Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 21:54   #2821
Ania_M_
Raczkowanie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Jeśli chodzi o obrączki to ja również jestem za klasyką - ona nigdy się nie opatrzy.
To moje typy:
1. http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,142
2. http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,140

Takie jak 2 mam moja mama.
Mierzyłam obie i ta 2 bardziej mi odpowiada na paluszku.
Stary 2011-09-02, 21:58   #2822
M_ilkaa
Rozeznanie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o obrączki to ja również jestem za klasyką - ona nigdy się nie opatrzy.
To moje typy:

bardzo ładne
Stary 2011-09-02, 22:00   #2823
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
nie ma to żadnej różnicy.... tak się ludziom ubzdurało że powinni być niezamężni/żonaci. A ksiądz mówił że nie ma to najmniejszego znaczenia

bardzo mądre słowa. Ja chodziłam na nauki i do poradni i wszystkie spotkania były fantastycznie nie żałuję. I poszła bym jeszcze z 10 razy.
A co do księży to mam takie samo podejście bo mam przykład na własnej skórze. Jak poszłam do spowiedzi to wyszłam z konfesjonału prawie z płaczem. Było tak że najpier się spowiadał tż. I jemu nic nie nagadał. Potem ja i tez że sex. A on do mnie z mordą jak tak mogę? Że to moja wina, że będę niedobrą matką, że już współczuje moim dzieciom itd. To powinny być słowa księdza??
Kolejna sprawa. Budował się u nas kościół. Postawili taki drewniany tymczasowy. I proboszcz prosił o pożyczenie pieniędzy od parafian albo daninę. No to moja mama z tatą pożyczyli kasę. Była to niezła kwota jak na lata chyba 90 czy 89. No i jakoś się moim rodzicom wiodło aż tu nagle mój tata zachorował trafił do szpitala. Mama opiekowała się nami a jest nas troje. Nie mogla pracowac z nikad pomocy. Tata miał operacje przez rok nie mógł pracować. No to moja mama poszła do proboszcza i powiedziała jaka jest sprawa ze kiedyś pożyczała na budowę kościoła i by ich nie chciała gdyby nie fakt ze nie miała jak dzieci wykarmić. A on do niej ze jej kasz nie odda bo księgi wieczyste mu zginęły. No to moja mam sie wkurzyła i do niego A to po plebani małe dzieci latają żeby księga zginęła? No to poszedł gdzieś wrócił za 15 min i normalnie rzucił jej te pieniądze na biurko jak psu. i co powiecie na to??
Jakaś masakra, aż się zaczynam bać spowiedzi
Księża są bardzo łasi na pieniądze, zwłaszcza ten mój
Stary 2011-09-02, 22:06   #2824
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie a tak nie powinno być... i nie ma się co dziwić dziewczynom ze wątpia w instytucje kościoła skoro sami do tego doprowadzają. Dobra ja spadam dobranoc kochane
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 22:12   #2825
(kicia)
Zakorzenienie

a ja lece do ćwiczeń

przyznam się dwa dni nie ćwiczyłam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 22:38   #2826
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
nie ma to żadnej różnicy.... tak się ludziom ubzdurało że powinni być niezamężni/żonaci. A ksiądz mówił że nie ma to najmniejszego znaczenia

bardzo mądre słowa. Ja chodziłam na nauki i do poradni i wszystkie spotkania były fantastycznie nie żałuję. I poszła bym jeszcze z 10 razy.
A co do księży to mam takie samo podejście bo mam przykład na własnej skórze. Jak poszłam do spowiedzi to wyszłam z konfesjonału prawie z płaczem. Było tak że najpier się spowiadał tż. I jemu nic nie nagadał. Potem ja i tez że sex. A on do mnie z mordą jak tak mogę? Że to moja wina, że będę niedobrą matką, że już współczuje moim dzieciom itd. To powinny być słowa księdza??
Kolejna sprawa. Budował się u nas kościół. Postawili taki drewniany tymczasowy. I proboszcz prosił o pożyczenie pieniędzy od parafian albo daninę. No to moja mama z tatą pożyczyli kasę. Była to niezła kwota jak na lata chyba 90 czy 89. No i jakoś się moim rodzicom wiodło aż tu nagle mój tata zachorował trafił do szpitala. Mama opiekowała się nami a jest nas troje. Nie mogla pracowac z nikad pomocy. Tata miał operacje przez rok nie mógł pracować. No to moja mama poszła do proboszcza i powiedziała jaka jest sprawa ze kiedyś pożyczała na budowę kościoła i by ich nie chciała gdyby nie fakt ze nie miała jak dzieci wykarmić. A on do niej ze jej kasz nie odda bo księgi wieczyste mu zginęły. No to moja mam sie wkurzyła i do niego A to po plebani małe dzieci latają żeby księga zginęła? No to poszedł gdzieś wrócił za 15 min i normalnie rzucił jej te pieniądze na biurko jak psu. i co powiecie na to??
to jakas paranoja. Mnie tez raz ksiadz wyzwal od poganek, ze moje dzieci bedą z moc szatana itp niektorzy sa poprostu chorzy psyhicznie! od tego czasu bylam tylko raz u spowiedzi (gdzie spedzilam pol godziny) i teraz pojde przed slubem.

Cytat:
To moje typy:

wlasnie takie chcemy miec! TZ chce co prawda troszke bardziej okrągle, ale to sie jakos dogadamy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 23:02   #2827
(kicia)
Zakorzenienie

sławna Ziaaa wstawiła nowe fotki na swoją stronę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 23:20   #2828
__Paulinka__
Zakorzenienie

lece spac.. kolorowych snow
Stary 2011-09-02, 23:21   #2829
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Witam nowe PMki

patyczaaak: smutna ta Twoja historia, ale teraz masz pewność, co do TŻa...

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
temat lampionów już poruszałyśmy i takowe będę mieć niedawno nawet opisywałam wrażenia i obsługę takiego lampionu bo z TŻ kupiliśmy na próbę
U nas też będą lampiony, bo to był znak na "wieczorku zapoznawczym rodziców^^

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale nie mogę z tego
A może w konfesjonale siedział ksiądz Natanek??? I jeszcze mówił, że to jest objaw satanizmu
Przepraszam!!!!!!!
Ale mam ubaw z ks Natanka Normalnie nie mogę, bo właśnie jestem w trakcie domowego spa i moje paznokcie w rękach i nogach będą czerwone (ale ten czyjś brąz podejrzany )

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ło matko... Przecież temat pierwszego spotkania to w 6 klasie podstawówki był omawiany na lekcjach biologii, a kolejne dwa spotkania w gimnazjum na tzw. "przygotowaniu do życia w rodzinie", zresztą potem w liceum tak samo... Też mam jeszcze tą poradnię przed sobą, ciekawa jestem czy nie da się tego jakoś ominąć A wykresy to u mnie będą ciekawe = owulacji brak, owulacji brak, owulacji brak.
Kurcze, u mnie tak samo (muszę sobie przypomnieć, kiedy jest owulacja przy normalnym okresie i ile on ma niby trwać, bo co ja babce z poradni powiem

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
my idziemy od przyszłego piątku z magdziąS będziemy chodzic i z jej tżtem nie będziemy sami w kupie raźniej
Ja od przyszłej soboty

Cytat:
Napisane przez patyczaaak Pokaż wiadomość
Oglądałam to w Szymonie Majewskim.. Hmm, a tu mam coś dla PM-ek, które na pierwszy taniec wybrały "Walc z Nocy i Dni". Znalazłam to własnie jak szukałam tej piosenki i polecam, uśmiejecie się z końcowej sytuacji Nie wiem jak Wy, ale ja bym była zachwycona na miejscu tej kobiety
To mój pierwszy taniec... Mam film jednej pary zapisany na kompie, a tańczyli właśnie do tego i zamierzamy z TŻem odgapić całkowicie... A co do tej babki- ja też bym była zachwycona

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Przyszedł mój trzeci i ostatni daglas. Jako że ten był najcięższy i miał najdroższą zawartość, dostałam 4 próbki perfum Przyszły mi zatem kępki rzęs. Pierwsze - byle jakie zdjęcie w załączniku (jak zrobię porządny make up, to będzie lepsze).
Super to wygląda! Kurcze, ja też chcę takie rzęsy mieć, ale na ślub... I znów mój dylemat: "kępki" czy "1:1". Jak powiedziałam mamusi o tym, że chcę rzęsy na ślub to mi powiedziała, że mam popatrzeć do lustra (dziś miałam robioną henną i połowa pacjentek pytała mnie, czy mam sztuczne doklejone, ale i tak nie odwiodło mnie to od pomysłu o przedłużaniu) i skończyć wydziwiać Jej opinia o takich rzeczach zbyt konserwatywna.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Drugi news! Będę miała kryształową prawdzistą szarfę do sukni Jak zwykle dzięki chrzestnej (czy już pisałam, że jestem jej dłużniczką do końca życia??). Po prostu bezczelnie "zapłakałam się", że w tym naszym zapyziałym Polandzie nie ma tego, czego szukam. Zdjęcie wkleję, jak szarfa przyjdzie - bo będzie trochę inna wersja kolorystyczna niż na zdjęciu, którym obecnie dysponuję.
Ło jej!! Ale się masz super z urzeczywistaniem swoich ślubnych wizji

Dziewczynki, trzymajcie kciuki mocno - jutro rozmowa z TŻem... (Już nawet dziś, bo jest 00.20).

Dobrej nocki i do napisania

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-09-02 o 23:22
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 06:28   #2830
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w parafii był ksiądz łasy na pieniądze i moja koleżanka się o tym przekonała
umarł jej tata a że mama nie była w stanie iśc cokolwiek załatwiać więc koleżanka ze swoim bratem poszła do kancelarii załatwić pogrzeb . pytają się księdza ile by kosztowało odprawienie mszy pogrzebowej no i potem ceremonia na cmentarzu, na co ksiądz powiedział jej chyba 1200zł, nie pamiętam dokładnie, koleżanka zrobiła wielkie oczy i mówi czy nie może być taniej bo oni mają trudną sytuację finansową, ksiądz na to żę nie bo takie są wymogi zusowskie (co do cholery ma zus do pogrzebu?) aha i jeszcze ksiądz powiedział że oni mają mu transport załatwić, no dobra koleżanka z ciężkim bólem ale dała mu tą kasę i wzieła kwitek że wpłaciła, w dniu pogrzebu okazało się że jeszcze musi coś organiście zapłacić, dzień po pogrzebie tak siedzi i myśli cholera jakie wymogi zusowskie? zadzwoniła do zusu i okazało się że zus nie ma nic do pogrzebów koleżanka rozwścieczona poszła do kancelarii i jak zaczęła temat to ksiądz wyprosił ją z kancelarii, więc zagroziła mu że pojedzie z tym do biskupa, i tak zrobiła, pojechała na jasną górę w dodatku biskup nie chciał jej przyjąć zagroziła że wszystko pójdzie do telewizji jak jej nie wysłucha (dobre nie? ) no ok przyjął ją i ona mówi jaka jest sprawa co jej ksiądz powiedział o tych wymogach ZUSu, biskup zrobił wielkie oczy i mówi ze to nie możliwe ze jej tak ksiądz kazał płacić i że nie ma żadnych wymogów zusowskich, pokazała kwitek i wszystko było jasne, biskup próbował bronić księdza ale widadział złość koleżanki, nic nie mógł zrobić, powiedział jej że powinna zapłacic 600zł a nie 1200, powiedział żeby na chwilkę wyszła po czym poprosił ją jeszcze raz i mowi żeby za trzy dni zgłosiła się do swojej parafii do kancelarii.
Koleżnka poszła więc i oczywiście w kancelarii natrafiła na księdza "naciągacza" rzucił jej tymi pieniędzmi na biurko jak psu i to koleżanke wkurzyło coś mu jeszcze powiedziała ale już nie amiętam co i podziękowała za "ugodowe" załatwienie sprawy po czym zadowolona wyszła z kancelarii, później okazało się że ten ksiądz został wyrzucony z naszej parafii, może nie tylko jej zrobił taki numer ale ona miała odwagę to iśc i załatwic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-09-03 o 06:31
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 08:27   #2831
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
tzn sie ja powiem tak, mnie nauki nie przyszkadzają bo można się wiele mądrych rzeczy dowiedziec na temat związku itd tylko lekko mnie ta poradnia uwiera no ale skoro trzeba przez to przejśc to nauczę się tych wykresów itd
a jeśli chodzi o naszą wiarę to ja jestem wierząca, często sie modlę do Boga ale tak sama w domu na głos, mówię co mnie boli itd tak jakby rozmawiam z Nim.. wiele razy mi pomógł bo ostatnimi czasy miałam ciężko w życiu chociażby przez wypadek tżta... wiem że Bóg nad nim czuwa bo nie pozwolił mu odejśc z tego świata to widocznie jeszcze nie ten moment, póki co tż ma problemy z kolanem i nie mamy zabardzo jak iśc do kościoła ale jak tylko będzie ok to pójdziemy pomodlic się za to że tż ocalał, jedyne co mi się nie podoba w naszej wierze to niektórzy pośrednicy pomiędzy Bogiem a nami czyli księża, znam takiego co na krzywdzie ludzkiej zdzierał kasę chodzi konkretnie o pogrzeb, inni potępiają za to że dziewczyna kocha się ze swoim facetem, ale znam też takich księży którzy otwarcie mówią że jeśli jest się z kimś planuje się z nim przyszłośc to sex nie jest grzechem bo jest z miłości i tu jest wiele różnych zdań na ten temat bo księża różne mają zdania jeśli chodzi o tą kwestię.
chcemy z tżtem tworzyc dobrą rodzine chcemy miec dzieci więc nasze małżeństwo ma sens, chcemy wychowywac nasze dziecko w wierze tak jak należy, gdyby księża potrafili dobrze rozmawiac z ludźmi to napewno byloby lepiej a przez awantury w konfesjonałach tylko zniechęcają ludzi do wiary... bo to że sex jest grzechem mozna spokojnie wytłumaczyc bez obrażania człowieka a spowiedź nie powinna człowieka doprowadzac do łez tylko powinna uczynic ulgę że grzechy mamy odpuszczone
ślub jest dla nas bardzo ważny bo przysięgamy przed Bogiem, nie przed księdzem, ksiądz to tylko pośrednik i nie uważam że nasz ślub mija się z celem, to tyle w temacie EOT bo temat wiary to bardzo śliski temat
No może i masz uprzedzenia ale piszesz to w jakiś normalny sposób. I to rozumiem ale nie które posty są tak pisane że aż na prawdę odechciewa sie ich czytać. To nie jest miejsce na takie tematy i z tym sie zgadzam. To że niektóre z was trafiły na księży "z powołania" nie znaczy że cały Kościół taki jest.

Równie dobrze możecie ponarzekać na lekarzy którzy szkodzą pacjentom i biorą łapówki na policjantów i innych ludzi użyteczności publicznej z którymi musicie sie nie raz użerać. . Na nauczycieli bo "moje dziecko jest super ekstra a pani gówno wie i sie uwzięła"Nie wszyscy ludzie są okej z dobrymi intencjami ale nie zapominajmy że dobrych ludzi też jest masa i o nich powinno się mówić bo na to zasługują :P Kiedyś nawet gdzieś w telewizji mówili ze np jak w jednej restauracji zjemy dobrze a w drugiej źle to i tak będziemy więcej narzekać na tą złą niż chwalić tą dobrą

Cytat:
Ja słyszałam, że świadek i świadkowa powinni być stanu wolnego i powinny to być osoby które DOBRZE życzą parze młodej

Ale dlaczego mają być stanu wolnego nie wiem

Znalazłam jeszcze coś takiego:
Świadkowie
Przesądy ślubne mówią również o świadkach. Świadkiem powina być osoba stanu wolnego. Druhna panny młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży.
Świadkami na ślubie nie powinna być para, np. bliskich sobie przyjaciół, bo to przyniesie im pecha i pewnie się rozstaną. Para, tylko raz powinna stawać przed ołtarzem - na własnym ślubie.
Na ślubie znajomej świadkowało małżeństwo. Ogólnie przeszkód nie ma. Ja w przesądy też nie wierze za kilka lat wam napisze czy przyniosło to pecha czy nie

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 08:40   #2832
ewika19
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!
Ja jutro idę na roczek mojego kuzyna ;D ;D Także dzisiaj pędzę pomóc mojej cioci w przygotowaniach.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a teraz to oc najważnieszje MAMY JE wreszcie

są całkowicie inne niż zamówiliśmy ale 1000% ładniejsze. Miały być błyszczące a są satynowane i ten wzorek miał być jednolity a jest taki no wzorkowaty nie wiem jak to wytłumaczyć ale są przepiękne. A grawer wykonany śliczną czcionką tak mi się podoba dołączam fotki
Bardzo ładne te obrączki, my z TŻem właśnie chcemy coś takiego . Ale w sumie chyba duma by mi nie pozwoliła kupić obrączek które odbiegają od zamówienia. Nie wspominając już o moim TŻ... Pewnie ładnie by się tam zdenerwował bo on musi mieć wszystko takie jakie zaplanował
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 08:42   #2833
Nika0208
Rozeznanie

Zyczu udanej soboty i uciekam z TŻ na rybki
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:00   #2834
madzia2306
Zakorzenienie

wiadome każdy wypowiada się w inny sposób, ale jestem w stanie zrozumiec dziewczyny że można się zniechęcic np do spowiedzi bo nas ksiądz potępił, ja też miałam przygodę u spowiednika ale mimo wszystko dalej chodze się spowiadac, w większości przypadków księża są wyrozumiali ale trafi się na takiego jednego i człowiek boi się iśc wyspowiadac żeby znowu nie dostał opiep... to sie tak mówi ale jak mnie raz opierniczył ksiądz to potem cały dzień chodzilam struta bo czułam się "winna" człowiek grzeszy.. ale swoje sumienie ma
takie jest moje zdanie na ten temat a na nauki pójdę z chęcią mam nadzieję że ksiądz będzie normalny i będzie mówił mądre rzeczy z chęcią wysłucham proboszcza mają chyba spoko bo sobie z nim mailowałam co do nauk
zaczynamy za tydzień i myślę że będzie ok...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-09-03 o 09:10
Stary 2011-09-03, 09:14   #2835
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dzieńdoberek siedzę z maseczką na twarzy, szykuję się na srebrne wesele chrzestnych, czaad nie mam czasu jak zwykle nadrabiać.....

co do nauk, to my wybieramy się na 9cio tygodniowy kurs http://narzeczeni.katowice.pl/ uważam, że małżeństwo lepiej nas poprowadzi niż sam ksiądz, podobno spotkania są bardzo pożyteczne.

ach, uciekam bo się muszę na bóstwo zrobić i mieszkanie posprzątać....a zostały mi tylko 3 godzinki (mamy kawałek dojazdu do lokalu) miłego weekendu Kobietki!
Stary 2011-09-03, 09:16   #2836
madzia2306
Zakorzenienie

ja dzisiaj do tżta jadę chyba sie jego mama za mną stęsknila bo sie pytała kiedy przyjadę to wypadałoby wkońcu ją odwiedzic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-03, 09:25   #2837
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

A ja jestem dzisiaj umówiona z teściową na zakupy

I nareszcie jest 3 z przodu

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:27   #2838
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ja jestem dzisiaj umówiona z teściową na zakupy

I nareszcie jest 3 z przodu
no to w takim razie życzę udanych zakupów
u mnie już 245

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-03, 09:37   #2839
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

Co do księży niestety ja osobiście znam tylko kilku na prawdę fajnych księży. Większość na których trafiłam za każdy grzech zsyłają na potępienie. Po tym co się słyszy w mediach na temat księży itp to nie dziwię się że ludzie odchodzą od kościoła.

nika udanego połowu

ewika gdyby nie TŻ to pewne bym zwątpiła w te obrączki bo mi się podobają ale gdyby jemu nie podobały się to byśmy się klucili. Ale jest ok to najważniejsze

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:12
Stary 2011-09-03, 10:35   #2840
niut0
Zakorzenienie

Tylko dwie strony do nadrobienia? w szkou jestem
Spotkałam się wczoraj w koleżankami z liceum, nie umiałyśmy się nagadać i gdyby nie to, że knajpę zamykali to pewnie byśmy tam jeszcze siedziały

A dzisiaj mam kaca i boli mnie głowa
nie wypiłam dużo bo jedno piwo i mojito, więc to pewnie przez to, że namieszałam...
Mam nadzieje, że mini bo popołudniu idziemy na nauki

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi czy świadkowa Panny Młodej musi byc stanu wolnego? jest jakiś taki zwyczaj?
Teoretycznie jest taka tradycja, ale przymusu nie ma

Cytat:
szczerze? to nawet go nie pytałam. On tych obrączek nie robił tylko sprowadzał je od producenta. Trochę dziwnie że są inne bo podałam dokładną nazwę modelu i firmę (taki numer był i w salonie w którym mierzyliśmy oryginał i na zdjęciu w internecie). Ale co tam moze dobrze że się tak stało są wyjątkowe nawet poszliśmy dziś kupić pudełeczko na nie (bo jubiler dał w papierowej torebeczce) i poszliśmy do tego salonu gdzie je mierzyliśmy i tak porównaliśmy i są ładniejsze (bo nasze )

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

a i jeszcze przejrzałam caaaluśką paletę tej firmy i nie ma tam takich obrączek
Całe szczęscie, że te wam sie bardziej podobają!
W przeciwnym wypadku bym chyba udusiła tego gościa

Edytowane przez niut0
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:36
niut0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:17   #2841
malwus20
Wtajemniczenie

Witam w ten pięknu dzionek (przynajmniej u mnie piękny)
Wczoraj nadrobiłam zaległości ale nie pisałam bo tak mi głowa nawalała z bólu że szok, na dodatek było mi niedobrze i poszłam spać

A w nocy nawiedził mnie sen że mierzę suknie ślubne... były one czerwone ( a ja przecież tego koloru nienawidzę) Jakaś baba mnie wyrzuca z przymierzalni po czym musze przez całe miasto iść w samej bluzie i gaciach. Nie muszę dodawać że wszyscy przechodnie sie na mnie dziwnie patrzą...
Stary 2011-09-03, 11:24   #2842
__Paulinka__
Zakorzenienie

oo wlasnie mi sie przypomniallo, ze mialam tez koszmar slubny! juz po mszy poszlismy na sale (nie na naszą, jakas inna byla) jemy obiad i mowi do TZta gdzie jest DJ? i sie okazalo, ze z nim umowy zapommnielismy podpisac i nie przyjechal! tak samo z fotografem! wszycy poszli do domu po obiedzie mowilismy jak on mogl tak zrobic skoro takie super opinie wszedzie mial? po paru godzinach meczenia go telefonami przyjechal wkoncu DJ i fotograf, zaczal grac a my biegalismy po domach, zeby zawolac ludzi spowrotem. Koszmar niesamowity, wiem, ze plakalam:P
Stary 2011-09-03, 11:36   #2843
M_ilkaa
Rozeznanie

Witam !!!
Ja zaczynam też chyba mieć koszmary slubno-sukienkowe dziś śniło mi się, że kobieta w salonie zapakowała dla mnie sukienkę rozmiar większą !! głupie to uczucie jak się człowiek budzi
Stary 2011-09-03, 12:07   #2844
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Co do księży niestety ja osobiście znam tylko kilku na prawdę fajnych księży. Większość na których trafiłam za każdy grzech zsyłają na potępienie. Po tym co się słyszy w mediach na temat księży itp to nie dziwię się że ludzie odchodzą od kościoła.

nika udanego połowu

ewika gdyby nie TŻ to pewne bym zwątpiła w te obrączki bo mi się podobają ale gdyby jemu nie podobały się to byśmy się klucili. Ale jest ok to najważniejsze
swoją droga to dziwne że dostaliście inne obrączki i nawet nie ma ich w katalogach ani nic.... nie podejrzewacie że mógł was jakoś oszukać? Kupić tańsze i gorsze u innego jubilera i wam wcisnąć? Bo jak dobrze rozumiem on wasze złoto sobie wziął a sprowadził dla was obrączki od kogoś innego?

Ja teraz to juz mam wiele obaw co do oddawania własnego złota w końcu nijak sie na tym nie znam i mogą mi wszystko wcisnąć ;/ a tak kupując po prostu wiemy co kupujemy. Ehhh

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:16   #2845
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
swoją droga to dziwne że dostaliście inne obrączki i nawet nie ma ich w katalogach ani nic.... nie podejrzewacie że mógł was jakoś oszukać? Kupić tańsze i gorsze u innego jubilera i wam wcisnąć? Bo jak dobrze rozumiem on wasze złoto sobie wziął a sprowadził dla was obrączki od kogoś innego?

Ja teraz to juz mam wiele obaw co do oddawania własnego złota w końcu nijak sie na tym nie znam i mogą mi wszystko wcisnąć ;/ a tak kupując po prostu wiemy co kupujemy. Ehhh
nie oddawaliśmy swojego złota a próba na obrączkach się zgadza z tą którą zamówiliśmy

cała sytuacja wyglądała tak. W lipcu znaleźliśmy obrączki w pewnym salonie tam nam wycenili je na 1550zł. Dużo osób polecało tego jubilera w Lublinie więc znalazłam w necie zdjęcie tych obrączek i poszliśmy zapytać czy nam je zrobi. Raz go nie było pojechaliśmy drugi raz powiedział że nie wie czy jego maszyna nie zrobi ząbków w tym wzorku najwyżej nam zamówi oryginalne od producenta. Po jakimś tygodniu zadzwoniłam do niego czy sprawdził on mówi że tak że nam sprowadzi tylko żebyśmy jak najszybciej przyjechali zamówić bo ceny idą w górę. No to my następnego dnia pojechaliśmy zamówić. Dokładnie mu opisałam że wzorek ma być gładki obrączki polerowane. On powiedział ok na zleceniu wpisał 26 sierpnia odbiór bo nie chce tego zostawiać na wrzesień 26go zadzwoniłam do niego czy są gotowe a on że nie ja go przycisnełam to kazał mi zadzwonić 31go że na pewno będą. 31 zadzwoniłam znowu ich nie było powiedział że będą w piątek. czyli wczoraj. No i wczoraj je odebraliśmy

załączam zdjęcie z którym pojechaliśmy i zdjecie tych wykonanych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04529.jpg (62,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasze.jpg (17,4 KB, 43 załadowań)

Stary 2011-09-03, 12:34   #2846
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
nie oddawaliśmy swojego złota a próba na obrączkach się zgadza z tą którą zamówiliśmy

cała sytuacja wyglądała tak. W lipcu znaleźliśmy obrączki w pewnym salonie tam nam wycenili je na 1550zł. Dużo osób polecało tego jubilera w Lublinie więc znalazłam w necie zdjęcie tych obrączek i poszliśmy zapytać czy nam je zrobi. Raz go nie było pojechaliśmy drugi raz powiedział że nie wie czy jego maszyna nie zrobi ząbków w tym wzorku najwyżej nam zamówi oryginalne od producenta. Po jakimś tygodniu zadzwoniłam do niego czy sprawdził on mówi że tak że nam sprowadzi tylko żebyśmy jak najszybciej przyjechali zamówić bo ceny idą w górę. No to my następnego dnia pojechaliśmy zamówić. Dokładnie mu opisałam że wzorek ma być gładki obrączki polerowane. On powiedział ok na zleceniu wpisał 26 sierpnia odbiór bo nie chce tego zostawiać na wrzesień 26go zadzwoniłam do niego czy są gotowe a on że nie ja go przycisnełam to kazał mi zadzwonić 31go że na pewno będą. 31 zadzwoniłam znowu ich nie było powiedział że będą w piątek. czyli wczoraj. No i wczoraj je odebraliśmy

gładkie a matowe jak dla mnie to WIELKA różnica.. i nie wiem dlaczego wyszło, jak wyszło.. Całe szczeście że Wam sie podobają, ale sam fakt całej sytuacji troche mnie niepokoi..

Miłego weekendu wszystkim

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:36   #2847
(kicia)
Zakorzenienie

lecę gdzieś na powietrze się pouczyć na poniedziałkowy egzamin

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 12:40   #2848
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam was dziewczynki. U mnie też piękny dzień. Właśnie wróciłam z zakupów z rodzicami. Kupiłam sobie w Auchanie tą maskę do włosów, którą polecałyście zobaczymy jak na moje włosy będzie działać.

kiciaNajważniejsze, że wam się podobają i macie je już w domu...tak mi się wydaje. Tamte oryginalne rzeczywiście były trochę inne i też ładne.

Z tego co zauważyłam dużo dziewczyn chce mieć klasyczne obrączki. My chcemy mieć dwukolorowe. Najlepiej takie jak na zdjęciu z tym, że one w salonie kosztują ok. 1800zł wiec trochę dużo.

Co do tematu wiary to wiadomo, że to śliski temat. Każda z nas ma inne doświadczenia i inne podejście i każda ma do tego prawo. JA jestem akurat z tych "mniej" wierzących wiec mi rozmowy o kościele nie przeszkadzają. Ale rozumiem racje innych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 205.jpg (16,5 KB, 14 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:41
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:42   #2849
ewika19
Zadomowienie

Cytat:

Nooo różnica jest dosyć spora. W sumie to ja bym nawet nie powiedziała, że one są podobne . Matowe a błyszczące to jest znacząca różnica. Tylko dziwi mnie to, że ten facet taki numer Wam wykręcił. Ale ważne, że te "zamówione" przypadły Wam do gustu i jednak macie już je w domku. My z TŻem też zaczynamy się rozglądać dosyć poważnie za obrączkami, myślę, że już za niedługo dołączę do szczęśliwych posiadaczek obrączek

Swoją drogą to gdy liczyliśmy budżet weselny to na obrączki mieliśmy przeznaczyć 1500zł. Jednak spodobały mi się za 1900zł i z TŻem ustaliliśmy, że gdy SPRAWDZONY jubiler wykona nam takie same a tańsze to zamówimy u Niego, a jeśli nie to kupimy za 1900... Bo w sumie jest to wydatek na całe życie...

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:45
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:44   #2850
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki. U mnie też piękny dzień. Właśnie wróciłam z zakupów z rodzicami. Kupiłam sobie w Auchanie tą maskę do włosów, którą polecałyście zobaczymy jak na moje włosy będzie działać.

kiciaNajważniejsze, że wam się podobają i macie je już w domu...tak mi się wydaje. Tamte oryginalne rzeczywiście były trochę inne i też ładne.

Z tego co zauważyłam dużo dziewczyn chce mieć klasyczne obrączki. My chcemy mieć dwukolorowe. Najlepiej takie jak na zdjęciu z tym, że one w salonie kosztują ok. 1800zł wiec trochę dużo.

Co do tematu wiary to wiadomo, że to śliski temat. Każda z nas ma inne doświadczenia i inne podejście i każda ma do tego prawo. JA jestem akurat z tych "mniej" wierzących wiec mi rozmowy o kościele nie przeszkadzają. Ale rozumiem racje innych.

my mieliśmy mieć dwukolorowe ale zrezygnowaliśmy bo ponoć ciężko je powiększyć a co najśmieszniejsze tych naszych też się nie da ale trudno.

widziałam te co wstawiłaś na żywo są bardzo ładne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości