|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
chciałbym żebyś teraz przy mnie była, bym Cię wkurzał i całował na przemian,
choć nie wiem, czy wolno całować we wkurzający sposób? nie umiesz przejść obojętnie. ponownie zderzyłam się z rzeczywistością. jest naprawdę dobrze i mi tego nie zabierzesz; Ty mi to dajesz. wszędzie. zawsze. |
|
|
|
#4922 |
|
Marudziara
|
nie umiemy już rozmawiać język zszedł na psy
a ty dałeś mi do zrozumienia że obco między nami i żadna metafora już nie połączy czasem coś mówię czasem wierzę że mnie słyszysz ale to za mało by dojść do porozumienia na klęczkach dla wielu jestem zagadką czy może wygrałam milion w zdrapce od życia oddziela gruba kreska wysoka na dwa piętra nie można zobaczyć sytych dni i bezpiecznych dróg już nie jest ciasno tylko piasek uwiera i plecy zamkniętych drzwi chyba byłam po niewłaściwej stronie z przybytkiem wyglądam poważniej nawet lustra boją się spojrzeć nie myślą o byciu dzieleniu przeżywaniu w brzuchu ciężkostrawność skończyło się wczesnoporonnie i bezbrzeżnie nie można dotrzeć wciąż oddychamy obok mijanie przestrzeni i czasu wrosło w skórę w pustym łóżku zawsze go wspominam kiedy jest źle otwieram wszystkie sprawy które włażą i nie pozwalają spać wiem że jestem na końcu w długiej kolejce do radości rozciąłeś przyszłość na pół zostawiając sobie lepszą połowę i próżnujesz mając wolne ręce i puste wnętrze nie zapełni się zapachem który zostawiłam na ustach nie można kochać na zapas ani na niby udawać dojrzałe mocarstwo
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
shikatekume <3;* dziękuje , dziękujeee
motywujecie słonka <3nie otworzę , Ci drzwi nie wyglądam dziś przesadnie ładne nie mam dziś ochoty na zabawę w przyjazń Być może cię nie zrani , być może nie doprowadzi do twoich łez , być może będzie cię szanował ale co z tego jeżeli to nie będzie ten uśmiech , co z tego jeżeli to nie będą te same oczy dojrzewasz , zdajesz sobię sprawę z rzeczy które kiedyś nawet nie przyszły ci do głowy |
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
śpisz pod atłasową pościelą
a ja z miłości palę papierosy i piję kawę w kuchni gdzie talerze na suszarce równo poukładane jak słowa na naszych językach i pieszczę Cię w myślach, we śnie mnie całujesz. mówisz, że ja, że Ty to jedność, że możemy pić z jednego kubka, palić jednego papierosa, spać w jednym łóżku, brać razem kąpiel, jeździć razem na twoim motorze, że mogę trzymać Cię za rękę przy twoich kumplach, że mogę całować Cię na ulicy i w autobusie, że mnie nigdy nie zostawisz, że będziesz odprowadzał mnie do domu późno w nocy, że będziesz mnie pilnował, chodził ze mną na imprezy, trzymał mi włosy gdy wypiję za dużo, że będziesz robił mi śniadania i kolacje, że zniesiesz moje humory i gdy będzie trzeba wniesiesz mnie po schodach, że podzielisz na dwa powietrze w pokoju... próbowałam nie patrzeć, ale skupiał moją uwagę, czułam na sobie jego kark, idealny wystające łopatki, opływowe kręgosłup i jego dłonie, pragnęłam ich dotyku i w końcu jego głos rozkosznie brzmiący. papieros w jego ustach brzmiał idealnie i pragnęłam być dymem w jego płucach, łykiem kawy w gardle, wiatrem w jego włosach. patrzysz na mnie jakbyś chciał, a przecież powiedziałeś mi kiedyś 'nie', a nadzieja wciąż plącze mi się wśród myśli, chociaż nigdy się nie dowiesz, że to Ty ukryty jesteś pośród słów. odtwarzałeś wciąż tę samą piosenkę już po raz trzeci i widziałam w twoich oczach jakaś nadzieję, rozmyty romantyzm, ukryte pożądanie i mogłam domyślać się tylko kogo pragniesz w myślach. stałeś się moim natcheniem i piszę o Tobie, chociaż o tym nie wiesz, bo tylko palimy razem papierosy, czasem dzielimy się winem i uśmiechamy się do siebie niewinnie.
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
- a wspomnienia gdzie trzymasz? - jak to gdzie, w sercu na które piętro ? na to wypełnione szczęściem, poproszę. jego bliskosc paralizuje wszelkie zmysly. Każdy się czepia kiedy zbyt głośno się śmieję,kiedy robię sobie żarty z każdego,ale kiedy siedzę spokojnie i mam wy*ebane na cały świat to wtedy mówią ` Noo ej ,jakoś się dziwnie zachowujesz ,czemu taka spokojna jesteś?`.No zawsze im kurde źle. |
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
jak już coś dodajesz, to mogłabyś chociaż nie wrzucac tego, co dodałam wczesniej. ![]() *** płynę bosymi stopami po bezkresie trawy. nie muszę pytać, czy otworzysz, bo wiem, że jeśli zjawię się, to w progu bedziesz stać. serce więzione w przyciasnej klatce żeber. będzie lepiej. |
|
|
|
#4927 |
|
Rozeznanie
|
loveyouamy, caroline060 - jak zwykle zachwycające ♥
poprostuAsiss - przesadzasz! a i ja co nieco sobie zabrałam ![]() nie potrafię. nie umiem. zawsze się gubię... gdy mężczyzna staje się 99% naszego życia i staje się ważniejszy niż czekolada... coś jest na rzeczy. często pytam choć nie wymagam odpowiedzi. wymagam byś się zamknął i oczarował wyglądem. obecnie? obecnie to moje serce przez Ciebie cuchnie, bo zgniło. być długopisem w twojej dłoni to idiotyczna fucha, wolę zostać już wiatrem między twoimi palcami, uciekać przed ich dotykiem... lubię nauczać " ... nie kocham Cię, nie rzucisz mnie, bo za bardzo sie do mnie przywiązałeś frajerze" czuję także powołanie do uczenia " a teraz cierp swoje męki" jednakowoż mą specjalizacją " solidarność kobiet". za dużo klnę, mam wyzywający makijaż i cięty język, zdarza się, że kradnę. zazwyczaj znajdziesz mnie za garażem palącą skręta z piwem w lewej ręce, ale z natury nie jestem zła po prostu ukształtowałam się z wiekiem, można mnie kochać.
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
loveyouamy
grise Paralogiczna affen caroline060 latin _mandarynka jesteście cudowne
_________________________ _________________________ __ Chciałabym ci opowiedzieć o moim całym życiu na jednym tchu, lecz to za mało by wypowiedzieć tyle słów. Myślałam, że ta paczka fajek mi pomoże. Tymczasem z każdym papierosem w moim sercu i mojej głowie jest coraz gorzej. Mam syndrom śpiącej królewny. Tylko, że ja nie chcę, aby ktokolwiek obudził mnie z mojego snu. Gdy spałam ktoś wbił mi zatruty kolec w serce. Teraz już nie mam uczuć, jestem kukłą. Podobno król Midas swoim dotykiem zamieniał wszystko w złoto. Ty swoim dotykiem zamieniasz mnie w garść popiołu. |
|
|
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
patrysiowa & miodek, dziękuję za uznanie Perełki moje ♥
Jej szloch zagłuszyła włączona pralka. Jej łzy spływały po jeszcze dobrze nie wytartym ciele, mokrym od chlorowego natrysku. Nic się we mnie nie zmieniło, jeżeli chciałbyś wiedzieć. Prócz włosów, które urosły o całe pięć centymetrów w dół; choć w prawdzie nie widać, bo je upinam, lekko przysłaniały powieki, które tak miłowałeś każdego wieczora. Czemu w ludziach jest tak mało poczucia humoru? Sukienka była dosyć krótka; czuła mało obce rzęsy na udach. Przymknęła powieki, wstyd jej było za własne myśli.
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
" wysiadło główne zasilanie mojego szczęścia są dwie drogi, aby przeżyć życie jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko znów wszystko się wali jak domek z kart, który nie miał stabilnej podstawy i na dzień dzisiejszy nie mam usprawiedliwienia za moją głupią miłość a teraz nie patrzeć w przeszłość, nie odwracać się nie stać w miejscu, nie cofać się po prostu brnąć do przodu w nieznane, byleby tylko zajść jak najdalej prawdziwa miłość otwiera ramiona, a zamyka oczy każda zabrana przez Ciebie chwila jest wyjątkowa, dlatego proszę - zabierz resztę chwil mojego życia "
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym być dla Ciebie tym kim Ty jesteś w chwili obecnej dla mnie.
Bo niby do trzech razy sztuka, tak? Więc czemu skreślasz mnie chodź popełniłam jeden, jedyny błąd? Nikt nie jest idealny. Każdy je popełnia. Każdy ma szanse na poprawe. Na pokazanie się z dobrej strony. Czemu do cholery mi tego nie pozwalasz zrobić? Nie skreślaj mnie. Skoro między nami niema już nic to czemu ciągle zerkasz? Do perfekcji opanowaliśmy ignorowanie się. Mimo, że czuję Twoją obecność, słyszę Twój głos i wiem, że jesteś obok nieukazuję tego. Łamię się dopiero gdy nie ma Cię obok. Wszystkie słodkie wyznania, razem spędzone chwile i świadomość, że należysz do kogoś, a tym kimś nie jestem ja boli. Co mi z tego, że moje marzenie bycia z Tobą spełniło się skoro w mgnieniu oka zostałeś mi odebrany? Czy na tym to wszystko polega? Na ciągłym marzeniu, obserwowniu jak marzenia się spełniają, radości i uczucia, że jest się najszczęsliwszą osobą na tej półkuli, a już po chwili następuje etap słonych łez i bezsilności? Niektórych momentów ot tak kobieta nie może wymazać z pamięci więc ON; a) Perfekcyjnie udaje b) Nic poważnego według niego ich nie łączyło c) Męski mózg i ich obojętność..
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie widziała nic złego w całym życiu, może nie chciała, a całkowite szczęście zawsze spotykało ją znienacka. Ten świat oszalał już, a wraz z nim ja i Ty? Długa droga, a na horyzoncie jakieś znaki, nie staram się ich odczytywac. Za dużo było tych mylnych i prowadzących do nikąd, odwracam się szybko, po prostu kończę palic papierosa i cofam się. Coraz dalej i dalej... Nie wiem sama, czy boję się, czy jestem szczęśliwa, gdy wiatr muska moje policzki,a ja patrzę i patrzę w przyszłośc, widzę Ciebie i byc może siebie przy Twoim boku. Krople z nieba leją się strumieniami, wariackim wzrokiem patrzę na świat, krzyczę, że nie zapomnę, że cholernie mi Ciebie brak...
Edytowane przez madeleineeee Czas edycji: 2011-09-03 o 16:22 |
|
|
|
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
- Siostra mojej matki, Effie, wychodziła za mąż w 1932 roku(...) mąż ciotki Effie zginął dziesięć lat później w bitwie pod Midway(...) Po latach, kiedy miała osiemdziesiąt-osiemdziesiąt cztery lata, w jej domu wybuchł pożar. Siedziała u sąsiadki, kiedy nagle zobaczyły płomienie. Ciotka nie była zagrożona...w najmniejszym nawet stopniu. Ale wiesz, co zrobiła? Pobiegła do domu! Pobiegła do płonącego domu, żeby ratować ślubne zdjęcia. Zdjęcia pana młodego, który nie żył ponad pięćdziesiąt lat. - I umarła dla paru zdjęć... - powiedziała Novalee. - Nie, ciotka Effie umarła z miłości. |
|
|
|
#4934 |
|
Przyczajenie
|
z czasem zaczynasz zauważać , że zostałeś sam . ludzie się zmieniają .. niekoniecznie w lepszych niż byli . idą inną drogą . niekoniecznie tą dobrą .
powiedz ile jeszcze razy się powtórzą twoje słowa . zanim zaczniesz burzyć zacznij budować . moja największa wada ? zbyt często wracam do tego co było kiedyś i o czym już dawno powinnam zapomnieć . życie jest za krótkie by siedzieć zalany smutkiem . ludzie i tak będą gadać , czy zrobisz dobrze , czy źle . jestem jedną z tych co popełniają błędy .
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
miło ![]() *** więc nie bój się deszczu, bo ja jestem deszczem co pada na Twoje włosy i na Twoje ręce... jestem nieprzyzwoicie szczęśliwa. wdychając ciebie, wydycham siebie. wbrew pozorom to bardzo przyjemne... budzę się rano, na nogach mam siniaki znów tańczyły ze mną wszystkie cztery ściany! |
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
latin, madeleineeee ♥
'ale czy nie pamiętasz powodu, dla którego mnie przedtem kochałeś? kochanie, proszę, przypomnij sobie mnie jeszcze raz. kiedy ostatni raz pomyślałeś o mnie? czy już zupełnie wymazałeś mnie ze swoich wspomnień? /When was the last time you thought of me? Or have you completely erased me from your memories? dałam ci przestrzeń, żebyś mógł oddychać, trzymałam się na dystans, żebyś był wolny. ma nadzieję, że znajdziesz ten brakujący element, który przywiedzie Cię z powrotem do mnie. /I gave you the space so you could breathe, I kept my distance so you would be free, I hope that you find the missing piece To bring you back to me.'
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ;*
Zaśpiewaj mi do snu, zaśpiewaj mi do snu. Nie chcę już więcej budzić się samotnie. Jedno pełne słowo i osiem spóźnionych liter Wymawiam twoje imię, tym samym oddechem. Milion kryształków na zewnątrz mojego okna Pojedyncza myśl, myśl tęsknoty za tobą Ale tylko jedno słowa z mojego wnętrza Opisuje myśl bez ciebie W migoczącym słońcu Budzący się krajobraz żeglował w kierunku portu Do ciebie.. Kolor ciemnej przeszłości z jaśniejszych zdjęć Wypełnij puste linie z białego wspomnienia W przezroczystych kartach odczytałam twe imię Zabieramy ten pocałunek z powolnym uściskiem Do najciemniejszego miejsca Tylko Ty i ja Nie odwracaj się od tamtych lat Kolejne tysiąc łez Zmywa Twoją twarz Twe usta lśnią jak Paryż, ma miłości lecz twe łzy sprowadzają dla mnie odrobinę Londynu Berlin nigdy nie jest tak zimny jak wtedy gdy ty po niego sięgasz Tańcz ze mną aż do nocy w poważnym księżyca blasku Jaśniejszym od lśniących nad tobą gwiazd |
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
***** anonimowy czas pokazuje, że to nie jest szczęśliwa historia. że szczęśliwej historii nie da się tworzyć w pojedynkę. *****
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Mitem jest stwierdzenie, że im rzadziej kogoś widzisz tym miłość bardziej usycha. Jesteśmy żywym dowodem teorii, że miłość rośnie i trwa wciąż do momentu spotkania. A nim szczęście możemy rozdawać w kilogramach.
Zostawiasz mnie jak psa. Czy zapomniałeś, że pies też się przywiązuje? Też będzie tęsknił? Gdzieś tam między wdechem, a wydechem jesteś zagubiony, samotny, nieszczęśliwy żadne z nas nie chciało tego tak kończyć a jednak..
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
`chyba nareszcie zaczynam to wszystko rozumieć . odzyskuje siłę i podejmuje się walki , która wiem że nie będzie łatwa , ale dam radę . muszę.
a on ? jestem mu wdzięczna . uratował mnie . przyszedł i zostawił mi szczęście . zapakował swoje własne serce w kolorowy papier i wręczył mi je jak gdyby nigdy nic . potrafi uśmiechać się tylko dla mnie i dzieli się swoimi bluzami . nie marudzi kiedy jaram się zapachem jego perfum , a gdy chcę zobaczyć jakąś durną bajkę , kładzie się obok , przytula i cierpliwie ogląda ze mną . tak , wyleczył mnie z syndromu braku miłości i jestem mu za to przeogromnie wdzięczna . |
|
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
wprost proporcjonalnie do moich paranoi.
trudno to ująć w słowa. jestem feniksem odradzam się z popiołu piękna jest taka pewność, ale niepewność piękniejsza. żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy. |
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_ Schował mą twarz w dłonie, a Edytowane przez BananowaDelma Czas edycji: 2011-09-03 o 20:30 |
|
|
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
chciałam podziękować za dotyk porankami, który mi ofiarowałeś i najpiękniejszą pobudkę na świecie, za śniadania wspólnie zjadane i że byłeś gdy mdlałam, bo znowu odpuściłam sobie jedzenie. Dziękuje za wszystko i przepraszam, że tak wyszło, ale w końcu to Ty mnie nie chciałeś... choć dziś się upierasz, że zapomniałeś jak bardzo mnie pragniesz... miłość, którą się zapomina to nie miłość. palcem wzdłuż twojego kręgosłupa, znowu widzę sens jutra... są momenty gdy myślisz, że ktoś Cie kocha, a tak na prawdę w ch*ja Cię robi... stoisz i gapisz się, myśl jeszcze nie dotarła, stoisz i palcami przebierasz, czujesz, ze umierasz... stoisz i gdybasz, że przecież mogłaś, a nie byłaś... stoisz i nagle upadasz, bo odszedł ktoś i nie wraca.. emanowała seksem, mówił jej to każdy mężczyzna napotkany w clubie. Upierała się, że to jej ubiór aczkolwiek mówili, że to siedzi głęboko w niej, że to nigdy nie umiera, że ma w sobie światło, iskrę, namiętność wypisaną na ustach i intrygę w sercu... bali się zranienia z jej strony, nie wiedzieli tylko, że czasem bywa krucha... do jednego przyznać błędu się nie potrafię... że zakochanie w nim było złe...
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
myslałam, że wyrosłyście z wojny o cudzysłów. popatrz na innych i na siebie. ktoś mądry, się domyśli. koniec tematu.*** tęcza przeplatała jej włosy. monologi doprowadzające do łez. mówiłaś mi zawsze - jesteś całym moim światem. |
|
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
"Szczęście przecież nie jest stanem wiecznym.
Zresztą też i nie okresowym. Szczęście to po prostu, taki skurcz serca, którego doznaje się czasami, kiedy człowieka przepełnia taka radość, że wprost trudno ją znieść. Znika równie szybko, jak się pojawia. I nie ma go, dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawić, że człowiek uzna życie - za najwspanialszy dar! Przez cierpienie do gwiazd Bóg nie spyta Cię ilu miałeś przyjaciół, ale dla ilu byłeś przyjacielem Jak nocny motyl w tańcu opętany pragnę w jasności utonąć nim się popiołem stanę! i nigdy nie wiadomo mówiąc o miłości czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą pamiętaj mnie...bo nie będzie nas drugi raz... Kiedy miłość przemawia, w jego głosie chór aniołów, słodką harmonią usypia niebo ludzie mówią ze sie zmieniłam , a ja tylko dorosłam i nie pozwalam soba dyrygować.''
|
|
#4946 |
|
BAN stały
|
...
przeszywa ją ból, do środka samego serca sięga on. gasną światła, w myślach pojawia się on, a jego miłość jest prawie tak realna jak sny. nie rozumiała, a może bardziej pojąć nie chciała, no bo jak, jak można tak z dnia na dzień powiedzieć komuś, że kochać się przestało. nie dotkniesz więcej jej ust, nie szepniesz na ucho nic, straciłeś na zawsze ją. stałam wśród tłumu szukając cię, mijały minuty, godziny, wieki, a ja wciąż odnaleźć nie zdołałam cię. gdybyś wiedział jak bardzo ranisz, gdybyś na chwile miejscem z nią zamienił się, zrozumiał byś. ludzie przychodzą i odchodzą, zostawiają w nas odciśnięty sobą ślad, potęgują w nas ból. żyła ciągła nadzieją, że coś się zmieni, że będzie dobrze, że jeszcze będzie się uśmiechać trzymając go za rękę. mówił, że odchodzi by jej mocniej nie ranić, nie przypuszczał, że zabije ją tym. siedziała i bezradnie patrzyła jak oddala się cały jej świat, a po policzku ciekła jej łza. ... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2011-09-03 o 23:59 |
|
|
|
#4947 |
|
Przyczajenie
|
Wydawało mi się że Cie mam, że jesteś i zawsze będziesz
Ej wariacie! Wkręcisz mnie w swoją bajkę? Było mi bardzo smutno kiedy Cie nie było. Proszę obiecaj mi że już nigdy nie będę smutna. I ciągle mam nadzieję że kiedyś odnajdę to co pozwoli mi normalnie żyć. Marzyłam przez 3 lata żeby znaleźć się w Twoich ramionach a kiedy to się stało zastanawiam się czy naprawdę Cie kocham... Może któregoś dnia będziemy mogli pójść za rękę po złotej drodze. All the ladies if your not too proud, wont you look your man in the face and tell him right now I need you (Wszystkie panie jesli nie jesteście zbyt dumne, spójrzcie swojemu facetowi w twarz i powiedzcie teraz Potrzebuję Cię)
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
loveyouamy , z całym szacunkiem tekst jest z piosenki dlatego też ma prawo się powtórzyć kilka razy a to , że jednak szczegółowiej nie wnikam w twoje opisy jest inną bajką .
nadal jest najważniejszy , a ja coraz mniej ważna coraz mniej potrzebna toleruje to i tamto , do czasu mój miły wiem , że znów popełniam ten sam błąd wiem , że robię coś na czym zle wyjdę jest , całkiem przystojny , romantyczny , zabawny jednak jemu do pięt nie dorasta w tą grę uczucia nie wchodzą Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2011-09-04 o 10:17 |
|
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
Tyle razy mówiłeś mi, że mnie kochasz...
Ja nie wierzyłam... Ty przestałeś mnie kochać... Ja uwierzyłam. *** Kocham Cię. Te "zwykłe" dziewięć liter potrafi zmienić całe nasze dotychczasowe życie... |
|
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
i całuj się we mnie.
miłość jest odpowiedzią. Gdybym mógł Być jak duch Mieszkałbym w twojej kieszeni Od jesieni do jesieni Znów i znów to aż tak nie boli. Zabierz mnie gdzie chcesz, jestem twój drapieżny zwierz. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

motywujecie słonka <3
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

♥