze bardzo się stresuję i nie panuję nad stresem
Stary 2011-09-02, 11:11   #2811
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Właśnie przyszłaprzyszła mi pieluszkawielorazowa - jest naprawdę rewelacyjna. Już jestem zdecydowana co do tych pieluch. Ja mi się skończą jednorazówki to będziemy używać tylko wielo. Powolutku będę dokupywać sobie asortyment

glamourous
wiem, ze sie zmienia po każdym siku, ale jak dziecko jest większe to i tego siku jest więcej. Czytałam, ze są takie wkładki "sucha pielucha" wówczas dziecko ma sucho, ja tego stosować nie mam zamiaru. Na noc bałabym się zostawiać dziecko bez pieluchy - sama mogłabym przegapić moment przebudzania się dziecka.
.
kochana na noc bez pieluchy to ja sie odwazylam dopiero jak mala miala gdzies 1.5 roku- i to za namowa mamy. chociaz fakt ze na tym etapie juz od jakiegos czasu budzila sie z sucha pieluszka.
ja mialam na mysli takie drzemki w ciagu dnia- a i wtedy zazwyczaj na wszelki wypadek podkladalam te podkladki z rossmana

wiesz mimo wszystko stosowanie pampkow jest nieuniknione- na wyjscia do lekarza, spacery, zakupy itd. ale ja sie staralam ich po prostu nie uzywac jak jestesmy w domu...czytalyscie gdzies statystyki ile pampkow taki maluch zuzywa i ile to sie rozklada przerazenie mnie ogarnia jak o tym pomysle

no i inna sprawa- naprawde dzieci na wielorazowych szybciej zaczynaja lapac nocnikowanie. dzis kolezanka mowila ze jej czterolatce (po pampersach) jeszcze sie zdarza popuscic...nam tez sie zdarzaja wypadki- teraz to moze raz- dwa razy w miesiacu -al eSonia miala jakis rok i 8 mcy jak zupelnie zrezygnowalysmy z pieluch
Stary 2011-09-02, 11:12   #2812
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tincia ja zastanawiam sie czy brac od tego faceta od ktorego lozeczko bedziemy zamawiac. Ten z Milpolu jest kokos-gryka, a my chcemy kokos-pianka-gryka
uzasadnienia nie mam, ale Tz stwierdzil ze taki wiec nawet nie chce mi sie wczytywac w internet ktory najlepszy
Z tego co się orientowałam wszsytkie mają piankę. Tylko nazwe pisza kokos-gryka, ze nie sama pianka. Bez pianki chyba sie nie da zrobic, no ale lepiej sie upewnic bo ja tez kupuje kokos.pianka.gryka

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-02, 11:13   #2813
glamourous
Zakorzenienie

a w temacie pieluch i takich tam to wczoraj wracam z pracy a mala mowi- mama a ja dzis kupnelam
Stary 2011-09-02, 11:17   #2814
Tincia
Wtajemniczenie

Milpol "
Warstwę górną materaca stanowi znana ze swoich zdrowotnych właściwości łuska gryki. Wszyta została ...

(ble ble)

Działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy.
Warstwę środkową stanowi wysokiej jakości pianka poliuretanowa, która doskonale dopasowuje się do kształtów dzidziusia.
Warstwa dolna tak jak warstwa górna, wykonana została z surowca naturalnego, którym w tym przypadku jest mata z włókna kokosowego.

Trza poczytać ciutkę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-02, 11:19   #2815
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous tak czytałam o tym wszystkim, jak również o tym ile wynosi koszt pieluszek jednorazowych i wielorazowych, biorąc pod uwagę cały okres pieluszkowania.
Są dziewczyny, które nawet na wyjścia używają wielo. Zobaczę jak będzie z nami. Na razie nie twierdzę, że tak czy siak bo zielona jestem.
Stary 2011-09-02, 11:21   #2816
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Z tego co się orientowałam wszsytkie mają piankę. Tylko nazwe pisza kokos-gryka, ze nie sama pianka. Bez pianki chyba sie nie da zrobic, no ale lepiej sie upewnic bo ja tez kupuje kokos.pianka.gryka
to jednak musze poczytac...
chociaz w jakiejs dzieciecej sieciowce byla rozpiska materacykow i osobno byly kokosowo-gryczane i osobna kokos-gryka-pianka.
Stary 2011-09-02, 11:22   #2817
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
glamourous tak czytałam o tym wszystkim, jak również o tym ile wynosi koszt pieluszek jednorazowych i wielorazowych, biorąc pod uwagę cały okres pieluszkowania.
Są dziewczyny, które nawet na wyjścia używają wielo. Zobaczę jak będzie z nami. Na razie nie twierdzę, że tak czy siak bo zielona jestem.
w kazdym razie ja tam bardzo popieram twoja decyzje
Stary 2011-09-02, 11:24   #2818
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
a w temacie pieluch i takich tam to wczoraj wracam z pracy a mala mowi- mama a ja dzis kupnelam

A propos pieluch wielorazowych to ekonomia również wynika z tego, ze dziecko szybciej zaczyna łapać o co chodzi z nocnikiem.

glamourous wiem, że pisałaś ile lat Twoja miała jak zaczęła załatwiać potrzeby do nocnika, ale mogłabyś mi przypomnieć - będę jeszcze bardziej umotywowana.
Stary 2011-09-02, 11:28   #2819
goldika
Zakorzenienie

Tincia masz chyba racje z tymi materacami. Ale dopytam w sklepie jeszcze.
Stary 2011-09-02, 11:31   #2820
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
w kazdym razie ja tam bardzo popieram twoja decyzje
Dziękuję - a tak sceptycznie byłam nastawiona na samym początku. Te pieluszki trzeba zobaczyć na żywca, a człowiek sie w nich zakochuje od razu - a jak zaczniemy ich używać to miłość będzie dozgonna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości