Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 09:33   #3721
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

dzięki dziewczyny spróbuję, a nóż widelec pomoże

Sto lat dla Hanki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:47   #3722
amarcia
Wtajemniczenie

Hejooo
Nie piszę ale jestem na bieżąco, dzis tez raczej podczytywać będę - za dużo sie dzieje

matall jak wspaniale się teraz czyta, że Edzik tak cudnie na mleczko zareagował... i ty taka... promienna! uroki macierzyństwa w pełni teraz przeżywasz
chrzciny 15-go? w sobote? ja mam 16-go
sukienkę widzę wybrałaś, ja popatrzyłam pod swoim kątem i zalovałam się w sukience nr 4

Grazin się sebuleniek nacierpiał kiedys, gdy Wiki była cewnikowana trzymał mnie na siłę mąż i pielęgniarka
a na kawalera klikam codziennie: rytuał, wchodzę, odpalam wizaż, na drugiej karcie sprawdzam pocztę, czytam wiadomości regionalne i głosuję

Haniu rośnij zdrowo - milion całusów i przytulasów, od Karolci szczególnie - toz to również dzisiejsza jubilatka
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:56   #3723
matallewar
Zakorzenienie

amarcia Tak, 15 w sobotę i bez mszy, sam chrzest

4 też fajna, ale chyba jednak wybiorę 1

Eda waży (na mojej wadze domowej +/- 500g) 6900g

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Dziewczyny, jak przytyć 23kg?

Taki cel przed tż
A ja chcę jeszcze 6-7 schudnąć

Może niech on zacznie jeść za mnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:15   #3724
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
jestem zła, zła, zła
już dawno nie spotkałam się z tak sugestywną mocno lekarką, jak byliśmy w 5 tygodniu życia to stwierdziła, że jak Wikuś nie będzie głowy wysoko podnosił za 2 tyg. i rąk wyciągał ułożonych wzdłuż plecków leżąc na brzuszku to go da na rehabilitację, no więc mocno ćwiczyliśmy i jak dziś mój 12 tyg. synuś podparł się pani doktor na nadgarstkach tylko aż sama byłam zdziwiona ale czułam, że pani doktor coś wykombinuje. No więc brała go w pozycji do siadania i stwierdziła, iż ciągnie głowę za sobą i jak chce usiąść to zapiera się nogami o jej brzuch i podnosi dupkę , no więc i tak mamy skierowanie na rehabilitację ale żebym jeszcze mogła sama miejsce wybrać to nieee, muszę tam gdzie ona kazała
nie lubię jak mi ktoś coś tak mocno narzuca !!!
ta Wasza lekarka jakaś dziwna jest !!!!!!!!!!!
na siłe wszystkie dzieci wysyła na rehabilitacje !
duuuużo dzieci tak robi, usztywnia nogi i "wstaje" ciągnięte za rączki
a w ogóle to takie testy podnoszenia za ręce to już przeszłość jest i nie powinno się tak robić !!!!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas noc do d... i chyba pójdę skoczyć z mostu bo ileż tak można Jedzenie co 3 godz. a w międzyczasie musiałam wstawać i pobujać, bo Tymuś się przebudzał. Tak więc suma sumarum wstawałam co godzinę, półtorej To pewnie najmłodsza na wątku córka Gusi lepiej już śpi. Ehhh, nie będę więcej smęcić bo znów doła załapię...
podziwiam Cię, bo ja chyba już bym się poddała z tym UU
nie dałabym rady tyle wstawać i normlanie funkcjonować w dzień
masz jeszcze większe "poczucie obowiązku" niż ja

wczoraj spotkałam ciocię i ona się mnie pyta czy karmię piersią
mówię, że tak,
a ona do mnie "masz zdrowie kobieto" !!!
zdziwiło mnie to trochę ...
ale widać jest sporo ludzi co uważa karmienie piersią za nie lada wyczyn

Dzień dobry,
nocka średnia,
obudziła mi się o 23 jak ssała kciuka i jej nie pozwoliłam zakładając skarpetę,
musiałam dać jednego U bo nie chciała zasnąć i koncert życzeń zaczęła urzadzać
obudziła się dopiero o 6,
ale jeszcze o 3 zdolała wyswobodzić kciuka
ja już nie mam sił na te jej palce
jeszcze inna ciocia wczoraj poopowiadała jak jej wnuczka nadal ssie paluchy i mnie ciarki po plecach przeszły
nie chcę aby moje dziecko paluchy zasysało paluchy !!!!!!!!!!!!!!
(i nie mówie tu o ciamkaniu, memlaniu, ale o nototrycznym ssaniu)

poza tym Zosia już lata z dziadkami w ogrodzie
i jest kul

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:17
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:18   #3725
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Hej kobietki

Ja tylko na chwilę. Mama wzięła Pepe na spacer, ja szybko wskakuję na szmatę oraz odkurzacz i sprzątam
Tż ma za godzinę wrócić z pracy i jedziemy na pikinik lotniczny do Bielska na lotnisko

Miłego dnia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:19   #3726
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
takie testy podnoszenia za ręce to już przeszłość jest i nie powinno się tak robić !!!!

mówię, że tak,
a czemu takich testow nie mozna robic? bo moja pediatra podnosi tak Darie.

moja tesciowa tez sie dziwi ze karmie piersia. Twierdzi, ze dziecko byloby spokojniejsze i w ogole by nie plakalo na MM poza tym mam wg mniej malowartosciowe mleko no i jak mozna sie tak poswiecac dla dziecka? rezygnowac ze wszystkiego na rzecz UU?

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:21   #3727
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!

Przepraszam, ze sie wczoraj nie pozegnalam, ale padlysmy z Zoska, ja tez ok 21:30 bo balam sie powtorki z poprzedniej nocy. Zoska obudzila sie juz o 23:30 wiec myslalam ze bedzie tylko gorzej, ale zjadla szybciutko odbila i obudzila sie dopiero o 4:15! zjadla pielucha zmieniona i nie chciala zasnac, ale ukochalam i zasnela i spala do 8-mej!!! i nawet nie byla glodna zjadla ze 3 minutki , teraz znowu spi, chyba jej lepiej juz i odsypia biedulka

poza tym u nas sliczna pogoda...grrr leje od rana i ciemno jak w tylku gr...
a TZ dodatkowo musi jechac na kilka godzin do pracy ehh....

ja niestety musze juz powoli zaczac myslec o pakowaniu....AAAAAAA!!

oo rozladowuje mi sie lapek wiec na szybko

princi dobrze, ze jestes! juz sie martwilysmy ze tyle czasu sie nie odzywalas

siasiek historia ze sloiczkami uroczaa jak wozek zepsulas? zaraz zajrze do klubu

andziot Zosi lepiej choc dalej katar wyciagamy a jak udala sie romantyczna kolacja?

spice juz obiecuje zluzowac, ale sie tak wystraszylam jak do tego kataru kaszlala, bo jak ja mialam 4 miesiace to mialam zapalenie pluc...

paulizia gratulacje z okazji paszportu!!!!

camomile no i dobrze bedzie MM i nadia tez bedzie szczesliwa, a ty nie bedziesz sie zamartwiac przytulam mocno

anulinka my w poniedzialek do fizjoterapeuty , cwiczylysmy troche ale wiadomo jak to z takim maluszkiem, tez sie boje co lekarka powie, mam nadzieje, ze jednak nas nei wysla do neurologa...
gratulacje dla Pepego

mamaoptymistka zoska tak jak twoj franus nie moze sie wyciszyc na tej popoludniowej drzemce, ostatnio bralam ja chyba 3 razy na raczki i wyciszalam zanim zasnela , bardzo sie skupia na wszystkim wokol, robie ciemnice w pokoju ale i tak zawsze cos znajdzie rozpraszajacego

gusia Zosia na poczatku chyba do 7-8 tygodnia albo i dluzej zasypiala kolo 22-23 ciej..potem nagle zaczela padac duzo wczesniej Zobaczysz i Nadusi sie wyreguluje

Dziekuje za wszystkie rady odnosnie odciagania katarku i za zyczenia zdrowia dla mnie i Zosienki!! kochane jestescie

ide wysuszyc wlosy!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

no i nie zacytowalo mi wszystkiego

matall chcialam jeszcze napisac, ze sie mega ciesze, ze z Edzikiem lepiej, naprawde az sie milo czyta*

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:41   #3728
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
a czemu takich testow nie mozna robic? bo moja pediatra podnosi tak Darie.
bo rączki dziecka są baardzo delikatne i takie ciągnięcie może je uszkodzić, bo malutkie nadgarstki muszą uciągnąć ciężar ciała ...
dużo pediatrów jeszcze tak robi, ale to nie za dobry patent

Stary 2011-09-03, 10:42   #3729
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Ja tak na szybko, szykuję urodziny dla Mai i czas mnie goni.

delicadeza, jakaś dziwna ta lekarka. nasunęło mi się na myśl, że może ktoś z jej rodziny ma ośrodek rehabilitacji i wysyła tam dzieci by mieć klientów.

Grazin, biedny Sebuś, aż mi się płakać chciało jak czytałam co przeszliście, dobrze, że to już za Wami.

Matall, widzę, że u Ciebie super, widzisz jakie masz grzeczne i kochane dziecko Oby tak dalej, gratuluję spadku wagi.

Uciekam, miłego weekendu

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:47   #3730
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Gusia, nie martw się, zmieni się. Hanka na początku też chodziła spać po 22, nawet koło 23, budziła się o 3 na mleko, potem o 5-6... a teraz idzie spać po 19...(coraz wcześniej, ostatnio po 20), śpi do rana. Głowa do góry.
Nocki coraz lepsze, wiec pewnie masz racje. Niedlugo bedzie chodzic spac wczesniej

Matall 1 sukienka najladniejsza

Principessina kochana.

delicadeza dla Wikusia za wage i za szczepienie Dzielny chlopczyk
a jak czytalam o tym biednym dzieciatku to az lezke uronilam. Biedne malenstwo

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
gusia Zosia na poczatku chyba do 7-8 tygodnia albo i dluzej zasypiala kolo 22-23 ciej..potem nagle zaczela padac duzo wczesniej Zobac
Nadia 8 juz skonczyla wiec moze na dniach mnie zaskoczy

Hanutko Kochana najlepszego z okazji 4 miesiecy

U nas nocka ok Nadia jadla o 3 i o 6

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:52   #3731
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
bo rączki dziecka są baardzo delikatne i takie ciągnięcie może je uszkodzić, bo malutkie nadgarstki muszą uciągnąć ciężar ciała ...
dużo pediatrów jeszcze tak robi, ale to nie za dobry patent
rozumiem. Dziekuje moja Duska z pollezenia sie tak podciaga ale bardziej glowka...w gole mam problem bo chce siedziec a jak lezy to jest ryk

Stary 2011-09-03, 11:27   #3732
kaorlak
Zadomowienie

Witamy się w piękną, słoneczną sobotę. Uwielbiam taką pogodę i zaliczyłyśmy już z Misią spacer i śpi na tarasie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
1.
2.
3.
4.

Która na chrzciny?
Zdecydowanie 1. 4 też jest ładna, ale mi bardziej pasuje na jakieś wieczorowe uroczystości.

Cytat:
A ja nadrabiam i nadrabiam.....

kurde popłakałam się dziś, znajomej świeżo urodzoną wnuczkę wypuścili do domu z sepsą, nie zbadali dzidzi nawet dobrze i teraz leży bidusia tygodniowa pod respiratorem i ma 1 % szans na przeżycie, podobno widok okropny główka cała spuchnięta; Będzie pewnie tym razem afera, bo kilka przypadków już udało im się wcześniej zatuszować (m in. 4 niedawne przypadki zgonów kobiet przy porodzie);

ehhh idę już, bo coś doła mam i przeziębienie, i ta gorączka
a jutro chyba ogórki będziemy robić i malinki z tż

dobranoc

jak pomyslę, że też rodziłam w tej klinice a tylu rzeczy na jej temat dowiaduję się po fakcie, to 2 raz już nie zdecydowałabym się, poszli niestety w ilość a nie w jakość, no ale tak czasami bywa
Biedne maleństwo!!! Coś strasznego Oby udało się ją uratować.
Szpital to skandal!!!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie 1, ewentualnie 4 ale czarna i do niej jakiś żakiet w kolorze, chociaż lepsza by była gdyby była z niebłyszczącego materiału

Witaj zastanawiałam się co u Was słychać zresztą nie tylko ja może dasz radę zajrzeć do nas raz na jakiś czas

Dziewczyny, czy waszym dzieciom też pocą się nóżki???? Nasza Lilka ma je cały czas mokre, wczoraj jak jej zdjęłam skarpetki to miała je aż wilgotne i nie jest to zależne od tego czy je ma, czy ma gołe stópki.
Mojej Misi też bardzo pocą się stópki, nawet jak jest gorąco to ma od razu chłodne i mokrusieńkie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Przepraszam, ze sie wczoraj nie pozegnalam, ale padlysmy z Zoska, ja tez ok 21:30 bo balam sie powtorki z poprzedniej nocy. Zoska obudzila sie juz o 23:30 wiec myslalam ze bedzie tylko gorzej, ale zjadla szybciutko odbila i obudzila sie dopiero o 4:15! zjadla pielucha zmieniona i nie chciala zasnac, ale ukochalam i zasnela i spala do 8-mej!!! i nawet nie byla glodna zjadla ze 3 minutki , teraz znowu spi, chyba jej lepiej juz i odsypia biedulka

poza tym u nas sliczna pogoda...grrr leje od rana i ciemno jak w tylku gr...
a TZ dodatkowo musi jechac na kilka godzin do pracy ehh....

ja niestety musze juz powoli zaczac myslec o pakowaniu....AAAAAAA!!

oo rozladowuje mi sie lapek wiec na szybko

princi dobrze, ze jestes! juz sie martwilysmy ze tyle czasu sie nie odzywalas

siasiek historia ze sloiczkami uroczaa jak wozek zepsulas? zaraz zajrze do klubu

andziot Zosi lepiej choc dalej katar wyciagamy a jak udala sie romantyczna kolacja?

spice juz obiecuje zluzowac, ale sie tak wystraszylam jak do tego kataru kaszlala, bo jak ja mialam 4 miesiace to mialam zapalenie pluc...

paulizia gratulacje z okazji paszportu!!!!

camomile no i dobrze bedzie MM i nadia tez bedzie szczesliwa, a ty nie bedziesz sie zamartwiac przytulam mocno

anulinka my w poniedzialek do fizjoterapeuty , cwiczylysmy troche ale wiadomo jak to z takim maluszkiem, tez sie boje co lekarka powie, mam nadzieje, ze jednak nas nei wysla do neurologa...
gratulacje dla Pepego

mamaoptymistka zoska tak jak twoj franus nie moze sie wyciszyc na tej popoludniowej drzemce, ostatnio bralam ja chyba 3 razy na raczki i wyciszalam zanim zasnela , bardzo sie skupia na wszystkim wokol, robie ciemnice w pokoju ale i tak zawsze cos znajdzie rozpraszajacego

gusia Zosia na poczatku chyba do 7-8 tygodnia albo i dluzej zasypiala kolo 22-23 ciej..potem nagle zaczela padac duzo wczesniej Zobaczysz i Nadusi sie wyreguluje

Dziekuje za wszystkie rady odnosnie odciagania katarku i za zyczenia zdrowia dla mnie i Zosienki!! kochane jestescie

ide wysuszyc wlosy!

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

no i nie zacytowalo mi wszystkiego

matall chcialam jeszcze napisac, ze sie mega ciesze, ze z Edzikiem lepiej, naprawde az sie milo czyta*
dla Zosieńki za nockę

Matall dla Ciebie za znalezienie sposobu na Edzika. Matka zawsze wie, co dla dziecka najlepsze

Moje dziecko popsuło się w nocy kiedyś zasypiała o 21 i budziła się na jedzenie ok. 3,4 i potem spała do 7,8. A teraz zasypia o 19.30 (zaraz po kąpieli) i pobudki o 24,2,4 i od ok. 5.30 koniec spania próbowałam ją przetrzymać do 21, ale nie ma szans, bo ona dosłownie odpływa

O co chodzi się pytam

Miłej soboty Dziewczyny
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:31   #3733
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam Cię, bo ja chyba już bym się poddała z tym UU
nie dałabym rady tyle wstawać i normlanie funkcjonować w dzień
masz jeszcze większe "poczucie obowiązku" niż ja

mówię, że tak,
ehhh już nie wiem co mam robić aby on spał ciągiem chociaż 3 godziny Co prawda o 20 ładnie sam zasypia ale zazwyczaj o północy pobudka i zaczyna się
Kurde, mam to cholerne poczucie obowiązku i czasami zastanawiam się nad częstszym podawaniem mm ale z drugiej strony kto mi zagwarantuje, że na mm będzie lepiej

Cytat:
moja tesciowa tez sie dziwi ze karmie piersia. Twierdzi, ze dziecko byloby spokojniejsze i w ogole by nie plakalo na MM poza tym mam wg mniej malowartosciowe mleko no i jak mozna sie tak poswiecac dla dziecka? rezygnowac ze wszystkiego na rzecz UU?
też słyszę od niektórych osób takie teksty i wtedy łapię jeszcze większego doła
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:36   #3734
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
eee nie lam sie ludzie niech gadaja, a Ty najlepiej wiesz co jest dobre dla Twojego dziecka ja jestem przekorna i jak mi ludzie mowia podaj MM to ja bede tym dluzej karmic UU

Stary 2011-09-03, 11:37   #3735
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej

Antos mi sie chyba popsul Poszedl spac o 20, dostal mleko na spiocha o 21, obudzil sie o 3 i 5 i 7 ale dospalismy do 9:30 na szczescie

Myslicie, ze robie zle, ze puszczam czasem bajki Antosiowi na JimJam? On tak z zainteresowaniem patrzy... zaznaczam, ze wlaczam tylko bajki, zadnych reklam i innych takich...

Andziot myslisz zeby ograniczyc teraz Antkowi bujaka skoro dzwiga sie do siadania na nim? Lepiej jak bedzie cwiczyl z pozycji lezacej, a nie chce by sie rozleniwil i wstawal tylko z bujaka...

Matall, Matalllllllllllllllll a co myslalas o numerze 3? Kurcze widze Cie szczupla lache w numerze 3! Szczuple zgrabne nogi w numerze 3! Piekny duzy biust w numerze 3!!!!! 1 srednio mi sie podoba, na numer 2 jestes za mloda, a 4 fajna, ale za dluga

Haniu Poziomkowa wszyskiego naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaj pyzolku Ty kochany

Princi

82anusia wszystkiego najlepszego dla Mai

mamaoptymistka bede Cie informowac o moich zmaganiach jak Franus dzisiaj?

Bzyczko Antkowi tez sie nozki nie poca.

Anulinko super, ze wizytka u neurologa sie udala

MoniaK do kiedy zamierzasz karmic UU? Jeszcze troszke i bedzie lepiej... no musi!!!!
Stary 2011-09-03, 11:45   #3736
principessina
Zakorzenienie

Hej Kochne dziekujemy za mile przywitanie jak Wy to robicie, ze Wasze dzieci ladnie chodza spac i przesypiaja prawie cale noce?! My z Flavio ok. 19tej chodzimy na spacer, pozniej kapiel, jedzonko a zasypia po 24tej, a budzi sie srednio co 2,5godz jestem chodzacym wrakiem....
Bzyczka moj tez ma wiecznie wilgotne stopki i raczki, to chyba normalne...

Paulizia u mnie budzenie sie co chwile to norma niestety(
Nasz tez sie patrzy czasem w tv mysle, ze na tym etapie to widza migajace kolory

Anula 81 ja sie chetnie podziele upalami klima nam chodzi non stop od czerwca w tym roku byl straszny piekarnik!!

Matall my chrzest mamy 18tego mam nadzieje, ze zelzeja troche te upaly dzis jade cos sobie kupic do ubrania, sciagnelam mleko i zostawiam malego z tatkiem

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-09-03 o 11:50
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:49   #3737
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Myslicie, ze robie zle, ze puszczam czasem bajki Antosiowi na JimJam? On tak z zainteresowaniem patrzy... zaznaczam, ze wlaczam tylko bajki, zadnych reklam i innych takich...

Andziot myslisz zeby ograniczyc teraz Antkowi bujaka skoro dzwiga sie do siadania na nim? Lepiej jak bedzie cwiczyl z pozycji lezacej, a nie chce by sie rozleniwil i wstawal tylko z bujaka...
ja jestem anty TV więc ja takich rzeczy nie popieram, bo dziecko lampi się jak zoombie w ekran, a takie malutkie to rajcują migające kolory i czesta zmiana obrazu, jak dla mnie to zbyt pobudzające jest a nic nie wnosi ...
ja to chora jestem jak Zosia teraz ogląda bajki dłużej niż godzinę
ale nie umiem inaczej jej zająć wieczorem gdy kładę Gabrysię spać
ostatnio słyszałam na placu zabaw jak mamy się chwaliły jakie bajki oglądają ich dzieci, wymieniały milion tytułów, których ja a tym bardziej Zosia w ogóle nie zna (a to dzieci w jej wieku były)
zastanawiam się czy jej dzieci nie wyklną w przedszkolu

co do bujaka to znasz moje zdanie, że ja uważam że dziecko jak najkrócej powinno leżeć w takich konstrukcjach, najlepsza pozycja na płasko,
ale nie będę już tu smęcić bo mnie wyrzucicie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

princi witaj kochana ! mam nadzieję, że będziesz już u nas częściej
karmisz tylko piersią ??? Twój Flavcio duużo przeszedł i ja myślę że potrzebuje teraz dużo twoojej czułości, może dlatego tak często budzi się w nocy, żeby poprzytulać się do mamuni
a z brzuszkiem już lepiej ???

Stary 2011-09-03, 11:59   #3738
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam se w takim se nastroju
jak mi się dziecię o 4 obudziło przez mega kupę to zasnęliśmy przed 7 jak małż do pracy wychodził
a co najciekawsze, nie mógł zasnąć ze mną w łózko tylko w łóżeczku odpłynął ze smokiem
MoniaK Piotruś już mi tak ładnie nie spi po MM jak na początku nie wiem co się stało ale ok 24 mi się budzi od 19 a potem je UU, bo nie widzi z czego ciągnie
Grazin ja bym chyba tam nie wyrzymała , zabrała dziecko i uciekła z tego laboratorium .... biedny Sebuś
princi miło znowu cie tu widzieć

Zauważyłam,że Piotruś nie może już mieć nic kolorowego przed zaśnięciem w zasięgu wzroku bo już całkiem zasnąć nie umie...nawet mu pieluchę na bujaka zarzucam bo go te kolorowe paski wkurzają...jeszcze pare dni temu mu to nie przeszkadzało

mój mały kończy jutro 3 miesiące...powiedzcie mi, odstawiam wit. K ?? A D podaję dalej?

p.s. dzisiaj mam gości i nie mam weny na sprzątanie
Stary 2011-09-03, 12:01   #3739
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
delicadeza (przekreciłąm Twój nick? pewnie tak to straszne czytać ze prze błedy lekarzy jaakiś dzieciaczek jest na wykończeniu
coś strasznego ale jak to kilka kobiet umarło w czasie porodu? czemu?? myslalam ze to sie nie zdarza od 100 lat...
czytam od końca bo jestem przytrzymana
grazin a właśnie, że nick idealnie napisany to jest prywatna klinika i pewne rzeczy jak dotąd nie wychodziły poza jej obręb, kiedyś naprawdę się przykładali, wypuszczali po 5 dniach od porodu, robili więcej szczegółowych badań- mamie też. No więc tak sobie teraz myślę, że mieliśmy z Wikusiem wielkie szczęście, że tak wszystko się skończyło, bo ja wspominałam jak się z Wami witałam, że dostałam o wiele za dużą dawkę znieczulenia i było bardzo nieciekawie w końcówce porodu.

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Moje dziecko popsuło się w nocy kiedyś zasypiała o 21 i budziła się na jedzenie ok. 3,4 i potem spała do 7,8. A teraz zasypia o 19.30 (zaraz po kąpieli) i pobudki o 24,2,4 i od ok. 5.30 koniec spania próbowałam ją przetrzymać do 21, ale nie ma szans, bo ona dosłownie odpływa

O co chodzi się pytam

Miłej soboty Dziewczyny
kaorlak moja dzidzia też się zepsuła, poszła spać o 20,w nocy obudziła się 23 na jedzonko, potem o 3 i 6ej a spał już od 20 do 6 - 6 30
no ale wczoraj miał szczepienie i może dlatego
Cytat:
ehhh już nie wiem co mam robić aby on spał ciągiem chociaż 3 godziny Co prawda o 20 ładnie sam zasypia ale zazwyczaj o północy pobudka i zaczyna się
Kurde, mam to cholerne poczucie obowiązku i czasami zastanawiam się nad częstszym podawaniem mm ale z drugiej strony kto mi zagwarantuje, że na mm będzie lepiej

bzyczko Wiktorowi stopy pocą się tylko w upały
amarciu dla Karolci z okazji święta;
poziomeczko
dla Hanexa za 4 miesiące;

mattal zgadzam się z dziewczynami, wczoraj obejrzałam ale na pół śpiąc więc nie chciałam pisać; 1 najlepsza na tą okazję; 4 jest niezła lecz błysk powiększy UU znacznie

gusiu dziękujemy

andziot też mi się wydaje coraz bardziej podejrzana ta lekarka, wierz mi, że gdyby nie to, to znalazłaby na siłę coś co spowoduje rzekomą konieczność wysłania na rehabilitację; rozejrzę się za innym lekarzem dla Wikusia, bo jak na przyszłość ma to tak wyglądać - to ja się wypisuję

dziewczyny, nie pamiętam dokładnie która z Was pytała o skarpeteczki dzwoniące, dziecię me ma takie ale wcale nie jest póki co zainteresowane;

słonecznego dnia, korzystajcie z pogody bo od wtorku załamanie deszcz i zimno (ponoć )
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:01   #3740
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mój mały kończy jutro 3 miesiące...powiedzcie mi, odstawiam wit. K ?? A D podaję dalej?
ja tak zrobilam

Stary 2011-09-03, 12:14   #3741
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Pięknie dziękujemy za pamięć i życzenia dla Hanutki

i jednocześnie składamy życzenia i ściskamy Wojtusia, Karolinkę i Radzia, bo Oni też mają dziś swoje święto!

Dziękuję za wszystkie przepisy i propozycje przepisów na sernik, aż się chce wykorzystać wszystkie

Skusiłam się na przepis Klateriny na sernik z brzoskwiniami

Matall, nie mówiłam nic, bo to przecież decyzja każdej Mamy, a skoro wtedy nie byłaś gotowa, to wyszłabym na wtrącającego się matołka
Najważniejsze, że teraz jesteś bardziej wypoczęta, zajmujesz się sobą, Edzik najedzony i zadowolony Aha! Stawiam na CZWÓRKĘ!

MoniaK, smutno mi, że z Tymusiem przeboje. Maluszek pewnie taki wrażliwiec i bardzo potrzebuje bliskości, a gdzie najlepiej? U mamy na rączkach. Jesteś dzielna i dasz radę, z każdym dniem bliżej przemiany Tymusia w śpiącego w nocy i zadowolonego chłopaczka

Moniqac, wpadaj do mnie na winko

Grazin, aż mi się łzy zakręciły, to jakiś dramat jest, nie wytrzymałabym z tym pobieraniem krwi! Hance pobierali z paluszka, też sporo tej krwi, płakała, ale nie wiem czy z bólu, czy z tego, że rączkę ktoś Jej trzymał na siłę W każdym razie przekażę Hannie, jakiego ma dzielnego Narzeczonego

Kasiu łódzka, myślę, że gdyby Nikola była głodna, to na pewno dałaby Ci znać. Nic nie nie martw Co do stałych pokarmów, to ja wiem od Andziot, że podajemy przed mleczkiem, kilka łyżeczek

Catia, Principessino, welcome back! Piszcie dokładnie co u Was

Daisy, zdecydowanie odetchnęłam po całej akcji Co do włosów, to nadal wypadają, ale już chyba mniej intensywnie. Poza tym są krótsze, więc nie wygląda to tak drastycznie Biorę tylko tabletki, będę brać je jeszcze z pół roku na pewno, żeby wzmocnić cebule i trochę odżywić koafiurę Widzę, że powoli zaczynają odrastać, czyli część jeszcze wypada, ale już nowe wchodzą na scenę I czekam na fotki pokoiku Gabulki!

A Hanex je faktycznie dość punktualnie, co dla mnie jest super, bo najczęściej znam powody marudzenia. Np teraz marudzi, bo jest śpiąca, a nie ma Jej kto zdjąć z maty edu i położyć do łóżeczka

Mamooptymistko, na Twoją prośbę zmieniam podpis zaraz i uważam, że to dobry pomysł

Siasiek, Czaro jest fenomenalny naaaagraj Go kiedyś dla cioteczek

Camomile, jak miło Cię widzieć Pewnie, że chcę przepis na sernik nowojorski! już zrobiłam inny, ale hmmm.... nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić kolejny

Spice, padłam! filmik życiowy

Saniu, jestem ciamajda, gapa, ułom, ale przeoczyłam Twoje urodziny. Na usprawiedliwienie mam tylko to, że to były ciężkie chwile dla mnie Spóźnione, ale szczere życzenia! Spełnienia marzeń

Delicadezo, straszna historia! Mam nadzieję, że rozbuchają temat i więcej takie rzeczy nie będą się zdarzać... Dawaj znać, jeśli będziesz mieć jakieś info, ok?

Antropia, K out, D zostaje

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:15   #3742
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Kochne dziekujemy za mile przywitanie jak Wy to robicie, ze Wasze dzieci ladnie chodza spac i przesypiaja prawie cale noce?! My z Flavio ok. 19tej chodzimy na spacer, pozniej kapiel, jedzonko a zasypia po 24tej, a budzi sie srednio co 2,5godz jestem chodzacym wrakiem..
Moja Nadia chodzi spac 23,24 ostatnio 22.30 (ale) i wstaje na UU w nocy co 2 godziny (od 2 dni co 3 h ale tez ) Moze lada moment i Ciebie czeka takie pozytywne zaskoczenie

Amarcia dla malej Lolci

Klaterina dla Radzia

asiak1981 dla Wojtusia

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:16
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:20   #3743
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem anty TV więc ja takich rzeczy nie popieram, bo dziecko lampi się jak zoombie w ekran, a takie malutkie to rajcują migające kolory i czesta zmiana obrazu, jak dla mnie to zbyt pobudzające jest a nic nie wnosi ...
ostatnio słyszałam na placu zabaw jak mamy się chwaliły jakie bajki oglądają ich dzieci, wymieniały milion tytułów, których ja a tym bardziej Zosia w ogóle nie zna (a to dzieci w jej wieku były)

co do bujaka to znasz moje zdanie, że ja uważam że dziecko jak najkrócej powinno leżeć w takich konstrukcjach, najlepsza pozycja na płasko,

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

karmisz tylko piersią ??? Twój Flavcio duużo przeszedł i ja myślę że potrzebuje teraz dużo twoojej czułości, może dlatego tak często budzi się w nocy, żeby poprzytulać się do mamuni
andziot Kochana ja nie dlugo lekko mowiac ocipieje chyba, nie wiem moze jestem nie dobra matka, ale sobie nie radze, w domu mam wieczny balagan, obiad prawie nigdy na czas, jestem mega niewyspana, zazdroszcze mamusiom, ktorym maluchy ladnie spia, sa dni kiedy marze zeby ktos mi ponianczyl malego chociaz 30 min a tu d....
tak karmie tylko piersia, pierwsze papki typu owocki pediatrzy tutaj zalecaja po 6tym miesiacu, jesli dziecko ladnie przybiera na wadze tylko na piersi, a w Pl?
kolki przeszly w 3cim miesiacu, jak reka odjal, kupki nadal sa rzadkie, ale moze to taki urok malego, marze tylko zeby wiecej spal w nocy

co do lezenia na plasko, to moj akurat czesto jest w lezaczku, bo inaczej dosc sporo mu sie ulewa, a ze odstawilismy leki to teraz tylko mamy to ulewanie korygowac postawa

a pochwale sie, ze dostalam od cioci z Polski mase polskich ksiazeczek, chyba ze 100 i pelno bajek na dvd typu Mis Uszatek czy Koziolek Matolek

antropia ja witamine D+K mam podawac do 17 tygodnia czyli 4 miesiace+ 1 tydzien

Kochane bedziecie szczepic na meningokoki? ja zaczepilam w 3cim miesiacu na pnemokoki, byla to szczepionka 7 w 1, pewnie juz tu pisalyscie o szczepieniach, ale mnie nie bylo...
Stary 2011-09-03, 12:22   #3744
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

piszecie o problemach ze snem w nocy to ja widze ze mam aniolka - zasypia o 20, zaczyna marudzic miedzy 1 a 3, przewijanko, jedzonko i lulu do 4-6 - powtorka przewijania i karmienia, pobudka ok 7. Ostatnio obudzila sie o 2, nastepnego dnia o 4 - gadala i smiala sie za to w dzien prawie w ogole nie spi...

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:24
Stary 2011-09-03, 12:24   #3745
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Mary , JanuszAgnieszka Senkju dziewczyny

Wszystkim dzisiejszym dzieciaczkom, dużo buziaków ślemy z Piotrusiem z okazji kolejnego miesiąca

Stary 2011-09-03, 12:41   #3746
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

delicadeza aa co to za klinika? ta w bielsku? esculap?

matal jak przytyc? jesc w nocy batony
Stary 2011-09-03, 12:49   #3747
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
delicadeza aa co to za klinika? ta w bielsku? esculap?
grazin klinika na Łubinowej w Katowicach;
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:53   #3748
anula_81
Zakorzenienie

Zoska ma sie lepiej!!

bawi sie w lozeczku z karuzelka i slini zyrafke
Probowala sie na brzuszek sama przekrecic, ale sie nei udalo i ryk!

MoniaK dzielna jestes powiem ci. ja tez mam problemy i chwile zwatpienia z Zoska, czy karmic UU czy nie, teraz dalam znowu 3-4 lyzeczki ziemniaczkow, mega jej smakowaly, ale 3 krostki od razu na policzku wyskoczyly, wiec sie boje ze uczulenie...
dasz rade, pamietaj, ze nawet jak podasz wiecej MM to nic sie nie stanie

kaorlak moja Zosia przez 3 miesiace budzila sie ok 2-3 ciej i 6-7 mej a potem nagle o 23-ciej, 3 ciej, 6 tej i czasem czesciej... teraz sie budzi jak ma humor ostatnio, wiec chyba taki okres ze dzieciaki potrzebuja wiecej jedzonka

gusia napewno Nadia sobie to ureguluje- moze juz tej nocy?

princi wspolczuje nocek! mam nadzieje, ze wszystko sie ureguluje
u nas juz niestety jesien...

andziotku ja tez jestem anty TV, ale niestety moj maz czasem jak nei ma checi sie zajmowac to wlacza jej bajki..

brat dzwoni...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:42   #3749
andziot
Zakorzenienie

princi świetnie, że brzuszek już nie dokucza tutaj też zalecają rozszerzanie diety dla dzieci piersiowych po 6miesiącu
Flavcio już ma całą biblioteczkę widzę

mnóstwo cioć przyszło do Gabrysi
a ona poszła sobie spać

pogoda super,
podcięłam Zosi włoski
nawet nie wyszły mi zygzaki
ale wierzcie mi że się przy tym nagminastykowałam porządnie,
ciocia musiała dać się czesać Zosi,
żeby choć chwilę siedziała w miarę nieruchomo

to lecę znowu do ogrodu

Stary 2011-09-03, 13:52   #3750
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Andziot co do TV jestem również stanowczą przeciwniczką, ale muszę się przyznać, że jak muszę coś zrobić, a Misia ma Dzień Marudy to sadzam ją na chwilkę. Mam z tego powodu wyrzuty sumienia należy mi się

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Witam se w takim se nastroju
jak mi się dziecię o 4 obudziło przez mega kupę to zasnęliśmy przed 7 jak małż do pracy wychodził
a co najciekawsze, nie mógł zasnąć ze mną w łózko tylko w łóżeczku odpłynął ze smokiem
MoniaK Piotruś już mi tak ładnie nie spi po MM jak na początku nie wiem co się stało ale ok 24 mi się budzi od 19 a potem je UU, bo nie widzi z czego ciągnie
Grazin ja bym chyba tam nie wyrzymała , zabrała dziecko i uciekła z tego laboratorium .... biedny Sebuś
princi miło znowu cie tu widzieć

Zauważyłam,że Piotruś nie może już mieć nic kolorowego przed zaśnięciem w zasięgu wzroku bo już całkiem zasnąć nie umie...nawet mu pieluchę na bujaka zarzucam bo go te kolorowe paski wkurzają...jeszcze pare dni temu mu to nie przeszkadzało

p.s. dzisiaj mam gości i nie mam weny na sprzątanie
Podaje się już tylko D

Cytat:
grazin a właśnie, że nick idealnie napisany to jest prywatna klinika i pewne rzeczy jak dotąd nie wychodziły poza jej obręb, kiedyś naprawdę się przykładali, wypuszczali po 5 dniach od porodu, robili więcej szczegółowych badań- mamie też. No więc tak sobie teraz myślę, że mieliśmy z Wikusiem wielkie szczęście, że tak wszystko się skończyło, bo ja wspominałam jak się z Wami witałam, że dostałam o wiele za dużą dawkę znieczulenia i było bardzo nieciekawie w końcówce porodu.

kaorlak moja dzidzia też się zepsuła, poszła spać o 20,w nocy obudziła się 23 na jedzonko, potem o 3 i 6ej a spał już od 20 do 6 - 6 30
no ale wczoraj miał szczepienie i może dlatego

słonecznego dnia, korzystajcie z pogody bo od wtorku załamanie deszcz i zimno (ponoć )
Ale u nas to już trwa około 2 tygodnie. Chodzimy z Mężulem jak zombie. Misia nas rozpuściła od urodzenia, bo spała pięknie, a tu taki zonk.
Zastanawiałam się nawet czy może moje mleko już jej tak nie wystarcza jak wcześniej

Załamanie pogody a my we wtorek jedziemy nad morze
WHYYYYYY

Cytat:
piszecie o problemach ze snem w nocy to ja widze ze mam aniolka - zasypia o 20, zaczyna marudzic miedzy 1 a 3, przewijanko, jedzonko i lulu do 4-6 - powtorka przewijania i karmienia, pobudka ok 7. Ostatnio obudzila sie o 2, nastepnego dnia o 4 - gadala i smiala sie za to w dzien prawie w ogole nie spi...
Super, że Malutka tak pięknie śpi oby Wam się nie zmieniło

Wszystkim Maluszkom obchodzącym dzisiaj swoje święto, życzę STO LAT i samych szczęśliwych chwil w życiu
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości